O kurioje Fabijoniskiu vietoje gyveni? fabijoniskiu gatveje yra Gandriukas (na teko turbut apie ji ir spaudoje girdeti  ) Staneviciaus gatveje ir Jovarelis ir Sakalelis. Kiek detaliau apie ji  I ji geriausia uzsirasyti is anksto. Nors kai mes raseme tai tipo ir grupes perpildytos ir ttt. O dabar grupeje buna daugiausia 6 vaikuciai  Labai dideli pagiriamaji zodi galiu tarti maziausiu lopselinuku aukletojoms  Jos is tiesu atsidavusios savo darbui ir vaikuciams. Grupeje sudetos sildomos grindys, kad ziema sikniuku nesusaltu  , nemazai lavinanciu zaisliuku. Kiekviena diena randam vis nauja vaikuciu darbeliu parodele  . Nors grupe 2-3 metuku, bet jie ir klijuoja ir piesia ir lipdo. Aplinka labai graziai sutvarkyta, maistas yvairus+vaisiai, jogurtas, sureliai. Oho kiek tau informacijos Tad belieka tau paciai issirinkti. Beje-nepatingek pasivaiksciok po darzelius ir pati pajusi i kuri noretumei savo kleckiuka leisti
Sveiki, Radau lopselio-darzelio Sakalelis internetini puslapi... www.sakalelis.projektas.lt uzeikite labai fainas darzelis  jei domina pasiskaitykite. Parasykite ispuzdzius.
| QUOTE (vrg @ 2004 10 03, 22:10) | Sveiki,
Radau lopselio-darzelio Sakalelis internetini puslapi... www.sakalelis.projektas.lt uzeikite labai fainas darzelis jei domina pasiskaitykite. Parasykite ispuzdzius. |
| QUOTE (Uriukas @ 2004 09 29, 20:34) | Ai, dar prisiminiau. Pries 5 metus bandem uzrasyti dukra i Fabijoniskiu darzeli staneviciaus gt (gyvenom staneviciaus 84, tai kazkur salia, nebepamenu, kaip vadinosi), tai vedeja tuomet tiesiai sviesiai pasake: AS IS JUSU NIEKO NEGAVAU, AS JUMS NIEKUO NEISIPAREIGOJU. Citatos pabaiga.
Tai tuomet mes spjovem ir radom labai miela "Drugeli" Zirmunuose |
Nu tai matyt salia "Sakalelio", bet pries 5 metus buvo kita vedeja
| QUOTE | | Radau lopselio-darzelio Sakalelis internetini puslapi... www.sakalelis.projektas.lt uzeikite labai fainas darzelis jei domina pasiskaitykite. Parasykite ispuzdzius. |
Ispudziai tikrai kad super!!! Mes irgi ten norime!!! Mamusiuka, ten grupes labai dideles? Perpildytos?
giedrulka
2004 10 07, 22:10
| QUOTE (Vilva @ 2004 10 04, 11:26) | | QUOTE (Uriukas @ 2004 09 29, 20:34) | Ai, dar prisiminiau. Pries 5 metus bandem uzrasyti dukra i Fabijoniskiu darzeli staneviciaus gt (gyvenom staneviciaus 84, tai kazkur salia, nebepamenu, kaip vadinosi), tai vedeja tuomet tiesiai sviesiai pasake: AS IS JUSU NIEKO NEGAVAU, AS JUMS NIEKUO NEISIPAREIGOJU. Citatos pabaiga.
Tai tuomet mes spjovem ir radom labai miela "Drugeli" Zirmunuose |
Nu tai matyt salia "Sakalelio", bet pries 5 metus buvo kita vedeja |
Is manes "Sakalelio" vedeja taip naglai kysio pareikalavo, kad man net prisesti reikejo!!!! As dar niekada nebuvau tokioj situacijoj. Sakiau, kad ir pats pats pats superiskiausias tas darzelis butu, is principo ten vaiko nevesiu! Maza to, kad kysio reikalavo, tai dar pasake, kad as turesiu "laaaaaaaaabai gerai darzeli paremti", jeigu noriu vieta ten gauti Kazin ar kita vedeja....
| QUOTE (giedrulka @ 2004 10 07, 22:11) | Is manes "Sakalelio" vedeja taip naglai kysio pareikalavo, kad man net prisesti reikejo!!!! As dar niekada nebuvau tokioj situacijoj. Sakiau, kad ir pats pats pats superiskiausias tas darzelis butu, is principo ten vaiko nevesiu! Maza to, kad kysio reikalavo, tai dar pasake, kad as turesiu "laaaaaaaaabai gerai darzeli paremti", jeigu noriu vieta ten gauti Kazin ar kita vedeja.... |
 Nu geras  Man tai aiskino apie vietu stoka, bet jokio kysio nereikalavo. Vedeja tai aisku  bet viska atperka aukletojos Giedrulka-manau jei leistum savo maziu-tai butu kartu su maniskiu vienoj grupej
Pries 5 metus TIKRAI buvo kita vedeja. Dabartine vedeja labai pakeite aplinka i gera puse ir jokiu duokliu nereikalavo (buvau nuejus). Ir grupes labai pagrazeje. Man aprode etno muzieju  beto internetiniam puslapy jo nuotraukos yra. Tiesiog, darzelio interjeras puikus !!
| QUOTE (vrg @ 2004 10 10, 20:09) | Pries 5 metus TIKRAI buvo kita vedeja. Dabartine vedeja labai pakeite aplinka i gera puse ir jokiu duokliu nereikalavo (buvau nuejus). Ir grupes labai pagrazeje. Man aprode etno muzieju beto internetiniam puslapy jo nuotraukos yra. Tiesiog, darzelio interjeras puikus !! |
Tu cia apie kuri darzeli  Speju apie Sakaleli Gal jau lankot
| QUOTE (giedrulka @ 2004 10 07, 22:11) | Is manes "Sakalelio" vedeja taip naglai kysio pareikalavo, kad man net prisesti reikejo!!!! As dar niekada nebuvau tokioj situacijoj. Sakiau, kad ir pats pats pats superiskiausias tas darzelis butu, is principo ten vaiko nevesiu! Maza to, kad kysio reikalavo, tai dar pasake, kad as turesiu "laaaaaaaaabai gerai darzeli paremti", jeigu noriu vieta ten gauti Kazin ar kita vedeja.... |
Nu tikrai, kad geras....  Tuo labiau, kad pagal gyv. vieta jums kaip ir priklausytu... Kazkaip net nesitiki...
| QUOTE (Vilva @ 2004 10 12, 08:08) | | QUOTE (giedrulka @ 2004 10 07, 22:11) | Is manes "Sakalelio" vedeja taip naglai kysio pareikalavo, kad man net prisesti reikejo!!!! As dar niekada nebuvau tokioj situacijoj. Sakiau, kad ir pats pats pats superiskiausias tas darzelis butu, is principo ten vaiko nevesiu! Maza to, kad kysio reikalavo, tai dar pasake, kad as turesiu "laaaaaaaaabai gerai darzeli paremti", jeigu noriu vieta ten gauti Kazin ar kita vedeja.... |
Nu tikrai, kad geras....  Tuo labiau, kad pagal gyv. vieta jums kaip ir priklausytu... Kazkaip net nesitiki... |
Va va O gal pamegink dar karta nukeliauti  Argumentuodama kad pagal gyvenama vieta siaip priklausytu
Ivoncikas
2004 10 12, 15:01
Tai kaip suprantu pagal gyvenama vieta (Staneviciau 96) mums priklauso "SAKALELIS"  Ir kaip is mamyciu supratau kad jis visai geras  Ar ten reikia is ankso uzsirsyt ?
As tik noreciau paneigti mitus, kad i "Sakaleli" tik pagal gyvenama vieta pakliuti galima. Zinau bent 3 vaikucius is Jeruzales, kurie sekmingai ji lanko.
As pati uzregistravau si pavasari ir buvom pateke i lopseline grupe. Kiek supratau, vedeja taiko jai/darzeliui naudingu teveliu "filtravimo"sistema. Oi, nemalonu su ja bendrauti. Na bet lankyti nepradejome, persigalvojome. O tas tiesmukiskas "paramos" reikalavimas tikrai nemalonus... Pats darzelis, reikia prapazinti, graziausiai sutarkytas is visu esanciu Fabijoniskese. Tokie mano ispudziai, gal kam nors pravers
| QUOTE (svona @ 2004 10 12, 23:09) | | As tik noreciau paneigti mitus, kad i "Sakaleli" tik pagal gyvenama vieta pakliuti galima. Zinau bent 3 vaikucius is Jeruzales, kurie sekmingai ji lanko. |
Tai kad tokiu mitu nei apie viena darzely nera. Kur norit, ten lankot  Tik pirmenybe teikiama (arba turetu buti teikiama) tiems vaikuciams, kurie gyvena darzelio "teritorijoje". O uzsirasyti visada geriau is anksto.
giedrulka
2004 10 18, 14:41
| QUOTE (mamusiuka @ 2004 10 12, 13:04) | | QUOTE (Vilva @ 2004 10 12, 08:08) | | QUOTE (giedrulka @ 2004 10 07, 22:11) | Is manes "Sakalelio" vedeja taip naglai kysio pareikalavo, kad man net prisesti reikejo!!!! As dar niekada nebuvau tokioj situacijoj. Sakiau, kad ir pats pats pats superiskiausias tas darzelis butu, is principo ten vaiko nevesiu! Maza to, kad kysio reikalavo, tai dar pasake, kad as turesiu "laaaaaaaaabai gerai darzeli paremti", jeigu noriu vieta ten gauti Kazin ar kita vedeja.... |
Nu tikrai, kad geras....  Tuo labiau, kad pagal gyv. vieta jums kaip ir priklausytu... Kazkaip net nesitiki... |
Va va O gal pamegink dar karta nukeliauti  Argumentuodama kad pagal gyvenama vieta siaip priklausytu |
Tai, kad kazkaip atsoko fantazija pas ja eiti. Nebent vyra reikia siusti. jo nervai ramesni. Sakyciau visai be nervu  Darzelis, tai pati maciau, kad labai fainas, kad labai gerai sutvarkytas. Bet jau ta vedeja..... oi nezinau, nezinau... Nors kitam darzelyje, kad ir be pinigu prieme, bet tai ant aukletojos prastos uzsiroviau. Nu nesiseka man su tais darzeliais Uzsiraseme i "Jovareli". Tai ten tik i didesniu grupe pakliuvome. Tai aukletoja, atsiprasant, siknos nepasuka. Vietoje to, kad ilgintu vaikui laika darzelyje, tai vis kiekviena diena praso anksciau pasiimti. Nezinau kaip prie to darzo vaikas ir pripras... Nu zodziu.... Geriausias darzelis - mama, baba ir Adomas
Tai jus jau keliaujat i darza?  Kokios nuotaikos? O nuo aukletojos juk daugiau priklauso nei nuo vedejos ar ne Nezinau, bet su vedeja daugiau nebendravau ir nesiruosiu artimiausiu metu
Mielosios mamytes gal ka gero ar blogo turit pasakyti apie si darzeli Vilniuje?Buciau labai dekinga
Daug diskutuota temoje apie Fabijoniskiu darzelius Mano mazasis dzigitas keliauja i si darzeli Pavardinsiu pliusus ir minusus +graziai sutvarkyta aplinka +labai labai geros aukletojos +grupeje ne tik grazu, daug zaislu, bet ir sildomos gringys (bent jau maziausiuju grupej) + yra didele aktu sale ir didele sporto sale + gerai maitina (pavyzdziui siandien pietums gaus kalakutienos kotletukus  , o pavakariams desertine varskyte) +atvyksta teatriukai +daug bureliu +daug svenciu, kuriuose dalyvauja visi (nors maziukai buna tik stebetojais  ) - kiekvienais metais keiciasi aukletojos  (nors yra kelios grupes kur nuo 3 metu iki pat isleistuviu tos pacios buna) +maziausiuju grupeje buna apie 7 vaikucius, taigi aukletojos kiekvienam dideli demesi skiria Geriausia uzsirasyti is anksto, nes vedeja turi pomegi skustis kad perpildytos grupes Oho kiek prirasiau
Labas mamytes, gal kas pasidalintumet savo patirtimi ir ziniomis apie darzelius Fabijoniskese? Kaip tik vakar apvaziavome keleta. Pagal aplinkos sutvarkymo kriteriju, labai patiko Bitutes (paberzes g.), lyg ir nieko Sakalelis (Straneviciaus g.) ir Ozo (Gelvonu g.)... Musu mazulei dabar 2 metukai, o i darzeli planuojam pradeti zingsniuoti nuo ateinancio pavasario... Taip kad laiko issirinkti geriausia lyg ir yra  Busiu labai dekinga uz jusu parama
| QUOTE (Nena @ 2004 11 03, 16:33) | aciu, po to pastebejau, kad tikrai yra O ar Jusu geri ispudziai apie Sakaleli dar neisbleso? |
Lankom tik trys menesiukai  Aukletoju demesingumu esam labai patenkinti, nors mano mazius vis dar mamos kantrybe bando  Cia jau tauks tipas-mama paziurek koks as vargsiukas ir kaip tau negeda manes palikti
Nu vat, tik ka kalbejau su gerb. ponia vedeja is Sakalelio darzelio... Pasakiau, kad noretumem i ju darzeli uzsirasyti, tai pirmas klausimas kokioj gatvej gyvenam, o kai pasakiau kokioj ir kad zinau, jog musu namas jokiam darzeliui nepriskirtas, tai iskarto prasidejo dejavimas... Po to paaiskino, kad 2002 m. gimimo vaikuciu grupe jau suformuota ir vietu kaip ir nera... bet ji i eile gal ir galinti uzrasyti, gal koks vaikutis po to iseis, na bet tai nieko nereiskia, netgi toks uzrasymas, nes vietu juk nera... o po jos klaus, "tai kodel uzrasei, juk vietu tai nera..." (as tai biski nesupratau, kas cia gali klausti, bet tiek tos...) Lyg ir susitarem kad po poros savaiciu uzeisiu, nes kita savaite labai jau daug pas ja reikalu, tai nera ko eiti... tai kaip supratau siokia tokia viltis pateikti i darzeli yra... p.s. kaip supratau darzelyje grupes formuojamos pagal gimimo metus... bet juk vaikuciai gime 2002 pradzio ir 2002 gale skiriasi kur kas labiau, nei gime 2002 gale ir 2003 pradzioj... (cia as jau startegija audziu, met 2003 gimimo vaikuciu grupe dar lyg ir nebaigta komplektuoti...) Papildyta @ [mergetime]1099661738[/mergetime] Beje, mamusiuka, visai salia Sakalelio yra kitas darzelis - Verinelis, gal teko ka gero, ar blogo paie ji girdeti? p.s. as jau susirupinau, kad gali mums nepavyks i sakaleli patekt
Nena mes irgi pretenduojam i Sakaleli ir i ta pacia grupe,tai labai butu idomu suzinoti galutini pon.vedejos  atsakyma  .Mes dar nieko nesnekejom,bet noretumem nuo kito rudens ten eiti.Tai kai pasnekesi su vedeja pranesk kaip sekesi,ar yra vilciu ten pakliuti
Hm  Tai kiek tu grupiu 2002m gali formuoti  Nes mes esame irgi tu metu tik pradzios, tai girdejome ta pacia giesmele  Siaip yra grupes nuo 2-3 ir nuo 3-4m. Tai, va, nors mums ir 2,7 buvo, vis tiek papuoleme prie maziausiuju  Tai gal kitais metais formuos vien tik 2002 metu grupe Juraja, tavo maziaus amzius beveik nuo maniskio nesiskiria, tai manau tikrai turetumet musu grupei priklausyti Priesais yra Verinelis, bet kiek teko girdeti, tai jis rusu darzelis Vedeja sia savaite buvo darzelio gimtadieniu uzsiemusi  O siandien maziausiuju grupei pats darzelis sventini stala ruosia-taigi keliausiu i baliu
Berniukų mama
2004 11 17, 19:59
Sveikos mamytės  Prieš metus atsikraustėm į fabus ir prasidėjo mano vargas ieškant darželio prie namų. Be šansų  .daug aš jų apėjau. Prie namų neradau , priėmė tik Ozo. Bet ten irgi daug nervų kainavo patekti. Turėjau nemalonų pokalbį su vedėja  Supratau vieną - eini pas vedėją tik su voku ir dedi ant stalo, tik tada klausi ar yra vietų  Šiaip į darželius mamytės vaikus užrašo dar besilaukdamos  Tokios fabuose eilės. Geras rekomenduotas yra " Vandenis"  Bet aš ten du kartus buvau ir  , be šansų. Apie " Sakalėlį" patys blogiausi prisiminimai. Vedėjos pirmas klausimas kur dirbat? Kur vyras dirba?  Sakau - dirba, uždirba, reiks paremsim ir darželį. Tai tada vedėja - gal vyras galėtų sūnui darbą pasiūlyti, vaikus priimčiau  . Čia jau mano ambicijos sužaidė. Sakau ačiū gal dar į kitą darželį nueisiu, ir išėjau. Vistiek jau "Sakalėlis" ne prie namų  "Ozo" daržely auklėtojos labai fainos papuolė, aš patenkinta
Na, is Baltupiu vyras i darba galetu vaziuoti ozo gatve, tai todel skaiicuoju darzelius nuo akropolio. Del Gelvonelio, vakar paskambinau - ten rusu ir lenku darzeis Ne, viskas, apsisrendziau: Sakalelis arba Jovarelis. Daugiau nesimetau. Bet kuri is ju pasirinkti Oj, net paciai is saves juokas ima O mamusiuka, kaip supratau, tavo vaikis i darzeli pradejo eiti nuo 2.7 (panasiai), tai pakliuvo i lopseline. O jam nenuobodu su mazesniais uz save?
 jo pasirinkimas nera lengvas dalykas  O tu uzrasyk i abu  Ne, as rimtai, ir matysi pagal situacija kur vesti, kur vietu daugiau bus Matai, maniskio toks amzius, kad nei ten nei ten  Vedeja vis tik pasiule palikti ji sitoje grupeje, nes kitoje vaikuciai (nuo 3 iki 4) daug vyresni surinkti  . Aisku as norejau, kad i vyresniu patektu, bet ji buvo ziauriai perpildyta, o adaptacijai geriau ten kur maziau vaikuciu  Uz tat dabar maniskis gali reikstis  aukletojos sake-visiems vadovauja, viska organizuoja ir toks pagalbininkas/tvarkdarys  Tik jei dar is ryto mamos nekankintu savo dainelemis visai liux butu
Sveikos mamytes, tai stai po ilgesnio laiko istaikiau minute prisisesti ir pasidalinti uzsirasymo i sakaleli ispudzius (ach vis tie darbai...) taigi vistik uzsirasem mes i ta Sakaleli... Ta savaite kai buvau su vedeja sutarusi susitikt, turejau isvykti i komandiruote, tai nenuejau, bet po savaites antradieni iskart puoliau skambinti vedejai.  Ji iskart pakviete rytojaus diena i darzeli atvykt, paiimti vaiko gimimo liudijimo kopija, dar kurio nors vieno is tevu paso nuorasa ir viskas. Nuvykom kartu su vyru. Radom kabineta uzrakinta... bet salia grindis sluosciusi moteriske tuoj suskubo vedejos ieskot... Po minutes prisistate ir pati vedeja. Beje, nustebau, kad dabar vedeja jau vadinama darzelio direktore, taigi mamytes turekit omeny, kai skambinsit telefonu Pakviete i kabinetuka, susedom, pradejom kalbetis is kokios mes gatves, ir kad turim varga, nes musu namas nei vienam darzeliui nepriskirtas (nors is kiemo vaiku galetumem visa lopseline grupe suformuot)... Neilgai trukus iteike prasymo forma, o kol as ja pildziau ji pilde registracijos zurnala. Viskas buvo rasoma su tusinuku, po to tvarkingai irasytas eiles numeris sarase, o salia draugiskai patariama uzsirasyti ir i kita darzeli, kadangi eileje mes jau dvidesimti norintys pradeti lankyti darzeli nuo 2005 m. rugsejo 1 d. Siaip tai mes norejom pradet lankyti nuo pavasario, bet vedeja pasake, kad apie tai negali buti ir kalbos, nes grupes siems metams jau suformuotos... Beje, vienas esminiu klausimu pildant regitracijos zurnala - teveliu darbovietes ir pareigos... Nezinau, kokia butu vedejos reakcija, jei pasakytum, kad esi bedarbis, ar slaugute... taigi jau geriau pasvarstykit apie skambesnes pareigas (net jei tai nebutu visiska tiesa)... Aciu Dievui, mums si problema atpuola, kadangi abu su vyru uzimam neblogas pozicijas... Kai viska aptarem, issireikalavom, kad zurnale irasytu prierasa, kad norim eiti arba i 2-3 metuku arba 3-4 metuku amziaus vaiku grupe (vedeja siule tik 2-3 metuku, nes dukrytei rugseji dar nebus 3eju, o as vis stengiausi atkreipti demesi, kad 3-eji jai sukaks spali... dar vedeja papasakojo, kad siaip jie prioriteto tvarka priima vaikus is aplinkiniu namu, bet siais metais rugsejo men. nemaza dalis is i eile uzsirasiusiu mamu nepradejo vesti vaikuciu, taigi buvo isvis isbrauktos is eiles (ne nukeltos kitiems metams, o isbrauktos  ), taigi i ju vieta buvo priimti kiti norintys, net is Santariskiu ir kt. rajonu... Po to vedeja mus palydejo iki lauko duru, maloniai kalbedama, kad negali garantuoti kaip ten bus, na bet vilties yra, nuskambejo fraze "net nezinau kodel, bet as jus irasiau" (siaip nepriimti teveliu prasymo ji neturi teises)... taigi kazkodel mano nuotaika yra optimistine  . Beje, jokio maiselio ir vokelio nenesem, tikrai nematau jokio reikalo to daryti stojantis i eile, - kai prades arteti rudenelis tada ir apie dovanas pagalvosim Papildyta @ [mergetime]1102441255[/mergetime] Beje, mamusiuka, man kazkaip tais vesu pasirode tame Sakalelyje... pas vedeja kabinete sedejau su paltuku, bet silta nei trupucio nebuvo  ... kaip ten, ar ir grupese tas pats? ar jusu mazius pastoviai neserga persalimo ligom, mat mano viena pazystama pasakojo, kad kol vede savo mergica i sita darzeli, tai ji ilgiau menesio sveika nebuvo, o vat kai perkele i salia esanti Verineli (nors visai neprestizini ir dar priedo rusaklbiu vaiku), mergina iskart nustojo sirgt Nors tai galejo buti ir del amziaus - sustiprejo mergina ir tiek...
| QUOTE (Nena @ 2004 12 07, 19:34) | Kai viska aptarem, issireikalavom, kad zurnale irasytu prierasa, kad norim eiti arba i 2-3 metuku arba 3-4 metuku amziaus vaiku grupe (vedeja siule tik 2-3 metuku, nes dukrytei rugseji dar nebus 3eju, o as vis stengiausi atkreipti demesi, kad 3-eji jai sukaks spali... Beje, mamusiuka, man kazkaip tais vesu pasirode tame Sakalelyje... pas vedeja kabinete sedejau su paltuku, bet silta nei trupucio nebuvo ... kaip ten, ar ir grupese tas pats? ar jusu mazius pastoviai neserga persalimo ligom, mat mano viena pazystama pasakojo, kad kol vede savo mergica i sita darzeli, tai ji ilgiau menesio sveika nebuvo, o vat kai perkele i salia esanti Verineli (nors visai neprestizini ir dar priedo rusaklbiu vaiku), mergina iskart nustojo sirgt
|
Labai smagu, kad uzsiraset  Manau, kad jusu uzimamos pareigos dideli pliusa turejo  Dabar kas liecia 2-3 ir 3-4 metu grupes  Maniskiui 3 sukaks tik sausi, bet man pasirode, kad jam labaiu reiketu bendravimo su vyresniais, o ne su paciais maziausiais. Tai yra minusas, bet didziulis pliusas tame, kad pacios pirmosios aukletojos nepaprasto gerio  taigi, tikrai labai labai apsvarstykit sita klausima, i kokio amziaus vaikuciu grupe leisti  Juk busit vyriausi ko gero Dabar kas liecia siluma  Maziuku grupeje yra sudetos sildomos grindys  Vaikuciai pietu miega tik su triusikeliais ir maikutemis. Kai kurie vaikuciai ir siaip laksto tik su maikutemis. Gal vedejos kabinetas daugiau vedinamas Tikrai nepastebejau kad butu salta  Sirgom mes tik viena karta (tfu tfu tfu ir tai tik viena diena  )
Šiandien ir rytoj darželyje Sakalėlis atvirų durų dienos Kam aktualu, galite apsilankyti ir ne tik apžiūrėti grupes, bet ir pasikalbėti tiek su auklėtojomis, tiek su vedėja
Burundi
2005 06 15, 07:25
Dukra lanke darzeli "Sakalelis" nuo 3 metu. Buvom uzsirase i eile mazdaug kai jai buvo 1 metukai. Tai suejus 3-im, nebuvo jokiu problemu - prieme be jokio vargo ir kysiu  . Aukletojos vardas - Jovita. Labai labai patiko ir man, ir dukrai. Grazi aplinka, linksmos svente. Darzeli lanke pora metu, paskui kraustemes i kita gyvenama vieta, keitem ir darzeli. Tai tiek ziniu. Sekmes.
Sveikutės mes savo mergytę - (2 metukų) irgi užrašėm į šitą darželį. Jei auklė rudenį negrįš - eisim nuo rugsėjo vidurio gal dar kas nors tokio amžiaus planuoja pradėti lankyti?
DukrytesMama
2005 07 22, 12:48
Taip, as savo 2,5 metuku maziuke planuoju leist nuo rugsejo, uzsirase esam, tai tikiuosi priims. Turbut eis i paciu maziausiu grupe
Mamusiuk, visgi panasu, kad musu dukryte prades lankyti Sakaleli nuo sio rugsejo (3-4 m. grupeje). Tik nezinau, ar pakliusime i ta pacia grupe, nes kaip suzinojau is vedejos, siemet jie logopedines grupes saskaita planuoja papildoma trimetuku grupe, i kuria mes papuolame  Bet siaip, net jei busime paralelinese grupese, manau, kad per vaiku sventes susimatysime. O dabar noreciau taves pasiklausti keletos praktiniu patarimu ruosiant vaika i si darzeli. Kiek pamenu is sesers pasakojimu, kai ji pries penketa metu saviske leido i darzeli, buvo prasoma darzeliui suruosti 2 svarius komplektus rubeliu, pizamyte, patalynes uzvalkalus ir pan. o kokia praktika Sakalelyje? Beje, gal teko girdeti ka nors apie busimas vaikuciu aukletojas (jei jau bus 2 grupes, tai gal galima rinktis pagal aukletojas?) O siaip tikrai noreciau paneigti gandus apie Sakalelio direktore - nei paramos, nei kysio ji reikalavo. Ir su mumis bendravo, ir vaika kalbino. Ir i darzeli be dovanu uzrase. Netgi noras paciai kyla atsilygint, kai taip  Ir kas dar nustebino - siuo metu darzelio grupes remontuojamos, bet nei musu prase finansiskai nei realiai prie aplinkos grazinimo prisidet. Viskas vyksta ir taip... Nors tikrai buciau pasiruosusi koki "stojamaji mokesti" sumoket...
Pipeika
2005 08 10, 07:47
o aš galėčiau paneigt, kad nieko nereikia......
Na gal mes kokie nesupratingi klausytojai, bet "prasymo" neisigirdom...
Na zinoma, realiais rezultatais galesim pasigirti rugsejo pradzioje, kai turetumem pradeti lankyti darzeli...
DukrytesMama
2005 08 19, 13:11
Na va  Ir mus prieme i Sakeleli nuo rugsejo menesio  Eisim i 3-4 metuku vaikuciu grupe, nors mano mazukei 3 m. bus ziema, bet ji jau labai savarankiska, tai leido su vyresniukais
Pipeika
2005 08 22, 07:15
visus nuo 2,5 metų sukėlė į didesnių grupes, nes yra daugybė norinčių mažiukų - mums taip direktorė sakė.
QUOTE(DukrytesMama @ 2005 08 19, 13:11) Na va  Ir mus prieme i Sakeleli nuo rugsejo menesio  Eisim i 3-4 metuku vaikuciu grupe, nors mano mazukei 3 m. bus ziema, bet ji jau labai savarankiska, tai leido su vyresniukais  O i kokia grupe eisit? gal i papildoma? ir nuo kada pradesit lankyt? Mes tai antradieni eisim apsiziuret - i grupe, susipazinti su aukletoja, kad rugsejo 1-aja butu drasiau:)
Na vat siandien buvo pirma diena darzelyje. Tiksliau pusdienis. Geriausias rezultatas - iseidama aukletojai mazoji pareiske - "ir as ateisiu rytoj". Siaip pratinomes pamazu - siandien vienos nepalikau, o visa laika buvau greta (tiesa daugiau laiko praleidau ne grupeje, o rubineje)... Dideli ispudi paliko tai, kad is ryto kiemelyje vyko svente - kur mazieji suko ratelius, dainavo, tai maniske dar gryzusi i namus viena dainele trauke. Tiesa, musu grupes aukletojos, istiktos soko, kad jau pacia pirma diena priejo tiek vaiku, neisdryso ju vesti i lauka, tai sventeje sudalyvavo tik tie naujokeliai, kurie buvo su teveliais... siaip grupe tikrai grazi, sauleta - aukletoja pasake, kad ziema tikrai joje bus silta, nes isvedziotas grindinis sildymas  san. mazgai kiek niuroki, bet sienos svieziai isdazytos, unitazai zemi - pritaikyti maziukams, nors dangciai ant ju mediniai - senoviski... Zaislu taip pat daug, yra ir moderniu, yra ir senoviniu - paluzusiu... Seimininkute - gal kiek per griezta, senovinio sukirpimo, jai turbut daug labiau patiktu, kad vaikai isvis zaislu neimtu, mat po to nereiktu tvarkyti... Na bet ziuresim... p.s. i Sakaleli einam, nors "dovanu" nenesem ir sis darzelis mums pagal gyvenamaja vieta nepriklauso... tiesiog laiku uzsirasem...
 Nena, Dukrytesmama manau kad papuolės į mano džigito grupę Ar tai tik ne meškučių grupė įėjus iškart po dešine?  jei taip tai būsime ne tik forumo kolegės, bet ir vienos grupės mamytės  Kadangi mes jau seniokai  tai galiu šiek tiek papasakoti apie pasikeitimus. Mes vedėjai irgi nieko nedavėm ir net negalvojom. Pernai vaikščiojom į mažiausiųjų grupę, kurioje buvo kurkas mažiau vaikučių nei šiais meteliais  Nieko kolkas negaliu pasakyti apie dabartines auklėtojas, nes pernai buvo kitos, kurios buvo be galo geros-tiesiog super. Labai nepatiko vienas dalykas darželyje-auklėtojos kiekvienais metais keičiasi, tai galit įsivaizduoti vaiko patirtą stresą  Maniškis dvi savaites mano kojos nepaleido  kol galiausiai apsiprato. Tik dabar mes vėl atostogaujame ir gryšime tik spalį. Būtų smagu sulaukti kokios žinutės, jei kartais susirinkimas įvyktu anksčiau  Dėl maisto, tai irgi buvau truputėli nuliūdusi , nes pernai gaudavom ir vaisių ir surelių ir jogurtų, o šiemet bent jau meniu tokiu dalykų nebesimato  bet į grupę galima atnešti sausainiukų, vaisių, kuriuos auklėtojos apie 11 valanda papjausto ir visi draugiškai pasidalina. Tik va jei grupėja 24 vaikai tai nebelabai to vieno pokučio ir beužtektų Jei kas domins mielai papasakosiu  Tiesa mano džigito vardas Domantas
DukrytesMama
2005 09 20, 16:19
Sveikutes, as tai dar savo mazosios nevedu, gal nuo rugsejo pabaigos, direktore su tuo sutiko Vat norejau as dar paklausti, kiek vaikuciu grupeje? ar 24 ir yra, ar cia kaip pavyzdi pateikei? ir kokia veikla uzsiema vaikuciai? ar yra kokie bureliai ar pan tokiems maziukams? o del maisto taigaila, kad nebera vaisiu, jogurtu
Na mes irgi lankom Sakaleli nuo rugsejo vidurio, dukrytei (2,5 m.) labai patinka, kol kas nepasireiškė ir streso ar nenoro eiti i darzeli pozymiai. Tik va beda 3 dienas nuejom ir sloga turim, nors manau, kad nuo manes uzsikrete, o darzelis cia niekuo nekaltas. Mano vienos pazistamos dukrele irgi lanko Sakalelio meskuciu grupę, apie kuria cia kalbejot. Mes patekom i Girinuku grupe, ta kurią vietoj logopedines suformavo. Gal kas lankot šia grupe?
Shantele
2005 09 25, 19:43
Mes irgi buvom nuėję į Sakalėlį ir Jovarėlį,bet visuose darželiuose giedojo tą pačią giesmelę "Nėra vietų"  Prakeikėm tas Fabijoniškes
QUOTE(linan @ 2005 09 25, 18:36) Na mes irgi lankom Sakaleli nuo rugsejo vidurio, dukrytei (2,5 m.) labai patinka, kol kas nepasireiškė ir streso ar nenoro eiti i darzeli pozymiai. Tik va beda 3 dienas nuejom ir sloga turim, nors manau, kad nuo manes uzsikrete, o darzelis cia niekuo nekaltas. Mano vienos pazistamos dukrele irgi lanko Sakalelio meskuciu grupę, apie kuria cia kalbejot. Mes patekom i Girinuku grupe, ta kurią vietoj logopedines suformavo. Gal kas lankot šia grupe?  Mes lankom girinuku grupe  Tiksliau jau dvi savaites kaip nelankom, nes sergam... Bet tikiuosi, kad nuo treciadienio vel startuosim... Is pradziu maniau, kad pasigavom darzelio virusa, bet kaip veliau paaiskejo, kad darzelis cia greiciausiai nei prie ko - nes is grupes serga tik mano dukryte ir musu kiemo draugas... O vat beveik visi kiemo vaikuciai dvi savaites kaip sirguliuoja...
Zydrune
2005 10 02, 21:28
Mes irgi pradejom lankyti Sakalelio darzelyje girinuku grupe, tiesa mes ten buvome dar tik viena diena. Tai ispudziu nedaug.
QUOTE(Zydrune @ 2005 10 02, 21:28) Mes irgi pradejom lankyti Sakalelio darzelyje girinuku grupe, tiesa mes ten buvome dar tik viena diena. Tai ispudziu nedaug. Na o kokie ispudziai palankius ilgiau?? beje, ar tik ne sviesiaplaukis berniukas tas musu grupes naujokelis? kai nuejom po ligos, tai viena toki naujokeli aukletoja ant keliu ciuciavo....
Zydrune
2005 10 07, 11:36
QUOTE(Nena @ 2005 10 07, 06:15) Na o kokie ispudziai palankius ilgiau?? beje, ar tik ne sviesiaplaukis berniukas tas musu grupes naujokelis? kai nuejom po ligos, tai viena toki naujokeli aukletoja ant keliu ciuciavo.... vis dar esam neilgai lanke, nes po dvieju dienu darzelyje susirgome ir gana rimtai. Beje mano vaikinukas prie sviesiuju.
|
|