Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kojų nerimas
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Nėščiosios sveikata
Pages: 1, 2, 3, 4
Migle
Noriu tik paklausti - ar kam nors taip dar darosi? O tai jau nebežinau ką daryti.
Simptomai: atsiranda vakare atsigulus miegot. Jausmas tarsi kutentų kažkas iš vidaus blauzdų raumenis, nevalingai trūkčioja kojos, norisi jas nuolat sukioti - spardytis:)
Prasidėjo nuo 25 savaites tiek su pirmu tiek dabar - su antruoju. Svorio pirmą kartą priaugau nedaug, dabar daugiau - bet nemanau kad tai priežastis... Antsvorio neturiu, kojos netinsta, spaudimas normalus (paprastai būna pažemintas), nėštumas tikrai nesunkus - įprasti nedideli skausmeliai ir nemiga. Venos nelenda lauk:)

Kas išbandyta ir nepadėjo:
- kojų užkėlimas aukštai,
- kontrasingos vonelės (šilta-šalta),
- masažas,
- šilta vonia/dušas,
- šalti kompresai,
- įvairūs raminantys (sedatif, neuro, konjako gramas),
- pasivaikščiojimai prieš miegą, ar kt fizinė veikla,
- visokių tepalų - tinktūrų įtrinimas.

Kas padeda:
laikinai tą "nerimą" nuima nuolatinis pėdų sukimas ratukais. Bet... tik nustojus sukti vėl norisi spardytis ir... miegai išsilaksto.

Dar nebandžiau:
subintuoti su elastiniu bintu smile.gif

Nors nedaug liko man to nėštumo (trys-keturios savaitės) bet norisi nors šias dieneles praleisti turiningai:)
Labai lauksiu jūsų pasvarstymų ir patarimų. Girdėjau kad taip gali darytis dėl sanarių laisvėjimo - taip organizmas ruošiasi gimdymui.
Bet kodėl tuomet tik kojos? Rankoms absoliučiai nieko nesidaro....
Linokas
Uzjauciu tave, nes pati nuo tokiu "negalavimu" kenciu doh.gif Vienintelis kas padejo, tai magnio mitukai DIASPORAL. O skausmas tai nenupasakojamas - viskas vienoje:meslungis, kutenimas, maudimas,traukuliukai, ir verkt, ir juoktis norisi... biggrin.gif Tokius pojucius turbut tik nestukes gali patirti lotuliukas.gif
Migle
o daugiau niekam taip nesidaro? g.gif
nes šiandien pasiskundžiau mamai pagaliau ir... ji sako, kad jai tas pats darosi doh.gif t.y. kad vidinės venos "lenda".
Ar tai visgi gali būti susiję su venomis? Nes kaip minėjau tikrai jaučiuosi pati puikiai - daug vaikštau, kartais panešioju ir vyresnėlį ir iš darbo tik neseniai atsiprašiau ir su šeima daug važinėjame, namų ruošoje dirbu... vienu žodžiu gyvenu šiek tiek lėtesniu tempu bet tokį patį gyvenimą.
rozinee
Man tai labai skaudziai tempia daug pavaiksciojus "kazkur" is vidines slaunies puses. Kaip, kad kokia gysla butu patempta. Bet tik viena koja.
Linokas
Gydytojai sako, kad tai laikina lotuliukas.gif Neva pagimdysi - ir praeis lotuliukas.gif O ka daryti dabar? Nieko...Sako:Lauk gimdymo lotuliukas.gif
*zvaigzne*
Mane irgi kankina tokie kojų skausmai, gal net būtų galima tai pavadinti - gėlimas. Ir labiausiai jis pasijaučia atsigulus miegoti. Ir būtent skauda blauzdas ir kelius. Vis galvoju, kad tai nuo skysčių, nes kojos tai labai sutinę. O nepadeda niekas, nei vėsus vanduo, nei kojų užkėlimas. Galvoju nusipirkti Lioton 1000, tikiuosi jis padės. Dar yra augaliniai vaistai venoms stiprinti, kuriuos galima naudoti ir nėštukėm, reikės pasiteirauti vaistinėse.
lely
niu mane va irgikartais toks nepatogumas kojytes uzpuola, bet vyro paprasau jas pamasazuoti ir praeina biggrin.gif
uksis
Man tas pats. Tokie nemalonūs jausmai užeidavo ir kai nebūdavau nėščia. Tai reiškia, kad trūksta magnio. Dabar vartoju magnio čiulpiamas tabletes Diasporal (su gydytojos palaiminimu) ir viskas iš kart praėjo.
vandene6
aš tai manyčiau, kad reikėtų pasitarus su gyd pagerti magnio ir kalcio, nes man panašiai buvo. kadangi magnį ir taip pastoviai geriu, tai gyd pasakė gerti dar ir kalcį, tik magnį pvz išgerti ryte, o kalcį vakare, nes jie trukdo vienas kito įsisavinimui
svarelis
man tas jausmas irgi labai gerai pazistamas, nes jau su treciu vaiku tas pats verysad.gif ir pritariu toms, kurios vartoja magni (siuo metu geriu tokiu Magnex). Su pirmu vaiku kai vaiksciojau, tai gydytoja liepe gerti kalci, tai po kurio laiko ir meslungis nakti kojas sutraukdavo... geriau jau to nelaukti
endnote
man taip pat panasiai unsure.gif buvau pas gyd. bet man nepadeda nei magtis, nei kalcis... gyd. sako, kad issamesniu tyr. reikia, bet kai nebusiu nestuke.gif
o negali butu neramiu koju sindromas?
rozinee
QUOTE(endnote @ 2007 02 02, 12:28)
man taip pat panasiai  unsure.gif buvau pas gyd. bet man nepadeda nei magtis, nei kalcis... gyd. sako, kad issamesniu tyr. reikia, bet kai nebusiu  nestuke.gif
*

o kas tai yra?
Anzela0626
Sveikutės.Aš irgi jausdavau kojų mėšlungį,ypač naktį,paryčiais,kad netgi prabusdavau.Dabar geriu magnį milteliais,tokių rūpesčių nebeturiu biggrin.gif.Sveikatos visoms 4u.gif
sotto
QUOTE(endnote @ 2007 02 02, 12:28)
man taip pat panasiai  unsure.gif buvau pas gyd. bet man nepadeda nei magtis, nei kalcis... gyd. sako, kad issamesniu tyr. reikia, bet kai nebusiu  nestuke.gif
*

QUOTE(rozinee @ 2007 02 02, 12:35)
o kas tai yra?
*

visai gali būti , įdedu vieną nuorodą http://www.emedicina.lt/site/files/skausmo...u_sindromas.pdf
rozinee
Nebepalipu laiptais, taip traukia koju raumenis ... doh.gif Nezinau, ka tokiu atveju naudot, magnis siuo atveju tikrai nepades... Tiesiog kojos neatlaiko padidejusio kuno svorio, nes svoris neproporcingai pasiskirstes - kojos tokios pat kudos, o pilvas ohoho smile.gif doh.gif
netikėtai
QUOTE(rozinee @ 2007 02 15, 00:08)
Nebepalipu laiptais, taip traukia koju raumenis ...  doh.gif  Nezinau, ka tokiu atveju naudot, magnis siuo atveju tikrai nepades... Tiesiog kojos neatlaiko padidejusio kuno svorio, nes svoris neproporcingai pasiskirstes - kojos tokios pat kudos, o pilvas ohoho  smile.gif  doh.gif
*

man magnis labai padėjo. Patariu pabandyt rolleyes.gif
Simonija
Sveikos, man dabar 25savaite, o tas koju nevalingas kutenimas, sukiojimas truksciojimas, kankina jau seniai, labai nemalonus jausmas, atrodo, kad kokie gyviai lakstytu unsure.gif , bet as jau pastebejau, kad man lenda venos schmoll.gif , todel manau, kad jos ir yra to viso nemalaus jausmo kaltininkes. Nieko napadarysi genai daro savo....
mazulia
man tik pradzia, bet kojos jau nerimsta, vakare ant tiek istinsta kad jauciu kaip pulsuoja jos.visa diena sukioja, tempia. zinau kad veliau gali kamuot, bet 6 sav.tikrai negalvojau wink.gif
Zoja
Cia tai geras - kaip taikliai ivardinta busena - neramios kojos ! Kaip malonu blush2.gif , kad dar kazkam yra taip kaip man. Meslungis tai viena, o va tokia busena, kai atrodo skruzdeles po krauja laksto, tai visai kas kita. As niekaip negaledavau paaiskinti savo savijautos. Del to kentejau ir per pirma nestuma (aciu Dievui pagimdzius praejo) ir dabar - per antra nestuma. Vakarais atsigulu ir maluosi lovoje kaip vijurkas lotuliukas.gif ir juokas ir asaros verysad.gif
Visko esu isbandzius, bet nelabai kas padeda. Dabar geriu magni, tai bent moraliskai save nuteikineju, kad man padeda mirksiukas.gif
Gabe2
QUOTE(Zoja @ 2007 02 24, 17:59)
Cia tai geras - kaip taikliai ivardinta busena - neramios kojos ! Kaip malonu  blush2.gif  , kad dar kazkam yra taip kaip man. Meslungis tai viena, o va tokia busena, kai atrodo skruzdeles po krauja laksto, tai visai kas kita. As niekaip negaledavau paaiskinti savo savijautos. Del to kentejau ir per pirma nestuma (aciu Dievui pagimdzius praejo) ir dabar - per antra nestuma. Vakarais atsigulu ir maluosi lovoje kaip vijurkas  lotuliukas.gif  ir juokas ir asaros verysad.gif
Visko esu isbandzius, bet nelabai kas padeda. Dabar geriu magni, tai bent moraliskai save nuteikineju, kad man padeda  mirksiukas.gif
*

antika05
nu geras, as galvojau, kad man cia vienintelei tokie sposai smile.gif vyksta su kojomis. TAi budavo nestumo pradzioje, ir padedavo pasivaiksciojimas po kambari.o dbr jau niekas nepadeda. tada vartausi po lova nervuodamasi, kad negaliu per tas kojas uzmigti. Ir znaibayti pradeda jas,bet niekas nepadeda. verysad.gif pastebejau kad vyksta kai esu pervargus, kai truksta miego. Magni geriu, bet nepasakyciau kad padeda bent jau man.
Smulkmena
Man mėšlungis buvo gal tik porą kartų sutraukęs. Bet turiu kitą 'sindromą'-naktį vienos-kairės-kojos klubas tarsi užtirpsta, toks bukas jausmas ir nežinau kur tą koją dėti. Bandžiau tarp kojų pagalvę, pradėjau gerti Magnesium Diasporal, bet ypatingo pagerėjimo nepajutau. O baisiai nemalonu, miegu ir jaučiu kaip koja tirpsta, bet nėra išgelbėjančios padėties...taip ir vartausi. Gal kas turit patarimų kaip tai įveikti? blink.gif
lauritaz
Nors man dar tik 12 sav. bet vakar taip pradejo mausti kojas, blauzdu prieki, vyras pamasazavo, truputeli geriau buvo, bet siandien vel tas pats.
Norejau paklausti, gal zinot ar nestumo metu galima Lotion 1000 naudoti. Nes anksciau man irgi panasiai budavo, kai labai daug vaiksciodavau, tai jis man labai padedavo.
guesta
ir man tas pats, net būna iš miego pabundu, nes taip sujudu.... g.gif
rozinee
QUOTE(lauritaz @ 2007 03 06, 11:02)
Nors man dar tik 12 sav. bet vakar taip pradejo mausti kojas, blauzdu prieki, vyras pamasazavo, truputeli geriau buvo, bet siandien vel tas pats.
Norejau paklausti, gal zinot ar nestumo metu galima Lotion 1000 naudoti.  Nes anksciau man irgi panasiai budavo, kai labai daug vaiksciodavau, tai jis man labai padedavo.
*

Lioton negalima naudoti, nes turi kazkokiu veikliuju medziagu, kurios per oda patenka i krauja ir veikia leliuka.
lauritaz
QUOTE(rozinee @ 2007 03 06, 15:11)
Lioton negalima naudoti, nes turi kazkokiu veikliuju medziagu, kurios per oda patenka i krauja ir veikia leliuka.
*

Vakar buvau pas gine, tai ji man sake, kad galima.
Ir vaistinej kai paklausiau, sake, kad galima. g.gif
antika05
Jo meslungis irgi tapo mano "draugeliu". Na bet ka padarysi. Teks istverti.
rozinee
QUOTE(lauritaz @ 2007 03 08, 09:50)
Vakar buvau pas gine, tai ji man sake, kad galima.
Ir vaistinej kai paklausiau, sake, kad galima.  g.gif
*

Mane kamavo ta pati problema, tai gydytoja neuzdraude, bet pasake nerekomenduoju
Margareta
man ir budavo toks koju nerimas naktimis...ne meslungis bet toks nenormalus jausmas lyg kutentu kojas kas ir del to noredavosi pasispardyti..o dabar pradejo vienoje kojoje skaudeti niezeti ir pasirode pamelynavusios venos gabaliukas verysad.gif itariu jos lenda man lauk fear.gif
Raganiuke_G
Man irgi taip būna laiks nuo laiko, bet aš manau, kad tai nesusiję su nėštumu... ax.gif nes man taip yra buvę dar prieš kokius trejus metus, o tuomet tikrai nesilaukiau. Kažkodėl aš linkusi manyti, kad tai nervinis dalykas. Gal kokį nervą kas užspaudžia. Gal reiktų su gydytojais pasikonsultuoti... bet aš kažkaip niekaip neprisiruošiu smile.gif
Ramasta
na vakarais tai vyro prasau kad padarytu masaziuka, nes kartais net vietos nerandu doh.gif
endnote
QUOTE(Raganiuke_G @ 2007 03 20, 09:05)
Man irgi taip būna laiks nuo laiko, bet aš manau, kad tai nesusiję su nėštumu... ax.gif  nes man taip yra buvę dar prieš kokius trejus metus, o tuomet tikrai nesilaukiau. Kažkodėl aš linkusi manyti, kad tai nervinis dalykas. Gal kokį nervą kas užspaudžia. Gal reiktų su gydytojais pasikonsultuoti... bet aš kažkaip niekaip neprisiruošiu  smile.gif
*

koju nerimas mane kankina jau labai ilgai, bet nestumo metu suaktyvejo... ejau pas gyd., bet esu nescia, tai jokiu papildomu tyrimu nedare, o neurologe nieko nerado... ir vyras bande masazuot, ir vaistukus tepiau - niekas nepadejo. bet neseniai atradau viena buda, kuri net nakti prabudus padarau ir praeina - suku abi pedas ratu i viena, i kita puse, lankstau pirmyn atgal, tada ratais viena pries kita smile.gif man padeda jau po minutes tokius pratimeliu thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif ir labai ramiai uzmiegu, o kojos tokios pavargusios buna mirksiukas.gif tai gal man ten su kraujotaka kazkas negerai, bet dabar dziaugiuosi ramiu uzmigimu ir miegu thumbup.gif
zuvedra
labai gerai apibudinta... ir man tas pats... Plius laiks nuo laiko - is lovos ismeta klaikus meslungis... Skaiciau kazkur, kad medicina situ reiskiniu tikruju priezasciu nezino :-( . Vienas patarimas - magnis ir kalcis - siek tiek padeda. Kalcio norma nescia moteriai yra 1500 mkg (kai iprastine - 1000 mkg), magnio - neatsimenu. Taigi stengiuos isgert toki padidinta kieki (dabar geriu kazkoki Kalcis+Magnis+Vitaminas D papikda, normaliam zmogui ten rekomenduojama 1 tablete, o as kalu dvi - ryte ir vakare). Tai jei nepamirstu, buna pakenciamai, bet esu uzuomarsa, tai jei dvi dienas is eiles pamirstu tai nakti 'sokiai pokiai' garantuoti... Taigi neprofesionalus patarimas kenciancioms: padidinkit magnio ir kalcio dozes, kiek zinau abieju siu mineralu perteklius organizme nesikaupia ir padauginus zalos nepadarys, o nauda gal pajusite...
uksis
QUOTE(zuvedra @ 2007 04 02, 19:08)
Taigi stengiuos isgert toki padidinta kieki (dabar geriu kazkoki Kalcis+Magnis+Vitaminas D papikda, normaliam zmogui ten rekomenduojama 1 tablete, o as kalu dvi - ryte ir vakare).
*

Na ir parekomendavai... doh.gif Pasikonsultuok su gydytoja prieš kaldama po 2 tabletes, nes D vitamino jokiu būdu negalima padaugint.
Dziaugsmukas
Man irgi prasidejo problemos su kojomis.Dienomis sunkios,svinines,vos galiu laiptais uzlipti.O nakti uzeina pedu niezulys.Labai nemalonus pojutis schmoll.gif kankina kol uzmiegu,o prabudus vis noras issiraivyti
Cia idomu iki gimdymo taip tesis? g.gif
zuvedra
QUOTE(uksis @ 2007 04 03, 10:12)
Na ir parekomendavai...  doh.gif Pasikonsultuok su gydytoja prieš kaldama po 2 tabletes, nes D vitamino jokiu būdu negalima padaugint.
*

nuu... apie D nepagalvojau tiesa sakant... g.gif ... reikia pasiaiskint... su daktarais deja konsultuotis kiek pastebejau beprasmishka, nes jiems visalaik atrodo, kad visi tie 'mazi' nemalonumai nesciosioms naturalus, tai jaudinasi nebent del rimtu indikaciju tipo cukrus slapime, o del tokiu niekalu - tai nesijaudinkit, praeis... doh.gif
Bahama mama
Vartojant kalcį, reiktų žinoti ir tai, kad jo įsisavinimui trukdo padidėjęs skrandžio rūgštingumas (o jis nėštukėms labai jau būdingas). Todėl net jei vartojam daug kalcio - su maistu ir papildomai, bet turim padidėjusį rūgštingumą, mūsų organizmas kalcio realiai kaip ir negauna. Matyt dar ir dėl šios priežasties mėšlungis taip dažnai kamuoja nėštukes nestuke.gif
Finitta
Geras! As tkrai maniau kad as cia prisigalvoju, nes jausmas tai tikrai labai keistas, tarsi skruzdes begiotu. Man irgi taip buna kai atsigulu miegoti ir dazniausiai kai jau vyras miega.... doh.gif taigi nei pagalbos paprasysi, nei po kambari vaikscioti.... be to juk neskauda... na keistai kazkaip...
taigi suapimas ar ne, bet man padeda MG+CA 2 kapsules per diena. kai pamirstu isgerti, tuomet ir buna nemalonu.... blush2.gif
Leslie
Na šią bėdą ir aš turiu sad.gif
Man padeda kažkiek atvėsina ir nuramina Lioton1000 tepalas, kojyčių sukiojimas, masažas. Sukiojimas ir masažas labai laikinai verysad.gif
Ca ir Mg gerti dar nebandžiau, noriu pasikonsultuoti su gydytoju, bet tikrai žinau, kad Mg trūkumas sukelia mėšlungius g.gif tiesiog nėštumo metu bijau pati priimti sprendimus blink.gif
kalife
Šią problemą turiu ir aš, jau turėjau ir prieš nėštumą, bet ne iki tokio lygio. Viena šeimos gydytoja rekomendavo kalcį ir magni gerti, tai padėdavo, taip profilaktiškai kas tris mėnesius po kursą sugerdavau ir padėdavo...
bet per nėštumą visas tas "malonumas" keliagubai didesnis sad.gif prasidėjo gal nuo kokios 28 sav., ginekologei minėjau, kad magnį geriant padėdavo, bet ji pagal gimdos stovį "nustatė", kad magnio mano organizmui netrūksta....
taip atkentėjau dar dvi savaites, ir galiausiai "išsiderėjau" leidimą gerti magnį, bet tik magnį, jokiu būdu kalcio negalima verysad.gif
deja, jau dvi savaites geriu magnį (diasporal 300 miltukus) tikėdama, kad turi padėti - nepadeda, bandau ir masažuoti, ir bandau trinti blauzdas visokiom liaudiškom ir ne tik priemonėm - niekas nepadeda, esu vyniojusi ir elastinius bintus... bijau vakaro ir nakties, nors kartais pradeda dar gerokai prieš naktį... netgi nepriklauso nuo to, kiek tą dieną tenka krūvio kojoms...
laukiu nėštumo pabaigos vien dėl šitos problemos...
o nėštumas normalus, svorio priaugau apie 10 kg, jau 34 savaitės....
liko 6 kojų kančių savaitės... žiauru taip skaičiuoti laiką cool.gif
Papildyta:
Šią problemą turiu ir aš, jau turėjau ir prieš nėštumą, bet ne iki tokio lygio. Viena šeimos gydytoja rekomendavo kalcį ir magni gerti, tai padėdavo, taip profilaktiškai kas tris mėnesius po kursą sugerdavau ir padėdavo...
bet per nėštumą visas tas "malonumas" keliagubai didesnis sad.gif prasidėjo gal nuo kokios 28 sav., ginekologei minėjau, kad magnį geriant padėdavo, bet ji pagal gimdos stovį "nustatė", kad magnio mano organizmui netrūksta....
taip atkentėjau dar dvi savaites, ir galiausiai "išsiderėjau" leidimą gerti magnį, bet tik magnį, jokiu būdu kalcio negalima verysad.gif
deja, jau dvi savaites geriu magnį (diasporal 300 miltukus) tikėdama, kad turi padėti - nepadeda, bandau ir masažuoti, ir bandau trinti blauzdas visokiom liaudiškom ir ne tik priemonėm - niekas nepadeda, esu vyniojusi ir elastinius bintus... bijau vakaro ir nakties, nors kartais pradeda dar gerokai prieš naktį... netgi nepriklauso nuo to, kiek tą dieną tenka krūvio kojoms...
laukiu nėštumo pabaigos vien dėl šitos problemos...
o nėštumas normalus, svorio priaugau apie 10 kg, jau 34 savaitės....
liko 6 kojų kančių savaitės... žiauru taip skaičiuoti laiką cool.gif
milen
na stai, ir as jungiuosi i si smagu bureli.. 4u.gif kazkaip nedaug kas apie tai kalba. as ir pati sia temele beveik praziopsojau. bet tas koju nerimas vargina tai jau tikrai. ziuriu vakare telika ir pradedu staiga kaip mazas vaikas kojom tabaluoti, trankyti visaip. vyras atsidusta ir tiek... tongue.gif
o nakti, kai tas molonumas miegot neduoda (pastebejau, ypac- kai silta), tada prasideda... visokiu kremukus bandau, einu i vonia po saltu vandeniu kysteliu. vienu metu net maza vonele prie lovos laikiau, kad pabudus galeciau kojas sumerkti ax.gif ir paskui, zinoma, jokios antklodes ant koju!
klausiau gydytoju del magnio ar kalcio - sako -ne, nereik. savaime po nestumo praeis...
na nebe tiek daug ir liko. pakentesim drinks_cheers.gif
kalife
Man gydytoja irgi sake, kad magnio nereikia, nes gimdos nespazmuoja, bet paskui issiderejau, kad leistu gerti, nes ir nekenkia jis. Tai tiesa sakant truputi padeda... nors kiekviena vakara tenka kankintis, bet gal kiek veliau pradeda ir ne taip stipriai ir beviltiskai... verysad.gif
Lipgirl
Man kartais budavo tokios kojos ir pries nestuma - jausmas, kad negali raumenys pilnai atsipalaiduoti. Tu guli, o jie dirba. Dabar tai jau net ipratau prie to jausmo kas vakara. Atsikeli, turputi pavaikstai ir praeina bent kuriam laikui. Daugiau niekas nepadeda. verysad.gif
marina77
MAN TA PATI BEDA BET PADEDA SIEK TIEK TEPALAI VENAL ARBA LIOTON GIDITOJA LEIDO VARTOT
SiDo
QUOTE(a-katyte @ 2007 10 01, 15:53)
MAN TA PATI BEDA BET PADEDA SIEK TIEK TEPALAI VENAL ARBA LIOTON GIDITOJA LEIDO VARTOT
*

As nesuprantu gydytoju, kurie leidzia vartoti Lioton schmoll.gif Reklamos aukos ne daugiau. Liotono sudety yra medziaga stipriai skystinanti ir kitaip veikianti krauja - heparinas, tai labai aktyvi medziaga. Cia tik reklamoj taip apgaulingai susukta, kad ''stiprina venu sieneles''. Jokiu studiju apie jos poveiki nestumo eigai ir vaisiaus vystymuisi nera. Vadinasi, jei ji vartojate ant saves, tiesiog esate eksperimentiniai gyvuneliai - gal nepakenks, o gal.... g.gif schmoll.gif

Beje, neseniai google radau diabetiku laikrasti, kuriame buvo aprasyta studija, kad neramiu koju sindromas yra budingas tredsdaliui serganciu sia liga. Taigi, gal vietoj Liotono vartojimo vertetu issitirti ar nera gestacinio diabeto arba gliukozes tolerancijos sutrikimo g.gif gal padetu paprasciausia dieta 4u.gif Saugokite save nestuke.gif
*J&J*
Na o man gydytoja grieztai uzdraude visokius tepalus,nes ju sudetyje esanti medziaga gali sukelti kraujavima.Taip man paaiskino ax.gif O kad kojos maziau skaudetu patare nesiot elastines kojines,specialias nessciosiom.Gal kuri jau isbandet,ar tikrai veiksminga?
Unknown member
QUOTE(*J&J* @ 2007 10 02, 21:12)
kad kojos maziau skaudetu patare nesiot elastines kojines,specialias nessciosiom.Gal kuri jau isbandet,ar tikrai veiksminga?
*

Va va - man butent visos koju bedos (meslungis, sunkumas, dirginimas ir pan.) ir dingo spec. kojines venoms pradejus nesioti. Ortopedineje parduotuveje isigijau I-ojo kompresijos laipsnio (75 Lt), bet yra ir profilaktines (apie 17 Lt). Tikrai padeda! Buciau zinojusi, zymiai anksciau buciau jas nesiot pradejusi. Nesigailiu nei vieno uz jas isleisto lito!. As pirkau kojines iki keliu (yra ir normalios pedkelnes), tai kai salta po paprastomis pedkelnemis apsimaunu. Tiesa, jos laaaaabaiii tamprios!
Aero
Kai tik mano organizmas atsipalaiduoja kojos nevalingai pradeda trukcioti, prasideda tikas, ir jau toks nemalonus, pradeda tempti pedas ir pan. jokiu tepaliuku nenaudoju, bijau pakenkti leliukui, kenciu... verysad.gif
mamamotas
Sveikos, ir aš jungiuosi prie jūsų ir noriu visom kuriom neramios kojytes, ir jausmas lyg kas begiotų, erzintų ir neleistų miegoti ir kraujotokos sutrikimas,t.y. ruošiasi VENOS išlysti lauk, reikia būtinai nešioti spec. pėdkelnes nuo venų ir yra žolinių vaistukų kurie pagerina kraujotaką.
ledukelt
As kai pasiskundziau savo gydytojai ji is karto pasake kad tai neramios kojos ir susije ne tik su magnio trukumu, bet ir su nervine sistema, todel liepe gerti magnex b6. Jisai nepadejo, tai nusipirkau magne b6. Dabar tokios problemos beveik neturiu. Bet blogumas tas kad ju reikia gerti 6-8 tabletes per diena! Gydytoja sake kad vaisiui nepakenks TIKRAI. Tai ir geriu, nes be jo negaliu, visa nakti soku jei neisgeriu. Iki nestumo pabaigos liko 5-6 savaites. Tikiuosi viskas bus gerai smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.