zaliaake25
2007 11 27, 15:37
QUOTE(ledukelt @ 2007 11 26, 13:08) As kai pasiskundziau savo gydytojai ji is karto pasake kad tai neramios kojos ir susije ne tik su magnio trukumu, bet ir su nervine sistema, todel liepe gerti magnex b6. Jisai nepadejo, tai nusipirkau magne b6. Dabar tokios problemos beveik neturiu. Bet blogumas tas kad ju reikia gerti 6-8 tabletes per diena! Gydytoja sake kad vaisiui nepakenks TIKRAI. Tai ir geriu, nes be jo negaliu, visa nakti soku jei neisgeriu. Iki nestumo pabaigos liko 5-6 savaites. Tikiuosi viskas bus gerai  Labas o tu ar bandei tirtis kali organizme nes ne vien nuo magnio trukumo buna lyg meslungis lyg ne
janina***
2007 12 03, 13:31
sveikos mamytes!  su koju meslungiu ir man teko susidurti  , tai as naudodavau Magne 24, man pagalbininkas budavo ir nuo koju meslungio ir siaip nerima malsindavo  , cia manau aktualu visoms nestukems
QUOTE(janina*** @ 2007 12 03, 14:31) sveikos mamytes!  su koju meslungiu ir man teko susidurti  , tai as naudodavau Magne 24, man pagalbininkas budavo ir nuo koju meslungio ir siaip nerima malsindavo  , cia manau aktualu visoms nestukems  ir man teko si maisto papilda bandyt, tikrai geras produktas, su melisa, jis ne tik nuo koju meslungio padejo, bet ir nerima lauk vydavo  ir gimdos susitraukinejima apmalsindavo, liuks
vaidavel
2007 12 05, 19:45
aš jau senokai pastoviai geriu Magnesium Diasporal ( miltelius ištirpdau)  jie padeda nuo to neapsakomo kojų skausmo, taip pat nuo kojų mėšlungio ir apsaugo nuo mane nuolat lydinčio gresiančio priešlaikinio...
deimantide
2007 12 10, 19:13
QUOTE(janina*** @ 2007 12 03, 14:31) sveikos mamytes!  su koju meslungiu ir man teko susidurti  , tai as naudodavau Magne 24, man pagalbininkas budavo ir nuo koju meslungio ir siaip nerima malsindavo  , cia manau aktualu visoms nestukems  labukas! man ir drauge patare Magne 24 nusipirkt, tai as labai patenkinta ir meslungio nera ir nervai kazkokie nebetokie itemti pasidare:super
labas mamytes, na va reiks ir man Magne24 pabandyt,  girdejau ir as geru atsiliepimu apie ji
Neramios kojos mane kankino jau prieš nėštumą, tai dažniausiai pasieikšdavo pervargus. Labai "per nervus važiuoja", norisi purtyti kojas, spardyti ką nors... Dabar, nėštumo metu, tai pasireiškia naktį ir kuo toliau, tuo smarkiau. Šianakt tokį jausmą pajutau ir rankose. Anksčiau maniau, kad tai nuo nervų viskas, bet pasirodo ne man vienai. Kalbėjau su tėčiu, jam tas pats prieš užmiegant vyksta...
*indruliukas*
2007 12 23, 18:57
laba! as ir daug problemyciu su koju meslungiu turiu, atrodo ne paliest tuo momentu kojos negaliu, fui, net pagalvot nemalonu, reik ir man Magne 24 pabandyt,girdejau as ir seniau jau apie ji, tik niekaip nusipirkt neprisiruosiu
Mane neramios kojos bei išsiplėtusios venos kankina beveik nuo pat nėštumo pradžios...  Bet kažkaip gydytojai Mg vis nesiūlo gerti  , o liepia išbandyti voneles prieš miegą (šiltas šaltas vadnuo pakaitomis), eiti pasivaikščioti prieš miegą, plaukioti baseine. Na šios priemonės kažkiek padeda. Taip pat man padeda šaltas kompresas ant kojų prieš miegą ar kojų masažas su ledukais. Taip pat pagulėjimas iškėlus kojas.
Primadona-A
2007 12 25, 22:32
Paskutines dvi naktis ir as pajutau kazkoki neramuma kojose, dedu vienaip-kitaip...nepraeina...kazko papildomo ir negeriau, nezinau net kaip ivardinti ta jausma  galvoju gal cia itakos turi nuovargis koju?
Minėtas "kojų nerimas" dažniausiai atsiranda dėl venų problemų. Nėštumo metu galima vartoti cyclo 3 fort, detralex - tai vaistai venotonikai - nėštumui nekenkia, o kojų venas dalinai apsaugo ir.. mūsų skundus šiek tiek sumažina.. Gaila, kad nėštumo metu .. esu visai nepareiginga - apie pamirštą tabletę atsimenu tik, kai jau naktį negaliu užmigti
Ingredd
2008 01 10, 22:56
Man kazkur nuo 6 men pradejo koju venos plestis, is pradziu ant vienos kojos, nusipirkau spec gydomaja kojine, o dabar ir ant kitos, lb nerimauju kad gali buti vis blogiau.. O ir siaip uzeina kartais kad kojos neramios, atrodo dek kaip nori vis negerai...
mane kankina ta pati problema- jau ne tik atsigulus, bet ir sededama ar stovedama vietos nerandu  vienintelis gyd. paaiskinimas- taip turi but ir po  praeis  kantrybes visom
čiaudanti bitė
2008 01 14, 18:00
kartais nakti gulint kai jau visai nebezinau kaip ir kur det neramias kojas, atsikeliu ir pavaikstau basa ant saltu grindu  ir kartais tai padeda - greiciau uzmigti
Ais_Las
2008 08 05, 14:28
O as nesilaukiu, bet vistiek visa tai, kas aprasyta, jauciu gaan daznai, dazniausiai pries miega, bet kartais ir diena uzeina... Labai nemalonus jausmas... Ir taip iseina, kad tada su venomis kazkas ne taip, nes net neisivaizdavau pas koki gydytoja cia eiti. Gal kas nors galetu rekomenduoti koki gydytoja?...
tIEK PUSLAPIŲ PRIRAŠYTA, O KAIP SPRĘSTI PROBLEMĄ LYG IR NEAIŠKU. Mane kankina ta pati problema taigi bandau dabar ieškoti atsakymo... ir tas jausmas tikrai nėra mėšlungis. Gerai apibūdinta - kojų nerimas, jos negali atsipalaiduoti, trūkčioja. Pasireiškia atsigulus miegoti, taigi kankina nemiga. Man dažniausiai vienoje kojoje labiau jaučiasi. Kiek žiūrėjau internete tai įvardinta kaip neramių kojų sindromas NKS: http://www.medicine.lt/index.php?pagrid=le...29&subid=gmIr čia radau parašyta kad antrinė NKS forma pasireiškia dėl nėštumo. Dar tai gali būti susiję su geležies deficitu. Gal kas bandė vartoti geležies preperatus? Nes kaip tik geležies pasisavinimui trukdo kalcio ir magnio preparatai, kuriuos dažnai vartojame.
Ais_Las
2008 08 06, 08:33
Visko gali buti... Man tai dar padeda labai vesus kambarys, kada kojos susala  Bet problema, kad mano gerklei tai nelabai patinka  Karta miegojau kojas apsigaubusi slapiu ranksluosciu, irgi padejo uzmigti...
renaciute
2008 08 06, 14:45
Na va kaip buna, as vis nemokejau nei sau nei kitiems paaiskinti, kas man darosi, galvojau nuo karscio ar nervai itempti, uzmigti negaliu... Pasirodo ne man vienai cia. Viena vertus ramiau zinoti, kad tai ne man vienai, ir tiketis kad po nestumo praeis, kita vertus butu gera zinoti, kaip gydyti, nes gali ir stogas vakarais nuvaziuoti nuo tokio jausmo... Turiu ir as nusipirkusi magne24 su melisa, bet pas mane ir gelezies trukumas, tai jei jis trukdo ta gelezi isisavinti, tada kaip ir negerai. Eina sau, pabandysiu gines paskilausti, eisiu kita savaite (jei kojos nepabegs... )
dovilyteee:)
2008 08 07, 15:06
tai jei teisingai suprantu magnis trugdo gelezi isisavinti  nu geras  tai gal todel man gelezies kraujyje tik98 ir niekaip nekyla nors ir vartoju kiekviena ryta
Mano kojos neramios nuo kokios 12 sav.Ir nieko nepakeisi.Žinau tiek,kad pagimdysiu ir praeis.Nervuoja žiauriai toks jausmas Apie geležį.Jeigu geležį vartojat ryte,o magnį vakare tai viską įsisavina.Kiek žinau,vienu metu nereikėtų vartot.
sveikos, man ir koju neramumas buna jau seniai beveik visa nestuma kankinuos, ir jau nebeturiu vilties kad aks pasikeis, viska bandziau ir as, truputi apdeda tokia kieta kempine sukuria vyras man duse masazuoja kietia kojas . tia pkazkiek padeda, bandau dar vakre karsto pieno sigerti aknkinuos iki dvieju ir tada krentu miegoti, kitiap niekaip. galvojau kad as viena su tokiais skausmais laikykimes!
krisstal
2008 08 10, 19:24
Nu jo  Ir as turiu ta problema  Praeita nakty ,pirma nakties keliaus kojas pamirkyt tokiam pusiau saltam vandeny. Pamirkiau, atsigeriau silto pieno,nu lyg ir uzmigau. Bet ziauriai nemalonus jausmas, pavargstu nuo vartymosi lovoi, nes ner vietos kojom,paskui nervas ima,kad nemiegi.  Tikekimes, kad po  praeis
Man temos autores aprasyti simptomai labai panasus i neramiu koju sindroma (syndrome of anxious legs/ restless legs syndrome). Manau, musu visa gimine ji turi, man vaikystej budavo ir dabar retkarciais pasitaiko - tarsi noras judinti kojas, kai atsigulu miegot, negaliu uzmigt. Jis priskiriamas prie neurologiniu sutrikimu, gydymo specialaus ir efektyvaus kaip ir nera, neprogresuoja ir siaip nekenkia. Sako, kad pablogeja nestumo ir menopauzes metu... Papildyta: Va, koki radau apibrezima: Citata (tikiuosi nepyksit, kad neisverciau): "What Is Restless Legs Syndrome? The diagnosis of restless legs syndrome requires the presence of the following four criteria [4]: - An urge to move the legs due to an unpleasant feeling in the legs. - Onset or worsening of symptoms when at rest or not moving around frequently. - Partial or complete relief by movement (e.g., walking) for as long as the movement continues. - Symptoms that occur primarily at night and that can interfere with sleep or rest. The severity of disease is judged by the frequency of these symptoms, which can range from less than once a month to many times a day. Recommended treatments include stretching exercises and less caffeine for intermittent disease and various prescription drugs (e.g., benzodiazepines and dopamine agonists) for daily symptoms [5]." Papildyta:Stai tiek radau apie gydyma: Nemedikamentinis: - vengti kofeino, alkoholio, nikotino; - koju masazas, kontrastines voneles pries miega; - folio rugdsties, mikroelementu ar gelezies turintys papildai (gelezi padeda isisavinti vit.C); - jei yra venu varikoze - gydomosios kojines. Medikamentinis gydymas skiriamas tik jei simtomai kartojas bent 3 naktis per savaite ilga laiko perioda. Jam priklauso dopaminerginiai vaistai (pvz.: levodopa su karbidopa), benzodiazepinai (pvz.: kolanzepinas), opioidai, antikonvulsantai ir kt. Bet visi jie nerekomenduojami nestumo metu (priklauso C kategorijai - saugumas nestumo metu neivertintas). Nestumo metu pasireiskes sindromas dazniausiai praeina per kelias savaites po gimdymo.
Perastra
2008 08 20, 10:49
Man niekas nepadejo, tik gimdymas  Taip duodavausi naktimis su tom kojom, kad shakes  Paskutini menesi galvojau visai nuprotesiu, net nebegalejau miegoti visai, o dar nemiga prisidejo. O po gimdymo viskas ramu kaip ir nebuve tos bedos
Wiltene
2008 08 21, 09:08
man padeda kai palaikau kojas po lediniu vandeniu, kol jas vos ne gelt pradeda (aisku bijau ir persalt su savo gydymu) bet tik tokiu budu mano kojytes nurimsta ir galiu uzmigt
Nežinau, ar tai sutapimas ar kas, bet mano kojos nurimo tada, kai nustojau gerti kalcio plius magnio papildą (buvau pasiskaičiusi kad tas junginys trukdo įsisavinti geležį|).
Aš pradėjau geležį vartot.Ir beveik dingo šis nenormalus jausmas  (tfu tfu tfu).Visai kitas poilsis.
Man rodos ir as ta "linksmuma" turiu, bet mano gimineje tai yprasta, nes ir mamai ir mociutei taip yra, ypatingai pries oru permainas, juokiasi mano vyras, kad oru prognoze salia visada guli (cia as). O deabar per nestuma tai visiskai paumejo, kasnakt vaikstau po kambary ir kojas masazuoju. Vaisitneje pasiule toki homeopatini vaista sanariams ir raumenims, tai vakare isimasazuoju, lyg ir geriau, bet nezinau ar del to, kad nelyja naktimis ramiau miegu ar del to, kad tepu tuo tepalu
MOTERIŠKUTĖ
2008 09 08, 16:22
Uzjauciu... nors man tas pats...ir mano mamai(nesilaukianciai  ) irgi tas pats...Padeda Magnis B6,tik reikia ziureti su kokiais mikroelemenatais jo nevertetu vartoti...Man asmeniskai uztenka kurso porai savaiciu,o paskui nustoju,kai atsinaujina-vel kartoju.Tad vartoju ne nuolatos
kristule666
2008 10 09, 17:14
QUOTE(baltas_angelas @ 2008 08 21, 11:08) man padeda kai palaikau kojas po lediniu vandeniu, kol jas vos ne gelt pradeda (aisku bijau ir persalt su savo gydymu) bet tik tokiu budu mano kojytes nurimsta ir galiu uzmigt  ledinis vanduo jega
*slapuke
2008 10 14, 21:29
QUOTE(kristule666 @ 2008 10 09, 18:14) ledinis vanduo jega  Man tas irgi padeda, taciau labai lengvai persalu ir su saltu vandeniu negaliu piktnaudziaut,...taip ir kankinuosi su tom kojom, ypac pries keiciantis orams, tada jau kancia, ko tik nedarau kad praeitu
As taip pat turiu si "dziaugsma", laimei - meslungis nors nekankina. Kai tik vakare prigulu - taip ir suka kojeles is vidaus (nors visa diena nesiskiriu su Ortopedijoje isigytomis nesciosios kojinemis). Man siek tiek padeda pedu sukimas ir ypac padeda koju blauzdu vyniojimas elastiniu bintu (pries miega binta nuimu). Semeta rekomedavo pries miega suvalgyti porcija pieno produktu: varskes, jogurto ar isgerti pieno, deja - sis receptas ne man.
bvlgari
2008 11 28, 11:28
QUOTE(vuolia @ 2008 10 27, 17:45) As taip pat turiu si "dziaugsma", laimei - meslungis nors nekankina. Kai tik vakare prigulu - taip ir suka kojeles is vidaus (nors visa diena nesiskiriu su Ortopedijoje isigytomis nesciosios kojinemis). Man siek tiek padeda pedu sukimas ir ypac padeda koju blauzdu vyniojimas elastiniu bintu (pries miega binta nuimu). Semeta rekomedavo pries miega suvalgyti porcija pieno produktu: varskes, jogurto ar isgerti pieno, deja - sis receptas ne man. sveikutes  na ir as turiu sita nemalonu dalyka,kaip sako mano daktare"skruzdelytes laksto"jau taip nefaina  man padeda pasivaiksciojimas,tai kartais miegot tenka eiti ir 2 val.nakties,kai nurimsta"skruzdeliukai ":D tikiuosi,kad su leliaus gimimu issilakstys ir mano koju gyventojos
Rittule
2009 01 05, 01:43
turejau ir as sita 'dziaugsma' nestumo pabaigoje, tai uzmigdavau tik padejusi kojas auksciau (susukdavau kaldra)
O gal ką prie visų tų NKS požymių dar kankina sąnarių skausmas...Irgi užeina tik einant miegot.Toks gal ne skausmas, o maudimas, nemalonus jausmas. Ir traška braška jie, kai kojas palankstau, rodos, perlūs  Užmigt neįmanoma
Mane irgi tas kamuoja, prasidejo gal pries menesi Viena nakti taip stipriai suko kojas ir dar priedo rankas, kad uzmigau tik 4 ryto Esu sutepus pakeli kremo 'Perskindol', nusipirkau antra, bet matyt kojos jau priprato. Jis gerai atsaldo, dilgcioja ir kuriam laikui uzgozia ta nemalonu sukimo jausma. Bet pastebejau, kad dabar tokio poveikio nebera. QUOTE(baltas_angelas @ 2008 08 21, 10:08) man padeda kai palaikau kojas po lediniu vandeniu, kol jas vos ne gelt pradeda (aisku bijau ir persalt su savo gydymu) bet tik tokiu budu mano kojytes nurimsta ir galiu uzmigt  ir as pastebejau, kad man tas padeda. tas gelimas lyg "uzmusa" viska  tai tada galiu uzmigti ar bent prisnusti. Sianakt irgi ejau i salta dusa, tad sukti kojas pradejo tik paryciui. QUOTE(Vaigi @ 2009 05 21, 14:03) O gal ką prie visų tų NKS požymių dar kankina sąnarių skausmas...Irgi užeina tik einant miegot.Toks gal ne skausmas, o maudimas, nemalonus jausmas. Ir traška braška jie, kai kojas palankstau, rodos, perlūs  Užmigt neįmanoma  Mane ir tas dziaugsmas buvo uzpuoles, bet tik kelis sykius taip buvo. Vakare pasireiksdavo nezmoniskas koju sukimas, o paryciui - grynai jau sanariu skausmas, nuo kurio vel budavo neimanoma uzmigti. Aciu D. tas buvo tik kelis sykius
Liudnuke123
2009 07 24, 19:40
QUOTE(Migle @ 2006 12 02, 05:17) Noriu tik paklausti - ar kam nors taip dar darosi? O tai jau nebežinau ką daryti. Simptomai: atsiranda vakare atsigulus miegot. Jausmas tarsi kutentų kažkas iš vidaus blauzdų raumenis, nevalingai trūkčioja kojos, norisi jas nuolat sukioti - spardytis:) Prasidėjo nuo 25 savaites tiek su pirmu tiek dabar - su antruoju. Svorio pirmą kartą priaugau nedaug, dabar daugiau - bet nemanau kad tai priežastis... Antsvorio neturiu, kojos netinsta, spaudimas normalus (paprastai būna pažemintas), nėštumas tikrai nesunkus - įprasti nedideli skausmeliai ir nemiga. Venos nelenda lauk:) Kas išbandyta ir nepadėjo: - kojų užkėlimas aukštai, - kontrasingos vonelės (šilta-šalta), - masažas, - šilta vonia/dušas, - šalti kompresai, - įvairūs raminantys (sedatif, neuro, konjako gramas), - pasivaikščiojimai prieš miegą, ar kt fizinė veikla, - visokių tepalų - tinktūrų įtrinimas. Kas padeda: laikinai tą "nerimą" nuima nuolatinis pėdų sukimas ratukais. Bet... tik nustojus sukti vėl norisi spardytis ir... miegai išsilaksto. Dar nebandžiau: subintuoti su elastiniu bintu  Nors nedaug liko man to nėštumo (trys-keturios savaitės) bet norisi nors šias dieneles praleisti turiningai:) Labai lauksiu jūsų pasvarstymų ir patarimų. Girdėjau kad taip gali darytis dėl sanarių laisvėjimo - taip organizmas ruošiasi gimdymui. Bet kodėl tuomet tik kojos? Rankoms absoliučiai nieko nesidaro.... tikrai zinau apie ka kalbi! Tai ne tik nestumo problema - vadinama tai neramiu koju sindromu, restless leg syndrome RLS (angliskai). As tai turiu nuo vaikystes, ir ne as viena seimoje. Bet nestumo metu tia ypac paastrejo, as negaliu net uzmigti ar prisesti ar pailseti - tai varo is proto, reikes pasikonsultuoti su gyd.ka daryti nes ir as nebezinau ka daryti.
ramindute
2009 07 25, 10:33
sveikos! o as galvojau,kad cia tik man taip darosi, kazkaip nebuvau girdejus apie toki sindroma. Atsiguli ir jau rodos uzmigtum,bet toks noras vis kojas judinti purtyti ,nemalonu kazkas su koju raumenim darosi. Vyras klausia kas yra,o as net nezinau ka sakyt,sakau toks jausmas kad skruzdeles laksto ,bet kaip cia skaiciau raso kad jausmas lyg is vidaus kutentu dar tikslesnis  ,tikiuosi po gimdymo preis ,nebedaug liko,savaitele.
<Pienė>
2009 07 27, 00:03
QUOTE(ramindute @ 2009 07 25, 11:33) sveikos! o as galvojau,kad cia tik man taip darosi, kazkaip nebuvau girdejus apie toki sindroma. Atsiguli ir jau rodos uzmigtum,bet toks noras vis kojas judinti purtyti ,nemalonu kazkas su koju raumenim darosi. Vyras klausia kas yra,o as net nezinau ka sakyt,sakau toks jausmas kad skruzdeles laksto ,bet kaip cia skaiciau raso kad jausmas lyg is vidaus kutentu dar tikslesnis  ,tikiuosi po gimdymo preis ,nebedaug liko,savaitele.  Nors ir nesu nescia, bet su situ reiskiniu susiduriu jau nuo vaikystes, ir niekad nesugebedavau niekam paaiskint kas man yra.. Tikrai labai keistas jausmas, tikrai atrodo privalai judint kojas.. Nelabai faina kai tai trukdo uzmigt. Ir man visada tik pries miega.. Gal tikrai reik pabandyt magnio pagert, gal praeis..
As pries nakti magnio milteliu isgeriu, tada tikrai geriau miegasi
Sveikos, ir man ši tema labai opi  su pirmu kiek prasikankinau paskutiniais mėnesiais, ne tas žodis, užmigdavau tik paryčiais, kelionės automobiliu būdavo košmaras, toks jausmas, kad išprotėsi, nėra kur kojų padėti  per šį nėštumą NKS pasireiškė jau anksčiau, vartydavausi ilgiausiai, kol užpykau pati ant savęs  ėmiau ir išgėriau prieš pat miegą virinto karšto pieno. miegojau puikiai  tfu tfu tfu, nuo to laiko užmiegu geriau, bet čia turbūt tik sutapimas, antras trimestras dar ne taip vargina.ir bijau nėštumo pabaigos, kad vėl taip bus
Tai taip, smagumelis iki 3 nakties, kol miegas iveikia. sedziu sedziu savo pagalviu soste, dar ir skrandzio rugstis pro nosi lipa, ir tos kojos. pasivaikstau, ir vel sedziu. su treciu vaiku jau taip. nepadeda niekas. o po gimdymo tikrai praeina. tik kaip cia islaukt taip dar 5 savaites?
Mamukas30
2009 10 28, 15:29
Sveikos, ir man tas pats, as maniau, kad meslungis kankina mane vakarais, bet matau, kad tas "daiktas"  , vadinasi koju nerimu. Ale ne juokas su juo. Magnis padedavo. Bet dabar, kai veluoja 2 dienas mmm, ir diena kankina, vos kentet galima, o dar ir sanarius suka, ir nugaros apacia skauda, siandien visai "subludysiu"
shirshia
2009 11 01, 18:54
QUOTE(ramindute @ 2009 07 25, 11:33) sveikos! o as galvojau,kad cia tik man taip darosi, kazkaip nebuvau girdejus apie toki sindroma. Atsiguli ir jau rodos uzmigtum,bet toks noras vis kojas judinti purtyti ,nemalonu kazkas su koju raumenim darosi. Vyras klausia kas yra,o as net nezinau ka sakyt,sakau toks jausmas kad skruzdeles laksto ,bet kaip cia skaiciau raso kad jausmas lyg is vidaus kutentu dar tikslesnis  ,tikiuosi po gimdymo preis ,nebedaug liko,savaitele.  man tai prasidėjo tik nėštumometu. Prabundu nuo trūkičijančių kojų ir "lakstančių skruzdėlyčių". Išgeriu magnio diasporal miltelių ir viskas praeina, galiu migeoti toliau.
giedryte
2009 11 02, 12:14
Kai laukiausi pirmojo tai prasidejo 7 men ir iki gimdymo, paskui viska kaip ranka nueme, tai as supratau, ka tai nestumo metu. Jausmas tikrai ne is maloniausiu  , kol uzmigdavau judindavau, judindavau kojas. Na tikiuos su situo nestumu sito jausmo isvengti, bet jei prasides gersiu magni, nes ir tada kai pagerdavau keleta dienu aprimdavo  .
RenatyteSt
2009 12 08, 01:27
Neramiu koju sindromas - siaubas kazkoks! tyrimai parode viska gerai - kraujyje netruksta nei magnio, nei kalcio, nei folio rugsties... bet tai mane valdo naktimis! pavydziu kurioms padeda magnio ar kalcio vartojimas, o man patare nevartoti, nes juk viskas normose... ech, kad ir dabar, tikra nemiga. po vonios sukiojimu ir dilgciojimu nejauciu, bet NKS salutinis poveikis nemigos daro plesrune. paskaitau knyga, tylomis filma paziuri... o rytais atsiimi uz visa nemiegota nakti. jau taip antra savaite ir tikrai, diena su naktim painiojasi, bet iseities nelabai yra. bandziau ryte keltis anksti, kad grizti i ritma, bet nemiga zino matyt savo laika ir taskas. man padeda tik silta vonia pries gulant liuliuko. masazai ar tepalai jokio efekto nesuteike. venu nematyti, tynimo koju ir nelabai yra... situacija siek tiek absurdiska. kiek skaiciau, tai NKS visgi atsiradimo konkreciu priezasciu neturi, atseit neistirta bendri patarimai kaip gydytis nemedikamentiniu budu jau musu cia visu aptartas. man liko dar kesti du menesiukus, linkiu sau kantrybes ir visoms, kas tai patiria
QUOTE(RenatyteSt @ 2009 12 08, 01:27) Neramiu koju sindromas - siaubas kazkoks! tyrimai parode viska gerai - kraujyje netruksta nei magnio, nei kalcio, nei folio rugsties... bet tai mane valdo naktimis! pavydziu kurioms padeda magnio ar kalcio vartojimas, o man patare nevartoti, nes juk viskas normose... ech, kad ir dabar, tikra nemiga. po vonios sukiojimu ir dilgciojimu nejauciu, bet NKS salutinis poveikis nemigos daro plesrune. paskaitau knyga, tylomis filma paziuri... o rytais atsiimi uz visa nemiegota nakti. jau taip antra savaite ir tikrai, diena su naktim painiojasi, bet iseities nelabai yra. bandziau ryte keltis anksti, kad grizti i ritma, bet nemiga zino matyt savo laika ir taskas. man padeda tik silta vonia pries gulant liuliuko. masazai ar tepalai jokio efekto nesuteike. venu nematyti, tynimo koju ir nelabai yra... situacija siek tiek absurdiska. kiek skaiciau, tai NKS visgi atsiradimo konkreciu priezasciu neturi, atseit neistirta bendri patarimai kaip gydytis nemedikamentiniu budu jau musu cia visu aptartas. man liko dar kesti du menesiukus, linkiu sau kantrybes ir visoms, kas tai patiria  Paskaičiau, ir atrodo, kad apie mane parašyta. Viskas žodos žodin: nemiga kažkoks košmaras- ir verkiu, ir vaikštau, ir saviįtaigą bandau- absoliučiai nieks nepadeda. Beje, man viskas prasidėjo galima sakyti nuo pirmos neštumo dienos. Taigi jau skaičiuoju dieneles, kada baigsis šitas košmaras. Galėčiau ir dešįmt vaikų išnešiot, jei ne tos nelaimingos kojos. Beje, su pirmu buvo tas pats
Viso nėštumo metu kojos vargino vos kelis kartus. O dabar prie visų nelaimių prisidėjo ir kojų nerimas.. bjaurus dalykas... Atrodo, kad jau pati galėčiau užmigti, tada kojos daro savo ir neleidžia Sunku patikėt, kad pagimdžius vėl viskas stosis į savo vietas. Netikėjau, kad nėštumo galas toks sunkus
Labukas, Sulaukiau 3 trimestro, ir tas nelemtas NKS baigia išvest iš proto  su pirmuoju prasidėjo anksčiau, bet dabar jis vargina ne tik gulint, bet ir sėdint  kažkiek padeda vienas vėsinantis kojų kremas iš Faberlico, ir ilgas blauzdu sukimas, trynimas, masažavimas, jos kažkaip "atlėgsta". dar truputį lengviau, kai einant miegoti tarp kojų nemažą pagalvę įsidedu. sėkmės visoms likimo draugėms
|
|