kokios tai iš tiesų tradicijos, ką reiškia, ar švenčiate?
Kai gyvenau JAV,ten lietuviai labai isradingai svesdavo Hallowyn'a.Visi apsirengdavo pabaisom,raganom,mesininkais,drakulom ir kitais personazais.Budavo su perukais,nupaisytais veidais.Didziausias dziaugsmas budavo apziureti vieniem kitu kostiumus.Vaikai eidavo su terbelem pas kaimynus,prasydavo saldainiu.Cia panasu,kaip pas mus velines,tik ten pramoginis variantas,is kurio zmones sau pasidaro svente,o pas mus viskas labai rimta ir sventa.Tiesa,amerikonai irgi ta diena eina ant kapu.
anglijoje tas pats sekmes
Mes anksčiau labai švęsdavom šią šventę Lietuvoje (prieš 10 metų pradėjom), nes vid. m-kloje turėjome anglų klb.mokytoją Michael'ą (iš JAV), kuris ir išmokė šių nelietuviškų tradicijų. Pirmiausia tai papasakosiu ką veikdavom dieną, per anglų klb. pamokas: tą dieną nusileisdavom į m-klos rūsį, tamsoje užsidegdavom žvakę ir mokytojas skaitydavo mums angliškai baisiausias istorijas, pasakas, o pačiu šiurpiausiu ir įtempčiausiu momentu staiga kad surikdavo- išlakstydavom visi į šalis
man tai fainiausia helovyna svesti klube
Truputį radau info apie lietuvių požiūrį į šią šventę:
http://online.5ci.lt/Article.asp?Lang=L&ArticleID=3305 apie Halovyna http://www.delfi.lt/archive/article.php?id=3363291 II- Tai kaip manot, ar reikėtų ją švęsti LIetuvoje?
sestdieni per LNK, laidoje "namai" (turbut) rodys apie sventima, namu puosima siai sventei
Kelinta val?
Dukra labai nori pasidaryti heloweenui kauke.Gal kas patartumet puslapeli,kur butu pavyzdziu?Kazkada buvau radus toki puslapeli,kur daug kaukiu,bet neberandu
Nešvenčiu. Kodėl? Dėl kelių priežaščių. Pirma, mėgstu švęsti tokias šventes, kurios turi tradiciją, kurias švęsdavau vaikystėje. Kokias tradicijas Lietuvoje turi ši šventė? Antra, jeigu mėgstate įvairius vakarėlius, kur galite nustebinti savo originaliais kostiumais, turime gražią lietuvišką šventę Užgavėnes. Kodėl nemėgstame savo švenčių? Šiandien į duris skambino kaimynų vaikai ir prašė saldainių. Ką tik buvau grįžusi namo ir ,deja, neturėjau kuo pavaišinti. Pajuokavau, kad daug skanumynų gaus per Užgavėnes. Viena mergaitė (apie 9 m.) paklausė: o kas čia per šventė tos Užgavėnės ?
Galbūt mano mintys apie Halloween'ą būtų kitokios, jei gyvenčiau šalyje, kur ši šventė yra tradiciška, o ne primesta
vis dazniau populiareja tokia svente kaip Helouvynas, as niekada jo nesvenciau, bet kazkaip manau kad pas mus labai mazai tu linksmu svenciu, tai siais metais reiks svesti. darysim vakareli. tai pagalvojau apie kostiumus,nejaugi visos mergaites ateis apsirengusios raganomis??? ar reikia rengtis tik baisiais personazais, ar pvz galima ir princesemis??? pasidalinkite savo patyrimais ir ziniomis
QUOTE(Bdaske @ 2006 10 16, 13:00) vis dazniau populiareja tokia svente kaip Helouvynas, as niekada jo nesvenciau, bet kazkaip manau kad pas mus labai mazai tu linksmu svenciu, tai siais metais reiks svesti. darysim vakareli. tai pagalvojau apie kostiumus,nejaugi visos mergaites ateis apsirengusios raganomis??? ar reikia rengtis tik baisiais personazais, ar pvz galima ir princesemis??? pasidalinkite savo patyrimais ir ziniomis Ne mes irgi niekada nešvenčiam tos šventės tačiau vaikai tai švenčia mokykloje .Rengiasi raganomis , giltinėmis , baisiomis tokiomis kaukėmis puošiasi. O kaip reikia iš tiesų , tai net nežinau. QUOTE(agle @ 2006 10 16, 14:19) Ne mes irgi niekada nešvenčiam tos šventės tačiau vaikai tai švenčia mokykloje .Rengiasi raganomis , giltinėmis , baisiomis tokiomis kaukėmis puošiasi. O kaip reikia iš tiesų , tai net nežinau. na as kokia ragana nenoriu buti, kokia mis pasaulis jau geriau, bet nzn ar tai tinka tokiai sventei QUOTE(Bdaske @ 2006 10 16, 13:00) vis dazniau populiareja tokia svente kaip Helouvynas, as niekada jo nesvenciau, bet kazkaip manau kad pas mus labai mazai tu linksmu svenciu, tai siais metais reiks svesti. darysim vakareli. tai pagalvojau apie kostiumus,nejaugi visos mergaites ateis apsirengusios raganomis??? ar reikia rengtis tik baisiais personazais, ar pvz galima ir princesemis??? pasidalinkite savo patyrimais ir ziniomis Na aš manau, kad buna ir žavių raganų, bet tiktai manau ,kad nėra būtina būti ragana pasižiurėk čia gal ir tu persigalvosi www.burte.lt
Energingai nesvenciam, bet moliugeli koki ar zvakele idomesne ta vakara padeginam
Siemet ta proga papuosiu savo mazy ragiukais
Gal kas paaiskintu kaip reikia pasidaryti ta moliugeli, nes turiu labai dideli moliuga ir noreciau per Helovyna papuosti kiema,mastau nuo ko pradeti reikia
mes tos sventes nesvenciam, kazkaip nesureiksminam
ai zinokit as ir niekada nesvenciau, bet juk esu lietuve, gyvenu lietaus pasventintam krasta, tai kodel dar vienos sventes nesugalvojus ir nepasventus kad praskaidrinti rudenine nuotaika
QUOTE(damute31 @ 2006 10 20, 14:19) Gal kas paaiskintu kaip reikia pasidaryti ta moliugeli, nes turiu labai dideli moliuga ir noreciau per Helovyna papuosti kiema,mastau nuo ko pradeti reikia Aš tai darau taip: nupjaunu moliūgo apatinę dalį (tik nedaug), išskaptuoju visą minkštimą, po to nusipiešiu akis (du trikampiukus) ir burną (tris - keturis trikampiukus), po to aštriu peiliu visus trikampiukus išpjaustau. Į vidų įstatau degančią žvakute, štai ir viskas...
Karts nuo karto svenciame, idesiu viena nuotraukele, laaaaabai sena, bet tai buvo halloween'as. Kaukes daremes pacios, ir tuo metu, kai dar beveik niekas nesvente, nebuvo populiarus kostiumai, tikrai atrode ispudingai, nuotrauka to neparodo
http://public.fotki.com/nagiuuukai/nagiukai/ QUOTE(Bdaske @ 2006 10 16, 14:36) Labas As gyvenu Jav .Tai cia si svente labai populiari Bet visdelto si svente grazi bent jau man kai vaikuciai ateina prasyti saldainiu apsirede ivairiausiais kostiumais... Na Moralas mano pasakojimo butu tik vienas.Kaip nori taip ir renkis
Aš tai irgi mačiau ir filmuose, kad ten ir princesėmis, ir raganomis, o pas mus kompanijoje visi kuo baisiau rengiasi ir dažosi
QUOTE(Bdaske @ 2006 10 16, 13:00) vis dazniau populiareja tokia svente kaip Helouvynas, as niekada jo nesvenciau, bet kazkaip manau kad pas mus labai mazai tu linksmu svenciu, tai siais metais reiks svesti. darysim vakareli. tai pagalvojau apie kostiumus,nejaugi visos mergaites ateis apsirengusios raganomis??? ar reikia rengtis tik baisiais personazais, ar pvz galima ir princesemis??? pasidalinkite savo patyrimais ir ziniomis Nenoriu pasirodyti arši patriotė ar kas, bet niekaip nesuprantu kame smagumas šitoj šventėj? Turim tokią gražią, unikalią vėlinių šventę, geriau šiaip baliuką su kaukėm pasidaryt po kurio laiko, nei kad per vėlines demonstruot kaip mes vakarėjam. Ech, nežinau, bet man mūsų šventės neatrodo liūdnos, ir turi labai gražias tradicijas, kurias daugelis užmiršta QUOTE(erborista @ 2006 10 26, 19:54) Nenoriu pasirodyti arši patriotė ar kas, bet niekaip nesuprantu kame smagumas šitoj šventėj? Turim tokią gražią, unikalią vėlinių šventę, geriau šiaip baliuką su kaukėm pasidaryt po kurio laiko, nei kad per vėlines demonstruot kaip mes vakarėjam. Ech, nežinau, bet man mūsų šventės neatrodo liūdnos, ir turi labai gražias tradicijas, kurias daugelis užmiršta Nemanau, kad Vėlines rekėtų vadinti švente, tai artimųjų pagerbimo diena, bet ne šventė. Mes lietuviai ir taip niūrūs, tai kodėl gi nepriėmus į savo tarpą Halloweeno? Be abejo, tai tik mano nuomonė QUOTE(ruta-ieva @ 2006 10 26, 20:07) Nemanau, kad Vėlines rekėtų vadinti švente, tai artimųjų pagerbimo diena, bet ne šventė. Mes lietuviai ir taip niūrūs, tai kodėl gi nepriėmus į savo tarpą Halloweeno? Be abejo, tai tik mano nuomonė Na, visi vadina švente, bet tu esi teisi
O kodėl kas nori švesti neatšventus spalio 31? Ne būtina per kapines lakstyt su kaukėm
deja, "patriotem" galiu pasakyti kad spalio 31d. yra Helouvynas. Lapkricio 1d. yra visu sventuju, o Velines- lapkricio 2d.
tai tiek ziniu beje, mano gimdienis spalio 31d. tik niekada nesu sventusi ta diena... nes tas " kaip tu cia svesi mirusiuju diena".... nesvarbu kad "patriotai" net nezino kad velines lapkricio 2d. ... gal kada nors sulauksiu kai galesiu svest ta diena... QUOTE(kleopatra25 @ 2006 10 27, 16:36) deja, "patriotem" galiu pasakyti kad spalio 31d. yra Helouvynas. Lapkricio 1d. yra visu sventuju, o Velines- lapkricio 2d. tai tiek ziniu beje, mano gimdienis spalio 31d. tik niekada nesu sventusi ta diena... nes tas " kaip tu cia svesi mirusiuju diena".... nesvarbu kad "patriotai" net nezino kad velines lapkricio 2d. ... gal kada nors sulauksiu kai galesiu svest ta diena... Nu idomiai cia - kodel nesvest to gimtadienio? Pirma kart girdziu kad spalio 31 kas nors mirusiu diena minetu QUOTE(murkute @ 2006 10 27, 15:53) Nu idomiai cia - kodel nesvest to gimtadienio? Pirma kart girdziu kad spalio 31 kas nors mirusiu diena minetu tai kad prisigalvoja... ai, spausiu kada ir vsio QUOTE(kleopatra25 @ 2006 10 27, 15:36) deja, "patriotem" galiu pasakyti kad spalio 31d. yra Helouvynas. Lapkricio 1d. yra visu sventuju, o Velines- lapkricio 2d. tai tiek ziniu : As tik norejau ta parasyti ...kad helovynas spalio 31...Tai visas sventes, tradicijas galima suderinti
Meksikoje lapkričio pirmoji - mirusiųjų vaikų šventė...antroji - suaugusiųjų. Jau dabar kavinės ir prekybos centrai dabinasi voratinkliais ir vaiduokliais
Kiekvienais metais pries Halloween'a pjaustineju moliuga- zinau, zinau, amerikietiska tradicija, bet smagus uzsiemimas. Ypac jei turit vaiku - tikrai juos pradziugins!
Tiesa pasakius, nezinojau kuriems forumams labiau tiktu si tema, bet kadangi patalpinau nuoroda i savo puslapi, skirta kulinarijai/konditerijai, tema idejau siame forume - tikiuosi, niekas neuzpyks Nuotraukas ir paaiskinimus kaip pjausciau galit paziureti cia: manovirtuve.com Jei noresit padaryti kazka sudetingesnio, reikes uzsikrauti piesinius ir juos ispausdinti, nuorodas rasite puslapio apacioje. ![]()
O mums tai gavosi taip, kad dukrytė gimė lapkricio 1.
QUOTE(Virdzinija @ 2006 10 28, 02:47) Meksikoje lapkričio pirmoji - mirusiųjų vaikų šventė...antroji - suaugusiųjų. Jau dabar kavinės ir prekybos centrai dabinasi voratinkliais ir vaiduokliais O dar duona su numirusiu zmogeliuku(Bent jau taip nulipdyta zmogeliukas rankos ant krutines sudetos-kaip numirelis) Beje kaip sventes praejo?
Sveikos supermamos
na siemet vel arteja si svente, gal vertetu istraukti tema i virsu. Planuojame su kolegomis surengti velniska vakareli taip pat gal zinote kokiu zaidimu susijusiu su velniais, dvasiomis ar pan? na ir kaip pacios planuojate svesti?
Iki šiol nešventėm,bet šiemet bent moliūgą-žvakidę tikrai pasidarysiu
O gal ir vaikus perrengsiu...
Pernai vaisinomes kreveciu pastetu ir sausainiais
![]()
QUOTE(ramy @ 2007 09 30, 20:34) Sveikos supermamos na siemet vel arteja si svente, gal vertetu istraukti tema i virsu. Planuojame su kolegomis surengti velniska vakareli taip pat gal zinote kokiu zaidimu susijusiu su velniais, dvasiomis ar pan? na ir kaip pacios planuojate svesti? Nezinau, kur rasti plota, bet galiu patarti, kad bus idomiau, jei susigalvosit tema: pavyzdziui visi turetu ateiti apsirenge pagal kazkokia tema: gal merginos persirenge vaikinais (ir atvirsksciai) arba kapiniu tema, o gal kazkurio amziaus rubais..Galit rinkti idomiausia kostiuma ir tam skirti priza..
Zinau tikrai kad vyks vienas halloweenas Smaragdo mieste
EdJu,Eik tu sau,kaip nerealiai
O is ko ten nagai padaryti?
EdJu, oho tikrai įspudingai atrodo... Kaip čia taip ir padaryti pavyko? Labai įdomu...
O gal kas žino kokių nors užsiėmimų, žaidimų vaikams? Klasėj švęsiu heloviną, o esu viena iš organizatorių [6 klasė]... Gal kokių žaidimų ar ko nors žinot? Labai reikia iki šio ketvirtadienio vakaro ;> Dėkui iš anksto ;> QUOTE(melagele @ 2006 10 26, 00:12) Labas As gyvenu Jav .Tai cia si svente labai populiari Bet visdelto si svente grazi bent jau man kai vaikuciai ateina prasyti saldainiu apsirede ivairiausiais kostiumais... Na Moralas mano pasakojimo butu tik vienas.Kaip nori taip ir renkis labai grazi svente... o gal kokiu nuotrauku turi su kostiumais? butu labai idomu pasiziureti... mes irgi esam siais metais uzprasyti i vakareli, nezinau kuom persirengti, is kur iv. aprangos detaliu gauti, nesinori banaliai, reikia kazka tokio sugalvoti
Kas sako, kad svenciu ir lietuvisku yra pasakysiu, kad visas svenciam ir Kaledas ir Uzgavenes ir Velykas ir Jonines, netgi Zoline (Siemet gamtoje labai saunia iskyla organizavome su visokiais liaudiskais zaidimeliais). Ir turbut su draugais esame is tu neniuriu lietuviu, kurie labai megsta teminius vakarelius. Taigi svesim ir Helloween'a ir tarpkitko labai smagiai su vaikais ir visokiom kaukem( nebutinai baisiom). Manau jau geriau svesti lietuviskas ar nelietuviskas sventes negu kaip yra patriotu lietuviu pasistato buteli ant stalo ir va svente. Va cia didesne Lietuvos beda nei amerikietiskos sventes...
QUOTE(rimvyda1 @ 2007 10 22, 10:10) Kas sako, kad svenciu ir lietuvisku yra pasakysiu, kad visas svenciam ir Kaledas ir Uzgavenes ir Velykas ir Jonines, netgi Zoline (Siemet gamtoje labai saunia iskyla organizavome su visokiais liaudiskais zaidimeliais). Ir turbut su draugais esame is tu neniuriu lietuviu, kurie labai megsta teminius vakarelius. Taigi svesim ir Helloween'a ir tarpkitko labai smagiai su vaikais ir visokiom kaukem( nebutinai baisiom). Manau jau geriau svesti lietuviskas ar nelietuviskas sventes negu kaip yra patriotu lietuviu pasistato buteli ant stalo ir va svente. Va cia didesne Lietuvos beda nei amerikietiskos sventes... kuo daugiau svenciu, tuo geriau!!! o stai dar kelios nuotraukos ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- Žinutė redaguota. Sumažinta(-os) nuotrauka(-os). Moderatorė QUOTE(EdJu @ 2007 10 23, 10:27) Ohoho tikrai fainai, tik mes nebusim tokie baisus dar kokius pora meteliu. Mano mazasis issigastu tokius pamates baisiai Siemet mazasis bus supermenas as geroji raganaite, o tetis bus vaiduoklis velniukas arba kokiu girtuokliu aprenksim (pats dar neissirenka kuo nori buti). Va cia ir nebegalioja taisykle, kad tik moterys ilgai svarsto ka cia apsirengus ------------- Žinutė redaguota. Iš citatos ištrinta(-os) nuotrauka(-os). Moderatorė
net isigandau paziurejus fotkes, bet atrodot super
as tai kazkaip nedrystu svesti to helowyno Papildyta: QUOTE(EdJu @ 2007 10 12, 13:51) atrodo ispudingai bet as irgi neisdrysciau valgyti, jie tokie tikroviski ------------- Žinutė redaguota. Iš citatos ištrinta(-os) nuotrauka(-os). Moderatorė
Nu cia tai super
o gal galima foto pamatyti Bleira
|