Oj, kaip aš jos nenorėjau...
Kitą dieną paaiškėjo, kad tyrimai nepasitvirtino, tai reiškia, kad viskas tvarkoj, galiu važiuoti namo, bet nu "tą ryžą" dar sugėbėjo pridurti:"per tokius kaip tu valstybe veltui leidžia pinigus". Nu jau kokia šlykšti! . Davė išrašą tai pasižiūrėjau kokia "ryžos" pavardė - Sofija Suckel, pas tą "gydytojėlė" niekad negimdičiau
Bet per tas dienas, kai buvau ligoninėje nutiko ir geras dalykas. Ten teko susidurti su nuostabią gydytoją- Angelė Puzienė, kuri maloniai viską paaiškindavo, kreipėsi į mane "ponia". Nu tikrai
Taigi aš namuose, išrašė liepos paskutinė diena, o terminas gimdyti rugpjūčio 8d. Praeina tą dieną, o vaikelis nenori gimti. Vyras vis klausia:"kaip ten Karolina?, kada galėsiu ją pamatyti?" Laukėm mergaitės, nuo pat pradžios kai sužinojau, kad laukiuosi, mintys buvo tik apie mergaitę vardu Karolina. O be to per echoskopija kai buvo 32sav. gydytoja tai patvirtino: "tikriausiai bus mergaitė". Oj kiek džiaugsmo buvo. Gavau net dovanų nuo vyro už šią žinią, nes visi pažįstami vis sakydavo :"vaikštai ant berno", o čia jau 99% buvom užtirinti, kad bus dukrelė.
Tiesa sakant gimdyti labai bijojau, atrodė, kad nesusidorosiu su gimdymo skausmu
Praėjo išeiginės ir nieko, važiuojam antradienį pas gydytoją, priėmė, patikrino, paklausė tonusus, sako, kad kol kas viskas tvarkoj, dar savaitė lauksim, bet po dviejų dienų reikia ir vėl pasirodyti. Vėl apžiūra, vėl laukiam... Praėjo savaitė, vėl antradienis, klausė tonusus ir
Ketvirtadienį 5val. ryto jaučiu lyg kokius spazmus, bet nesmarkiai. 6val. spazmai nenustoja, žiūriu į laikrodį ir fiksuoju kaip dažnai jie kartojasi. Vyras sau miega. Pasirodė truputi kraujo, viskas reikia važiuoti. Kelkis! Gimdysiu! Vyras nustebęs
Važiuojam, "rytiniai kamščiai", saulutė labai gražiai švietė, man taip linksma kažkodėl buvo, matyt per tas dienas pripratau prie ligoninės ir nebuvo baimės.
Gydytoja po apžiūros pasveikino:"Šaunuolė, gražiai gimdai", kol tuos popieriukus dar surašė - tai gimdykloje atsiduriau 10val. Vyras palydėjo tik iki gimdyklos. Žinojau, kad jis nenori dalyvauti, neištvertų net pačio buvimo gimdykloje. Tai su manim buvo mama.
Patarimas tom kas dar negimdė: jeigu gimdysit be vyro, tai prašykit, kad kažkas vistiek būtų ar tai sesuo, mama, draugė. Nesvarbu. Bet tikrai jausitės ramiau ir drąsiau.
Pati gimdykla man patiko ir mama sakė, kad nepaliginsi su tuo kas buvo prieš 20metų, tik ten toks kvapas specifiškas, nu man asocijavosi su kraujo kvapu. Atėjo akušerė, paklausinėjo kaip jaučiuosi, patarė pasėdėti ant kamuolio. Aš sau šokinėju, vyras vis skambina ir klausia kaip savijauta, ar jau???
Man taip valgyti norėjosi, bet pasakė nevalgyti, tai mama vandens vis paduoda. Vėl prijungė aparatą, paklausė tonusus. Atėjo gydytoja, vėl apžiūri - 3cm. ir sako kad prakirps vandenys. Nu man kojos pradėjo drebėti, šalta pasidarė
Sakau, man reikia pasiruošti psichologiškai:daktaras nuramina, kad tai neskauda, palaukia kol aprimsiu. Nu pagaliau prakirpo. Ir visai nedaug to vandens buvo. Bet kai atsikeliau tai dar šliustėlėjo...
Sąrėmiai silpni, prisnudau valandžiukei. Atėjo gydytoja ir vėl matuoja tonusus, kaklelis 6cm, bet sąrėmiai silpni. O čia dar pridūrė, jog reikia apversti galvutę. Sako: "suksim kai prasidės sąrėmis, tiktai tau reikia atsipalaiduoti, gali daryti ką nori rėkti, šaukti, siusiuoti, kakuoti, vemti. Atsipalaiduok ir viskas bus gerai. Išrėk viską ką turi savyje". Oj, kaip rėkiau!
Po to iškart pastatė lašelinę, čia ir prasidėjo smagumėlis. Sąrėmiai sustirėjo, vyras skambina, o aš rėkiu ant jo. Kai palengvėjo pati skambinu, sakau, jau turbut greitai, nepyk nes skauda. Bet tikrai tie sąrėmiai tokie nemalonūs
Kitoj gimdykloj moteris pagimdė per pusę valandos, o aš čia kankinuosi visą dieną. Jau 20.00, ir tik dar 7cm. Gydytoja padrąsina, kad jau greitai, jau greitai. O man atrodo, kad tam nebus galo. Jau sunku ir kvėpuoti, vartausi tai ant vieno šono, tai ant kito... Nu galvoju reikia atsikelti, pavaikštau. Oj kaip staiga mane surietė, tarsi mane plėšia visa:" Negaliuuu, viskas!" Visi subėgo, aš jau ant gimdymo stalo, gydytoja paaiškina, kad kai jausiu sąrėmį tada stumti iš visų jėgų. Mažai tų jėgų per visą dieną, neišeina.
O čia tokia palaima, šilta tarp kojų, viskas, pagimdžiau...! 22.00 gimė dukrėlė, su ilgais juodais plaukučiais, 50cm ir 3310kg.
Paguldė man ant pilvo, o mažulė žiūri man į akis, sveikute, trapute, tokia graži, su ilgom blakstienom
Mažutė pradėjo verkti kai ją apžiūrinėjo gydytojai, kai maudė. O prie manęs tokia rami, skaniai valgė pienuką. Dar gydytoją pamokė kaip laikytii ir kaip maitinti.
Kitą dieną iš ryto atvažiavo tetukas, ir džiaugėsi dukrele, nauju šeimos nariu. Dar mane pradžiugino, nes žiūrėjo į kalendorių ir pasirodė, kad rugpjūčio 18d. Karolinos vardadienis, mažoji turbūt specialiai taip delsė gimti. Atsidėkojom gydytojai. Dar po kelių dienų sugrįžom namo, o čia laukė manęs didelė puokštė rožių
Šiuo metu mes jau didelės 1,3m- 75cm ir 10kg, turim penkis dantukus, mokam pasakyti: tiatia, lala, daj, au-au, niam niam. Mažylė dabar labai judri, jai viskas įdomu, mėgsta klausytis muzikos ir šoka savaip. Man ji pati nuostabiausia!
Kaip bėga laikas, o juk atrodo, kad visai neseniai viskas buvo.