Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Šilainiai: l/d "Rasytė"
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai > Kaunas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
amerika_amerika
Mes lankom jau 4metai "Rasytės" darželį... nežinau kaip kitose grupėse, tačiau mūsų tiek lopšelio tiek dabartinė grupės buvo ir yra puikios, o pats darželis aprūpintas labai gerai...!
gmikute
na, mes irgi esam laaaaaaaaaaaaabai patenkinti... thumbup.gif
protinga_blondine
Apie Rasyte kaip ir negaleciau nieko blogo pasakyti, nes kol mano mergaite ji lanke - labai dziaugesi, noredavo eiti pas vaikus, puikiai valgydavo, net ant puoduko sesdavo (ko namie nedarydavo). Na, ir aukletojos pasirode neblogos. Sita idile tesesi 2 savaites, kol mano vaikas neatsidure reanimacijoje...... Visu pirma, nuo pat gimimo iki 2 metu, kol nepradejo eiti i darzeli, dukryte nera susirgus jokia liga ir apskritai jokiu bedu pas mus nebuvo! O po 2 savaiciu darzelio lankymo, sulaukiau aukletoju skambucio, kad mano vaikas vemia. Gryzus namo dar 2 dienas veme ir viduriavo... Galiausiai trecia diena buvo paguldyta i ligonine su 39 laipsniu temperatura ir plauciu uzdegimu, para net reanimacijoj praleido... Tai man buvo dziausias sokas - matyti vaika bejegi, prie laseliniu prijungta.... Po 10 paru ligonineje ir antibiotiku kurso, gryzom namo ir pasakiau sau, kad maziausiai metus ar du neleisiu dukros i joki darzeli, nes sveikata svarbiau. Po ligos praejo puse metu - ir, aciu Dievui, kol kas jokiu sveikatos problemu neturim 4u.gif
Nekaltinu del to konkrecios aukletojos, bet nori nenori persasi isvada, kad darzelis turejo itakos sitam persalimui...
Lejla
QUOTE(kristinele86 @ 2011 03 23, 02:04)
Apie Rasyte kaip ir negaleciau nieko blogo pasakyti, nes kol mano mergaite ji lanke - labai dziaugesi, noredavo eiti pas vaikus, puikiai valgydavo, net ant puoduko sesdavo (ko namie nedarydavo). Na, ir aukletojos pasirode neblogos. Sita idile tesesi 2 savaites, kol mano vaikas neatsidure reanimacijoje...... Visu pirma, nuo pat gimimo iki 2 metu, kol nepradejo eiti i darzeli, dukryte nera susirgus jokia liga ir apskritai jokiu bedu pas mus nebuvo! O po 2 savaiciu darzelio lankymo, sulaukiau aukletoju skambucio, kad mano vaikas vemia. Gryzus namo dar 2 dienas veme ir viduriavo... Galiausiai trecia diena buvo paguldyta i ligonine su 39 laipsniu temperatura ir plauciu uzdegimu, para net reanimacijoj praleido... Tai man buvo dziausias sokas - matyti vaika bejegi, prie laseliniu prijungta.... Po 10 paru ligonineje ir antibiotiku kurso, gryzom namo ir pasakiau sau, kad maziausiai metus ar du neleisiu dukros i joki darzeli, nes sveikata svarbiau. Po ligos praejo puse metu - ir, aciu Dievui, kol kas jokiu sveikatos problemu neturim 4u.gif 
Nekaltinu del to konkrecios aukletojos, bet nori nenori persasi isvada, kad darzelis turejo itakos sitam persalimui...
*

As ne medike, bet nuo persalimo nieks nevemia ir neviduriuoja.
jurgitux1978
QUOTE(kristinele86 @ 2011 03 23, 03:04)
*

jūsų istorija man keistoka, manau tikrai ne darželyje problema ax.gif
Dudute
QUOTE(kristinele86 @ 2011 03 23, 02:04)
*

Tai kokių 10 proc. įtakos turėjo darželis..

Kokių 40 proc. įtakojo laukimas...
O likusi dalis tiesiog vaiko imunitetas.. Nebūkit tikra, kad po metų jūsų vaikas lankys darželį su vėjeliu ir nesirgs ten... Labai didelė dalis vaikų serga pradėję lankyti darželius ir visi tą ligų maratoną praeina. Paklauskit geriau mamų, kuriai nėra paskambinusi auklėtoja, kad vaikas karščiuoja, vemia, viduriuoja, siaubingai kosėja, staiga išbėrė kūną, nes prasidėjo vėjaraupiai ir t.t. Ir kiek po tų skambučių gydosi ligoninėse, antibiotikais... Tiesiog, jei norit, kad vaikas nesirgtų, tai tikrai neveskit jo į darželį dar ilgai ir pati neikit į kokią parduotuvę, nes atnešit dar kokį gripą... 4u.gif
kpkc
Jei tik turit galimybe neveskit vaiko i darzeli, atsiras laisva vieta kitiems.
Tikrai galiu garantuoti sirgs mokykloje doh.gif , bet darzelis nebus kaltas thumbup.gif .
Miela mamyte visada lengviausia jieskoti priezasciu kazkur kitur, o ne savyje .......
jurgitux1978
QUOTE(kpkc @ 2011 03 23, 13:21)
Jei tik turit galimybe neveskit vaiko i darzeli, atsiras laisva vieta kitiems.
Tikrai galiu garantuoti sirgs mokykloje  doh.gif , bet darzelis nebus kaltas  thumbup.gif .
Miela mamyte visada lengviausia jieskoti priezasciu kazkur kitur, o ne savyje .......
*

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
reikia paieškoti priežaščių savyje
mekeke
Tai jus turite tik dekoti aukletojoms,kad laiku jums pranese,o kad jus pati dar vimdet keleta dienu margaite namuose,tai cia jusu problemos.
lauku_gele
jei nori kazka kaltint - galima ir per salta ora ar per ilga ziema kaltint doh.gif
protinga_blondine
QUOTE(mekeke @ 2011 03 23, 21:07)
Tai jus turite tik dekoti aukletojoms,kad laiku jums pranese,o kad jus pati dar vimdet keleta dienu margaite namuose,tai cia jusu problemos.
*

Visu pirma, as ir nekaltinu butent aukletoju ar salto oro... Tik noriu pasakyti, kad per 2 saltus sezonus vaikas nera susirges prie mano prieziuros, o kai tik nuejo i darzeli - iskart plauciu uzdegimas... Zinoma, cia yra bendresne visu darzeliu problema (kad vaikai dazniau serga) ir tai nera kriterijus vertinti kiekvieno darzelio pliusus ar minusus. O Jus, gerbiamoji, teigdama, kad "vimdziau savo vaika keleta dienu", tik parodote savo netaktiskuma - kas daznai jau pasireiskia musu visuomenej blush2.gif Idomu, kaip jus jaustumetes, jei jums kas nors drebtu i akis, kad pati susargdinot savo vaika ar kankinot namie, ar kazkas panasaus... Gerai, kad manes neveikia tokie beprasmiai pareiskimai. Ir jei nepastebejot - mano nuomone butent apie si darzeli nera bloga, nes vaikas ejo laimingas ir su noru. Tiesiog nebenoriu daugiau rizikuoti dukrytes sveikata - todel ir neleidziu.

lauku_gele
QUOTE(kristinele86 @ 2011 03 23, 22:17)
Visu pirma, as ir nekaltinu butent aukletoju ar salto oro... Tik noriu pasakyti, kad per 2 saltus sezonus vaikas nera susirges prie mano prieziuros, o kai tik nuejo i darzeli - iskart plauciu uzdegimas... Zinoma, cia yra bendresne visu darzeliu problema (kad vaikai dazniau serga) ir tai nera kriterijus vertinti kiekvieno darzelio pliusus ar minusus. O Jus, gerbiamoji, teigdama, kad "vimdziau savo vaika keleta dienu", tik parodote savo netaktiskuma - kas daznai jau pasireiskia musu visuomenej  blush2.gif Idomu, kaip jus jaustumetes, jei jums kas nors drebtu i akis, kad pati susargdinot savo vaika ar kankinot namie, ar kazkas panasaus... Gerai, kad manes neveikia tokie beprasmiai pareiskimai. Ir jei nepastebejot - mano nuomone butent apie si darzeli nera bloga, nes vaikas ejo laimingas ir su noru. Tiesiog nebenoriu daugiau rizikuoti dukrytes sveikata - todel ir neleidziu.

o jus ar skaitete kokios literaturos pries leisdama vaika i darzeli? ar domejotes kaip tai paveiks vaiko sveikata - tikriausiaine, nes kiekvienam straipsnyje rasoma, kiekviena bobute jums pasakys, kad isiliedamas i kolektyva vaikas perima ir jo ligas, visi vaikai pradeje lankyt darzeli pradeda ir dazniau sirgti. Buna kad pirmus metus vaikai serga nuolat, su labai trumpom pertraukom, ir ligos buna rimtesnes, ne tik sloga...
namai yra namai, kolektyvas lieka kolektyvu...laikykit vaika namuose, bet vistiek kazkada reiks pereit ta laikotarpi, isvengsit darzelio - gal ir ligu, bet juk laukia mokykla - zodziu anksciau ar veliau teks sirgti ne tik asmeninem bet ir kolektyvinem ligom.
Lejla
QUOTE(kristinele86 @ 2011 03 23, 21:17)
Tiesiog nebenoriu daugiau rizikuoti dukrytes sveikata - todel ir neleidziu.
*

Suprasciau jusu baime, jei butumet vede keleta menesiu ir pastoviai tik isejus i darzeli mergaite susirgtu. Bet sitoj situacijoj, kai net nezinia kas itakojo liga, ( juk visada buna pirmas kartas, tiek darzelyje, tiek su mama wink.gif ) snekat apie darzelio kalte ir rizikavima vaiko sveikata doh.gif Tikiuosi per keleta metu isdrasesite ir isleisit vaika i mokykla, nes tai lygiai tokia pati rizika vaiko sveikatai smile.gif
protinga_blondine
Jeigu jau as Jums atrodau tokia "nedrasi" - tai galiu pasakyt, kad net gydytojai man patare maziausiai metus laiko neleisti vaiko i darzeli, nes garantavo, kad tik nuejus iskart atkris... Kiekvienas auginam vaikus taip, kaip norim - ir neverta daugiau diskutuoti, nes nuklysim nuo temos matau...
Rani
QUOTE(Lejla @ 2011 03 23, 11:18)
As ne medike, bet nuo persalimo nieks nevemia ir neviduriuoja.
*

o as medike ir galiu pasakyti, kad nuo persalimo labai daznai vaikai vemia ir viduruoja mirksiukas.gif

na, bet as ne apie tai. norejau paklausti ar yra mamyciui kuriu mazyliai nuo rudens zygiuos i darzeli, o gal yra kuriu vaikai siemet baigia, man labai idomu kokios aukletojos rinks naujas grupes nuo rudens?
mikuzis
Žiogelių grupės auklėtojos Irena ir Rasa nuo sekančių metų turės trimečius, tai tikrai labai kompetetingos pedagogės, labai gražiai sutaria su vaikais. Mano sūnus dabar pas jas grupėje, o nuo sekančių metų eis jau į priešmokyklinę grupę. Aš labai patenkinta jų bendravimu su vaiku, tai jei tik turit galimybę pasirinkti, galit drąsiai leisti pas jas vaiką thumbup.gif . Ir padėjėja Gražina yra labai faina, gerai sutaria su vaikais. Mums su vyru, net gaila, kad reiks išeiti į kitą grupę, na bet ką padarysi. O galkas gali ką pakomentuoti apie priešmokyklinių grupių auklėtojas ?
Spugnė
Laba,

Sakykit o ar yra šansų patekt į šį darželį nuo šio rudens? ax.gif
*mamyte27*
Eile i Rasyte milziniska doh.gif
jurgitux1978
pritariu dėl žiogelių grupės, auklėtojos labai šaunios ir auklytė labai gera, gaila net skirtis su šiomis auklėtojomis verysad.gif
Dovilytej
Sveikos,

Ar matėt, kad yra naujas darželio internetinis puslapis?
http://www.kaunorasyte.lt/

QUOTE(Rani @ 2011 03 28, 16:58)
na, bet as ne apie tai. norejau paklausti ar yra mamyciui kuriu mazyliai nuo rudens zygiuos i darzeli, o gal yra kuriu vaikai siemet baigia, man labai idomu kokios aukletojos rinks naujas grupes nuo rudens?
*

O kiek jūsų vaikučiui metų? Jei eisit į lopšelio grupę, tai visada tos pačios auklėtojus turi lopšelinukus: Ančiukų, Pelėdžiukų, Boružiukų grupės.
O jei jau į darželio grupę, tai šiemet vaikus nuo 3 metų turės Meškiukų ir Žiogelių grupės.
Rani
QUOTE(Dovilytej @ 2011 04 09, 12:30)
Sveikos,

Ar matėt, kad yra naujas darželio internetinis puslapis?
http://www.kaunorasyte.lt/
O kiek jūsų vaikučiui metų? Jei eisit į lopšelio grupę, tai visada tos pačios auklėtojus turi lopšelinukus: Ančiukų, Pelėdžiukų, Boružiukų grupės.
O jei jau į darželio grupę, tai šiemet vaikus nuo 3 metų turės Meškiukų ir Žiogelių grupės.
*

Zygiuos mano panele i darzeli, nes vasara jau trys metai, o ar yra galimybe pasirinkti i kuria grupe eiti?/
Veitė
Laba 4u.gif

rudenį savo vaikus vesim į lopšelį Rasytėje, labai laukčiau nuomonių/komentarų apie Ančiukų ir Boružiukų grupių auklėtojas 4u.gif Pelėdžiukus lankė mūsų antragimė, tai su šia grupe jau susipažinom, labai įdomu, kaip kitos smile.gif Ačiū iš anksto už nuomones blush2.gif
Dovilytej
QUOTE(Rani @ 2011 04 09, 11:58)
Zygiuos mano panele i darzeli, nes vasara jau trys metai, o ar yra galimybe pasirinkti i kuria grupe eiti?/
*

Nežinau smile.gif Turbūt reikėtų eiti pas direktorę prašyti. Bet man atrodo iš eilės daro sąrašus ir tiek g.gif Be to, iš lopšelio vaikučiai keliaus į šias grupes. Tai turbūt, kuri mažesnė bus, ten priskirs naujus vaikučius.
Rani
kai uzrasinejau i darzeli man sekretore minejo, kad buna atviru duru diena, gal zinot kada tokai buna (lyg pamenu geguze g.gif )
Rani
Sveikos, kazkuriam zurnale skaiciau, kad jei mano vaikas nuo rudns eis i darzeli as iki birzelio pirmos turiu patvirtinti ar tikrai mes eisim? ar tiap yra ir dabar kai priemimas kompiuterizuotas (kai uzsirasinejom uzrase i kazkokia knyga ir viskas)
ar reikia kazka paciai ieskoti, ar laukti skambucio is darzelio?
pupsyte
QUOTE(Veitė @ 2011 04 11, 15:23)
Laba 4u.gif

rudenį savo vaikus vesim į lopšelį Rasytėje, labai laukčiau nuomonių/komentarų apie Ančiukų ir Boružiukų grupių auklėtojas 4u.gif Pelėdžiukus lankė mūsų antragimė, tai su šia grupe jau susipažinom, labai įdomu, kaip kitos  smile.gif Ačiū iš anksto už nuomones  blush2.gif
*

Anciuku grupeje dirba sauni aukletoja Irena, o va Zitos vaikai nelabai megsta, manasis prie jos taip ir nepriprato... jei vaikas drasus, nebus jokiu problemu, bet jei jautresnis- vargelis
koalaa
QUOTE(Rani @ 2011 04 13, 19:45)
kai uzrasinejau i darzeli man sekretore minejo, kad buna atviru duru diena, gal zinot kada tokai buna (lyg pamenu geguze  g.gif )
*

Sveika, gegužės viduri biggrin.gif
Rani
QUOTE(koalaa @ 2011 04 26, 18:42)
Sveika, gegužės viduri  biggrin.gif
*

ech gaila jau nelabai iseis i ja ateiti
kpkc
rudenį savo vaikus vesim į lopšelį Rasytėje, labai laukčiau nuomonių/komentarų apie Ančiukų ir Boružiukų grupių auklėtojas 4u.gif Pelėdžiukus lankė mūsų antragimė, tai su šia grupe jau susipažinom, labai įdomu, kaip kitos smile.gif Ačiū iš anksto už nuomones blush2.gif
*

[/quote]

Laba, pačios geriausios aukletojos tik "Boružiukų" grupėje. Ačiū Joms 4u.gif už visus metus. Jei turit galimybę rinktis patarčiau rinktis tik šią grupę thumbup.gif .
Speige
Abi mano dukrytės ėjo į ''boružiukų'' grupę. Dičkė prieš 3 m., o mazgė dar ir dabar ten eina. Ir auklėtojos ir šeimininkutė puikios. ''Ančiukų''grupėje taip pat labai geros auklėtojos (kiek teko kalbeti su kitom mamom)... manau nenusivilsit patekę i bet kuria grupę
Agik
Siemet lopseliukai Peledziukai eis i Meskiukiu grupe... Gal kas galit parasyti atsiliepimu apie Meskiuku grupe? O Peledziuku grupes aukletojomis ir auklyte mes buvom patenkinti. Tiesa, aukletoja Zita kiek specifinis zmogus, bet vaikams tai nebutinai bus trukumas, cia jau kiekvienas priims ja individualiai ir kaip kazkas jau rase bus sunkiau jautresniems vaikams, nes kartais su savo juokais ji perlenkia lazda...
Liussy
Sveikutes,

Nejaugi niekas nenori pasidalinti ispudziais apie si darzeli ? Kaip sekasi jusu vaikuciams, ypac domina lopselinukams, pisitaikyti naujoj aplinkoj ?
mergaiciukas1
Man darzelis kaip darzelis. kai neturiu su kuo palyginti, tai kol kas niekas neuzkliuvo. O mano "mamyciukui" nelabai, deja... bet, tikiu, isivaziuosim smile.gif
Astoota
Sveikos,

gal galit papasakot kaip ejot uzsirasyti i sita darzeli? Tiesiog nueini, pasiprasai ir uzraso, ar kaip? Musu vaikiui 3 men tai mastau ar jau eit, ar dar ne per anksti... g.gif blush2.gif
Dudute
QUOTE(Astoota @ 2011 10 18, 12:51)
Sveikos,

gal galit papasakot kaip ejot uzsirasyti i sita darzeli? Tiesiog nueini, pasiprasai ir uzraso, ar kaip? Musu vaikiui 3 men tai mastau ar jau eit, ar dar ne per anksti... g.gif  blush2.gif
*

Eikit aišku smile.gif Nusineši gimimo liudijimą, eini pas direktorę ir ji nukreips pas darbuotoją, kuri užrašinėja smile.gif
Peledike
Kauno miesto savivaldybės Švietimo ir ugdymo skyrius patvirtino įsakymą, pagal kurį darželiuose mokami būreliai, spektakliai ir kiti renginiai gali vykti tik pasibaigus grupės darbo laikui (18-19val.). Tai reiškia, kad praktiškai darželyje būrelių nelieka.
Kam šis įsakymas aktualus, galite paskaityti čia http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...;#entry50808926
Veitė
QUOTE(Peledike @ 2011 11 06, 18:19)
Kauno miesto savivaldybės Švietimo ir ugdymo skyrius patvirtino įsakymą, pagal kurį darželiuose mokami būreliai, spektakliai ir kiti renginiai gali vykti tik pasibaigus grupės darbo laikui (18-19val.). Tai reiškia, kad praktiškai darželyje būrelių nelieka.
Kam šis įsakymas aktualus, galite paskaityti čia http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...;#entry50808926
*

na bent jau kol kas būreliai tikrai yra 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.