Dabar perkam geriamaji vandeni, bet kazkurioj temoj paskaiciau, kad jis nelabai kuo skiriasi nuo to kuris bega is krano
As tik girdejau kad kai "galiojimas" tos kasetes pasibaigia (menuo ar pan.), tada atsiranda nelabai sveiku medziagu. Bet tik girdejau o tikru duomenu nezinau.
iš ties teisingai Vasara sako, kad kasetės negalima naudot ilgiau, nei nurodyta, nes ji tada jau nebevalo vandens, o joje pradeda daugintis bakterijos. Šiaip vandens filtravimas su Brita, Kenwood ir pnš., tai tik šiek tiek skonio ir kvapo pagerinimas. Norint turėt iš ties gerą vandenį, reiktų susimontuot geriamo vandens sistemą. Gal ir brangoka, bet tada būsi garantuota, kad turi
Na filtruoto vandens skonis gan stipriai salstelejes, o del kvapo nepastebejau
O ka jus manot apie tuos filtrus, kurie montuojami tiesiai prie salto vandens vamzdzio
Turiu Brita filtra , kuris yra montuojamas tiesiai ant krano.
As neseniai Brita filtra ismeciau. Manau, jei nori gert svaresni vandeni, reikia kasete keisti daznai. As taip tikrai nesielgiau. Isgirdusi kelias nuomones, kad toj kasertej kaupiasi visokios blogybes
per kaledas gavom dovanu Brita vandens filtra, tipo tas kur telpa i saldytuvo dureles, bet kad pas mus saldytuvas senobinis, tai netelpa, bet i naujo - telpa. bandem
zodziu daiktas labai geras, va jau menuo su filtruotu vandeniu verdam vandeni arbatai, kavai ir t.t. elektriniam arbatinuke : anksciau reikedavo arbatinuka nukalkint kas savaite (miltukai tokie), o dabar net neapsinesusi kalkem ta spirale arbatinuke neapkalkeja dabar ir garpuodzio kaitinimo elementas (elektrinio). zodziu ir pinigu susitaupo, nes nebereikia visokiu nukalkintoju pirkt, nebeperkam visokiu mineraliniu ir nemineraliniu vandenu is pardes, ir siaip maziau vargo
Jau keli metai naudoju AQUAPHOR MODERN filtrą su akvaleno pluoštu. Filtras labai efektyvus, resursas 4000 litru, našumas maždaug 1 litras per minutę.
Dabar MAXIMA parduoda ji už 30 lt., buvo 50 lt.. Pagal kokybės testus tai vienas iš geriausių tokio tipo filtrų. QUOTE(Raimyzelis @ 2006 01 25, 22:09) Jau keli metai naudoju AQUAPHOR MODERN filtrą su akvaleno pluoštu. Filtras labai efektyvus, resursas 4000 litru, našumas maždaug 1 litras per minutę. Dabar MAXIMA parduoda ji už 30 lt., buvo 50 lt.. Pagal kokybės testus tai vienas iš geriausių tokio tipo filtrų. Gal galit parasyti kokia jo kaina ir kur jis montuojamas QUOTE(Titia @ 2004 10 28, 02:43) Gal dar kas turit tokį filtrą, kaip jis veikia? Gak kas turit susimontavę sistemą valančią geriamą vandenį? Kiek tai gali kainuoti? Kokiu principu veikia filtras? Ar reikia jį periodiškai keisti, jei taip tai kiek tai kainuoja? Parašykit apie visokius filtrus, išskyrus mažiukus, kur tik arbatai ar kavai gali pafiltruot ąsotėlį vandens. Ačiū
AQs taip pat naudojuosi BRITA filtra jau daug metu, ir tikrai esu patenkinta
Aš pati naudoju Britą filtrą. Norint gerti švarų vandenį, tai reikia keist kas mėnesį kasetes. Draugė namuose turi pasistačiusi Zepter valymo sistemą, tai babai patenkinta. Mokėjo kažkur apie 3000 lt, o kas pusę metų keičia filtrą(jei gerai pamenu, tai apie 50 lt)
mes naudojamtą paprastą britą filtrą
Ačiū visoms, pasidalinusioms patirtimi
QUOTE(cheery @ 2006 08 23, 11:20) mes naudojamtą paprastą britą filtrą ta pati ir as pastebejau, kad kalkes tikrai labai greit kaupiasi. viena virduli teko ismesti, nes kai valiau kalkes.. privaliau as ten jas...
Aš irgi naudoju Brita, keisti reikia BŪTINAI kas mėn. Maisto gaminimui naudoju paprastą iš krano
siaip tai angliniai kasetiniai filtrai tokie kaip britos isvalo is vandens tik chlora ir stambesnes siuksles ir keisti kas menesi mazoka, patartina kas savaite kad jis valytu veiksmingai, nes visos siuksles sedandcios filtre veliau buna tirpinamos nauju vandeniu ir velgi patenka i ta tipo isfiltruota.
QUOTE(misterija @ 2007 02 01, 11:33) siaip tai angliniai kasetiniai filtrai tokie kaip britos isvalo is vandens tik chlora ir stambesnes siuksles ir keisti kas menesi mazoka, patartina kas savaite kad jis valytu veiksmingai, nes visos siuksles sedandcios filtre veliau buna tirpinamos nauju vandeniu ir velgi patenka i ta tipo isfiltruota. nesuprantu - kaip šiukšlės gali buti ištirpinamos? O kasečių visokių būna. Aš perku Kenwood kasetes. Ant jų rašo, kad ir kalkes sulaiko. Tikriausiai taip ir yra, nes arbatinuko dar neteko nuo kalkių valyti. Laikau ąsotį šaldytuve - skaičiau, kad šaltai laikant bakterijų ne tiek prisiveisia
Mes irgi naudojam Brita filtrą, ir esam juo patenkinti
na ir mums padovanojo Brita filtra, esam labai patenkinti, superinis daiktas arbatinukas neprikalkejes svarut svaruteli, pas mus dar rodo kada reikia jau kasete keist, bet kad vistiek as nelaukiu kol man parodys savo nuosiura jau matau kai vanduo yra kitoks, tada ir keiciu. Nors pas mus vanduo is sulinio bet kol per visus vamzdys iki krano ateina tai fui niekad net neragavau
ir as naudojuosi tais bambaliais, nu bet juos pastoviai reikia uzsakineti....
pas drauge pamaciau tokia po kraiukle sumontuota geriamo vandens sistema. Įrengtas atskiras kraniukas jau isvalytam vandeniui. Drauge labai patenkinta Tai labai rimtai galvoju apie ta sistema:hm . Jau ir kontaktus susisaudziau is drauges kokia firma jai dare, nes labai jau isgyre ji man tiek kokybe, tiek aptarnavima. Pasiskambinsiu, susizinosiu kaina, kazkur sake apie 1000Lt jai tai kainavo. Galu gale tai atsipirks manau, tiek del pinigeliu, tiek del sveikatos QUOTE(Lolita222 @ 2007 05 03, 21:17) ..... Drauge labai patenkinta dėl kalkių didelių iliuzijų neturėkit, bet dėl kitų vandens priedų/brudų
Gal kas žinot, kiek litrų vandens gali išvalyt viena "Britos" kasetė?
QUOTE(Sophi @ 2007 05 29, 19:04) siulau geriau isigyti gera vandens filtra kuri reiks keisti ne greiciau kaip uz pusmecio.Brita kasetes reikia keisti beveik kas 2 savaites , norint kad nepradetu veistis ivairus mikroorganizmai ir bakterijos.kartais is krano bega geresnis vanduonei is Brita filtro.
Isigijau nauja vandens filtra, tiksliau vandens gryninimo sistema
QUOTE(Ingusska @ 2007 06 01, 13:55) Isigijau nauja vandens filtra, tiksliau vandens gryninimo sistema Girdėjus ir aš tokių kalbų, bet man vis kirba mintis, ar nebus čia tik rinkodaros pokštai, t. y. dažniau keisi - dažniau pirksi QUOTE(Sophi @ 2007 06 01, 19:25) Girdėjus ir aš tokių kalbų, bet man vis kirba mintis, ar nebus čia tik rinkodaros pokštai, t. y. dažniau keisi - dažniau pirksi iki tol girdejau ir as iv kalbu,daug domejausi,kadangi mano mazoji daug kam yra alergiska manau si sistema atsipirks tiek pinigu atzvilgiu tiek sveikatos QUOTE(Ingusska @ 2007 06 04, 14:48) iki tol girdejau ir as iv kalbu,daug domejausi,kadangi mano mazoji daug kam yra alergiska manau si sistema atsipirks tiek pinigu atzvilgiu tiek sveikatos Aš šiaip irgi nebrokiju vandentiekio vandens ir iš patikimų šaltinių žinau, kad bent jau Vilniuj jis tikrai nėra prastas. Aš filtruoju tik į arbatinį, nes ilgainiuj prikalkėja. QUOTE(Sophi @ 2007 06 04, 21:07) Aš šiaip irgi nebrokiju vandentiekio vandens ir iš patikimų šaltinių žinau, kad bent jau Vilniuj jis tikrai nėra prastas. Aš filtruoju tik į arbatinį, nes ilgainiuj prikalkėja. manau vilniuj vandens kokybe priklausi ir nuo rajono del to teko priimti sprendimus ar pirkaliot ir kiekviena diena tampyt tara,ar tiesiog pasirinkt,kad vandenukas begtu tiesiai is krano,filtruotas ir sveikas QUOTE(Ingusska @ 2007 06 01, 14:55) Isigijau nauja vandens filtra, tiksliau vandens gryninimo sistema mes tai "Senajam Akveduke" pirkom toki pati filtra uz 950 Lt, nu toki kur po kriaukle montuojasi, su atskiru kraniuku isvalytam vandenukui. Cia turbut ivairiose firmose ivairios kainos QUOTE(Ingusska @ 2007 06 05, 11:26) manau vilniuj vandens kokybe priklausi ir nuo rajono Čia tikriausiai daug priklauso nuo konkretaus namo vandentiekio sistemos būklės. Jei ten viskas rūdiję užrūdiję ir puvę perpuvę, tai kokybės nesitikėt. Aš kažkada Švitrigailos g. gyvenau, tai smarvė šalto vandens buvo QUOTE(Sophi @ 2007 06 06, 21:03) Čia tikriausiai daug priklauso nuo konkretaus namo vandentiekio sistemos būklės. Jei ten viskas rūdiję užrūdiję ir puvę perpuvę, tai kokybės nesitikėt. Aš kažkada Švitrigailos g. gyvenau, tai smarvė šalto vandens buvo na manau,kad tikrai taip
Na manau, kad siais laikais problemu del vandens neturetu buti
Gyvenam užmiesty, vanduo labai nešvarus ir ypač rūdas.
Naudojom ir mes daug metų "Brita", tai pasakysiu tiek - kad net ir kas mėnesį keičiant filtrą pats "Brita" (ne kasėtė, o plastmasinė indo dalis) buvo ir rūdas ir apkalkėjęs. Tas pats ir su virdulių - kalkių virdulių prisirinkdavo jau po 1 dienos. Išvadą dėl filtarvimo kokybės peršasi pati. Miesto vanduo yra kiek švaresnis, dėl to miestelėnai nevisadą gali įvertint - ar tikrai "Brita" ar panašūs filtrai kažką išvalo. Darbe virinam vandenį iš pirktinių butelių - virdulys taip pat apkalkėja. Galų gale prieš 1,5 metų įsįgyjom namams vandens valymo sistemą (statoma po kriauklę ir su atskirų kraniukų) - negalim atsidžiaugt. Taip malonumas nėra pigus - 1500 Lt sistema +250 Lt/kas pusmetį už filtrų keitimą. Bet jau pusantrų metų virdulio iš vidaus plaut uiš vis nereikia. Vanduo išvalytas įdealiai. Žinoma 250Lt kas pusmetį nėra pigu, bet tie 16 Lt kas mėnesį mokėti už "Brita" buvo iš vis išmetami į balą...
O mes naudojam Brita ir tikrai patenkinta, virdulys jau metai laiko neprikalkėjęs, nereikia kaip anksčiau bent kas mėnesį šveist ir nukalkinimo miltukus naudot, arbata ir kava tikrai geresnės kokybės, nebeperkam jokių mineralinių, o geriam vandenuką iš Britos, o ta plastmasė iki dabar skaidri kaip krištolas, keičiu kasetes kas mėnesį ir geriu skanų ir sveiką vandenį. Mūsų šeimai Brita liuks dalykas
O man labiauaptinka ne Brita, o vandens filtrai, kurie yra statomi prie kriaukles, na ten kazkaip pajungia, kad iskart is kraniuko bega geriamas vanduo
QUOTE(zivilioke @ 2007 02 01, 23:24) nesuprantu - kaip šiukšlės gali buti ištirpinamos? O kasečių visokių būna. Aš perku Kenwood kasetes. Ant jų rašo, kad ir kalkes sulaiko. Siukles ir viskas kas lieka filtre yra tirpinama tuo paciu vandeniu, nes " vanduo ir akmeni suskaldo"
nagi palaukit palaukit!Siuksles ir nera istirpinamos - cia kazkokia nesamone
del bakteriju - logiska ir suprantama, kad salty jos ne taip sparciai dauginasi. Bet yra ir dar vienas buadas pries bakterijas - tai keramikinis filtras, kuris neleidzia joms veistis Siaip tik neuzpykit, bet patarciau is pradziu, tiksliau viska issiaiskint, o tik paskui sakyt... QUOTE(Ramintuke_ @ 2007 09 19, 17:28) del bakteriju - logiska ir suprantama, kad salty jos ne taip sparciai dauginasi. Bet yra ir dar vienas buadas pries bakterijas - tai keramikinis filtras, kuris neleidzia joms veistis Siaip tik neuzpykit, bet patarciau is pradziu, tiksliau viska issiaiskint, o tik paskui sakyt... bakterijas zudo -chloras, kurio taip gausu musu vandenyje, ozono budu, ir ultravioletiniai spinduriai siaip nepykstu , negaliu sakyti kad zinau viska, bet kad daug -tai tikrai
tikiu, kad zinote, nes dirbate toje srity.. Taciau viena pastabele - chloro tikrai nera daug musu vandenyje. Tiap, anskciau tikrai jo daug dedavo ,bet siuo metu naujos technologijos
kaip bebutu to "nedaug " chloro man tikrai nereikia ir vaikui jo neduodu, bet kita vertus arbatinukas juk nuo isgaravusio chloro nuosedu ir kalkeja.
QUOTE(misterija @ 2007 09 24, 08:14) kaip bebutu to "nedaug " chloro man tikrai nereikia ir vaikui jo neduodu, bet kita vertus arbatinukas juk nuo isgaravusio chloro nuosedu ir kalkeja. oj! sss arbatinukas tikrai ne "nuo isgaravusio chloro nuosedu" nekalkeja
Sveiki,
gal galetumete kas nors parasyti ar buna tokiu filtru kurie ne po kriaukle montuojasi su kraniuku, bet isvis ant ateinancio vandens vamdzio? na tarkim ties skatliuku. Nelabai isivaizduoju ar tokiu dalyku buna, bet noretusi ne tik gerti bet ir prausimuisi naudoti svaru vandeneli, nes dabar tai kazkoks kosmaras, vanduo rudas ir kvapas jo ne koks, net nemalonu praustis. Aciu QUOTE(opyte @ 2007 10 07, 19:45) Sveiki, gal galetumete kas nors parasyti ar buna tokiu filtru kurie ne po kriaukle montuojasi su kraniuku, bet isvis ant ateinancio vandens vamdzio? na tarkim ties skatliuku. Nelabai isivaizduoju ar tokiu dalyku buna, bet noretusi ne tik gerti bet ir prausimuisi naudoti svaru vandeneli, nes dabar tai kazkoks kosmaras, vanduo rudas ir kvapas jo ne koks, net nemalonu praustis. Aciu jei nuosavas namas tai yra nukalkintojai, ar nugelezintojai, jei daugiabutis, reikia kad sutiktu kaimynai tiems patiems filtrams. buna duso filtriuku, tai tokia duso galva su filtriuku vidui, uztenka mazdaug metams + - , paskui keiciasi tik filtriukas. bet tokie filtrai tikrai nesutvarko geriamojo vandenuko. QUOTE(opyte @ 2007 10 07, 19:45) Sveiki, gal galetumete kas nors parasyti ar buna tokiu filtru kurie ne po kriaukle montuojasi su kraniuku, bet isvis ant ateinancio vandens vamdzio? na tarkim ties skatliuku. Nelabai isivaizduoju ar tokiu dalyku buna, bet noretusi ne tik gerti bet ir prausimuisi naudoti svaru vandeneli, nes dabar tai kazkoks kosmaras, vanduo rudas ir kvapas jo ne koks, net nemalonu praustis. Aciu Buna buna |