Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: padekite!
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas psichologei
d&g

prasau, patarkite, nezinau ka daryti! As laukiuosi jau 21 savaite ir labai bijau pakenkti savo vaikeliui. Visuomet buvau jautri, bet nestumo metu visai nebesugebu valdytis. Del smulkmenu puolu i isterija, kuri gali testis iki 3 valandu! Labai daznai. Kartais nervuojuosi taip smarkiai, kad net nualpstu. Zinoma, labai geda, kad esu tokia silpnavale, bet labiausiai pergyvenu del mazylio. Ar tai nepaveiks jo nervu sistemos ar kito vystymosi? Kas gali jam del to atsitikti? Kai isterija siek tiek nurimsta, pradedu pykti ant saves, kad nervavausi. Viskas jau taip pazenge, kad net naktimis sapnuoju kosmarus, jog mazylis man priekaistauja. Labai myliu savo vaikeli ir nenoriu jam pakenkti. Ka daryti?
Ir dar norejau pasidometi, ar nurimsiu po gimdymo?

Kazimiera d'Artanjan
Jei galvoji apie vaikelį, tai tvardykis.
Tavo nervai jam tikrai kenkia. Ne gėdinkis, o atsakomybę jausk.
Kur daugiau tavo Vaikeliui bus tokia ramybė, jei ne pas mamą pilvuke? Neatimk iš jo saugumo. Bendrauk su juo, sek pasakas ar dainuok, Vaikutis laukia dėmesio. Jei erzina konkretūs dalykai, laikinai jų venk, kol išmoksi ramiai reaguoti.

Mano draugei ginekologė patarė geriau jau cigaretę surūkyti (jai labai sunkiai sekėsi mesti rūkyti), o ne pergyventi ir nervintis, nes tai kenkia daug labiau.
Sėkmės smile.gif
Kazimiera d'Artanjan
QUOTE (d&g @ 2004 10 24, 14:43)

Ir dar norejau pasidometi, ar nurimsiu po gimdymo?

Labai pasistenk, kad tai pasigaigtų kuo graičiau, o ne iki gimdymo. Vaikutis taip pat bus neramus( verks, nemiegos naktimis), jei tu tokia.
Smurka
Man su pirmu vaiku yra buvusi isterija. Kartais atrodydavo, kad del smulkmenos. bet pati saves issigasdavau.
selll
Nestumo metu, mes daznai tampame jautresnes nei paprastai. Ir tavo isterijos priepuoliai tikrai kenkia vaikuciui. Pasikalbek su savo gydytoja, gal patars kokiu hemopatiniu zoleliu pagerti.Tikrai bus geriau.Bet gal yra zmones salia taves, kurie tave erzina?
Jaudita
Labutis! Stenkis valdyti nervus(SAVO ISTERIJA), PAGULEK RAMIAI, DARYK DARBUS KURIE TAU PATINKA ARBA RAMINA!VALDYKIS, JUK LABAI KENKI SAVO VAIKELIUI!!!!!!! ohmy.gif
ewita
Pasistenk prasiblaškyti. Kai aš pirmąkart laukiausi buvo labai neramūs laikai - 1990-1991 metai, Sausio įvykiai. Man labai pagelbėjo komedijos, jas žiūrėjau per video. Labai stengiausi nekreipti dėmėsio į aplink esantį blogį. Susirask kokią linksmą optimistišką draugę, kartu smagiai pasijuokit. thumbup.gif
Na jeigu nerviniesi be priežasties, tikrai nueik pas gydytoką, tegu išrašo kokių silpnų raminamųjų, gal gomeopatinių. g.gif
Jurgytė
Man gydytoja per nestuma buvo israsiusi homeopatiniu vaistuku Nervoheel.
Stenkis susivaldyti. Zinoma, galvoji, lengva mums patarineti, ar ne? Tiesiog atejus kritiniam momentui iskelk save ir savo vaikeli auksciau VISKO.
Kai imu nervintis del smulkmenu, pagalvoju apie tokius zmones, kuriems beveik viskas dzin. O juk tokiu yra, jie gyvena, isgyvena smile.gif Pabandau nors truputeli pazvelgti i situacija ju akimis.
Augini savyje stebukla ir tikrai sugebesi iveikti VISKA, kas galetu tam stebuklui pakenkti rolleyes.gif
Sekmes ir stiprybes!
mammamia
as kaip tik skaitau fantastiska knyga "negimusio vaiko paslaptys", joje l. daug kalbama apie motinos psichines bukles itaka savo nesiojamam kudikiui. Ir esme tokia, jog yra du skirtingi dalykai: laikinas stresas, kuomet motina isgyvena tegul ir labai intensyvu, bet trumpai trunkanti stresa ir ilgalaikis. Bet koks ilgesnis nervavimasis nera gerai niekam:), o ypac kudikeliui, bet besikartojantis arba ilgalaikis stresas sekina ne tik tave. Jeigu tiketi faktais, kad musu isciose nesiojami kudikiai musu pagalba formuoja savo suvokima apie ju laukianti pasauli (kuo as asmeniskai net neabejoju) tai spek koki vaikiuka formuoji. Nesigasdink, nestumas dar tik ipusejes-viskas tavo rankose! Jei nesugebi atsiriboti nuo tave erzinanciu dalyku-pabandyk bent jau itikinti savo pilviuka, kad jo atzvilgiu viskas yra gerai-glostyk ji, aiskink kodel mamyte pyksta, gal tai ir tau paciai pades. Privalai kompensuoti - skirk savo atzalelei kuo daugiau teigiamo demesio, kad jis jaustusi kuo saugesnis, juk tu esi vienintele nuo ko jis siuo metu labiausiai priklauso. Dabar padaryti teigiama itaka lengviau..gyvybe -nejuokas, juk vaikiuka auginti nera l. paprasta, o tu nori visa tai sau dar labiau apsunkinti. Pasistenk! Neabejoju jog tikrai gali.

Speju po gimdymo daug kas pasikeis, meile savo vaikui gali buti kalnus griaunanti smile.gif Tikek jog viskas pasikeis tik i gera.
Ir nesigrauzk labai mes ne vienas nesam idealus -geriau dek pastangas. Sekmes tau!!!
Auksinemam
[SIZE=1][SIZE=7][SIZE=14]
As kai labai nervindavausi per nestuma, pradedavau spresti kryziazodzius. Patikek, man tai padejo ir visai nereikejo raminamuju. Pabandyk ir tu.
kuuzia
Kur galima rasti tą knygą "Negimusio vaiko paslaptys"? Norėtųsi paskaityti. smile.gif
#Mia#
Nezinau, bet palyginti su manim mano broliene buvo ziauriai pikta ir nervuota, o dabar vaikeliukas patenkintas, ramutis, sypsiukas, tuo tarpu maniskes mazoji jau 4m. dar nesiruosia savaite isbuti nezyzusi ir visa nakti ismiegojusi.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.