Vakaryskte diena ismuse mane is veziu....galbut todel, kad su tokiu staciokisku savanaudiskumu, retai tenka susidurti. Pas mane i svecius buvo uzsukusi pusesere su kuria, kaip iki siol atrode sutareme puikiai. Ji neseniai sugrizo is uzsienio. Matemes keleta kartu. Vakar pakvieciau ja i svecius. Pamaniau pagersime kavos, paplepesime, o gavosi taip, kad ji ilindo i interneta, pasijunge messengeri...ir... bendravo ne su manim, o su kazkuo. Sedejau as lyg su slapiu skuduru gavusi per veida....viskas viduje taip susisiukslino....draugai...kokie jie? Pradejau save kankinti klausimais...ar as turiu ju? ......nebezinau.....jauciuosi siaubingai vienisa...nezinau, norisi rekti, verkti. Imu kartais saves gaileti...ir dabar sedziu ir asaras sluostau....jauciuosi taip nykiai, kad net nebezinau, kame slypi problema.....
sorry uz toki minciu jovala...........................................................................................................
kodel nepasakei jai ka galvoji >? kita syki uzkabink ant monitoriaus kiek imi uz kompo naudojimo valanda man atrodo sioje situacijoje tiesiog reikejo pasikalbeti, o ne tyleti
jo.....as tokia....esu.....tyli......viska savy laikau, tiesiog pamaniau, kad isizeis iki pat sirdies gelmiu,o is tiesu visoje sioje situacijoje iskaudinau pati save. Emaiu kaltinti save uz nerystinguma, nemokejima tiesiog bendrauti...su tiesmukiskais zmonemis- tiesmukiskai, su storzieviais- storzieviskai, su maloniais- maloniai. Papildyta @ [mergetime]1098626651[/mergetime] As pati net nezinau....kur problema slypi. Kurtais atrodo, kad as 'dustu' visoje sioje mane supancioje aplinkoje......
Kazimiera d'Artanjan
2004 10 24, 16:06
Aš pritariu, jog tylėti nereikia. Išmokusi pasakyti nuomonę ir pageidavimus iš kart pasijusi stipresnė. Ir gerbs tave, be abejo labiau. O kokia forma tai pasakyti, spręsk pati: piktai, griežtai, su humoru...
Kazimiera d'Artanjan
2004 10 24, 16:12
| QUOTE (ashley @ 2004 10 24, 17:03) | As pati net nezinau....kur problema slypi. Kurtais atrodo, kad as 'dustu' visoje sioje mane supancioje aplinkoje...... |
Tai gal tiesiog per daug tos aplinkos? Dar visiems įsipareigojimai, mandagumai, nuolaidžiavimai? Atsiribok (kaip Paxas  )(na, gal ne vieta juokaut, bet tau atsipalaiduoti tikrai verta  ) nuo tų žmonių, ypač jei jų daug tokių, kaip tavo puseserė. Arba pradėk savo reikalavimus dėstyti. Kiekvienas žmogus yra asmenybė, kurią reik gerbti . O jei tu tyli ir nedrąsi, tai nereiškia, jog galima tuo naudotis ir lipti ant galvos. Tikiiuosi padėsiu savo patarimais....
is tiesu galbut as per daug mandagi......matyt kartais perdegu. Atsiriboti......nz  ...bijau likti viena, tu draugu ir taip vos keli.
As labiausiai bijau tokiu zmoniu, kurie kazka apie mane galvoja (ypac jei galvoja blogai) ir nepasako. O siaip duoda suprasti, kad malonu mane matyti. Jei pas mane atvarytu kokia pussesere ar drauge, jinai prie kompo nesedetu. Jej bogu nesedetu
Jei taip pasielgtu pusiau artimas žmogus, aš gal ir nepriekaištaučiau, tiesiog apsimesčiau, kad turiu kur nors išeit tipo "atleisk, visiškai užmiršau, dar nemačiau naujo kaimynų (ar bendradarbių) šuniuko". Na o kitą kartą, puskei norint ateit, pasakyčiau, kad dar neatidariau interneto kavynės.
pajūrys
2004 10 25, 10:24
Tu žinai- buvo panaši situacija ir pas mane. Karta užsuko kavos mano klasiokas ir mes su vyru bei klasioku sėdėjome ir gėrėme kavą, bet jis pradėjo skambinti telefonu ir be jokių, atsiprašau, kalbėjo su kažkuo, vėliau dar kažkokiais reikalais. Taip ir likome sėdėti tryse lyg tai o lyg ir dviese. Maniškis po to karto labai įsižeidė-pasakė kad tai paprasčiausias NEKULTŪRINGUMAS, IR ŽMOGUS TURĖDAMAS NORS KIEK KULTŪROS TAIP NESIELGIA.Tai liečia ir tavo atvejį, tad tu visai nekalta šioje situacijoje ir iš vis tau neturėtų nieko skaudėti, ar dar blogiau-tu neturi kompleksuoti. Tiesa mano vyrelis po to negali šio klasioko penešti, ir kai tik jis atvyksta į svečius- stengiasi nebūti namie.O aš paprasčiausiai vaidinu kad nieko nevyko. Odėl ž,omnių dviveidiškumo-tai ir mane tai glumina- ir yra nepakeliamai šlykštu. Kuo toliau tuo labiau įsitikinu, kad pasaulyje yra be galo daug savanaudžių ir dviveidžių, bet jau čia nieko nepadarysi.Telieka susitaikyti, ir neįsivaryti kompleksėlio
Kazimiera d'Artanjan
2004 10 25, 10:55
| QUOTE (Smurka @ 2004 10 24, 20:43) | Jej bogu nesedetu |
Užlockink kompą, kai svečiai ateina  Aš taip darau  O tokiai pusseserytei reikėjo tiesiai šviesiai pasakyt "jei reikia kompo - prašom į interneto kavinę, o pas mane ateik, kai norėsi su manim pabendraut"  O kas draugai, o kas ne pasimatys natūraliai, tik reikia truputi laiko.. Tarkim, man tai suprast labai padėjo vaiko atsiradimas.. Pamačiau, kad kaikurios draugės dar nėštumo metu lyg į vandenį dingo  Matyt, neįdomu joms buvo mano gyvenimas su vaiku.. Kaikurios dar dabar ateina, ar paskambina kartais, bet tokios tvirtos draugystės nebeliko, ir tik kelios elgiasi vis dar taip pat - skambina, rašo, ateina, kai tik gali, ir noriai eina su manim ir dukra pasivaikščiot, vietoj kokio klubo, ar 'Akropolio"
Tai, kad dar tau taip skaudu, gali buti tik i gera. Priimk tai, kaip gyvenimo pamoka. Gal ir keista, bet tokiu zhmoniu yra, jei viena karta taip ivyko, tikiuosi, kad kita karta tu pasielgsi kitaip... Variantu yra, privardino cia tau... Shiaip tai ir as ish tu zhmoniu, kuriems labai sunku ka nors blogo pasakyti zhmogui, bet as tos pusseseres savo drauge nelaikyciau. Jei ji pas mane ateitu prie kompo pasedet, tai ash tuo metu kambarius ishsisiurbciau  ar pasikviesciau gera drauge i svecius, o toji lai sedi ( kol man nereikia)...
 +2004 10 27, 01:13--> QUOTE(As  @ 2004 10 27, 01:13) Tai, kad dar tau taip skaudu, gali buti tik i gera. Priimk tai, kaip gyvenimo pamoka. Gal ir keista, bet tokiu zhmoniu yra, jei viena karta taip ivyko, tikiuosi, kad kita karta tu pasielgsi kitaip... Variantu yra, privardino cia tau... Shiaip tai ir as ish tu zhmoniu, kuriems labai sunku ka nors blogo pasakyti zhmogui, bet as tos pusseseres savo drauge nelaikyciau. Jei ji pas mane ateitu prie kompo pasedet, tai ash tuo metu kambarius ishsisiurbciau  ar pasikviesciau gera drauge i svecius, o toji lai sedi ( kol man nereikia)...  Ačiū už patarimus, o šis man labai padėjo  Kazkada ji vėl užsuko pas mane, tik prie kompo pasedėti, o aš tuo metu kaip tik tvarkiausi. Nepuoliau svečiui užėjus mesti siurblį į šalį, susitvarkiau, o kuomet viską baigiau, tiesiog mandagiai pasakiau, kad dar turiu šiokių tokių neatidėliotinų darbų. O prieš išeinant jai pasakiau, kad tu visada laukiama, jei nugara bus nusukta į kompą  Suprato. Žingsnelį žengiau į priekį, bet kiek dar reikia padirbėti, kad galiausiai savimi imčiau pasitikėti....
Shirshe
2005 02 02, 15:03
QUOTE(ashley @ 2005 02 02, 11:46) Ačiū už patarimus, o šis man labai padėjo  Kazkada ji vėl užsuko pas mane, tik prie kompo pasedėti, o aš tuo metu kaip tik tvarkiausi. Nepuoliau svečiui užėjus mesti siurblį į šalį, susitvarkiau, o kuomet viską baigiau, tiesiog mandagiai pasakiau, kad dar turiu šiokių tokių neatidėliotinų darbų. O prieš išeinant jai pasakiau, kad tu visada laukiama, jei nugara bus nusukta į kompą  Suprato. Žingsnelį žengiau į priekį, bet kiek dar reikia padirbėti, kad galiausiai savimi imčiau pasitikėti....   shaunuole ash vienaj savo draugei, kuri atvazhiuodavusi lysdavo i neta arba valandomis (nemeluoju-ishtisai ishtisai) shnekedavo telefonu-taj su vienu, taj su kitu draugu, pasakeu-atvazhiuok tada, kai bent 10 min. savo ypac brangaus laiko skirti mums-tada tom 10 min ir uzsuk  blemba, kaip nervina tokie "svechiai"..., kuriems reikia paaishkint kas svechiuose veikiama
Ugniaplaukė
2005 02 02, 16:24
saunuole, primas zingsnis zengtas, taciau gal nieko nereikejo sakyti jai, o tiesiog visai iseiti ar i kita kambari ir uzsiimt savais reikalais, arba atsiprasyti ir isprasyti ja lauk, nes tau reikia iseiti ir tt.....  o del draugu...su amziumi ju mazeja, mes juos atsirenkame, pvz.: as dabar geriausios drauges taip butinos moterims nebeturiu, vakansija laisva  , nes maniske istekejo ir isvaziavo i uzsieni, susibendraujam tik mailais, ir vyras jos uzima visa pasauli siuo metu, bet dziaugiuosi, kad ji laiminga  na bet yra pora merginu su kuriomis galiu pasneketi atvirai, tokiu patikimu, tik jos man netavirauja, taigi gaunasi kaip ir vienpusiska... o tau nuosirdus patarimas - ismok reiksti savo norus, palengva, svelniai, kad neizeistu, bet ir kad tave isgirstu... sunku bus, bet ismokti turi..
Pas mano vyra irgi buvo toks draugas,kuris prisimindavo mus tik bedoje.Ir dabar kai suzinojo kad yra kompas namie,pradejo vel sveciuotis.Tai vyras kelis kartus jam pasake,kad butu malonu jei uzsuktu kada ir pas mus,o ne po neta palandzioti.Nu nesuprato tas vaikinukas vistiek.Budavo duris tik praveri ir skuodzia jis tiesiai i kambari.Tai paskutini syki vyras pasake,kad nesusimokejom ir mums atjunge neta.Dabar jau koks menuo kaip nesirodo musu "draugas".Tai kam toks reikalingas isviso?
ačiū
Jo..aš prieš 2metus išgyvenau tokį dalyką, kai supratau, kad draugų nėra.., na tokių labai labai...liūdna.. vieni dingo baigus studijas, kitos draugės nusisuko kai ištekėjau ir t.t. Iš dalies ir save kaltinu-mažai kada rodau iniciatyvą pati bendrauti, bet turbūt greičiau dėl to, kad atsivėrusi praraja tarp manęs ir man buvusių artimų žmonių. Paskutinis akibrokštas: su vyru nuėjom aplankyti mano geriausios draugės ir jos sūnelio; nežiūrint į tai, kad matomės gal į metus 4kartus, mums atėjus, jai paskambino uošvienė su kuria kalbėjo kokį 20min(maždaug ką valgė mažiukas, kur ir kada tądien buvo išėję, kelintą grįžo iš darbo ir t.t.), mes kaip idiotai sėdėjom vieni palikti kambarį.. Tai ką galvoti? Parodė kur mūsų vieta...
ashley  Fantastika, na, jau as save laikau pakankamai nagla, bet nebuciau isdrysusi taip padaryti, pasakyti pusseserei. Dar labiau dziaugiuosi, kad pussesere suprato, ir jumi toliau puikiai sutariat
Liepsneliuke
2005 02 08, 18:42
as irgi turiu tokia "drauge"kuri ateina prie kompo pasedet,ir pirma man dar arbatos pasiulo su saisainiais atsinesus is virtuves  .i akis pasakyti kanors blogo man liezuvis neapsivercia. bandziau sakyti,kad as iseinu,tai ji laukia iki pat paskutinio ir kartu su manim iseina.tada sugalvojau,kad neveikia internetas.tada sedim,geriam arbata ir turiu isklausyti kaip jai viskas negerai,kokia ji nelaiminga,kaip viskas jai nepatinka(nors gyvena gerai,nieko netruksta)i viska reaguoja neigiamai.pvz sakau:matai kokia pas mus grazi eglute?  ji:man tokios nepatinka(nosi uzrietus)  .as prie jos jau ir juoktis is jos pradejau, pvz atsistojo prie veidrodzio ir sako: ot,velnias plaukai susiriebalavo,vel reiks galva plauti,kaip nervina,ir t.t lig nebutu didesnes problemos,kad reik galva issiplauti jai niekada neskambinu ir nerodau jokios iniciatyvos bendravimui.jeigu ji dar ir paskambina tai man viskas aisku,kad jai jau kazko reikia is manes  aisku buvo liudna,kad kazkada buvo gera drauge.bet tai jau aciu,man tokiu draugiu nereikia
|
|