Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Gyvenančiom tarp vyrų :)
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Auklėjimas
Pages: 1, 2
zarija
Sveikutes heart.gif,

Va as gyvenu su trim vyrais: vienam jau visrs 30, o kitem 3.5metu ir 6men.
Gal katra jau turi ir vyresniu. As labai baiminuos del daugelio dalykus. Kol kas yra taip kad namai rupi tik man, o vyresnysis vyras parnesa pinigus, na ir as ju parnesu..............
neturi laiko labai uzsiimti vyrelis mano vaikais..i darba, prie kompo ir miegot....viena kart pamasciau, o jai uzauge sunus ir taip, tai as pavirsiu is paskos lakstancia namu seimininke..nepakenciu netvarkos (gal tai mano beda), bet...o pati esu gana atkali ir uzimata visokiais darbais.....
Susimasciau ar dar anksti ar kazkaip reikia vyra kalbinti su jais uzsiimti..
Ai tiesa buna, kad bando sakmatais pazaisti su 3.5metu sunum, bet g.gif ir tiek visur as varineju su jais...sakau, vyreli jiems rekia tavo demesio...ar jusu manymu tik moteris uzsiima vaiku auklyba..bet berniukai mato teva ir daznai pasamoningai pasisavina tevo idas..gal as klystu? gal katra jau turi vyresniu sunu ir gali savo patirtim pasidalinati...papasakokit...
Gal kokiu specifiniu turite zaidimu ar patirciu........
dekui
Saire*
patirties turiu mazai, nes vienam apie 30, o kitam 6 men., tai dar mokomes wink.gif as nusipirkau knyga Cornelia Nitsch, BERNIUKAI TIESIOG KITOKIE Kodel sunus reikia ugdyti kitaip. tai va is ten ir semsiuos kazkieno patirties, dar tik pradejau skaitinet, man ji patinka.
Oktava
Draugauju su dviem vyrais kasdien jau 5 metai. Vienam 28, kitam sausi bus penki. Mazasis nuo gimimo iki 2 metu visa laika buvo tik su manimi, todel nenuostabu, kad mus siejo itin stiprus rysys. Taciau dabar tetis jam yra ne maziau svarbus nei as. Galiu pasakyti ir is praktines patirties, ir remdamasi teorija, jog berniuku auklejime tetis yra ypac reikalingas. Berniukams itin svarbus bendravimas su teciu, jiems (jau tokiame amziuje kaip musu atzala) labai daug reiskia tecio nuomone. Daznai neuztenka vien to, koki atsakyma i klausima gauna is manes, bet reikalingas ir tecio patvirtinimas. Taigi, teciai turi kiek galedami daugiau bendrauti su savo mazaisiais.
Šaltmėtė
As, zinokit, irgi pritariu, kad tecio itaka yra neikainojama ir manau, kad teciui leist laika su savo sunum niekada nebus per anksti.
Galiu trumpai papasakot is savo patirties, nes turiu broli, kuriam mano tetis didelio demesio tikrai neskyre, taigi jau dabar, kai jis suauges, galiu matyti kaip jam, kaip berniukui, vis tik truko tecio zodzio ir rankos.
As pati dabar irgi auginu sunu, kuriam 2,8 metu. Tetis jam yra viskas! wub.gif wub.gif wub.gif kadangi vyras yra labai uzimtas, laiko namie praleidzia tikrai nedaug, tai sunus tiesiog nesitveria savo kailyje, kai tetis pareina namo. As tada galeciau nustot egzistuot smile.gif Mat musu tetis yra pilotas ir sunus dabar irgi pakvaises del lektuvu smile.gif Tetis jau nuo keliu menesiu amziaus ima sunu su savim i oro uosta lektuvu paziuret ir net i skridimus kartais, tai vaikui ner didesnio dziaugsmo. thumbup.gif wub.gif wub.gif
kiki
Turiu 3 vyrus namie - ~ 30m., 5,5m. ir 2m.. Sunku tokiam vyriskam kolektyve:)))
bet musu tetis stengiasi kiek jam iseina uzsiimti su vaikiukais- tiesa vyriskais darbais - meistravimas, kompas, zvejyba ir kiti vyriski reikaliukai. va jei paguost reikia, ar papust uzgauta rankyte, bega visi try pas mane. tas pats ir su dideliu klausimu - ka apsirengt, ka valgysim ir pan. Gerai, kad namus sutvarko ateinanti moteriske, bo po visu 3 pasilinksminimu namai buna apversti akstyn kojom. bet as dziaugiuosi, kad turiu tiek vyru namie - ir demesys vyriskas buna:)))) Neatsisakyvciau ir 3 ir 4 vyruko:))))
cipliukas
As irgi gyvenu apsupta trejeto vyru. biggrin.gif Vyriausiam truputi virs 30, viduriniajam 7 -eri metai, o mazeliui 10 men. tuoj bus. wub.gif
Man bendravimo problema labai gerai issisprende, kai nuo rugsejo isejau i darba. thumbup.gif Darbas mano vakarais, tai vyras nori nenori priverstas su vaikais uzsiimti:bendrauti, ruosti pamokas, valgydinti, migdyti, kalbetis ir t.t. biggrin.gif Net i susirinkimus mokykloje priverstas eiti, nes as dirbu. tongue.gif Labai dziaugiuosi, kad tai yra. Nes vyras daug dirba, per kelis darbus, tai tikrai "nerastu" laiko su berniukais uzsiimti. rolleyes.gif Tuo labiau, jei as buciau namuose. O dabar, televizorius, kompiuteris atidetas i sali. clap.gif
Taip pat prie auklejimo daug prisideda senelis. Ypac su vyresniuju vaiku. Jie su seneliu eina pasivaikscioti, kalbasi, meistrauja, zaidzia sakemis ar domino ir t.t.
Ryžulia
Pritariu, kad bernam reik tecio. Kaip, beja, ir mergaitems. Mano sunus, tai nuo pat mazens, kai klausdavo, tipo "kieno tu es?", visda sakydavo " mamos ir tecio". Ir niekada nera pasakes, kad kurio nors vieno wink.gif Matau, kad vienais momentais, jis labiau prilipes prie manes, kitais-neapseina be tecio. Ir jei as namie laidausi zaibais gun_bandana.gif , nesvarbu del ko, tai mazasis tada buna "labai geras tecio draugas" drinks_cheers.gif Ber jeigu as po to koki skanesta issitraukiu, tai draugyste tuoj prasideda su manim. Vienzo, tikras lapinas tas mano vaikas biggrin.gif
Berniukų mama
Sveikos mamytės tarp vyrų tongue.gif Aš turiu tris: >30m., 5,5m. ir 3m. thumbup.gif Berniukai yra prilipę prie tėčio. Jau kai susirenka po darbo ir po darželio thumbup.gif Tik užuolaidos plėvėsuoja - dūksta blink.gif Jau į visa tai žiūriu ramiau. Anksčiau tai labai pergyvenau, kad namų nesuverstų. Tik būna vargas kai tėčio nėra. Abu pradeda šėlti ir baigiasi peštynėmis, verksmais sad.gif Dar sugeba ir apsikandžioti. Tada jau karinė padėtis unsure.gif Ar aš tik viena peštukus turiu, ar yra ir daugiau doh.gif
Papildyta @ [mergetime]1100687534[/mergetime]
Sveikos mamytės tarp vyrų tongue.gif Aš turiu tris: >30m., 5,5m. ir 3m. thumbup.gif Berniukai yra prilipę prie tėčio. Jau kai susirenka po darbo ir po darželio thumbup.gif Tik užuolaidos plėvėsuoja - dūksta blink.gif Jau į visa tai žiūriu ramiau. Anksčiau tai labai pergyvenau, kad namų nesuverstų. Tik būna vargas kai tėčio nėra. Abu pradeda šėlti ir baigiasi peštynėmis, verksmais sad.gif Dar sugeba ir apsikandžioti. Tada jau karinė padėtis unsure.gif Ar aš tik viena peštukus turiu, ar yra ir daugiau doh.gif
Papildyta @ [mergetime]1100687902[/mergetime]
Rasked
Labos mamikes smile.gif pasirodo ne aš viena pagarbinta tarp vyrų biggrin.gif biggrin.gif Gyvenu tarp 3 vyrukų:28m;7m;2m; Oi būna visko...Bet ,kad berniukams tėtis rekalingas-tai faktas.Be tėčio maniškiai negalėtų išbūti nei dienos,man net kartais pavydas ima mad.gif mad.gif mažasis ryte atsikėlęs klausia:Kul tete? Vyresnysis vakare:Kada tete grįš?Tiesa,vyresniajam tik dabar,prieš kokį pusmetį tėtės taip prireikė,anksčiau mama buvo viskas clap.gif Auga..
Na o mažius nuo pirmų dienų-tėtinukas smile.gif
Na o kai pradeda dūkti ohmy.gif blink.gif mad.gif
Stiprybės jums wink.gif wink.gif
Berniukų mama
Kad mano berniukams tėtės reikia, tai tikrai clap_1.gif Net nepavydžiu, o atvirkščiai, clap_1.gif clap.gif thumbup.gif Juk man laisvesnė minutė pasitaiko, galiu pamegzti. Dabar tai kai prisijungiau prie supermamos, sėdžiu laisvas minutes čia smile.gif Gaila tėtės dabar nėra, jau reikia eiti sad.gif
zarija
o kiek jusu daug gyvenanciu tarp vyru wink.gif
As uzvedziau tokia tema, nes tikrai daznai pavargstu nuo nuolatinio tvarkymosi..kazkaip man nesiseka mane nuolat supa vyrai - "maurai"
..ar dauguma lietuviu tokiu...na mano berniukai nesipesa dar, bet bandau isivaizduoti kas bus kai 7men berniukas paaugs...g.gif
maniskis vyras 3.5 metu sunu mokina sakmatais, na ir neblogai iseina, nes sunui jau aiskios kaip kuriu figuru eimo pozicijos, o kaip cia bus ateity g.gif gal bus seimos sachmatu turnyras
Noa
Kai gyveni tarp vyru, privalai juos dresuot, kad tvarkytusi, kitaip nieko nebus smile.gif

O uzsiima jie patys tarpusavy. Pvz as maziuko dar nei vieno karto nemaudziau rolleyes.gif Sakau - cia jusu vyriski reikalai, ko jau mums, moteriskems, kistis? rolleyes.gif Ir pampersa vyras pakeicia. Savanoriskai. Sako - mes, vyrai, apsikakoje ilgai nebunam! biggrin.gif Geras dalykas tas vyriskas solidarumas laugh.gif
zarija
QUOTE (Noa @ 2004 11 19, 20:35)
Kai gyveni tarp vyru, privalai juos dresuot, kad tvarkytusi, kitaip nieko nebus smile.gif

O uzsiima jie patys tarpusavy. Pvz as maziuko dar nei vieno karto nemaudziau rolleyes.gif Sakau - cia jusu vyriski reikalai, ko jau mums, moteriskems, kistis? rolleyes.gif Ir pampersa vyras pakeicia. Savanoriskai. Sako - mes, vyrai, apsikakoje ilgai nebunam! biggrin.gif Geras dalykas tas vyriskas solidarumas laugh.gif

Tau gerai smile.gif
Mano vyro neisdresiruos turbut niekas jis 'ANARCHISTAS'
Bet kol kas 3.5metuku sunus stengiasi but tvarkingas ir teciui duoda pastabas smile.gif
tikuos ateity bus tevui pirstas g.gif
mano vyreli mama priziurejo nuo a iki z, o jo tevas pats sau gyveno......
o seip mano vyrukai saunus, palaiko mane:D
Nerutė
QUOTE (Berniukų mama @ 2004 11 17, 13:31)
Sveikos mamytės tarp vyrų tongue.gif Aš turiu tris: >30m., 5,5m. ir 3m.  thumbup.gif  Berniukai yra prilipę prie tėčio. Jau kai susirenka po darbo ir po darželio thumbup.gif  Tik užuolaidos plėvėsuoja - dūksta  blink.gif Jau  į visa tai žiūriu ramiau. Anksčiau tai labai pergyvenau, kad namų nesuverstų. Tik būna vargas kai tėčio nėra. Abu pradeda šėlti ir baigiasi peštynėmis, verksmais sad.gif  Dar sugeba ir apsikandžioti. Tada jau karinė padėtis unsure.gif  Ar aš tik viena peštukus turiu, ar yra ir daugiau doh.gif 

Ne viena pestukus turi ne viena smile.gif

As ir turiu du pasiutusius pestukus ir dar viena biski didesni, na gal ir ne pestuka, bet vis tiek smile.gif Vaikiukam vyresneliui bus 4 vasari maziui dabar 2.5 metuku. Pas mus arsi kova vyksta kasdien, del kompo ,del masinu, del bile ko, kad tik pasipest unsure.gif Vyresnelis gerai ivaldes erzinimo mena, mazajam nedaug reik, ir pradeda klykaut o dickis erzina sad.gif Cia jau man visiskai liudna, nes nezinai nuo kurio galo ir ko griebtis sad.gif

Su tvarkymusi problemu lyg ir nekyla, vyras visada padedavo namu ruosoje,o dabar kai dirbam abu prisijungia dar daugiau prie namu darbu (anksciau tam tikrai daugiau laiko turejau, kol namuciuose sedejau ) o vaikai irgi kai turi tiksla o tikslas pas mus kasdien normike 15- 30 min prie kompo, vat tada kaip tvarkosi grazu paziuret smile.gif Aisku vaiku neapkraunam sunkiais buities darbais, jie turi susitvarkyti zaislus, t.y viskas turi buti tvarkingai sudeta ir nesimetyti po visus kampus. Ir tvarkosi puikiai. Vyresnelis kartais organizuoja talka is vakaro, kad atsikelus ryte nereiketu uztrukti tvarkant zaislus ir greiciau tas kompas butu ijungtas smile.gif Priklausomybe, kuri man nelabai patinka, bet nezinau kaip su tuo kovot, pati juk irgi prilipus prie kompo smile.gif
Tecio reikia abiems nerealiai. Jau ne vienas zmogus pastebi is salies kad reik mergytes mamytei, nes berniukai nuo tevelio neatlimpa smile.gif
O tevelis musu labai uzsiima su vaikais - ir meistrauja, ir prie kompo pamoko, ir tvarkytis padeda, ir pasakas paskaito smile.gif

Kol kas nieko, bet kai pagalvoju apie gausybe marskiniu kojiniu ir kitu vyrisku rubu (pvz kelniu su kantu ohmy.gif , nemegst ju feee) tai vat tada siaubas suima, bet matyt jiem teks mokytis is tevelio ir tvarkytis kai kuriuos savo daiktus patiems smile.gif
esam pasiryze augint vaikus savarankiskais, toli grazu nesinori kad gautu viska paduota nuo a iki z smile.gif
Papildyta @ [mergetime]1100987321[/mergetime]
kas del maudyniu tai cia jau as mus vyriskas reikalas smile.gif Nuo tada kai galima maudyt abu vienu kartu vonioj, tuo reikalu uzsiima tetis smile.gif mano darbas pizamas parupint, ir zinoma vakariene po maudyniu smile.gif Aisku kai tetes nera maudynes tenka man, bet su manim jie nelabai nori, as grieztai neleidziu taskytis tiek kad kaimynai slaptu smile.gif ir siaip cirko vonioje nemegstu laugh.gif o su teciu jie duksta ir vonioje, tiesa as pamatau jau sutvarkyta varianta smile.gif
Berniukų mama
Mielosios, turiu didelę problemą. Kaip kovoti su žaislų gausa g.gif Jų pilna visur kur tik įmanoma. Saviškius niekaip negaliu priprašyti,kad susidėtų. Tiesa, tų žaislų pilna dėžė balkone padėta, kt. dažno naudojimo, kambary ir dar daug mėtosi sad.gif Ką tik padarėm vaikų kambario remontą ir dabar sprendžiam problemą, kaip tuos žaislus ten tvarkingai sutalpinti doh.gif Gal kas turit originalių minčių? Galvoju apie lentynas, bet kas ten tuos žaislus dėlios wink.gif , vėl mes su vyru rolleyes.gif
zarija
Pas mus su zaislais bedos nera...zinoma pasitaiko, kad viena kita kitam kambary randu, bet nebaisiai..o seip mano berniukas neturi tiek daug zaislu...gal ju padauges kai antras paaugs..o Zaislus dedam i spec. zaislu deze wink.gif manau lentynos nepatogu...
paskaiciau viska ir pagalvojau, kad gal viskas pasikeis, kaip mazasis paaugs...
nors is vyro tokio demesio savo berniukams kaip jusu nesitikiu, nes jis pats tokio neturejo ir labai keistas tas jo tevas...Jai kalbant apie zaislus mano uosvis berniuka (mano vyra) augino taip..pirko brangius zailus ir pazaisdavo su juo kartu ir baiges zaisti uzkeldavo ant spintos g.gif :angry.. na aisku vaikas rasdavo kaip pasiekti ir rezultatai budavo tokie, kad zaisliukai suluzdavo...na juk berniukai megsta ardyti...ar ne ar nelauzo jusu bernuzeliai zailu g.gif ar nesidomi, kaip jie sudeti?
Letta
Sveikos mamytės, gyvenančios tarp vyrų thumbup.gif
Ir aš tarp 3-jų vyrų gyvenu thumbup.gif Mano vyras šio metu užsiima su vyresniuoju, o man tenka rūpintis mažuoju tongue.gif Vyras vakarais migdo vyresnėlį, skaito jam pasakas (aš tik užeinu į vaiko kambarį "labanaktis" pasakyti, arba vidurį nakties parsivesti ten užmigusį vyrą laugh.gif ), savaitgaliais abu iki vidurnakčio žaidžia kompiuteriniais žaidimais thumbup.gif
Mane labai nervina aplinkinių nuomonė, kad šeimoje turi būti skirtingų lyčių vaikai mad.gif Kai gimė antras sūnus dažnai išgirstu frazę "Na nieko...Trečia bus mergaitė" Iš kur jie ištraukė, kad man reikia trečio vaiko, iš kur ištraukė, kad noriu megaitės? Eina jie visi šikt su savo užuojautom. Esu LAIMINGA tarp 3-jų vyrų wub.gif
Ryžulia
Na jau, Letta, prisipazink, negi tikrai dukrytes su kasytemis nenoretum? biggrin.gif
Letta
QUOTE (Ryžulia @ 2004 11 24, 14:20)
Na jau, Letta, prisipazink, negi tikrai dukrytes su kasytemis nenoretum? biggrin.gif

Tai, kad mano abu bernai kaip mergaitės tongue.gif O vyresnėlis iš vis meilumo įsikūnijimas.
O dėl kasyčių g.gif Pas mane ilgi plaukai tongue.gif laugh.gif
Aš džiaugiuosi tuo, kad turiu sveikus vaikus ir daugiau man nieko netrūksta. wink.gif
Nerutė
QUOTE (Letta @ 2004 11 24, 11:23)
Kai gimė antras sūnus dažnai išgirstu frazę "Na nieko...Trečia bus mergaitė" Iš kur jie ištraukė, kad man reikia trečio vaiko, iš kur ištraukė, kad noriu megaitės?

Iki skausmo pazystama fraze laugh.gif Bet manes ji nenervija ir negasdina, mane gasdina stai kas - o jei ir trecias sunus?? Aisku svarbu kad sveikas, bet mes ne saboniai, finansiskai tiek nesugebesim uzaugint ir i mokslus isleist. (cia jei sugalvotume bandyt ketvirta kart smile.gif ) O mergytes taip norisi, taip norisi ......... wub.gif
Rasked
Oi,mamytes,o aš tai laaabai norėjau antros mergaitės sad.gif Bet yra kaip yra,ir labai džiaugiuosi savo antru sūneliu) biggrin.gif Apie trečią tai visi aplinkiniai kalba,bet mes tai jau neeeee,nors kartais užeina toks slaptas noras,kada įeini į kokią žaislų parduotuvę pirkti mašinėlių,o ten tokia gausybė gražuolių"barbių" rolleyes.gif Bet pagalvoji apie trečią berniuką ir praeina noras.. laugh.gif laugh.gif

Berniukų mama
Mamytės, tokią gražią temą užvedėt, apie mergaites wub.gif Taip abu kartus norėjau ir unsure.gif Pirmą kartą kai laukiausi, pilvą vadindavom mergaitišku vardu. Antrą kartą jau mergaitišku nevadinom, tik rūbelius žiūrėdavau mėlynus, bet " netyčia" nusipirkdavau ružavus. thumbup.gif Nepadėjo biggrin.gif Aišku savo berniukais labai, labai patenkinta, bet labai abu su vyru norėtume dar ir mergaitės 2.gif Kada nors...Ypač tai vyras nori, jau zyzia. Bet tai jei trečias ir vėl berniukas, tai tik pirkti namą kur kaime ir ūkininkauti tongue.gif tongue.gif Juk keturi vyrai, tai jau ne šiaip sau. Girdėjau, kad yra visokių skaičiavimų, būrimų, prietarų, pagal kuriuos galima mergaites užsisakyti. Įdomu, gal kuri bandėt ir pavyko.

QUOTE(linau @ 2004 11 24, 09:23)
Pas mus su zaislais bedos nera...zinoma pasitaiko, kad viena kita kitam kambary randu, bet nebaisiai..o seip mano berniukas neturi tiek daug zaislu...gal ju padauges kai antras paaugs..o Zaislus dedam i spec. zaislu deze wink.gif manau lentynos nepatogu...
paskaiciau viska ir pagalvojau, kad gal viskas pasikeis, kaip mazasis paaugs...
nors is vyro tokio demesio savo berniukams kaip jusu nesitikiu, nes jis pats tokio neturejo ir labai keistas tas jo tevas...Jai kalbant apie zaislus mano uosvis berniuka (mano vyra) augino taip..pirko brangius zailus ir pazaisdavo su juo kartu ir  baiges zaisti uzkeldavo ant spintos g.gif :angry.. na aisku vaikas rasdavo kaip pasiekti ir rezultatai budavo tokie, kad zaisliukai suluzdavo...na juk berniukai megsta ardyti...ar ne ar nelauzo jusu bernuzeliai zailu g.gif ar nesidomi, kaip jie sudeti?

Taip, linau, žaislų tikrai padaugės kai mažasis paaugs. Dar plius abu norės vienodų. Bent jau mano taip nori. Tėveliui labai patinka žaisti su vaikų žaisliukais, ypač su lego. Neseniai laimėjom loterijoj panašių kaladėlių kaip lego laivą. Tai jau tėvelis džiaugėsi clap_1.gif clap.gif Atsisėdes visą vakarą dėliojo, o jūs, vaikai, maždaug sėdėkit, žiūrėkit tik detalių neišmėtykit blink.gif Supratau kam labiausiai to laivo norėjosi g.gif Vaikai žaislų nelaužo, na nebent avarijoj kuri mašinėlė nukenčia smile.gif Bet tai juk berniukai... Tiesa, mažiukas dar labai domisi ir lėlyčių vežimėliais g.gif Bet gal nieko... smile.gif
c-girl
QUOTE (Nerutė @ 2004 11 24, 15:45)
QUOTE (Letta @ 2004 11 24, 11:23)
  Kai gimė antras sūnus dažnai išgirstu frazę "Na nieko...Trečia bus mergaitė" Iš kur jie ištraukė, kad man reikia trečio vaiko, iš kur ištraukė, kad noriu megaitės?

Iki skausmo pazystama fraze laugh.gif Bet manes ji nenervija ir negasdina, mane gasdina stai kas - o jei ir trecias sunus?? Aisku svarbu kad sveikas, bet mes ne saboniai, finansiskai tiek nesugebesim uzaugint ir i mokslus isleist. (cia jei sugalvotume bandyt ketvirta kart smile.gif ) O mergytes taip norisi, taip norisi ......... wub.gif

Nu nu.... laugh.gif as ka tik trecia sunu pagimdziau rolleyes.gif Taigi, iki skausmo pazystama fraze "nu tai ketvirta mergaite..." blink.gif Bet manes irgi nenervina, ir ko cia nervuotis g.gif Mes irgi noretumem mergaites, bet...o jeigu, ketvirtas berniukas g.gif blink.gif Tai, jauciu, jau uzteks wink.gif
Taigi, as gyvenu tarp keturiu vyru ir nesiskundziu. Mano vyras man padeda namie daug, ir valgyti daro ir su vaikais uzsiima. Tiesa, jis net pedantiskai tvarkingas...kartais dar ir mane "moko" tvarkos tongue.gif O vaikai dar mazi, zaisliukus tvarkome kartu. Tiesa, jiems visada reikia to pacio zaislo...Tiksliau pasakius jauneliui(beveik 2metu) visada reikia to zaislo, kuri pasiima vyrenelis(3metu). Aciu dievui, musu vyresnelis beveik visada lengvai viska atiduoda mazajam. Kartais pamastau, kad net per daug jis toks "geras", ar kovos uz save kai i mokykla iseis...
ader
Saire, o kur pirkai ta knyga ir man butu idomu ziniu pasisemti. sunkiai sustivarkau su savo bernuzeliu mazuleliu.
Rasked
Californiagirl,stprybės ir kantrybės tau su tavo vyriokais wink.gif
dabar tai tikrai nebebandysiu ieškoti mergaitės biggrin.gif
Aš tai nebežinau ką daryti,kaip auklėti savo mažiuką(2m).Nu toks rėksnys blink.gif Ko reikia broliui,to ir jam,ir pabandyk neduoti.Tokį kliksmą paleidžia,kad visas namas skleidžiasi...Gerai,kad vyresnysis supranta,kad jis dar "mažas".Tiesa,vienu metu neteisingai vis apkaltindavau vyresnį:mažasis atbėga verkdamas ir sako:brolis muše sad.gif sad.gif Tada aš:kodėl muši,ir t.t.kol vieną kartą nepamačiau,kad mažiukas pats kimba,mušasi ir iš karto lekia(nors brolis jo net piršteliu nelietė).
Atsiprašiau vyresnio,manau kad supratau jog ne visada tie "lepūškos"teisūs...
Letta
QUOTE (Rasked @ 2004 11 25, 09:08)
Tiesa,vienu metu neteisingai vis apkaltindavau vyresnį:mažasis atbėga verkdamas ir sako:brolis muše sad.gif sad.gif Tada aš:kodėl muši,ir t.t.kol vieną kartą nepamačiau,kad mažiukas pats kimba,mušasi ir iš karto lekia(nors brolis jo net piršteliu nelietė).
Atsiprašiau vyresnio,manau kad supratau jog ne visada tie "lepūškos"teisūs...

sad.gif Taip man būdavo su mano jaunesniąja seserim. Ji puldavo muštis, o kai gaudavo atgal -tuoj skubėdavo pirma pasiskųsti mad.gif Taip ir gaudavau velnių nuo tėvų aš, o ji likdavo nanubausta sad.gif
ader
O ka daryti jei zaislus meto, lauzo. Jau ir graziuoju kalbinu ir baru, ir gasdinu kad surinksiu zaislus ir ismesiu. Tai tada pats nesa i siuksliu deze ir meta...Nebegaliu, didziaja dali zaislu suslepiau, bet vis tiek nemacija. Kada praeina toks laikotarpis.
zarija
Noriu pasakyti tom kurios kalba apie tas uzuojautas...tokiu ir as gaunu, kad reikia trecios mergaites, bet sakau sau trecio gal ir noreciau, bet nebutu didele beda, kad tai buti vel berniukas..mano sie du labai grazus ir nuostabus biggrin.gif...nors su jais praktiskai as uzsiimu.......jie tokie tikri berniukai
Vyras te katrais miega su mazuoju dickiu:) taip vadinu vyresnyji..o kaip pesiste nezina..tik va kartais manes nebeklauso vyresnysis, tenka vyro prasyt, kad sudraustu
dziuska
QUOTE (ader @ 2004 11 25, 08:08)
Saire, o kur pirkai ta knyga ir man butu idomu ziniu pasisemti. sunkiai sustivarkau su savo bernuzeliu mazuleliu.

Va, ir aš tokios knygos noriu clap.gif Kiek apėjau knygynų niekur neradau. Kur ją galima nusipirkt?Ir kiek kainuoja?
Nerutė
QUOTE (ader @ 2004 11 25, 10:37)
O ka daryti jei zaislus meto, lauzo. Jau ir graziuoju kalbinu ir baru, ir gasdinu kad surinksiu zaislus ir ismesiu. Tai tada pats nesa i siuksliu deze ir meta...Nebegaliu, didziaja dali zaislu suslepiau, bet vis tiek nemacija. Kada praeina toks laikotarpis.

laugh.gif laugh.gif laugh.gif

Sia savaite mano bernai nusipelne "negauti" kompo. Tai va vargau vargstu ir dar vargsiu su zaislais. Staigiai ir graziai tavrkosi jei prizas - KOMPAS, o jei nea tai daryk viska ka nori, nepadeda sad.gif Taigi teko viena vakara surinkt visus zaislus ir isnesiau i balkona tongue.gif Oj kiek asaru asareliu riedejo, o as sakau, jums zaislu nereik, ismesim tongue.gif Mazylis kur buves kur nebuves atrado kazkokia detale, susitaike su zaislu "ismetimu" ir atejes sako, va mama radau, einu ismesiu unsure.gif blink.gif Vat ir "gavau" is tokios pamokos tongue.gif Zaislus aisku parnesiau, bet pasakiau jei dar bus tokia "tvarka" zaislai keliaus pas vaikucius, kurie neturi mamytes ir tecio. Rezultatas toks, kad kol kas atiduoti zaislus kitiems vaikams skaudziau nei ismesti blink.gif Bet svarbu suveike smile.gif

O siaip tai skirtumas mazas ar mergaites ar berniukai, vaikai yra vaikai, isdykaut jiems norisi, betvarke daryt irgi, ir neklasyt visi vienodai moka laugh.gif

Tiesa siandien susilaukem netycia maloniu sveciu tai mazasis drauge prieme labai graziai porindamas " Na va uzeik, matai cia pas mus betvarke ..... laugh.gif "
Rasked
sveikutės,
Bandau atgaivinti temelę 4u.gif
Noriu jūsų paklausti:ar nejaučiate ,kad būdamos tarp savo vyriškių,pačios kažkokios stipresnės,valdingesnės,griežtesnės darotės? g.gif Net nežinau kaip čia išsireikšti "vyriškesnės" blush2.gif aišku ne išvaizdos prasme biggrin.gif biggrin.gif
Aš kažkodėl pajutau,kad nebesu tokia silpnutė,greitai susigraudinanti ir t.t.
Įdomu ar čia man vienai taip... g.gif
Šiaurė
QUOTE(Noa @ 2004 11 19, 21:34)
O uzsiima jie patys tarpusavy. Pvz as maziuko dar nei vieno karto nemaudziau rolleyes.gif  Sakau - cia jusu vyriski reikalai, ko jau mums, moteriskems, kistis? rolleyes.gif  Ir pampersa vyras pakeicia. Savanoriskai. Sako - mes, vyrai, apsikakoje ilgai nebunam!  biggrin.gif Geras dalykas tas vyriskas solidarumas laugh.gif
*

thumbup.gif thumbup.gif

У меня дома мужское царство biggrin.gif Это очень даже хорошо, старший уже готовить умеет, знают, что если папы с утра дома нет, то маме в постель надо кофе принести, убирают.....- и помнят, что женщина в доме --принцесса blush2.gif Такое отношение, благодаря мужу blush2.gif
ejeva
Ir aš gyvenau tarp trijų vyrų, kol nepasibeldė mažoji. Šiaip džiaugiuosi, kad mano vyras skiria nemažai laiko vaikams, na gal tik mažąjai mažiau, nes mes merginos kol kas daugiau bendrų reikaliukų turim tongue.gif . Ir į treniruotes veža, su dviračiais važinėjasi, į stovyklas vežasi, galų gale pasakas vakare seka................ Manau vaikai džiaugiasi tėčio dėmesiu thumbup.gif thumbup.gif
Ryžulia
Na aš visada buvau stipri biggrin.gif Noru pasakyti, kad turbūt nepriklausomai nuo ko, kiek ir kokios lyties būtų mano vaikai, namų generolas vis tiek būčiau aš biggrin.gif O kai tarp vyrų gyveni, tai nieko daugiau ir nelieka, kaip tik vadovauti, nes kitaip tai prapulčiau su taip bernūzais biggrin.gif
jėga
QUOTE(Ryžulia @ 2005 05 03, 12:25)
Na aš visada buvau stipri biggrin.gif  Noru pasakyti, kad turbūt nepriklausomai nuo ko, kiek ir kokios lyties būtų mano vaikai, namų generolas vis tiek būčiau aš biggrin.gif  O kai tarp vyrų gyveni, tai nieko daugiau ir nelieka, kaip tik vadovauti, nes kitaip tai prapulčiau su taip bernūzais biggrin.gif
*

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Pukala
QUOTE(Berniukų mama @ 2004 11 24, 23:12)
Mamytės, tokią gražią temą užvedėt, apie mergaites  wub.gif Taip abu kartus norėjau ir    unsure.gif  Pirmą kartą kai laukiausi, pilvą vadindavom mergaitišku vardu. Antrą kartą jau mergaitišku nevadinom, tik rūbelius žiūrėdavau mėlynus, bet " netyčia" nusipirkdavau ružavus. thumbup.gif Nepadėjo  biggrin.gif Aišku savo berniukais labai, labai patenkinta, bet labai abu su vyru norėtume dar ir mergaitės  2.gif Kada nors...Ypač tai vyras nori, jau zyzia. Bet tai jei trečias ir vėl berniukas, tai tik  pirkti  namą kur kaime ir ūkininkauti  tongue.gif  tongue.gif Juk keturi vyrai, tai jau ne šiaip sau. Girdėjau, kad yra visokių skaičiavimų, būrimų, prietarų, pagal kuriuos galima mergaites užsisakyti. Įdomu, gal kuri bandėt ir pavyko.
*

Kai laukiausi trečiojo, irgi tikėjausi mergytės. Tuo labiau, kad pagal kinietišką ir kažkokį rusišką kalendorių turėjo būti mergaitė. Dar yra toks būdas pagal vyro ir moters kraujo pasikeitimą. Skaičiavau - mergaitė. O gimė berniukas. Nu bet ir gerai, vistiek plaukų rišti gražiai nemoku biggrin.gif
Ai ir dar prisiminiau, neseniai vieną šeimą iš Vilniaus rodė, iš pekiolikos vaikų viena mergaitė, o čia tai sakyčiau sunkus atvejis doh.gif
Rasked
QUOTE(Pukala @ 2005 05 04, 12:48)
vistiek plaukų rišti gražiai nemoku  biggrin.gif
Ai ir dar prisiminiau, neseniai vieną šeimą iš Vilniaus rodė, iš pekiolikos vaikų viena mergaitė, o čia tai sakyčiau sunkus atvejis doh.gif
*

O aš ir plaukus gražiai sušukuoti moku blush2.gif (nes esu įsigijusi kirpėjos spec.) ir visviena man mergaitės niekas nedavė cry.gif
Na o dėl tų penkiolikos doh.gif KOŠMARAS.......
O šiaip geri ir berniukai mirksiukas.gif Svarbu,kad sveiki augtų thumbup.gif
vil
As irgi su trim vyrais. Kai laukiausi, gydytoja vis kalbejo, kad porele tikriausiai bus, o ir pas mus gimineje porele yra buvusi. Iki paskutinio momento tikejausi, kad taip ir bus, taciau dabar turiu tris vyrus. smile.gif smile.gif smile.gif Siek tiek apmaudu, kad neisejo porele, bet uztai visi vyrai mane labai myli. thumbup.gif
Aisku, sirdyje visada labai noresiu paneles, taciau rizikuoti kazi ar beisdrisiu blush2.gif
brangute
Turiu tris sūnus ir dukrą, bet dukra savo pasiutimu juos visus tris nupučia kaip kažin ką. Tėčio neturim, tai sunku be autoriteto auklėt. sakau savo sūnums- tėtis ir mama esu, turit klausyt biggrin.gif Du viename kaip sakant smile.gif
Dukra daug labaiu užsispyrus už sūnus kažkaip. sūnūs sukalbamesni, o vyriausias iš viso labai atsakngas
Rasked
Kažko apmirė mūsų skyrelis g.gif Gal vyriokai "numūčijo" mirksiukas.gif
Aš taip svajojau apie dukrytę,o dabar jau turiu krikštadukrą thumbup.gif Šiaip ar taip duktė mirksiukas.gif
Na o savo bachūriukais,tai vargstu doh.gif Mažasis dar nieko,nu bet vyresnysis doh.gif neklauso nors tu ką.tai vakar jau ir į treniruotę neleidau už nuobaudą.Pradėjo meluoti doh.gif Klauso tiki tėvo..Mama gali gražiai kalbėt,gali cypauti,klykauti-vienodai cry.gif Keliom minutėm mano žodžiai veikia cry.gif Tai kas bus daugiau?Sakiau niekada neimsiu diržo,bet jaučiu,kad greitu laiku man jo jau prireiks.... cry.gif
Aliena
Aš kai antro laukiausi ir pasakė, kad vėl bus berniukas, gydytoja sako: "Na va, neišėjo tau dukrytė, bus namie vieni dienai". O aš jai sakau, kad gerai, tada aš būsiu karalienė. Į ką ji man reikšmingu balsu atsakė: "Jeigu sugebėsi". Šiaip tai jos žodžiuose daug tiesos. Kartais bijau, kad bekariaudama pvz. dėl tvarkos su trim diedais, tik pasidarysiu grubi ir rėkaujanti boba. Teisingai sako, kad mergaitės mamoms gimsta "dlia dušy"...
Rasked
QUOTE(Aliena @ 2005 06 01, 13:08)
Kartais bijau, kad bekariaudama pvz. dėl tvarkos su trim diedais, tik pasidarysiu grubi ir rėkaujanti boba.
*

Va,aš jau ir rašiau,kad baigiu"suvyriškėt" sad.gif Oi kaip baisu..
taiptaip
QUOTE(Aliena @ 2005 06 01, 15:08)
Aš kai antro laukiausi ir pasakė, kad vėl bus berniukas, gydytoja sako: "Na va, neišėjo tau dukrytė, bus namie vieni dienai". O aš jai sakau, kad gerai, tada aš būsiu karalienė. Į ką ji man reikšmingu balsu atsakė: "Jeigu sugebėsi". Šiaip tai jos žodžiuose daug tiesos.
*

Taig, kad daug tos tiesos "karaliene" būti sunku išsikovoti smile.gif Aš tai jau greičiau "vyru" baigiu tapti biggrin.gif Na atsibodo tuos savo vyrus visur stumti, o ypač dėl tvarkos, tai kartais užsimerkiu ir tegul pasiunta, bet neilgai, tokia jau esu, vėl puolu tvarkyti tai kas jų amymu visai tvarkinga wub.gif
Faina
Sveikos visos pagarbintos tarp vyrų smile.gif Kai gimė antras sūnus gydytoja pasakė, kaip nepasisekė. Bet man tas nepasisekė trūko tik akimirką. Po menesio galvojau, na praeis metukai ir bus mergaitė. Praėjo penki metai, tai pradėjau galvoti kad būt gerai trečias mažas berniukas. Dabar savo namuose nebeįsivaizduoju mergaitės. Mano batai, mano rūbai, mano kosmetika, kur padėjau ten radau, jokių problemų. Su sūnais sutariu gerai, jie manęs klauso, gal net daugiau nei tėvo tongue.gif
AGFA
VISAI GERAI TAPR TŲ VYRŲ. TIK VA KAŽKAIP MEGZTI, SIŪVINĖTI TAI JAU KAŽKAIP IR PRIMIRŠAU. TENKA DAUGIAU PILĮ PASTATYTI, PLAKTUKU PAMOJUOTI, KARĄ PAŽAISTI. O KĄ, AR NELINKSMA? thumbup.gif
jėga
QUOTE(AGFA @ 2005 06 02, 16:33)
VISAI GERAI TAPR TŲ VYRŲ. TIK VA KAŽKAIP MEGZTI, SIŪVINĖTI TAI JAU KAŽKAIP IR PRIMIRŠAU. TENKA DAUGIAU PILĮ PASTATYTI, PLAKTUKU PAMOJUOTI, KARĄ PAŽAISTI. O KĄ, AR NELINKSMA? thumbup.gif
*

Nu va, o mano bernai prašo ir tokių dalykų pamokyti ax.gif
Rudakė
Sveikos!Aš tai gyvenu su keturiais vyrais ir labai puikiai jaučiuosi.Mano vyrai jau dideli,o aš tai namie kaip generolas.Tėvo vaikai klauso,bet auklėjimas tai jau mano reikalas.Tėvas darbu auklėja.o aš bendrauju daugiau.Vyras mano konkretus,susakė,kuriam ką padaryti reikės,kur nueiti ir ramu.Aš tai visokių fantazijų prifantazuoju.Tai visos kaukės mokyklai ir šiaip visokios atrakcijos mano reikalas.Namus valdau su šypsena,bet kieta ranka,nes su vyriškiais kitaip negalima.Tik neparodau jiems kas čia valdžia,duodu manyt,kad labai jų nuomonės klausausi.Išklausau,aišku,bet jei ne įtemą,tai jau atleiskit,kaip sumaniau taip ir būna.Dabar tai mano bernai tvarkingi,vyresnysis net pedantiškas,o kol buvo maži,tai tą tvarką tik per ašaras įvesdavau.Dabar tai dar tėvui drausmės nuduoda,jei ką ne ten padėjo kur reikia.

O dėl mergaitės,tai ir mes jos norėjom.Bet kaip yra taip yra. tongue.gif
Faina
Turiu didelę problemą su vyrų kojinėm. Per savaitę prisikaupia kokių 25 porų, tai išplovus paskui išrūšiuot tikras vargas. Bandau pagal spalvas, vyro tik juodos, o va vaikų tai vis susimaišo, išmieros jau panašios, mažojo ir vyro 43, o didžiojo 46.
Rasked
Gerai,kad mano vyriškių kojinės dar atskiriamos smile.gif Vyro didelės,Mažiuko dar visai vaikiškos,o kas lieka,tai " viduriukui " biggrin.gif biggrin.gif Oi kaip bus vėliau doh.gif
Rudakė
Mano vyrai kojines skalbiasi patys,tai kuris pasidžiauna,tai ir žino kur biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.