Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Šokliukai
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikiška "technika"
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
ginger
keista kai zmones nenaudoja kokiu nors daiktu ir nepataria naudoti kitiems. tai kaip zinoti, ar jie geri, ar ne?
pries daug metuku (taigi beveik pries 30) mano tevai sugebejo gauti vaikstukus ir mane i juos ikiso. aisku, vaizdelis buvo kitoks, nei siandien: remas koks tai aliumininis, pati "sedyne" is brezento ar pan. medziagos. bet nepatikesit - mano ryskiausias ir turbut anksciausias prisiminimas ir vaikystes buvo apie pirma karta isvaziavima su vaikstukais i kiema. prisiminiau tik po to, kai pamaciau savo mazos nuotrauka. galiu pasakyti tiek apie savo kaip vaiko pojucius tada: jauciausi nerealiai gerai, nes pasauli pradejau matyti kitaip: as buvau didele, akys sieke trigubai toliau ir pasaulis pasirode naujas, pilnesnis ir zymiai idomesnis. atsimenu, kad privaziavau prie tevo masinos ir stebejausi, kokia didele jos padanga. nuo vaikystes sportavau ir lankaiu ivairius burelius, niekada neturejau problemu su stuburu, vaiksciojimu ar laikysena. taip kad manau, kad vaikstukai labai padeda vaikui sparciau vystytis protiniu atzvilgiu ir nieko neatima fiziniu. neatimkite is vaiko tokio dziaugsmo, o pasidziaukite su vaiku kartu, kad jis auga. ir maziau tikekite prietarais, nes manau, vaikams reikia duoti tai, kas jiems naudinga, o ne kas patinka ar nepatinka tevams.
ma
gal kuri zinote, kas geriau vaikstyne ar sokliukas? wink.gif
joljo
QUOTE (ma @ 2004 11 07, 09:06)
gal kuri zinote, kas geriau vaikstyne ar sokliukas? wink.gif

Vaikštynė ir šokliukas du skirtingi dalykai. Yra vaikų, kurie šokliukuose nešokinėja. Yra tokių, kurie vaikštukuose neeina. geriausia, prieš perkant, nuvykt pas kokią draugę, kuri jau turi šokliuką arba vaikštynę, ir pažiūrėt , kaip tavo vaikelis į tai reaguos. o tos visos nesąmonės apie kenksmingumą, tai išsigalvojimai. Užauginau du vaikus, kurių vienam jau 12, kitam 6. abu turėjo ir šokliuką(paprastą, už 60 lt.-NEAIŠKAUS GAMINTOJO) ir vaikštynes. Užaugo. Jokių problemų neturėjom. Ir net nežinau pro kurį galą tas KENKSMINGUMAS išlysti gali?... clap.gif
O šiaip šokliukai -tikrai gerai. Stiprina nugaros ir kojų raumenis. Tik sodint į juos galima nuo 5-6 mėn. (priklauso nuo vaiko). 4 mėn., manau, per anksti. 2.gif
saltrune
Žadu savo mažąjai pirkti šokliuką ir vaikštukus. Norėčiau, kad turinčios patirties mamos patartų, kokios firmos kokie privalumai ir trūkumai. Į ką atkreipti dėmesį perkant tokius daiktus.
Dėkoju visoms už patarimus wink.gif thumbup.gif
pokemonas
Prieš perkant vaikštukus patarčiau pasikonsultuoti su medikais. Medikai, konkrečiai neurologai labai prastai atsiliepia apie šiuos daiktus, atseit jie trukdo kūdikio vystymuisi, laikysenai ir panašiai.
linksmutis
Pirmiausia pasakau, kad cia tik mano asmenine nuomone apie siuos dalykus. sokliuko mes neturejom, o vaikstyne taip turejom chicco firmos, visai nebloga, ratuku daug (cia svarbiausia) vaikas nebuvo ne karto apsivertes. vaiksciojo ir man buvo labai gerai, kad eina kur nori. bet...antram 2.gif tikrai jo nenaudosiu. Nes mazasis, kai jau pradejo vienas keliauti, pastebejau, kad viena kojyte stato i sona, visiskai (na beveik visiskai) neturi savisaugos instinkto. eiti predejo irgi sonu, tai visa nuo vaikstynes tas netinkamas judejimo budo pasirinkimas, nes su vaikstyne vaikai paprastai juk eina sonu. Aciu dievui, kai tik pastebejau del kojytes issyk nestaciau i vaikstyne ir viskas susitvarke. O ir mediku nuomone apie juos nekokia, na dabar ir mano mad.gif . Vaikas visada juk eina pusiau sedimom, o tai kenkia klubu sanariukams, jie gauna pernelyg didele apkrova.
O as manau, kad vaikiukas kur kas greiciau ismoks vaikscioti ir be vaikstuku smile.gif , nes pats savo jegom megins nulaikyti lygsvara, ir prades begioti. Leisk vaikiciui tobuleti savarankiskai ir cia tik mano patarimasnepirk ju, na o apie sokliuka neturiu nuomones.
Veda
Savo pirmajam buvom gave dovanu tokia paprasta "ne firmine" vaikstyne. Jos trukumas toks, kad po ilgo vazinejimosi nuluzo vienas ratukas, bet kadangi ratuku buvo nemazai, vaikstyne vis tiek isliko stabili. Dabar ieskosiu pirkti kokios zymios firmos. Kiek maciau Hauck parduoda uz nebloga kaina ir jos aprasymas skamba patraukliai smile.gif.
Spray
Saltrune, tikrai soryy, bet irgi noriu pakomentuoti trumpai.
Maniskis irgi vazinejo su vaikstukais, tai isemus visada ant pirstu galiuku eina, nes pasispirdavo visada gi pirstu galiukais. beje, bandom atprasti, nors man jie buvo gerai, galejau sau dirbti kazka, o vaikui visai i nenauda...pats nevaiksto, bijo sad.gif

Na, bet jei visdelto nusprendei pirkti, siulau pirkti geresnius, nezinau kaip kitos firmos bet musu buvo tas pigiausias. Gavom dovanu. Visu pirma kritinejo is kedutes, t.y. issmukdavo per apacia. Aciui dievui labai nesusizalojo. Kol patys neprisiuvom, nes kitaip nelaikydavo ta sagtis. Paskui zaisliukus iskart nuemiau, nes mazylis noredamas juos paimti, plesdavo su visu stalu. Suluzo ratukas.

Isvada pirkti brangesni, gal bus geresnis. Beje, patogiau ir kai zaislai imontuoti pati staliuka, o ne kabantys virs jo...na nezinau ar supratai ka norejau pasakyti smile.gif Tiesa paziureti ar tvirtai laikosi kedute, na ta medziaga ant kurios sedi. Kaip ji tvirtinasi??
a79
Turim ir mes vaikštukus. Asmeniškai aš nieko bloga juose neįžvelgiu. O kad vaikas nenori pats eit, tai kažin ar galima vaikštukus kaltint. Maniškis, vos tik pastatai, kad eitų ir pakvieti, plumpt ant užpakalio ir keturiom. O be to ir amžius toks, kad vaikštynėj nelabai bepavyksta nulaikyt, nebent kai reikia trumpam palikt ar panašiai (pvz. tulike pasislėpt).
Mes naudojom Chicco ufo, tik pliusai clap_1.gif, be stabdžių, bet nelabai įsivaizduoju kam jie gali būt tinkami.
Renkantis vaikštynę, be to, kad ji turi būt stabili, manau, didelis privalumas, kai žaisliukai nusiima. Tada ant likusio staliuko galima sukraut žaislų tokių, kokių pačiam vaiščiotojui reikia. Berods tiek.
Šokliuko neturėjom (nors mama ir labai norėjo).
Sėkmės renkantis ir naudojant.

P.S. pas mane avatare kaip tik ir matyt mūsų vaikštynė. Nusiima tie mėlyni pribumbasai prieky (vairas, pypynė...), lieka staliukas.
renax
Na jei kam vaikstukai apgavikai tada stumtukai alternatyva . Jei naudot saikingai nei vienas zalos nepadarys . As asmeniskai pirmenybe teikiau sokliukui , turejom stumtuka , vaikstuka irgi bet jis per didelio dziauksmo neteike . Nors mums sokliukas issigelbejimas del kojiciu buvo , ir nelabai as aklai gydytojais tikiu ,jei as jais taip tikeciau gal vaikas po siai dienai nevaiksciotu . Jei naudojami pagal taisykles nei vienas is siu daiktu nera zalingas .
saugerda
Apie vaikštukus ir aš girdėjau įvairių nuomonių,bet man dvynukas buvo labai gerai,turėdavau laisvo laiko,
Na o apie šokliuką tai tikrai galiu daug gerų žodžių parašyti matytumėt kokie laimingi vaikai būna,o dar ir padeda vystymuisi,tikrai super kas dar neturit tikrai rekomenduočiau įsigyt,jų kaina nemaža bet gauk kas parduoda jau panaudotus,o svarbiausia kad jie mažai nusidėvi.Gaila,kad mano jau išaugo iš šokliuko.
*valdonė*
Mamos , o gal galit patarti į ką reikia dėmesį atkreipti kai perki dėvėtą šokliuką g.gif wub.gif
renax
Jei sokliukas devetas reiktu atkreipt demesi pirma i tvirtinimo mechanizma ( ar stipriai laikosi , fiksatoriu kelis kart atsukt uzsukt ) , uzsukus gerai truktelt , paziuret ar spyruokle ne laisvai vaiksto ,na kad sedyne sveika turi but cia savaime . Paziuret ar plasmases laikikliai vietoje .
Vaikstyne irgi turi savus reikalavimus , kenkia prastos vaikstynes arba netinkamo aukscio arba netinkama laika vaikas jose laikomas smile.gif
O del reaguos tai per viena karta tikrai nezinosi kaip ,reiktu jei yra galimybe porai sav pasiskolinti , nes maniske pirma kart isodinus net verke kaip nenorejo po savaites , tik kryksdaudama sokinejo jos mylimiausias uzsiemimas budavo smile.gif
*valdonė*
QUOTE(renax @ 2005 03 18, 10:24)
Jei sokliukas devetas reiktu atkreipt demesi pirma i tvirtinimo mechanizma ( ar stipriai laikosi , fiksatoriu kelis kart atsukt uzsukt ) , uzsukus gerai truktelt , paziuret ar spyruokle ne laisvai vaiksto ,na kad sedyne sveika turi but cia savaime . Paziuret ar plasmases laikikliai vietoje .
Vaikstyne irgi turi savus reikalavimus , kenkia prastos vaikstynes arba netinkamo aukscio arba netinkama laika vaikas jose laikomas smile.gif
O del reaguos tai per viena karta tikrai nezinosi kaip ,reiktu jei yra galimybe porai sav pasiskolinti , nes maniske pirma kart isodinus net verke kaip nenorejo po savaites , tik kryksdaudama sokinejo jos mylimiausias uzsiemimas budavo smile.gif
*

AČIŪ , RENAX 4u.gif mirksiukas.gif
o kaip manai jeigu dirzas sunkiai reguliuojasi, nes ten tame mechanizme varztas nuluzes. g.gif Ar verta susigundyti?
renax
Tikrai ne . Geriau naujas arba naudotas tvarkingas . Juk neatleisi sau jei vaikas pasokes nukris ir uzsigaus .
lengvute
aš irgi susigundžiau šokliuku, norėčiau nenaują pirkt, gal kas parduodat?Ir ar aš painioju kažką, ar yra šokliukai pakabinamai ir iškart su stoveliu, man norėtųsi su spec. stovu.
byne
Labutis, mums kai buvo 5men. tai gydytoja sake, kad dar ankstoka det i vaikstyne. Nors mes taip norim vaiksciot rolleyes.gif . Bet dabar jau virs 6men., tai jau po biski isodinu ir jau ismoko atbulom varinet . Penktadieni eisim pas gydytoja, tai paklausiu vel del vaikstuku.
SuperBaba
Mes naudojom nuo 5,5men mazdaug smile.gif nors sako, kad negerai, bet as to nepastebiu smile.gif
Digliuke
Mes siap tai dedam beveik nuo 6 men. Bet kaip pasakem gydytojai ji buvo labai pries, sake: kad cia is vis nesamoningas salykas. Bet maniskis labai varineja su ja po visus kambarius, duodasi labai jau jam ten smagu(man taip atrodo).
Akmeja
Mums iškilo dar viena problemėlė. Pamatavom savo vaikiuką vaikstynese pardotuveje ir labai nustebom. blink.gif Jam visos vaikstynes per žemos. doh.gif Vienintele cciko firmos gera.. Mums pardaveja aiskino, kad vaikas ir turi sedeti sulenktais keliais. Atseit , jis pats stojasi ir eina kartu su vaikstyne paisremdmas. Ar taip gali buti? g.gif Tai kam tada reikalingas tas reguliuojamas aukstis, nieko nesuprantu... g.gif g.gif
a79
Mes naudojom Chicco vaikstynę thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Jei dar kada tokio daikto prireiks - vėl pirksiu tik Chicco. Kad ir kokius akrobatinius triukus bandydavo išlaužt, neapsivertė nė karto, esamos trys aukščio padėtys irgi atitarnavo.
Dėl sulenktų kelių, tai šiek tiek teisybės yra, kad atsisėdus kojytės šiek tiek sulentos būna, bet nedaug. Vis tik eidamas vaikas atsistoja, o sėdėdamas šiek tiek suglemba (dėl to svarbu, kad būtų tvirta nugarėlės atrama).
Vis tik, jei aukštis per didelis nureguliuotas, vaikiukas tik pirštų galais galės atsispirt, ir tai, tikriausiai, gali suformuot neteisingą eiseną (ant pirštų galų). Čia mano asmeninė nuomonė.
Mūsų vaikštynė augo kartu su žmogum (nuo žemiausios padėties).
Į vaikštynę pradėjau sodint nuo 6,5 mėn., vaikščiot mano žiogas savarankiškai pradėjo - 11 mėn.
Rucelie
ir man parūpo, kaip ten tie šokliukai rolleyes.gif o ir su stovu būna? unsure.gif renax, reikės tavo konsultacijos 4u.gif
Freiza
Mums sokdyne labai patiko biggrin.gif nuo 7 menesiu. Anksciau tai ji nesuprasdavo ka joje daryti. Dabar mums jau 11 menesiu ir tai dar kartais i ja ikisu, kad pasokinetu. Labai megsta. Manau, siaip ji labai geras daigtas, nes lavona koju raumenis. thumbup.gif
Neeri
Cia tiek daug pasisakymu apie sokliukus, kai kam suprantu jie visai nereikalingi, kadangi dar neatradau kaip paduoti skelbima, tai gal is cia pasisakiusiu kas parduotu sokliuka?
Meisy
mes su sokliuku biskuti issidurem, nes pirkau kai dukrytei buvo apie 7 menesius.neapsiziurejusi paemiau toki, kuris skirtas pupoms nuo 3 menesiu. tai ji pora kartu pastrakaliojo ir jau nebeidomu buvo, nes ropoti pradejo. smile.gif tikriausiai, jei buciau pirkus nuo 3 menesiu, tai thumbup.gif reikalas.
Erika_v
nezinau vet mano vyrukas nori labai stotis, tik paimi ant rnku jis steibiasi ir duodasi su kojytem, stiebiasi, o paguldytas apsivercia bet nesliauzia dar. Ir as buvau kazkada uz naturaluma, uz medinius zaisliukus, uz natur pluostus ir t.t. bet matau kad galima tik galvoti taip, kai ateina laikas imi ir darai kitaip. as pirksiu vaikstuka ir manau busiu laiminga ir as ir vaikleis.
neraska
Mano mažyliui labai patinka šokliukas. Jam dar tik 5 mėn., bet retkarčiais leidžiu pašokinėti trumpam. O patiko nuo pat pirmo karto, seilės bėga upeliais, be seilinuko neįmanoma. Šokinėja, šypsosi, laidžia burbulus, seilioja žaisliuką, sukinėka kažkokį sraigtelį, kur yra šokliuko priekyje. Vienu žodžiu laaabai patinka. Šokliukas brangus, bet tikrai verta dėl vaikelio. Mes specialiai važiavome į Klaipėdą, pravažiavome labai daug parduotuvių, niekur neradome, buvo tik Vaikų Mieste. Jau buvome nusivylę, kad atvažiavome be reikalo. Tikrai nebuvo gaila pinigėlių, nors ir sukrapštėme paskutinius. Pamačiusi savo vaikelio iš džaigsmo švytintį veiduką, tikrai nesigailėjau.
Romasis
Kas turi parduoti šokliuką 8 mėn. vaikui.
MAMICY
labai ilgai galvojau apie vaikstyne... Juk taip butu paprasta, imetei ir ramu. Pirmiausia ir 2 neurologes, pediatre ir galu gale ortopedas grieztai uzdraude (tiesa, mes vis dar stojames ant pirstu galu... Todel neleido deti i vaikstyne, nes pasak visu gydytoju, jei vaikas linkes stotis ant pirstu galu, o ji dar i vaikstyne ikisi, tai be masazu neapseisi). Tai va taip ir likom be vaikstynes. Tiesa turim sokliuka (del kurio gydytoju nuomones issiskyre). Deja vaikas sokliuka supranta kaip bausme ir jame visai nebuna. Nors kai laikai uz rankyciu tai dar ir kaip sokineja. O tik idedi i sokliuka, pakrapsto tuos sokliuko "propelerius" ir po 2-3 minuciu prasosi isimama. Tai va dar klausimas kaip butu su vaikstyne...
Taurė
QUOTE(Akmeja @ 2005 04 24, 00:54)
Mums iškilo dar viena problemėlė. Pamatavom savo vaikiuką vaikstynese pardotuveje ir labai nustebom.  blink.gif Jam visos vaikstynes per žemos.  doh.gif Vienintele cciko firmos gera.. Mums pardaveja aiskino, kad vaikas ir turi sedeti sulenktais keliais. Atseit , jis pats stojasi ir eina kartu su vaikstyne paisremdmas. Ar taip gali buti? g.gif  Tai kam tada reikalingas tas reguliuojamas aukstis, nieko nesuprantu... g.gif  g.gif
*

As turejau pacia paprasciausia ir pigiausia vaikyste, bet ir ta turejo 3 dydzius. O, kad vaikas turi buti su sulenktais keliais tai man rodos nesamone doh.gif Mes darem taip, kad dukrai kojos nesilenktu, bet pilnu paduku siektu grindis. Kai nustacius dydi pamatem, kad kojos jau palenktos, metem ja lauk, o ir pana pati jau vaiskciojo thumbup.gif
Pradejom deti i vaisktyne 6 men. smile.gif
Taurė
QUOTE(MAMICY @ 2005 08 12, 00:24)
labai ilgai galvojau apie vaikstyne... Juk taip butu paprasta, imetei ir ramu. Pirmiausia ir 2 neurologes, pediatre ir galu gale ortopedas grieztai uzdraude (tiesa, mes vis dar stojames ant pirstu galu... Todel neleido deti i vaikstyne, nes pasak visu gydytoju, jei vaikas linkes stotis ant pirstu galu, o ji dar i vaikstyne ikisi, tai be masazu neapseisi). Tai va taip ir likom be vaikstynes. Tiesa turim sokliuka (del kurio gydytoju nuomones issiskyre). Deja vaikas sokliuka supranta kaip bausme ir jame visai nebuna. Nors kai laikai uz rankyciu tai dar ir kaip sokineja. O tik idedi i sokliuka, pakrapsto tuos sokliuko "propelerius" ir po 2-3 minuciu prasosi isimama. Tai va dar klausimas kaip butu su vaikstyne...
*

Nezinau ar del vaisktynes kaltes, bet mano mergina irgi tipeno ant pirstu galu, jau norejo pati vaiskcioti, bet nesigavo del tipenimo ant pirstu galiuku. Per pora savaiciu suprato, kad norint eiti reikia statyti pilnas pedutes ir rpadejo pati vaikscioti. 11 men. jau vaiksciojo, o 13 jau ir mazais laiptukais pati lipo rolleyes.gif Tiesa, jokiu masazu nedarem, o ir neskiria cia JAV ju taip daznai kaip Lietuvoje, vos ne kas antram vaikui reik masazu doh.gif
renax
Na buna vaikstyniu ir supuokliu viename tada jau ir labai nesedintis vaikas sedi .
user posted image
user posted image
user posted image
Dyna
QUOTE(ginger @ 2004 10 22, 14:54)
bet nepatikesit - mano ryskiausias ir turbut anksciausias prisiminimas ir vaikystes buvo apie pirma karta isvaziavima su vaikstukais i kiema.
*

oho kokie prisiminimai thumbup.gif
Man tai nesiseka su tom vaikštynėm. sad.gif Dukrytei pirmąsias pasiskolinom, tai apsivertė. cry.gif Sakau, čia kokios senos, nekokybiškos. Nupirkau naujus, geros firmos, vaikštukus - ir vėl - iškrito pro apačią. blink.gif Jaučiu, kad nešiu juos į rūsį, kol rimtų traumų mergytė nepatyrė.
Ausrelija
Labas.

As savo angelyte i vaikstyne pasodinau jau 6 men pirma karta o gal ir 5.5 tiksliai neatsimenu, tik pasakysiu viena - jei nebuciau turejusi vaikstynes tikriausiai buciau isprotejusi. Tuometu jinai dar pati nesedejo ir prasydavosi tik ant ranku, tai nors minutei pasodint i vaikstyne buvo kazkas nepaprasto, dabar jai 8 menesiai o jos megstamiausias dalykas vaikstyne. Bandem pasdodint i sokliuka pas draugus, tam kartui patiko, bet greit nusibodo, nes ji jaucia kad su juo niekur kitur nenuleks tik toj pacioj vietoj ir nusibosta o su vaikstyne keiciasi aplinka ir vaikui labiau patinka.
montege
mes savo dukriuką pirmiausiai į šokliuką dėti pradėjome. nuo penkių su trupučiu mėnesių. ir labai patenkinta vaikas buvo smile.gif . ilgai nelaikydavom. po kelias minutes.. paskui ir į vaikštuką įkeldavom.
iš tikrųjų ir ten, ir ten vaikas mielai būna.. netgi labai mielai. neduok pavalgyti, duok pašokinėti, pasivaikščioti. doh.gif
bet čia labai nuo vaiko priklauso. mano draugės dukrytė mėnesiu vyresne už mūsiškę. tai šokliuke nebūna. dūdas paleidžia... cry.gif sakė ir vaikštuke taip pat...
idealiausia būtų kur nors išbandyti. patinka vaikui tas daiktas. ar ne..
fleita
Mūsiškė turėjo šokliuką, bet tas ypatingo dėmesio nesusilaukė, kai ji ten šokliuodavo, reikėjo šalia stovėti ir ją juokinti bigsmile.gif . Kūdikystės laikų išsigelbėjimas - supynės ir toks ale vaikštynė, tik su ja vaikas nevaikšo, o sukasi apie save ir spyruoliuoja, aplink pritaisyta daug žaislų. Jei ne šios plastmasinės auklės butų buvę laaabai sunku 4u.gif
Fen-berry
Net nesusimąsčiau, ką pirkti ar šokliuką, ar vaikštynę.
Vaikštynėje vaikučiui smagiau, nes su ja galima "keliauti", bet to, vaikštynės būna su daugybe žaisliukų, kuriuos, vaikučiui atsibodus galima nuimti. Mano 2.gif labai noriai "vaikštosi" po kambarius.
persikas
Ir dar patarimas : būtinai perkant vaikštukus pažiūrėkit kokios muzikėlės. Nes mes tai namie pakraupom paklausę... Taip žviegia, kad net apsakyt neimanoma biggrin.gif Tai visa laimė kad nusiima, tie visi pribumbasai... smile.gif
PaMeL
na mes turejom ir sokliuka ir vaikstyne kai nusibosta vienas dedi i kita vaikui linksmiau thumbup.gif thumbup.gif siaip manau i sokliuka galima deti tik po biskiuka kai jau vaikutis galvyte laiko pats tvirtai kokiu 4 men o i vaikstyne kai jau laiko pusiausvyra aisku nepatartina anksti ale mes nuo 4.5 men po kelias minuteles pasodindavom 4u.gif
IngaKate
Aš manau, kad į šokliuką ir į vaikštynę vaiką galima sodinti tik tada kai jau jis tvirtai sėdi. tongue.gif
DuDU
Aš irgi nei į šokliuką, nei į vaikštynę nedėčiau nesėdinčio vaiko schmoll.gif
O šiaip mieliau rinkčiausi šokliuką, nors dabar turim ir tą ir tą, tik dar nenaudojam biggrin.gif
Arijietė
O gal kas žinote, kaip tie šokliukai tvirtinasi? Mūsų visos staktos yra nestandartinio aukščio ir dydžio, kažin, ar galima būtų kaip nors priderinti prie jų šokynę g.gif
Fantalux
QUOTE(Arijietė @ 2005 12 30, 12:03)
O gal kas žinote, kaip tie šokliukai tvirtinasi? Mūsų visos staktos yra nestandartinio aukščio ir dydžio, kažin, ar galima būtų kaip nors priderinti prie jų šokynę g.gif
*

Jei Hauck firmos sokliukas, tai nesvarbu kokio aukscio-storio stakta, svarbu, kad ji butu, nes uzsikabina uz jos mirksiukas.gif .
tomaura

Sveikutės. Mano vaikai jau išaugo iš to amžiaus ir aš manau, kad šokliukas daug sveikiau už vaikštuką, nes kojytės neiškrypsta, ir gydytojai nerekomenduoja vaikštuko, bet šokliuką ne visi vaikai mėgsta. smile.gif
Nihile
QUOTE(PaMeL @ 2005 12 21, 17:43)
na mes turejom ir sokliuka ir vaikstyne kai nusibosta vienas dedi i kita vaikui linksmiau thumbup.gif  thumbup.gif siaip manau i sokliuka galima deti tik po biskiuka kai jau vaikutis galvyte laiko pats tvirtai kokiu 4 men o i vaikstyne kai jau laiko pusiausvyra aisku nepatartina anksti ale mes nuo 4.5 men po kelias minuteles pasodindavom 4u.gif
*

Oho, kokie jūs ankstyvi! Mums kol kas geriausiai šokliuką atstoja tėtis - prilaiko mažąją už pažastų, o ji gali sau šuoliuoti ant įvairių paviršių - ant lovos, stalo, ant palangės ar dar kur kitur. O vaikštukai dar stovi ir laukia savo eilės - bandysim už kokių poros savaitėlių, kai persikelsim į erdvesnius namučius...
Nireglina
Atleiskit, bet man atrodo didžiausia nesąmonė ar tėvų neišmanymas, kai vaiką nuo 4 mėn. sodina į šokliuką ar vaikštynę. Pasakykit apie tai vaiko raidos specialistams ir jie pažiūrės į jus akis išpūtę. Aš savo sūnų į šokliuką sodinau nuo 7 mėn, o vaikštynės ketinau nenaudoti, bet netekus kantrybės (vaikas buvo tikras "rankinukas") įstačiau į ją, kai vaikui buvo 9 mėn. Šokliukas sūnui labai patiko, o vaikštynė buvo didžiulis palengvinimas man.
Nireglina
Turėjom ir mes šokliuką. Nors pirkom naują, pinigų tikrai negaila. Sūnui labai patiko. Pradėjom naudoti nuo 7 mėn. Šokinėdavo taip, kad viskas aplink bildėdavo. Kai ėmė ropoti (pradėjo tik 10.5 mėn.), šokliukas tapo nebeįdomus.
montege
mūsų dukrytė nuo 6 mėnesiukų šokinėja ant šokliuko.
anksčiau labai labai patikdavo jai... biggrin.gif

bet dabar. jau tuoj 8 mėnesiai. ir kuo toliau, tuo mažiau jau nori šokinėti.. greitai atsibosta vienoje vietoje kabėti. cool.gif
auga vaikas. bigsmile.gif

šokliuką pirkau iš vienos forumo maytės. už pusę parduotuvinės kainos.. ABC Design firmos..
nesigailiu.
kadangi turiu noro dar ir antrą vaikutį tuėti, tai bus dar kur panaudoja jį. mirksiukas.gif

FaTaFeE
super duper thumbup.gif nors lyg ir per anxti nuo 5 men, bet musu mazius strykinejo kaip paseles, aisku su saiku. babar jau kiek pabodes (8men) bet kartkartem mamai duoda ramybe, ypac kai reik valgi paruost, isodini virtuvej, ir striksi patenkintas, ir mato ka mama veikia good.gif
ksida
mano mažyliui irgi reikia šokliuko, o tai aš jau greit be rankų liksiu, vis šokinėja ir šokinėja.
tai gal kam jau nebereikia šokliuko, mes su mielu noru nupirktume.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.