Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Nesaugūs žaislai
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Žaislai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
manu
http://www.inspekcija.lt/?1903321039
*egle*
QUOTE (manu @ 2004 10 25, 17:40)
http://www.inspekcija.lt/?1903321039

labai aciu,
nes maniskis tai labai neatsargus su zaislais,jau buvo Kajus praryje masinyte(kokiu 3 centimetru) sad.gif doh.gif
Martyna
Daugumos zaislu "nesaugumo" pobudis tiesiog juokingas - del ilgos virvutes pavojus uzdusti rolleyes.gif Tai jeigu tai tempiamas zaislas - kaip jis gali buti be virvutes g.gif biggrin.gif
Agnė
Pirkdamas tokius pigius kinietiskus zaislus is tiesu moki dvigubai, nes jie labai greit suluzta, ir aisku perki kita zaisla. Mes jau taip pasimokem ir daugiau to nepraktikuojam, nebent kas nors padovanoja. Turejom mobilu, stumiama arkliuka su zmogeliuku, grojanti vaira, kuriuos jau ismetem. O vat kiek pirkom Fisher Price ar Tolo zaislu- tarnauja ligi siol kaip nauji, nors ir tranko ir meto jis juos smile.gif
Daisy
user posted image turejom, nukrito nuo stalo ir skilo plasmase i smulkias dalis, tai jei but i burna isidejus blink.gif
Jumi
http://www.inspekcija.lt/?-1985590897 va sita turim. Persauna vos ne per visa Kauno Diena dry.gif mad.gif Neduodam vaikams zaisti .
lika
Na, manau kad mes ir pacios suprantam, kad visi prastos kokybes kiniski zaislai yra nesaugus! Kiek turejom visi tarnavo max savaite! Net ir ne patys pigiausi schmoll.gif
*ziurkyte*
as taip pat tik fisher-price zaislus savo lialkai perku, nes zinau, kad jie kokybiski, ir tikrai saugus. thumbup.gif
Vike
QUOTE(crristinka @ 2005 04 27, 16:47)
as taip pat tik fisher-price zaislus savo lialkai perku, nes zinau, kad jie kokybiski, ir tikrai saugus.  thumbup.gif
*

Pas mus čia, Klaipėdoje, kokybiškų žaislų trūksta, tai tenka pirkti ir kitokius. Beje, atsirado chicco žaislų. O mano vaikui tarybinis kulverstukas barškutis mieliausias smile.gif, nė motais jai tos firmos tongue.gif biggrin.gif
EMILIUX
Geriau išleisti truputį daugiau pinigėlių žaisliukams,negu vėliau gailėtis tfu tfu tfu,atsitikus kokiai nelaimei.Juk savo mažiesiems norim visko,kas geriausia.
ejeva
Ups. O mano mažoji žaidžia su tais meškiukais, kur prie vežimo kabinami. Mes pirkom juos viduriniukui, dar vyro puskės mergaitė žaidė ir šiaip nesulaužyti kol kas dar. g.gif
X-ss
QUOTE(Vike @ 2005 04 30, 22:47)
Pas mus čia, Klaipėdoje, kokybiškų žaislų trūksta, tai tenka pirkti ir kitokius. Beje, atsirado chicco žaislų. O mano vaikui tarybinis kulverstukas barškutis mieliausias smile.gif, nė motais jai tos firmos  tongue.gif  biggrin.gif
*

Aha maniskiai irgi tarybine masinyte turi (mociute buvo paslepus ir uzmirsus) biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Tai irgi labai sauniai tarnauja ir neluzta doh.gif
Bet as irgi uz kokybiskus zaislus nors ir brangesnius wink.gif
O tie kinietiski tai user posted image nors pasitaiko ir tarp ju visai neblogu biggrin.gif biggrin.gif
Annia
Aciu uz nuoroda 4u.gif Pasirodo , mes turim pavojinga DRAKONA doh.gif . Pati neperku kinietisku zaislu, bet, kad kiti padovanoja ...
gera_mama
As taip pat manau, kad jei perki pigu zaisla tai daug ko nesitikek, o uz gera daikt air daugeliau moketi reikia...
Nireglina
Turėjom ir mes vieną žaislą iš šio sąrašo- už virvutės traukiamą kirminą. Gavom dovanų. Iš pradžių pasirodė lyg ir nieko, bet kai vaikas ėmė juo žaisti, išmetėme. Sūnus nukrapštė smulkias detales. Gerai, kad nekišo į burną. Geriau jokio žaislo, nei toks, kuris pavojingas.
Ilonėlė
O man atrodo kad čia kiek perdėtai. Juk jei taip isigilinti į kiekviena žaisla tai išviso negalima nieko duoti.
Pagal mane reikia žaislus pirkti pagal tai kaip skirta amžius, juk jei laidyne ar timpa pirkti metinukui tai jau tikrai gali uždusti o jei daudosis ja 7 metis tai kaži ar dės jis ant galvos. o karnavalinės kaukės skirtos paaugliams ir jas tikrai nereikia pirkti mažamečiams smile.gif o kaikurie žaisliukai kur smulkesnės detalės skiūrti irgi jau mokilinio amžiaus vaikams ir tokie tai jau tikrai nekiša į burna, o tai kaip su lego kaladėlėm konstruoti mašinites ar motociklus. Aišku aš nekalbu apie tuos žaislus kur kenksminga plasmasė ar guma.
knielita
Manau maziems vaikams, kai pats tas amzius kai jie viska tyrineja reikia duoti tik atsparios plastmases, saugius zaislus. Nes pats gali nepamatyti, kaip kokia smulki detale paklius mazajam i burnyte. O ir sulauzytas zaislas pasidaro pavojingas del astriu kampu doh.gif Teisingai ant pakuociu ir raso, kad kinietiski zaislai skirti tik nuo 3 o kartais net nuo 5 metu amziaus wink.gif Net jeigu tai ir pats paprasciausiais barskutis doh.gif
gri36
Tame sąraše yra toks žaislas "mašina-džipas". Nematau jame jokio pavojaus. Pirkom tokį prieš 7metus vyresnėliui, tai dabar jau trečias vaikas sėkmingai juo važinėja ir labai mėgsta. Nuplyšo tik lipdukai per tiek metų. Ir visai jis negriūna, nes atramos prie galinių ratų yra.

Šeip aš tik už kokybiškus ir saugius žaislus. Ir nė vieno iš ten išvardintų nepirkčiau. Išimtį tik tam džipui daryčiau.
PaMeL
na tai pritariu kad geriausi zaislai ir daiktai yra fisher price gracco thumbup.gif thumbup.gif taciau uk labai sunku rasti kokiu levu parduotuviu na nebent svarine wub.gif
vija23
QUOTE(Vike @ 2005 04 30, 21:47)
Beje, atsirado chicco žaislų.

Kad ir tie patys chicco zaislai nors ir brangus, bet yra gaminami Kinijoje unsure.gif Pasiziuresiu specialiai kuria diena parduotuveje kur gamina fisher price...
Mama_Tania
QUOTE(crristinka @ 2005 04 27, 16:47)
as taip pat tik fisher-price zaislus savo lialkai perku, nes zinau, kad jie kokybiski, ir tikrai saugus.  thumbup.gif
*

aš irgi pirkčiau, jei mūsų mieste pardavinėtų tongue.gif

QUOTE(EMILIUX @ 2005 05 05, 12:53)
Geriau išleisti truputį daugiau pinigėlių žaisliukams,negu vėliau gailėtis tfu tfu tfu,atsitikus kokiai nelaimei.Juk savo mažiesiems norim visko,kas geriausia.
*

niekas ir nesako, kad reikia pirkti vaikams pigus žaislus, bet ką daryti, jei jų visai, pvz., mūsų mieste nėra? o važiuoti kiekv. savaitė 200 km (į abi puses 400 km), tai ne tik vaikas pavargs, bet ir visa šeima. Pvz., problema ne kainose, o parduotuvių su kokybiškais žaislais trūkumu

QUOTE(X-ss @ 2005 06 11, 08:47)
Aha maniskiai irgi tarybine masinyte turi (mociute buvo paslepus ir uzmirsus)  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif Tai irgi labai sauniai tarnauja ir neluzta  doh.gif
*

turim ir mes medinį išlankstomą autobusiuką (sovietinį), tai nei Lego nei kitos nesąmonės, o būtent su tuo tarybinių autobusiuku žaidžia ir dėlioja thumbup.gif
raimondami
Na mano mergina tai specė laužimo reikaluose, net baisu kad nesuvalgytu ar neisidurtu. Patvarko net ir tvirčiausius žaislus doh.gif Nežinau kas iš jos išauks g.gif
Chanson
Atrodo, kad vaikai sugeba ir tvirciausius zaislus isardyti doh.gif
luara.l
Kalbam apie žaislus, o kiek namuose aplamai yra pavijingų daiktų, kurie vaikus vilioja tarsi saldainiai.
Mama_Tania
QUOTE(manu @ 2004 10 25, 17:39)

Čia yra tokia pat informacija, kaip pirmame psl., bet patogiau išdėstyta kartu su paveiksliukais ax.gif
TiMa
QUOTE(Mama_Tania @ 2006 03 01, 15:45)
Čia yra tokia pat informacija, kaip pirmame psl., bet patogiau išdėstyta kartu su paveiksliukais ax.gif
*

Oho, kiek jų čia daug blink.gif blink.gif blink.gif
visas supermarketų asortimentas lotuliukas.gif
pilypukė
QUOTE(Mama_Tania @ 2006 03 01, 15:45)
*

niu bet jau atsiprasau....pvz.,kaip su situo zaislu (Plastikiniai linguojantys meškiukai)susizeisti gali?
user posted image
nebent vaikas per galva duotu kam nors
Domuks
Nu,sorry,jei neduot vaikams visų tų tipo "pavojingų" žaislų,tai vargšeliams iš vis neliktų su kuo žaist verysad.gif
majule
Bet jų patvarumas skiriasi - vieni lužta pusiau ir gali sužeisti, o kiti atlaiko. Tokie ir turi būti žaislai - kaip ginklai kokie patvarūs lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
tarataika
nuziurejau savo mazo zaislu deze g.gif g.gif tai abai daug atimt reiktu is vargsiuko g.gif doh.gif
asvi
manau, truputi perdeda...
aisku metinukui nereiketu duoti sautuvo su sovinukais, arba kudykiui traukiamo zaslo su ilga virve, bet nesuprantu kaip su guminiais vonios zaislais galima uzdusti? jei vaika viena vonioj paliksi tai jis ir be zaislu prigers...
ir dar mes turime cia parodyta "Ks'kids" mobiliaka suniuka, tai labai fainas, ir pavojau klausai tikrai nera, nes garsas ypac svelnus
dar cia itraukta "Fisher price" zaidimu kedute? gal ir gali vaikas griudamas uzsigaut, bet ir lygioj vietoj griudamas gali uzsigaut...
ir apskritai manau vaikus reikia mokint atsargumo, ir vystyti ju savisaugos instinkta (nekalbu apie toksiskus ir greit luztancius zaislus)
naitas
QUOTE(Mama_Tania @ 2006 03 01, 16:45)
*

Ir aš "permečiau". Tai praktiškai visas Lietuvos asortimentas.. Sutinku, kad dėl cheminių medžiagų tai nepasiginčysi, čia jau poveikis nematomas.. Bet kad "dėl smulkių detalių".. Taigi ir marškinukai su sagytėm, tai jau ir nevilkti, kad neužspringtų? Jei jau vaikelis "rajus", tai nebūtinai tik žaislus dės burnytėn...

Sutinku, kad TOLO ar Fisher Price žaislai yra stiprūs. Bet ir jų kaina "stipri". Tai kartais tikrai nespjaunu į kinietiškus žaislus.. Ir nekeliu uždavinio, kad jie ilgai tarnautų. Juk vaikas sparčiai auga, ir nereikia jam burgzti su viena ir ta pačia mašinyte..
Nupirkau vaikui MEGA BLOCKS kaladėlių rinkinį, už 90 litų, 80 kaladėlių. Tai žinot, bijau kam pasakyti. Sakys stupid.gif stupid.gif fool.gif arba didis.gif new_russian.gif . Aišku, dėl kokybės tai nesiginčysiu, visos kaip nulietos, mat Kanadoj štampuotos..
Betgi reikia kažkaip rinktis, mėgint rasti viduriuką. Juk dažnai kinietiškas prekes peikia tik todėl, kad taip reikia, kad ten darbo jėga pigi..
Betse
Sveikos,
Aš stengiuosi pirkti gerus žaisliukus. Tačiau yra ir tokių, kurie labai greitai lūžta.
Peržiūrėjau visus pavojingus žaisliukus ir tikrai daugeliu atvejų sutinku.
Ypatingai svarbu, kad nebūtų cheminių medžiagų, kuriomis galima nusinuodyti.
O smulkių detalių vaikui reikia, nes taip lavinasi pirščiukai.
Žaislai su smulkiomis detalėmis pas mus aukščiau padėti tongue.gif
Kai duodu jais pažaisti, būtinai prižiūriu ir kai baigiam viską surenku.
pievutė
Gal zinot ar jo jo vandens kamuoliukuose ten vanduo , nes maniskis per mano neapdairuma ji prakando , bijau kad nebutu paragaves blink.gif
Dzovi
mano mazoji dar ir senoviniu turi-matyt patvariausi,nes dabartiniai greit luzta.Viena meskuti man dovanojo,kai man buvo 3 metai,o dabar jau as turiu 2 vaikus ir dekui Dievui 37 metus.Be to esu vyriausia,taigi mano zaislu dar zaide jaunesni sese ir brolis.Va cia tai zaislas. bigsmile.gif
~Artemidė ~
g.gif na perzvelgiau as tuos pavojingus zaislus, tai dabar manau vaikui liko viena iseitis-arba augti be zaislu, arba mamka i bankrota nuvaryti doh.gif
o kur cia slypi pavojus susizeisti g.gif
user posted image
Karinga
QUOTE(jolantava @ 2006 08 22, 23:12)
g.gif na perzvelgiau as tuos pavojingus zaislus, tai dabar manau vaikui liko viena iseitis-arba augti be zaislu, arba mamka i bankrota nuvaryti  doh.gif
o kur cia slypi pavojus susizeisti  g.gif
user posted image
*

Nukristi aukstielnika nuo kedes, ir persiskelti galva ... arba nesant kede uzsimesti ant kojytes lotuliukas.gif

Su bet kokiais zaislais gali atsitikti nelaime. Gal del to, kai vaikas zaidzia, salia esam mes thumbup.gif Juk uzdusti gali su bet kokia firmine lele, o is chicco firmos, turim grojancia sraige, tai jai su ja duos kokiam vaikui per galva, nelaime garantuota verysad.gif
Lėja32
Dėkinga už informaciją. Baisu tiesiog, kiek nesaugių žaislų. doh.gif
Ir mūsų namai pilni tokių pat nesaugių, neišvengiamai. Laimė, sūnus jau vyresnis. Bet dažnai atkreipdavau dėmesį į kinietiškų žaislų kvapą, tarsi mus kiniečiai nunuodyti norėtų. fear.gif O kai kurie sulūždavo dar tą pačią dieną. Aš irgi už tai, kad geriau mažiau turėt, bet geros kokybės. drinks_cheers.gif
neaiski
Perziurejau nuotraukas , galima aisku ,visaip sakyti apie tuos zaislus,
bet tada pilni namai nesaugiu daiktu-puodu , sakuciu, dieve, ko tik nori...
Arba medziagine lelyte-pavojus uzdusti, nu, niekaip nesuprantu...
Kai kur tikrai lazda perlenkta. smile.gif
Lariana
QUOTE(Mama_Tania @ 2006 03 01, 14:45)
*

Labai dekui uz tokia issamia info. Ojojoj pas mane namuose visas kenksmingu zaislu asortimentas. Aisku as ju pati nepirku, bet kad dovanotojai turbut irgi nezino ka dovanoja. Soka man ivare tie guminiai spalvoti cypciantys zaislai(anciukai, peliukai, zuvytes) oi kiek mes ju cia turim. Ir maniskis kad kramsnoja juos jau kokius 4 menesius, nu kad kazkaip net i galva neatejo mintis kad jie kenksmingi. g.gif
Lariana
Dabar as irgi tarsiu pora zodeliu apie zaislus. Pirmiausia gavom dovanu CIKO fotoparata mazylis tikrai smagiai su juo zaidzia nuo kokiu 3 menesiu, nu bet man kaip plojo i nosi su tuo foparatu, tai tris dienas vaiksciojau su bulba vietoj nosies doh.gif Toliau suejo metukai gavom rodos TOMY garaza su masinytem, plius kamuoliukai ir plaktukas, tai vietoj to, kad kamuoliukus dauzytu uzvaziavo man i pakausi bash.gif guzas patikekekit nemenkas buvo. Manyciau, kad prie geru firmu zaislu turetu buti prierasas "Atsargiai teveliai"!. blink.gif
Vaziuojam toliau. Nupirkau vaikui kamuoli TOMY vadinasi 3 viename. Parasyta buvo nuo 6 menesiu, maniskiui jau metukai. Spekit is triju kartu, neatspesit, as nemoku su tuo kamuoliu zaisti, o ka kalbeti apie vaika? Ten parodyta kaip jis isisardo susideda kaip cypia ir kaip sukasi. Isardyt man nelabai iseina nebent i zeme gerai tvojus, pasukt as jo nepasuku, nu pacypsint dar galima. O sunkumas nesvietiskas. Sutinku, kad geru firmu zaislai patvarus. Bet kazkaip man jie per daug patvarus biggrin.gif O del Kinietisku, tai tiesa nupirkom vaikui mobiliaka, tai pacia pirma diena nukando knopkes gerai, kad pamaciau butu paspringes. Beje gavom dovanu TOMY kiausinukus, tai labai dziaugiames, tikrai neblogas dalykas, tik va vel, vaikas pats dezutes nemoka atsidaryti, nu man irgi ne is pirmo kart iseina biggrin.gif
Mambera
Dėl kai kurių "pavojingų žaislų" net juokas ima. Prie barškučių girlendos parašyta "pavojus pasismaugti", bet tada ar girlenda kiniška ar vokiška pavojus tas pats. Tai gal reikia iš vis uždrausti pardavinėti barškučių girlendas. Arba pavojus uždusti kaladėlėm, juk elementaru, kad smulkias kaladėles duosi tik vyresniam vaikui. Maniškis beveik šešerių ir tai Lego kartais burnoj "pavolioja". O Lego juk ne kinietiška ax.gif , bet gaunasi, kad pavojinga. biggrin.gif
Manau, kad prieš perkant žaislus pačiom savo galva pagalvoti reikia, tada ir pavojų bus mažiau, ir visai nepriklauso tai nuo firmos pavadinimo. Maniškiam ar firminė mašinėlė už 100, ar paprasta už 3, vistiek laužo arba po savaitės būna jau "sena" ir reikia naujos. lotuliukas.gif lotuliukas.gif
alfija

visiškai pritariu pasisakiusiai aukščiau,ir dar tik noriu pridurti,mamytės,didelis nesaugumas tuos e žaisluose ir pavojus yra tikrai ne vaikučiams,o rinkai.Taip kiniečiai užkariauja Europos ir JAV rinką,nu tai kiekvienas kovoja kaip moka smile.gif ,bet negražiai.
zivija
Dabar as irgi tarsiu pora zodeliu apie zaislus. Pirmiausia gavom dovanu CIKO fotoparata mazylis tikrai smagiai su juo zaidzia nuo kokiu 3 menesiu, nu bet man kaip plojo i nosi su tuo foparatu, tai tris dienas vaiksciojau su bulba vietoj nosies Toliau suejo metukai gavom rodos TOMY garaza su masinytem, plius kamuoliukai ir plaktukas, tai vietoj to, kad kamuoliukus dauzytu uzvaziavo man i pakausi guzas patikekekit nemenkas buvo. Manyciau, kad prie geru firmu zaislu turetu buti prierasas "Atsargiai teveliai"!.
Vaziuojam toliau. Nupirkau vaikui kamuoli TOMY vadinasi 3 viename. Parasyta buvo nuo 6 menesiu, maniskiui jau metukai. Spekit is triju kartu, neatspesit, as nemoku su tuo kamuoliu zaisti, o ka kalbeti apie vaika? Ten parodyta kaip jis isisardo susideda kaip cypia ir kaip sukasi. Isardyt man nelabai iseina nebent i zeme gerai tvojus, pasukt as jo nepasuku, nu pacypsint dar galima. O sunkumas nesvietiskas. Sutinku, kad geru firmu zaislai patvarus. Bet kazkaip man jie per daug patvarus O del Kinietisku, tai tiesa nupirkom vaikui mobiliaka, tai pacia pirma diena nukando knopkes gerai, kad pamaciau butu paspringes. Beje gavom dovanu TOMY kiausinukus, tai labai dziaugiames, tikrai neblogas dalykas, tik va vel, vaikas pats dezutes nemoka atsidaryti, nu man irgi ne is pirmo kart iseina

Tikrai taip biggrin.gif Na kadangi maniškiai jau didesni, tai visokių guminių ančiukų nebereikia wink.gif Stengiuosi pirkti jiems lavinamuosius žaislus. na jeigu sužinočiau, kad ir knygutės yra pavojingos sveikatai.... Geriau tada nusišaut gun_bandana.gif
samiene
QUOTE(neaiski @ 2006 08 30, 19:46)
*

As manau panasiai.. mirksiukas.gif
Miglota
QUOTE(neaiski @ 2006 08 30, 19:46)
*

pritariu ir as....
aisku, kad kiek imanoma zaisliukai turetu buti geresnes kokybes (stipresnes, neluztancios i mazus astrius gabaliukus ir storesnes plastmases, be mazu detaliu, kurias vaikas nuemes praryt galetu)... bet is tiesu tai galimybe susizeisti nuolat egzistoja... suvalgyt sagute ar kauliuka koki uogos arba kad ir i nosi isikist nemaciom imanoma (paciai taip vaikystej buvo nutike biggrin.gif ) manau viskas priklauso nuo vaiko charakterio... isradingumo ir smalsumo
atig
sutinku biggrin.gif
Papildyta:
4u.gif 4u.gif 4u.gif
renolda
Ir aš taip pat manau, kad susižeist galima su bet kuriuo žaisliuku , o tėveliam reikėtų patiems atrinkti kas tinka pagal amžių jų vaikučiams, kas ne g.gif .
Natele
Man tai juokingai atrodo, kai Lietuva toje žaislų antireklamoj irgi pasireikšt nori ir vis tais pačiais žodžiais ,,Uždusimo ir susižeidimo pavojus". Man tai verkt norisi, kai pagalvoju, kad tik taip paviršutiniškai rūpinasi mūsų vaikų sveikata!
Geriau reklamėles tėveliams paplatintų ar per televiziją pamokytų, į ką atkreipti dėmesį perkant žaislus. Manau, kad apžiūrėję žaislą ir mes kuo puikiausiai pasakytume, kad jo plastmasė greičiausiai netvirta ar per plona(juk dažnai matosi ), per smulkios detalės, per ilga virvutė ar gali užsigaut (strėlės, šautuvai...). Bet o kaip įvertinti, ar nėra ten kokių kenksmingų medžiagų pridėta???????? Va tuo, kas ypač svarbu ir reikalinga, tai nėra kam pasirūpint... verysad.gif
Jeigu pradėtų daryt visų kinietiškų guminių ir plastmasinių prekių tokius tyrimus (aišku, jie brangiai šalelei kainuotų), manau būtume šokiruoti tų gautų rezultatų...

Ainiukas
Pritariu Natelei drinks_cheers.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.