Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Nesaugūs žaislai
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Žaislai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
vidvar
QUOTE(Emilyte @ 2009 12 04, 12:09)
Va čia man patiko to straipsnio komentaras. Visiška tiesa apie dauguma šiuo metu mamų,gryna gryna tiesa:

O geriausia tai vaikus, kol jiems sukaks 18 metų laikyti šiltame, minkštame kokone, maitinti tik specialiomis vaikams skirtomis tyrelėmis, neleisti žiūrėti televizoriaus, žaist kompiuteriu, o į kiemą išleist tai neduok dieve - taigi ten tiek daug bacilų, paskui mėnesį reiks prausti antibakteriniu muilu ir dar savaitę laikyt dezinfekavimo kameroje.
Tik taip vaikas sulauks 18 metų, kitaip jis nusinuodys nuo kiniško žaislo, pasismaugs megztuko šniureliais, prisivalgys kampuotų kaladėlių arba važiuodamas dviračiu be stabdžių visa jėga trenks galvą į sieną.
*

thumbup.gif ka daugiau bepridursi..
Jasper
QUOTE(Emilyte @ 2009 12 04, 11:09)
..
*

Aš sužavėta Jūsų humoro jausmu 4u.gif
Tema labai gera, gaila, kad pasitaiko tokių šmaikščių mamyčių.. Rimi pirkau savo vaikui tokia Unicef skuzdę ant ratukų - ekologiška, iš medžio... Vaikui labai patiko, bet.. labai greitai lūžo skruzdės galva, liko itin aštri metalo nuolauža, į kurią giliai įsipjoviau pirštą. Gerai, kad aš, o ne mažulis. TODĖL ŠIO ŽAISLO PIRKTI NEREKOMENDUOJU.
Coccinela
O kokiais žaislais jūs žaidėte? bigsmile.gif
mylittleprincess
QUOTE(Emilyte @ 2009 12 04, 09:09)
Va čia man patiko to straipsnio komentaras. Visiška tiesa apie dauguma šiuo metu mamų,gryna gryna tiesa:

O geriausia tai vaikus, kol jiems sukaks 18 metų laikyti šiltame, minkštame kokone, maitinti tik specialiomis vaikams skirtomis tyrelėmis, neleisti žiūrėti televizoriaus, žaist kompiuteriu, o į kiemą išleist tai neduok dieve - taigi ten tiek daug bacilų, paskui mėnesį reiks prausti antibakteriniu muilu ir dar savaitę laikyt dezinfekavimo kameroje.
Tik taip vaikas sulauks 18 metų, kitaip jis nusinuodys nuo kiniško žaislo, pasismaugs megztuko šniureliais, prisivalgys kampuotų kaladėlių arba važiuodamas dviračiu be stabdžių visa jėga trenks galvą į sieną.
*

QUOTE(Coccinela @ 2010 01 25, 09:13)
O kokiais žaislais jūs žaidėte?  bigsmile.gif
*

taip,pilnai pritariu-kokiais zaislais zaidem visos,kol uzaugom-ka,nebuvom nei isidure,nei praryje,nei pan?! doh.gif blink.gif na,bet suprantama,kad yra motiniskas instinktas apsaugot savo vaika nuo visu nelaimiu,bet nuo gyvenimo juk neapsaugosi ir kuo daugiau saugosi,tuo blogiau bus kai uzaugs doh.gif nesakau,kad aplamai nereik saugot,bet kas per daug,tas nesveika mirksiukas.gif
LaNinja
Pritariu nuomonei, kad reikia ziureti ka ir kaip zaidzia musu mazyliai, nes ir pats saugiausias zaislas gali suzaloti...

Ir tikrai neesu uz tai, kad vaika apvilktume i kokona ir duotume jam tik tuos zaislus, kurie jo amziui tinka (pagal gamintojo nuorodą). Tik bukime kartu ir, jei turime laiko, zaiskime kartu 4u.gif
gingizė
visaip pas mene buna su kramtuku sau per kakta uzvozia ir gumbas islenda smile.gif
vaida-23
vaikuciai net su pliusiniais zaislais uzsigauti sugeba biggrin.gif biggrin.gif
Aksenija
Aš irgi patyrinėjau čia http://www.vartotojoteises.lt/index.php?4188548913 schmoll.gif Ko gero kuo mažiau žaislų - tuo saugesnis vaikas g.gif
5imute
Už normalią kainą, normalią ir prekę dažniausiai gausi.
Jie perki už 4 lt, tai ir tarnaus 4 sekundes, ir ziek dar kad vaikas neužsigautų
Bramune
Ir su geros firmos ir kokybes zaisliuku galima uzsigauti. Barskuciu i kakta uzsivozia ir guzas lieka. Neseniai turejom FP supynes 3 in 1, atrodo gera firma ir saugumas garantuotas. Bet manoji sugebejo uzkisti rankyte tarp supamosios dalies ir remo... Gerai kad tik pirstukams kliuvo, nes jie lankstosi daugiau, o jei butu toliau pakisus galejo ir sulauzyti. Vyras pasake, kad nebutu namie daugiau jokiu supyniu schmoll.gif
kristeen
QUOTE(gingizė @ 2010 02 21, 15:13)
visaip pas mene buna su kramtuku sau per kakta uzvozia ir gumbas islenda smile.gif
*

NEI VIENAS VAIKAS NEUZAUGO BE GUZO KAKTOJ,AS TAIP MANAU! biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Bramune @ 2010 05 24, 15:55)
Ir su geros firmos ir kokybes zaisliuku galima uzsigauti. Barskuciu i kakta uzsivozia ir guzas lieka. Neseniai turejom FP supynes 3 in 1, atrodo gera firma ir saugumas garantuotas. Bet manoji sugebejo uzkisti rankyte tarp supamosios dalies ir remo... Gerai kad tik pirstukams kliuvo, nes jie lankstosi daugiau, o jei butu toliau pakisus galejo ir sulauzyti. Vyras pasake, kad nebutu namie daugiau jokiu supyniu  schmoll.gif
*

MUMS FISHER PRICE SUPYNES IRGI NEPASITEISINO,BET KITI FP ZAISLIUKAI thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Aksenija @ 2010 03 20, 19:48)
Aš irgi patyrinėjau čia http://www.vartotojoteises.lt/index.php?4188548913  schmoll.gif  Ko gero kuo mažiau žaislų - tuo saugesnis vaikas  g.gif
*

KUO MAZIAU VISOKIU MAXIMINIU ZAISLU TUO VAIKUI SAUGIAU!! mirksiukas.gif
smille_for_you
QUOTE(Bramune @ 2010 05 24, 15:55)
Ir su geros firmos ir kokybes zaisliuku galima uzsigauti. Barskuciu i kakta uzsivozia ir guzas lieka. Neseniai turejom FP supynes 3 in 1, atrodo gera firma ir saugumas garantuotas. Bet manoji sugebejo uzkisti rankyte tarp supamosios dalies ir remo... Gerai kad tik pirstukams kliuvo, nes jie lankstosi daugiau, o jei butu toliau pakisus galejo ir sulauzyti. Vyras pasake, kad nebutu namie daugiau jokiu supyniu  schmoll.gif
*

JO.... sitos supynes uzseny isimtos is rinkos, nes kazkoks vaikutis galva prakiso..... sad.gif o pas mus toliau pardavinejamos......... doh.gif
Soffyyy
QUOTE(5imute @ 2010 04 21, 13:14)
Jie perki už 4 lt, tai ir tarnaus 4 sekundes, ir ziek dar kad vaikas neužsigautų
*

Tikrai visiškai sutinku drinks_cheers.gif
KArtais pasitaiko ir išimčių, tačiau čia kaip ir su automobiliu - Yra Mercedes benz ir yra Tata Nano - kiek moki, tą ir gauni biggrin.gif
benitaa
QUOTE(Soffyyy @ 2010 07 17, 15:42)
Tikrai visiškai sutinku  drinks_cheers.gif
KArtais pasitaiko ir išimčių, tačiau čia kaip ir su automobiliu - Yra Mercedes benz ir yra Tata Nano - kiek moki, tą ir gauni  biggrin.gif
*

pilnai sutinku
Benukas
QUOTE(Soffyyy @ 2010 07 17, 16:42)
Tikrai visiškai sutinku  drinks_cheers.gif
KArtais pasitaiko ir išimčių, tačiau čia kaip ir su automobiliu - Yra Mercedes benz ir yra Tata Nano - kiek moki, tą ir gauni  biggrin.gif
*

drinks_cheers.gif labai geras palyginimas biggrin.gif
DC*
Man visi zaislai nesaugus atrodo,kazkaip jie sugeba savo mazais pirsciukais iskrapstyti,atsukti,nulupti..o paskui i burnyte g.gif
ingilitaa
QUOTE(*egle* @ 2004 10 25, 19:40)
labai aciu,
nes maniskis tai labai neatsargus su zaislais,jau buvo Kajus praryje masinyte(kokiu 3 centimetru) sad.gif  doh.gif
*

o mano mergyte i nosi kaladele isigrudo kosmaras
Papildyta:
QUOTE(Coccinela @ 2010 01 25, 12:13)
O kokiais žaislais jūs žaidėte?  bigsmile.gif
*

oi mano laikias budavo tik mediniai zaislai
hi :)
QUOTE(ingilitaa @ 2010 09 24, 01:03)
oi mano laikias budavo tik mediniai zaislai
*

jūs seniausia LT gyventoja? biggrin.gif
broma
QUOTE(Emilyte @ 2009 12 04, 13:09)

*

g.gif
magdat
QUOTE(5imute @ 2010 04 21, 13:14)
*

nebūtinai schmoll.gif

jau iš pirmo žvilgsnio matosi, kiek tarnaus žaislas...
jei tai plonas linkstantis plastikas, jis išties trakštels po kelių minučių...
jei tvirtas paviršius, nėra smulkių atsikišusių elementų, patvarus jis išliks ilgai...
Ir štai tokių tvirto plastiko žaislų/mašinyčių galima nusipirkti ir po 10-15 Lt... Tuo tarpu po 30-50 Lt kainuojančios ryškios spalvotos mašinos sveikos atsilaiko vos kelias dienas doh.gif
Mamukas***
QUOTE(magdat @ 2010 10 10, 21:09)
nebūtinai  schmoll.gif

jau iš pirmo žvilgsnio matosi, kiek tarnaus žaislas...
jei tai plonas linkstantis plastikas, jis išties trakštels po kelių minučių...
jei tvirtas paviršius, nėra smulkių atsikišusių elementų, patvarus jis išliks ilgai...
Ir štai tokių tvirto plastiko žaislų/mašinyčių galima nusipirkti ir po 10-15 Lt... Tuo tarpu po 30-50 Lt kainuojančios ryškios spalvotos mašinos sveikos atsilaiko vos kelias dienas  doh.gif
*

būtent thumbup.gif
Ksesanko
Gerai, kad pasiziurejau. Mes turime minkstus kubus, kuriems nustatytas toksiskumas sad.gif mums juos atidave. Gerai, kad dukrelei jie ne labai patinka. siandien ismesiu.
KristeP.
Pažiūriu aš į tų žaislų kainas ir man noras praeina kažką vaikui pirkti, nors vieną kitą reikės nupirkti, kai to jau reikės, bet tikrai nesinori nei namuose jais apsikrauti, nei bereikalingai pinigų mėtyti.
Jolirta
Maniskio dauguma zaisliuku mediniai, yra ir spalvotu. Plastmase man kazkaip nerimtai atrodo.
-Nika-
Nusipirkom savo 6 menesiu mazylei nuostabia Label Label skiaute ciulpimui. Buvo parasyta, kad ranku darbo, tai pries duodama vaikui nuejau isskalbti. Negalejau patiketi savo akimis - skiaute daze! 12 kartu skalbiau ekologisku svelniu kokosiniu muilu ir vistiek vanduo buvo zalsvas. Isivaizduojate kiek chemijos prisiciulps Jusu mazylis? Maza to, pradejo byreti milimetrines medziagos atplaiseles. Juk jos irgi atsidurs vaiko gerklyteje. Esu pikta kaip suo. Kaip uz tokius pinigus galima (gaminti) pardavineti daikta, kuris gadina vaiko, kudykio dar, sveikata?!!!!
user posted image
Orange_Tiger
QUOTE(-Nika- @ 2011 02 11, 23:17)
Nusipirkom savo 6 menesiu mazylei nuostabia Label Label skiaute ciulpimui. Buvo parasyta, kad ranku darbo, tai pries duodama vaikui nuejau isskalbti. Negalejau patiketi savo akimis - skiaute daze! 12 kartu skalbiau ekologisku svelniu kokosiniu muilu ir vistiek vanduo buvo zalsvas. Isivaizduojate kiek chemijos prisiciulps Jusu mazylis? Maza to, pradejo byreti milimetrines medziagos atplaiseles. Juk jos irgi atsidurs vaiko gerklyteje. Esu pikta kaip suo. Kaip uz tokius pinigus galima (gaminti) pardavineti daikta, kuris gadina vaiko, kudykio dar, sveikata?!!!!
user posted image
*

Manau galima tokiu atveju paskambinti kokybes inspekcijai ir viska isdestyti o jeigu dar ceki turite ir parduotuveje pirkote manau galimas ir grazinimas. tokiu atveju jie turetu patikrinti (cia kokybes ins.) ar tas zaislas tikrai tinkamas naudoti ir zaisti vaikams. Cia tas pats kaip su nekokybiskais batais kol nesikreipsi tau pinigu nieks negrazins smile.gif
pilkas
patarciau kreiptis tiesiai i pardavejus, jie turetu kompensuoti bent jau pirkinio kaina.
Gal tiesiog koks brokas papuole...
...nors liudna tiesa, kad kai kurie zmones naudojasi ekologijos, naturalumo ir ranku darbo savokomis, kad galetu pasipelnyti...
ir prekiauja tuo ko nesupranta patys, ir negali suteikti nei informacijos nei garantuoti uz produktu ar daiktu kokybe dry.gif
zalizaislai
Straipsnelis apie kenksmingas medziagas zaisluose: http://www.radiostezija.lt/straipsniai/083...s-zaisluose.php
miurdock
Geros naujienos smile.gif

Nuo šiol žaislai bus saugesni

Netrukus žaislai turės būti suprojektuoti ir pagaminti taip, kad iš jų sklindantis garsas nepakenktų vaikų klausai, sudėtinės cheminės medžiagos nekeltų pavojaus, o maiste esantys žaislai nepatektų į vaikų kvėpavimo takus.
Simis
Na va, galų gale kažkas kažko ėmėsi - priimtas įstatymas dėl žaislų reikalavimų atnaujinimo.
Kažin kiek žaislų dings nuo liepos mėnesio iš parduotuvių lentynų? O mums, auginantiems vaikučius, beliks tik galvoti, kokią žalą jie padarė mūsų mažiesiems... mano galva geriau mažiau žaislų, bet kokybiškų!
marija2
Na dėl žaislų kenksmingumo man atrodo, kad galima to išvengti kartu su vaiku darant žaislus patiems...

http://www.alfa.lt/straipsnis/11262666/Zai...11-05-06_16-00/

Siūlau pasiskaityti - čia yra keletas patarimų. Man atrodo, kad retkarčiais medinis bulvių grūstuvas yra geirausias žaislas mažyliui... Vėliau galima kartu siųti, klijuoti, gaminti...
pilkas
QUOTE(marija2 @ 2011 05 10, 11:09)
...

*

labai pritariu
Aphanizomenone
mano 3 men moteriskiai geriausias zaislas tai 0,5 L mineralinio bonkute, i kuria pridejau visokiu spalvu pupu, zirniu smile.gif. valandu valandas ziuri kaip tie zirniai laksto bonkutej biggrin.gif
maumė
QUOTE(Amica @ 2008 07 20, 02:28)
Seniau aplamai jokių silikoninių čiulptukų nebuvo, užaugom su lateksiniais ir nieko. Suprasi kas kada ir nuo ko. Vienas visą gyvenimą sveikai maitinasi, sveikai gyvena, neserga ir miršta staiga, o kitas visą gyvenimą rūko, valgo nesveiką maistą, būną nuolatinis poliklinikų lankytojas ir ilgaamžiu patampa.
*

taip taip, su tokiu mąstymu toli nueisim doh.gif aš deja taip ramiai kai eina kalba apie mano vaiką laikytis negalėčiau.O tas pasakas apie rūkančius geriančius ilgaamžius tai mėgsta sekti tie, kurie nenori prisiimt gyvenime atsakomybės už savo ir savo vaikų sveikatą verysad.gif

QUOTE(JO/NE @ 2008 12 18, 16:26)
Mano mergaitėm dažnai padovanoja greit lūžtančio šlamšto, nors ir žino mano nuomonę apie juos. Bet vis nugali noras kiekvieną kartą ateinant įsiteikti vaikui rolleyes.gif  Liūdna būna matyt vyresnėlės nusivylusį veiduką, kai toks žaislas netyčia nukrenta ant žemės ar sesutė jį 'patvarko'. Tačiau žiūriu į tai kaip į auklėjimo priemonę, paaiškinu kas ir kodėl ir tuomet kai pati renkasi žaisliukus, pasitaria su manim ar ne kinietiškas bigsmile.gif  O mažylei vengiu leist žaist su tokiais žaislais, tačiau kai yra vyresnioji, tai gan sunku doh.gif  Prasčiausias žaislas buvo grojantis mobilus tel.,kuris dar išpakuojant man pačiai išslydo iš rankų ir subyrėjo, apie grojimą jau net kalbos negalėjo būt verysad.gif  Padovanojo močiutė, o blogietė liko mama rolleyes.gif
*

Mano tėvai, augę juodo deficito sąlygom irgi nesigilina į visa tai - svarbu pigiai, svarbu ryšku ar blizga, svarbu "nors kažką padovanoti".Iki šiol prisimenu pirmą savo vaiko žaisliuką - tokią guminę padovanotą kirmėlę, kurią mažiukas graužė kelis mėn.Paragavau aš irgi jos sykelį - kartumą iki šiol prisimenu;o teta su didžiausiu malonumu įteikė prie gimtadienio dovanos senų žaislų maišelį, kur vaikas iškart išsitraukė tokius lengvus kamuoliukus - ji sako, va čia dantukai jum dygsta, labai gerai pakramtyt, čia katės buvo doh.gif
Hedra:)
man vienas is nesaugiausiu zaislu, kuri visi yra isaukstine, tai medinis arkliukas doh.gif pati jo nebuciau pirkus, nes man kazkoks nepatrauklus zaislas, bet kadangi pirmajam sunui gimtadienio proga padovanojo tai turejom....maza to, kad persivercia, kai gerai issilinguoja, dar pastoviai kojas arba pirstus prisispaudzia... doh.gif o jei sveciu su vaiku ateidavo, tai iskarto nelaime kuriam nors su tuo arkliu atsitikdavo, koju pirstai melyni budavo per pirmas zaidimo minutes....atidaviau, nepazystamai moteriskei, kuri labai norejo arkliuko savo vaikui...
*zosia*
Noreciau perspeti jus, mamytes, apie dar viena nesaugu zaisla. Nors cia forume skaiciau lb dau geru atsiliepimu apie lavinamuosius "Tiny Love" zaislus, bet bukit atsargios. Pirkom mes ta drambli i kuri kamuoliukai metasi: user posted image

To piltuvo zalio i kuri kamuoliukai krenta anga pasirodo kaip tik tokio platumo kaip vaiko rankute. Ikiso mano aukselis i ji ranka (norejo paziuret kur ten tie kamuoliukai krenta), o atgal istraukt niekaip, anga vis del to siauroka. Zodziu buvo daug asaru ir strioko, galvojom jau i ligonine vaziuosim ir zaisla pjausim. Bet po to siaip ne taip po keliu valandu, apsiraminus ir gerai issmuilavus, isejo ta rankute isvaduot.. Zodziu ismetem mes ta zaisla... rolleyes.gif
Lotus-eater
Žiūriu, kad kiek tų įstatymų, nutarimų bepriimtų, vistiek parduotuvių lentynos pilnos visokio šlamšto doh.gif Lūšta, plyšta, smirdi... unsure.gif
Jolirta
QUOTE(Lotus-eater @ 2011 12 28, 11:52)
Žiūriu, kad kiek tų įstatymų, nutarimų bepriimtų, vistiek parduotuvių lentynos pilnos visokio šlamšto doh.gif Lūšta, plyšta, smirdi... unsure.gif
*

Tiesa sakote, o ypač turguose.
Kažkada sanatorijoje užsukau pas šalia gyvenančią kaimynę, o kvapas chemijos. Pasirodo jos mažylis kramtė tokį guminį kamuoliuką, su spygliais, tai pasakiau, kad nesaugus, išmetė. Bet tas kvapas išgaravo tik po poros dienų. O kiek vaikų tokius ir ne tik tokius turi ir kramto pilna nuodu.
Echmėja
sveikos mamos,ne i tema bet gal zinosit kiek gali kainuoti vaikui virs lovytes pakalbina karusele su muzikele?
Aistestul
QUOTE(Echmėja @ 2012 01 11, 23:04)
sveikos mamos,ne i tema bet gal zinosit kiek gali kainuoti vaikui virs lovytes pakalbina karusele su muzikele?
*

as su muzikele,besisukanciais zaisliukais ir debeseliais kuriuos rodo ant lubu mokejau 249 4u.gif
Deiza
pagal ka jus sprendziat kad zaislas vaikui nesaugus?
jauna mamytė
Perskaičiau temą ir apžiūrėjau savo vaiko žaislų dėžę, tai labai jau baisaus nieko neradau, bet keletas žaisliukų tikrai tuoj iškeliaus į konteinerį ax.gif
Šiaip stengiamės pirkti kokybiškus žaislus, bet kaip jau ne viena mamytė anksčiau temoje minėjo - pridovanoja giminės krūvas nekokybiškų žaisliukų, kai kurie labai greit sulūžta ir iškeliauja į konteinerį, bet su dauguma pastebėjau vaikas ir ilgai nežaidžia 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.