Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Nėščia ir soliariumas
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia!
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Viktia
Sveiki,
norejau pasidometi kaip sugyvena du dalykai: soliariumas ir nestumas? Jei eiti i soliariuma viena karta per savaite po 6-12 min., ar tai jau daug? Vieni sako, kad anksciau net specialiai nescias kvarcuodavo (kai dar soliariumu nebuvo), o tai tokiu sezono metu ypac gerai (kai truksta saules), saule tai ir geras antidepresantas. Kai paklausiau savo akuseres, tai ji man uzdraude sad.gif Man dabar 11 nestumo savaite, nesioju dvynukus clap.gif Bet taip yra gerai pasisildyti rolleyes.gif
Spilka
Zinau, kad nori pasisildyt, bet teks pakentet mad.gif Negalima nesciom nei soliariumas nei saule. Deja. Toks jau tas hormonu "darbas". UV spinduliai skatina pigmentacija, taip kad vietoj grozio gali dar didesni galvos skausma isitaisyt sad.gif
nigrita
Jokiu soliariumų nėštukei! Dabar turi būti graži jau nuo paties nėštumo thumbup.gif
Viktia
Na ka gi, didelis visoms aciu uz pastabas. Prisikaitinsiu soliariume kai pagimdysiu biggrin.gif Bet dar norejau paklausti, o kaip del savaiminio idegimo kremu? Ar jie taip pat negerai? g.gif
ciuncia
laugh.gif laugh.gif laugh.gif jais gali tepliotis iki soties, nekenkia...tik gali nevienodai isigerti wink.gif
Sara
QUOTE (ciuncia @ 2004 04 16, 07:43)
laugh.gif laugh.gif laugh.gif jais gali tepliotis iki soties, nekenkia...tik gali nevienodai isigerti wink.gif

merginos! idegusi oda nebemadinga!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dabar madoje aristokratiskas baltumas, nelaidykit pinigu vejais laugh.gif
Encore
Kol buvau nescia ir maitinau po soliariumus nelaksciau, bet po viso to reikalo taip ir ieskau progos kaip ten uzbegti! wink.gif laugh.gif
klaudi22
Sveikos, man dabar irgi idomu pasidare siaip as namie turiu veido soliariuma ar jis irgi kenkia nestumo metu g.gif ? Gal atsiras pigmentines demes g.gif ?
ChikuRaku
QUOTE (klaudi22 @ 2004 04 19, 08:37)
Sveikos, man dabar irgi idomu pasidare siaip as namie turiu veido soliariuma ar jis irgi kenkia nestumo metu g.gif ? Gal atsiras pigmentines demes g.gif ?

Gali atsirasti, gali ir neatsirasti dry.gif Veida geriau savaiminio idegio kremu per neshtuma patepti smile.gif .
klaudi22
ACIU ChikuRaku cool.gif !
Nike
Vaiksciojau sau i soliariuma 3 k. per savaite po 10 min ir nezinojau kad laukiuosi. Tai prisiminusi jau kuri laika grauziuosi....Kuo galejau pakenkti savo turteliui?
Kari
Kai laukiausi pirmojo, gydytoja grieztai uzdraude eiti i soliariuma del persileidimo rizikos. Taciau jei buvai ir nieko neatsitiko - manau, nera ko pergyventi. Blogai galejo buti tada, bet dabar pavojaus nebera. Paprasciausiai ten nebeik smile.gif
Nike
QUOTE (Kari @ 2004 10 26, 07:42)
Paprasciausiai ten nebeik smile.gif

As ir nebeinu i soliariuma kaip tik suzinojau kad laukiuosi
Pia
nesenai skaiciau spaudoj (nepamenu ar lietuviskoj ar vokiskoj), kad geros kokybes soliarumas nestumo metu nekenkia. gydytojas sake, kad jei mamyte nenori vaikscioti isbalusi, tai tegu eina. tik manau nereiktu po keleta kartu i savaite lakstyti. as turbut eisiu vien veida "pasideginti", nes jau tokia isbalusi esu.
IddI
PIA, aš irgi sakičiau šį straipsnelį. IR apstulbau blink.gif Juk net ir deginantis patartina pilvą dangstytis, o čia tiek daug spindulių iš karto į pilvą ohmy.gif Manau, kad tokie dalykai tikrai kenkia mūsų 2.gif .
O jeigu praedžioje nuėjai kartą kitą ir paskui nebuvo jokių komplikacijų, tai, manau, nieko ir nenutiks. Bet aš tai vengčiau tokių dalykėlių.
Pia
tai turbut abi ta pati interviu skaitem. biggrin.gif po soliarumo sauseja oda, tad manau ypac nestumo metu reiketu tada dazniau ivairiais kremais "tepliotis". mano dantu gydytojas sake, kad rentgenas nestumo metu visai nepavojingas g.gif , tad tokiu atveju iseitu, kad soliarumas tuo maziau. bet as, aisku, cia niekam primygtinai nesiulau...
ragnez
QUOTE (Pia @ 2004 10 26, 12:13)
tai turbut abi ta pati interviu skaitem. biggrin.gif po soliarumo sauseja oda, tad manau ypac nestumo metu reiketu tada dazniau ivairiais kremais "tepliotis". mano dantu gydytojas sake, kad rentgenas nestumo metu visai nepavojingas g.gif , tad tokiu atveju iseitu, kad soliarumas tuo maziau. bet as, aisku, cia niekam primygtinai nesiulau...

neshtumo metu suaktyvejus hormonams deginantis (sauleje ar soliariume) gali ishryshketi pigmentines demes.
o stomatologas gal ir daro rentgena - juk jis uzhdengia pilva spinduliu nepraleidzhiancia prijuoste ir "fotgrafuoja" zhandikauli, ty, spinduliai nepatenka, kur nereikia.
kai laukiausi, nei stomatologe, nei chirurgas (buvau pasitempusi chiurna), rentgeno nedare.
i soliariuma irgi nejau. kad dar shvitintis belekuo, kas gali kenkti, jei ir taip uzhtershtoj aplinkoj gyvenam...
Rastė
As irgi esu isbalusi labai sad.gif , ir galvoju nueiti pasideginti i soliariuma tik veida, bet galvoju kaip ten su tom pigmentinem demem g.gif . Nes literaturoje rasoma, kad reikia saugotis saules spinduliu, nes jos gali dar labiau isrysketi. Dabar tu demiu nepastebiu, bet idomu kas butu po soliariumo huh.gif
O gal kuri jau buvote ir viskas ok?
Kuzia
QUOTE (Rastė @ 2004 10 27, 10:53)
O gal kuri jau buvote ir viskas ok?

Tik nemuškit manęs huh.gif . Buvau. Saikingai. Viskas thumbup.gif man ir mano mergytei nail.gif
merepopins
Aš irgi kelis kartus buvau soliariume, kai dar nežinojau, kad laukiuosi. Kai apie tai vėliau pasakiau savo ginekologei, ji nuramino, kad anksčiau gydytojau netgi rekomenduodavo neščiosioms kvarcuotis, tai aš kūdikiui nepakenkiau. Bet daugiau liepė nebevaikščioti. Su mažyliu viskas thumbup.gif O tai, kad kamuoja nerimas, baimė pakenkti vaikeliui -- nėštukėms būdinga. Stiprybės ir mažiau nerimo -- jis labiau nestuke.gif kenkia, nei tie keli soliariumo seansai.
Germante
As siaip soliariumu megeja. Bet nestumo metu nejau ir neinu. Vienai mano draugei gydytoja leido eiti iki 5 nestumo menesio, veliau ne. Tai gal nestumo pradzioj ir nekenkia?
ridzis
As tai grieztai pries soliariumus nestumo metu, manau nieko baisaus kad ir siek tiek isbalus pavaiksciosi, juk galima kokios kosmetikos panaudoti smile.gif Nors tiesa pasakius paciau pradzioj irgi kelis kartus buvau, bet tada dar nezinojau kad laukiuosi.
O mano stomotologe kazkodel neleido daryti dantu nuotraukyciu g.gif
ziedelis
O man daktarė irgi sakė, kad galima saikingai degintis soliariume :-)). Dabar, ateinant žiemai, manau galima deginti tik veidą, nes vis tiek niekur labai neišsirenginėjam. Nemanau, kad veido deginimas pakenks leliui.Be to, saulė yra pavojingesnė už soliariumą.Kad neišsausėtų oda, yra visokių priemonių prieš einant degintis į soliariumą ir po jo.Taip nesinori baltai kaip drobė vaikščioti.
Rastė
Eisiu ir as tik veiduka pasideginti, nes jau darausi panasi i Mertise.... Siandien net bendradarbis patare, sako tu gal kokiu granatu sulciu gerk, ar ka, kad tokia isbalus nebutum laugh.gif
Žmona
Šiuo gyvenimo periodu esu prieš soliariumą wink.gif
Bomba
o as vakar buvau soliariume thumbup.gif pagulejau siltai 4 min, kaip gera buvo, aisku, povikio dar nesimato, bet vien ta siluma taip maloniai kuna apdenge rolleyes.gif maniau gal ellius spardysis, bet nieko, gulejo sau siltai ir snaude turbut..

daznai nevaiksciosiu bet kartais po kelias min tikrai nueisiu, nes man reikia SVIESOS terapijos rolleyes.gif
Dijancikas
Manau,kad soliariumas nekenkia nestumo metu g.gif As prie juros buvau kelias valandas ir nudegiau savo pilvuka,tai siek tiek pergyvenau,nes juk sako,kad ir saule yra kenksminga jei per ilgai buni blink.gif O cia kelios minutes soliariume ir ne kasdien thumbup.gif Daug kur skaiciau,kad galima clap.gif clap.gif clap.gif
Rastė
QUOTE (Goga @ 2004 11 09, 17:07)
daznai nevaiksciosiu bet kartais po kelias min tikrai nueisiu, nes man reikia SVIESOS terapijos  rolleyes.gif

aha man irgi labai patinka ta sviesos terapija thumbup.gif , savotiskas atsipalaidavimas. Sau guli silta, muzika groja... viskas ir as einu siandiem keliom minutem wink.gif
daiwuce
kol esu nescia, as ir susilaikau nuo sio malonumo. o isbalusi veiduka tepuosi savaiminio idegio kremuku thumbup.gif
VeroniQ
QUOTE (Pia @ 2004 10 26, 10:28)
nesenai skaiciau spaudoj (nepamenu ar lietuviskoj ar vokiskoj), kad geros kokybes soliarumas nestumo metu nekenkia. gydytojas sake, kad jei mamyte nenori vaikscioti isbalusi, tai tegu eina. tik manau nereiktu po keleta kartu i savaite lakstyti. as turbut eisiu vien veida "pasideginti", nes jau tokia isbalusi esu.

taigi soliariume tipo mes deginamas, o tai yra organizmas gauna vitamino D. o per nestuma kai kuriu vitaminu perteklius tai salygoja persileidima. Tai wa jei nieko dar nenutiko tai fajna, o as tai nerizikuoju. Ir niekam tavo isbalimas isskyrus tave nerupi biggrin.gif
Papildyta @ [mergetime]1100249754[/mergetime]
beje del to isbalimo, tai pirma reik issiaiskint priezasti,, paziuret kraujo tyrimus. gal siaip kas nelabai gerai, o tepliotis ir kremais reiks atsargiai nes kas te zino, xemikalu visokiu prikisha..
ragnez
QUOTE (Goga @ 2004 11 09, 18:07)

daznai nevaiksciosiu bet kartais po kelias min tikrai nueisiu, nes man reikia SVIESOS terapijos rolleyes.gif

shviesos terapija maazhai ka bendro teturi su soliariumu....
anna
Na aš tai būdama nėščia vaikščiojau į soliariumą,tiesa retokai,po 10 min. tik,ir ką-nieko neatsitiko..
Aišku nesakau-kad bėkit visos ten,bet manau jei labai nori-tai galima rolleyes.gif
Tik su protu wink.gif
Paslapcia
O as noreciau tik veiduka padeginti, ar galima? rolleyes.gif
espera
vat as irgi galvoju apie veiduka g.gif
o kur galima tik veiduka pasideginti siaip, Kaune? smile.gif nes kiek pamenu visokiose La Bambose tai ten soliariumai visam kunui - na atsiguli ir guli, ar ten reik prasyt, kad tik veido lempas ijungtu? g.gif
ziedelis
Šiaip tai "Sulisun" turi lempas tik veidui. Na bent jau pas mus Vilniui.Kaune irgi turėtų būti, manau...Ten atsisėdi į tokią didelę kėdę ir nusileidžia tokie dideli "akiniai" prieš veidą tiesiai...Aš tai bėgsiu šiandien padegint veidelio...Pilvuką užsidengsiu kruopčiai.Viskas bus o.k., manau thumbup.gif
cosmute
As bijociau ir taskas.[FONT=Impact]
traliabum
man pa kol kas kosmetologe uzdejo ant veiduko bronzatoriu, tai kai nueisiu pas daktare jos pasiklausiu, ka ji mano, jei neleis toliau bronzinsiuosi wink.gif
ziedelis
Kas tai yra bronzatorius? Ir kiek tai kainuoja?
Rastė
QUOTE(daiwuce @ 2004 11 12, 10:26)
kol esu nescia, as ir susilaikau nuo sio malonumo. o isbalusi veiduka tepuosi savaiminio idegio kremuku thumbup.gif
*

o jei nepaslaptis kokios firmos kremuka naudoji ir ar paskui nesiplauna lopais g.gif
traliabum
niu va man daktare neleido soliariumo ir net ne nesciau nerekomendavo, tai gi bronzinsiuosi, kad nors isblyskusi neatrodyciau wink.gif
o bronzatorium tai as pavadinau savaiminio idegio krema, kur issitepi ir jis per nakty ir diena parudina oda, tik nerekomenduoju avono, nes smirda ir plemuotai tepasi (bent jau man su purskiamu taip gaunasi) ir veidui buna atskirai nuo kuno, nes kuno stipresnis, o man tepa kosmetologe uz 2 lt kapsulyte, bet ji pati ir istepa ir ta kapsulyte ( nezinau kokios firmos) bet pasidengia tolygiai, nenusiplauna plemais, aisku poveikis buna tik 1-2 sav sad.gif
*Bambolina*
Bunant nestuke.gif soliariumas UZDRAUSTAS malonumas! schmoll.gif
Zosytė
QUOTE(Viktia @ 2004 03 05, 16:40)
Sveiki,
norejau pasidometi kaip sugyvena du dalykai: soliariumas ir nestumas? Jei eiti i soliariuma viena karta per savaite po 6-12 min., ar tai jau daug? Vieni sako, kad anksciau net specialiai nescias kvarcuodavo (kai dar soliariumu nebuvo), o tai tokiu sezono metu ypac gerai (kai truksta saules), saule tai ir geras antidepresantas. Kai paklausiau savo akuseres, tai ji man uzdraude  sad.gif  Man dabar 11 nestumo savaite, nesioju dvynukus  clap.gif  Bet taip yra gerai pasisildyti  rolleyes.gif
*

man sake ,kad negalima,na 1 trimestre tai tikrai niekaip.o skiria soliariuma kartais,jei organizme labai truksta vitamino D,bet ten tikrsi ne po 12minucio.
Zosytė
QUOTE(Nike @ 2004 10 26, 08:32)
Vaiksciojau sau i soliariuma 3 k. per savaite po 10 min ir nezinojau kad laukiuosi. Tai prisiminusi jau kuri laika grauziuosi....Kuo galejau pakenkti savo turteliui?
*

tik tiek,kad skatina lasteliu mutacija,to pasekoje gali nueiti ne iki kazkokiu ligiu,o iki apsigimimu.
Noa
QUOTE(Grazke @ 2005 12 19, 20:40)
tik tiek,kad skatina lasteliu mutacija,to pasekoje gali nueiti ne iki kazkokiu ligiu,o iki apsigimimu.
*

Ajjjjk ajjjk, negąsdink nėščiųjų g.gif Kiek suprantu, soliariumo pagrindinis minusas tas, kad ten karšta, tas pats, kas karšta vonia, gali iššaukt priešlaikinį gimdymą.
Gitacka
na seip nerekomenduojama, tai kam rizikuoti vaikelio sveikata, manau imanoma apseiti ir be soliarumo...
Zosytė
QUOTE(Noa @ 2005 12 19, 21:22)
Ajjjjk ajjjk, negąsdink nėščiųjų g.gif Kiek suprantu, soliariumo pagrindinis minusas tas, kad ten karšta, tas pats, kas karšta vonia, gali iššaukt priešlaikinį gimdymą.
*

negasdinu.juk soliariume yra ultravioletiniu spinduliu,kurie vercia mutuoti.man medike aiskino tiksliai ir paskaityt dave.na gali isaukti deratita berots.ar dar kakza. bet manau gal 3trimestre nera tai blogai,ne sjuk gydytojai skiria.
Mistikoze

< TO Traliabum> Norejau paklaust ar cia visuose salonuose gali kosmetologe su ta kapsulyte taip padaryt? na as naudoju savaqiminius kremus idegio, bet cia kad 1-2 sav trunka tai nustebino!! paprastai kremai ilgeusiai 4 d laikos
kristulia
Kiek žinau nestuke.gif soliariumai tikrai nerekomenduojami, nes juk ir vasarą patartina daug labiau saugotis saulės. Gali atsirasti visokiausių pigmentinių dėmių. Ir be to juk niekas negarantuoja, kad tai nekenkia pilvinukams.
Kuzia
QUOTE(Noa @ 2005 12 19, 20:22)
*

Būtent drinks_cheers.gif . Kas dėl ultravioletinių spindulių, tai būdavo seniau išrašydavo žiemą nestuke.gif pavaikščiot ratais aplink kvarco lempą lotuliukas.gif .
Neigaja
manau,kad nelabai sveika tas soliariumas,nu man gydytoja tai griežtai liepė neiti.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.