Kaip tik nuo gegužės men. vidurio kažkur Lietuvoje turėjo būti pradėtas atlikinėti viso kūno rezonansinis tyrimas, nes kaip tik gautas toks aparatas. Šio tyrimo metu ištiriamos visos kraujagystės, kraujotaka, širdis. Šis tyrimas labai populiarus užsienyje, nes žmogus gali išsitirti visą savo kraujotaką, gyd. mato net mažiausius kraujagyslių susiaurėjimus, užsikimšimus, širdies pakitimus ir t.t. Per medicinos laidą minėjo, kad jau turi būti pradėti tokie tyrimai daryti Lietuvoje, bet nepasakė kur ar Kaune ar Vilniuje ir kokioje ligoninėje. Žinau kad tyrimai mokami ir gana brangūs, bet gal kas žinote kur tas aparatas yra
Na negi niekas apie šį tyrimą Lietuvoje dar negirdėjote
Man magnetinio rezonanso tyrimas buvo atliktas Centro poliklinikoje, Vilniuje (Pylimo g. 3/1), internetinis puslapis www.pylimas.lt. Jie giriasi, kad vieninteliai Lietuvoje turi toki, tam tikromis charakteristikomis pasizyminti aparata (galingas ir pan)
kiek žinau, dabar toks tyrimas kainuoja 600Lt, O jei su siuntimu, tai tik 300 Lt. Gana nepigus malonumas. Maza to, pvz Santariskese eilė šiam tyrimui nusidriekusi min 6 mėn į priekį.
QUOTE(almantė_k @ 2005 08 20, 13:50) Manau tu cia kalbi tikrai ne apie magnetinio rezonanso tyrima,nes tokios kainos niekada nebuvo
magnetinį rezonanasą turi tik centro poliklinika LT
ir Siauliai ji turi va
as turiu paskyrima siam tyrimui,bet beda ta kad nezinau ar pas mane yra metaliniu implantu..tyrimo labai bijau..
man darytas pries metus
Nesuprantu, kaip galima nežinoti, kas yra tavo kūne. Man tyrimą darė prieš kelis metus, nieko baisaus nėra. Išvis nieko nesijaučia. Ten viską pasako, ką darys ir kaip elgtis, tai to žmogelio gai ir paklausti. Aš tyrimo metu buvau su linzėm, bet tas jokio poveikio neturėjo (aišku, pasiklausiau prieš gulant į "dėžę"), o pvz. akinius ko gero būtų tekę nusiimti. Taip, kad nieko baisaus, nebent turi uždarų patalpų baimę. Tada jau liūdniau.
kiek laiko trunka kol aiskus buna tyrimo rezultatai..? pries du metus turejau ivyki,kurio metu nukentejo dantys,viena reikejo tvirtinti varztukais..kol padarys "nauja danti",bet svarbiausia kad dantiste neatsimena ar pasalino tuos metalinius varztukus,kortelej net nepasizymejo..o as esu ne lt,dantiste kuri tvarke man dantis lietuvoje..magnetinio rezonanso tyrima darys taip pat ne lt..esu pasimetus,nes nesu tikra 100% jog neturiu metalo
Papildyta: QUOTE(DaliaS @ 2006 12 10, 16:51) Nesuprantu, kaip galima nežinoti, kas yra tavo kūne. Man tyrimą darė prieš kelis metus, nieko baisaus nėra. Išvis nieko nesijaučia. Ten viską pasako, ką darys ir kaip elgtis, tai to žmogelio gai ir paklausti. Aš tyrimo metu buvau su linzėm, bet tas jokio poveikio neturėjo (aišku, pasiklausiau prieš gulant į "dėžę"), o pvz. akinius ko gero būtų tekę nusiimti. Taip, kad nieko baisaus, nebent turi uždarų patalpų baimę. Tada jau liūdniau. gal atsimeni kiek mazdaug laiko trunka tas tyrimas,girdejau kad ilgai apie 45min..uzdaru patalpu baime turiu QUOTE(mergyte23 @ 2006 12 10, 12:53) as turiu paskyrima siam tyrimui,bet beda ta kad nezinau ar pas mane yra metaliniu implantu..tyrimo labai bijau.. paprašyk, kad atliktu rentgeną ir žinosi kiek metalo turi
Kiek trunka, dabar jau nepamenu, bet matyt priklauso nuo to, kokią kūno dalį tyrinėja. O dėl baimės tai galima palaikyti ryšį per mikrofoną su gydytoju (ar laborantu). Šiaip jau man viską išaiškino prieš procedūrą, ko galima, ko negalima, ką daryti ir pan. Viskas bus gerai, nepergyvenk.
Man darytas magnetinis rezonansas. Galvojau numirsiu kokius tris kartus, o apsivemsiu dar kokius penkis, bet istveriau
Na, zodziu man tai baisu buvo.
Ir man atliko šį tyrimą. Truko apie 45 min. Jausmas klaikus. Ant išprotėjimo ribos - tokie klaikūs garsai eina per smegenis.
O koks neigiamas sio tyrimo poveikis organizmui gal kas zino?? Ar tokio visai nera?
QUOTE(m a m a @ 2007 01 10, 16:56) O koks neigiamas sio tyrimo poveikis organizmui gal kas zino?? Ar tokio visai nera? o ko tu žadi ieškoti jei ne paslaptis? Tai nėra maloni procedūra ir niekas be pagrindo jos neatliks, nebent pati susimokėtum, prieš porą metų tai kainavo lyg ir virš 800lt.
Labas, kiek teko skaityti ir domėtis, tai magnetinis rezonansas nedaro nieko, išskyrus tai kad sako tiesą. O jeigu rimtai, tai magnetinis rezonansas nėra kenksmingas, nebent va kaip čia kas rašė, kad veikia nervų sistemą. Bet mano manymu, labai priklauso nuo požiūrio ir nusiteikimo. Tyrimą galima daryti kiek nori, riboja tik pinigai.
Mano seimoje issetine skleroze serga tete
Bijau kad nepasikartotu jo istorija man, nes si liga gal buti paveldeta
Pasidarykit, pradurs ranką su adata. Pakentėsit ir tiek. Viskas priklauso nuo nusiteikimo ir neklausykit pasakojimų, kaip yra baisu. Kai žmogui nėra kur dėtis, tada tikrai nebaisu.
Man yra dare magnetinį rezonansą, prieš kokius 6 metus,tas garsas tik nemalonus, bet kad labai baisu, tai nera
labai teisingai kazkas pastebejo, kad jausmas lyg ant isprotejimo ribos;-)) as dariausi si tyrima pries menesi. na man sake laborante, kad bus 'siokie tokie ' garsai, bet tai anaiptol neprilygo jos zodziams. pasiule ausu kamstukus, tai aciu dievui isidejau, nors jie nedaug ka padeda. Zodziu tyrimo esme ta, kad esi uzdaromas i kapsule, negali judeti ir tupi ten apie puse valandos kamuojamas baisu garsu: lyg kas per metalus braizytu ir dauzytu, ir tai be pertraukos. zodziu man burna dziuvo, sirdi i kulnus ejo ir susikaupti niekaip negalejau. isejau kaip nesvarumo busenoje;-))
Santari6kių klinikoj tikrai yra
Nortway centre gydytoja išrašė siuntimą atlikti magnetinį rezonansą ir sakė, jog Vilniuje yra trys aparatai: Centro poliklinikoje, Santariškių ir Med diagnostikos centre. Pasiūlė pasiieškoti kur mažesnė eilė ir pigiau, nes tyrumas brangus. Kituose miestuose taip pat yra, bent Kauno klinikos žinau, kad tikrai turi.
dariausi 2005 metais,labai normaliai viskas praejo, tik po to skaudejo galva nezmoniskai... cia ne nuo paties rezonanso, bet nuo garsu ,kuriuos aparatas skleidzia tyrimo metu
![]() nebuvau uzsandarinta, todel nejauciau jokio diskomforto
man prieš kelis mėnesius darė Santariškėse. įstumia ant padėklo iį tokį aparatą, kaip micietta pademonstravo ir reikia ramiai pagulėt. visiškai nesudėtinga, jei klaustrofobija nesergi
Aš pavasarį dariausi santariškėse ir nieko baisaus. Tiesa man po pusmečio reikėjo pakartot, bet vis nedaeinu niekaip iki gydytojo pasiimt siuntimo
kai prasidejo stiprus galvos skausmai nutariau, kad laikas pasitikrinti galva
Taigi Kauno klinikose pasidariau tyrima, buvo baisoka, iki puses buvau ikista i ta skyle, svarbiausia kad reikejo nejudeti, o nuo tu garsu tai visas kunas krustelejo pirma karta Zodziu, nieko ten tokio labai baisaus, tikrai viskas iskenciama, prie tu garsu irgi priprantama ejau be siuntimo, tai berods 200lt mokejau, bet ten biski "po blatu" buvo, tai net nezinau kiek tiksliai kainuoja, nors skaiciau prie kabineto, buvo iskabintos ir kainos ir proceduru aprasymai. Gal 300lt be siuntimo.
Tai kiek kainuoja su siuntimu ir be siuntimo? Ar tik kraujagysles tiria?
Na kiek kainuoja tikrai nežinau, aš su siuntimu nieko nemokėjau, bet čia jau atskiras atvejis. O tiria ka tik nori, man pvz. tyrė kelio sąnarį. Šiaip gali tirti ir žarnyną ir kraujagysles ir kaulus, kremzles, etc. Nuotraukose matosi viskas ir kaulai ir kremslės, raumenys, raiščiai, sausgyslės, riebalai, žodžiu viskas viskas.
Man prieš savaite darė galvos smegenų magnetinį rezonansą.Druskininkuose Medea klinikoje.Kainavo 320 LT+150LT. už nuotrauką.Aš vykau be siuntimo.Man tik gydytojas pasakė, kad būtent Druskininkuose daro ši tyrimą.Tyrimas neskausmingas, bet labai nemalonu kai puse valandos turi gulėti, nejudėti ir klausyti labai garsių garsų, lyg tai traktorius burgztų.Bet vardan sveikatos ištyrimo - tikrai verta iškęsti ir šį tyrimą.
QUOTE(Eneja @ 2007 01 24, 13:03) Man prieš savaite darė galvos smegenų magnetinį rezonansą.Druskininkuose Medea klinikoje.Kainavo 320 LT+15LT. už nuotrauką.Aš vykau be siuntimo.Man tik gydytojas pasakė, kad būtent Druskininkuose daro ši tyrimą.Tyrimas neskausmingas, bet labai nemalonu kai puse valandos turi gulėti, nejudėti ir klausyti labai garsių garsų, lyg tai traktorius burgztų.Bet vardan sveikatos ištyrimo - tikrai verta iškęsti ir šį tyrimą. Papildyta: QUOTE(Eneja @ 2007 01 24, 13:03) Man prieš savaite darė galvos smegenų magnetinį rezonansą.Druskininkuose Medea klinikoje.Kainavo 320 LT+150LT. už nuotrauką.Aš vykau be siuntimo.Man tik gydytojas pasakė, kad būtent Druskininkuose daro ši tyrimą.Tyrimas neskausmingas, bet labai nemalonu kai puse valandos turi gulėti, nejudėti ir klausyti labai garsių garsų, lyg tai traktorius burgztų.Bet vardan sveikatos ištyrimo - tikrai verta iškęsti ir šį tyrimą. Atsiprasau per skubejima suklydau nuotrauka kainavo 15 Lt.
Gal kas žinot kiek šis tyrimas be siuntimo kainuoja Kauno klinikose ir ar didelės eilės, einant su siuntimu ir be
Prieš kelis mėnesius darė Santariškėse galvos magnetinį rezonansą. Išvada - įtariama kairiojo sinuso trombozė. Ačiū Dievui - nepasitvirtino, nes po to angiochirurgas pasakė, kad su trombu kairiajam sinuse būčiau jau gulėjus komoj.
Rezonansas Centro poliklinikoje kainuoja apie 530 Lt. Santariškėse tikriausiai panašiai. Dar apie 200 Lt gali kainuoti kontrastas.
Gal kas žinote, ar Kaune be klinikų kur nors daro šį tyrimą? arba kaip sutrumpinti klinikose eilę, nes paskirt tik balandžio 30d
Na ašišsiaiškinau kad Kaune KMUK šis tyrimas kainuoja 426.80
Jei domina,galiu parasyti koordinates gyd.kuri kauno klinikose atlieka magnetini rezonansa,ir susitarsi del laiko,kainos.
QUOTE(Dalytukas @ 2007 02 08, 15:16) Jei domina,galiu parasyti koordinates gyd.kuri kauno klinikose atlieka magnetini rezonansa,ir susitarsi del laiko,kainos. Labai domintų, nes mes turime tam tyrimui siuntima balandžio 30, bet norėtume pagreitinti šį procesą. gal žinai kokia tada maž-daug kaina? Parašykite į paštą jolanta0129@one.lt
lolanta.Issiunciau jums asmenine zinute.
Eikit, ne jau kai yra indikacijos siam tyrimui, vis tiek reikia moketi paciai???
QUOTE(migluzele @ 2007 03 02, 20:50) Man irgi parekomendavo pasidaryti magnetini rezonansa, tai siandien skambinau i centro poliklinika. eiliu visiskai nera, kaina 390.90 ir moketi reik , nebent jei puse gyvenimo ligoninej pragulejai ar dar kazkas mirtino. kadangi man reiktu issitirt del galimos stuburo isvarzos, tai su siuntimu, ar be jo, kaina ta pati. O gal zinot kiek kitur kainuoja?
Pasižiūrėkit į kainyną Grybo gatvėje. Ten net kaina mažesnė. 350 Lt. Ir jausitės ten saugiau negu Centro p...
|