Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vardai ir asociacijos
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų vardai > Bendros diskusijos apie vardus
Pages: 1, 2
kvailiuke
na nezinau ar cia tik man taip ar ir kitoms taip buna . noreciau paklausti ar tarkim jums vardai nekelia asocijaciju su jusu pazystamais. na tarkim jusu kokia drauge vardu lina . o ji jums labai nepatinka. ar duotumete savo vaikui toki varda kury nesioja jums nepatinkantis zmogus.
Hermion@
Būna būna. Būtent todėl atsisakiau kelių vardų variantų vaikams, kad nekeltų neigiamų asociacijų.
Betse
Taip būna...
Man labai patiko vardas Kastytis, jau tikrai galvojau kad tokį duočiau savo sūneliui. Man jis labai patiko iš Jūratės ir Kastyčio wub.gif Bet kai pažinau žmogų tokiu vardu, tai mano nuomonė pasikeitė.
Ir dukrytei renkant vardą iš karto su vyru atmetėm visus vardus, kurie asociuojasi su nelabai mums patikusiais žmonėmis.
Onora
o mes savo vaikui daveme varda toki, kuriuo net nepazistame ir nesame nieko sutike žmogaus pavadinto. I geras ar blogas, senas ar jaunas, grazus ar negrazus net nereikejo skirstyti smile.gif
Aiva.
renkant varda dukrytei, mes su vyru taip pat is karto atsisakem vardeliu, kurie asocijavosi su kazkokiais (ypac nelabai mielais) zmonemis ax.gif
kvailiuke
aciu dievui kad ne as viena tokia. lotuliukas.gif
mergyca
mes galima sakyti nuo pat musu pazinties dienos zinojome, kad jei kada susituoksim ir susilauksim mergytes, ji bus Kamile.. po to teko pazinti tokia velniu priedusia Kamile, kad oj oj oj, bet mums tai nesutrukde pavadinti musu dukrytes taip.. bet aisku jei tas zmogus, kurio varda butume pasirinke keltu musm tik labai negiamas emocijas, turbut butume permaste savo sprendima
p. Kikimora
Mano vardas taip išrinktas sunglasses2.gif pavadino vardu mano dėdės panelės... jau tokia ji nepaprasta mano mamai atrodė biggrin.gif jos kartoje vardas retenybė, mano - taip pat, populiaresnis dabartinių paauglių tarpe
Pangasija
dar ir kaip gali.
Man pavydzdžiui ypatingai neigiamas asociacijas kelia vardas Simas. teko tokiu vardu pažinoti keletą žmonių, ir visi jie -- itin nemalonūs. Dar taip pat anksčiau dėl tos pačios priežasties nevirškinau vardo Robertas. Bet požiūrį kiek pataisė vienas į akį kritęs simpatiškas vyriokas.
o ir šiaip, vaikam duot vardus iš pažįstamų rato kažkaip nesinorėtų
Emerencija
O taip... kai kurie zmones labai "sugadina" vardus. Tu vardu niekada neduociau savo vaikam ax.gif
Isila
Iškart apie tai pagalvojau, kai rinkom vardą. Man pvz. sugadintas vardas Ieva. Niekad neduočiau, o vardas gražus. Kaip pagalvoji kažkokį vardą ir prisimeni žmogų tuo vardu, ir kyla neigiamos emocijos, tai tada kažkaip pats vardas perima tas neigiamas emocijas.
saulala
man tas pats su vardu Nedas. Kažkurioje temelėje visos tą vardą liaupsino, koks jis nepakartojaams o man jis pernelyg asocijuojasi tokiu berniuku Nedu, kurį mama badu marino (čia sena plačiai žiniasklaidoje nuskambėjusi istorija). Ir dėl to tas vardas tiesiog bjaurus.
p. Kikimora
QUOTE(saulala @ 2006 12 11, 12:43)
man tas pats su vardu Nedas. Kažkurioje temelėje visos tą vardą liaupsino, koks jis nepakartojaams o man jis pernelyg asocijuojasi tokiu berniuku Nedu, kurį mama badu marino (čia sena plačiai žiniasklaidoje nuskambėjusi istorija). Ir dėl to tas vardas tiesiog bjaurus.
*

blink.gif tu nepyk, kad taip pasakysiu, čia tik mano nuomonė, bet keista reakcija į vaiką - auką.. kad neigiamas asociacijas sukeltų jo mamos vardas tikrai labai suprasčiau ir pritarčiau..
Meka Pinavija
QUOTE(nenormali @ 2006 12 11, 12:17)
O taip... kai kurie zmones labai "sugadina" vardus. Tu vardu niekada neduociau savo vaikam  ax.gif
*

drinks_cheers.gif Tikrai, yra tokių vardų, kurių niekad neduočiau savo vaikui būtent dėl to, kad asocijuojasi su kai kuriais žmonėmis
saulala
QUOTE(Azalija @ 2006 12 11, 12:08)
blink.gif tu nepyk, kad taip pasakysiu, čia tik mano nuomonė, bet keista reakcija į vaiką - auką.. kad neigiamas asociacijas sukeltų jo mamos vardas tikrai labai suprasčiau ir pritarčiau..
*

O kuo ta mano reakcija tokia keista? Tu gal šito įvykio neprisimeni, bet kaip tas vaikas atrodė... Kaip iš koncentracijos lagerio. Dėl to ir tas vardas man asocijuojasi su nemaloniu to vaiko vaizdu.

p. Kikimora
prisimenu puikiai šią istoriją ir netgi sekiau tęsinius...

bet vat to nemalonaus įvaizdžio nesuprantu....
ramyra
Taip, man is tiesu taip yra. Jeigu yra tam tikro vardo nemaloni asocijacija su konkreciu zmogumi, tokio vardo neduociau. Del tos prezasties atmeciau vyro siulyta varda sunui blush2.gif
Sofiko
QUOTE(kvailiuke @ 2006 12 10, 12:59)
na nezinau ar cia tik man taip ar ir kitoms taip buna . noreciau paklausti ar tarkim  jums vardai nekelia asocijaciju su jusu pazystamais. na tarkim jusu kokia drauge vardu lina . o ji jums labai nepatinka.  ar duotumete savo vaikui toki varda kury nesioja jums nepatinkantis zmogus.
*

Tikrai taip:) Niekada nevadinciau vaikuciu tokiais vardais, kuriuos nesioja nelabai malonus zmones:)) Nors vardai gali buti labai grazus:)
O ne girdejote tokio dalyko, kad nelabai gerai vadinti vaikus tevu, seneliu ar t.t. vardais? Nes jie "perima" ju likima? Pati nelabai tikiu, bet kai kurie zmones tvirtai laikosi tokios nuomones.
saulala
QUOTE(Azalija @ 2006 12 11, 13:25)
prisimenu puikiai šią istoriją ir netgi  sekiau tęsinius...

bet vat to nemalonaus įvaizdžio nesuprantu....
*

Ne įvaizdžio, o vaizdo.

ką galiu padaryti, jei tas vaikas atrodė šlykščiai. Suprantu, kad jis vargšas ir mano jo buvo gaila, buvo baisu pagalvoti, kokia psichiškai nesveika turi būti moteris, drįstanti save vadinti to vaiko mama.

O ką, tau to vaiko vaizdas buvo malonus? Turbūt irgi ne. Tai ko tada nesupranti? Manau, tiek man, tiek tau jis sukėlė neigiamus jausmus. Tik man apgailėtinas vaiko vaizdas pasąmonėje stipriai susisiejo su vaiko vardu (gal dėl to, kad daugiau jokių Nedų nepažįstu).
Špoka
QUOTE(saulala @ 2006 12 11, 14:08)

*

o siaube, ne as viena tokia blink.gif Gal todel, kad ta varda ir isgirdau pirma kart deka tos istorijos, bet nemielas jis man ... unsure.gif ir kito paaiskinimo kodel nemielas, neturiu....
*Miurielė*
QUOTE(saulala @ 2006 12 11, 15:08)
Ne įvaizdžio, o vaizdo.

ką galiu padaryti, jei tas vaikas atrodė šlykščiai. Suprantu, kad jis vargšas ir mano jo buvo gaila, buvo baisu pagalvoti, kokia psichiškai nesveika turi būti moteris, drįstanti save vadinti to vaiko mama.

O ką, tau to vaiko vaizdas buvo malonus? Turbūt irgi ne. Tai ko tada nesupranti? Manau, tiek man, tiek tau jis sukėlė neigiamus jausmus. Tik man apgailėtinas vaiko vaizdas pasąmonėje stipriai susisiejo su vaiko vardu (gal dėl to, kad daugiau jokių Nedų nepažįstu).
*

Na aš irgi daugiau nežinau kitų Nedų, tai man taip pat, kai paminimas šis vardas, prieš akis iškyla būtent tas vaikas. Sutinku, vaizdas buvo tikrai nekoks verysad.gif (švelniai tariant). Šio vardo savo vaikui neduočiau (nors pats vardas man visai gražus) dėl tos pačios priežasties kaip ir Saulala.
Na čia kiekvienos asmeninė nuomonė smile.gif
Donalita
Siaip tai patariama duoti toki varda, kuris tiesiog patinka ir neasocijuoti jo su konkreciu zmogumi. Skaiciau, jei duosi varda pvz., senelio garbei, vaikas gali periimti jo karma, jei varda siesi su tarkim su kokiu kunigaiksciu, tai vaikas gali buti uzdaras, paranojiskas ir pan.
Bet man ir paciai sunku negalvoti apie visokius pazistamus. Niekaip neapsisprendziu, o mazis bet kuria akimirka jau gali atkeliauti. Pvz, suskaiciavau, kad pazistu 10 Valdu - 9 pijokai, o vienas siaip kazkoks... Tikrai tokio vardo sunui neduociau
kamileh
Aha, man vardas Nedas taip pat asocijuojasi su tuo vargšu Neduku ir neduočiau savo vaikui tokio vardo jau vien todėl, kad saviškiui nelinkėčiau tokio likimo.
M & G
QUOTE(špokulia @ 2006 12 11, 15:14)
o siaube, ne as viena tokia  blink.gif Gal todel, kad ta varda ir isgirdau pirma kart deka tos istorijos, bet nemielas jis man ...  unsure.gif ir kito paaiskinimo kodel nemielas, neturiu....
*

Man irgi šis vardas su tuo pačiu asociuojasi. Man Nedas - tai vargšas vaikas unsure.gif
Astee
Neduociui vaikui vardo, kuri turi man nemalonus zmogus rolleyes.gif
grange
QUOTE(mergyca @ 2006 12 10, 14:46)
[color=green] mes galima sakyti nuo pat musu pazinties dienos zinojome, kad jei kada susituoksim ir susilauksim mergytes, ji bus Kamile..

biggrin.gif aš kol kas mąstau taip pat..seniai šitą vardą širdį nešiojuos ax.gif

o kas dėl asociacijų, jos kyla ir visada kils, ir jei tai tikrai nemalonus žmogus, nesinori duoti tokio pat vardo, nors visiškai nereiškia,akd ir tavo vaikas toks bus, na bet įsitikinimai viską nugali.
Kas dėl Nedo, man tokių minčių nekilo.. Kažkaip ta vardo antipatija ne dėl tokių baisumų pasireiškia, o dėl pačio žmogaus nemalonių poelgių, o tas vaikutis niekuo kaltas nebuvo, kad jo motina tokia žiauri buvo.
Kribuk
Na aš tikrai neduočiau vardo to žmogaus, kuris man nepatika.
Dangiuks
Oi, taip, man beveik visada vardas kelia kažkokias asocijacijas ir tikrai neduočiau savo vaikiukui tokį vardą, kuris man kelia nekokias asocijacijas... lotuliukas.gif
sssaule
QUOTE(kvailiuke @ 2006 12 10, 12:59)
na nezinau ar cia tik man taip ar ir kitoms taip buna . noreciau paklausti ar tarkim  jums vardai nekelia asocijaciju su jusu pazystamais. na tarkim jusu kokia drauge vardu lina . o ji jums labai nepatinka.  ar duotumete savo vaikui toki varda kury nesioja jums nepatinkantis zmogus.
*

Turbūt neduočiau tokio vardo.
Nors nemanau, jei aš pažįstu labai nesimpatišką žmogų su tokiu vardu, ir tą vardą paskui duosiu savo vaikui, tai mano vaikas bus nesimpatiškas ar koks kitoks. Bet jaučiu, kad tiesiog man tas vardas bus nebegražus.
Levander
QUOTE(kvailiuke @ 2006 12 10, 11:59)
ar duotumete savo vaikui toki varda kury nesioja jums nepatinkantis zmogus.
*

niekada schmoll.gif smile.gif
Europiete
QUOTE(Mekačka @ 2006 12 11, 11:24)
drinks_cheers.gif  Tikrai, yra tokių vardų, kurių niekad neduočiau savo vaikui būtent dėl to, kad asocijuojasi su kai kuriais žmonėmis
*

Pritariu user posted image Ir as niekada neduociau tokio vardo vaikui, kuris asocijuojasi su nemaloniais zmonemis... user posted image Tiesiog net tas vardas tuomet pasidaro nebegrazus... user posted image
laumė-ragana
jokiais budais negalima duoti nemalonaus zmogaus vardo. juk tas vardas man asociajuosis su tuo blogieciu verysad.gif
FataMorgana
Niekada neduočiau savo vaikui žmogaus vardo kurio kažkada nemėgau - per gyvenimą įsitikinau, kad toks iš principo paprastas dalykas kaip vardas labai lemia žmogaus dalia ar santiki su kitais žmonėmis. rolleyes.gif
Niutsi
Deja, taip man būna gan dažnai... Vardas asocijuojasi su tam tikru asmeniu ir neretai dėl to tampa arba labai labai gražus, arba siaubingas... blush2.gif Na, bet ne su visais vardais taip nutinka, nes apie tuos, kurie begalo gražus arba labai jau bjaurus man, labai smarkiai nuomonė visgi nelkinta, šiek tiek gali pakisti, bet ne visiškai ax.gif
Ryzel
kelia asociacijas. jei vaikystėj pažinojau kokį spuoguotą girtuoklį Sigitą, tai praeis kažkiek laiko kol gražuolis Sigitas taps Sigitu be asociacijų ;]
Elemire
Aš vat kažkaip pagalvojau kad ko gero ne tik tos asociacijos apie pažįstamus žmones veikia. Kažkaip žiūrėjom čia vardyną su vyru, ir pastebėjau vardą Veronika - vardas gal ir nieko, vaikystėj net gražus buvo "Kapitono Tenkešo" prisižiūrėjus, bet paskui teko skaityti lietuvių literatūros klasiką mokykloj ir dabar visą laiką su "Paskenduole" asocijuojasi. doh.gif
Miglota
vire diskusija del Nedo... is tiesu, vos isgirdus varda stovi akyse vargsas vaikas... na dabar jau nebe taip daznai, bet kai ta istorija tik pasirode, tai tikrai... nors vaikas aisku cia del nieko neklaltas, bet kazkodel kyla neigiamos asociacijos...

o siaip tai yra keletas vardu, kurie labai sirdziai nemieli, vien del tu vardu savininku
-rasa-
QUOTE(Ryzel @ 2007 04 11, 21:27)
kelia asociacijas. jei vaikystėj pažinojau kokį spuoguotą girtuoklį Sigitą, tai praeis kažkiek laiko kol gražuolis Sigitas taps Sigitu be asociacijų ;]
*

drinks_cheers.gif
plius laike kinta ir mūsų požiūris į daugelį dalykų 4u.gif
OdreK
Mums su vyru buvo labai svarbu ne tik asociacijos bet ir pati vardo reiksme. Sunku buvo isrinkti varda. Viena vakara vyras ziurejo tv ir sako : siemet graziausia metu moterim tapo Odre hepburn. Kazkaip patiko tas vardas, negirdetas ir reiskia, jog kilmingas, galingas. Isrinkom si varda ir gime labai grazi mergyte, dabar dar grazesne
HappyAngel
QUOTE(OdreK @ 2007 05 18, 13:36)
Mums su vyru buvo labai svarbu ne tik asociacijos bet ir pati vardo reiksme. Sunku buvo isrinkti varda. Viena vakara vyras ziurejo tv ir sako : siemet graziausia metu moterim tapo Odre hepburn. Kazkaip patiko tas vardas, negirdetas ir reiskia, jog kilmingas, galingas. Isrinkom si varda ir gime labai grazi mergyte, dabar dar grazesne
*

Nu įdomiai jūs čia- kaip tariat, taip ir parašėt? mastau.gif Ji nebuvo vardu Odre Hepburn, ji buvo Audrey Hepburn.
Marsella
Man taip pat vardai kelia asociacijas, ir nemėgstamų žmonių vardais savo vaikų tikrai nevadinčiau, nebent pasikeistų nuomonė, arba sutikčiau kitą tokiu pačiu vardu žmogų, kurį pamėgčiau smile.gif Ne dėl to, kad vardai pasidarytų nebegražūs, o dėl to, kad išgirdus tą vardą iškart prieš akis tas žmogus prisimintų, o tikrai nenorėčiau, kad tardama vaikelio vardą prisiminčiau blogus dalykus 4u.gif
ejeva
Man labai gražus buvo vardas Austėja. wub.gif Sakiau, kai turėsiu dukrą, būtinai pavadinsiu šiuo vardu. wub.gif Kartą pamačiau tokią mergaitę, Austėją, labai nešvariais rūbais, blink.gif "prašaudyta" doh.gif maikute ir psio - nuo to karto man šitas vardas schmoll.gif
Marsella
Man tai dažniau būna ne dėl išvaizdos žmogaus vardas asocijuojasi, o dėl elgesio, pvz. tokio gražaus vardo moteris buvo, aš su ja susibendravau, o po to pamačiau, kad ji egoistiška, naudojasi visais kuriais tik gali, meluoja į akis, veidmainiauja, taigi visada man šis vardas asocijuojasi su ja doh.gif
nastalzi
O taip buvo ir man. g.gif
RitaRazi
Ne vardas zmogu, o zmogus varda, ka? mirksiukas.gif

Mums buvo svarbu, kad vardas keltu geras emocijas, butu prasmingas ir nebutu pagadintas jo "savininku" smile.gif
helena
QUOTE(ejeva @ 2007 05 19, 20:36)
Man labai gražus buvo vardas Austėja.  wub.gif Sakiau, kai turėsiu dukrą, būtinai pavadinsiu šiuo vardu.  wub.gif  Kartą pamačiau tokią mergaitę, Austėją,  labai nešvariais rūbais,  blink.gif "prašaudyta"  doh.gif maikute ir psio - nuo to karto man šitas vardas  schmoll.gif
*

Mn irgi daugiau ne su išvaizda asocijuojasi, o su savybėm ax.gif
Krisla
Taip taip, net ir gražiausią vardą gali sugadinti antipatiškas žmogus mirksiukas.gif Man visą laiką visiškai neblogas vardas buvo Monika. Kai tapau nėščia ir vyrui prasitariau, kad vienas iš variantų mergaitei būtų Monika, jis mane iškart atšaldė ir pasakė, kad niekada gyvenime bigsmile.gif Pasirodo, vaikystėje jo kaimynė buvo tokiu vardu - keista ir baisi bobulencija doh.gif Na, aš ją dabar gerai pažįstu, tai tikrai džiaugiuosi, kad dukrai tokio vardo nedavėme mirksiukas.gif
zuasta
QUOTE(helena @ 2007 05 22, 20:02)
Mn irgi daugiau ne su išvaizda asocijuojasi, o su savybėm ax.gif
*

Man taip pat ax.gif
***Žaltvykslė
Asociacijos daro daug.Man,pvz,vardas Sabina būtų gražus iš skambesio,nu bet taip ir stovi prieš akis viena baisuokliška persona..gyvenime savo vaiko nepavadinčiau.
insi
man daugelis graziu vardu kelia nemalonias asociacijas. jais savo vaiko ir nevadinciau schmoll.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.