Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Jei auklė suserga, o mamai reikia į darbą
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Viskas apie aukles
Kurpaite
Siaip ne taip sutariau su aukle del maziuku prieziuros, kad galeciau eit i darba.

Bet ji klausia - o kas bus, jei ji susirgs? g.gif Negi as turesiu neit i darba? blink.gif Idomiai pasiaiskinciau - aukle serga blink.gif

Ka darot tokiais atvejais? Sukates su seneliais/mociutem? Mums taip neiseitu sad.gif
Šmigija
Tokios situacijos dar nebuvo. Bet as tada tikrai neiciau i darba, nes sergancios aukles nenoreciau leisti prie vaiko. Taciau uz ligos dienas auklei nemokeciu nei lito.
Maksi
Kai mūsų auklytė suserga arba jai reikia pas gydytoja, aš visuomet ją išleidžiu - savo darbo sąskaita. Jeigu ji negali ateiti visą dieną i darbuką, tai ir nemokame pinigėlių. Bet jei tik kokią valandėlę išbėga(aš atsiprašau trumpam iš darbo tuomet), tai mes nesismulkiname dėl tų kelių litų išskaičiavimo, nes ji be galo be krašto puiki auklytė thumbup.gif . Kartą jai reikėjo išvažiuoti kelioms dienoms, tai, kadangi mes neturime kam palikti dukrytės 2.gif , aš paprašiau darbe nemokamų atostogų tas kelias dienas. Net neturėčiau minčių palikti mergaitės kokiai naujai moteriai taip staiga. Nesiryžčiau skaudinti vaiko širdutės wub.gif .
Jei tai normali moteris, kurios gyvenimo būdas normalus, tai ji ir nesirgs dažnai. Juk ir pati sergi retai. smile.gif
Šmigija
Va vakar mano aukle, napasitarusi su manimi uzsirase 16 val pas daktara (kartais kai jai reik pav i birza, ja pakeicia jos dukra) nors zinojo kad dukra pavaduot negales. Taigi anot jos as turejau iseiti is darbo 2 val anksciau kad isleisciau ja. Kaip manote, mano darbdavys mane isleido? Aisku kad ne, nes tai nebuvo susije su mano vaiko ar mano pacios sveikata, meluot sefui neturiu galimybiu, jis puikiausiai pazista mano seima ir zino kas kada joje dedasi. Aukle ispejau pries iseidama i darba, deja grizusi radau ja supykusia, bet argi cia mano kalte? Supykus ji ir siandien atejo. Bet gal kita karta geriau pagalvosir pas daktara eis tada kai ja gales kas kitas pakeisti. Aisku jei liga ja uzkluptu ir tektu jai sirgt savaite, as imciau pati biuleteni (uz kuri deja man reiketu moketi daktarei).
Agu
Gerbiamos mamytes,

norejau Jusu nuomones atsiklaust- kaip reaguotumet ir elgtumetes, jei isrysketu Jusu auklytes sveikatos ligos..
Klausiu nes patiems teko susidurti, vat ir galvoju, ar teisingai pasielgem g.gif
Mat musu aukle serga neuroze- nervu liga. Neadekvaciai reaguoja i situacijas, i asaras del pastabos bet kokios, buvo net isterikos priepuolis, kurio metu ji sukniubo ant grindu. Galvojau is pradziu, kad as tokia besirde ir kankintoja, na lepteliu as pora pastabu, bet ir mano vyras, ir draugai is karto pasiule jos atsisakyti, juk nezinai kaip gali pasielgti kokioje nors ekstra situacijoje likusi viena su vaiku. Siaip jokiu daugiau minusu nepasakyciau apie ja- tvarkinga, mylinti vaikus, bet tas pastovus zliumbimas mane varo isproto.
Sita problema isryskejo kazkur po menesio bendravimo, o vakar ji tiesiog atidave man raktus ir atsisveikino.
Nu va dabar ir lauksiu Jusu pastebejimu- ar ant gedos stulpo mane, ar...
norge
Viskas teisinga. Aš būčiau pasielgus lygiai taip pat. Tu neprivalai būti mandagi svetimiems žmonėms savo vaiko gerovės sąskaita. Kitos išeities negali būti- palikti vaiką su tokiu žmogumi tikrai pavojinga.

Mesk iš galvos ir iš širdies.

Ale ir negarbingai ta moteriškė pasielgė. Juk žino, jog turi problemų su nervais, bet eina samdytis aukle, priziūrėti vaiką! mad.gif

Nors žinau atvejį, kai lietuvis nuslėpė, jog serga džiova ir įsidarbino sanitaru vienuose JAV senelių namuose mad.gif. Visokiu frykų pasitaiko....
Summer
Manau, pasielgei teisingai. Mano draugams buvo panaši situacija. Tik auklė nuslėpė, kad serga epilepsija. Ir išaiškėjo labai netyčia: jų vaikas atkando kokį tai plastamasinį žaisliuką ir vos neužduso. Auklei iš tų nervų prasidėjo priepuolis, teko vežti į ligoninę. Tai mano draugė po to irgi kankinosi: atleisti ar palikti. Galiausiai apsisprendė atleisti. Nes maža ką... Juk kalba eina apie mažą, savimi nesugebantį pasirūpinti vaiką. O jei tavo auklei iš tų nervų užeis noras suduoti vaikui? Brrr... Gerai padarei, kad atsisveikinai thumbup.gif
Agu
Nu va, aciu- paguodet. As irgi manau, kad neimanoma taip sutarti, kad auklei niekad jokiu jokiu pastabu nepasakyt. O jei del kiekvienos pastabos dar bus liejamos aukles asaros, tai mamai ir teciui pasikart belieka, kad aukle ramiau jaustusi. Juk skirtingai i vaiku prieziura ziurim. Ir vaikuciui mama nori tik geriausio. O auklyte turi prisitaikyti prie seimos poreikiu kaip ir pati seima. Oi kaip sunku su tom auklem huh.gif
Rasma
Manau, kad kiekvienas turi elgtis taip, kaip jam atrodo geriausia.
mano auklė irgi vienąsyk verkdama man paskambino į darbą, nes jai pasakė pastabą Lauros močiutė. Paprastą, visai nekaltą pastabą. Man buvo gaila auklės, net labai. Šitaip mergina raudojo blink.gif
Bet jei ji sirgtų nervų liga, daug galvočiau..Aišku, žiūrint kokia ta liga g.gif

O kitas auklės ligas priimu žmogiškai. Esu pakankamai gailestinga, kad suvokčiau kito blogą savijautą, visada, jei pasiprašys leisiu neateit, o neatėjus vis vien mokėsiu atlyginimą. Bet auklė irgi turi būti teisingas žmogus, nemanipuliuot manimi. Dabartinė, pirma ir vienintelė auklė - thumbup.gif
Laisvė
Visus metus dukrai samdžiau šiek tiek neprigirdinčią auklę - pagyvenusią moteriškę. Kad ji neprigirdi ir yra su klausos aparatuku - žinojau iš anksto. Ir ji pati apie tai kalbėjo. Bet aš numojau į tai ranka: "Duok, Dieve, mums visiems mažiau girdėti ir mažiau matyti". Ir jokių problemų dėl to nebuvo. Nors moteriškutė pensininkė, bet žvitri, kasdien jos ir lauke būdavo, ir sportuodavo, ir visur spėdavo. Ir dabar dukra ją savo močiute vadina.
Agu
QUOTE (Laisvė @ 2004 11 11, 01:19)
Visus metus dukrai samdžiau šiek tiek neprigirdinčią auklę - pagyvenusią moteriškę. Kad ji neprigirdi ir yra su klausos aparatuku - žinojau iš anksto. Ir ji pati apie tai kalbėjo. Bet aš numojau į tai ranka: "Duok, Dieve, mums visiems mažiau girdėti ir mažiau matyti". Ir jokių problemų dėl to nebuvo. Nors moteriškutė pensininkė, bet žvitri, kasdien jos ir lauke būdavo, ir sportuodavo, ir visur spėdavo. Ir dabar dukra ją savo močiute vadina.

Neprigirdinti auklyte- manau, kad ne problema, taciau su tuo kuo mes susidurem..as ne viska Jums merginos papasakojau, tos problemos ne is niekur pas ja atsirado. Tai dauuug sudetingiau nei atrodytu iskarto. Neturiu teises aptarineti viesai zmoniu istikusiu nelaimiu, taciau kai pas zmogu yra dideles problemos su nervu sistema, ir tai atsiliepia visai seimos savijautai, tai manau, kad negerai. Mes jos neatleidom patys, ji pati pasirinko, isejo ir tiek..nors zadejo duoti 2 savaites kitai auklytei susirasti. Duok dieve, kad ji susirastu seima, kurioje tevai jokiu absoliuciai pastabu nesako, viskas jiems tiktu ir pan., nes kitaip ji negales niekur dirbti.
Nesu as sventa, ir jei vaiko drabuziai neislyginti- pasakysiu, kad islygintu, o ne dvi savaites guletu..jei man atrodo, kad vezimelio ratus po lauko reikia isplauti- pasakysiu, jei noriu, kad geru oru eitu i lauka du kartus- irgi pasakysiu. Ir jei mane aukle apkaltina tuo, kad po savaitgalio vaikas verkia apsisisiojes ne ant puoduko, ir kad galbut mes ji uztai baram- pasakysiu jai, kad as- motina, niekada ant savo vaiko nerekiau, nes jis dar per mazas suprasti, kad sisioti negalima ant grindu..po to gaunu kruva asaru, drebejimu, ir vos ne isteriku po kiekvienos pastabos, turiu po to galvot, ar ji dar ryt ateis i darba, o gal ji neadekvaciai sureaguos, jei vaikas pvz. nukristu, susitrenktu ar ka.. NU KA AS GALIU TADA GALVOT!!!???KAIP AS TURIU JAUSTIS!?
mamulia
Psichinem ligom sergantis zmogus negali priziureti kudikio. Vienareiksmiskai wink.gif
Kurpaite
Atsiprasau, uzvedziau tema ir pati cia tiek laiko neuzsukau blush-anim-cl.gif

Tai panasiai ir man reiketu elgtis - tektu neit i darba, prasimanius priezasciu g.gif Pas mus nera taip jau labai grieztai, pora dienu tai suprastu, jei neateiciau ir be jokiu biuleteniu. Bet jei butu tokia bjauri situacija, kad pvz aukle serga, o paskui vaikai suserga ir tas nebuvimo darbe laikas issitestu - va cia tai beda blink.gif

O visiskai nauja zmogu kviestis tikrai nenoreciau; maziuliai jau ir dabar labai atsirenka, su kuo draugaut nori.
Bekasė
QUOTE (*Drambliukas* @ 2004 10 26, 14:58)
Aisku jei liga ja uzkluptu ir tektu jai sirgt savaite, as imciau pati biuleteni (uz kuri deja man reiketu moketi daktarei).

o kodel tu uz nedarbingumo lapeli, vaiko slaugymui, turetum moketi daktarei. Tas nedarbingumo lapelis tau ir taip vaiko ligos atzvilgiu priklauso ir dar apmokejimas yra 100%, o kai pati sergi tik 80%

o jei tektu samdyti aukle, tai iskart butu aptarta, kad jei jinai serga, tai turi ir pasirupinti, kas ja pavaduos, nes tam ir samdau aukle, kad galeciau nesukti sau galvos del darbo - galesiu iseiti, turesiu vaika kam palikti.
Šmigija
va butent, jei vaikas serga tai biuletenis priklauso, o jei serga aukle, tai as jau turesiu biuletenio "po blatu" prasyt ir turesiu uz ji moketi min 50 Lt, o jei aukle ilgam apsirgs, o jei po jos ar as pati ar vaikas netycia apsirgs? Taip kad arba aukle randa kas ja pakeistu, arba rupinasi savo sveikata.
ramuneb
pas mus sitauacija tokia, auklė serga kažkokia liga, kuri jei kartojasi rudenį ir pavasarį, ją pykina, vemia,kokia ji nepasako kai klausiam, nors pati yra dirbusi prieš metus lopšelyje , tiesiog nežinom kaip elgtis
enca
pati rizikuoti savo vaiko saugumu bijociau, bet... pamenu bendradarbe pasakojo, kad vaikysteje ja ir seseri priziurejo aukle, turinti psichine negalia (tiesa, nezinau tiksliai kokia). Sake ji buvusi puiki aukle, iki siol ja prisimena su meile...
Is tiesu tai gal priklauso nuo ligos ir situacijos. Ir musu nuojautos
Agu
QUOTE(enca @ 2004 12 14, 20:51)
pati rizikuoti savo vaiko saugumu bijociau, bet...  pamenu bendradarbe pasakojo, kad vaikysteje ja ir seseri priziurejo aukle, turinti psichine negalia (tiesa, nezinau tiksliai kokia). Sake ji buvusi puiki aukle, iki siol ja prisimena su meile...
Is tiesu tai gal priklauso nuo ligos ir situacijos. Ir musu nuojautos
*

Nieko nesakau, ji buvo isties gera auklyte ir dabar susirasom su ja sms- ji pasveikino Augusta su gimimo diena, siaip pasiteirauja kaip jam sekasi thumbup.gif . Taciau dabar su vyru viska prisimine dziaugiames, kad viskas butent taip baigesi. Labai dziaugiames dabartine auklyte thumbup.gif
As isties negaliu patarti mamytem vienareiksmiskai- atsisakyti ar ne. Svarbi yra nuojauta, savijauta kartu bendraujant. Apskritai daug veiksniu itakoja galutini apsisprendima.
Kurpaite
Tai va, jau buvo pora dienu susirgusi aukle blink.gif Porai valandu istrukdavau i darba, ateidavo "atsargine" aukle, bet ji visa diena negali ir nemoketu su dviem leliais pabut.

Bjauri situacija, ner ka ir sakyt. Laimei, darbe visi suprato, o ir as susiemiau ir viska, ka planavau, padariau.

Bishojo
Mano auklė šiandien susirgo... cry.gif Ir jaučiu, kad ne porai dienelių... cry.gif O man į darbą žiauriai reikia, tai šiandien mano mama iš darbo atsiprašė, bet ką sugalvoti sekančiai savaitei? g.gif
introdusa

mano draugės auklė nuslėpė, kad sirgo tuberkulioze, po keturių metų jos vaikui taip pat buvo nustatyta tuberkuliozė, auklė rodė lapelius, kad seniai pasveikusi, bet........ vistiek juk yra-kažkokia tikimybė apkrėsti vaiką.
Manau, kad auklės, norėdamos darbo slėps savo buvusias ir esamas ligas.
Veidrodelis
Jei aukle suserga ir reik istrukt i darba - visada yra valandiniai darzeliai
ar vaiku kambariai.. mirksiukas.gif

- "Malvina" zirmunuose;
- "Smaragdo miestas" antakalnyje;
- "Kidigym" siaures miestelyje;

Is bedos dar yra vaiku kambariai akropoly ir CUP..
vaivos juosta
Mums tokiais atvejais gelbsti močiutė. Jau pensijoje, tai vis ramiau man, kad rasiu namuose.. smile.gif
Eleina
QUOTE(katuka @ 2005 02 25, 10:55)
Mano auklė šiandien susirgo... cry.gif  Ir jaučiu, kad ne porai dienelių...  cry.gif  O man į darbą žiauriai reikia, tai šiandien mano mama iš darbo atsiprašė, bet ką sugalvoti sekančiai savaitei?  g.gif
*

va pas mane tai buna beda kai vaikas suserga, o i darba butinai butinai reikia, arba jei serga kas pora savaiciu.. negaliu tik biuleteniu imt. taigi susiradau valandine aukle. bet paskutinius du kartus kai jos reikejo - ji negalejo. tada puse darbo dienos mama is darbo atsipraso, puse - as.. tai vargelio biski buvo.. tiesa - dar viena dalyka padariau. kadangi turiu atostogu dienu nemazai, parasiau prasyma savaitei, ir po to naudojau po puse dienos. pasveiko mazoji anksciau nei sunaudojau visa savaite rolleyes.gif
vėjai keturi
QUOTE(vaivos juosta @ 2007 10 31, 12:37)
Mums tokiais atvejais gelbsti močiutė. Jau pensijoje, tai vis ramiau man, kad rasiu namuose.. smile.gif
*

Jeigu visi močiutes turėtų, tai tokios temos net nebūtų schmoll.gif
Dykuma5
Man vieną kartą buvo taip:
Vyras dirba paromis ir buvo jau darbe, o aš turėjau į darbą išeiti 8.30. Jau buvo beveik tiek ir auklės nesulaukiau - paskambinau, o ji man sako, kad sergu ir man neprisiskambina [manau, kad net nesiteikė paskambinti], tai aš staigiai prikėliau savo 2,5 metų sūnelį - buvo žiema, paskambinau kolegei ir pasakiau, kad vėluoju, o pati pasiėmiau greitai sūnų ir......į darbą [gerai, kad iki darbo 15 min.pėstute]
taip ir pradirbom abu [gerai, kad valdžia suprato],o paskui vyras turėjo laisvų, nes dirba kas 4 parą ir suspėjom surasti kitą auklę, nes senąja negalėjau pasitikėti......
auksule
tai gerai , kad valdzia supratinga..galetu visr taip buti..
lavaza
QUOTE(Silvute @ 2004 11 20, 12:53)
o kodel tu uz nedarbingumo lapeli, vaiko slaugymui, turetum moketi daktarei. Tas nedarbingumo lapelis tau ir taip vaiko ligos atzvilgiu priklauso ir dar apmokejimas yra 100%, o kai pati sergi tik 80%,

*

O gal kas zino, ko gero jau nebeliko to 100 proc.amokejimo vaiko slaugos atveju?
Dabar 85 proc., kaip ir ligos pasalpa?
Hmmm...
QUOTE(lavaza @ 2007 11 20, 23:05)
O gal kas zino, ko gero jau nebeliko to 100 proc.amokejimo vaiko slaugos atveju?
Dabar 85 proc., kaip ir ligos pasalpa?
*

Taip, 100 proc nemoka (na bent jau man nemokėjo biggrin.gif)
neli
QUOTE(Hmmm... @ 2007 11 21, 11:04)
Taip, 100 proc nemoka (na bent jau man nemokėjo biggrin.gif)
*

Aha, tikrai nemoka jau ax.gif
tanita
na, kai musu mergytes aukle buvo nusiplikius koja, tai as savaite buvau atostogose (bet pas mane atostogos 2 menesiai) - o siaip daugiau atsiprasymu ilgesniu kaip dienai per 3 metus nelabai buvo....
junga
taaip, is sios temos supratau, kad vienos aukles neuztenka... smile.gif na, bet gal kokia kaimyne pensininke galima butu prisikalbinti tai aukles sirgimo savaitelei ... smile.gif
arba susikooperuoti su kokia drauge, namie auginancia vaikuti - laikinai juk paziuretu ir dar viena. svarbiausia, kad susirgusi aukle nebutu spejusi vaikelio apkresti.. smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.