Vaivilute
2006 12 11, 14:05
Po tevu susirinkimo dukros pirmokes klaseje nakti negalejau uzmigti. Girdejau, kad mokyklose siaip laikais visokiu dalyku vyksta, bet vis pagalvoji - tai kazkur kitur ... Pasirodo, klaseje yra 2 vaikai, kurie vidury pamokos eina prie lentos mustis vienas su kitu, bet kuri suaugusi zmogu gali isvadinti rusiskais zodziais, mokytojai spiria i koja ir t.t. Like klases vaikais ir ginasi, ir tuo paciu mokosi tokio elgesio. Pvz. mergaites ginasi taip, kad visos susitare vienu metu spiria "blogieciui". Na, as nesu uz tai, kad mano vaikas mokytusi spardytis ir girdetu bjauriausius keiksmazodzius, sakomus net mokytojai. Be to, kur garantija, kad viena diena negris sumusta ?..
Ka daryti ? Gal turite ar turejote panasu atveji ?
As jau kita diena emiausi iniciatyvos rinkti tevu parasus, kad tuos 2 vaikus bent jau isskirtu. Juk negali visa klase iseiti is mokyklos del dvieju blogo elgesio.
Pangasija
2006 12 12, 10:00
kiekvienoj klasej manau galima rasti po "blogieti" egzemplioriu, arba ju keleta. kartais tikrai tai buna probleminis vaikas, o kartais tiesiog "blogesnis" nei kiti, ir ant jo periodiskai vaziuojama. atsimenu savo mokykla ir kelis tokius vaikus, tai budavo koks nors vienas labiau pasiutes, tai tuoj gaudavo stampa "Tomas chuliganas", tada per visus tevu susirinkimus budavo snekama "Tomas pridirbo ta ir ta" (lygtai klasej kitu vaiku nebutu), ir visas mokytoju demesys i tai, ka tas Tomas dar pridirbs. niekas is jo nieko kito nesitiki. o jei tas vaikas butu pradejes gerai elgtis, tai butu tiesiog prarades visa jam skiriama demesi.
Vaivilute
2006 12 12, 16:54
Tai ka daryti ?
Demesio i ji nekreipti neimanoma, nes jis (arba jie) uzkabineja kitus vaikus, piktybiskai trukdo mokytojai vesti pamoka. Ir kai tai vyksta jau pirmoje klaseje ... negaliu ramiai to praleisti pro ausis, juk kalbama ir apie mano vaiko sauguma dabar ir ateity
Topotuna
2006 12 12, 17:06
O ką sako mokytoja? kokų veiksmų imasi ji? Aš suprantu, kad tokie vaikai išmuša visą klasę iš vėžių ir kenčia kiti vaikai. Bet aš manau, kad lengviausias sprendimas yra tuos vaikus pašalinti iš tos klasės. Bet jei jie yra pirmokai, tai vis tiek turės kažkur mokytis... tai ne gi visi juo taip ir nurašinės? Taip problema nesispręs, o tik pagilės. Aš manau, kad šie vaikai turi problemų šeimoje, su auklėjimu ir pan. ir tos visos muštynės ir keiksmai yra kaip pagalbos šauksmas, dėmesio į save atkreipimas. Manau, kad su visa klase (įskaitant ir mokytoją) turi padirbėti psichologas bei socialinis darbuotojas (ir tai turėtų būti ne vienkartinis užsiėmimas), taip pat į tuos vaikus ir jų šeimas turėtų atkreipti dėmesį ir gi soc. pedagogas. Be abejo labai sunku spręsti, kas kaip ir prie po ko nesusidūrus su šia situacija konkrečiai, bet tai mano tokia nuomonė. o beje, ką sao tų vaikų tėvai? kokia jų nuomonė, požiūris į situaciją ir į savo vaikų elgesį?
Nu tai gal visu pirma mokytoja turetu su vadovybe apie siuos vaikus kalbetis ir spresti ta problema.
Surfinija
2006 12 12, 20:24
QUOTE(Ni1 @ 2006 12 12, 18:06) o beje, ką sao tų vaikų tėvai? kokia jų nuomonė, požiūris į situaciją ir į savo vaikų elgesį? Kažkodėl įtariu, kad nieko: paprastai tokių vaikų tėvai į susirinkimus nevaikšto, o ir individualiems pokalbiams mokytojai jų neįstengia prisišnekinti, kad ateitų... Vaikas auga vienas pats, "kovoja" už vietą po saule. Tokiais atvejais lengviau patarti teoriškai: reikia psichologo, socialinio darbuotojo... Taip, tikrai reikia. Tik bėda ta, kad jog jų reikia atrodo tik skriaudžiamų vaikų tėvams ir mokytojams, bet ne pačių padaužų (švelniai tariant) tėvams. Turim ir mes panašių vaikų klasėje (tiek vyresniosios, tiek jaunesniosios). Ir tiesą sakant net nežinau, ką realiai daryti. Aną dieną grįžo mano pirmokė namo apsiverkusi, nes viena mergaitė (pirmokė!) jai įspyrė į pilvą. Mergaitės "nepasidalino" klasės lenta rašymui. Maniškės draugė buvo nelinkusi nusileisti ir pyktį išliejo ant skriaudikės daiktų (pažėrė knygas ant stalo), tai muštukė nedrįso jai spirti (bijojo grąžos) ir įspyrė maniškei... Skaudžiausias buvo ne spyris, bet mokytojos reakcija, kaip ji "sprendė" konfliktą. "Nesigilinkim, nes bus tik daugiau problemų,- kitais metais Ugnė pereis į kitą mokyklą..." Mano mergaitė labai nedrąsi, stengiasi konfliktinių situacijų išvengti. Bet aš jai pasakiau: jei galima - konflikto išvenk, jei spiria, stenkis išsisukti, koją pagauti ir pan., bet jei jau įspyrė, tai spirk atgal kiek sveikatos turi į koją (ne pilvą, ne galvą), kad daugiau nelįstų (klausimas tik, ar ji tai išdrįstų). Suprantu, kad tai negerai, bet suprantu ir tai, kad jei nusileis, tai kitą kartą progai pasitaikius vėl bus atpirkimo ožiu. Vaikai privalo mokėti gintis patys, jei jų neapgina tie, kuriems mes juos patikime kitą kartą ir didesnei dienos daliai  Šį kartą skriaudikei vyresnėlė nuėjus pagrąsino tėčiu. Kaip toliau reikalai klostysis žiūrėsim. Kiek žinau muštukė vakar apspardė kitą klasiokę, ir vėl liejosi ašarėlės... Įdomu, ar ilgai bus "nesigilinama" ir bijoma "daugiau problemų"?
Vaivilute
2006 12 15, 14:07
QUOTE(Ni1 @ 2006 12 12, 17:06) O ką sako mokytoja? kokų veiksmų imasi ji? Aš suprantu, kad tokie vaikai išmuša visą klasę iš vėžių ir kenčia kiti vaikai. Bet aš manau, kad lengviausias sprendimas yra tuos vaikus pašalinti iš tos klasės. Bet jei jie yra pirmokai, tai vis tiek turės kažkur mokytis... tai ne gi visi juo taip ir nurašinės? Taip problema nesispręs, o tik pagilės. Aš manau, kad šie vaikai turi problemų šeimoje, su auklėjimu ir pan. ir tos visos muštynės ir keiksmai yra kaip pagalbos šauksmas, dėmesio į save atkreipimas. Manau, kad su visa klase (įskaitant ir mokytoją) turi padirbėti psichologas bei socialinis darbuotojas (ir tai turėtų būti ne vienkartinis užsiėmimas), taip pat į tuos vaikus ir jų šeimas turėtų atkreipti dėmesį ir gi soc. pedagogas. Be abejo labai sunku spręsti, kas kaip ir prie po ko nesusidūrus su šia situacija konkrečiai, bet tai mano tokia nuomonė. o beje, ką sao tų vaikų tėvai? kokia jų nuomonė, požiūris į situaciją ir į savo vaikų elgesį? Beda, kad mokytoja susirgo ilgam. Ji kazkaip dar valde tuos vaikus, bet atejus pavaduojanciai - visiskas chaosas. Problemu seimoje tikrai yra, as irgi tuo neabejojau. Ir paaiskejo, kad tevas smurtautojas ten. Gaila labai ir vaiko, ir mamos, kuri visaip stengiasi. Bet negalim pamirsti ir niekuo detu vaiku ... QUOTE(Surfinija @ 2006 12 12, 20:24) Kažkodėl įtariu, kad nieko: paprastai tokių vaikų tėvai į susirinkimus nevaikšto, o ir individualiems pokalbiams mokytojai jų neįstengia prisišnekinti, kad ateitų... Aną dieną grįžo mano pirmokė namo apsiverkusi, nes viena mergaitė (pirmokė!) jai įspyrė į pilvą. Įdomu, ar ilgai bus "nesigilinama" ir bijoma "daugiau problemų"?  Na, musu atveju mama labai stengiasi, o kaip supratome visu bedu saltinis - smurtautojas tevas - is tiesu nereaguoja i jokius kvietimus. Todel neissprendus tevo klausimo, niekas turbut deja nepasikeis ir su vaiku, kurio is tiesu tai laba i gaila ... jis yra tikroji auka, jis niekur nepritaps kol neivyks kazkoks stebuklas O mes "blogiecio" berniuko problema ememes spresti patys, t.y. klases vaiku tevai, nes kam gi daugiau rupi musu vaikai ? mokytojos truputi kiti rupesciai. Paraseme labai argumentuota prasyma direktoriui, po kuriuos pasirase beveik visi tevai ir labai svarbu - dvieju minimu vaiku tevai taip pat, nes mes prasome isskirti tuos 2 vaikus, manydami, kad jei liks klaseje 1 - jau bus daug lengviau mokytojai ji palenkti. Problema mokykloje jau buvo zinoma ir be musu, visi spec.darbuotojai jau dirba situo klausimu, bet tikimes, kad musu parasai reikala dar pagreitins.
Minesota
2006 12 15, 14:45
Buvo sūnaus pirmoje klasėje nevaldomas berniūkštis. Mušdavo tiek berniukus, tiek mergaites, apsjaudydavo, lakstydavo per pamokas, per pamokas lysdavo po stalu ir urgzdavo (kaip šuo) ant visų kurie artindavosi. Kartą pradėjo laužtis pro užrakintas duris į žaidimų kambarį, spardyti duris. Mokytoja suėmė jį užrankos, kad nutrauktų jo veiksmus, tuomet rėkti visa gerkle ėmė, kad mokytoja jį muša. Mokykloje jo nesuvaldydavo nei mokytoja, nei soc. pedagogė, nei direktorius. Prie tėvų būdavo sąlyginai ramus. Kurį laiką vienas iš jo tėvų sėdėdavo pamokose, tuo metu buvo geriau. Kai tėvų nebebuvo - vėl tas pats. Istorija baigėsi tuo, kad jį tėvai perkėlė į kitą mokyklą.
Vaivilute
2006 12 18, 11:24
QUOTE(Minesota @ 2006 12 15, 14:45) Buvo sūnaus pirmoje klasėje nevaldomas berniūkštis. Mušdavo tiek berniukus, tiek mergaites, apsjaudydavo, lakstydavo per pamokas, per pamokas lysdavo po stalu ir urgzdavo (kaip šuo) ant visų kurie artindavosi. Kartą pradėjo laužtis pro užrakintas duris į žaidimų kambarį, spardyti duris. Mokytoja suėmė jį užrankos, kad nutrauktų jo veiksmus, tuomet rėkti visa gerkle ėmė, kad mokytoja jį muša. Mokykloje jo nesuvaldydavo nei mokytoja, nei soc. pedagogė, nei direktorius. Prie tėvų būdavo sąlyginai ramus. Kurį laiką vienas iš jo tėvų sėdėdavo pamokose, tuo metu buvo geriau. Kai tėvų nebebuvo - vėl tas pats. Istorija baigėsi tuo, kad jį tėvai perkėlė į kitą mokyklą. Manau, kad ir musu istorija turetu baigtis lygiai taip pat ... Tikiuosi, kita aplinka kazkaip paveiks i gera vaika
Problema kvaila bet rimta.Tokie nevaldomi vaikai tiesiog paralyzuoja klases darba jau nekalbant apie psichologines problemas.Kiek zinau,mokytojai dabar is vis nieko negali spresti,todel reiktu tevu komitetui ar klases tevams imtis rimtu zygiu.Gerai jei to chuligano tevai suvokia savo vaiko elgesi,bet juk buna kad iesko kaltu mokykloj.Cia turi klases tevai imtis ryztingu veiksmu.
QUOTE(Piranija @ 2007 02 26, 21:59) Cia turi klases tevai imtis ryztingu veiksmu. Ėmėmės, ir ne kartą. Maniškio klasėje toksai siautėja jau nuo antros klasės. Nulis reakcijos iš mokyklos vadovybės, nulis reakcijos iš to vaiko mamos, nulis pasikeitimų...Įtariu, kad taip ir pabaigs mokyklą...Pusė klasės vaikų jau išsibėgiojo, kitaip tos problemos neišsprendžiame.
Na, po didesni ar mazesni "stebukla" turbut kiekvienoj klasej sedi maniskiu klasese taip pat yra po problemini nesuvaldoma vaika
O aš galvoju, kad nuo visų probleminių vaikų savųjų nenusaugosiu, neatskirsiu ir už nugaros nepastovėsiu. Todėl tokioje situacijoje vienas iš veiksmų - auklėti ir mokyti vaiką, kaip reikia ir kaip nereikia elgtis, koks elgesys tinkamas ir koks ne. Beje, dalis taip vadinamų probleminių vaikų smurtu reaguoja į klasiokų patyčias - taip tikrai vyksta. Todėl savo vaikams visada reikėtų aiškinti, kad toks žodinis smurtas kartais turi net baisesnes pasekmes nei fizinis, kad ne visi vaikai moka tinkamai elgtis kai juos erzina todėl mušasi. Lygiai taip pat savo vaiką mokinau nesimušti jokiomis aplinkybėmis kol supratau padariusi klaidą - jis nemokėjo apsiginti, todėl vėl teko su juo daug kalbėtis, kada galima gintis ir kaip gintis... Tinkamas klasės (ir pirmiausia mokytojos) elgesys labai padėtų tokiam vaikui, nes pirmokas dar tikrai suvaldomas, o jei mokytoja nepajėgia to padaryti - dažniausiai tai jau kompetencijos stoka (išskyrus labai retus atvejus, kai vaikas rimtai serga)...
Belieka savo vaika uzrasyti i savigynos bureli:)
o as skaitau ir plaukai siausiasi... as pamote. na, galima sakyti, busima. Bet kai pasiklausau ka MB pasakoja apie antrokes mokykla, tevu susirinkimus, mokytoja ir mokinius, moksla... Yra "fruktas", kuris nuo darzelio laiku visus vaikus skriaudzia, mokytoja su juo susitvarkyti negali. Bet paskutinis, mane is klumpiu isvertes, reikalas: vidury pamokos klasiokui lipnia juosta uzklijavo burna (apsuko aplink galva), o mokytoja pasiziurejus sugebejo tik pasakyti "vaikai netriuksmaukit" ANTROKAI! Per tevu susirinkima buvo iskeltas ir sitas klausimas, tai mokytoja apsiverke - a la ka as galiu padaryt - vaikas neturi tecio, mama i susirinkimus nevaiksto, jis manes neklauso. Kitais metais keisim mokykla, kelsis gyventi pas mus, jau dabar bijau... Kai mokytojos paklausi kas nesiseka ar ties kuo padirbet daugiau reikia - tai sako, kad viskas ok, o kai as save antroke palyginu ir ja
Turi kuo daugiau tėvų parašyti pareiškimus apie netinkamą vaiko elgesį klasėje, tuomet vaikas mokykloje turi lankyti psichologo konsultacijas. Jei nesinori kantriai palaukti rezultatų, ar jų tiesiog nėra, tuomet manau geriausiai, kad kuo daugiau tėvų nueitų tiesiai pas direktorių ir paskelbtų ultimatumą: arba mes atsiėmam savo vaikus iš šios mokyklos, arba kenkėjas bus pašalintas. Manau direktoriui geriau pašalinti vieną vaiką, nei prarasti daugiau mokinio krepšelių  O po vieną vaikams iš mokyklos bėgiot nėra prasmės, tik tėvų vienybė gali kažką pakeist. Su savo pirmokėle turėjau panašią problemą, net karate nepadėjo, nes auklėjau mandagų, gerą vaiką. Ir baisu sakyt, bet gailiuosi dėl to. Ji mokykloje nesigindavo, nes tiesiog nenorėdavo kito užgaut, net jei ją skriaudžia  Pradėjau kalt į galvą, kad privalo duot atgal iš visų jėgų ir daugiau nebelys. Ji mažutė, jėgų nelabai daug turi, na bet porą kartų vienam į pilvą ispyrė, kitam gerai už plaukų patampė ir dabar jau jos nebekliudo taip kaip anksčiau, o ir pati savim labiau pasitikėt pradėjo. Aišku tai problemą tik dalinai išsprendė, nes tas vaikas nors ir lanko psichologo konsultacijas, bet vis tiek pamokas trukdo ir elgesys dar nelabai koks. Pasvajoju kartais apie visuomenę kurioje nereikėtų savo vaikui kalt į galvą į kur bernui spirt geriausia, kur mokytojos dėmesio sulauktų tie vaikai kurie mokytis nori, o ne tie kurie tvarką griauna, nes juos pastoviai tramdyt reikia. Smagu būtų, kad žmonės vieni kitiems pagalbos ranką tiestų, o ne pasišaipytų kai bėda ištinka, deja tokios vietos tikriausiai šioj žemėj nėra. O jei sužinočiau, kad yra šalis kur mokyklose mokytis ir smagu, ir saugu, tai tuoj pat ten savo vaikus įtaisyčiau
MeskeLepeske
2010 03 13, 19:21
Pykdavau ant savo vyro, kad nuolat zaidzia mustynes su vaikais - stumdosi, kovoja, grumiasi, vis sakydavau, kad susirastu prasmingesni uzsiemima. Bet dabar jau manau kitaip - be minimaliu imtyniu igudziu musu mokinukams mokykloje - niekaip. Siemet tik suzinojau kad mano smulkutis svelnutis gerietis pirmokelis, kuri visi mano draugai vadina mamyciuku, yra antras klaseje "pagal musimasi". Jis tikrai nepuola, bet ramiai gyvena, nes tokie likimo nuskriausti ir agresija apdovanoti egzemplioriai po poros "santykiu pasiaiskinimo" prie jo tiesiog nebekimba  O del mokytoju susitvarkymo su nepaklusniaisiais tai labai daznai pagalvoju kaip smarkiai truksta tikru vyru mokyklose... arba tiesiog mokytoju su igimta pedagogo gyslele.
QUOTE(MeskeLepeske @ 2010 03 13, 20:21) Pykdavau ant savo vyro, kad nuolat zaidzia mustynes su vaikais - stumdosi, kovoja, grumiasi, vis sakydavau, kad susirastu prasmingesni uzsiemima. Bet dabar jau manau kitaip - be minimaliu imtyniu igudziu musu mokinukams mokykloje - niekaip. Siemet tik suzinojau kad mano smulkutis svelnutis gerietis pirmokelis, kuri visi mano draugai vadina mamyciuku, yra antras klaseje "pagal musimasi". Jis tikrai nepuola, bet ramiai gyvena, nes tokie likimo nuskriausti ir agresija apdovanoti egzemplioriai po poros "santykiu pasiaiskinimo" prie jo tiesiog nebekimba  O del mokytoju susitvarkymo su nepaklusniaisiais tai labai daznai pagalvoju kaip smarkiai truksta tikru vyru mokyklose... arba tiesiog mokytoju su igimta pedagogo gyslele. Tikiuosi jūsiškis laikui bėgant neužsimanys 'pažaisti' imtynių su silpnesniais už save
QUOTE(JO/NE @ 2010 03 12, 10:27) Turi kuo daugiau tėvų parašyti pareiškimus apie netinkamą vaiko elgesį klasėje, tuomet vaikas mokykloje turi lankyti psichologo konsultacijas. Jei nesinori kantriai palaukti rezultatų, ar jų tiesiog nėra, tuomet manau geriausiai, kad kuo daugiau tėvų nueitų tiesiai pas direktorių ir paskelbtų ultimatumą: arba mes atsiėmam savo vaikus iš šios mokyklos, arba kenkėjas bus pašalintas. Manau direktoriui geriau pašalinti vieną vaiką, nei prarasti daugiau mokinio krepšelių  O po vieną vaikams iš mokyklos bėgiot nėra prasmės, tik tėvų vienybė gali kažką pakeist. Jau kokia kategoriska nuomone.  pries rasant "ultimatuma" gal reikia pastatyti save i ta vieta. O kas butu jai tau taip butu... Kaip reikia jaustis normaliems tevams (as save tokia laikau) - kurie savo vaiku rupinasi, ir kartu mokosi, ir pas psichologa lankosi, ir reaguoja i mokyotjos pastabas apie mokykasi, drausme ir pan, ir stengiasi kad vaikas tobuletu bureliuose - kuriuos lanko su malonumu, bet.... ... ka daryti kai su antroku ir kalbi ir kalbi, kad mustis negalima ir pries mokytoja raudonuoji ir vaikas zliumbia kai pasakai kad busi ismestas is mokyklos. patarkit kokius ulimatumus daryti kai viskas yra isbandyta, ir kaip psichologe sake - laikas ir kantrybe cia pades. Tai jei tevai skelbs ultimatumus tai kas bus - ir toj mokykloj ir kitoj tas pats bus - ir vaikas keliaudamas po mokyklsa nepilnavertiskuma tures. kartais gal reikia tolerantiskumo - aisku jai vaika pastoviai musa tai irgi nera gerai - bet jei tevai normalus tai galima tarpusavyje tarp tevu pasisneketi: vaikus kur bendrai issivezti - taip jie gal susidraugautu ir nesimustu.
skorpee
2010 03 14, 15:20
QUOTE(MeskeLepeske @ 2010 03 13, 20:21) Pykdavau ant savo vyro, kad nuolat zaidzia mustynes su vaikais - stumdosi, kovoja, grumiasi, vis sakydavau, kad susirastu prasmingesni uzsiemima. Bet dabar jau manau kitaip - be minimaliu imtyniu igudziu musu mokinukams mokykloje - niekaip. Siemet tik suzinojau kad mano smulkutis svelnutis gerietis pirmokelis, kuri visi mano draugai vadina mamyciuku, yra antras klaseje "pagal musimasi". Jis tikrai nepuola, bet ramiai gyvena, nes tokie likimo nuskriausti ir agresija apdovanoti egzemplioriai po poros "santykiu pasiaiskinimo" prie jo tiesiog nebekimba  O del mokytoju susitvarkymo su nepaklusniaisiais tai labai daznai pagalvoju kaip smarkiai truksta tikru vyru mokyklose... arba tiesiog mokytoju su igimta pedagogo gyslele. o ka jusu manymu tie ,,tikri vyrai'' turetu daryti  moketi gerai mustis?
N-e-r-i-n-g-a
2010 03 14, 20:15
QUOTE(MeskeLepeske @ 2010 03 13, 19:21) Pykdavau ant savo vyro, kad nuolat zaidzia mustynes su vaikais - stumdosi, kovoja, grumiasi, vis sakydavau, kad susirastu prasmingesni uzsiemima. Bet dabar jau manau kitaip - be minimaliu imtyniu igudziu musu mokinukams mokykloje - niekaip. Siemet tik suzinojau kad mano smulkutis svelnutis gerietis pirmokelis, kuri visi mano draugai vadina mamyciuku, yra antras klaseje "pagal musimasi". Jis tikrai nepuola, bet ramiai gyvena, nes tokie likimo nuskriausti ir agresija apdovanoti egzemplioriai po poros "santykiu pasiaiskinimo" prie jo tiesiog nebekimba  O del mokytoju susitvarkymo su nepaklusniaisiais tai labai daznai pagalvoju kaip smarkiai truksta tikru vyru mokyklose... arba tiesiog mokytoju su igimta pedagogo gyslele. Suprantu ir užstoju mokytojus, nes jie per pamokas vaikus užima, o per pertraukas nenužiūrės , ką kiekvienas veikia.
QUOTE(alyy @ 2010 03 13, 23:03) Jau kokia kategoriska nuomone.  pries rasant "ultimatuma" gal reikia pastatyti save i ta vieta. O kas butu jai tau taip butu... Kaip reikia jaustis normaliems tevams (as save tokia laikau) - kurie savo vaiku rupinasi, ir kartu mokosi, ir pas psichologa lankosi, ir reaguoja i mokyotjos pastabas apie mokykasi, drausme ir pan, ir stengiasi kad vaikas tobuletu bureliuose - kuriuos lanko su malonumu, bet.... ... ka daryti kai su antroku ir kalbi ir kalbi, kad mustis negalima ir pries mokytoja raudonuoji ir vaikas zliumbia kai pasakai kad busi ismestas is mokyklos. patarkit kokius ulimatumus daryti kai viskas yra isbandyta, ir kaip psichologe sake - laikas ir kantrybe cia pades. Tai jei tevai skelbs ultimatumus tai kas bus - ir toj mokykloj ir kitoj tas pats bus - ir vaikas keliaudamas po mokyklsa nepilnavertiskuma tures. kartais gal reikia tolerantiskumo - aisku jai vaika pastoviai musa tai irgi nera gerai - bet jei tevai normalus tai galima tarpusavyje tarp tevu pasisneketi: vaikus kur bendrai issivezti - taip jie gal susidraugautu ir nesimustu. Taigi ir sakau, kad gaila, tačiau šiam pasauly kiekvienas kovoja už save. Nu pagalvokit, kodėl mano vaikas turi būti daužomas vien dėl to, kad jums nieks nepadeda ir su savo vaiku nesusikalbat? Bet čia aš taip kategoriškai pasisakau tik dėl pačios diskusijos ir dėl to, kad gal kažkur kažkieno vaikai tikrai bijo eit į mokyklą vien dėl šalia esančio mažojo teroristo. Taigi klausimas, kodėl mokyklas turėtų keisti tie kurie nori ramiai mokytis, o ne chuliganai? Na o mūsų konkrečiu atveju, tai tas vaikas lankosi pas psichologą ir nors ir labai lėtai, bet šiokie tokie rezultatai yra, bent jau iš savo dukros pasakojimų suprantu. Taip kad mes kantriai kenčiame ir laukiame kol pasitaisys, o ne iš mokyklos grūdame (nors kai pagalvoji, nemaža problema klasėje atkristų) Ir dar turiu pastebėt, kad ne visi tėvai tokie 'normalūs'. Yra tokių kurie džiaugiasi, kad jų vaikas 'tikras vyras' (šiais laikais visa galva mažesnes už save mergaites pargriauti - tikras vyriškumo ir kietumo ženklas),o yra tokių kuriems iš vis nelabai ir rūpi kaip ten viskas yra. A, prisiminiau, dar yra tipas tokių tėvų kurie savo vaiką bet kokia kaina gina ir teisina, visi aplink blogi, tik jis vienas geras
QUOTE(JO/NE @ 2010 03 14, 21:51) Taigi ir sakau, kad gaila, tačiau šiam pasauly kiekvienas kovoja už save. Nu pagalvokit, kodėl mano vaikas turi būti daužomas vien dėl to, kad jums nieks nepadeda ir su savo vaiku nesusikalbat? Bet čia aš taip kategoriškai pasisakau tik dėl pačios diskusijos ir dėl to, kad gal kažkur kažkieno vaikai tikrai bijo eit į mokyklą vien dėl šalia esančio mažojo teroristo. Taigi klausimas, kodėl mokyklas turėtų keisti tie kurie nori ramiai mokytis, o ne chuliganai? Na o mūsų konkrečiu atveju, tai tas vaikas lankosi pas psichologą ir nors ir labai lėtai, bet šiokie tokie rezultatai yra, bent jau iš savo dukros pasakojimų suprantu. Taip kad mes kantriai kenčiame ir laukiame kol pasitaisys, o ne iš mokyklos grūdame (nors kai pagalvoji, nemaža problema klasėje atkristų) Ir dar turiu pastebėt, kad ne visi tėvai tokie 'normalūs'. Yra tokių kurie džiaugiasi, kad jų vaikas 'tikras vyras' (šiais laikais visa galva mažesnes už save mergaites pargriauti - tikras vyriškumo ir kietumo ženklas),o yra tokių kuriems iš vis nelabai ir rūpi kaip ten viskas yra. A, prisiminiau, dar yra tipas tokių tėvų kurie savo vaiką bet kokia kaina gina ir teisina, visi aplink blogi, tik jis vienas geras  Zinai jau cia diskusija isisvele "vienas pries viena" as kaip normali mama noriu pasakyti, as suprantu jei kazkieno vaikas yra nuolatos "grudinamas" - niekas negali pakelti pirsto nei pries suaugusi nei tuo labiau prie vaika, bet ... pagalvok, jei tau "normalai" mamai tektu auginti padauza vyruka.... Niekada nesidyvik - nes ir tau gali taip atsitikti. Lazda turi du galus... Sutinku tuo atveju, kad "nemaza problema klaseje atkristu" tada jei tevai nesirupina vaiku ir didziuojasi kad jis "tikras vyras", o jei yra tevu pastangos , ir jos turi buti ivertintos, o jei dar ir truputeli pazanga matosi....suzlugdyti yra lengviausia, ir lengviausia yra teisti trumpategiski tevai bet kokia kaina gina ir teisina savo vaika - tevai turi buti teisingi ir laaaabai ismintingi.
zarazna
2010 03 15, 11:50
Mano pimoko klasėje buvo toks "vargas". Ir didžiausią bėda mačiau ne tame, kad jis mušasi, o tame, kad trukdo mokytojai vesti pamokas - kalba, vaikšto, išeina iš klasės kada nori, kabinėjasi prie kitų. Dėl to kentėjo absoliučiai visų vaikų mokslai. Tėvai vieningai rašėme raštus mokyklai, mokykla skėsčiojo rankomis, kad nieko padaryti negali... Tačiau dvišalėje sutartyje, pasirašytoje mokyklos ir kiekvieno iš tėvų yra punktas, kad mokykla įsipareigoja suteikti vaikams sąlygas mokytis, ar kažkaip panašiai, tiksliai nepamenu... Jau buvom surašę raštą, kad mokykla nesilaiko sutarties sąlygų, tačiau nuo antros klasės vaikas lanko kitą mokyklą. Rezultate bent jau mano vaikas grįžta iš mokyklos ne piktas, o linksmas, mokslai einasi lengviau, nes mokytoja turi laiko pamokų metu vaikus mokyti, o ne padaužą raminti, mažiau lieka neatliktų užduočių.
Tad norėjau pasakyti, kad peštynės ne didžiausias minusas, dėl kurio kenčia kiti klasės vaikai.
Jurqita
2010 03 16, 10:00
QUOTE(alyy @ 2010 03 14, 22:16) Zinai jau cia diskusija isisvele "vienas pries viena" as kaip normali mama noriu pasakyti, as suprantu jei kazkieno vaikas yra nuolatos "grudinamas" - niekas negali pakelti pirsto nei pries suaugusi nei tuo labiau prie vaika, bet ... pagalvok, jei tau "normalai" mamai tektu auginti padauza vyruka.... Niekada nesidyvik - nes ir tau gali taip atsitikti. Lazda turi du galus... Sutinku tuo atveju, kad "nemaza problema klaseje atkristu" tada jei tevai nesirupina vaiku ir didziuojasi kad jis "tikras vyras", o jei yra tevu pastangos , ir jos turi buti ivertintos, o jei dar ir truputeli pazanga matosi....suzlugdyti yra lengviausia, ir lengviausia yra teisti trumpategiski tevai bet kokia kaina gina ir teisina savo vaika - tevai turi buti teisingi ir laaaabai ismintingi. alyy, kaip aš Jus suprantu, nes tikrai kiekvienai normaliai mamai gali taip nutikti, kad jų vaikas taps tuo, dėl kurio reikia eiti aiškintis ir raudonuoti  aš dėl savo vyresnėlio ne kartą ėjau aiškintis ir su mokytoja ir su nuskriaustojo vaiko tėvais, ir kalbėjomės daug ir su mokytoja ir su pačiu vaiku daug dirbome, dabar jau ramiau  tiesa, jis tikrai nebuvo tas pats blogiausias klasėje, bet padūkęs tai tikrai ir kas visgi yra problema, kad mokytoja stengiasi nusišalinti nuo tų vaikiškų konfliktų palikdama viską savieigai, o jeigu jau baigiasi ašaromis ar sukruvinta nosimi, tai jau tada kviečiami tėvai  jokios prevencijos  jeigu maniškis gaudavo niuksą ar jo daiktus išmėtydavo, o jis nesiskūsdavo, tai taip ir likdavo, bet ne duok die, bandydavo save apginti ir analogiškai atsilyginti skriaudikui, tai jau labiau nuskriaustas likdavo tas, kurio didesnė gerklė  aš manau, kad protingi ir išmintingi tėvai tai supranta ir kalba manau eina apie tokius vaikus, kurių tėvų nė kvapo nėra mokykloje tėvų susirinkimuose, kurių mokytojos negali prisišaukti pokalbiui, kurių vaikai tikrai nelanko jokių psichologų...
marytexxx
2010 03 16, 10:16
kaip lengva parašai pareiškimą,ir sunku vaiką kur nors nukiša,svarbu nuo akių,visokių vaikų yra,bet mane vistik stebina pedagogų pedagogiškumas,esu pauglio ir antrokes mama,visko ir mum buvo,bet galiu pasakyti,kad nuo suaugusių daug kas priklauso Papildyta: ne pamiršiu,kaip vienam turejau sumoketi pinigus už megztinį,nes jo sunus ir tris jo draugai apstoja mano sūnų,o mano sunus sudraskė jam megztinį,kada nuejau i mokykla,mokytoja man ir sako ,kad tas vaikas labai geras,jis labai gerai mokosi,o jūsų sunus,juk žinote -nesugyvenamas,teko kalbetis ir su tuo tevu,galvojau,kad pati gausiu i galva,nes žadejo mano sūnų i iskaita irašyti,nes jis policininkas.
Ir aš žinau panašų įvykį. Situacija tokia - kaimo mokykla, 10 vaikų klasėje (pirmokai). Per pertrauką berniukai apstojo vieną vaiką ir norėjo įspirt. tas aišku gynesi, paspyrė vieną iš tų užpuolusių ir tas sudaužė galvą į radiatoriu, teko siūt. Įsivaizduokite auklėtoja stojo į to vaiko pusę, nes jis vargšas tėvo neturi, dėl to netinkamai elgiasi. Ir jos žodžiais tas, kuris gynėsi turėjo palaukt auklėtojos ir tik tada pasiskūst, kad prie jo kabinėjosi
sena niekšė
2010 03 19, 15:04
kai ten vieną ar antrą kartą susilupo, tai visos klasės tėvai parašų direktoriui neneš. kad neštų parašus -- tas vaikas turi būt jau kaip reikiant visus užknisęs.
due drops
2010 03 19, 15:54
QUOTE(Casual @ 2007 03 01, 20:03) Na, po didesni ar mazesni "stebukla" turbut kiekvienoj klasej sedi maniskiu klasese taip pat yra po problemini nesuvaldoma vaika Siandien ruosiuosi skambint tokio "stebuklo" tevams.Maniske parverte be jokios priezasties ir tampe po koridoriu.Ir tai jau n tasis kartas...Dauguma vaiku apmusa be priezasties,tiesiog taipsau...(anot mokytojos kitaip nemoka isreikst emociju).Vienai is klases mergaiciu didziuliu ledo gabalu tvojo per galva...spyriu,pastumimu,iznybimu neskaiciuoju....Mokytoja linkus viska uzglaistyt-tam vaikui reikia meiles,demesio ir t.t ir pan.Taip man gaila to vaiko (tevai probleminiai,visus 2 metus nesirodo mokykloj),bet saviskes gaila labiau.Kodel mano vaikas turetu but velkamas koridorium  ?(kiti vaikai paliudijo,kad pulta tikrai be priezasties).Nezinau realiai ka sakyt tokiems tevams,kuriems visiskai pofig ju vaikas  Gal socialiniais pagasdint?Beja berniuko tevams net neidomu,kad ju antrokas visiskai nemoka nei skaityt,nei rasyt ir mokosi su padejeja
Roxaniuke
2010 05 24, 14:02
QUOTE(due drops @ 2010 03 19, 16:54) Siandien ruosiuosi skambint tokio "stebuklo" tevams.Maniske parverte be jokios priezasties ir tampe po koridoriu.Ir tai jau n tasis kartas...Dauguma vaiku apmusa be priezasties,tiesiog taipsau...(anot mokytojos kitaip nemoka isreikst emociju).Vienai is klases mergaiciu didziuliu ledo gabalu tvojo per galva...spyriu,pastumimu,iznybimu neskaiciuoju....Mokytoja linkus viska uzglaistyt-tam vaikui reikia meiles,demesio ir t.t ir pan.Taip man gaila to vaiko (tevai probleminiai,visus 2 metus nesirodo mokykloj),bet saviskes gaila labiau.Kodel mano vaikas turetu but velkamas koridorium  ?(kiti vaikai paliudijo,kad pulta tikrai be priezasties).Nezinau realiai ka sakyt tokiems tevams,kuriems visiskai pofig ju vaikas  Gal socialiniais pagasdint?Beja berniuko tevams net neidomu,kad ju antrokas visiskai nemoka nei skaityt,nei rasyt ir mokosi su padejeja  O mokykloje nėra psichologo? Nesuprantamas yra mokytojas kuris ignoruoja rimtus įvykius ,gali prišaukti dar didesnes problemas,traumas,kurios turės dideles pasekmes,bet bus per vėlu... Papildyta:Bijau,kai pagalvoji, kad mano vaikas taip pat,gali atsidūrti panašioje aukos situacijoje ir pagalbos nesulaukti,juk ,,auka" ta kuri yra skriaudžiama..
Luzmirella
2010 05 24, 14:29
QUOTE(marytexxx @ 2010 03 16, 11:16) ne pamiršiu,kaip vienam turejau sumoketi pinigus už megztinį,nes jo sunus ir tris jo draugai apstoja mano sūnų,o mano sunus sudraskė jam megztinį,kada nuejau i mokykla,mokytoja man ir sako ,kad tas vaikas labai geras,jis labai gerai mokosi,o jūsų sunus,juk žinote -nesugyvenamas, teko kalbetis ir su tuo tevu,galvojau,kad pati gausiu i galva,nes žadejo mano sūnų i iskaita irašyti,nes jis policininkas. Nepykit, aš tik išreikšiu savo nuomonę, bet kur tada buvo jūsų naglumas? Miegojo? Tokioj situacijoj būčiau pasielgus naglai. Nemokėjus būčiau. Ir tegu įrašo įskaiton, pažiūrėčiau kokią pateisinamą priežastį jis būtų suradęs? Atsiprašau, už megztinio sudrąskymą?  . Nejuokinkit žmonių. Mane ne kartą buvo ir apipylę ir sudrąskę (t.p. rūbus), o nieks įskaiton nežadėjo įtraukt. Ir pati ne kartą suplėšiau klasiokėms palaidines, vienos tėvas taipogi, prokuroras. Įskaiton nebuvau įtraukta. Asmeniškai - klasėje buvo problematiškas vaikas, bet viskas pasibaigė, kai nutiko rimtas incidentas - sulaužė sutuburą kitam klasiokui. Dabar turim dar geresnį, tačiau tas na nors netalžo kitų klasiokų. Išvadina tik rusiškais žodeliais. Bet į tai išmokom nekreipt dėmesio. O į rusiškus keiksmažodžius, pamokų trukdymą... Čia jau žinokit nuo vaiko priklauso. Kas norės, tam nerūpės kad mama kala į galvą keiktis negražu.
due drops
2010 05 24, 18:00
QUOTE(Evelina*** @ 2010 05 24, 15:02) O mokykloje nėra psichologo? Yra psichologe ir socialine darbutoja.Ir kas is to
Ikosaaedras
2010 05 25, 15:20
Jei vaikas yra nesivaldantis, "terorizuoja" klasiokus ir mokytoją, psichologas dažniausiai nieko negali padėti. Dažniausiai jo pagalba - pasikalbėjimas, pasiguodimas ir pan. Reikia ryžtingų mokytojos, mokyklos administracijos (direktorius bei jo pavaduotojos privalo padėti tokiu atveju) bei tėvų pastangų. Tėvai gali gauti ir baudą už netinkamą savo vaiko elgesį. Klasėje mokosi daug mokinių ir neturi būti taip, kad mokytoja skiria dėmesį tik tam, kuris vaikšto po klasę, šūkauja, užkabinėja draugus ir kitaip "išsidirbinėja". Nukenčia dauguma mokinių. Ir mokytoja turi juos ginti. O klasės mokinių tėvai galėtų palaikyti mokytoją ir kovoti už savo vaikų teises.Aišku,darbas be galo sunkus, nes nėra sudrausminimo priemonių. Bet nieko nedarant, iš viso nieko gero nebus.
QUOTE(Ikosaaedras @ 2010 05 25, 16:20) Tėvai gali gauti ir baudą už netinkamą savo vaiko elgesį. Klasėje mokosi daug mokinių ir neturi būti taip, kad mokytoja skiria dėmesį tik tam, kuris vaikšto po klasę, šūkauja, užkabinėja draugus ir kitaip "išsidirbinėja". Nukenčia dauguma mokinių. O čia rimtai dėl baudos? Niekad negirdėjau
due drops
2010 05 26, 00:14
QUOTE(JO/NE @ 2010 05 25, 23:19) O čia rimtai dėl baudos? Niekad negirdėjau  Jeigu rimtai suzalotu kita vaika,tevai gautu bauda "uz vaiko neprieziura"
VALDORFONE
2010 05 26, 06:21
na pas mano dukra klasei irgi toks fruktas sedi  ir be to dar kaimynisteje gyvena....  tai nelabai ir i lauka ramiai iseina...nes buna kad ir akmenukais apmeto.....  buvo mada visas klasiokes uz kaklo griebt...daejio ir iki maniskes....dar akinius aplamde gerokai....teko pakariaut...bet ir mama jam viska leidzia....motivuoja tuo kad vienas be tevo jai sunku augyt.....o kiek as tokiu vaiku pazystu kurie be tevu auga ir geri vaikai buna
QUOTE(due drops @ 2010 05 26, 01:14) Jeigu rimtai suzalotu kita vaika,tevai gautu bauda "uz vaiko neprieziura" Aišku, bet čia jau iki traumų turi prieiti, o čia aprašomi atvejai netinka. Mes ir turim kaimyną kuris mergaites mėgsta skriaust, daiktus atiminėt..
Ikosaaedras
2010 05 26, 16:22
Jei vaikas pamokoje keikiasi, užkabinėja kitus, trukdo, baudą tėvams galima "suorganizuoti" ir tada, kai jis nieko nesužaloja. Tiesog reikia rinkti įrodymus apie vaiko elgesį, svarstyti jo elgesį, nusiųsti pabandrauti su psichologe ir ,jei niekas negelbėja, nubausti tėvus už nepriežiūrą.(Aišku, tėvai pirmiausia turi žinoti apie savo vaiko elgesį, dalyvauti svarstymuose). Turint kantrybės ir tikslą (o tikslas - klasės mokinių normalios mokymosi sąlygos), galima daug ko pasiekti.
QUOTE(Ikosaaedras @ 2010 05 26, 17:22) Jei vaikas pamokoje keikiasi, užkabinėja kitus, trukdo, baudą tėvams galima "suorganizuoti" ir tada, kai jis nieko nesužaloja. Tiesog reikia rinkti įrodymus apie vaiko elgesį, svarstyti jo elgesį, nusiųsti pabandrauti su psichologe ir ,jei niekas negelbėja, nubausti tėvus už nepriežiūrą.(Aišku, tėvai pirmiausia turi žinoti apie savo vaiko elgesį, dalyvauti svarstymuose). Turint kantrybės ir tikslą (o tikslas - klasės mokinių normalios mokymosi sąlygos), galima daug ko pasiekti. Na yra toks klasiokas kuris ir pas psichologę lankosi, ir motina apie elgesį jo gerai viską žino, deja deja. Bet dabar galvoju, na gautų jo motina piniginę baudą, bet kas pasikeistų? Gal išlietų pyktį ant to vaiko, aprėktų, prikultų ir tuo pasibaigtų, nes šiaip ar taip akivaizdu, kad ji NESUGEBA jo kontroliuoti
Na mano sūnaus klasėje praetais metais buvo toks sunkus vaikas. Pamokoje keikiasi, metė popieriukus į mokytoją, trukdė kitiems vaikams.Pokalbiai su tevais nepadedavo.Manau ,kad po tokių susitikimų su tevais jis gerai gaudavo ir kita diena ateidavo į mokyklą dar piktesnis  viskas baigiasi tada ,kai jis smarkiai (iki reanimacijos) sumušė metais vyresnį berniuką.Aišku iš karto buvo pašalintas iš mokyklos.Bet kur dabar tas vaikas aš nežinau
tai taip, tokie dalykai vyksta kiekviena diena...bet visi tyli...jei pradetu salinti, deti baudas, apsiramintu iskarto
due drops
2010 05 30, 23:55
QUOTE(Londen @ 2010 05 30, 16:35) Auklekite savo vaikus, o tai isaugs tokie: Mokytojai irgi ne sventieji http://www.youtube.com/watch?v=Gr7ceNT-Fy4...feature=related
 bet ka daryti, kai isveda is kantrybes.
toks jausmas kad ta mokytoja sautuva issitrauks ir susaudys
due drops
2010 05 31, 13:41
QUOTE(Londen @ 2010 05 31, 12:23)  bet ka daryti, kai isveda is kantrybes. Bet ten akivaizdziai nervu ligonis.Dialogas: -Mokytoja,galima klausima -JOKIU KLAUSIMU NERA Papildyta:QUOTE(Londen @ 2010 05 31, 12:57) toks jausmas kad ta mokytoja sautuva issitrauks ir susaudys  Nenoreciau,kad mano vaikas butu vadinamas gyvuliu ir parazitu
QUOTE(due drops @ 2010 05 31, 14:41) Nenoreciau,kad mano vaikas butu vadinamas gyvuliu ir parazitu Ok mokytoja neturi teises vadinti tavo vaiko sitaip, o tavo vaikas ar turi teise priremti mokytoja prie sienos, kaip kad buvo I video?
kramtoškė
2010 05 31, 14:12
QUOTE(due drops @ 2010 05 31, 14:41) -Mokytoja,galima klausima -JOKIU KLAUSIMU NERA Musu matematikos mokytoja sitaip...
QUOTE(due drops @ 2010 05 30, 23:55) Visiskai pritariu, kad mokytojai ne sventieji. Net pasakyciau, jog nei as , nei jus ne sventos. Klausimas. Normalu nebaudziama jaunu zmoniu nepagarba, panieka ir patycios suaugeliui? Mokytojas izeides vaika( siuo akivaizdziu atveju) galetu but atleistas is darbo arba gauti nuobauda. Kokia atsakomybe turi vaikas, kuris tyciojas is mokytojo, jei jo tevams i tai nusuispjaut? Visiskai pritariu, jog mokytojas turi uzsitarnauti autoriteta. O babyte sedinti ant suoliuko, o senukas kveblenantis su lazdele pro sali, ar vaikis, kuris neisiraso i mase? Sakot tai nesusije? gal...?! Papildyta:QUOTE(Londen @ 2010 05 30, 15:35) O kas cia blogo? Mokytoja juk neuzsitarnavo deramos pagarbos, nesudomino. Juk augantiems nieko pasaulyje negali but neidomaus, varginancio ar nuobodaus. Paplokim katuciu ir pasidziaukim, kokie laisvi asmenybes auga. p.s. esu isitikinus, jog didzioji mase jaunu auganciuju yra zmones, kurie supranta, vertina ir tobulina savo galias, nepasitelkdami nihilizmo ir smurto. as uz juos;)
|
|