Pasidalinkime mamos savo virtuviniais šedevrais, tikriausiai daugelis iš mūsų turime tokį patiekalą, kurio niekas kitas nemoka pagaminti, o svečiai alpsta vien paragavę. Aš, pvz.: tokio dar neturiu, nes esu dar tik pradedanti šeimininkė, bet manau ateity...
As tai darau toki blatnu pavadinimu ''Karaliskas omleto tortas", pats patiekaliukas visai nesudetingas. Cia mazdaug trim rimtiem valgytojam:
Issikepi viena omleta is 4 kiausu, 2 saukstu miltu , pieno ir druskytes. Dedi i karsciui atsparu inda, tada pakepini pievagrybius su svogunais ir kiausiniu patiekalams skirtais prieskoniais, iskepus imeti sauksta grietines ir ismaisai ir sita mase dedi ant omleto. Tada kepi kita toki pati omleta, uzdengi juo pievagrybius, ant virsaus barstai tarkuota suri, ant surio truputi sviesto pabarstai ir i mikrobange arba orkaite, kol suris issilydys. Vyras mano labai megsta ir vis zyzia, kad iskepciau
Kartais taip norisi pasidalinti savo kulinarinias sedevrais su kitais...
Prasau cia pasipasakoti kokius patiekalus esate sukure arba patobuline. MES mielai isbandysime jusu patiekalus.. Cia taip pat galite duoti patarimus kulinariniais klausimais... Sia tema uzvedziau nes norejau isbandyti ka nors nauja, neiprasta. Prasau padeti (pasidalinant savo sedevrais) paivairinti savo seimos skrandzio turini Labai noreciau suzinoti nauju (nelkoholiniu) kokteiliu receptu (paciu sukurtu), prie kokiu patiekalu jie labiausiai tinka.. Is anksto ACIU PS: Noreciau kad pirma butumete isbandziusios savo sedevra.
Norėjau aš savo šedevrą pasiūlyt jums,bet prieš tai užsukau į "čenakus" ir vos nenualpau
Labas, mamytes. jei nesupyksit, tai ir as, tetis , pasidalinsiu savo firminiu receptu.
As ji radau kazkokiam zurnaliuke apie prancuzu virtuve, bet truputi ji "patobulinau". Tai kiaulienos kepsnys( rimtas didelis kepsnys rimtiems teveliams ir ju suneliams). tiesa, nemegstu ten jokiu matavimu ir t.t. dazniausiai darau viska is akies, ir gaunasi normaliai. taigi: reikia paimti viena dideli gabala kiaulienos (sprandines, karbonado ar lieso kumpio). Gabalas turi buti toks, kad tilptu i jusu keptuve. ta gabala mesos reikia pamarinuoti. marinuot galit kaip norit: ar sausai su prieskoniais, ar raudonam vyne, ar obuoliu sultyse, svarbu, kad marinate pastovetu bent jau per nakti. Kai mesa issimarinuoja, visa gabala apvyniokit kulinarine virvute (arba storesniu medvilniniu arba lininiu siulu). i keptuve ipilkite truputi aliejaus, ji ikaitinkite ir idekite apkepti mesa. apkepkite is visu pusiu, kad susidarytu plutele. jei truputi apdegs- nieko tokio, dar skaniau SKANAUS P.S. pries valgant, apsiziurekit, ar nera like siulu ant mesos del sio recepto tikrumo galit pasiklausti anos
As tai daznai seima lepinu vaisiais.Reikia bananu mandarinu,kivi,obuoliu,vynuogiu.Juos visus supjaustau didokais kubeliais.Saldu kondensuota pieneli pavirinu 15min.ir uzpilu ant vaisiu.labai skanu.Pabandykit.
O kam tie siulai, ar nelabai supratau.... Ir dar :kai marinuoju vištieną,būtinai įdedu medaus,galima jį pakeist saldu sojos padažu,bet bus jau netas.
jei imat mesa su kaulu, tai siulu nereikia. o jei karbonada, sprandine ar liesa kumpi tai geriau nepatingekit ir truputi apvyniokit, nes kitaip kebdama mesa labai susitraukia ir buna nei sis, nei tas . SIULAS REIKALINGAS FORMAI ISLAIKYTI!!!
As dar citrinu sultimis apslakstau
As vistiena marinuoju greipfrutu sultyse (ne is pakeliu , o isspaustu is vaisiaus)
O jeigu nera laiko marinuoti kiaulienos ar jautienos , tai reikia pomidoru sulciu(tinka ir is pakeliu ) Sultis reikia pakaitinti ir uzpilti karstas ant mesos Va tokios mano kulinarines "gudrybes"
o ką tos pomidorų sultys duoda ir ar dar prieskonių kokių dedi, ar tik sultis?
Sultys "duoda" tai , kad mesyte buna minkstesne , sultingesne ir aromatingesne , o prieskoniu dedu pagal nuotaika ir tai ka turiu
O karta marinavau vistienos krutinele greipfrutu sultyse gan ilgai (saldytuve mesyte isbuvo gal kokias 2 dienas) , tai as ja po to tik sudejau i puoda(su visom sultim) ir troskinau be jokiu prieskoniu ir be druskos , tai gavosi labai kvapni , minksta mesyte
Skanus ir greitas kepsnys:
mesa (geriausia kialiena) supjaustyti kaip kepant karbonada, uzbert druskos, pipiru, vegetos, ir ja iskloti aliejum patepta skarda. Ant mesos uzberti tarkuotu morku, ant morku - plonais griezineliais supjaustytas bulves (ant bulviu uzberti druskos), tada bulves patepti majonezu (nedaug), ir galiausiai uzbert tarkuota fermentini suri. Kepti ikaitintoj orkaitej apie 35 min. Labai skanu!
Labai aciu uz recepta tikrai labai skanu ir greita ir nebrangu,ypac jei is mociuciu gauni kiausiniu tai isvis,kaip tik siandien vyrui pietums ir padariau ir likom abu patenkinti,uztai ir prisedau paskaitinet kokiu lengvu ir greitu patiekalu,tikrai siulau pasigamint kitoms, nenusivilsit.
O ta kondensuota piena reikia indeli virinti ar siaip puode?
o as darau panasiai, tik ant vaisiu dedu plakta grietinele(skaniau kai isplaki pati su mixeriu, o ne purskiama), ir dar uzbarstau pakepintais ir smulkintais lazdyno riesutais. Labai gaivios ir ne per saldzios vaisiu salotos
jei skaiciuojat kolorijas grietinele ir kondensuota piena gaklit pakeisti smilga jogurtu ypac tinka persiku irgi labai skanu
Nusprogciau be silkes
reikes: Silkes file, Bananu, svogunu ir majonezo. Proporciju nezinau. Tiesiog supjaustai kokias dvi file, puse svoguno smulkiais kubeliais, perrezi per puse banana (gal net dvieju prireiks) ir viska uzpili majonezu. Pakankamai pigu ir paprasta. kitas receptas gal kiek paprastas ir iprastas, bet as i kaimiskos silkes file (silke, morkytes, svogunukai,pakepinti aliejumi), idedu skrudintu zemes ar graikisku riesutu sauja. Objedenije QUOTE(Smurka @ 2004 11 11, 21:27) Nusprogciau be silkes Silke dar darau su pakepintais smulkintais graikiniais riesutais, saulegrazom ir svogunais, kitas variantas - silke su keptais grybais, svogunais ir razinomis, trecias - dievinu! silke su svogunais, obuoliais (turetu buti rugstoki) ir majonezu, ir dar - silke su kiausiniu, svogunais, burokeliais, virtom morkos ir bulvem+majonezas (cia jau silkes "kailineliai", ar "pataleliai" - net nezinau kaip taisyklingai..) Viskas, seilem apsivarvinau QUOTE(jokema @ 2004 11 11, 17:29) Skanus ir greitas kepsnys: mesa (geriausia kialiena) supjaustyti kaip kepant karbonada, uzbert druskos, pipiru, vegetos, ir ja iskloti aliejum patepta skarda. Ant mesos uzberti tarkuotu morku, ant morku - plonais griezineliais supjaustytas bulves (ant bulviu uzberti druskos), tada bulves patepti majonezu (nedaug), ir galiausiai uzbert tarkuota fermentini suri. Kepti ikaitintoj orkaitej apie 35 min. Labai skanu! Jau kepa
mano jau iskepe
QUOTE(amrisa @ 2005 03 13, 20:41) mano jau iskepe Sveikutės..aš iš Žemaitijos....todėl siūlau labai skanų žemaitišką patiekalą..jūs pirma pabandykite,o paskui tik raukykitės...nes kam pasakai,kas ne iš Žemaitijos,tai tuoj susiraukia..... Tai patiekalas iš silkės,kefyro ir bulvių....Silkę reikia pakepinti tuščioje keptuvėje,be jokių aliejų...Įdedi silkės file į keptuvę ir kepi kol ji sutrupa ir apkepa,tada sudedi į kokį tai indą ir užpili kefyru.....valgyti su bulvėmis karštomis....žiauriai skanu ir pigu..pabandykite....
Sveikos
Mano šedevras taip pat paprastas bei nesudėtingas. Jautienos užkepėlė Reikės: ryžių 1,5 stiklinės Jautienos Fermentinio sūrio Grietinės Žirnelių Išvirti ryžius, jautieną prieš kepant pamarinuoti,o prieš iškepant įdėti porą šaukšų grietinės. Niu ir viską sluoksniuoti dedant į stiklinį indą, iš pirmo ryžiai, paskui mėsytė ant viršaus žirneliai bei tarkuotas sūris. Vietoj jautienos labai tinka vištiena arba kiauliena. Batoną perpjaunu išilgai, (išimi minkštimą) pašlakstau sultiniu. Į jį sudedu įvairių pakepintų ( morkytė, svogūnas, paprika, poras, česnakas...) ir šviežių daržovių ( pomidoras, agurkas...). Mėsa tinka visokia ( Pakepintas faršas, virta, dešra,vištiena...)viską sudėjus paskaninu sviestu ir pabarstau sūriu. Į sviestu išteptą skardą įpilu truputį aliejaus, ir kepu apie 10 min. prieš išimdama dar apibarstau sūriu.
Mano geriausias ir paprasčiausias patiekalas, kurį aš paprastai "ant greičio" pasidarau:
Šis patiekalas labai tinka turinčioms mikro bangų krosneles, bet galim ruošti orkaitėje - kaip užkepėlę: Į indą/ bliudžiuką ar kepimo formą dėti išvirtus ryžius (proporcijos iš akies); ant viršaus pasmulkinti krabų lazdelių, uždėti šaukštelį sviesto (kas liekninasi - gali nedėt), Vegetos, ir ant viršaus užtarkuoti fermentinio sūrio. Į mikrobanginę, kelios minutės (orkaitėje - truputį ilgiau)- patiekalas gatavas. Dar galima pievagrybių įdėt - irgi skanu. Darbe mes turim mikrobanginę, tai labai dažnai pietums atsinešu šį patiekalą.... kartais ryžių nuo vakarienės lieka - o krabų lazdelių ar sūrio gabaliuką šaldytuve tikrai rasit. skanaus.
aš labai mėgstu kaip garnyrą ryžius. darau juos taip:
imam ryžių (paprastų, jokių ne auksinių ar plikytų), beriam juos į keptuvę, užmetam sviesto (arba margarino) ir labai gerai maišant kepinam, kol ryžiai bus gerai geltoni. nuo to, kiek ilgai kepinsim, priklausys, ar labai birūs ar net traškūs jie gausis. tai va, pakeptus ryžius pilam į puodą, užpilam verdančiu vandeniu (vandens daug, kad semtų ir dar daugiau, bet paskui jei truks dar dapilsim), užvirinam ant viryklės ir kišam į įkaitintą orkaitę. po kelių minučių ištraukiam pamaišom ir suverčiam pakeptas morkas (morkos turi būti LABAI smulkiai supjaustytos ir pakeptos ant sviesto). vėl šaunam orkaitėn. vėl po kelių minučių ištraukiam, pamaišom ir suverčiam keptus kiaušinius (kiaušinius kepant maišom labai daug, net smulkinant, taip, kad gautųsi mažiuliukai kepto kiaušinio gabaliukai, tokie kaip žirniukai). dar aišku pasūdom viską pagal skonį. ir vėl orkaitėn. taip kartas nuo karto riekia ištraukti, pamaišyti, ir pagal būtinumą dapilti dar vandens. bet iškepęs variantas turi būti be vandens, ryžiai bus laabai birūs (aišku jei pakankamai apkepėt ant keptuvės), ir tokie kaip kinietiški. man tai fantastiškai skanu
i bleta ipilti aliejaus, deti riekelem supjaustyta vistienos krutinele su prieskoniais, riekelem pjaustytas bulves padruskuotas ir pabarstytas krapais, ant virsaus stambiai tarkuotos morkos, dziovintu slyvu ir abrikosu. truputi pakepus kartais ipilu siek tiek vandens,tai lyg ir pasitroskina,nors nebutina.
Labai skanu susmulkinta vištiena troškinta obuolių sultyse(troškinti tiek, kad sultys beveik išgaruotų, o paukštienytė apskrustų). Prie šio patiekalo labai skanu tokios salotos: kubeliais supjaustyti obuoliai, vegeta, majonezas.
Labai gaivu ir sveika.
OHO kokiųųų čia silkės patiekalų prisiskaičiau, bėgsiu eksperimentuoti
Smurka, o banano nesmulkini? 1 Aš tai galiu tokių patiekalų - nepaprastų - o išeiginių pateikti: Vištos krūtinėlė, pamušta, "karbonadukai", ištepta kokiu nors mangų-čili padažu (galima ir plaktame kiaušinyje) ir apvoliota kokoso drožlėse ir kepi keptuvėje. Prie to labai tinka ryžiai, kaip jau anksčiau rašė, apkepti keptuvėje, tada į skarda ir dar pridėti įvairių vaisių (galima marinuotų) - aš tai dedu konservuotų ananasų, persikų, ir visas sultis ten supilu ir padažo likutį, dar pasūdau pagal skonį ir taip pat pridedu kepintų riešutų (dažniausiai žemės). Dar galima kokį panašų padažiuką pasigaminti iš pvz. tų pačių ananasų sulčių užpiltų ant svieste pakepinto šaukšto miltų, taip pat pridėti prieskoniu. Labai skanu 2. Vištos sparneliai, kulšelės arba bet kas kita ištepta taip pat kokiu nors tirštu, saldžiarūgščiu - aštriu (saldus čili, čili-mango, čili-persikų,..) padažu ir apvoliota sezamo sėklose, kepti prkaitėje, skardoje kartu su obuoliais ir bulvėm arba kuo kitu (įpilti šiek tiek vandens ar sulčių kokių). Irgi labai skanu ir akiai malonu
[quote=Papooga,2005 04 27, 09:04]
Prie to labai tinka ryžiai, kaip jau anksčiau rašė, apkepti keptuvėje, tada į skarda ir dar pridėti įvairių vaisių (galima marinuotų) - aš tai dedu konservuotų ananasų, persikų, ir visas sultis ten supilu ir padažo likutį, dar pasūdau pagal skonį ir taip pat pridedu kepintų riešutų (dažniausiai žemės). [/quo Norejau pasitikslinti, o ryzius vienus troskinti orkaiteje ar deti kartu ir mesyte? Ir dar apie tuos padazus cili -mango, cili -persiku juos gatavus perkate ar kazkaip gaminate? Ir ar jei labai astrus?
[quote=Aima,2005 04 27, 09:40]
[quote=Papooga,2005 04 27, 09:04] Prie to labai tinka ryžiai, kaip jau anksčiau rašė, apkepti keptuvėje, tada į skarda ir dar pridėti įvairių vaisių (galima marinuotų) - aš tai dedu konservuotų ananasų, persikų, ir visas sultis ten supilu ir padažo likutį, dar pasūdau pagal skonį ir taip pat pridedu kepintų riešutų (dažniausiai žemės). [/quo Norejau pasitikslinti, o ryzius vienus troskinti orkaiteje ar deti kartu ir mesyte? Ir dar apie tuos padazus cili -mango, cili -persiku juos gatavus perkate ar kazkaip gaminate? Ir ar jei labai astrus? [/quote] Mėsytės į orkaitę nededam, vištos krūtinėlė panašiai kaip karbonadai tik kokoso drožlėse apvoliota kepam keptuvėje. Padažą perku, jų įvairiausių yra, renkuosi tokį (čili-mango pvz.), kadangi jis labai lipnus ir drožlės grai prilimpa, nereikia kiaušinio naudoti, bei pagal skonį labai tinka (vištytę tame padaže ilgiau galima palaikyti prieš kepamt), nors su kiaušiniu irgi labai skanu, galima du kartus apvolioti (kiaušinis, kokosas, kiaušinis, kokosas). Padažas nėra labai aštrus, bent jau patiekalas tai visai neaštrus gaunasi
Gal jau buvo panašus patiekalas, gal pražiopsojau, bet aš iš uošvienės perėmiau firminį tokį :vadiansi kepsnys "Gildija"
geriausiai tinka jautienos išpjova, bet čia tik baliams, o kasdienai tai ir kumpis svogūnų kas mėgsta dar iš česnakų prieskonių - vegetos, juodų pipirų(būtinai) majonezo fermentinio sūrio mėsą supjausom, labai gerai išmušam, su prieskoniais paprieskoninam ir sudedam į aliejumi išteptą skardą taip, kad neliktų tarpų, nes mėsa traukiasi kepdama. Tada ant mėsytės dedame supjaustytus svogūniukus(žalius), kas mėgsta ir česnaką, tada sūrį, o tik tada majonezą. majonezas sūriui neleis išdžiūti. iš pradžių kepame orkaitėje ant žemesnio lygio(na kur būna tokios kojelės), o kai sūris ir majonezas pradeda burbuliuoti, pakeliame aukščiau ir sumažiname ugnį. Gaunasi Tą patiekalą galima visaip varijuoti -ant mėsos po sūriu ir majonezu dar pridėti džiovintų kepintų grybų sumaišytų su razinom ir morkom. Bet man skaniausia taip, kaip pradžioj rašiau
na ir as megstu vyreli savo palepinti rytais.
prikepu blinu dideliu (per visa keptuve,ploni).ivinioju supjaustitus griezineliais bananus. ir uzpilu jogurtu. skanu labai QUOTE(brangute @ 2005 04 29, 19:57) Gal jau buvo panašus patiekalas, gal pražiopsojau, bet aš iš uošvienės perėmiau firminį tokį :vadiansi kepsnys "Gildija" geriausiai tinka jautienos išpjova, bet čia tik baliams, o kasdienai tai ir kumpis svogūnų kas mėgsta dar iš česnakų prieskonių - vegetos, juodų pipirų(būtinai) majonezo fermentinio sūrio mėsą supjausom, labai gerai išmušam, su prieskoniais paprieskoninam ir sudedam į aliejumi išteptą skardą taip, kad neliktų tarpų, nes mėsa traukiasi kepdama. Tada ant mėsytės dedame supjaustytus svogūniukus(žalius), kas mėgsta ir česnaką, tada sūrį, o tik tada majonezą. majonezas sūriui neleis išdžiūti. iš pradžių kepame orkaitėje ant žemesnio lygio(na kur būna tokios kojelės), o kai sūris ir majonezas pradeda burbuliuoti, pakeliame aukščiau ir sumažiname ugnį. Gaunasi Tą patiekalą galima visaip varijuoti -ant mėsos po sūriu ir majonezu dar pridėti džiovintų kepintų grybų sumaišytų su razinom ir morkom. Bet man skaniausia taip, kaip pradžioj rašiau As dar dedu sampinjonu ir pomidoru QUOTE(brangute @ 2005 04 29, 19:57) Gal jau buvo panašus patiekalas, gal pražiopsojau, bet aš iš uošvienės perėmiau firminį tokį :vadiansi kepsnys "Gildija" geriausiai tinka jautienos išpjova, bet čia tik baliams, o kasdienai tai ir kumpis svogūnų kas mėgsta dar iš česnakų prieskonių - vegetos, juodų pipirų(būtinai) majonezo fermentinio sūrio mėsą supjausom, labai gerai išmušam, su prieskoniais paprieskoninam ir sudedam į aliejumi išteptą skardą taip, kad neliktų tarpų, nes mėsa traukiasi kepdama. Tada ant mėsytės dedame supjaustytus svogūniukus(žalius), kas mėgsta ir česnaką, tada sūrį, o tik tada majonezą. majonezas sūriui neleis išdžiūti. iš pradžių kepame orkaitėje ant žemesnio lygio(na kur būna tokios kojelės), o kai sūris ir majonezas pradeda burbuliuoti, pakeliame aukščiau ir sumažiname ugnį. Gaunasi Tą patiekalą galima visaip varijuoti -ant mėsos po sūriu ir majonezu dar pridėti džiovintų kepintų grybų sumaišytų su razinom ir morkom. Bet man skaniausia taip, kaip pradžioj rašiau Nebūtinai kumpis ar karbonadinė mėsa. Puikiausiai pavyksta skrdą išklojus mėsos faršu. Paruošti panašiai kaip kotletams. Aš namuose turiu daug ėdrūnų, tai man skalsiau kotletinis faršas. Po to kuo daugiau svogūnų ir sūrio. Čia jau šeimos skonio klausimas.
Suktinukai:
kiaulienos nugarinę supjaustyti, išmušti ir suvynioti su: 1. ananaso riekelė (iš kompoto) ir fermentinis sūris arba 2. džiovintos slyvos patroškintos su svogūnais arba 3. grybai + rūkytų lašinių strypelis susukti, pamirkyti kiaušinio plakinyje pavolioti džiūvėsėliuose (galima pakartoti)ir apkepus 5 min keptuvėje pabaigti kepti (10-15 min) orkaitėje arba mirkobangėje QUOTE(Aurute2 @ 2005 05 11, 18:17) Nebūtinai kumpis ar karbonadinė mėsa. Puikiausiai pavyksta skrdą išklojus mėsos faršu. Paruošti panašiai kaip kotletams. Aš namuose turiu daug ėdrūnų, tai man skalsiau kotletinis faršas. Po to kuo daugiau svogūnų ir sūrio. Čia jau šeimos skonio klausimas. Skaniai cia skamba. O ar storai ta farsa reikia kloti? Ar jis sukieteja ar subyra? O kaip paskui pjaustyti, ar saukstais deti? QUOTE(pinery @ 2005 05 12, 09:58) Skaniai cia skamba. O ar storai ta farsa reikia kloti? Ar jis sukieteja ar subyra? O kaip paskui pjaustyti, ar saukstais deti? Į mėsos faršą dėk priedus kaip ir į kotletus (kaip mėgsta tavo šeimyna). Kotletai juk nesubyra. Skardon kloti piršto storumo sluoksnį. Iškeptą kepsni pjaqustyti kaip kugelį ir mentele dėti į lėkštes. Labai skanu valgyti su šviežių daržovių salotomis. Gero apetito tau linki visi mano 4 vyrai: QUOTE(Aurute2 @ 2005 05 12, 12:26) Į mėsos faršą dėk priedus kaip ir į kotletus (kaip mėgsta tavo šeimyna). Kotletai juk nesubyra. Skardon kloti piršto storumo sluoksnį. Iškeptą kepsni pjaqustyti kaip kugelį ir mentele dėti į lėkštes. Labai skanu valgyti su šviežių daržovių salotomis. Gero apetito tau linki visi mano 4 vyrai: Na, aciu, siandien nebespejau, bet jau ryt tai kepsiu. Tie kotletai visokiom variacijom, jau taip nusibodo, o vistiek dazniausiai farsa perkam
Kai laiko turiu darau toki "tortuka".
Bulves supjaustyti griezineliais(galima ir per burokine tarka tarkuoti)iskloti keptuve jau su ikaitintais riebalais,griezineliais pjaustytus baklazanus deti ant bulviu,truputi padruskuoti,morkytes,zalia astriaja paprika.Uzpilti truputi padaziuko.Mesos(tinka bet kokia arba farsas,man labiausiai patinka kalakutiena,ji trapi ir ne tokia riebi kaip kiauliena)supjaustytos mazais gabaliukais.Spalvota paprika,vel padruskuoti,pakepti.Sudeti pievagrybius stambiau pjaustytus.Truputi pakepti.As orkaites neturiu taigi nagaliu pasakyti kiek laiko kepti,viska darau paprastoj keptuvej ant silpnos kaitros.Toumet uzpilti likusiu padazu.Padaza rinkites koki tik norite.Visuomet juos keiciu.Vel palikti patroskinti ir pabaigoje pabarstyti suriu ant virsaus kol jis issilydis.Padazas turi susigerti i troskini,jei matysit kad jis labai "vandeningas" sumaisykit sauksteli miltu su pienu.Visa tas skanumas uzima man mazdaug 1.5val.Orkaiteje turbut viskas vyks greiciau. Vegetarem ar dietininkem galima ir be mesos.
Mano šeima nemėgsta baklažanų. Aš tą patį darau, tik vietoj jų dedu šviežių kopūstų. NUOSTABU
QUOTE(brangute @ 2005 04 29, 19:57) Gal jau buvo panašus patiekalas, gal pražiopsojau, bet aš iš uošvienės perėmiau firminį tokį :vadiansi kepsnys "Gildija" geriausiai tinka jautienos išpjova, bet čia tik baliams, o kasdienai tai ir kumpis niu pabandžiau ir aš šiandien vakarienei šį kepsniuką ir gavosi QUOTE(Funte @ 2005 04 19, 11:59) Batoną perpjaunu išilgai, (išimi minkštimą) pašlakstau sultiniu. Į jį sudedu įvairių pakepintų ( morkytė, svogūnas, paprika, poras, česnakas...) ir šviežių daržovių ( pomidoras, agurkas...). Mėsa tinka visokia ( Pakepintas faršas, virta, dešra,vištiena...)viską sudėjus paskaninu sviestu ir pabarstau sūriu. Į sviestu išteptą skardą įpilu truputį aliejaus, ir kepu apie 10 min. prieš išimdama dar apibarstau sūriu. Tikrai labai skanu, aciu uz receptuka!
O mano superinis - troskinukas is vistytes.
Pasidaro gana greitai - ypač jei turi greitpuodi Reik vištos - galima imti visą vištą, tik krūtinėlę arba kulšeles (čia kaip kokia labiau mėgstat vištos mėsytę) Pvz aš imu ketvirtukus-manau skalsiausia su jais. Mano seimynoje 6 zmones, tai imu 3-4 ketvirtukus. Taigi vištą verdat su pipiriukais, druskyte ir lauro lapeliu tol, kol jau ima kristi nuo kaulų. Tada ją išimat ir atvesinat. Kol ji vesta, pasiruosiat morkas ir svogunus - imu mazdaug 4 dideles morkas ir 2-3 svogunus. Morkytes sutarkuoju burokine tarka, svogunus supjaustau ir viska pakepinu ant sviesto. Galima ir ant aliejaus, bet gaunasi ne taip skaniai (tam, kad pataupyti sviesta-jo reikes nemazai, galima ipilti samtuka vistos sultinio) Aisku reik ideti prieskoniu, galima dziovintu obuoliuku ideti Tada nuo kauliuku nuimam mesyte ir ja pasmulkinam. Galiausiai imam morkytes, svoguniukus ir vistyte, sudedam i viena inda pvz troskintuva, idedam grietines ar majonezo ir dar siek tiek patroskinam. Skanu.... Labai tinka su bulviu kose
Taupioms mamytėms.
Receptas nr. 1. Ijungiam orkaitę ir kaitinam. Tuo metu pastatome virti makaronus. Tinka visokie. Supjaustome smulkiai svogunus, grybus, sutarkuojame morkas ir viska įprastu eiliškumu apkepame svieste arba aliejuje. paidarome padaža: tomatų pasta, majonezas, trintas česnakas. Proporcijos priklauso kaip aštria valgote. Tada i neaukštą indą sudedame sluoksniais makaronai, grybai su daržovėmis. vel makaronai ir galiausiai padažas. keliolikai (10-15) minutėms pastatomė į orkaitę. Ištraukiame, užbarstome tarkuotų sūrių ir dar kelioms min. į orkaitę. Skanaus. Receptas nr.2. Pastatome virti makaronus. Tuo metu apkepame faršą (geriausiai veršienos ar jautienos) su svogųnais česnaku, marinuotais agurkėliais supjaustytais kubeliais, tarkuotomis morkomis ir tomatų padažų. Į lėkštes sudedame nukoštus ir perpiltus vandeniu makaronus, tada faršą su priedais ir užtarkuijame tarkuotų fermentinių sūriu. Skanaus. labai greita ir skanu. Su daržovėmis galima eksperimentuoti.
Mano firminis iš pirmo žvilgsnio atrodo nederantys produktai, bet kai paragausit, pirštus pasilaižysit
Reikia caneloni makaronų (tokie ilgi vamzdeliai). Į juos reikia prigrūsti įdarą: maždaug lygiomis dalimis rauginti kopūstai ir varškė, o rūkyto kumpio kubelių mažiau. Juos galima sumaišyti ir prigrūsti į žalius makaronus, arba makaronus išvirti( šiek tiek turi būti kietoki), kopūstus patroškinti, kumpį pakepinti. Bet taip daugiau terlionės, o efektas tas pats. Viską glaudžiai sudėti į skardą ir apipilti grietinėlės, tarkuoto sūrio, česnako ir citrinos sulčių mišiniu. Jeigu makaronai nevirti, reikia grietinėlės mišinį praskieti vandeniu, kad užpylus gerai apsemtų makaronus. Tada uždengti folija ir kepti 200 temp.apie 40 min. Nuimti folija ir dar kelias minutes įkišti, kad šiek tiek apskrustų sūris. Darbo gal ir nemažai, bet manau verta QUOTE(Nijoleva @ 2005 05 19, 16:55) Mano firminis iš pirmo žvilgsnio atrodo nederantys produktai, bet kai paragausit, pirštus pasilaižysit Reikia caneloni makaronų (tokie ilgi vamzdeliai). Į juos reikia prigrūsti įdarą: maždaug lygiomis dalimis rauginti kopūstai ir varškė, o rūkyto kumpio kubelių mažiau. Juos galima sumaišyti ir prigrūsti į žalius makaronus, arba makaronus išvirti( šiek tiek turi būti kietoki), kopūstus patroškinti, kumpį pakepinti. Bet taip daugiau terlionės, o efektas tas pats. Viską glaudžiai sudėti į skardą ir apipilti grietinėlės, tarkuoto sūrio, česnako ir citrinos sulčių mišiniu. Jeigu makaronai nevirti, reikia grietinėlės mišinį praskieti vandeniu, kad užpylus gerai apsemtų makaronus. Tada uždengti folija ir kepti 200 temp.apie 40 min. Nuimti folija ir dar kelias minutes įkišti, kad šiek tiek apskrustų sūris. Darbo gal ir nemažai, bet manau verta Kažkaip idomiai skamba,rauginti kopūstai ir varške QUOTE(brangute @ 2005 04 29, 17:57) Gal jau buvo panašus patiekalas, gal pražiopsojau, bet aš iš uošvienės perėmiau firminį tokį :vadiansi kepsnys "Gildija" geriausiai tinka jautienos išpjova, bet čia tik baliams, o kasdienai tai ir kumpis svogūnų kas mėgsta dar iš česnakų prieskonių - vegetos, juodų pipirų(būtinai) majonezo fermentinio sūrio mėsą supjausom, labai gerai išmušam, su prieskoniais paprieskoninam ir sudedam į aliejumi išteptą skardą taip, kad neliktų tarpų, nes mėsa traukiasi kepdama. Tada ant mėsytės dedame supjaustytus svogūniukus(žalius), kas mėgsta ir česnaką, tada sūrį, o tik tada majonezą. majonezas sūriui neleis išdžiūti. iš pradžių kepame orkaitėje ant žemesnio lygio(na kur būna tokios kojelės), o kai sūris ir majonezas pradeda burbuliuoti, pakeliame aukščiau ir sumažiname ugnį. Gaunasi Tą patiekalą galima visaip varijuoti -ant mėsos po sūriu ir majonezu dar pridėti džiovintų kepintų grybų sumaišytų su razinom ir morkom. Bet man skaniausia taip, kaip pradžioj rašiau O mes su mama sury, svoguna ir majoneza ismaisome, darom tokia kaip mase, ir ja tepam mesa, dar galima ant prancuzisko batono tokia mase tepti ir kepti orkaitej kaip karstus sumustinius, labai skanu gaunasi O maniskis, tai sita mase nekepta valgo ant duonos uzsitepes QUOTE(Pieva1 @ 2005 05 16, 14:11) O mano superinis - troskinukas is vistytes. Pasidaro gana greitai - ypač jei turi greitpuodi Reik vištos - galima imti visą vištą, tik krūtinėlę arba kulšeles (čia kaip kokia labiau mėgstat vištos mėsytę) Pvz aš imu ketvirtukus-manau skalsiausia su jais. Mano seimynoje 6 zmones, tai imu 3-4 ketvirtukus. Taigi vištą verdat su pipiriukais, druskyte ir lauro lapeliu tol, kol jau ima kristi nuo kaulų. Tada ją išimat ir atvesinat. Kol ji vesta, pasiruosiat morkas ir svogunus - imu mazdaug 4 dideles morkas ir 2-3 svogunus. Morkytes sutarkuoju burokine tarka, svogunus supjaustau ir viska pakepinu ant sviesto. Galima ir ant aliejaus, bet gaunasi ne taip skaniai (tam, kad pataupyti sviesta-jo reikes nemazai, galima ipilti samtuka vistos sultinio) Aisku reik ideti prieskoniu, galima dziovintu obuoliuku ideti Tada nuo kauliuku nuimam mesyte ir ja pasmulkinam. Galiausiai imam morkytes, svoguniukus ir vistyte, sudedam i viena inda pvz troskintuva, idedam grietines ar majonezo ir dar siek tiek patroskinam. Skanu.... Labai tinka su bulviu kose As tai panasiai darau, tik vistos speceliai neverdu o imu nuo vakaryksciu pietu, pakaitinu grietinele arba grietine keptuvej arba spiziniam puode ir dedu supjaustyta gabaleliais vista ir troskinu su prieskoniais kol vista "iststa". Dar galima pievagribiu ir poru ydeti, kad skonis butu kitox. Taip skanu,kad artais nusiperku kepta, salta vista parduotuvej ir speceliai pakepinu Rekomenduoju su ryziais ar vakarykstem pakepintom bulvem, labai gerai po baliaus, kai yra maisto, bet nera sveikatos kazkam ymantriam |