QUOTE(Crazy @ 2007 01 18, 16:08)
Kaip tai ne kyšis, jei mano draugei buvo pasakyta, jei noru pakliūti į tą grupę, susimoki tokią sumą ir vieta bus, nors prieš tai buvo pasakyta, kad vietų darželyje nėra 
tai vadinama ne kyšiu, o parėmimu darželio.
QUOTE(Crazy @ 2007 01 18, 16:08) Kaip tai ne kyšis, jei mano draugei buvo pasakyta, jei noru pakliūti į tą grupę, susimoki tokią sumą ir vieta bus, nors prieš tai buvo pasakyta, kad vietų darželyje nėra tai vadinama ne kyšiu, o parėmimu darželio. QUOTE(Crazy @ 2007 01 18, 16:08) Kaip tai ne kyšis, jei mano draugei buvo pasakyta, jei noru pakliūti į tą grupę, susimoki tokią sumą ir vieta bus, nors prieš tai buvo pasakyta, kad vietų darželyje nėra dar...negirdėjau apie tokis stafkes 2000lt. ir taip toliau.pradėdamas lankyti darželį paremi darželį kiek gali:50 lt.,100 lt.pagal savo galimybes.konkreti suma nebuvo įvardinta QUOTE(lanaa @ 2007 01 19, 01:18) Įprastai yra sudaromos eilės ir tiek Vilmine, ar 2000 yra parama QUOTE(Crazy @ 2007 01 29, 20:58) Įprastai yra sudaromos eilės ir tiek Vilmine, ar 2000 yra parama Crazy, bet juk jūs su Vilmine apie skirtingus dalykus kalbat O dėl paramos QUOTE(miegelis @ 2007 01 30, 15:42) Crazy, bet juk jūs su Vilmine apie skirtingus dalykus kalbat tai butent, kad ta privati grupe yra kaip atskira respublika. o jei nenori moket tu 2000lt, tai galima eiti i paprasta grupe
Ak tos nuogirdos, pasake
o man liepe perdazyt koridoriu sienas ir vaikas gales eit i darzeli..be jokiu papildomu mokesciu ir jokiu papildomu pinigu pervedimu
QUOTE(Crazy @ 2007 01 18, 15:08) Kaip tai ne kyšis, jei mano draugei buvo pasakyta, jei noru pakliūti į tą grupę, susimoki tokią sumą ir vieta bus, nors prieš tai buvo pasakyta, kad vietų darželyje nėra Na taip gali paprasyti kad paremtum darzeli. O mes atidavem savo 2 % su vyru ir viskas QUOTE(vilminė @ 2007 01 18, 17:34) dar...negirdėjau apie tokis stafkes 2000lt. ir taip toliau.pradėdamas lankyti darželį paremi darželį kiek gali:50 lt.,100 lt.pagal savo galimybes.konkreti suma nebuvo įvardinta Tokios stafkes i privacia grupe yra, o i paprastas parama buna mazesne paprastai kiek kas gali O kas liecia kitus darzelius ir kiti ima ir ne tokias mazas sumas nors stovi eilej ir pan. bet paremti darzeli taip pat gali buti paprasyta
Na aš irgi labai noriu pasisakyti apie šitą darželį...
Savo dukrą užrašiau 1,5 metų. Dabar jai 5 metukai. Taigi, kiekvieną pavasarį einu pas vedėją pasiklausti ar eilė atėjo. O ji vis atsako, kad vietų nėra ir situacija vis nesikeičia, grupės perpildytos ir t.t. Nieko nedavė suprasti, kad nori kažko, ir neprašė paremti. Ir pati nesiruošiu siulyti tokiai mandrai..Turbūt mūsų biolaukai nesutapo.. Nors pati buvau jame, ir jisai tikrai gražiai sutvarkytas, salė sporto apšiltintom grindim ir t.t Bet dar vienas dalykas nepatiko, kad labai jau jaučiasi tas grupių, "turtingų " ir "paprastų ", suskirstymas. Lauke vaikai žaidžia šalia vieni kitų, bet žaidimo aikštelių skirtumas didžiulis
Bet dar vienas dalykas nepatiko, kad labai jau jaučiasi tas grupių, "turtingų " ir "paprastų ", suskirstymas. Lauke vaikai žaidžia šalia vieni kitų, bet žaidimo aikštelių skirtumas didžiulis
[/quote] As nesutinku, mano vaikas eina i paprasta grupe, bet sake su aukletoja kartais eina pazaisti ir i kitas aiksteles. O musu aikstele turi medines supynes ir smelio deze yra. Juk kiekviena grupe turi savo aikstele teveliai gali isirengti kaip nori, bet ar apsimoka jei ateje vaikai is gatves suniokoja viska. Tarpkitko, kas butu jei viso darzelio vaikai lakstytu po visa teritorija, kaip aukletojos juos priziuretu
nieko ten įpatingo nemačiau. Darželis, kaip ir kiti, o salėse ir pirmuose aukštuose visur grindys šildomos. Svarbiausia, manau, kas dirba su tavo vaiku, o ne grindys, klozetas ir pan. Jei žmogus nemyli vaikų, nepadės jokie paauksuoti klozetai. Nesuprantu, jei turit po 2000 mokėti, tai kam vesti į darželį.
Kodėl nerašot apie auklėtojų nesvietišką kaitą.
Paskutinėm žiniom, iš šio darželio auklėtojos bėga, kiek žinau, trūksta net septynių
Crazy, juk vasara visos bega atostogu
Mano mazes grupeje ne vienos netruksta, ir is kur tu ju ten tiek radai (septynios) juk tik devynios grupes tam darzeli tera. Tai kas su vaikais dirba QUOTE(kpkc @ 2007 06 22, 23:08) Crazy, juk vasara visos bega atostogu Mano mazes grupeje ne vienos netruksta, ir is kur tu ju ten tiek radai (septynios) juk tik devynios grupes tam darzeli tera. Tai kas su vaikais dirba Čia ne vasaroj esmė, o jei 9 grupės, tai iš viso turi būti 18 auklėtojų
Idomu kokia bus situacija rugesjo 1-aja, nes ruosiuosi ten leisti savo dukryte
Musiske viena i dekreta isejo, bet atejo nauja + gavom jauna aukletoju pagalbininke
QUOTE(knielita @ 2007 07 20, 10:59) Musiske viena i dekreta isejo, bet atejo nauja + gavom jauna aukletoju pagalbininke Papildyta: QUOTE(Invincible @ 2007 07 25, 17:26) labutis visos mamytes QUOTE(Crazy @ 2007 06 22, 21:05) Prastos Jusu zinios. As pati vedu savo vaikuti i si darzeli, o ir aukletoja (zinoma, kitos grupes), mano sesuo. Is darzelio bega ne aukletojos, o aukletoju asistentes ir aukletoju padejejos, kitaip seimininkem vadinamos, kadangi sis darbas tikrai nera lengvas, o atlyginimas toli grazu nedidelis.O siu pinigeliu dydi ne direktore nustato. Nemanau, kad daug atsiras norinciu uz minima dirbti visa diena ir su vaikais, ir dar grupe tvarkyti, indus plauti? QUOTE(kpkc @ 2007 02 02, 17:34) Ak tos nuogirdos, pasake Vedu savo dukra i si darzeli jau trecius metus.Tikrai nemokejau jokiu papildomu pinigu, kysiu ir nedaziau sienu. Prieme pagal eile.Dukra uzregistravau tik gimusia, o kai suejo pusantru metuku, gavom vieta lopselyje. Ilgai galvojau ar atsisakyti aukles ir vesti i darzeli? Pabandem nueiti keleta kartu, mergaitei labai patiko, todel ir pasilikom. Skirtumo tarp turciu grupiu ir paprastu tikrai nejauciu, juolab, kad vaikai i jas neina, o lauke- mes patys tevai tvarkem savo grupes aikstele, ir manau ji vaikams labai patinka. Del rinkliavu- 5 litai per menesi (kitaip vadiname i fonda), tikrai nedaug, o per tuos metus isigijome tikrai daug ir vertingu daiktu. Taigi, kiek zmoniu, tiek nuomoniu, o spresti Jums.Man sis darzelis ir puiki aukletoja labai patinka.
laba
aš atlikinėjau pedagoginę praktiką pernai šiame darželyje...man tai atrodo,jog grupės turčių ir paprastos bent jau aplinka tikrai skiriasi,nes mus pavedžiojo beveik per visas grupes,leido rinktis,kurioje norime būti aplinka ir pats darželis man patiko,tik valdžia nelabai maloni... tai tokia mano nuomonė susidarė apie šį darželį QUOTE(Deja @ 2007 07 28, 18:06) Vedu savo dukra i si darzeli jau trecius metus.Tikrai nemokejau jokiu papildomu pinigu, kysiu ir nedaziau sienu. o lauke- mes patys tevai tvarkem savo grupes aikstele, Jus turbut nemokejote nieko papildomai direktorei todel kadangi kaip jus pabrezet jusu sesuo ten dirba aukletoja. O kad tikrai laaabai geros, protingos ir gerai ismanancios savo darba aukletojos palieka si darzeli, nes joms ten nera leidziama visapusiskai pasireikst, tai tikrai tiesa. Mano sunenas lanke si darzeli, nenoriu plestis su smulkmenom, bet sesuo sake aciu DIEVUI kad jau isaugom is to amziaus nes nesusipratimai prasidejo butent tada kai pradejo iseidinet NORMALIOS aukletojos. As nenoriu pasakyt kad ten like zmones dirba visi nenormalus, tiesiog ju grupei nepasiseke. O aplamai tai as manau, kad vaikuciams yra visai nesvarbu nei koks tas darzelis nei kokia ten direktore QUOTE(INGUTAA @ 2007 07 28, 21:12) Jus turbut nemokejote nieko papildomai direktorei todel kadangi kaip jus pabrezet jusu sesuo ten dirba aukletoja. O kad tikrai laaabai geros, protingos ir gerai ismanancios savo darba aukletojos palieka si darzeli, nes joms ten nera leidziama visapusiskai pasireikst, tai tikrai tiesa. Mano sunenas lanke si darzeli, nenoriu plestis su smulkmenom, bet sesuo sake aciu DIEVUI kad jau isaugom is to amziaus nes nesusipratimai prasidejo butent tada kai pradejo iseidinet NORMALIOS aukletojos. As nenoriu pasakyt kad ten like zmones dirba visi nenormalus, tiesiog ju grupei nepasiseke. O aplamai tai as manau, kad vaikuciams yra visai nesvarbu nei koks tas darzelis nei kokia ten direktore Dėl mokesčių, tai pažįstu ir daugiau nemokėjusių, kurios pažįstamų darželyje neturi Auklėtojų kiekvienam darželyje pasitaiko visokių, beje, ir normalios auklėtojos samprata tikriausiai ne visų vienoda, man rodos, kartais tiesiog biolaukai gali nesutapt QUOTE(INGUTAA @ 2007 07 28, 22:12) nesusipratimai prasidejo butent tada kai pradejo iseidinet NORMALIOS aukletojos. As nenoriu pasakyt kad ten like zmones dirba visi nenormalus, tiesiog ju grupei nepasiseke.. Papildyta: QUOTE(miegelis @ 2007 07 31, 15:41) Auklėtojų kiekvienam darželyje pasitaiko visokių, beje, ir normalios auklėtojos samprata tikriausiai ne visų vienoda, man rodos, kartais tiesiog biolaukai gali nesutapt
atlyginimai visuose darzeliuose vienodi, bet kitruose kazkodel kaitos nera.
Kiek skaičiau ir domėjausi darželiais,visur kaltinami vadovai, jeigu keičiasi auklėtojos arba išeina iš darbo. Nenorėčiau sutikti su šia nuomone.Vadinasi persunku dirbti , kaip priklauso ir reikalaujama.IEŠKOSI LENGVESNĖS DUONOS.
Del sesers tik uzsiminiau.Ji DIRBO siame darzelyje, ir seniai jau ten nedirba, todel tikrai ne del jos man moketi nereikejo.Juolab, kad direktore net nezino siu giminystes rysiu.
Siais metais tikrai pasitaike didele darbuotoju kaita sioje istaigoje, bet pasidomekite placiau, tai vyksta ne tik cia (pvz., ,,Sadute").Pasikartosiu- ar daug yra norinciu dirbti labai atsakinga darba su Musu vaikais uz tokius nedidelius pinigus?Pabandykite keleta dienu pabuti su savo vaiku darzelio grupeje ir pamatysite, koks tai nelengvas darbas. Tikrai nesistebiu, kad aukletojos, asistentes ar seimininkes iseina is darbo...
jeigu dėl sunkaus ir nelegvo darbo ir menko užmokesčio keičiasi auklėtojos tai kodėl turi būti kalta direktorė.Aš laikausi tos nuomonės.
Man darzelis kaip darzelis. Patinka tuom, kad svarus, aplinka sutvarkyta, po darbo retai kada pamatysi teritorijoj besiburiuojancius paauglius. Paciose grupese ramu, grazu, pilna zaislu. Vaikams juk to ir reikia ir dar maloniu aukletoju
Patenkant mes nemokejom jokio mokescio, tik skyrem 2 % kaip parama darzeliui O rinkliavos kas menesi yra visur Tiesa, musu seimininkute isejo, labai gaila, nes buvo fantastiskas zmogus. Bet ji isejo i pensija
Paskaitinejau sia tema ir,kaip suprantu,tai ten pacio kolektyvo klimatas nekoks,kad darbuotoju kaita didele
QUOTE(organzza @ 2007 09 12, 17:39) Paskaitinejau sia tema ir,kaip suprantu,tai ten pacio kolektyvo klimatas nekoks,kad darbuotoju kaita didele Tikrai galiu teigti, kad pacio kolektyvo klimatas yra puikus QUOTE(miegelis @ 2007 07 31, 16:41) Dėl mokesčių, tai pažįstu ir daugiau nemokėjusių, kurios pažįstamų darželyje neturi Auklėtojų kiekvienam darželyje pasitaiko visokių, beje, ir normalios auklėtojos samprata tikriausiai ne visų vienoda, man rodos, kartais tiesiog biolaukai gali nesutapt Mano sunus irgi lanko Gandriuka. Dabar eina i paruosiamaja grupe. Deja, atejo nauja aukletoja siais metais, kuri visada susiraukusi, kazkuo nepatenkinta. Tai nezinau ka daryti... Galvoju net keisti darzely, nes toje grupeje dabar pastoviai saukiama ant vaiku, tonas... I kuria grupe eina Jusu pirmasis vaikas (matau, kad 2001m., mano irgi siais metais gimes)?
sveikos mamytes,nutariau ir as pasisakyti sia tema. pries metus atejome uzrasyti dukrytes i darzeli,mumis is karto ispejo kad be kysio nesikreipti,ka gi nuejome su vokeliu ir dovanele. na zinoma prieme
tu biski man rodos maisai vedeja su direktore nes tai tau vedeja tinka tai netinka.del kysiu tai manau visur panasiai reikia visur tept.jei tu uzimtum atitinkamas pareigas tau irgi teptu. eini daktarams tepi ir policininkams patys susikureme tokia visuomene tai stebetis nereikia...
db kiek zinau as : aukletojos super stengiasi ir remontais pasigrazint gruper, ir vaikus labai myli ir priziuri. vedeja man irgi labai nuosirdus, geras mylintis savo darba zmogus.su direktore netenka daznai bendraut bet man ji irgi labai atrodo super moteriske jei kazkas butu ne taip nemanau kad tiek metu ten direktoriautu ir dar pridursiu nemanau kad butu tiek norinciu ir pageidaujanciu palikt savo turta sitam darzely jei butu kas netaip QUOTE(vikaPika @ 2007 12 15, 21:12) tu biski man rodos maisai vedeja su direktore nes tai tau vedeja tinka tai netinka.del kysiu tai manau visur panasiai reikia visur tept.jei tu uzimtum atitinkamas pareigas tau irgi teptu. eini daktarams tepi ir policininkams patys susikureme tokia visuomene tai stebetis nereikia... db kiek zinau as : aukletojos super stengiasi ir remontais pasigrazint gruper, ir vaikus labai myli ir priziuri. vedeja man irgi labai nuosirdus, geras mylintis savo darba zmogus.su direktore netenka daznai bendraut bet man ji irgi labai atrodo super moteriske jei kazkas butu ne taip nemanau kad tiek metu ten direktoriautu ir dar pridursiu nemanau kad butu tiek norinciu ir pageidaujanciu palikt savo turta sitam darzely jei butu kas netaip Gal galite man paaiskinti kuo skiriasi vedeja nuo direktores ???
kiek as zinau darzelyje yra ir direktore ir vedeja , na bent jau as jas pazistu kaip atskirus zmo nes
istiesu idomu is kur yra vedeja ir direktore??? as tai kalbejau apie mazo ugio moteri direktore ji ar vedeja,bet ji yra viriausia,pavarde kulboniene. darzelis gal ir neblogas,bet sneka ejo apie jos pernelyg nesveika kisininkavima.
Mielos mamytes
Vedeja yra likes nuo sovietiniu laiku pavadinimas. Dabar yra vadinama direktore. Svietimo dokumentuose yra pazymeta jog yra direktore, o aukletojas svietimo dokumentuose vadina mokytojomis
na as irgi net pasiklausiau....susimaisiau nes kalbejau apie direktore ir direkt. pavaduotoja
Sveikos, mano mergyte eina i si darzeli nuo rugsejo men. Kas liecia direktore neiko negaliu blogo pasakyt, gal ne itin maloni, bet normali moteris. Mergyte serga dazniau nei iprastai, bet mane jau is anksto tam nuteike gydytoja, bet sake per metus turetu adaptuotis. Aukletoja ir auklyte superines, nes dukryte priprato darzelyje labai greitai, aukletoja sake, kad kaip pagal knyga. Kai ateinu pasiimti vakare, tai dar pusvalandi laukiu kol man viska isrodo ka veike kol dar pazaidzia. Tiesa mes einame i ta vadinama"turciu" grupe ir visai del to nesigailiu, o dziaugiuosi. Ir nesam mes kokie bebrotiski turciai, paprasciausiai abu normaliai dirbantys tevai. Noriu savo vaikui kas imanoma geriausiai ir viena karta sumoketi ta rinkliava tikrai negaila ir tik dziaugiuosi zmogumi kuris organizuoja sias grupeles, o skirtumas ne klozetu ar sienu grozyje(nors zinoma smagiau kai viskas tvarkinga ir grazu), o lavinime ir bendravime su vaiku, kai tu ji ramiai gali palikti visai dienai, nes zinai, kad juo bus pasirupinta.
nelabai supratau, tarp ko skirtumas? Tarp paprastu grupiu ir taip vadinamu ,,turciu"? mano vaikas lanko paprasta grupe.Cia ir grupe tvarkinga, ir priemoniu puikiu turime, o ir aukletojos tiesiog nuostabios... Rupestis vaiku, lavinimas ir bendravimas su vaiku tikrai ne nuo grupes turtingumo priklauso... Tik nuo pedagogu, na ir zinoma nuo musu, teveliu, poziurio priklauso, kaip vaikas jausis darzelyje
Skirtumas yra tame, kad direktore i "turciu" grupe priima tik 7-8 vaikus, o tokio pat amziaus lopselinuku grupe lanko jau 15. Bendravime ir auklejime skirtumo nera, nes yra tos pacios aukletojos kurios dirba ir prabangioje ir paprastoje grupese, tiesiog naturaliai gaunasi kad kai grupeje maziau vaiku tai ir demesio gal daugiau.
Tiesiog pikta, kad direktore leidzia sau steigti tokias "turciu" grupes, o tuo pat metu i kitas pripumpuoti vaiku maximuma, kad darzelio vaiku vidurkis butu kaip ir kitu darzeliu, kur tarkim lopselio grupese butu vienodai vaiku po 10-12.
idomu kokios dabar ,,stafkes,,? pazystami leidzia i privacia grupe, tai mokejo virs 3 tukst.
galvojam apie savo atzala, bet jei dar pakils .. QUOTE(traliabum @ 2008 05 05, 18:19) Skirtumas yra tame, kad direktore i "turciu" grupe priima tik 7-8 vaikus, o tokio pat amziaus lopselinuku grupe lanko jau 15. Bendravime ir auklejime skirtumo nera, nes yra tos pacios aukletojos kurios dirba ir prabangioje ir paprastoje grupese, tiesiog naturaliai gaunasi kad kai grupeje maziau vaiku tai ir demesio gal daugiau. Tiesiog pikta, kad direktore leidzia sau steigti tokias "turciu" grupes, o tuo pat metu i kitas pripumpuoti vaiku maximuma, kad darzelio vaiku vidurkis butu kaip ir kitu darzeliu, kur tarkim lopselio grupese butu vienodai vaiku po 10-12. O cia ,manau, Jus vel klystate. Dukra pradejo lankyti paprasta lopselio grupe ir ten nebuvo vaiku maximumo.Grupeje tebuvo 4 vaikuciai. Siais metais situacija panasi.Kad metu begyje vaikuciu daugeja, tai naturalu.Ju daugeja ir ,,turciu" grupeje, ir bet kuriame kitame Kauno lopselyje. Pasidomekite, vietu i lopselius Kaune labai truksta. Kiek as zinau, nei viena sio darzelio grupe nevirsyja vaiku skaiciaus (normas nustato ne darzelis, o svietimo ministerija). O piktintis nera ko. Darzelio direktore turi svietimo skyriaus leidima steigti pusiau privacias grupes.Jei yra teveliu isgalinciu ten leisti savo atzalas, prasau, tai tik Ju pasirinkimo laisve... Mano vaikuciams puikiai sekasi ir paprastose grupese.Demesio tikrai pakanka (tai suprantu, nes vaikai nenori eiti namo, nori kuo ilgiau buti su draugais, atostogu, laisvadieniu metu piesia dovanas aukletojoms...) Ar tai yra blogai?
Kazkaip as irgi noriu leisti i si darzeli ,o gal i Zemyna,bet nenoreciau leisti i ta vadinama pasiturinciu grupele,manau vaikai labai gudrus su metais labai viska zino ir par daug masto ,nors be vargo irgi galeciau sumoketi kiek reikia ,as jau pasimokiau su mokykla ,tai aciu ,nereikia man tokiu nesamoniu ,ir kaip taip gali buti ,kad viename darzelyje tokie vaikai ir kitokie,galetu busti atskiri darzeliai,tiems vadinamies turtingiesiems,o viena karta vaiksciojau su savo mazaja prie to darzelio ,tai vienas kazkoks nedidelis berniukas pribeges paklause koks mergaites vardas ir ar leisiu i si darzeli ,tai pasakiau kad leisiu ,tai tada jis klausia ,i kuria grupe,ar kur labai grazu ir nauja
kita vertus, vaiko negalima izoliuot nuo nelygybes. ji gi visur. net gimdymo namuose ,kur pradziu pradzia...yra komercines palatos su tv saldytuvu ir atskiru dusu uz 80 lt/para. ir yra paprastos, kur dvi oteriskes vienoj palatoj. nieko nepadarysi. kartais tikrai stebina suaugusiu zmoniu kalbos apie lygybe...nera jos. nebuvo ir nebus. ir vaikai turi tai suprast taippat. kad po 15 metu jonukas nesistebetu kodel onute egzaminus 10 islaike, nors vidurkis 5 buvo...gal skamba neteisingai bet mes cia ir gyvenam.tokie esam ir patys taip elgiames.
As suprantu kad viskas dabar jau taip yra ,bet as jau savo kailiu patyriau kaip vaikai yra lepinami ir popinami,nenoriu,nes jau didzioji tokia mokykla lnke kad ten irgi suskirstyti,aciu ,man labai taip nepatinka ,bet jau tokios gyvenimo taisykles
man tas lepinimas irgi nepatinkair popinimas, nes gyvenimo salygos keiciasi lb greitai ir vaikui didelis sresas jei staiga jo nepopintu...bet manau tose grupese tikrai pats bendravimas su vaiku nesiskiria nei paprastose, gal tiesiog teko susitikt jums su vaiku kurio seimoj tokios vertybes ir tai papreziama.netikiu kad darzely aukletojos pasakoja vaikams apie grazias ir paprastas grupes...greiciau cia tevai ta skirtuma daro...
QUOTE(vikaPika @ 2008 05 27, 01:24) man tas lepinimas irgi nepatinkair popinimas, nes gyvenimo salygos keiciasi lb greitai ir vaikui didelis sresas jei staiga jo nepopintu...bet manau tose grupese tikrai pats bendravimas su vaiku nesiskiria nei paprastose, gal tiesiog teko susitikt jums su vaiku kurio seimoj tokios vertybes ir tai papreziama.netikiu kad darzely aukletojos pasakoja vaikams apie grazias ir paprastas grupes...greiciau cia tevai ta skirtuma daro... tai butent tevai ,bet vaikai vistiek girdi ka tevai sneka ,o gal dar kartais ir pabrezia ,kad ta grupe geresne ,nes ten brabgus zaislai,grazus baldeliai..... |