Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Eiguliai: l/d "Gandriukas"
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai > Kaunas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
PAME
Kas zinote darzeli "gandriukas" Kaune? Kaip jis Jums? Parasykite ka nors apie, nes as noreciau ten vesti vaikiukus.
Tarškutė
QUOTE (miegelis @ 2004 12 03, 17:00)
Sugar, butu labai idomu suzinoti, kodel niekam nepatartum i "Gandriuka" vaiku leisti? Maniskis kaip tik si darzeli lanko, bet nieko blogo dar nepastebejom...

g.gif Na, tada jums tikrai pasiseke, tiesa, viena kaimyne minejo, kad jiems pasiseke, su "Gandriuku", nes papuole pas geras aukletojas.Bet minejo, kad kito vaiko neleisti. Be to, pati dirbu svietimo srity, ir turiu tikslios informacijos, kas ten vyksta, bet, deja, nelabai norisi tiksliai ivardinti. Tiesiog dziaugiuosi, kad tavo vaikuciui ten viskas o.k. Gal gali parasyti del menesuniu rinkliavu is teveliu. Zinau, kad jos nemazos, nebent tai priklauso nuo kiekvienos grupes. Tikiuosi, neizeidziau su savo pamastymais! wink.gif
miegelis
Ne, sugar, neizeidei, kai as vieniems kaimynam pasakivau, kad i Gandriuka uzsirase, manes paklause, ar labai daug pinigu turim, kiti gasdino mokesciais simtiniais... Todel ir parupo, ka tokio tiksliai zinai.
Musu aukletojos kaip aukletojos. As irgi manau, kad daugiausiai priklauso nuo aukletoju, o ne nuo darzelio. Nebuvau suzaveta sunaus aukletojom, matau ju daromu klaidu. Bet kai pasnekam su draugais, beveik visiems taip. Manau, jei vaikui gerai, problemu nereikia kurti.
Mes labai norejom i Zemyna - darzelis salia namo, todel ir aukletojas jau buvau nuziurejusi, su kai kuriomis ir susipazinusi. Bet neprieme. Va ten tai man tikrai nesuprantami dalykai dedasi g.gif . Pas "Gandriuko" direktore bent jau zmogum pasijutau. Taip, girdejau, kad ten yra "isrinktuju" grupes - kazkas panasaus i privatu darzeli. Bet mums nieks nieko nesake, isrinktiesiems nepriklausom smile.gif . Reikejo pervest parama darzeliui, paklausiau tiesiai sviesiai, kokia tai suma, sake, kad uz vieno pinigus gele nuperkam, uz kito ir palange galim padaryti - tai jusu reikalas. Atejom i ka tik tevu suremontuota grupe, tai labai pageidavo, kad nauji teveliai nupirktu zaislu dezes, bet mes dar nepuolem pirkti, vis delto dar adaptacinis laikotarpis, reikia bent puse metu islankyti, kad tikrai isitikintume, jog lankysim butent sia grupe. O menesines rinkliavos kaip ir visur. Tevu komitetas nutare, kad rinksim kas menesi po 5 litus. Metu pradzioje pirkom po viena sanitarine priemone. Atsinesem savo uzvalkalus patalynei, indus, ranksluosti. Darzelio, sake, labai prasti. Ir aisku, pirkom priemones savo vaikui: spalvas, plastilina, flamasterius, zirkles spalvinimo knygele.
Tokia ta finansine puse. Manyciau, nera daug baisesne nei kitur. Nemazai ji priklauso nuo grupes teveliu. Kur kas labiau is pradziu nervino darzelio parodomoji puse: kiek aukletojos plusa puosdamos darzeli, rasydamos padekas teveliams, ar vaikuciu mintis. Cia jau valdzia spaudzia, bet dabar matau, kad ir daugeliui tevu to reikia...
Tarškutė
ohmy.gif Zinot, kiek zmoniu, tiek nuomoniu apie darzelius ir ne tik! Bet as giredejau labai mazai geru atsiliepimu apie "Gandriuka". Jei norit privacios grupes, tai manau, kad tas darzelis tiks, nes girdejau, kad ten nemazos rinkliavos. Taip pat sake, kad daznai keiciamos aukletojos, nes neitinka direktorei. Tik negaliu garantuoti, kad taip yra visose grupese!!!!!! O siaip tai geriausia nueti ir pabendrauti su direktore, nes butent ji yra darzelio veidas, bet manes nezavi net skurdi darzelio aplinka, pabandykit nueiti iki "Vyturelio" pamatysit, kaip atrodo darzelio aplinka!! thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
$
Jei norit privacios grupes, tai manau, kad tas darzelis tiks

o kaip suprast privati grupė?kad aš kiek domėjausi tai kaune išvis nėra nei privačių darželių,na o apie grupes kažkaip irgi neteko girdėti?
ką daugiau apie šį darželį galit pasakyt?
Kosmeta
Prie kelis metus buvau siame darzelyje tai yra kelios grupes kurios yrengtos idealiai...ir man rodos visa tai uz teveliu pinigus...Kaip viskas ten dabar net nezinau....
$
jeigu jau viskas įrengta už tėvelių pinigus,tai įdomu kodėl pasklidusi tokia nuomonė,kad už tą darželį (grupę) reikia mokėti žymiai daugiau?
ar čia eina kalba apie tai,kad kam nors reikia duoti "na lapu" ,kad patekt į tą grupę? nes logiškai mąstant jei jau toje grupėje viskas sutvarkyta,tai ant ko daugiau berankami pinigai?
ICE-T
musu pazystami veda i ta privacia grupe..tai yra tik tiek, kad grazus: nauji zaislai, istapetuota, kilimai nauji, del maisto nezinau..norit ten pakliut reik pereit per direktores 'filtra' o po to skambint ir pinigus(2000lt) perduot tos grupes vienai mamai...ten eina krepsininku vaikai ir pan.. blink.gif
PAME
QUOTE(ICE-T @ 2005 01 17, 18:06)
musu pazystami veda i ta privacia grupe..tai yra tik tiek, kad grazus: nauji zaislai, istapetuota, kilimai nauji, del maisto nezinau..norit ten pakliut reik pereit per direktores 'filtra' o po to skambint ir pinigus(2000lt) perduot tos grupes vienai mamai...ten eina krepsininku vaikai ir pan.. blink.gif
*

Tai bent kysis g.gif -2000 lituku thumbup.gif
knielita
QUOTE(PAME @ 2005 02 15, 23:24)
Tai bent kysis g.gif -2000 lituku thumbup.gif
*

ten ne kysis, o su kvituku sumoketi pinigeliai. girdejau apie privacias grupelias tik pacius geriausius dalykelius vaiku atzvilgiu. taciau teveliams tenka itin gerai pakratyti kisenes, nes gana daznos rinkliavos- vaiku lovytes keicia, perka naujus zaisliukus ir pan.
Taciau aukletojos popina kiekviena maziu, lauke priziuri, auklyte i lauka arbatyciu ir pan. nesa. Maziesiems labai gerai, tik ar teveliams?
Spragtukas
QUOTE(knielita @ 2005 02 18, 13:57)
ten ne kysis, o su kvituku sumoketi pinigeliai. girdejau apie privacias grupelias tik pacius geriausius dalykelius vaiku atzvilgiu. taciau teveliams tenka itin gerai pakratyti kisenes, nes gana daznos rinkliavos- vaiku lovytes keicia, perka naujus zaisliukus ir pan.
Taciau aukletojos popina kiekviena maziu, lauke priziuri, auklyte i lauka arbatyciu ir pan. nesa. Maziesiems labai gerai, tik ar teveliams?
*

Man atrodo, kad siais laikais tiek aukletojos darzelyje, tiek mokytojos mokykloje bijo prarasti "klientura", taip kad nemanau, kad ne privaciose grupese vaikus priziuri labai prastai... as asmeniskai esu patenkinta darzelio, kuri lanko mazius, aukletojom.
O moketi 2000 lt uz "vieta" - atleiskit... ax.gif kiek tada reikia uzdirbti? cry.gif todel ir nenuostabu, kad tokio tipo drazeli lanko krepsininku ir kt. turtingu teveliu atzalos
knielita
QUOTE(Spragtukas @ 2005 02 18, 23:06)
Man atrodo, kad siais laikais tiek aukletojos darzelyje, tiek mokytojos mokykloje bijo prarasti "klientura", taip kad nemanau, kad ne privaciose grupese vaikus priziuri labai prastai... as asmeniskai esu patenkinta darzelio, kuri lanko mazius, aukletojom.
O moketi 2000 lt uz "vieta" - atleiskit...  ax.gif kiek tada reikia uzdirbti? cry.gif  todel ir nenuostabu, kad tokio tipo drazeli lanko krepsininku ir kt. turtingu teveliu atzalos
*

Pinigai yra mokami ne vien siekiant patekti i privacias grupeles, taciau ir i paprastas reikia sumoketi. Zinoma, kaina mazesne. taciau rinkliavos vargina visus tevus, aisku atitinkamai jos mazesnes paprastoms grupems. Bijau, kad ir kitose darzeliuose to paties nebutu blink.gif
Spragtukas
QUOTE(knielita @ 2005 02 19, 21:22)
Pinigai yra mokami ne vien siekiant patekti i privacias grupeles, taciau ir i paprastas reikia sumoketi. Zinoma, kaina mazesne. taciau rinkliavos vargina visus tevus, aisku atitinkamai jos mazesnes paprastoms grupems. Bijau, kad ir kitose darzeliuose to paties nebutu  blink.gif
*

Taigi, kad ne visur reikia moketi. Juk rasiau, kad mums priemimas i grupe nekainavo ne lito... Kas kita yra rinkliavos: ugdymui, Kaledoms, vaises iv. sventems, spektakliukams, pan. bet tai tera smulkmena su 2000 lt "stojamuoju" mokesciu mirksiukas.gif
Gvyduta
NU NU. Kiek cia prirashet.
Ash jau asmenishkai puses metu vaika ejau prirashyt kad 2m ishleist. Labai jau baisus atsiliepimu cia prisiskaiciau.

O ash tik gerus girdejau.

Mano kaimyne veda nuo 2metu savo mergaite.
Aplinka man asmenishkai labai patinka. Daznai nueinam su zuikiu paziuret kaip vaikuciai begioja. Aukletojos tikrai priziuri juos, bent jau lauke.

Maistas labai liuks, kaimyne sake.

Del rinkliavu teisybe. Bet nieks nevercia vesti i privacias grupes. O kas turi pinigu, tas duoda.

Uzimtumas labai geras vaikiuku.
miegelis
BAIKIT MAMOS GASDINTIS!!!
As irgi saviski su didziuliu nerimu vedziau i "Gandriuka', prisiklausiusi ivairiausiu atsiliepimu. Jau rasiau temoje apie Eiguliu darzelius, tad labai nesikartosiu. Noriu tiesiog nuraminti mamas, kurioms patogu vaika leisti i Gandriuka. Jei vaikui patiks aplinka, aukletoja - o cia jau asmeniskas dalykas- viskas turetu buti gerai. Nebijokit per dideliu mokesciu paprastose grupese. Jie labiausiai priklauso nuo tevu. Jie sutaria, kiek rinkti sventems, kiek deti i fonda, ar nesti vaikams uzkandzių. Taip, mums, skirtingai nei kitu triju aplinkiniu darzeliu naujokams, reikejo savos patalynes, ranksluostuko. Bet juos mes iseidami ir issinesim. O daugiau mokam kaip kiti - 5 lt priemonems, metams pirkom po viena sanitarine priemone, tualetinio popieriaus, serveteliu. Flamasterius, spalvinimo knygeles nesames kiekvienas sau - vaikai turi savo stalciukus. Spektakliukai 2,5 lt, kaip ir kitur. Nori leidi vaika, nori ne. Nemanau, kad esam labiau greziami nei kitur.
Vilija-Lina
Sveiki teveliai ir mamytes smile.gif

Noriu nuraminti Jus, kad "Gandriukas" tai ne kazkoks siaubas...Atvirksciai thumbup.gif
Mano draugu vaikas lanko si darzeli ir tevai ir vaikas labai patenkinti.Tai yra labai aktyvus darzelis.Ten vyksta labai daug svenciu i kurias itraukiami aktyviai dalyvauti ir tevai.Taip pat vaikai dalyvauja mieste rengiamuose renginiuose, daug ir graziai dainuoja ir linksmai gyvena.
siulau nebijoti "Gandriuko".Tik geru atsiliepimu girdejau smile.gif
jobukas
Musiskis irgi eina i sito darzelio paprasta grupe. Aukletojos tiesiog nuostabios thumbup.gif , del vaiko ugdymo ir prieziuros neturime jokiu priekaistu. Maistas normalus, man atrodo, kad darzelyje jis daug geriau valgo nei namie - grupes itaka. Is tiesu, darzelyje vyksta daug ivairiu renginiu, kuriuose tenka sudalyvauti ir tevams. Ir visai smagu kartu su vaikuciu ruostis kokiai sventei, daryti meninius darbelius. Kai del rinkliavu, tai daug kas priklauso nuo paciu teveliu. Aisku, aukletojoms norisi, kad grupes butu isremontuotos, naujos, bet tevai patys sprendzia, ka ir uz kiek daryti. Na, del direktores, tai pritarciau, kad ji nesvyti simpatija g.gif . Bet mes ja tiek ir tematome. Pagrinde bendraujame su aukletojomis ir joms priekaistu tikrai neturime. O del tu vadinamu 'komerciniu' grupiu, tai tiek, kad aplinka ten gerokai skiriasi, bet ugdymas ir maistas tai tas pats. Zinoma, ten vaikai kitokie, nes ne bet kas isgaletu tiek susimoketi. Taciau mums svarbiau, kad vaikas bendrautu su panasaus 'sluoksnio' vaikais, kad aplinka nebutu dirbtina. Taigi, mums sitas darzelis visai patinka.
Tarškutė
Nors ir daug geru dalyku priraset, bet man vis tiek nepatinka tas "Gandriukas" g.gif Aisku, cia tik mano nuomone mirksiukas.gif Juo labiau, kad gerai pazistu dvi mamas, kurios vaikus veda i ta darzeli, beje, viena i paprasta, kita i privacia grupe, tai nuomones panasios, kad nieko ten ypatingo doh.gif O kita pazistama ten net dirba, tai jos nuomone pasilaikkysiu sau doh.gif Dar teko girdeti, kad nemaza aukletoju kaita, o ir grupeje dirba po kelias aukletojas, tai yra jos turi vos po 0.25 etato, tai nemanau, kad vaikams gerai, kai per diena kelios aukletojos keiciasi doh.gif Tikiuosi, kad ne visose grupese taip g.gif Na, sorry, jei ka ozeidziau savo pasisakymu mirksiukas.gif
Ambro
Daugiau apie l/d "Gandriukas" galite pasiskaityti čia:

Gandriukas
Lupos
Mano drauge veda abu vaikus i si darzeli. Tai ji sake taip, kad ten yra kaip du darzeliai. Vienas paprastas, o kitas kur eina labai turtingu tevu vaikai, tai ji veda ten. Ji uz viena vaika kad priimtu sumokejo 3000litu. tipo ten tokia kaina. Ten tipo zaislai labai geri ir labai mazos grupes, o siaip menesinis mokestis yra kaip ir visur. Bet jinai taip pat sake kad jai ten nepatinka viena aukletoja nes ji jaucia kad ji jo vaiko nemegsta.
Liorka
nesuprantu, 3k litu - uzh ka? vien uzh tai kad priimtu? o kiek po to kainuoja? nesu tarp turtinguju tevu, bet toky vienkartiny mokesty sumokechiau, jei mazhei tikrai butu geriau. nes dabar tai lb nusivylusi valdishku darzheliu verysad.gif bet pvz rinkliava lovytems keisti tai man nesuprantama. atrodo lyg butu rinkliava del rinkliavos, o ne del vaiko. ir shiaip ydomu, ar chia tik aplinkiniai skirsto y "ishrinktuosius" ir y paprastus, ar ir viduje darzhelio? nesinoretu kad ugdytu vaikams tokias nuostatas. unsure.gif
Pepyte
QUOTE(Liorka @ 2006 02 15, 11:28)
nesuprantu, 3k litu - uzh ka? vien uzh tai kad priimtu? o kiek po to kainuoja? nesu tarp turtinguju tevu, bet toky vienkartiny mokesty sumokechiau, jei mazhei tikrai butu geriau. nes dabar tai lb nusivylusi valdishku darzheliu  verysad.gif bet pvz rinkliava lovytems keisti tai man nesuprantama. atrodo lyg butu rinkliava del rinkliavos, o ne del vaiko. ir shiaip ydomu, ar chia tik aplinkiniai skirsto y "ishrinktuosius" ir y paprastus, ar ir viduje darzhelio? nesinoretu kad ugdytu vaikams tokias nuostatas. unsure.gif
*

Na as zinau apie ta drazeli , nes ten turiu pazystamu zmoniu. Taigi kas nori i tas vadinamas turciu grupes tai susimoka tuos tukstancius , kaip pradine imoka ir toliau moka kaip ir visuose darzeliuoseuz maista. Aplinka tose grupese puiki aukletojos taip pat. Vaikai labai daug turi zaislu ir visko ko jiems reikia.
Na vedeja , tai tikra despote bet vaiku tai neliecia . Cia vargas tik darbuotojams.
knielita
Nors ir prirašiau apie šį darželį, bet mane įkalbėjo į jį lesiti savo mažiu. Eisim į paprastą grupę, kiek žinau bus įvairaus amžiau vaikų (grupė meškiukai ar kaip vadinasi g.gif ) Gal kas ją lankot? Girdėjau kad dirba čia thumbup.gif auklėtojos. Nes lankėm anksčiau kitą darželį, bet pasekmės :vaikas paniškai pradėjo bijoti darželio ir vaikų. Kaltos auklėtojos, konkrečiai viena. O darželis išgirtas, vedėja labai maloni verysad.gif Dar girdėjau šiame darželyje apie įvairius būrelius, jų gausą bigsmile.gif Tuo tarpu aplankytas šalia namų "Pagrandukas" mane labai nuvylė - jokių būrelių, vedėja nebendraujanti, nerodanti tau jokio dėmesio. Prašiau, kad leistų susipažinti su grupės auklėtooja, aprodytų grupes, tai sumurmėjo, kad negali, nerodo ir pan. blink.gif
bitute anna
Daug nuomoniu apie Gandriuka. Vieniems patinka kietiems-ne. Bet argi ne tokia pati situacija bet kokiame kitame darzelyje? Kiekvienai mamai savas vaikas pats geriausias, bet butu naivu tiketis, kad kiekvienas vaikas bus toks pats svarbus ir mylimas ir aukletojoms. Gal tada geriau samdykite aukles ir mokekite privaciai...tuomet bus ir pigiau nei i darzeli leisti ir demesio daugiau vaikui skirs. Tik klausimas kur jis ismoks buti bendruomenej ir bendrauti su savo bendraamziais... Linkiu sekmes pasirenkant gera darzeli ir atitinkanti teveliu ir mamyciu luksecius rolleyes.gif
NerinChick
Nežinau, ko taip veržtis į Gandriuką kai šalia Žemyna? Tai superdarželis su superpedagogų kolektyvu. Grupės visos sutvarkytos puikiai, o vedėja labai fainas žmogus. Rinkliavos į "tėvų fondą" nemažos (50 Lt per mėnesį), bet jos visos grįžta mūsų vaikams - perkami vaisiai, medus, sultys, kurių visuomet yra grupėje, priemonės, apmokami visi spektakliai ir ekskursijos, sukauptos lėšos metų gale tėvų susirinkimu skiriamos remontams. Viskas gražu ir skaidru. Nežinau, ką forumo pradžioje turėjo omeniu viena moterytė, sakydama, kad jai čia "kažkas neaišku". Jei ji tikėjosi "už valdiškus" liukso, tai tegu atsibunda - tiek biudžetinės įstaigos neišneša.
Mane visi tikino - pradės vaikai lankyti darželį - sužinosi, kas yra vaikų ligos. Turiu pasakyti, kad nepajutau ir nesupratau - mano vaikai serga itin retai ir manau kad viena to priežasčių - labai geros sanhigieninės sąlygos ir sveika mityba darželyje.
Gyvenu Žaliakalnyje, bet vežioju į Žemyną abi mergaites. Pažįstu žmonių, kurie vežioja iš Šilainių ir net Kačerginės. Vietinių tiesą sakant visai nedaug.
Kai rinkausi darželį, apvažiavau visus Žaliakalnio darželius, ir turiu pasakyti, kad jie BAISŪS blush2.gif. Neminėsiu pavadinimų, bet teko matyti tokių, kurių aplinkoje nežėlė žolė, o kai vedėjos paklausiau, ar tėveliai neinvestuoja į aplinkos tvarkymą, ji pasakė, kad džiaugiasi jei tėvai laiku susimoka už darželį... Buvau pakraupus. Dar vienam darželyje kiemo apskritai nėra - nepatikėsit - vaikai eina pasivaikščioti ant pastatp STOGO blink.gif , kuris apmūrytas žmogaus aukščio "tvora" ir matyti tik dangus...
Negi žmonėms atrodo, kad jie gali už ačių auginti savo vaikus??? verysad.gif
miegelis
QUOTE(NerinChick @ 2006 05 22, 21:28)
Nežinau, ko taip veržtis į Gandriuką kai šalia Žemyna? Tai superdarželis su superpedagogų kolektyvu. Grupės visos sutvarkytos puikiai, o vedėja labai fainas žmogus. Rinkliavos į "tėvų fondą" nemažos (50 Lt per mėnesį), bet jos visos grįžta mūsų vaikams - perkami vaisiai, medus, sultys, kurių visuomet yra grupėje, priemonės, apmokami visi spektakliai ir ekskursijos, sukauptos lėšos metų gale tėvų susirinkimu skiriamos remontams. Viskas gražu ir skaidru. Nežinau, ką forumo pradžioje turėjo omeniu viena moterytė, sakydama, kad jai čia "kažkas neaišku". Jei ji tikėjosi "už valdiškus" liukso, tai tegu atsibunda - tiek biudžetinės įstaigos neišneša.Mane visi tikino - pradės vaikai lankyti darželį - sužinosi, kas yra vaikų ligos. Turiu pasakyti, kad nepajutau ir nesupratau - mano vaikai serga itin retai ir manau kad viena to priežasčių - labai geros sanhigieninės sąlygos ir sveika mityba darželyje.
Gyvenu Žaliakalnyje, bet vežioju į Žemyną abi mergaites. Pažįstu žmonių, kurie vežioja iš Šilainių ir net Kačerginės. Vietinių tiesą sakant visai nedaug.
Kai rinkausi darželį, apvažiavau visus Žaliakalnio darželius, ir turiu pasakyti, kad jie BAISŪS  blush2.gif. Neminėsiu pavadinimų, bet teko matyti tokių, kurių aplinkoje nežėlė žolė, o kai vedėjos paklausiau, ar tėveliai neinvestuoja į aplinkos tvarkymą, ji pasakė, kad džiaugiasi jei tėvai laiku susimoka už darželį... Buvau pakraupus. Dar vienam darželyje kiemo apskritai nėra - nepatikėsit - vaikai eina pasivaikščioti ant pastatp STOGO  blink.gif , kuris apmūrytas žmogaus aukščio "tvora" ir matyti tik dangus...
Negi žmonėms atrodo, kad jie gali už ačių auginti savo vaikus???  verysad.gif
*

Ta moterytė tikriausiai aš būsiu, jau šiek tiek nusibodo kelintąkart rašyt, bet dar paaiškinsiu, kad man būtent ir neaišku, kodėl vietos darželyje atsiranda vaikams iš Žaliakalnio, Šilainių, Aleksoto, bet nėra šalia gyvenantiems g.gif Nežinau, kaip ten dabar su eilėmis, bet ne mano vienos vaikas nebuvo priimtas, nors buvom užsirašę daugiau nei prieš metus, o rudenį grupės dar nebuvo pilnutėlės g.gif Kita vertus, ko čia nesuprasti, taip keliamas darželio prestižas. Ir dabar, kai mano vaikas eina į Gandriuką, niekaip nesuprantu, ko man reikėjo taip veržtis į Žemyną doh.gif Ne vienų pažįstamų vaikas lanko Žemyną, tad galiu palyginti ir nematau jokių pranašumų schmoll.gif .
Dar puikiai prisimenu, kaip norėjosi vaiką išleisti į patį pačiausią darželį, kaip trikdydavo kalbos ir užuominos: " ką į Gandriuką" blink.gif Pinigų daug turit??? arba "esu girdėjusi"... Dabar galiu mamom nuoširdžiai patart mažiau klausytis tokių kalbų, Svarbių svarbiausia yra auklėtoja. Ir čia nėra vienos nuomonės, kokia geriausia, svarbu, kad rastumėte su ja bendrą kalbą, kad grupėje vyrautų tvarka ir būtų elgiamasi teisingai. Aš, pvz., tikrai nenorėčiau leist pas vieną Žemynos auklėtoją, kuri į tėvų prašymą dėl vaiko atsako gerai, o paskui nesilaiko savo žodžio.
Dar labai svarbu, kokie vaikai susirinks į grupę. Sergamumas priklauso nuo imuniteto, organizmo ypatumų.
O dėl liukso biggrin.gif Nelabai jis man reikalingas, šiuo klausimu mano nuomonė truputuką skiriasi. Bet galiu pasakyt, kad nei nerealių turtų, nei rinkliavų (kurios irgi daugiausiai priklauso nuo tėvų, na, kartais ir auklėtojų, išlepimo laipsnio) eit į tvarkingą grupę.
NerinChick
QUOTE(miegelis @ 2006 05 27, 23:04)
Ta moterytė tikriausiai aš būsiu, jau šiek tiek nusibodo kelintąkart rašyt, bet dar paaiškinsiu, kad man būtent ir neaišku, kodėl vietos darželyje atsiranda vaikams iš Žaliakalnio, Šilainių, Aleksoto, bet nėra šalia gyvenantiems  g.gif Nežinau, kaip ten dabar su eilėmis, bet ne mano vienos vaikas nebuvo priimtas, nors buvom užsirašę daugiau nei prieš metus, o rudenį grupės dar nebuvo pilnutėlės  g.gif Kita vertus, ko čia nesuprasti, taip keliamas darželio prestižas. Ir dabar, kai mano vaikas eina į Gandriuką, niekaip nesuprantu, ko man reikėjo taip veržtis į Žemyną  doh.gif Ne vienų pažįstamų vaikas lanko Žemyną, tad galiu palyginti ir nematau jokių pranašumų  schmoll.gif .
<...> O dėl liukso  biggrin.gif Nelabai jis man reikalingas, šiuo klausimu mano nuomonė truputuką skiriasi. Bet galiu pasakyt, kad nei nerealių turtų, nei rinkliavų (kurios irgi daugiausiai priklauso  nuo tėvų, na, kartais ir auklėtojų, išlepimo laipsnio)  eit į tvarkingą grupę...?????.
*

Na savo ruožtu pastebėsiu, kad savo mergytę į "Žemyną" užrašiau kai jai dar nebuvo nei pusės metukų. Kodėl iki paskutinio pusmečio vis dar svarstę kur leisti savo atžalą vietiniai tėvai turėtų turėti pirmumą - nežinau. "Žemynoje" pirmumą turi tik jau lankančių vaikučių broliai/seserys. Matyti, kaip yra persekiojama vedėja su prašymais priimti į darželį, tikrai teko, bet ji ne visagalė, ir negali vardan kelių labai norinčių išplėsti grupes - tuomet nukentėtų kitų vaikų interesai. Faktas tai, kad aš nieko nemokėjau ir nenešiau, kad mano vaikai būtų priimti cool.gif .
miegelis
QUOTE(NerinChick @ 2006 05 29, 21:16)
Na savo ruožtu pastebėsiu, kad savo mergytę į "Žemyną" užrašiau kai jai dar nebuvo nei pusės metukų. Kodėl iki paskutinio pusmečio vis dar svarstę kur leisti savo atžalą vietiniai tėvai turėtų turėti pirmumą - nežinau. "Žemynoje" pirmumą turi tik jau lankančių vaikučių broliai/seserys. Matyti, kaip yra persekiojama vedėja su prašymais priimti į darželį, tikrai teko, bet ji ne visagalė, ir negali vardan kelių labai norinčių išplėsti grupes - tuomet nukentėtų kitų vaikų interesai. Faktas tai, kad aš nieko nemokėjau ir nenešiau, kad mano vaikai būtų priimti  cool.gif .
*

Kažkaip neįsiskaitai, matyt, į mano postą g.gif Ne paskutinį pusmetį užsirašėm, bet tiesa, kad keliais mėnesiais vėliau nei jūs smile.gif Beveik metų buvom. Tačiau pažįstu mergytę, kurios tėvai tik pavasarį užrašė ir buvo beveik 30 vietų po mūsų, bet buvo priimti g.gif Taip pat tiksliai žinau, kad grupėje, į kurią eina pažįstamų vaikai, tą rudenį buvo vietų smile.gif Ir dabar pasakyk, kad viskas skaidru ir aišku g.gif
Antra, vedėjos nepersekiojom biggrin.gif Iki pat lemtingo mūsų apsisprendimo, ji visada suteikdavo vilčių, kad būsim priimti. Vis paskirdavo datą, kada turim ateiti, ir vis dar nebūdavo aišku, bet vilčių yra. Taigi vien laiko ir savo pastangų gaila. Pasijaučiau tiesiog mulkinama.
Tokia mano patirtis, galėčiau papasakoti dar keistų ir nelabai logiškų dalykų, bet tai jau būtų ne mano patirtis. Žemynos peikt ar per daug liaupsint nenoriu, ir ne į temą čia būtų, darželis kaip darželis. O apie vedėją turiu kitą nuomonę cool.gif Taigi imk balioną 4u.gif
Kad postas bent kiek temą atitiktų, parašysiu vieną Gandriuko privalumą, kam aktualu - darželis dirba visą vasarą smile.gif
kregzduce
mielosios, kokios "stafkės" "Gandriuky"? blush2.gif
knielita
QUOTE(kregzduce @ 2006 06 16, 14:18)
mielosios, kokios "stafkės" "Gandriuky"?  blush2.gif
*

Paprastoj grupej "stafkiu" nera. Yra menesines rinkliavos, kaip ir visuose darzeliuose. Na dar ateinant i darzeli gali atidoti 2 proc. nuo pajamu mokescio. Kazko tokio baisaus nera.
panelytė
Visose ikimokyklinese istaigose yra rinkliavos (kas menesi). Bet rinkliavos juk ne aukletojoms reikalingos, o tai daroma vaiko labui, juk kiekviena karta aujletoja neprasys tevelio, kad atnestu kokia savarzele, ar popieriaus. Visa tai yra perkama is surinktu menesiniu mokesciu. Be to uz tuos pinigelius ir vaikams nuperka ugdymo priemoniu ir kt.
Įdomi
Kol nepersikėlėm į sostinę gyvent,Kaune lankėm "Gandriuką",nes jis po langais buvo.Tikrai buvau patenkinta.Darželis ir buvo vienintelis dalykas,kurį buvo gaila palikt išsikraustant.Labai smagios šventės,daug veiklos.
Tiesa,investicijų reikėjo-patys ir remontą grupėje darėme,ir lovas pirkome,nu bet ką padarysi.Svarbiausia,kad auklėtojos puikios buvo.Labai gaila,kad vieną direktorė "išėdė".Tiesą pasakius,kai sužinojau,kad išeina,tai apsiverkiau.Ir grupės vaikai labai jau liūdėjo.Visa laimė,kad vieną nuostabią auklėtoją pakeitė nei kiek neprastesnė.
Taigi,didžiausia problema ten,sakyčiau,vedėja.Bet kita vertus,ne ji mūsų vaikus prižiūri.
Kas mėnesį irgi rinkdavom po 5 Lt.Tikrai nėra daug.Be to ir privaloma nebuvo,jei kas nenorėdavo-neduodavo-negi priversi.
Taigi,mamytės,jei šalia gyvenat-galit ramia širdim vesti savo turtelius į "Gandriuką",nemanau,kad nusivilsit.
Sėkmės
Gvydone
Sveikos, gal kas ish mamyciu kurios vedatei Gandriuka atsiliepimu parashytumete. Galetumem padiskutuoti.

Ash savishki vedu i Gandriuka, tiesa mes dar tik pratinames. Oi savitu bardaku pastebejau. Bet dar nenoriu minet, gal taip pataikiau.

Raslesk
QUOTE(kregzduce @ 2006 06 16, 15:18)
mielosios, kokios "stafkės" "Gandriuky"?  blush2.gif
*

Sveika, jei skaitei visus atsiliepimus apie Gandriuką, tai matei tokį komentarą ,kad toje taip vadinamoje prabangioje gr. pinigėliai sumokami mamytei. Man teko kalbėti su pačia mamyte, nes dir. piniginių klausimų čia nesprendžia. Taigi pradinis įnašas priklauso nuo to, kiek metu vaikas eis, t.y. jei jam iki m-klos liko vieni metai, tai prad. mokestis 1000 Lt. ir kiekvieną mėn. padvigubintas valdiško darželio mokestis.
Rasa
Gvydone
O ash papasakosiu kaip shi savaite mums praejo darzelyje.

Pirmadieni palikau 2h, kai atejau durys buvo uzrakintos, kai atejau po 15 min jau atrakintos aukletojos nera tik sheimininke. Sheimininkes nemaciau su vaikais shnekanciais, ji moka tik aprekt, drausmint. Zodziu vaikai kas kuom uzsieme, na kaip moka tiap shoka. 12 sheimininkei reikia eiti valgyti atneshti, dar aukletojos nera. (Gerai kad ash buvau). Kai pavalgem atejo ir aukletoja, buvo kazka repetuot ishejusi. Vaikai aishku nevesti i lauka, vieni zaide grupeje.
Antradieni palikau 2,5h, kai atejau. Aukletoja su sheimininke tvarko grupe, vaikai kaip moka taip shoka. I lauka nevesti, nes nebuvo joms laiko. Pavalgem ishejom. DAr manes paprashe kad i talka ateiciau langu valyti.
Treciadieni atejau langu valyti. Aukletojos ishejo kazko repetuoti. Ash valiau su sheimininke langus ir priziurejau vaikus. 12h val pavalgem ir ishejom. Aukletoju dar nebuvo. VAikai nevesti i lauka, nes aukletoju nera.
Ketvirtadienis, nuvedziau vaika, pasiliko. Po 1h skambinau atsiliepe sheimininke, sake mano vaikas zaidzia ir jam viskas gerai. Paklausiau kur aukletoja, pasake kad repetuoja. Nuejau ant pietu, aukletojos dar nebuvo, po pusvalandzio gryzo ish repeticiju.

Kaip jums mano patirtis? Ar bus komentaru?

DEL stafkiu. Kuo daugiau tuo geresne grupe. Kiek zinau nuo 2000lt prasideda.

Raslesk
QUOTE(Gvydone @ 2006 08 31, 13:37)

Pirmadieni palikau 2h, kai atejau durys buvo uzrakintos, kai atejau po 15 min jau atrakintos aukletojos nera tik sheimininke. Sheimininkes nemaciau su vaikais shnekanciais, ji moka tik aprekt, drausmint. Zodziu vaikai kas kuom uzsieme, na kaip moka tiap shoka. 12 sheimininkei reikia eiti valgyti atneshti, dar aukletojos nera. (Gerai kad ash buvau). Kai pavalgem atejo ir aukletoja, buvo kazka repetuot ishejusi. Vaikai aishku nevesti i lauka, vieni zaide grupeje.
Antradieni palikau 2,5h, kai atejau. Aukletoja su sheimininke tvarko grupe, vaikai kaip moka taip shoka. I lauka nevesti, nes nebuvo joms laiko. Pavalgem ishejom. DAr manes paprashe kad i talka ateiciau langu valyti.
Treciadieni atejau langu valyti. Aukletojos ishejo kazko repetuoti. Ash valiau su sheimininke langus ir priziurejau vaikus. 12h val pavalgem ir ishejom. Aukletoju dar nebuvo. VAikai nevesti i lauka, nes aukletoju nera.
Ketvirtadienis, nuvedziau vaika, pasiliko. Po 1h skambinau atsiliepe sheimininke, sake mano vaikas zaidzia ir jam viskas gerai. Paklausiau kur aukletoja, pasake kad repetuoja. Nuejau ant pietu, aukletojos dar nebuvo, po pusvalandzio gryzo ish repeticiju.

*

Papildyta:
Ačiū už pasidalijimą patirtimi, galutinai padėjo apsispręsti. Teko ir man lankytis bei apžiūrėti. Nieko labai labai stulbinančio nemačiau. Viskas nauja (kai kas 1-2 metų senumo), bet nedaug prasčiau ir kituose darželiuose, o žinių bagažas pakraunamas visur vienodai, nieko papildomesnio nėra.Vienintelis pliusas, mano nuomone, tas, kad didesnė vaikų priežiūra, daugiau jiems dėmesio. Ir auklėtojos, bent iš pirmo žvilgsnio malonios (nesimatė tokių "sveikai padarančių") drinks_cheers.gif
miegelis
QUOTE(Gvydone @ 2006 08 31, 12:37)

*

Čia tikriausiai toj komercinėj, ar kaip ten ji, grupėj g.gif
Aš savo vaiką irgi pratinau paskutinę rugsėjo savaitę (tik ne šiemet), tai irgi šioks toks bardakėlis buvo, bet man tai pasirodė gan suprantama - grupė vasarą buvo iškrautyta, auklėtojoms reikėjo pasiruošti rugsėjui. O paskui viskas į savo vėžes stojo.
O tai jums čia taip "pasisekė" komercinėj grupėj?
Gvydone
miegelis, ne mes paprastoj grupej buvom. Tiesa i ja patekti tai reikejo labai paplusheti. smile.gif
O dabar situacija jau pas mus pasikeitusi. Visgi perejom i kita grupe, irgi skaitau pasiseke nerealiai. Ir einam pas aukletoja Vilma, labai puiki aukletoja, moka vaikus sudrausminti, sudominti, moko tvarkos. Labai grazi grupe. Esu labai patenkinta kad ten einame.
Viskas priklauso tik nuo aukletoju, o ne nuo darzelio sienu, manyciau taip!
kpkc
g.gif zinai gvydone tu viska matai tik is blogos puses, kam tie pletkeliai jei tiksliai nezinai.
As irgi leidziu savo atzala i Gandriuka ir labai patenkinta, gal aukletojos ir repetuoja, bet tai irgi darbas negi norit kad jos butu tik priziuretojos, jos speja ir vaikus pamokinti, ir priziureti, ir priglausti, maze pasakojo kad aukletoja ir nugarele pries miega paglosto. O ir teveliams pasiuloma ateiti i grupe pazaisti su vaikais ar veikla pravesti, juk tai bendradarbiavimas.
Stavkes visur yra kiekvienam darzeli (jei nori vaika vesti ne i griuvesius), manau mokykloi bus dar didesnes.
As labai dziaugiuosi kad mano vaikas lanko Gandriuka, bet apsispresti padejo tikrai ne isgirstos kalbos o tik apsilankymas jame.
miegelis
QUOTE(Gvydone @ 2006 09 06, 12:56)
miegelis, ne mes paprastoj grupej buvom. Tiesa i ja patekti tai reikejo labai paplusheti. smile.gif
O dabar situacija jau pas mus pasikeitusi. Visgi perejom i kita grupe, irgi skaitau pasiseke nerealiai. Ir einam pas aukletoja Vilma, labai puiki aukletoja, moka vaikus sudrausminti, sudominti, moko tvarkos. Labai grazi grupe. Esu labai patenkinta kad ten einame.
Viskas priklauso tik nuo aukletoju, o ne nuo darzelio sienu, manyciau taip!
*

Na, jei apie tą pačią Vilmą kalbam, tai jums tikrai thumbup.gif pasisekė. Tikrai labai gera auklėtoja. O dėl paplušėjimo, tai čia, matyt, visiems skirtingai, gal nuo vaikų skaičiaus priklauso g.gif Mus priėmė labai paprastai ir greitai.

Ir dar labai pritariu kpkc, kad ne iš kalbų reikia rinktis darželį, o tik apsilankius ir palankius. Ir superinė auklėtoja kitam gali nepatikti, juk tiek tėvai iš auklėtojų kartais tikisi skirtingų dalykų, tiek vaikas gali nepritapti būtent prie tos aplinkos..
panelytė
O jus pasidomejote kodel aukletojos repetuoja. Gal tada butu viskas aisku. Ir be to reiketu dziaugtis bent jau tuo, kad aukletojos yra dainingos, o tai vaikuciams tikrai i nauda.
O kad seimininkes praso pagalbos isvalyti langus ar nespeja isvesti vaiku viena dienele i lauka tik todel, kad visa vasara darzelis dirbo ir vaiku buvo tikrai daug, o susitvarkyti pries rugsejo pirmaja taigi butina, juk nenoretumete atvesti rugsejo pirma vaika i nesutvarkyta grupe.
knielita
QUOTE(Gvydone @ 2006 08 31, 12:37)

*

O kokia grupe lanket jei ne paslaptis? Mes buvom kregzdutese dabar nykstukuose, gal yra kieno vaikuciai lanko sia grupe?
#vilmine#
Šaunus tas ""gandriukas"".mano dukra eina jau 4 metus. 4u.gif Visos sąlygos vaikui lavėti.Papildomi anglų kalbos, šokių rateliai.Ir auklėtojos neblogos.Tikrai niekada nesigailėjau, kad leidau ją į šį darželį. thumbup.gif
Gvydone
QUOTE(kpkc @ 2006 09 08, 10:59)
g.gif zinai gvydone tu viska matai tik is blogos puses, kam tie pletkeliai jei tiksliai nezinai.
As irgi leidziu savo atzala i Gandriuka ir labai patenkinta, gal aukletojos ir repetuoja, bet tai irgi darbas negi norit kad jos butu tik priziuretojos, jos speja ir vaikus pamokinti, ir priziureti, ir priglausti, maze pasakojo kad aukletoja ir nugarele pries miega paglosto. O ir teveliams pasiuloma ateiti i grupe pazaisti su vaikais ar veikla pravesti, juk tai bendradarbiavimas.
Stavkes visur yra kiekvienam darzeli (jei nori vaika vesti ne i griuvesius), manau mokykloi bus dar didesnes.
As labai dziaugiuosi kad mano vaikas lanko Gandriuka, bet apsispresti padejo tikrai ne isgirstos kalbos o tik apsilankymas jame.
*

OJOJOI!!!!

kpkc: tai daug pasakantis nikas. Gali buti ir aukletoja ir darzelio vedeja.

Labai jau sureaguota i mano posta.
1. ash papasakojau savo istorija.
2. matau ne ish blogos puses, o taip kaip yra.
3. aukletojoms repetuoti reikia po darbo, nes tiesioginis ju darbus aukleti vaikus.
4. Priziuretojos buna tik kalejimuose, o jokiu budu ne darzeliuose.
5. darzeli pasirinkau, ne ish nuogirdu, o aplankiusi kelis. Butent ish ishvaizdos labiausiai ir patiko Gandriukas .
Papildyta:
QUOTE(miegelis @ 2006 09 08, 12:48)
Na, jei apie tą pačią Vilmą kalbam, tai jums tikrai  thumbup.gif  pasisekė. Tikrai labai gera auklėtoja. O dėl paplušėjimo, tai čia, matyt, visiems skirtingai, gal nuo vaikų skaičiaus priklauso  g.gif Mus priėmė labai paprastai ir greitai.

Ir dar labai pritariu kpkc, kad ne iš kalbų reikia rinktis darželį, o tik apsilankius ir palankius. Ir superinė auklėtoja kitam gali nepatikti, juk tiek tėvai iš auklėtojų kartais tikisi skirtingų dalykų, tiek vaikas gali nepritapti būtent prie tos aplinkos..
*

Tikrai sutinku, kad skirtingai pasiseka. Ir poziuris gali buti skirtingas. Tik faktai patys kalba uz save.

Vilmai 10balu.
Papildyta:
QUOTE(panelytė @ 2006 09 09, 16:58)
O jus pasidomejote kodel aukletojos repetuoja. Gal tada butu viskas aisku. Ir be to reiketu dziaugtis bent jau tuo, kad aukletojos yra dainingos, o tai vaikuciams tikrai i nauda.
O kad seimininkes praso pagalbos isvalyti langus ar nespeja isvesti vaiku viena dienele i lauka tik todel, kad visa vasara darzelis dirbo ir vaiku buvo tikrai daug, o susitvarkyti pries rugsejo pirmaja taigi butina, juk nenoretumete atvesti rugsejo pirma vaika i nesutvarkyta grupe.
*

Taip, pasidomejau. Po savaites turejo buti darzelio vedejos 50 -metis. Visos labai repetavo, ne del vaikuciu geroves, o kad pasirodytu priesh vedeja( tikrai nieko bendra su vaikais). Tiesa vienos aukletojos, darydavo sudERinusios darba su papildoma veikla( nepaliko vaiku be prieziuros). O kitos ne, kaip ir mano matytu atveju.
Kad sheimininke paprashe padeti, tai visia normalu. Taip surengiama talka. Griebiama ir ishvaloma. O valiau langus ash viena su sheimininke, aukletoja repetuoja, o vaikai ka nori ta daro vieni.
Rugsejo pirmoji cia neprieko, nes daugiausia vaiku suvedama ir rugpjucio men ir veliau.

IR VISGI, PRITARIU, KAD DARZELIS SHAUNUS, KAD YRA LABAI NORMALIU GRUPIU, YRA LABAI GERU AUKLETOJU.

Savo nuomones nekeiciu, cia mano patirtis.
Gvydone
IR tiesa kad nesigauna ishvesti vaiku viena, dvi, tris dienas i lauka tai tikrai neiko bloga, visko pasitaiko, blogas oras ir tt. Bet kai shiltas ruduo, 5 vaikai grupeje, saute shviecia ir visa savaite neishtaiko progos i lauka ishvest, nes aukletoja uzsiemusi kitais reikalais, tai sorry.... komentaru nebus.
kpkc
Oi oi oi zinai gvydone galiu buti ir svietimo skyriaus vedeja thumbup.gif . As irgi rasau ka matau, ka pasakoja mano vaikas tik kartais reikia gerai apsvarstyt ka rasyti ir jei pasirinkai sia istaiga tai nesmeizk jos. Pries pora metu mes lankem kita darzeli bet jame irgi buvo geru dalyku o kas buvo netaip pasilieku sau o ne rasau visai lietuvai. Tegu zmones patys sprendzia ten apsilanke o ne is pletkeliu 4u.gif
Gvydone
kpkc, zinai shmeizimas, Pletkai yra ishgalvotos istorijos.
skiriasi nuo realios istorijos.

Tai tegu ta istaiga savo ishvadas daro, kai vyksta tokie dalykai.
IR cia nieko nepasakojo mano vaikas, cia viska ash maciau savo akimis.

Ir nesupratau kodel ash negaliu rashyti, tai kas man atsitiko ir kodel ash cia tureciau nutyleti.

O jei kitos mamos mano kad tai nieko tokio, kad cia nera niekoblogo, tai valio!
IR toliau tyledamos keskime tokius dalykus.

Ir visdelto, neskelbiau nei vienos pavardes, nei vieno grupes pavadinimo.
TEisingai tegu mamos eina ir susidaro savo nuomone, o gal kitoms patiks toks elgesys, ka gali zinoti.

vikaPika
QUOTE(kpkc @ 2007 01 14, 14:38)
Oi oi oi zinai gvydone galiu buti ir svietimo skyriaus vedeja thumbup.gif  . As irgi rasau ka matau, ka pasakoja mano vaikas tik kartais reikia gerai apsvarstyt ka rasyti ir jei pasirinkai sia istaiga tai nesmeizk jos. Pries pora metu mes lankem kita darzeli bet jame irgi buvo geru dalyku o kas buvo netaip pasilieku sau o ne rasau visai lietuvai. Tegu zmones patys sprendzia ten apsilanke o ne is pletkeliu 4u.gif
*

o as manau kad kiekvienas turim teise i savo nuomone, o tuo labiau dalintis patirtim. uz tai galima nebent tik padekot.manau visos esame pakankamai protingos, kad remtis kitu istorijomis neverta, geriau pacioms apsiuostyt, bet tai yra labai vertinga informacija. man pvz nebutu net i ghalva ateja, kad vaiko gali neisvest i lauka, dabar atkreipsiu i tai demesi....
manau tokia nuomone, jog reikia viska sakyt tik gerai arba nieko - senu laiku paveldas, todel palinkeciau nubust siandiena...
beje, apie si darzeli zinau labai daug... turi jis savo + ir savo -. kolkas minusu as matau daugiau. galbut grupese viskas labai gerai, bet visgi vidine politika- ziauri, o tai nori nenori itakoja jusu vaikus, nes sujais dirba, tie zmones kurie sukas toj "valstybelej"
na cia mano nuomone, kuri gali kisti, tikiuos nieko neizeidziau, o ir neturejau, nes savo nuomones niekam neprimetu...visiems po baliona 4u.gif
Giedruolė
Pritariu, kad mamytės aprašytų savo patirtį, kokia ji bebūtų. Tam ir yra šis skyrelis įvairioms nuomonėms, o ne reklamai.
tarp kitko kur dingo temos pradžia? kažkaip nepatinka man tie pratrynimai...
Tarškutė
QUOTE(knielita @ 2005 02 18, 13:56)
*

Kaip tai ne kyšis, jei mano draugei buvo pasakyta, jei noru pakliūti į tą grupę, susimoki tokią sumą ir vieta bus, nors prieš tai buvo pasakyta, kad vietų darželyje nėra rolleyes.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.