Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Svarbūs patarimai "žalioms" mamytėms
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 0 iki 1 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
soleil
Sveikos,
esu taip sakant "zialia" mamyte ir manau, jog naudinga butu jei visos mamytes pasidalintu kazkokiais tai patarimais kaip priziureti auganti lialiuka..

Pvz as nezinojau, kad reikia maziukui keisti padeti lovyteje (guldyti atvirksciai, ten kur galvyte deti kojytes, ir taip kas dvi savaites mazdaug). Del ko dabar turi mano maziukas kreivakaklyste, raumenuku susilpnejimas ir nekelia galvytes kaip reikiant, na aisku ir nesiojimas mano tik vienoje padetyje prisidejo.. blush2.gif

Kai tik gime maudeme pirmus kartus visiskai nuoguti, ir taip zviegdavo kad oij oij...Ir paskui tik kazkas paprotino, jog reikia su vystyklu, taip maziukui saugiau...

Gal ir kitos mamytes turi kokiu naudingu patarimu mirksiukas.gif Kurios jau turi didesnius maziukus ir padare kokiu tai klaideliu auginant maziukus..
Galetu patarti "zalioms" mamytems kaip elgtis su angeleliais savo... 4u.gif
Velniukė
Na klaideliu nesu padarius blush2.gif Bet teko girdeti,kad jai sodinat i vaikstukus reikia batukus[tapkytes] uzdeti,kad kai vaikutis prades pats vaikscioti,kad nevaiksciotu kaip balerina ax.gif
soleil
QUOTE(Shalnaja @ 2006 12 12, 11:39)
Na klaideliu nesu padarius blush2.gif Bet teko girdeti,kad jai sodinat i vaikstukus reikia batukus[tapkytes] uzdeti,kad kai vaikutis prades pats vaikscioti,kad nevaiksciotu kaip balerina ax.gif
*

o nuo keliu menesiu jau galima i ta vaikstyne sodinti?

ir dekui uz patarima mirksiukas.gif
plazma
QUOTE(soleil @ 2006 12 12, 12:12)

*

nuo 5-6men.kai pradeda sedeti.
Lavija
QUOTE(soleil @ 2006 12 12, 13:12)

*

I vaikstyne geriau stengtis nesodinti, nes vaikams krypsta stuburas, kai kurie is ju veliau buva labai susikuprine, o ir kojytems labai nesveika, geriau leisti vaikuciui paciam daugiau sliauzioti, ropoti. Zinoma kartais buna dienu, jog nebegali susitarti verysad.gif su vaukuciu ir vaikstyne is tikruju gelbsti, thumbup.gif bet siulau nepiktnaudziauti.
Tangi
kai imat vaikiuka ant ranku irgi keiskit padeti. tevams patogiau laikyti vaikeli ant desines rankos (ranka po po uzpakaliuku), bet pastoviai taip laikant vaikelis ipranta kreipti galva i desine puse, paskui labai sunku pripratinti ziuret i kita schmoll.gif mes va i masazus ir sildymus net vaikstom verysad.gif
soleil
QUOTE(Tangi @ 2006 12 12, 13:11)
kai imat vaikiuka ant ranku irgi keiskit padeti. tevams patogiau laikyti vaikeli ant desines rankos (ranka po po uzpakaliuku), bet pastoviai taip laikant vaikelis ipranta kreipti galva i desine puse, paskui labai sunku pripratinti ziuret i kita  schmoll.gif mes va i masazus ir sildymus net vaikstom  verysad.gif
*

va va mums ta pati problemele..ir suka i ta pacia puse galvyte:(
o net nesove i galva, kad cia reikia keitineti..imi kaip patogiau ir viskas blush2.gif
Tangi
QUOTE(soleil @ 2006 12 12, 13:21)
va va mums ta pati problemele..ir suka i ta pacia puse galvyte:(
o net nesove i galva, kad cia reikia keitineti..imi kaip patogiau ir viskas blush2.gif
*

va va, mums irgi ne i galva... dar pastebekit ar miegodamas nelaiko ant vieno sono ir butinai keiskit padeti. gali vaikiukas galvyte nugulet ir bus viena puse plokstesne paskiau. verysad.gif
soleil
QUOTE(Tangi @ 2006 12 12, 13:24)
va va, mums irgi ne i galva... dar pastebekit ar miegodamas nelaiko ant vieno sono ir butinai keiskit padeti. gali vaikiukas galvyte nugulet ir bus viena puse plokstesne paskiau.  verysad.gif
*

ta prasme nelaiko ant vieno sono, tai cia geriau, kad ant nugarytes guletu?ar kaip?

as dabar ant soniuko paguldau..nors jis apsivercia ant nugarytes kartais, o po dvieju savaiciu desiu pagalvyte i kita jau puse..
pince
Sveikos mamytės tongue.gif ,norėjau paklausti,kiek laiko galima laikyti nutrauktą pienuką ne šaldymo kameroj,turiu išeit į kirpyklą ,paliksiu tetukui,kad pamaitintų.
Dar noriu paklaust,nuo kada pradėti plaut galvytę su šampūnu,kokį naudojat,kaip maudot su muiliuku ar kokia emulsija,kaip nuskalaujat su dušu ar iš dubens aplieti vandeniu blink.gif gal ,kas atsakys blush2.gif
Lavija
QUOTE(pince @ 2006 12 13, 21:22)
Sveikos mamytės tongue.gif ,norėjau paklausti,kiek laiko galima laikyti nutrauktą pienuką ne šaldymo kameroj,turiu išeit į kirpyklą ,paliksiu tetukui,kad pamaitintų.
Dar noriu paklaust,nuo kada pradėti plaut galvytę su šampūnu,kokį naudojat,kaip maudot su muiliuku ar kokia emulsija,kaip nuskalaujat su dušu ar iš dubens aplieti vandeniu blink.gif gal ,kas atsakys blush2.gif
*

Jeigu neilgam tai pienuka galima paprastai saldytuve palaikyti.
Del plaukuciu nepamenu jau nuo kada plovem, bet gana greitai, nes plauku daug turejo. Visada naudojom Johnson & Johnson tiek sampuna, tiek aliejuka kuneliui, tiek slapias serveteles, labai gera produkcija, jokios alergijos, jokiu pleiskanu.
Svarbiausia nepamirsti isnaikinti pleiskanu, kurios yra pogimdymines, ypac tiems kudikeliams, kurie gimsta su plaukuciais. Iki metuku ta padaryti butina, nes kuo veliau tuo sunkiau. Jeigu nezinot kaip rasykit, papasakosiu smile.gif
Ir dar ta pacia tema apie plaukucius - nekirpkite kudikeliams plauku iki metu, veliau geresni auga thumbup.gif
Rasiliukas
QUOTE(Lavija @ 2006 12 13, 22:42)
Del plaukuciu nepamenu jau nuo kada plovem, bet gana greitai, nes plauku daug turejo. Visada naudojom Johnson & Johnson tiek sampuna, tiek aliejuka kuneliui, tiek slapias serveteles, labai gera produkcija, jokios alergijos, jokiu pleiskanu.
Svarbiausia nepamirsti isnaikinti pleiskanu, kurios yra pogimdymines, ypac tiems kudikeliams, kurie gimsta su plaukuciais. Iki metuku ta padaryti butina, nes  kuo veliau tuo sunkiau. Jeigu nezinot kaip rasykit, papasakosiu smile.gif
Ir dar ta pacia tema apie plaukucius - nekirpkite kudikeliams plauku iki metu, veliau geresni auga thumbup.gif
*

Labai, labai noriu suzinoti kaip pleiskanytes pogimdyvines isnaikinti blush2.gif
Vis vargstam su jomis... g.gif
soleil
aha man irgi butu naudinga informacija del pleiskanyciu..
nors labai daug ju ir nebera, taciau bijau liesti toje vietoje kur yra maumenelis..man ten taip minksta atrodo ax.gif

o maudom mes irgi su Johnson sampunu ir gale perliejam su maza srove..maziukas nepriestarauja thumbup.gif
Roza_Liuksemburg
QUOTE(Rasiliukas @ 2006 12 13, 23:30)
Labai, labai noriu suzinoti kaip pleiskanytes pogimdyvines isnaikinti  blush2.gif
Vis vargstam su jomis...  g.gif
*

Ištepat galvytę su vaikišku aliejum, uždedat ploną kepuraitę porai valandų (per tą laiką pleiskanų luobelė suminšktėja), po to krupščiai išplaunat galvytę su vaikišku muilu. Tik tiek, mums padėjo po dviejų kartų.
Rene
QUOTE(paola27 @ 2006 12 12, 13:27)
*

I vaikstyne galima sodinti ne kaip pradeda sedeti, o kai pradeda zinsgsniuoti isikibus. Aisku jau turi ir gerai sedeti.
marezagare
QUOTE(Mama_anarchija @ 2006 12 14, 14:41)
Ištepat galvytę su vaikišku aliejum, uždedat ploną kepuraitę porai valandų (per tą laiką pleiskanų luobelė suminšktėja), po to krupščiai išplaunat galvytę su vaikišku muilu. Tik tiek, mums padėjo po dviejų kartų.
*

as tai istepu kokias 4-6 val pries maudyma nes mes baisiai daug tu pleiskanyciu turim, paskui truputi pasukuoju su tokiu sepetuku vaikisku ir tadum plaunam galvyte mirksiukas.gif
Roza_Liuksemburg
QUOTE(marezagare @ 2006 12 15, 12:19)
as tai istepu kokias 4-6 val pries maudyma nes mes baisiai daug tu pleiskanyciu turim, paskui truputi pasukuoju su tokiu sepetuku vaikisku ir tadum plaunam galvyte mirksiukas.gif
*

Na taip, o kas turi storesnę pleiskanų luobelę, gali per vieną kartą ir nepadėti. Bet pastebėjau, kad kai išplauni galvytę po vaikiško aliejaus, ir plaukučiai gražiau atrodo.
soleil
QUOTE(Lavija @ 2006 12 13, 21:42)
Svarbiausia nepamirsti isnaikinti pleiskanu, kurios yra pogimdymines, ypac tiems kudikeliams, kurie gimsta su plaukuciais. Iki metuku ta padaryti butina, nes  kuo veliau tuo sunkiau. Jeigu nezinot kaip rasykit, papasakosiu smile.gif
*

kas liecia plaukuciu kirpima, tai maziui tikrai nekirpsiu. kalbu is savo patirties..mama man visai nuskuto plaukucius metu laiko, turejo mat veslus ir ilgi ataugti. ne velnio..ploni, ir luzineja, ir slenka visa laika schmoll.gif
nors auginu bernuzeli, tas veslumas plauku ir nera toks aktualus..bet tikrai neskusiu..nors gal cia ir genai cia viska lemia.. g.gif
aGucci
Apie vaikstyne, mazius tik 7 menesiu pats atsisedo, o i vaikstyne isodinom tik 8.5 - 9 men. Basutes uzdedu, bet vis tiek daznai ant pirstu galiuku vaiksto g.gif Dabar kai pradejo ropoti, tai vaikstynes paslaugu kaip ir atsisakem bigsmile.gif

Apie luobeli, manes irgi pradzioj niekas nepamoke kaip elgtis. Bet kai paprotino, tai pries maudant istepiau (gausiai) vaikisku aliejuku galvyte, palaikiau gal kokia valanda ir gerai issukavau. Issimaudzius dar buvo matyti plaukuciuose likuciu, bet po antru maudyniu viskas dingo. Gi taip galima daryti kelis kartus, kol luobas dings mirksiukas.gif Musu lialiaus ilgi plaukai, bet uzteko vieno karto isvalymui rolleyes.gif

Apie kirpima/skutima, maziukas gime gleznais, plonais PLAUKAIS (ne pukais). Dabar jam jau 10 men., plaukucius kirpom jau 4 kartus (tik tiek, kad i akytes nelystu), bet galvytes irgi neskusim schmoll.gif Dabar plaukuciai storesni, grazus, banguoti thumbup.gif Net neisivaizduoju, kaiop atrodytu be plauku blink.gif
As ir tokia pati maza buvau, bet niekas neskuto, vaikstau su tais paciai plaukais, ir nemanau kad butu ka pakeites skutimas schmoll.gif
plazma
QUOTE(Rene @ 2006 12 14, 14:59)
I vaikstyne galima sodinti ne kaip pradeda sedeti, o kai pradeda zinsgsniuoti isikibus. Aisku jau turi ir gerai sedeti.
*

as savo pirmagime sodinau 4men i vaikstyne ir ji puikiai vaiksciojo.nes sedejo 4men pati.o vaikscioti pradejo 10men.
saulyte24
QUOTE(paola27 @ 2006 12 15, 11:23)
as savo pirmagime sodinau 4men i vaikstyne ir ji puikiai vaiksciojo.nes sedejo 4men pati.o vaikscioti pradejo 10men.
*

mes ir gi mazutei ant kaledu vaiksytene zadam pirkti, tai jai bus kaip ir 6 men ir sedes vaikstynei, manau kad ji yra stipri, nes ir pati sedi thumbup.gif
Sidabrinė
QUOTE(saulyte24 @ 2006 12 16, 00:04)
mes ir gi mazutei ant kaledu vaiksytene zadam pirkti, tai jai bus kaip ir 6 men ir sedes vaikstynei, manau kad ji yra stipri, nes ir pati sedi  thumbup.gif
*

mano dukrai gruodzio 17 keturi menesiai,bet dar tvirtai nesedi.Aisku ji labai nori,bet dar neleidziam biggrin.gif Ismoko pries kelias dienas apsiversti nuo nugaros ant pilviuko,tai dabar jau bijom ir vezime palikt lotuliukas.gif Labai judrute ji,zaslus ismeto kai atsibosta zaist,pataliukus kisa i burnyte ir apseilioja.... biggrin.gif Laukiu kada prades pati sedeti smile.gif
zilile.c
Sakykit mergaite, paklaust norejau ka lasini vaikiukui i nosyte, nes ziauriai yzsikimsus? ar mamos [ienas padetu? na jo beveik nebeturi, maitinu tik misinuku, bet del nosytes ispausciau kelis lasus. gal galit patarti?
Sidabrinė
QUOTE(zilile.c @ 2006 12 16, 11:35)
Sakykit mergaite, paklaust norejau ka lasini vaikiukui i nosyte, nes ziauriai yzsikimsus? ar mamos [ienas padetu? na jo beveik nebeturi, maitinu tik misinuku, bet del nosytes ispausciau kelis lasus. gal galit patarti?
*

Labas.Geriausia yra mamos pienas.Bet jei nepadeda bandyk juros vandeni ir su specialia pompyte issiurbk gleives,turetu padeti.Jei nori daktaro konsultacijos adresiukas: semper.lt
plazma
QUOTE(Sandruliukas @ 2006 12 16, 12:41)
Labas.Geriausia yra mamos pienas.Bet jei nepadeda bandyk juros vandeni ir su specialia pompyte issiurbk gleives,turetu padeti.Jei nori daktaro konsultacijos adresiukas: semper.lt
*

kas tiesa,tas tiesa.mano mazius irgi turejo sloga,lasiukai nepadejo ,o mamos pieno uzteko ilasinti viena karta.
zilile.c
labai aciu! notworthy.gif Pabandysiu.O tikrai nieko tokio, kad jau pati nebemaitinu ir tas pienukas prilygsta vandenukui? Jis labai liesas.
Sidabrinė
gal jau toks nebetinka.Pabandyk juros vandeni ir istrauk gleivytes.Turetu padeti.
eglius
QUOTE(Rene @ 2006 12 14, 16:59)
*

tai dar priklauso ir nuo vaiko stiprumo, mano sunus jau 5.5 men begiojo vaikstyneje 8 menesiu pats vaiksciojo , o mazoji tai i broli nesilygiuoja yrea daug lepesne tingesne tai nezinau kada ja sodinsiu bet tikrai ne nuo 5 ar 6 menesiu
Anile
QUOTE(eglius @ 2006 12 17, 10:50)
tai dar priklauso ir nuo vaiko stiprumo, mano sunus jau 5.5 men begiojo vaikstyneje 8 menesiu pats vaiksciojo , o mazoji tai i broli nesilygiuoja yrea daug lepesne tingesne  tai nezinau kada ja sodinsiu bet tikrai ne nuo 5 ar 6 menesiu
*

drinks_cheers.gif Mano lelyte irgi jau 5 men. lakste su vaikstyne 7men. pradejo vaikscioti pati i sienas isikibusi, o 8men. jau pasileido.... smile.gif taigi, cia turbut nuo kikevieno individualiai priklauso.... mirksiukas.gif
Roza_Liuksemburg
QUOTE(zilile.c @ 2006 12 16, 18:07)
labai aciu!  notworthy.gif  Pabandysiu.O tikrai nieko tokio, kad jau pati nebemaitinu ir tas pienukas prilygsta vandenukui? Jis labai liesas.
*

Iš pradžių reikia ištraukti snargliukus, geriausia tai daryti su specialiu aspiratonium (Rhenomer, vaistinėje apie 20 lt). Prieš tai įlašinat jūros vandens porą lašų (tik būtinai guldykit lelių ant šono tuo metu), o tada traukiat su aspiratorium. Pavalius nosytę, galima įlašinti mamos pieno arba homeopatinių lašų (vaistinėj taipogi turi patarti, aš pavadinimą u-miršau, berods Euphorum ar kažką tokio). Tie lašai tinka ir maitinančiai mamai, jeigu ką. Dar svarbu kuo dažniau vėdinti kambarį, nes nuo centrinio šildymo labai sausas oras. Galite ant radiatorių užmesti kokių šlapių skudurų, nes slogytė dažnai ir prasideda nuo per sauso oro.
ingan
ir as pasidalinsiu:del pleiskanu-pirmasyk pati pabandziau jonsono aliejuka tai vaiko visa kakta isbere,tai nuo sesutes gavau velniu,nes tai reklama ir daugeliam vaiku alergija kyla,liepe pakaitinti paprasta alieju atvesint ir pries maudyma tepti.ilgai nedingo pas mus,jau norejau pirkt vaistuku specialu.bet vyras nuskuto 6men ir dingo savaime. biggrin.gif
del nosytes-geriausias mamos pienas poto didesniam biski naudojau aspiratoriu 20lt daba jau 18lt kainuoja,juros vandeni.gime buvom ziema tai nusipirkau drekintuva,nes daug namu sudeta gipsiniu ploksciu,centrinis sildymas sausina ora.
o del vaikstyniu esu pries,vaikas pats naturaliai turi ismokt vaiksciot.plius turejom maza tonusa tai gyd.uzraude sodint i vaikstyne,tai 9men pradejo pats vaiksciot biggrin.gif
Roza_Liuksemburg
Na, aliejuką ir aš naudojau iš pradžių natūralų alyvuogių (reikia jį pakaitint, bet neužvirinti, atvėsinti ir naudoti). Bet po pirmo mėnesio naudojom Seba-Med vaikišką, irgi neblogas.
Tas Jonsons tik man tinka, mažylei irgi netiko.
^lauryte^
nors ir as dar 'zalia' mamyte , bet zinau , kad vaikstynes yra geras daiktas ne vaikams , o tevams - isodini ir vaikas uzsiemes ax.gif

del aliejuko - pabandykit balmandoli thumbup.gif
Rasiliukas
Mes taip pat naudojame Balmandol aliejuka. Padeda 4u.gif
Velniukė
QUOTE(soleil @ 2006 12 12, 14:12)

*

i vaikstyne asmeniskai as pasodinau 7 men. ir jomis tikrai nepiknaudziavau schmoll.gif Mes jau menesi kaip vaikstom patys drinks_cheers.gif
soleil
QUOTE(Shalnaja @ 2006 12 17, 19:10)
i vaikstyne asmeniskai as pasodinau 7 men. ir jomis tikrai nepiknaudziavau schmoll.gif Mes jau menesi kaip vaikstom patys drinks_cheers.gif
*

mano maziukui dabar 4men. ir taip viena karta pabandziau ant kojyciu pastatyti, tai kad stovi kad stovi..ir gydytoja pastate sako, o ziurekit kaip graziai stovi ir nieko daugiau nepasake..
na ir su vyru vis taip pastatinejam ji, o jam tas labai patinka..nu taip palinguoja, sulinksta tos kojytes, bet nu isstovi kelias sekundes(aisku prilaikomas).
bet dabar galvoju ar ne per anksti as cia su juo taip zaidziu...gal kaip nors pakenkt jam galiu? juk dar nesedi net normaliai, nuo 6men tik sodinti galima..kaip manot? g.gif

neringuša
Statyt mažuliuką ir daryti "pritupimus" galit jau nuo trečio mėnesio, tik reikia stengtis kad nestotų ant pirštų galiukų. biggrin.gif
Sidabrinė
Mano dukrai 4 menesiai,tai mes jei leidziam pastoveti,bet aisku laikom,kitaip nugriutu lotuliukas.gif Ji labai dziaugiasi,kai stovi mirksiukas.gif
Velniukė
QUOTE(soleil @ 2006 12 17, 22:59)
mano maziukui dabar 4men. ir taip viena karta pabandziau ant kojyciu pastatyti, tai kad stovi kad stovi..ir gydytoja pastate sako, o ziurekit kaip graziai stovi ir nieko daugiau nepasake..
na ir su vyru vis taip pastatinejam ji, o jam tas labai patinka..nu taip palinguoja, sulinksta tos kojytes, bet nu isstovi kelias sekundes(aisku prilaikomas).
bet dabar galvoju ar ne per anksti as cia su juo taip zaidziu...gal kaip nors pakenkt jam galiu? juk dar nesedi net normaliai, nuo 6men tik sodinti galima..kaip manot? g.gif
*

Labai gerai,kad lavinate kojytes thumbup.gif Mes irgi lavinome kojytes patys [vaikstukus naudojau tik ekstra atvejais jai tikrai reikia kazka padaryti,o burbuliukas neleidzia]O rezultatas 10 menesiu sunelis pradejo vaikscioti pats thumbup.gif
soleil
tai vadinasi galima bigsmile.gif
sportuosim ir toliau vadinas thumbup.gif
nes maziukui jau labai patinka
Nerytė
mamytes patarkit man "zaliai" nestukei del ziemisku oru.... turiu gimdyti sausi, tai kada su tokiu mazu lelium galiu iseiti i lauka? prie kokios minusines temp. galima eiti i lauka, nes noriu jau pirkti kombinezona, tik nezinau kokiam ugiui, nes manau, kad per pirma men. tai tikrai neiseisim i lauka g.gif
Velniukė
QUOTE(Nerytė @ 2006 12 18, 20:12)
mamytes patarkit man "zaliai" nestukei del ziemisku oru.... turiu gimdyti sausi, tai kada su tokiu mazu lelium galiu iseiti i lauka? prie kokios minusines temp. galima eiti i lauka, nes noriu jau pirkti kombinezona, tik nezinau kokiam ugiui, nes manau, kad per pirma men. tai tikrai neiseisim i lauka  g.gif
*

Kas liecia lauko ,su suneliu isejau i lauka gal po kokiu dvieju savaiciu,nes kai mes gryzome buvo prasideje tie baaaisus salciai doh.gif Manau iki - kokiu 10 galima drasei eiti pasivaikscioti schmoll.gif
Su dukra isejau i lauka jau sekancia diena po ligonines buvo spalio pabaiga ,bet spalis buvo saltas ax.gif
Reikia maziukus grudinti,bet jokiais budais nepiknaudziauti nes gali baigtis persalimo ligomis.
Bet jai gimsite sausi ir bus toks oras kaip dabar tai drasei zingsniuokite i lauka drinks_cheers.gif O jai bus salta tada 1 pasivaiksciojima apribokite iki kokiu 5 minuciu,po to po 1 minute dadedama mirksiukas.gif Na ziemos metu as daugiausiai buvau 30 min. lauke thumbup.gif
Beje sunelis mano irgi sausinukas tik jis 2006 jusu kliackas bus 2007 wub.gif
mambu
QUOTE(soleil @ 2006 12 12, 13:12)

*

mazdaug nuo 6,bet siaip kai jau pats pradeda sedeti 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(paola27 @ 2006 12 12, 13:27)
*

jau atsakta i si klausyma doh.gif
soleil
QUOTE(Nerytė @ 2006 12 18, 18:12)
mamytes patarkit man "zaliai" nestukei del ziemisku oru.... turiu gimdyti sausi, tai kada su tokiu mazu lelium galiu iseiti i lauka? prie kokios minusines temp. galima eiti i lauka, nes noriu jau pirkti kombinezona, tik nezinau kokiam ugiui, nes manau, kad per pirma men. tai tikrai neiseisim i lauka  g.gif
*

na mano gime rugpjuti, tai nebuvo tu salciu..
zinau, jog i lauka galima eiti kol dar minus astuoniu, daugiau jau neberekomenduoja..ir is pradziu po penkias minutes, paskui pridedant po kelias..daugiausia pusvalandi kol maziukas is viso ka tik gimes...siaip piknaudziauti tais salciais negalima..
del kombinezono nieko patart negaliu, patys dar tokio neturime ax.gif
Papildyta:
QUOTE(mambu @ 2006 12 19, 04:57)
mazdaug nuo 6,bet siaip kai jau pats pradeda sedeti 4u.gif
Papildyta:

jau atsakta i si klausyma doh.gif
*

is tikruju manau, jog kiekvienas leliukas individualiai pradeda sedeti, vienas anksciau kitas veliau, bet kazkokius orientyrus vis tiek reikia zinoti.. g.gif

maniskis 4 men bet nesiriecia i kamuoliuka keliamas uz rankyciu nors tu ka..kelia uzpakali ir viskas verysad.gif
plazma
QUOTE(soleil @ 2006 12 19, 10:39)
is tikruju manau, jog kiekvienas leliukas individualiai pradeda sedeti, vienas anksciau kitas veliau, bet kazkokius orientyrus vis tiek reikia zinoti.. g.gif

maniskis 4 men bet nesiriecia i kamuoliuka keliamas uz rankyciu nors tu ka..kelia uzpakali ir viskas verysad.gif
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
nepergyvenk,ojums masaziuku ar nepaskyre.zinok nuo masazu labai vaikuciai suaktyveja. mano sesers dukryte budama 8men pradejo sedeti ir tai masazu deka.
soleil
QUOTE(paola27 @ 2006 12 19, 11:34)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif
nepergyvenk,ojums masaziuku ar nepaskyre.zinok nuo masazu labai vaikuciai suaktyveja. mano sesers dukryte budama 8men pradejo sedeti ir tai masazu deka.
*

buvo paskyre ne masazus, o manksteles..10 dienu vazinejom. Nu bet nepasakyciau, jog labai jau kazka pakeite..aisku geriau negu nieko..dabar liepe namuose taip mankstint ir sausi vel pasirodyti. nujei nepageres tai sakysiu jog manksteliu duotu..taip tai sakau ir pastovi, ir ant pilviuko graziai guli, nu bet nesiriecia nors tu ka doh.gif
neringuša
Labai nepergyvenk, kad nesiriečia, matyt dar jam nelaikas biggrin.gif O pati namie irgi gali daryti lengvą masažiuką tikrai nepakenks, mankštelę, po truputį pati skatink sėsti už rankyčių paėmusi mirksiukas.gif Iki 6 mėnesio dar laiko turit taip kad nepergyvenk, nes anksčiau sėdėti patys sanariukai dar nepasiruošę megalol.gif
Spygle1
Ar gali buti taip, kad pas vaikuti kuo graziausia galvos odyte, nematau as jokios luobeles, mums dabar trys savaites.
soleil
QUOTE(Spygle1 @ 2006 12 20, 14:51)
Ar gali buti taip, kad pas vaikuti kuo graziausia galvos odyte, nematau as jokios luobeles, mums dabar trys savaites.
*

man rodos, kad gali, arba veliau gal atsiras.. g.gif
Sidabrinė
QUOTE(Spygle1 @ 2006 12 20, 13:51)
*

Mano dukrytei luobelis atsirado 3 menesiu ir dvieju savaiciu,taip kad dar lauk biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.