pamaiva-22
2006 12 26, 15:58
QUOTE(paola27 @ 2006 12 12, 12:27) nuo 5-6men.kai pradeda sedeti. turbut juokaujate?kai pradeda sedeti?mano manymu tai,kai pradeda gerai kojytemis remtis,kai moka sliauzti ir ropoti.cikliskumas vaiko vystymuisi taip pat labai svarbus.as suprantu,kad taip paprasciau,pati nedejau i vaikstukus,isaugs manau ir be ju,jei jau yra poreikis kazka pirkti,geriau pirkti sokliuka.cia tik asm mano nuomone.
petelne
2006 12 26, 16:23
[quote=Spygle1,2006 12 20, 15:51] Ar gali buti taip, kad pas vaikuti kuo graziausia galvos odyte, nematau as jokios luobeles, mums dabar trys savaites. undefined [COLOR=fuchsia]Kadangi auginu 3 vaika,tai padariau tokias isvadas:jei vaikas yra maudomas labai daznai, tai galvytej luobeles nesusidaro,nors aisku nesu pilnai tuo isitikinus Antraji savo vaika maudziau kas antra diena ir galvyte buvo svari,visai nebuvo luobeles.Kai pirma auginau,tai gyvenom labai saltoj aplinkoj,tai ismaudydavau tik karta per savaite,tai viena kart buvo daug,bet svelniai su pirstais nuvaliau ir daugiau nebuvo.Dabar treciaji pradzioj maudziau kasdien,paskui vienu metu buvo apsirges,tai praejo apie 10 dienu,todel atsirado luobele.Ja nuvaliau su pirstu,vaika ismaudziiau ir nebuvo kol vel savaite vaiko nenumaudziau.Tai stengiuos maudyt kuo dazniau.Lyg ir nebeatsiranda. [COLOR=fuchsia]
Wildberry
2006 12 26, 16:31
Maniske pradejo sedeti nuo 8menesiu,bet iki siol pati neatsiseda,o ir pasodinti reikia siek tiek auksciau uzpakaliuka pakelus,nes kitaip griuna,neislaiko liksvaros Masazai nekazika padejo I vaikstuka pradejau sodinti nuo 7menesiu,nelabai ir dabar ji moka judeti jame,vaiksciot nevaiksto tik spirokliuoja ir spiriasi kojytem jei nori ka pasiekti  Bet laikoma uz ranku eina truputi  Kaip manot ar jis gali jai labai pakenkti,bijau del kojyciu,bet vienintelis mano issigelbejimas vaikstukas buna,kai noriu ka nors nuveikti: namus apsitvarkyti ,ar valgyt padaryti...
petelne
2006 12 26, 16:40
QUOTE(soleil @ 2006 12 12, 13:12) o nuo keliu menesiu jau galima i ta vaikstyne sodinti? ir dekui uz patarima  Manau nuo 5 -6men,bet cia dar ir nuo vaiko vystymosi priklauso turbut.Savo antraji suneli nuo 4,5men jau dejom i vaikstyne,nes buvo labai stiprus,ir baisiai judrus,kad neturejau kur palikt.Lovelej sukiodavos,ir nuolat trankydavo galvyte.Gal ir per anksti,bet kitu salygu nebuvo,tai pats satotis pradejo 6men,o vaiksciot 8 men.Dabartinim kudykiu irgi jau 4,5 men,bet i vaikstyne dar nededam,gal nuo 5men.,nes jau pradeda ropot,pusiau atsiseda.Na o batukai vaikui turi but kietu padu ir su kulnu,na neisvien kokius daba gamina.Tam ,kad nesivystytu ploksciapedyste.[COLOR=fuchsia]
silver 27
2006 12 26, 16:57
Mamytės parašykit kaip jūs maudote kūdikius, t.y. laikote rakoje, ar ant to gulto, gal vyras laiko, o jūs ką darote? (nežinau ar suprasite mano klausimą  ). Su vatele apvalote, su kempine prausiate? Kaip atrodo pirmos maudynės, prašau parašykit su visom smulkmenom, nes aš tikra "žalia" būsima mamytė. Tiesa, o bambytę šlapinate?
alexxa433
2006 12 26, 17:39
QUOTE(silver 27 @ 2006 12 26, 17:57) Mamytės parašykit kaip jūs maudote kūdikius, t.y. laikote rakoje, ar ant to gulto, gal vyras laiko, o jūs ką darote? (nežinau ar suprasite mano klausimą  ). Su vatele apvalote, su kempine prausiate? Kaip atrodo pirmos maudynės, prašau parašykit su visom smulkmenom, nes aš tikra "žalia" būsima mamytė. Tiesa, o bambytę šlapinate? Sveikinu su busima motinyste!!! Na as taip padariau: per gimdyma, pasiuliau vyrui paziureti taip sesute maudis musu dukryte, kai grizom namo, tai jis labai drasiai ja emesi maudyti, nes sesutes tuos maziukus taip isminko, kad paciam tikrai baisu nesidaro:) Del laikymo- nusipirkom gulta, taciau vyrui patogiau rankoj ja laikyti o kita apiplauti su kempinyte, taciau ir as padedu, jis kuneli valo o as galvyte plaunu. Bambyte slapinom, taciau reikia iberti kalio permanganato, jisai dezinfekuoja vandeni, ir dar reikia patiesti palute arba merliuka i vonele pirmo maudymo metu.
aga&nik
2006 12 26, 22:15
QUOTE(Spygle1 @ 2006 12 20, 15:51) Ar gali buti taip, kad pas vaikuti kuo graziausia galvos odyte, nematau as jokios luobeles, mums dabar trys savaites. MUM JAU 6MEN.O LUOBELES IR NEBUVO  GALVOJU IR NEBUS...
Adamo mamyte
2006 12 27, 00:35
Laba, "zalia" mamyte  Pries 4men man gime pirmas sunelis, tai jauciausi taip kaip ir tu, visiskai "zalia", bet laikui begant ismoksti visko, kaip sakoma, geriausia mokykla - pats kudikelis  Del maudyniu, tai mes maudem savo klecka antra diena grize is kliniku. Reikia labai atsargiai stebet vandens temperatura (yra spec termometrai), is pat pradziu tai pamatuodavom vaikelio temperatura ir nustatydavom tokia pacia ir vandens temperatura kad mazylis neissigastu. Maudem vonelej, patiesem spec pakloteli (is parolono) ir dar flanelini vystykliuka uzdejom ant jo kad maziukui maloniau butu glaustis prie jo. O bambyte slapinom, tik iki tol kol ji sugijo maudeme virintam vandenyje (pasiekti reikiamai temperaturai pildavam atsalusi irgi virinta vandenuka). Maudydavom dviese. Ir viskas. Dabar jau daug lengviau. Siandien pirma karta maudeme suneli dideleje vonioje. Maziukui daugiau erdves cia, gali pasiteskenti ir pasipliuskenti
as ir manau, kad geriausias mokytojas yra pats kudikelis bet kartais nesuprantu ka jis cia nori istaisyti dabar pvz taip spiriasi su kojytemis ir kelia uzpakaliuka, beje jau kelis kartus prisitraukia ir su rankytemis bet tas toks spardymasis kad oij oij, sakau ar jis cia taip verstis nori, ar ka nori daryti..taip atsispiria kad ir pasislenka net... ar ji kaip nors pamokinti reikia verstis?
laukinukė
2006 12 27, 10:41
QUOTE(soleil @ 2006 12 27, 09:50) ar ji kaip nors pamokinti reikia verstis? Manau, kad reikia pamokinti vartytis. Aš paimdavau už rankytės ir tempdavau, tai ji užpakaliuką pati perversdavo, arba atvirkščiai, permesdavau kojytę, kad apsiverstų užpakaliukas, o ji stengdavosi krūtinę persukti. Bet vartytis ji pradėjo po to, kai vieną vakarą su vyru tiesiog ilgai vartaliojom ją po savo lovą. Nemokydami, o tiesiog, kad ji pajustų malonumą - vertėm keliskart per dešinį šoniuką, o paskui per kairį. Gal sutapimas, bet pati ji apsivertė jau kitą dieną. O ir šiaip pastebėjau, kad vis tik mažiai viską mėgdžioja, ką mes darom ar parodom.
QUOTE(laukinukė @ 2006 12 27, 10:41) Manau, kad reikia pamokinti vartytis. Aš paimdavau už rankytės ir tempdavau, tai ji užpakaliuką pati perversdavo, arba atvirkščiai, permesdavau kojytę, kad apsiverstų užpakaliukas, o ji stengdavosi krūtinę persukti. Bet vartytis ji pradėjo po to, kai vieną vakarą su vyru tiesiog ilgai vartaliojom ją po savo lovą. Nemokydami, o tiesiog, kad ji pajustų malonumą - vertėm keliskart per dešinį šoniuką, o paskui per kairį. Gal sutapimas, bet pati ji apsivertė jau kitą dieną. O ir šiaip pastebėjau, kad vis tik mažiai viską mėgdžioja, ką mes darom ar parodom. nu tada gal reikia bandyti vartalioti ji
kriste ;)
2007 01 10, 16:48
labas, norejau paklaust, iki kada turetu visiskai sugyti bambute?
 +2007 01 10, 16:48--> QUOTE(kriste  @ 2007 01 10, 16:48) labas, norejau paklaust, iki kada turetu visiskai sugyti bambute? sveika, na nukristi turi per 10 dienu nuo gimimo, bent jau gydytoja taip sake. maniskiui nukrito 8 diena kazkur. o paskui tai kelios dieneles ir viskas kraujuko nebera ir neberaudonuoja..
As taip pat esu dar nelabai patyrusi mamyte,todel turiu viena klausimeli.Musu vaikuciui 2.5 men. ir jis mano mazasis rankinukas.Po kol kas ji kenguroje nesioju horizontalioje padetyje,norejau paklausti,kada jau galesiu nesioti staciai.Nes jam ta gulima padetis jau nelabai bepatinka.Nors po kelias minutes jau panesioju stacia,bet labai bijau,kad nepakenkciau  .
Sidabrinė
2007 01 11, 15:49
QUOTE(Audre @ 2007 01 11, 14:05) As taip pat esu dar nelabai patyrusi mamyte,todel turiu viena klausimeli.Musu vaikuciui 2.5 men. ir jis mano mazasis rankinukas.Po kol kas ji kenguroje nesioju horizontalioje padetyje,norejau paklausti,kada jau galesiu nesioti staciai.Nes jam ta gulima padetis jau nelabai bepatinka.Nors po kelias minutes jau panesioju stacia,bet labai bijau,kad nepakenkciau  . Sveika.As savo mazyle kenguroj nuo dvieju menesiu pradejau nesioti,nes tada tik ja isigyjau,bet visada nesiojau stacia.
neringuša
2007 01 11, 16:11
Galima nešioti stačią tik tokiam mažam dar reikia prilaikyti galvytę, ten ant kengūros turi būti kraštas truputį aukštesnis. Kai išmoks tvirtai laikyti galvytę tą kraštą bus galima atlenkti
monikam
2007 01 11, 16:13
QUOTE(Audre @ 2007 01 11, 17:05) As taip pat esu dar nelabai patyrusi mamyte,todel turiu viena klausimeli.Musu vaikuciui 2.5 men. ir jis mano mazasis rankinukas.Po kol kas ji kenguroje nesioju horizontalioje padetyje,norejau paklausti,kada jau galesiu nesioti staciai.Nes jam ta gulima padetis jau nelabai bepatinka.Nors po kelias minutes jau panesioju stacia,bet labai bijau,kad nepakenkciau  . savo mazute kenguroj pradejau nesiot kazkur nuo 2.5 men vertikalioj padety ir pakolkas viskas gerai
stačią galima nuo tada kai laiko galvytę, o vartyti mažyli reikia būtinai  aš tai savo už kojyčių paimu ir suku į šonus kol pilnai apsiverčia o laimės kiek net klykia iš džiauksmo
hm, skaitau ir stebiuos  nors pati esu jauna zalia mamyte, bet per daug visko nesureiksminu, niekada vaikui neaudavau batu kai jis lakstydavo vaikstynej, niekada nevarciau lovoj galva-kojos-galva (  ) nepildavau kalio permanganato i vandeni, nes jis be galo sausina oda ir neturim jokiu sveikataos sutrikimu (tfu tfu tfu), anaiptol judrumo vaikui gali pavydeti bet kas, sveikas, stiprus, protingas  mamaos, nereikia taip visko imti i sirdi, kudikis nera toks bejegis kaip jum atrodo, va dar keli menesiai ir gausit i kaili nuo jo
QUOTE(Rasiliukas @ 2006 12 13, 23:30) Labai, labai noriu suzinoti kaip pleiskanytes pogimdyvines isnaikinti Vis vargstam su jomis...  Siandien kaip tik tai ir bandziau atlikti savo kleckiukui  Drauge patare paprasta rusiska vazelina(kur tuteleje buna) uztepti ir palaikyti 15-20 min.Rezultatas  ,negaliu atsiziureti i savi maziaus galvyte Jau po pirmo bandymo neturim nei vienos pleiskanytes Papildyta:QUOTE(Spygle1 @ 2006 12 20, 15:51) Ar gali buti taip, kad pas vaikuti kuo graziausia galvos odyte, nematau as jokios luobeles, mums dabar trys savaites. Mums atsirado gal po menesiuko,bet jei dabar nera,tai jeigu ir atsiras tai bus labai nedaug tu pleiskanyciu. Bent jau mums taip buvo
irmusia
2007 02 01, 21:34
sveikos mamytes, na mes iergi turime savo pirmagyme, bet jau didoka Visko nespeju perskaityti....  +2007 01 10, 17:48--> QUOTE(kriste  @ 2007 01 10, 17:48) labas, norejau paklaust, iki kada turetu visiskai sugyti bambute? turetu nukristi per 14 dienu, mums taip minejo gydytoja, mum nukrito lygiai po savaites QUOTE(Audre @ 2007 01 11, 16:05) As taip pat esu dar nelabai patyrusi mamyte,todel turiu viena klausimeli.Musu vaikuciui 2.5 men. ir jis mano mazasis rankinukas.Po kol kas ji kenguroje nesioju horizontalioje padetyje,norejau paklausti,kada jau galesiu nesioti staciai.Nes jam ta gulima padetis jau nelabai bepatinka.Nors po kelias minutes jau panesioju stacia,bet labai bijau,kad nepakenkciau  . O kenguroje manau nesioti galima jau tikrai tokio amziaus, nes juk vis tiek uzpakaliuka prilaikai io galvyte toks mazylis jau turetu tvirtokai laikyti  bent musiske taip dare
QUOTE(Nerytė @ 2006 12 18, 19:12) mamytes patarkit man "zaliai" nestukei del ziemisku oru.... turiu gimdyti sausi, tai kada su tokiu mazu lelium galiu iseiti i lauka? prie kokios minusines temp. galima eiti i lauka, nes noriu jau pirkti kombinezona, tik nezinau kokiam ugiui, nes manau, kad per pirma men. tai tikrai neiseisim i lauka  Iseinant is gimdymo namu,gydytoja mums sake kad leliuka i lauka reik isnesti po 2 savaiciu...jeigu nelabai salta galima ir anksciau.Negalima naujagimio nesti i laukuti jei temper.daugiau nei -6 laips.
is patirties: visada ragaudavau vaistus kuriuos paskirdavo nes karta kai padaviau gryno babynos,vos neuzduso 1men dukryte; jei lieps deti freiko pagalvele ar itvara reikalauk echoskopo arba iskart vaziuok pas profesoriu,ranku apziuros nepakanka tam; jei suabejosi gydytojos profesionalumu,keisk ja,mums buvo kelios savaites o mate kad vystosi kazkoks atropinis dermatitas!!!nors mano manymu tai buvo tik prakaitines,nes dabar nera nieko; paskaitinek si puslapi,nes tik jo deka is zalios mamos ,patapau rausvesne  ,ryte rijau visa info, visada pasitikek nuojauta,dukryte 3men pradejo viduriuot,ta pacia diena gyd pasake kad normalu,o vakarop as neistverus nuveziau i ligon,to pasekoje atsidureme kauno infekcianiam ir vos ne renimac,Rota virusas...sesutes zodziais:dukryte nusividuriavo,nors kakojo tik 3 kartus!!! Mano mamos zodziai,kurie pasiteisino-rytais tikrink temperatura,tik ji parodo ar vaikas serga,pirmiausia suzinosi kokia ji normali pas tavo vaikuti,po to sekimas.(taip dariau kol kudikelis buvo,dabar tai nebetikrinu,tik kai kyla itarimas) Maziau knaisiokite po vaikucio nosi,ipurskite juros vandens ryte ir vsio!traukt tik kai sloguoja ir ten jau burbulai virsta,su tokiais traukinejimais isburko mano mazyles gleivine...gydem. ir dabar pakanka kad isciaudi visaka. manau uztenka patarimu pradziai
QUOTE(oriste @ 2007 02 05, 23:54) is patirties: visada ragaudavau vaistus kuriuos paskirdavo nes karta kai padaviau gryno babynos,vos neuzduso 1men dukryte; jei lieps deti freiko pagalvele ar itvara reikalauk echoskopo arba iskart vaziuok pas profesoriu,ranku apziuros nepakanka tam; jei suabejosi gydytojos profesionalumu,keisk ja,mums buvo kelios savaites o mate kad vystosi kazkoks atropinis dermatitas!!!nors mano manymu tai buvo tik prakaitines,nes dabar nera nieko; paskaitinek si puslapi,nes tik jo deka is zalios mamos ,patapau rausvesne  ,ryte rijau visa info, visada pasitikek nuojauta,dukryte 3men pradejo viduriuot,ta pacia diena gyd pasake kad normalu,o vakarop as neistverus nuveziau i ligon,to pasekoje atsidureme kauno infekcianiam ir vos ne renimac,Rota virusas...sesutes zodziais:dukryte nusividuriavo,nors kakojo tik 3 kartus!!! Mano mamos zodziai,kurie pasiteisino-rytais tikrink temperatura,tik ji parodo ar vaikas serga,pirmiausia suzinosi kokia ji normali pas tavo vaikuti,po to sekimas.(taip dariau kol kudikelis buvo,dabar tai nebetikrinu,tik kai kyla itarimas) Maziau knaisiokite po vaikucio nosi,ipurskite juros vandens ryte ir vsio!traukt tik kai sloguoja ir ten jau burbulai virsta,su tokiais traukinejimais isburko mano mazyles gleivine...gydem. ir dabar pakanka kad isciaudi visaka. manau uztenka patarimu pradziai  labas, dekui uz patarimus as vakar persigandus buvau visai...kadangi mano vyras apsirgo, po jo as irgi biskeli sloguoju ir gerkle, tai jauciu persidave ir mano maziukui:( matavau temperatura su dveim termometrais vienas rode 37.6, o kitas 37.3. tai suprask kaip nori..nors gal negerai kaip nors ikisau i pazasti ar kaip, nezinau net... valgyt valgo lyg ir normaliai, kakoja irgi gerai, zaist zaidzia..siandien ryte pamatavau tai 36.6. bet toks biski vangokas mano maziukas atrodo...apziurejau dantukai kad ir nesirodo irgi.. patarkit kas cia galetu buti? o gal vesti pas daktarus tiesiai? nu kazkaip atrodo, kad ir nieko tokio jam nera, o is kitos puses, kad kazkas vis tiek ne taip...gal palaukti dar dienele paziuret ar darysis irzlesnis ar ne?
geriausia temp matuoti su paprastu,nemeluos 100%.arba su elektron i dubce.Jei vaikui temp nera,valgo,kakoja gerai,zaidzia,tai nemanau kad turetum nerimauti,mamu visada akys baimes pilnos,mano ir taip pat
QUOTE(Audre @ 2007 01 11, 16:05) As taip pat esu dar nelabai patyrusi mamyte,todel turiu viena klausimeli.Musu vaikuciui 2.5 men. ir jis mano mazasis rankinukas.Po kol kas ji kenguroje nesioju horizontalioje padetyje,norejau paklausti,kada jau galesiu nesioti staciai.Nes jam ta gulima padetis jau nelabai bepatinka.Nors po kelias minutes jau panesioju stacia,bet labai bijau,kad nepakenkciau  . Kengura rekomenduojama apskritai tik nuo 3 men, kai vaikas jau galvyte laiko...
Rasiliukas
2007 02 09, 12:40
QUOTE(marea @ 2007 02 09, 13:27) Kengura rekomenduojama apskritai tik nuo 3 men, kai vaikas jau galvyte laiko...  As savo mazaja nesiojau nuo 3 savaiciu. Svarbiausia, kad ta kengura turetu atkalte, kuri prilaikytu galvyte
kitiakat
2007 11 09, 14:31
Nešyklę, kurioje vaikas stačias, mūsų ortopedė leido tik nuo tada, kai vaikutis tvirtai sėdės, atseit gali pakenkti stuburiukui  Tai vat ir nesuprantu - ant nešyklės rašoma, kad gali nešioti vaiką nuo 2jų mėnesių, tai kaip čia suprast? O luobelė ant galvytės tai mums pasirodė tik sulaukus 2,5mėn... Aš jau džiaugiausi, kai galvojau, kad nebus
Sveikos esamos ir busimos mamytes. Turiu prisipazinti tai mano pirmas pasisakymas sio puslapio forume - taigi debiutas  na nelabai dar apsipratau kaip cia kas... bet laukiuosi maziuko - jau p menesio turetu isvysti si pasauli  Ir zinoma gi turiu labai daug klausimu, o sioje temoje kiek suprantu galiu ju visu ir paklasuti... Taigi buciau labai dekinga jei atsakytumete man i siuos klausimus: Ar maudyti kudikeli zolelese ar iskart prausiklius naudoti? Kokiose zolelese geriausia maudyt, ar ramuneles tikrai dziovina? Ar reikia naudoti kempinele naturalaus pluosto? Ar maudant vaikuti jei verkia, ivynioti ji I kokia palute, kad jaustusi saugiau? Linine gal? Ar po maudymo visada tepate vaikiukus aliejuku? Kadangi maniskis gims ziema, ar reikia einant I lauka veideli riebiu kremuku tepti? Ar tikrai reikia lovyteje migdant keisti vaiko padeti? Kas kiek laiko jei reikia? Ar vilnones kojnytes ant nuogo kunelio turi buti pastoviai ar tik pora val. per diena? Ar vilnone kepure taip pat skatina kraujataka ir masazuoja? Espomizana duoti pries ar po maitinimo jei vaikui pucia pilvuka? Kokius skalbimo miltelius geriausia naudoti? Ar galima minstikli naudoti vaiko rubeliams? Na kolkas tiek...nors zinokit tiek vbisko iskyla...tiesiog nezinau is kur tas zinias visas gauti
PIKTUKE
2007 11 12, 00:10
Pabandysiu patarti Jokių žolelių nenaudok, o ypač ramunėlių. Jos gali labai stipriai alergizuoti. Pirmomis dienomis užteks tik vandenuko. Vėliau matysi kokia odelė ir ar reikia ko nors papildomo. Naujagimiui kempinės tikrai nereikia. Dėl maudymo suvysčius negaliu nieko patarti, nebandžiau. O kokios medžiagos bus vystyklas tikrai nesvarbu. Tik patarsiu, niekada nemaudyti kūdikio, jei jis alkanas. Aliejuku trindavau tik kai būdavo išsausėjusi odelė, o šiaip manau, kad kuo mažiau chemijos, tuo geriau. Į lauką einant tepdavau veidelį Essex kremu. Dėl miegojimo lovytėje nieko negaliu patarti, mano dvimetinukė dar tik kelis kartus ten miegojo  Vaikiukas kelsis kas 2-3-4 valandas valgyti, tai ir paguldysi ant kito šoniuko. Vilnones kojines moviau ant kelnyčių pirmus du mėnesius. Ant nuogo kūnelio nebandžiau, nemanau kad gali kam nors patikti  Kepurytės kambaryje visai nereikia. Espumizaną duodavau po maitinimo. Skalbimo miltelius naudok tik vaikams skirtus, o minkštiklio tikrai nereikia. Gal kitos mamytės patars dar ką nors, o jau kaip elgtis, nuspręsi pati, pagal situaciją  Mamos nuojauta neapgauna Duosiu patarimą, kurį davė man mama: Jei nežinai ko neramus ar verkia kūdikis, pirmiausiai nurenk nuogai ir gerai apžiūrėk, o po to matuok temperatūrą
Rhealife
2007 11 12, 10:57
QUOTE(Indy @ 2007 11 11, 22:04) Sveikos esamos ir busimos mamytes. Turiu prisipazinti tai mano pirmas pasisakymas sio puslapio forume - taigi debiutas  na nelabai dar apsipratau kaip cia kas... bet laukiuosi maziuko - jau p menesio turetu isvysti si pasauli  Ir zinoma gi turiu labai daug klausimu, o sioje temoje kiek suprantu galiu ju visu ir paklasuti... Taigi buciau labai dekinga jei atsakytumete man i siuos klausimus: Ar maudyti kudikeli zolelese ar iskart prausiklius naudoti? Kokiose zolelese geriausia maudyt, ar ramuneles tikrai dziovina? Ar reikia naudoti kempinele naturalaus pluosto? Ar maudant vaikuti jei verkia, ivynioti ji I kokia palute, kad jaustusi saugiau? Linine gal? Ar po maudymo visada tepate vaikiukus aliejuku? Kadangi maniskis gims ziema, ar reikia einant I lauka veideli riebiu kremuku tepti? Ar tikrai reikia lovyteje migdant keisti vaiko padeti? Kas kiek laiko jei reikia? Ar vilnones kojnytes ant nuogo kunelio turi buti pastoviai ar tik pora val. per diena? Ar vilnone kepure taip pat skatina kraujataka ir masazuoja? Espomizana duoti pries ar po maitinimo jei vaikui pucia pilvuka? Kokius skalbimo miltelius geriausia naudoti? Ar galima minstikli naudoti vaiko rubeliams? Na kolkas tiek...nors zinokit tiek vbisko iskyla...tiesiog nezinau is kur tas zinias visas gauti  Sveikute! Na i tuos klausimus pati atsakysi laabai gretai, kai lelka savo paimsi ant ranku. Bet aisku, zinoti, kaip kitos mamos elgiasi irgi gerai. tai as gal siek tiek kitaip manau, nei pries tai mamyte kai kuriais klausimais: Del zoleliu ir as manau, kad nereikia nieko. Svarus vandenukas ir gana. Bet as pradejau maudyti kai virkstele nukrito, iki to laiko cia, vokietijoje nerekomenduoja, nes ilgiau gyja. Tai pirma kart numaudziau gal tik po 10 dienu. Pries tai tik apsluostydavau. I vonele nieko niekad nedengem, su rankom prilaikem ir viskas. Ant rieso padedi galvyte ir su ta pacia ranka laikai uz pazastuko. o su kita ranka prausi. temperatura 37laipsn. aliejuku tepiau kelis kartus, nes pasirode kad odele sausoka. bet retai.. po kiekvieno maudymo dziovinu dziovintuvu. jam labai patinka ir jei budavo isitempes nuo isgascio vandenuko, fenas labai nuramindavo ji ir susildydavo. cia ligoninej taip mokino.. kremukas veiduku einant i lauka nepakenks, o kokios firmos jau cia kiekvienam skirtingai tinka. as vaistinej kazkoki spec nuo salcio kudykiams pirkau, bet nepanaudojau dar, nes speigu dar nebuvo. kepurytes namie neensiojam, o i lauka TIK medvilnine storesne. nes jei per silta uzdedi tai prakaituoja. dabar kai salta dar ant virsaus kapisonas, tai pilnai uztenka. kojinytes tik kartais uzsidedavom vilnones ir ant pliku kojyciu, del pamasazavimo. bet jei jau uzdedavau tai visai dienai. nieko jis nejausdavo. espumizana duoti preis maitinima. kartais pamirsdavau ir duodavau po maitinimo, tai man rods visai nepadedavo. o dabar jau visai nebenaudojam, po 2 men praejo skausmai vaikui naudoju persil sensitive ir taip pat pat Frosch minkstikli (jis yra spec antialerginis ir svelnus). bet po skalbimo papildomai ijungiu skalavima. minkstikli naudoju, nes be jo, labai jau siurkstus tie rubeliai. sekmes auginant savo kudikeli!
kitiakat
2007 11 12, 12:18
Mes Espumisaną duodavom tik kritiniu atveju, o šiaip prieš maitinimą lašindavau Sab Simplex'ą.
Anafora
2007 11 12, 12:33
QUOTE(Indy @ 2007 11 12, 00:04) Sveikos esamos ir busimos mamytes. Turiu prisipazinti tai mano pirmas pasisakymas sio puslapio forume - taigi debiutas  na nelabai dar apsipratau kaip cia kas... bet laukiuosi maziuko - jau p menesio turetu isvysti si pasauli  Ir zinoma gi turiu labai daug klausimu, o sioje temoje kiek suprantu galiu ju visu ir paklasuti... Taigi buciau labai dekinga jei atsakytumete man i siuos klausimus: Ar maudyti kudikeli zolelese ar iskart prausiklius naudoti? Kokiose zolelese geriausia maudyt, ar ramuneles tikrai dziovina? Ar reikia naudoti kempinele naturalaus pluosto? Ar maudant vaikuti jei verkia, ivynioti ji I kokia palute, kad jaustusi saugiau? Linine gal? Ar po maudymo visada tepate vaikiukus aliejuku? Kadangi maniskis gims ziema, ar reikia einant I lauka veideli riebiu kremuku tepti? Ar tikrai reikia lovyteje migdant keisti vaiko padeti? Kas kiek laiko jei reikia? Ar vilnones kojnytes ant nuogo kunelio turi buti pastoviai ar tik pora val. per diena? Ar vilnone kepure taip pat skatina kraujataka ir masazuoja? Espomizana duoti pries ar po maitinimo jei vaikui pucia pilvuka? Kokius skalbimo miltelius geriausia naudoti? Ar galima minstikli naudoti vaiko rubeliams? Na kolkas tiek...nors zinokit tiek vbisko iskyla...tiesiog nezinau is kur tas zinias visas gauti  Dėl maudymo - į flanelinį vystyklą suvynioju - dėdama į vandenį labai kalbinu ir visa gerkle šypsausi - tai nebijo jis - po kelių akimirkų irgi pradeda šypsotis. Dėl aliejaus po maudynių - mano mama liepė užkaitinti paprasto saulėgrąžų aliejaus - tada susipilti į indelį ir kai atšals tepti - per kelias dienas nuėjo visos kūno pleiskanos, pirktinių jokių kol kas nenaudoju. Espomizana prieš maitinimą duodu. Kai atsikelia - pakalbinu - ant pilvuko kas kart paguldau - ir lašiukų duodu. Vilnonės kojinytes ant plikų kojyčių dėdavau pirmą mėnesį - dabar jau ant šliaužtų dedu.
LeKrista
2007 11 12, 12:35
QUOTE(kitiakat @ 2007 11 12, 13:18) Mes Espumisaną duodavom tik kritiniu atveju, o šiaip prieš maitinimą lašindavau Sab Simplex'ą. Tai kad espumisano lasiukai ir tas sab simpleksas abu nuo pilvuko putimo. Kadangi maniskiui labai pute pilvuka tai viena karta duodavau vienoki kita kart kitoki vaistuka ir efektas tas pats. O veliau pasirinkau vien tik espumisana, nes jis yra skystesnis ir vaikutis lengviau isgerdavo nuo saukstuko, nes maitinau is krutines tai kitaip ir nesugirdysi, o sab simpleksas tirstas tai kol vaikas ji nulaizydavo ir tai daug saukstuke likdavo. Beje visada duodu pries maitinima, jei pamirsdavau tai kelis kartus daviau ir po maitinimo. Siaip viskas parasyta informaciniame lapelyje.
kitiakat
2007 11 12, 12:51
QUOTE(linusha @ 2007 11 12, 13:35) Tai kad espumisano lasiukai ir tas sab simpleksas abu nuo pilvuko putimo. Kadangi maniskiui labai pute pilvuka tai viena karta duodavau vienoki kita kart kitoki vaistuka ir efektas tas pats. O veliau pasirinkau vien tik espumisana, nes jis yra skystesnis ir vaikutis lengviau isgerdavo nuo saukstuko, nes maitinau is krutines tai kitaip ir nesugirdysi, o sab simpleksas tirstas tai kol vaikas ji nulaizydavo ir tai daug saukstuke likdavo. Beje visada duodu pries maitinima, jei pamirsdavau tai kelis kartus daviau ir po maitinimo. Siaip viskas parasyta informaciniame lapelyje. Aha, tie vaistukai panašūs labai  Tik kažkaip man tas Espumisan'as toks piktesnis vaistas atrodė, tai privengiau aš jo, priedo brolienė Sab Simplex'ą rekomendavus buvo O šaukštelio mes iš viso nenaudodavom - tiesiai iš buteliuko į burnytę lašindavom ir skaičiuodavom lašiukus
saidutea
2008 10 01, 13:55
na as taip pat zalia mamyte  sveikos mamos  idomu iki kada reikia pakelti kudiki atsirugt? kiek kartu per diena ir kaip ilgai galima kudiki laikyt ant pilvuko? ir apskritai kaip uzsiemate su mazyliais? as jai ijungiu muzikine karusele,guldau ant pilvuko,bet ji ilgai neisbuna,pradeda verkt,karta per diena leidziu pasispardyt nuogu uzpakaliuku,aisku matinu nesioju,barskinu zaisliukus  mano mazylei tik menesiukas su biskiu,ir ji mazai miega diena,kadangi kamuoja pilvo diegliai,tai mum truksta veiklos.gal ka galit patart mamytes?ieskom pirkt supynes,tai tikiuos kad jai patiks ir as busiu laisvesne
QUOTE(saidutea @ 2008 10 01, 14:55) na as taip pat zalia mamyte  sveikos mamos  idomu iki kada reikia pakelti kudiki atsirugt? kiek kartu per diena ir kaip ilgai galima kudiki laikyt ant pilvuko? ir apskritai kaip uzsiemate su mazyliais? as jai ijungiu muzikine karusele,guldau ant pilvuko,bet ji ilgai neisbuna,pradeda verkt,karta per diena leidziu pasispardyt nuogu uzpakaliuku,aisku matinu nesioju,barskinu zaisliukus  mano mazylei tik menesiukas su biskiu,ir ji mazai miega diena,kadangi kamuoja pilvo diegliai,tai mum truksta veiklos.gal ka galit patart mamytes?ieskom pirkt supynes,tai tikiuos kad jai patiks ir as busiu laisvesne  Sveika Atsirūgti teks padėti iki kol vaikiukas pradės savarankiškai sėdėti, nors kai pradės vartytis, ilgiau gulėti ant pilvuko, to prireiks vis rečiau. Ant pilvuko turi būti kuo dažniau, tiek kiek pats nori. Su tokio amžiaus nelabai daug tos veiklos... Siūlau pripratint pabūt vieną tarp prikabinėtų žaisliukų. Taip ir užmiega paskui  Vėliau pradės domėtis savo rankytėm, kojytėm, ausim ir t.t., tai irgi veiklos turės Geras patarimas kurį kažkada perskaičiau knygoje apie vaikų psichologiją: kūdikį reikia kuo dažniau imt ant rankų kai jis būna ramus, šypsosi. Jei lauksit kol jam nusibos ir jis pradės zirzėti ir tik tada pakelsite, jis taip išmoks reikalauti dėmesio. O jei imsite jį besišypsantį, tai tokiu būdu ir stengsis jus prisikviest  Su mano abiem mergiotėm tai puikiai suveikė Sėkmės
saidutea
2008 10 03, 13:01
QUOTE(JO/NE @ 2008 10 03, 08:30) Sveika Atsirūgti teks padėti iki kol vaikiukas pradės savarankiškai sėdėti, nors kai pradės vartytis, ilgiau gulėti ant pilvuko, to prireiks vis rečiau. Ant pilvuko turi būti kuo dažniau, tiek kiek pats nori. Su tokio amžiaus nelabai daug tos veiklos... Siūlau pripratint pabūt vieną tarp prikabinėtų žaisliukų. Taip ir užmiega paskui  Vėliau pradės domėtis savo rankytėm, kojytėm, ausim ir t.t., tai irgi veiklos turės Geras patarimas kurį kažkada perskaičiau knygoje apie vaikų psichologiją: kūdikį reikia kuo dažniau imt ant rankų kai jis būna ramus, šypsosi. Jei lauksit kol jam nusibos ir jis pradės zirzėti ir tik tada pakelsite, jis taip išmoks reikalauti dėmesio. O jei imsite jį besišypsantį, tai tokiu būdu ir stengsis jus prisikviest  Su mano abiem mergiotėm tai puikiai suveikė Sėkmės  Dekui uz patarimus  Sakykit mamytes kokia jusu nuomone apie vaistukus nuo pilvo putimo babynos? Kiek esu girdejus jie daugkam padeda  tik ju vartot ilgai negalima,savaite berods.nebezinau ka su savo mazes pilveliu daryt.labai pucia kiekviena diena  siandien eisim pas daktare ziuresim ka patars
QUOTE(saidutea @ 2008 10 03, 14:01) na apie tuos vaistukus nieko negaliu pasakyti. bet aplamaip apie vaistukus nuo pilvo putimo - kartais nuo ju dar daugiau pucia. todel vaikuti reiktu dazniau deti sau ant krutines pilvuku, tai kartais daug geriau padeda. ir nuolat reikia masazuoti. o supytes, tai superinis dalykas. juose mano mazoji daznai ir uzmigdavo.
Dėl pilvuko tai manau galima ir be vaistukų apsieiti, tik jei mamytė pati maitina, reik labai labai atidžiai maistą rinktis, nes kaip tik nuo jo ir visos bėdos. Su pirma dukra dar daug ko nežinojau, tai ir espumizano prireikė, tik kad labai jau retai jį duodavau.. O su mažyle jau maistui išranki buvau ir kažkaip tos bėdos nebuvo. Ir šiaip nebuvau nervinga, tai matyt pienukas geras buvo, nes labai rami mergytė augo  . O jei su mišinuku auga, tai jau nežinau kaip ten.. O su babyna asmeniškai neteko susidurti, bet mano draugė tai juos labai gyrė.
QUOTE(JO/NE @ 2008 10 03, 15:49) Dėl pilvuko tai manau galima ir be vaistukų apsieiti, tik jei mamytė pati maitina, reik labai labai atidžiai maistą rinktis, nes kaip tik nuo jo ir visos bėdos. Su pirma dukra dar daug ko nežinojau, tai ir espumizano prireikė, tik kad labai jau retai jį duodavau.. O su mažyle jau maistui išranki buvau ir kažkaip tos bėdos nebuvo. Ir šiaip nebuvau nervinga, tai matyt pienukas geras buvo, nes labai rami mergytė augo  . O jei su mišinuku auga, tai jau nežinau kaip ten.. O su babyna asmeniškai neteko susidurti, bet mano draugė tai juos labai gyrė. Sveikutes.Esu skaiciusi,kad iki kokiu 3 men.vaikams pilvuka ,diegliuoja,nes ju skrandukas dar nera prisitaikes virskint maistelio.Mamos mityba aisku turi itakos,cia kas be ko.Pucia,nes privalgo oro.Mano vaikinukui oi oi kaip pilveli skaudedavo.Naudojom babina.Lygtai padedavo.O va mano mazulelei pilvuka skaudejo l.mazai.O valgiau viska galima sakyt.Tai gal cia kaip kam.
QUOTE(saidutea @ 2008 10 01, 14:55) na as taip pat zalia mamyte  sveikos mamos  idomu iki kada reikia pakelti kudiki atsirugt? kiek kartu per diena ir kaip ilgai galima kudiki laikyt ant pilvuko? ir apskritai kaip uzsiemate su mazyliais? as jai ijungiu muzikine karusele,guldau ant pilvuko,bet ji ilgai neisbuna,pradeda verkt,karta per diena leidziu pasispardyt nuogu uzpakaliuku,aisku matinu nesioju,barskinu zaisliukus  mano mazylei tik menesiukas su biskiu,ir ji mazai miega diena,kadangi kamuoja pilvo diegliai,tai mum truksta veiklos.gal ka galit patart mamytes?ieskom pirkt supynes,tai tikiuos kad jai patiks ir as busiu laisvesne  Maniskiui dar tik 6 savaites, bet jau galiu kai ka patarti. As maitinu is buteliuko ir atsirugti duodu, kai jis isvalgo apie 90 ml (taip knygoje apie vaiku auginima skaiciau). O suvalgome apie 150-170ml kaskart. Taip pat duodu atsirugti, kai suvalgo viska. Laikyti ant pilvuko patariama pries kiekviena maitinima, nes toks gulejimas stiprina pilvo raumenis, zarnyna, todel jam lengviau tustintis ir maziau kamuoja diegliai. Bet kad mums taip nesigauna. Gal tik pora kartu per diena palaikau ant pilvuko, nes pries maitinima vaikas buna irzlus, o ant pilvo paguldytas pradeda verkti. Bandau guldyti, kai nemiega ir buna geros nuotaikos. Su uzsiemimais sunkiau - kol vaikas mazas, atrodo, kad jam viskas neidomu: nei daineles, nei zaisliukai. Tiesa, maniskis jau pradejo akytem zaisliukus sekti, tai dazniau pazaidziam. Dar pradejau mokytis ivairiu vaikisku eilerastuku ir daineliu. Susiradau savo vaikystes knyga "Jums, mazieji", tai ten visokiu graziu kurineliu yra. Taip ir as turiu ka veikti mazuli ciuciuodama - mokausi eilerastukus, bandau jiems kurti melodijas kad gautusi daineles, pacios atmintis laveja:) Ir vaikuciui idomiau, kai ivairios daineles skamba. Manau, kad si patirtis pravers, kai jau jis pats bus didesnis ir nores dainuoti bei deklamuoti. Mes tik grize namo is gimdymo namu radom prabangia dovana nuo naujai iskeptu seneliu - Fischer Price firmos supynes "Vandenynas" ar kazkaip. Tai labai jis pravercia, kai pavargstu vaika ant ranku nesioti - supynes ji uzliuliuoja. Dabar ji ir besisukantys zaisliukai ir svieseles virs galvos pradeda dominti. Visi, kas jas pamato, sako, kad vaikas prie supimo pripras. Gal ir taip, bet nesiruosiu ju atsisakyti, nes paciai laiko daugiau lieka. Be to jis lovyteje nelabai nori miegoti (tik nakti), tad dienos metu jis ten puikiai ismiega. Vienas minusas - supynes veikia tik su elementais, kuriu reikia 4vnt. Su Duracel elementais menesi supynes pratrauke, o tai mums kainavo 24 litus. Pigesni elementai trumpiau atlaiko. Tad jei pirksit toki daikta, tai yra tos pacios firmos supynes "Dziungles". Jos gal 50 lt brangesnes, bet yra laidas su elektros maitinimu - sutaupysit pinigu, nes nereikes elementu naudot. Nebent i lauka supynes noretumet issinesti.
QUOTE(JO/NE @ 2008 10 03, 12:30) Geras patarimas kurį kažkada perskaičiau knygoje apie vaikų psichologiją: kūdikį reikia kuo dažniau imt ant rankų kai jis būna ramus, šypsosi. Jei lauksit kol jam nusibos ir jis pradės zirzėti ir tik tada pakelsite, jis taip išmoks reikalauti dėmesio. O jei imsite jį besišypsantį, tai tokiu būdu ir stengsis jus prisikviest  Su mano abiem mergiotėm tai puikiai suveikė Sėkmės  Cia tai super patarimas!  nors siaip daznai imu maze ant ranku ir kai patenkinta buna. kas del supyniu, tai mes ir turime, tik graco. pirkom pakraunamus elementus. elementai brangokai kainavo, bet uztat galvos nebereik sukti. siaip labai patogus dalykas, laikau jas virtuvej, tai diena, kai gaminu ar valgau tuo paciu ir su maze galiu bendrauti. ankciau ir uzmigdavo supynese, bet dabar nebeveikia jos supimas..
mama ciole
2008 11 13, 12:10
QUOTE(Nerytė @ 2006 12 18, 19:12) mamytes patarkit man "zaliai" nestukei del ziemisku oru.... turiu gimdyti sausi, tai kada su tokiu mazu lelium galiu iseiti i lauka? prie kokios minusines temp. galima eiti i lauka, nes noriu jau pirkti kombinezona, tik nezinau kokiam ugiui, nes manau, kad per pirma men. tai tikrai neiseisim i lauka  mes vakar buvom pirma kart laukutyje, kai saltesni orai reikia eiti i lauka mazdaug po dvieju savaiteliu kai oro temperatura nevirsija -5 ir nera lb vejuota arba dregna... ir tai pirma kart iseiti reikia 5 min paskuj 10min, tada 15min o paskuj jau pusvalandukuj ir taip didinti laika iki valandos  mums tokia gydytoja gimdymo namuose isaiskino kaip reikia elgtis lb geras zmogus, jei ne ji pati buciau nieko nezinojus
VANDA-panda
2008 11 13, 12:23
QUOTE(mama ciole @ 2008 11 13, 14:10) mes vakar buvom pirma kart laukutyje, kai saltesni orai reikia eiti i lauka mazdaug po dvieju savaiteliu kai oro temperatura nevirsija -5 ir nera lb vejuota arba dregna... ir tai pirma kart iseiti reikia 5 min paskuj 10min, tada 15min o paskuj jau pusvalandukuj ir taip didinti laika iki valandos  mums tokia gydytoja gimdymo namuose isaiskino kaip reikia elgtis lb geras zmogus, jei ne ji pati buciau nieko nezinojus  Na as pirma karta ejau 30 min, o antra karta jau visai valandai  ir nieko tikrai neatsitiko
MarryJane
2008 11 14, 17:01
Patarimas toms, kurioms patinka mirkti vonioje. Jei nera kas paziuri kudiki, o jus labai norite pamirkt vonioje, uzdekite ant vonios galo vystymo lenta ir paguldykite vaika. Galesite mirkti kiek noresite. Jam bus idomu, dairysis ir jums ramu
MurkuMurku
2008 11 21, 13:43
Sveikos, gal kas zinote, iki kokios minusines temperaturos galima su vaikiuku eiti i lauka ir kada jau neberekomenduojama? Artinasi ziema, tai ir susimasciau maciau, kad kita savaite jau -8 prognozuoja
Vilmija
2008 11 21, 15:26
Labas mamytes, turiu problemyte su maitinimu. Pas mane baigiasi pienelis, taip reikalingas leliului. duodu misinukus. Bet ka daryti su krutimis, jos dar kazkiek pagamina. Kada nustoti nusitraukineti. Ar laukti kol pacios nustos gaminti? Beto mano pienuka mazyle visa atpila. As nebematau prasmes jai ji duoti ir nusitarukineti
Brigitte
2008 11 21, 15:54
QUOTE Vilmija Paskelbta Šiandien, 16:26 Labas mamytes, turiu problemyte su maitinimu. Pas mane baigiasi pienelis, taip reikalingas leliului. duodu misinukus. Bet ka daryti su krutimis, jos dar kazkiek pagamina. Kada nustoti nusitraukineti. Ar laukti kol pacios nustos gaminti? Beto mano pienuka mazyle visa atpila. As nebematau prasmes jai ji duoti ir nusitarukineti sad.gif Siaip tai yra atskiras skyrelis apie maitinima krutim  O mechanizmas toks: pieniuko gaminasi tiek kiek suvalgoma/nutraukiama. O atpylineti tavo piena gali del to, kad alergizuoja kazkas is tavo valgomu produktu. Geriau mityba savo pasikoreguok, o ne prie misineliu pereik. Nors cia aisku tavo reikalas QUOTE MurkuMurku Paskelbta Šiandien, 14:43 Sveikos, gal kas zinote, iki kokios minusines temperaturos galima su vaikiuku eiti i lauka ir kada jau neberekomenduojama? Artinasi ziema, tai ir susimasciau g.gif maciau, kad kita savaite jau -8 prognozuoja rolleyes.gif Kazkaip skirtingi saltiniai skirtingai nurodo: vienur raso prie -5, kitur -8, o dar kazkur skaiciau kad -10 ribine temp. QUOTE MarryJane Paskelbta 2008 11 14, 18:01 Patarimas toms, kurioms patinka mirkti vonioje. Jei nera kas paziuri kudiki, o jus labai norite pamirkt vonioje, uzdekite ant vonios galo vystymo lenta ir paguldykite vaika. Galesite mirkti kiek noresite. Jam bus idomu, dairysis ir jums ramu 4u.gif Super patarimas  Jau pasinaudojau, o mano maze i ta tarpa dupce pasivedino
Terapankė
2008 11 21, 18:20
Labas mamytes, mano drauge pagimde pries keleta dieneliu, bet neturi daug pienuko, tad vaikutis kartais alkanas. Ar galima papildomai duoti misinuka, ar tai nepakens? jam tik 4 dieneles dar. Aciu uz atsakymus
|
|