Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Mandarinai 1,5 metų vaikui
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio nuo 1 metų meniu
Pages: 1, 2, 3, 4
ingere
Alergiška maniškė mandarinams, todėl neduodu schmoll.gif
zmonelyte
Daviau kai suejo 10men. viskas ok. manau, jei vaiko nealergizuoja, tai galima duoti. biggrin.gif
ritka68
Tikrai neduosiu vaikui iki metų,išgyvens be apelsinų .Manau tai ne taip ir reikalingas produktas vaiko organizmui.KELI APELSINAI IŠGULĖJO MANO VIRTUVĖJE 4 MĖN.Laikiau kaip dekoraciją.Sveikut sveikutėliai buvo kol atsibodo ir išmečiau.Tai kiek juose chemijos?
saldumelisss
kazkur skaiciau kad sveikiau vaikams maziems apelsinai nei mandarinai blink.gif
Klepesova
mandarinai labiau alergizuojantys nei apelsinai ar kiti citrusiniai. Maniškei 1 metukai- mandarinų nevalgo- kelis kartus daviau- kai 1 skiltelę nebuvo nieko- bet kai daviau keletą išbėrė. Nuo to laiko nebevalgom. O štai apelsino ji nors ir pusę patvarko (iščiulpia sultytes) ir nieko. Labai patinka. tongue.gif
daivoshius
Maniškiui 1 m., valgom ir mandarinus ir apelsinus thumbup.gif . Na alergiškas, pasirodo nėra, valgysim ir toliau
kristinka
maniske ir valgo,bet daug neleidziu ax.gif
eris
Ir apelsinus ir mandarinus naikina tik duok, juokios alergijos nera. O siaip pastebejau kad megsta daug is to ka as valgydavau nescia lotuliukas.gif
virginija.k
Duodu, bet su protu... g.gif , kad nereikia persistengt: kas per daug tas nesveika biggrin.gif
Danielle
Maniškė nuo gimimo alergiška.Nors mandarinus labai mėgsta, bet retai gauna, nes mandarinai labai alergizuoja verysad.gif .
juraciukasl
Mano 1 m. ir 4 mėn. dukra valgo tik saldžius mandarinus. Ji tik pakramto skiltukę mandarino, sultis praryja, o kas lieka gražiai išima iš burnytės ir man paduoda.
virugie
Mano sūnelis mėgsta apelsinus, bet stengiuos duot labai retai, man tai nelabai patinka tie visi atvežtiniai vaisiai, gariau jau duodu obuolį iš kaimo cool.gif
aseret
maniškis irgi labai mėgsta, alergijos nepastėbėjau bigsmile.gif
katuksss
megsta mano mergyte ir mandarinus ir sitrinas bei greipfruktus, duodu vitaminas C juk sveika, aisku stengiames nepadaugint mirksiukas.gif
mamiux
kai pati ima,tai tikrai duodu smile.gif kai noro neturi,tai neisiulysi biggrin.gif
spindulka
Maniškė paragavo 11 mėnesiu tai nuo to laiko tik duok.Daug nedaduodu,daugiausia 2-3,ir slepiu nes stovi kaip skieriukas ir prašo da da biggrin.gif
Smilga222
maniskis 7men paragavo,ir nieko,daznai neduodam,na paskutini karta ...net nepamenu gal pries menesi,ir tai pora skilteliu.
bet nematau nieko blogo
Zuikis-Puikiss
Mano Zuikis kaip ir daugumos labai megsta madarinus smile.gif
zzuzza
Mano tai megzta ziauriai,kai pamato,tai net dreba is to didelio noro,daviau jau nuo 10men.tik aisku nedaug.
Meletė
maniske mandarino paragavo budama 9 men. Ir labai patiko, tai periodiskai gaudavo po kelias skilteles. I r vynuoge gavo tokio amziaus. Jokio berimo, nieko ax.gif
*ssuzzi*
duodu ir as,mums 1.3m
Edelveis
jei ne alergiški vaikučiai, kodėl ne. pradžioje, kaip ir viską - reikia atsargiai pasiūlyti.
remonda
maniskis tai nevalgimandarinu,paduodu,tai palaizo ir paskui zaidzia su jais,terliojasi doh.gif
ruteliux
gydytoja sake, kad mandarinai ir ikrai turi daugiausiai alergenu, net neelergikam vaikui daugiau pavalgius ju gali sukelt elergija doh.gif
balock
Mes irgi labai megstam, tik skureles nuimu ir visada labai bijau padaugint, nes labai jau godziai juos kerta bigsmile.gif . Bet isbere buvo tai tik nuo braskiu, aciu dievui trumpam, truputi buvom perlenke lazda g.gif .
jurginux
mums ir labai patinka ir mandarinai ir apelsinai pirma karta paragavo mandarino gal kokiu 5menesiu daviau skilcike paciultpti tai labai patiko
gedas
Mes mandarino davėm pargaut, kai buvo metai ir keturi mėnesiai. Dabar matomoj vietoj mandarinų laikyt nebegalime lotuliukas.gif . Niekada nebūtų gana bigsmile.gif
TutėFrutė
Lapnoja maniškis mandarinus tolka tak biggrin.gif todėl slepiam kad netyčia neužmatytų. Ale dabar jei pati suvalgau, tai jau ir kvapą atpažįsta ir sako "mama niam niam" smile.gif duodu, bet su saiku, nes citrusiniai vaisiai ir lieka citrusiniais smile.gif
JO/NE
Vyresnioji paragavo 1,5m. ir labai jai patiko. Tik žievelės tos plonos nenorėdavo ryti, tai iškramtydavo viską ir išspjaudavo ax.gif Kap šiandien pamenu, pas senelį per Kalėdas visas židinio kraštas buvo nuspjaudytas biggrin.gif Mažoji irgi jau ragavo, labai patiko, bet man atrodo lyg žandukai smulkiai paberti nuo jų, tai nebeduodu. Beto dar ir nelabai kokybiškai sukramto maniškė, nes taip sutapo, kad apsirgo ir vėmė, tai skiltelės tik kaip sukapotos atrodė, žievelė beveik sveika rolleyes.gif Nebent gal pasmulkint prieš duodant labiau reikėtų rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(ruteliux @ 2008 07 28, 18:14)
gydytoja sake, kad mandarinai ir ikrai turi daugiausiai alergenu, net neelergikam vaikui daugiau pavalgius ju gali sukelt elergija doh.gif
*

Šiaip ir man teko skaityti, kad iki 1,5-2m. geriau neduoti.
Diuna
QUOTE(JO/NE @ 2008 12 10, 11:51)
Vyresnioji paragavo 1,5m. ir labai jai patiko. Tik žievelės tos plonos nenorėdavo ryti, tai iškramtydavo viską ir išspjaudavo ax.gif  Kap šiandien pamenu, pas senelį per Kalėdas visas židinio kraštas buvo nuspjaudytas biggrin.gif  Mažoji irgi jau ragavo, labai patiko, bet man atrodo lyg žandukai smulkiai paberti nuo jų, tai nebeduodu. Beto dar ir nelabai kokybiškai sukramto maniškė, nes taip sutapo, kad apsirgo ir vėmė, tai skiltelės tik kaip sukapotos atrodė, žievelė beveik sveika rolleyes.gif  Nebent gal pasmulkint prieš duodant labiau reikėtų rolleyes.gif
Papildyta:

Šiaip ir man teko skaityti, kad iki 1,5-2m. geriau neduoti.
*

Dukryte valgo tiek,kiek telpa-tikrai neslepiam smile.gif Alergijos nera.
Astulka*
Maniskis irgi labai megsta, pirmiausia pazaidzia su mandarinu, kaip su kamuoliuku , o po to praso nulupti, stengiames nepiknaudziauti.
^Braškytė^
nevalgo mandarinu sad.gif
bet sultys geria smile.gif
Nerytė
maniskiui irgi nepatinka nei aplesinai nei mandarinai schmoll.gif
lelka
Na mazylis megsta mandarinus,tik duodu koki viena per karta nes mes alergiski
inni
o mes ir manadarinus valgo,ir kiek tik nori tiek valgo,buna du mandarinus et i diena sukertam,ir cia buna is eiles viena po kito biggrin.gif
*Lyra*
As savo dukrytei paragauti mandarino daviau mazdaug 16 men mirksiukas.gif ir jai patiko. Dabar jai 17 men bet neduodu daugiau 2 vnt per diena ax.gif nors ir pati daugiau nepraso ax.gif
Jeigu vaikas nealergiskas galima kelis duoti per diena, aisku nepiktnaudziauti ir neduodi nesulaukus pirmojo gimtadienio mirksiukas.gif
tetra
Pirmą kartą daviau paragauti mandarino, kai buvo koki 1,4 m. Labai patiko, net pavadinimą išmoko, kad tik gautų doh.gif Bet matau, kad jai pačiai daugiau kaip 2 mandarinų per dieną ir nesinori....
Erinata
paragavom neseniai, is pradziu patiko valge, o dabar kazkodel isspjauna unsure.gif blink.gif
traskutek
As siaip norejau, kad mano vaikiukas ju paragautu kuo veliau,bet atejo kaledu metas, ir vos spejau atimineti, nes visi tik ir vaisino mano mazaja mandarinais doh.gif jokiu pasekmiu lyg ir nera, bet dabar juos turiu slepti, nes laaaabai jau patiko.O siaip manau, kad viskam yra saikas ir vienas mandarinas per diena dideles zalos nepadarys smile.gif
ottile
Juk sakoma, kad su saiku galima duoti viską.Va,mums 17mėn tai per Kalėdas vaišinomės mandarinais per visas dienas gal 2 mandarinus ir suvalgėme,labai skanu ax.gif Tik močiutė patarė kad juos reikia prieš vartojimą nuplauti su soda...
kas?kur?kada?
QUOTE(ottile @ 2009 01 06, 14:21)
Juk sakoma, kad su saiku galima duoti viską.Va,mums 17mėn tai per Kalėdas vaišinomės mandarinais per visas dienas gal 2 mandarinus ir suvalgėme,labai skanu ax.gif Tik močiutė patarė kad juos reikia prieš vartojimą nuplauti su soda...
*

Kad plauti mandarinus ir apelsinus, manau, visi žino... Gi ten ant odos vieni chemikalai, kad negestų unsure.gif
Aš tai esu linkusi palaukti su tais egzotiniais vaisiais;)
Donja
Musu dar tik virs metuku, bet po truputi ir nedaznai duodu smile.gif
Astulka*
QUOTE(Erinata @ 2009 01 04, 23:26)
paragavom neseniai, is pradziu patiko valge, o dabar kazkodel isspjauna unsure.gif  blink.gif
*

Isspjauna ir maniskis, manau kad jie isciulpia sultis, nes ta minkstima sunku sukramtyti.
Emanuella
maniskei dar nera pusantru metuku,bet keliskart jau daviau paragauti mandarino ir jai labai patiko smile.gif
bambinoo
valgo skaniai ir gaetu daug suvalgyti jei tik duociau.
tauskalyte
mano jauneliui metai ir 4 men, bet mandarinus galetu valgyti kiaura diena, kaip isprotejes, tik spek luot, nes valgo su visa zieve, nusilupt tai nemoka gi doh.gif stengiuosi kuo maziau duoti ... smile.gif
"Bond Girl 007"
Mano irgi megsta tik nustojau duoti arba po keles skilteles, nez zandukai pradejo rausti as galvoju kad tai nuo mandarinu wink.gif
natuliona
kai buvo 1.5 metuku tai valgydavo tik duok smile.gif , o dabar 2.5 net i burna neima unsure.gif
Festa
Taip ragavom ir iki šiol mėgstam smile.gif
Ajara
Maze labai juos megdavo, be syki gydytoja paklause ar tai nuo vejo musu zandukai tokie nugairinti. Atsakiau, kad ko gero ne nuo vejo. Tai labai draugiskai patare neduoti jokiu citrusiniu vaisiu, sokolado, varskes sureliu glaisto. Iki jos perspejimo net nesupratau, kad tai jau problema unsure.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.