Laba. Noreciau paklausti gal kas turi patirties su kosiu nevalgiuku
mes irgi nelabai, bet kai idedu koki vaisiu, obuoli, kriause ar banana tai valgo tik spek duoti,
maniškė maždaug nuo 10,5mėn nebevalgo grūdinių košių tai aš ir nekišu
mano mazius ir kruopiniu nemegsta, valgo tik kukuruzu kruopu kose, sako kad dar vaikai labai valgo kuskuso kruopu koses. Ar ir tas bandei?
Dar kartais bandydavau apgaudinet, puse sauksto kruopiene, kita puse vaisiu tyrele
Mano tai grūdines košes jau valgo neblogai. Iš pat pradžiu su grikiais buvo problemu,bet viena mamytė patarė virti ant pieno,dėti šiek tiek sviesto ir įtarkuoti bananą. Tada ir pradėjo normaliai valgyti. Dar į ryžių košę įtarkuoju bananą arba įdedu virtu razinų, o visas kitas košes verdu ant pieno,dedu druskos ir sviesto. Mūsų gydytoja patarėvirti košes tokias kokias patys valgot, nes ateiti bus lengviau vaikui prisiderinti prie suaugusiu maisto. Tai aš ir stengiausi košių nesaldinti, kad vėliau nebūtu problemų.
Mano jau antras leliukas nevalgo tų grūdinių
Dabar turiu pusės metų vaikiuką. Pamėginau duoti grūdų košę, HIPP. Netiko. Tai nutariau, kad maitinsiu kaip ir pirmąjį - ryte ir vakarop mėsos- daržovių košė, tarpe - vaisių tyrelė, mamos pienas. Tinka
sveikos maniskiui tuoj 9men bet jis nemegsta darzoviu su mesyte...kose valgo be problemu bet va darzoviene
na as tai sviestuko, truputuka druskos ir pieno (misinuko) ir sumalu. valgydavo
QUOTE(azen @ 2007 07 12, 14:08) na as tai sviestuko, truputuka druskos ir pieno (misinuko) ir sumalu. valgydavo Nesuprantu, kokį skonį gali mažyliui pridėti druska, kuri griežtai iki metų net nerekomenduojama. Čia mums suaugusiems atrodo, kad be druskos tai nekas, o leliai tai jos net ragavę nėra, nemanau, kad mišinuke, ar MP jaučiasi sūrumas, kurio vaikui ir trūktų iki pilno košės skanumo. QUOTE(Rudeninė @ 2007 07 19, 12:42) Nesuprantu, kokį skonį gali mažyliui pridėti druska, kuri griežtai iki metų net nerekomenduojama. Čia mums suaugusiems atrodo, kad be druskos tai nekas, o leliai tai jos net ragavę nėra, nemanau, kad mišinuke, ar MP jaučiasi sūrumas, kurio vaikui ir trūktų iki pilno košės skanumo. na nezinau kaip tau, bet man druska skonio prideda. o ir ddedavau as jos labai mazai kelis trupiniukus. ir dar ne viskas kas yra rekomenduojama ar nerekomenduojama yra tiesa. cia mano nuomone. o valgydavo maniske mano darzoviene net ausys linkdavo. o tai kaip rekomenduotum tu isvirti darzoviene, kad ji butu skani? QUOTE(Rudeninė @ 2007 07 19, 12:42) Nesuprantu, kokį skonį gali mažyliui pridėti druska, kuri griežtai iki metų net nerekomenduojama. Čia mums suaugusiems atrodo, kad be druskos tai nekas, o leliai tai jos net ragavę nėra, nemanau, kad mišinuke, ar MP jaučiasi sūrumas, kurio vaikui ir trūktų iki pilno košės skanumo. Galiu pasidalint patirtim, kad kai auginau pirma vaikeli be proto saugojau ir iki metu nieko nedaviau sudyto, su prieskoniais ir t.t. o dabar antram vaikui nuo keturiu men. pradejau siulyti banana, koses, nuo 6men. mesyte ir darzoves, ruosiu viska su druska ir naturaliais prieskoniais, krapais, raudoneliu, petrazole, porais, svogunais, sviesto dedu, alyvuogiu aliejaus - darau skanias ir suaugusiam zmogui tyres ir kerta vaikinas, net ausys lapsi, dabar yra beveik 11 men valgo absoliuciai viska, tik riboju zuvyte, kiausini ir pieno produktus, valgom tik du kart per savaite ir MP kerta. Jokiu alergiju, problemu kol kas nera, viskas jam skanu. Ka pati valgau - ta ir jam duodu paragaut, tik zinoma proto ribose. O del tu neskaninimu druska ar kuo kitu - tai pabandykit paragaut pvz. Hipp kalafiora, arba kad ir paciu gaminta darzoviene be nieko
pritariu mano pradejo versiena valgyti
QUOTE(meduliukas @ 2007 07 19, 13:43) Galiu pasidalint patirtim, kad kai auginau pirma vaikeli be proto saugojau ir iki metu nieko nedaviau sudyto, su prieskoniais ir t.t. o dabar antram vaikui nuo keturiu men. pradejau siulyti banana, koses, nuo 6men. mesyte ir darzoves, ruosiu viska su druska ir naturaliais prieskoniais, krapais, raudoneliu, petrazole, porais, svogunais, sviesto dedu, alyvuogiu aliejaus - darau skanias ir suaugusiam zmogui tyres ir kerta vaikinas, net ausys lapsi, dabar yra beveik 11 men valgo absoliuciai viska, tik riboju zuvyte, kiausini ir pieno produktus, valgom tik du kart per savaite ir MP kerta. Jokiu alergiju, problemu kol kas nera, viskas jam skanu. Ka pati valgau - ta ir jam duodu paragaut, tik zinoma proto ribose. O del tu neskaninimu druska ar kuo kitu - tai pabandykit paragaut pvz. Hipp kalafiora, arba kad ir paciu gaminta darzoviene be nieko
Na jūs aišku mamkos su patirtimi ir nesiruošiu čia aš ginčų kelti. Aš pabandysiu be drusko ir prieskonių, o tada jau bus matyt. Vienos tiesos visvien nėra. Kas žino, jei kada turėsiu antrą vaiką, tai gal ir aš nebebūsiu tokia skrūpulinga. Neveltui sakoma, kad ant pirmo tevai viską išbando, o jau antrą normaliai augina
QUOTE(Rudeninė @ 2007 07 19, 15:27) Na jūs aišku mamkos su patirtimi ir nesiruošiu čia aš ginčų kelti. Aš pabandysiu be drusko ir prieskonių, o tada jau bus matyt. Vienos tiesos visvien nėra. Kas žino, jei kada turėsiu antrą vaiką, tai gal ir aš nebebūsiu tokia skrūpulinga. Neveltui sakoma, kad ant pirmo tevai viską išbando, o jau antrą normaliai augina Ir bandyk QUOTE(Rudeninė @ 2007 07 19, 15:27) Na jūs aišku mamkos su patirtimi ir nesiruošiu čia aš ginčų kelti. Aš pabandysiu be drusko ir prieskonių, o tada jau bus matyt. Vienos tiesos visvien nėra. Kas žino, jei kada turėsiu antrą vaiką, tai gal ir aš nebebūsiu tokia skrūpulinga. Neveltui sakoma, kad ant pirmo tevai viską išbando, o jau antrą normaliai augina Bet teorija ir lieka teorija. Kai supranti, kad visas beskones košes tik verdi ir pili lauk, plius plauni krūvą indų, sunaudotų jas ruošiant, o vaikas lieka be pietų, nusispjauni į visus - be druskos, cukraus, prieskonių, nekepta, nerūkyta - pradedi ruošti normalų maistą ir, o stebukle, pasirodo, kad vaikas valgo Pradžia, žinoma turi būti prėska, bet nuo kokių 9 mėn. tikrai galima ir pasūdyti, ir pasaldinti, o nuo 11 mėn. jau tikrai reikia pratinti prie normalaus maisto, kad paskui netektų su termosiukais į svečius važiuoti. Ai, jau geriau iš svetimos patirties pasimokyti, nes tokias klaidas sunku taisyti
as tai kazkaip galvoju,kad druskytes truputis nepakenks,kauliukams juk reikia ir druskos netik kalcio
Na aš irgi retkarčiais truputėlį pasūdau
Dar prieš baigdama virti kartais įdedu obuolio ir paverdu viską kokias 5 min. Kol nevalgė mėsos, tai duodavome pienu balintos bulvių - morkų - kopūsto košės nuo savo stalo (tik tada virdavomės be druskos). Kapoja mergikė mano daržovienes, net ausytės lapsi Daržovienė dar gali nepatikti dėl to, kad yra per tikršta (skysta). Kiekvienas vaikas mėgsta skirtingai. Čia yra neblogų idėjų apie leliukų iki 1 metukų maitinimą. Daug receptų. Ir ne tik daržovių tyrių: http://supercook.ru/zz130-03.html
1. Gal pabandyti ipilti i darzoviene misinuko arba MP? Arba laseli grietineles skoniui pagerinti... Mano mazyle labai mego Hipp darzoves grietineleje.
2. Isbandyti ivairesniu darzoviu bei ju asorti - gal nepatinka kuri nors viena darzove, o jei jos yra koseje, tai ir isvis nevalgo? Siaip tai mes dabar grynos darzovienes jau ir nevalgom - tik su mesyte. Manau, uztenka. Duodu pagrauzt ir morkytes zalios, ir agurko, pomidoro. As savo pirma vaika augindama dedavau ir druskytes, sviesto, prieskoniuku, ir cukraus sirupelio i koses pildavau... Sitie dalykai, duodami nuo kudikystes, nebutinai suformuoja vaiko skoni visam gyvenimui - sunus maistui labai isrankus, nevalgus, vienas vargas zodziu. Nors kudikystej visko gaudavo paragaut - nu ir kas?
Ir kodel jus mamkos taip prie sios namines darzovienes prisirysat? Taigi retas zmogus gali namu salygomis TINKAMAI isvirti ekologiska darzove. Kiek mamu maciau tai arba vandens per daug pripila, arba ant ugnies perlaika darzoves, galu gale nesusilaiko ir prieskoniais pagardina... Argi man Jums sakyti kad kudikio ir suaugusio zmogaus skonio receptoriai skiriasi?!? Bet cia taip, truputi lirikos, nenoredama jusu izeisti.
O del savo asmenines patirties, tai pradejau duoti savo bernuzeliui ta visu ispeikta Hippo darzoviene nuo 5 men. ir 1 sav. Ir mielai jis ja suvalge ir jau visa menesi kai ragaujam kitas tyreles. Tiesa, vaisiniu dar visai neduodu. Ir dar noreciau patarti, kad dauguma mano pazistamu mazyliu, net jeigu ir labai isrankus darzovems buna, moliuga priima visi be isimciu.
Nors mes palyginti neseniai košes ragaujam, bet grynų daržovių laaabai sunku įkišti, todėl nuo 6,5 mėn. duodu daržoves su mėsa, kol kas pirktines, nes nemanau, kad pati gerai paruošiu, be to, pirktines daug skaniau valgo... o duodu ragauti praktiškai viską, ką patys valgom, aišku ne šaukštais, bet po mažą kąsniuką...
Na mano mazule dar neragavo darzovienes, :ax:zadejau jau kaip ir virt,bet jau pasimeciau ir nebezinau ar virt namine bulve su mokom ar pirkt darzovines tyreles
QUOTE(ingridukas29 @ 2007 11 30, 16:11) Na mano mazule dar neragavo darzovienes, :ax:zadejau jau kaip ir virt,bet jau pasimeciau ir nebezinau ar virt namine bulve su mokom ar pirkt darzovines tyreles hmmm... nu kaip ir laikas pradeti ka nors ragauti. O tai ka valgot is viso?
valgo visokias koses ir grudines ir pieniskas,vaisines tyreles
QUOTE(ingridukas29 @ 2007 11 30, 15:11) Na mano mazule dar neragavo darzovienes, :ax:zadejau jau kaip ir virt,bet jau pasimeciau ir nebezinau ar virt namine bulve su mokom ar pirkt darzovines tyreles aš tik už namuose šviežiai ruoštą maistą
visada sūdau daržovienes, žinoma, po labai mažai. Kitaip - nė į burną neįkištum. Man net daktarė patarė šiek tiek pasūdyt
QUOTE(Liora @ 2007 11 28, 12:19) Ir kodel jus mamkos taip prie sios namines darzovienes prisirysat? Taigi retas zmogus gali namu salygomis TINKAMAI isvirti ekologiska darzove. Kiek mamu maciau tai arba vandens per daug pripila, arba ant ugnies perlaika darzoves, galu gale nesusilaiko ir prieskoniais pagardina... Argi man Jums sakyti kad kudikio ir suaugusio zmogaus skonio receptoriai skiriasi?!? Bet cia taip, truputi lirikos, nenoredama jusu izeisti. O del savo asmenines patirties, tai pradejau duoti savo bernuzeliui ta visu ispeikta Hippo darzoviene nuo 5 men. ir 1 sav. Ir mielai jis ja suvalge ir jau visa menesi kai ragaujam kitas tyreles. Tiesa, vaisiniu dar visai neduodu. Ir dar noreciau patarti, kad dauguma mano pazistamu mazyliu, net jeigu ir labai isrankus darzovems buna, moliuga priima visi be isimciu. Pirmiausia kam tas kategoriskumas. Nera dvieju vienodu vaiku, tai ir patarimai visiems negali tikti Pirmoji tyrele buvo su moliugu Pagardinti prieskoniais nors truputi darzopviene nera jokia nuodeme, tik nereikia persistengti. Beto, mazas vaikas taip pat turi skonio receptorius ir ne kitokius nei suauge, tik kaip sakomna del skonio nesigincijama Ir kazkaip nepastebejau kad visi Hipp darzovienes peiktu, na gal vienas kitas, bet tikrai ne visi
Musıske ırgı nemegsta darzovıenıu, o ypac bulvıu, nuo ju net zıaugcıoja. Vıenınteles darzovıenes, kurıas dar ısıulau, taı Mılupos srıubytes, ypac megsta su kalafıoru. Dar labaı megstame Bebelac morka su obuolıu. Namınıu darzovıenıu ıs vıs neprıpazısta. Manau, kad vaıko skonıs prıklauso ır nuo to kaıp nestumo metu mama maıtınosı, as, pavyzdzıuı, budama nescıa ı bulves net zıuretı negaledavau, sleıkstulı keldavo, gal del to mano dukrele ırgı bulvıu nemegsta...
jei nevalgo darzovienes, virdamos ja, idekite ir svoguno galvute.
jis suverda ir skonio nesijaucia, bet kazkaip pasaldina pacia kose isbandyta ant ne vieno vaiko - suveike
Jeigu mano vaikas nenorėtų valgyti daržovienės, per prievartą nekiščiau. Gal jis labiau mėgsta, pvz., kruopas. Bet manau, kad neretai vaikai nevalgo kažkokio maisto ir dėl to, kad mama kažkur suklydo jį primaitindama. Gal vaikas dar apskritai nepasiruošęs valgyti "rimto" maisto?
Mes neseniai pradėjome valgyti daržovienes kartą per dieną. Žiaugčiojo tik pirmą kartą, kai ragavo, o jau antrą dieną bandė atimti lėkštę ir žiojosi iš tolo šaukštą pamatęs Manęs niekas niekada neįtikins, kad pirktinės košės geresnės už namuose virtas Manau, svarbiausia pratinant vaiką prie naujų produktų yra būti kantriai ir neskubėti, nesiblaškyti.
O mano mazylis nevlgo mano gamintu darzovieniu (kokiu tik neisbandziau, ir druskytes ir aliejaus dejau ir savo pienu skiedziau) visas spjove ir klykt pradedavo vos tik sauksta pamates
grudu kosiu taip pat nevalgo QUOTE(Rudeninė @ 2007 07 19, 13:42) Nesuprantu, kokį skonį gali mažyliui pridėti druska, kuri griežtai iki metų net nerekomenduojama. Čia mums suaugusiems atrodo, kad be druskos tai nekas, o leliai tai jos net ragavę nėra, nemanau, kad mišinuke, ar MP jaučiasi sūrumas, kurio vaikui ir trūktų iki pilno košės skanumo. na,nereikia taip kategorisgai.Pasak pediatres nuo 8 men jau galima truputeli druskos.Ir as buvau kazkada kategoriskai pries,bet...Dedu dabar truputi druskos(l.mazai)ir sviestuko.Valgo skaniau,nei pries tai.Bet vistiek ne taip kaip noretusi pirktines isbandziau jau gal visas.NU niekaip.Net purtosi. QUOTE(XXXXXX @ 2007 12 15, 22:05) na,nereikia taip kategorisgai.Pasak pediatres nuo 8 men jau galima truputeli druskos.Ir as buvau kazkada kategoriskai pries,bet...Dedu dabar truputi druskos(l.mazai)ir sviestuko.Valgo skaniau,nei pries tai.Bet vistiek ne taip kaip noretusi pirktines isbandziau jau gal visas.NU niekaip.Net purtosi. MANO PIRKTINIU DARZOVIENIU NEVALGO,TIK PACIOS DARYTAS.as dedu alyvuogiu aliejaus,visai kita sskinys
atradau dar viena darzove,kurios deka mergina daaaaaaaaaug skaniau valgo.Ogi burokelis.Idedu burokelio virto.Nezinau koki ten skoni jis prideda,bet manoji daug skaniau valgo.
QUOTE(Melajja @ 2007 12 14, 14:47) O mano mazylis nevlgo mano gamintu darzovieniu (kokiu tik neisbandziau, ir druskytes ir aliejaus dejau ir savo pienu skiedziau) visas spjove ir klykt pradedavo vos tik sauksta pamates grudu kosiu taip pat nevalgo va ir mano nevalgo pacios virtu,nei bulves,nei bulve su morka ir t.t.
Jei dažovių tyrelė su mėsyte, gali būti kad netinka mėsos skonis, reikėtų krapais, petražolėm pagardinti. Mes irgi nelabai mėgom šias košes, tada duodavau kruopų. dabar valgo dažoves su mėsyte, bet šalia turim duoti kažko skanesnio, ką valgo suaugę, palaižyti arba valgant košę įterpiam šaukšteliais daržovienės sultinio.
Mes is pradžiu nevalgėm darzovienės, ypac bulviu kuriu ir dabar neduodu,nes is kart tampo ir vosnevemia vargsiukas. Ir nesuprantu kodel nuo bulves man liepė gyd. pradet, nes visur raso kad ji paskutinė
o del druskos: lialiu inkstukai dar nepasiruose jos priimti, neben detume naza kruopyte del mineralu, o ne del skonio Bet cia tik mano nuomonė
Kokias daržoves dedate į daržovienes? Bulvės ir morkos mums jau pabodo
Mano panele is pradziu valge tik pirktines tyreles, tai as pradejau imaisyti i savo daryta tos pirktines, pirktine vis mazindama. Na po pusantro menesio jau valgom tik mano ir parduotuviniu nebereikia
Kai verdu su mesa, visada biski pasudau, ar dar koki krapa imetu Papildyta: QUOTE(Ramuniukss @ 2008 02 13, 14:18) Be bulves ir morkos dedu kalafijora beveik visada, moliuga, brokolius, zirnelius (jei pilvo nepucia), galima cukinija (mano anyta turi prisisaldzius, tai kai nuvykstam - visada valgom
mano dukrytei beveik 9 menesiai.anksciau su valgymu neturejome jokiu problemu.nuo 4 men valgem HIPP darzoviu ir vaisiu tyreles.nuo 6 men pradejau mesines koses gaminti pati.kartais pasimaivydavo,bet dazniausiai kirsdavo be problemu.taciau jau savaite,kaip niekaip negaliu ipirsti jai valgyti mesines koseles.rytais be problemu valgo HIPP avizinius dribsnius,ryzius arba jogurtus,su vaisiais ir misinukais irgi nekyla jokiu problemu.tik pagaminu kose is darzoviu ir mesos-viskas.geriausiu atveju suvalgo 5 saukstelius ir burnyte uzsidaro
QUOTE(Emanuella @ 2008 06 17, 21:38) 1.Pabandykit patiekala pagardinti zoliniais prieskoniais-krapais, petrazolem, baziliku, galit ideti kruopele druskos 2.Kitas patarimas-virkite sriubas su mesa 3. Kitiems padeda mesiska kose, pvz vistiena su ryziais sublenderiuota. 4. Pabandykite duoti po truputi viska nuo savo stalo, bet be astriu prieskoniu, kecupu, majonezu
bet juk yra tokiu vaiku, kurie nevalgo mesos. gal ji "nusprende", kad jos organizmui nereikia. kaip man gydytoja sake (maniske is pradziu valge kose, o dabar jau nebe), reikia palaukti kelias dienas, gal po keliu dienu jai vel pasidarys skanu. kam vaika versti per prievarta?......
QUOTE(Emanuella @ 2008 06 17, 21:38) mano dukrytei beveik 9 menesiai.anksciau su valgymu neturejome jokiu problemu.nuo 4 men valgem HIPP darzoviu ir vaisiu tyreles.nuo 6 men pradejau mesines koses gaminti pati.kartais pasimaivydavo,bet dazniausiai kirsdavo be problemu.taciau jau savaite,kaip niekaip negaliu ipirsti jai valgyti mesines koseles.rytais be problemu valgo HIPP avizinius dribsnius,ryzius arba jogurtus,su vaisiais ir misinukais irgi nekyla jokiu problemu.tik pagaminu kose is darzoviu ir mesos-viskas.geriausiu atveju suvalgo 5 saukstelius ir burnyte uzsidaro mums lygiai tas pats buvo padariau pertrauka savaite laiko nedaviau darzoviu su mesyte po savaites vaikas kirto be problemu, pabandyk milupos darzoves su mesyte maniskis tik sitas valgo mano virtu atsisako Papildyta: QUOTE(mabi @ 2008 06 18, 17:04) bet juk yra tokiu vaiku, kurie nevalgo mesos. gal ji "nusprende", kad jos organizmui nereikia. kaip man gydytoja sake (maniske is pradziu valge kose, o dabar jau nebe), reikia palaukti kelias dienas, gal po keliu dienu jai vel pasidarys skanu. kam vaika versti per prievarta?...... mums ir taip pat pasake gydytoja matomai vaiko organizmas nereikalauja mesytes, ir mums juk taip buna kad kazkuri laika nesinori valgyti kokio nors tai produkto
Musų dienotvarkė tokia:
6.30 pieno mišinukas (kartu su kažkokiais miltais ir bananais, gaunasi kaip skysta košelė); 10.00 avižų ar 7 grudų košytė; 14.00 daržovės su mėsyte ar be jos; 18.00 varškytė/jogurtukas ir vaisiai; 21.30 pieniška košytė. Pastaruoju metu mažius labai supykęs ant paprasto pienelio, negeria, purtosi, rėkia net kai buteliuka pamato Ką daryti? pienuko mažiukui tikrai reikia.
jungiames ir mes su savo meniu
apie 9val pusryciai-avizine kose/ avizine su bananais joje arba sausi pusryciai is grudu be priedu su misinuku+ vaisiu tyrele ,jogurto... apie 11val priespieciams pries miegeli 150-180ml misinuko... apie14.30val pietus-darzoves su mesa ar zuvyte, uzsigeriam vandenuku,po valandos misinuko 150ml pires miegeli... apie 18val pavakariams vaisiai apie 20val 7 grudu kose, perliniu kruopu su darzovem... "sriubyte" apie 21 val 180 misinuko ir liulia... atrodo, kad valgom daug, bet tik viena karta -pries piet- isbuna 4 val nevalges kytia, net neisivaizduoju ka patarti del misinuko bedos
oi arbatėles, vandenuką ar sultis tai tik duok
QUOTE(kytia @ 2009 06 26, 11:57) oi arbatėles, vandenuką ar sultis tai tik duok tai skysciu vadinasi maziukui tikrai netruksta as saviskiui negaliu isiulyt jokiu arbateliu ar sulciu... bandziau nuo laselio maisyt su vandenuku jo puodelyje, kol beveik nesijaute tol gere, o paskui viskas-nei laso
pienukas pasidare didziausias prieshas, tai nusprendziau kuri laika nebesiulyti, o ir siaip apetitas kazko pablogejes
|