Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar leidžiate savo vaikams užsirakinti kambary?
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Auklėjimas
lengvute
jaunėlė atsibudusi iškart lekia pas sesę, ją pažadina dry.gif , apskritai jai ko tai įdomiau nuolat būti sesės, o ne savo kambary ir bardaką ten padaro, po to vyresnėlė tvarkosi , pyksta, galvojam vistiek keisti jom durų rankenas, gal abiem padaryt užrakinamus kambarius, kad iš vidaus galėtų užsukt, kaip manot, ką patartumėt g.gif .Ar pas jūsiškius užrakinami kambariai?Kokie pliusai ir minusai?
O jei užsuks ir nemokės atidaryt (taip yra buvę unsure.gif ), arba erzinsis, kažin, ar taip geriau, ar blogiau padarytume?Laukiu nuomonių...
ewita
Mūsų šeimoje kiekvienas turi tam tikras privatumo ribas. Durų nerakinam, bat turim taisyklę: jei nori pabuti vienas (arba su savo svečiais), tiesiog uždaryk duris; jei kas nori užeiti, privalo pasibelsti. Na o pažadinti ką nors šiaip, iš noro pabendrauti, griežtai draudžiama. wink.gif
Manau, kad rakinti duris pavojinga, maža kas gali atsitikti. sad.gif
Šiaurė

А может просто вашей девочке инергетически, комната не подходит
Iva
Visokiom energetinem ir pan. nesamonem netikiu smile.gif

Lengvute, zinoma, kad mazesne pas vyresnele vis taikosi, juk ji jai neginciajamas autoritetas jau seniai tai buvo aisku wink.gif bet ka sako, pati vyresnele, gal jai paciai patinka, kad jaunesnele kartu su ja nuolat buna, jos gi kaip dvynukes, na beveik rolleyes.gif
duru as tavo vietoj nerakinciau, bet pasikalbeciau su abiem, kad butu kazkokios taisykles priimtinos abiem, kad ir jeigu pridaro bardaka, tegu susitvarko wink.gif arba "mano kambarys mano tvirtove", jeigu vyresnele to nori
Ramunita
as kambari ir duru spyna turejau nuo 13kos metu ir man tai labai patiko!
Jenifer
pas mus namie visi kambariai turejo spynas. uzsirakindavo, kas tik norejo (as turbut dazniausiai) ir buvau tiesiog laiminga. dabar mano dukte irgi turi pilna teise uzsirakinti, ir nuo seses, ir nuo manes taip pat tongue.gif
Alambra
Manau, kad galite tiesiog padaryti kabliuką tokį senovinį iš vidaus, nereikės tų spynų, nebus pavojaus užsitrenkti kam nors. Tas kabliukas gali būti ir aukščiau, kad mažesni nepasiektų. Aš tokį išsipraščiau iš tėvų jau kokių 16-os, bet buvau labai laiminga.
Lukutis
pas mane yra toks uzraktas, kad is vienos puses durys atsirakina pasukus rankena, o is kitos su raktu. tai visai nebaisu jei vaikas ir nemoketu atsidaryti, tai as atrakinciau su raktu. bet ta duris mano mazylis atsidaro labai legvai pasukes rankena.nu pakolkas jokiu problemu neturejom su uzsirakinimu.
MeskeLepeske
Pas mus namie irgi tokia taisykle - jei durys uzdarytos - ieiti negalima. Ypac tai galioja mamos kambariui:) O mama beldziasi i uzdarytas vaiku duris. Bet jei jaunele neklauso ir verziasi i vyresneles kambari, tai vyresnele butinai turi turet galimybe uzsirakinti. O kaip tai saugiai padaryt tai manau siais laikais tikrai nera problemos.
deisy
Tai vyresnei leiskit užsirakinti kambary, o mažikei dar nereikia. Kai išmoks atsirakinti, tada ir jai įdėsit.
Liepaaa
Ziurint keliu metu ta vyresnele...as jusu vietoj nedeciau spynos, nes veliau ateis toks laikas kai JUMS nesinores kad ji uzsirakinus butu blush2.gif
Efektingiau manau butu ivestos naujos taisykles namuose - ne per grieztos bet idomios...kad ir jaunelei nebutu kaip pareiga oo tuo tarpu ir smagu ju laikytis (na cia mano pasiulymas nors as dar toli grazu ne mama)
mantuxx
musu sunui 9 men dar neuzsirakina smile.gif
just77
kol kas ne
Ramiele
Gal ir neblogai tos spynos g.gif Bet jei dukra mėgstanti pasiožiuoti (arba dar mėgs) tai paskui jei nenorės pas daktarą važiuot, užsirakins kambaryje ir galėsit pro langą lipt biggrin.gif Manau apie tai irgi reiktų pagalvoti.. doh.gif
DirOl*
Vyresnėlė, kai supyksta, užsidaro kambarį, o išeina iš jo tik tada, kai ožiai išsilaksto smile.gif Jaunėlis kol kas dar nebandė užsirakinti kambary, nežinau... g.gif 4u.gif
arna
Turėjau rakinamas duris, ir kartais tuo pasinaudodavau, kad mažesni broliai, man nesant, revizijos kambary needarytų ir daiktų nesiskolintų. Mat pas mane viskas būdavo vietoje, o savo jie amžinai nerasdavo. O pasiskolinę pamiršdavo grąžint smile.gif
Rūta Mėta
Nemanau, kad nuo šeimos narių reiktų spynomis atsitverti g.gif Geriau mokytis tokio bendravimo, kad vieni kitiems netrukdytų. Pas mus net tualetas su vonia neužsirakina g.gif Kažkaip visi žino, kad jei šviesa viduje dega- eiti negalima. Mano vyresnis brolis rakindavo savo stalčius ir dviratį nuo manęs lotuliukas.gif Na, stalčius aš suprantu, ten visokius žurnalus ne tik nuo manęs bet ir nuo tėvų slėpė, nors mokėjau ir užrakintus per apačią išimti lotuliukas.gif bet dėl dviračio tai jaučiau neteisybę tol, kol man kitą nupirko. Tais laikais dviratį nupirkti ne taip paprasta buvo, tai kodėl mūsų dalintis nepamokė, nesuprantu iki šiol...Nereikia perlenkti su daiktais, jie vistiek visi yra tėvų, bet poilsio laikas, pamokų ruošimas ir t.t.- privatu. Mano abudu turi bendrą kambarį. Abu atskirus stalus, spintas, kambarys ištapetuotas perpus skirtingais tapetais lotuliukas.gif Vaikio pusėj šiukšlynas didesnis, mergaitės- mažesnis lotuliukas.gif Bet rėžimą susiderinę vienodą. Viens kitam perdaug netrukdo. Kažkaip atsiklausia vienas kito, ar gali jau šviesą užgesinti ir pan. Neįsivaizduoju, kad duris imtų rakintis g.gif Pasijausčiau nejaukiai blush2.gif
P.S. Dabar pagalvojau, ar tėvams reiktų rakintis savo miegamąjį g.gif Nugi eini miegoti, šmokšt raktelį ir viskas. Privatu. g.gif Gal kas taip ir daro, bet kadangi pas mus visos kambarių durys be spynų ir visada plačiai atidarytos, tai vien jau uždarytos durys reišia, kad kažkas ne taip ir įeiti negalima blush2.gif Vaikai užsidaro kai pykstasi ir barasi doh.gif Nors vistiek viskas girdisi lotuliukas.gif
l'eau
aš turėjau rakinamą ir sūnus turės rakinamą smile.gif
Anette
Rakinamos durys namie - tikrai nesąmonė. Užtenka taisyklės, kad jei durys uždarytos, neatsiklausus eiti negalima
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.