Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Auginantiems 2 dukreles ir kitiems...
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Gausi mūsų šeimynėlė...
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
kivi
Na prirendo toks klausimas, nezinojau net i kuria tema ivesti. Zinau, kad sito nesupras tie, kas augina barniukus ar skirtingos lyties atstovus.
Viskas prasidejo gimdymo namuose. Tai ka , teveli, atvaziuosi sunaus? Arba : "Na nieko, trecias bus sunus?"; "Tai ka, teveli, tik tiek sugebi, juvelyras wink.gif" ir t.t ir pan.
Man kazkaip nei siaip nei taip. Nei juoktis, nei verkt :smile.gif Reklamos bruka "teisingos" seimos modeli - berniukas ir mergyte.
Bet ka daryti, jei atsitiko taip, kaip atsitiko.Trecias ???Butu gerai jei leistu sveikata ir pinigine. :-/ Bet tik delto, kad padovanoti teciui sunu?
Kiek daug klausimu vienam kartui. Butu malonu, kad mamos(ir ne tik) pasidalintu savo nuomone. Ka manot?
meya
Nesuprantu, kokia cia uzuojauta gali buti  >:( Koks gi skirtumas, svarbu sveiki ir geri vaikai. Mes trys mergaites buvom, na ir ka. Ar tai trukde tevams didziuotis dukterimis? Tikrai ne. Beje, mes turim dukryte ir kai kalbam apie antra, vyras sako, kad noretu dar vienos mergaites. Taip grazu tos mazos panelytes  ;) O del tu sneku- prisimenu, kaip mama laukesi sesers, jau trecio vaiko. Zinoma, abu su tevu tikejosi berniuko, bet... Uztai pakraupino aplinkiniu kalbos, kai gime mergaite. Net tikra mociute pasake, va, ir kam reikejo trecio, jei vistiek dukra  :o Tai ka, gal ir mums zudyt vos gimusias mergaites, jei jau tokia visuomenes nuomone  >:( O kas ta visuomene- gi mes patys. Taigi, manau, laikas griaut nusistovejusius seimos modelius, kurie jau keliais simtmeciais pasene  :P
zapuks
Zinau, kad sito nesupras tie, kas augina barniukus ar skirtingos lyties atstovus.

Manau, kad lygiai tokia pat "problema" auginantiems berniukus. Prisiminkime Sabonius - kada "uzdare fabrikeli"? - Tik po mergaites gimimo ;D.
Rimaiste
Manau, kad visos tos snekos apie berniukus kaip zmones, o mergaites - kaip nezmones kyla ne tik is "teisingo" reklamos modelio, o is patriarchalines kulturos. Va, vyras, tai jau gimines pratesejas, tai jau paveldetojas, tai jau pavarde neisnyks. Matriarchalineje kulturoje butu atvirksciai: mergaite - tai jau zmogus, o berniukas, nu kokia is jo nauda... Nepaisant patriarchato, moteriai vis tiek reikia mergaites, nes dukra ji jaucia kaip saves pratesima, kaip savo buties, savo gimines pratesima, taip, kaip vyras berniuka...
As turiu sunu ir labai noreciau antros dukros. Ne del reklaminio seimos modelio, o del saves pacios. Moteris moteriai - artima siela, o vyras, net jei ir sunus - vis tiek terra incognita smile.gif Kartais net issigastu pati saves: ar sugebesiu myleti antra berniuka, jeigu taip bus lemta?
erika
Aš turiu mergaitę ir labai norėčiau, kad ir antra gimtų mergaitė. Vyras taip pat. Mums nesvarbi visuomenės nuomonė, atvirkščiai daug mūsų draugų turi mergaites ir labai jomis džiaugiasi. Yra toks posakis: mergaitę augini sau, o berniuką -  kitai. Mergaitės visada būna arčiau šeimos ir senatvėje geriau, kai rūpinasi savos dukros, o ne sūnų žmonos. galbūt labai noriu mergaičių ir dėlto, kad pastoviai matau savo tetos pavyzdį, kuri augina du bernus (28 metai ir 24 metai)   ir kažkaip jie niekur dar greitai nuo mamos dingti nesiruošia. O dar mano dėdė. Kai matau, kad teta  ištisai prie didžiausių puodų, visus reikia apskalbti, išlyginti, viską vienai tvarkyti, tai man jau geriau nors ir 4 ar daugiau mergaitės, negu berniukai. Idealiausia man būtų vienas berniukas ir 2 mergaitės.
Noa
Kodel manot, kad tik mergaiciu mamas terorizuoja? As turiu 2 berniukus. Tai kai laukiausi mazelio, echoskope pasake, kad berniukas. Grizau i darba, pasigyriau - vos ne puse bobu sureagavo - oi, vargse tu, oi ne mergyte... Sakau, o prie ko cia vargse as, man gal patinka berniukai, megstu tokius, jie mieli. O jos - netiki!!! Nu bliamba... >:(
O jau kai pagimdziau - visi ratais ejo ir klausinejo,  tai kada dar trecios - mergytes reikes... Kuokteleje kazkokie... Beje, taip ir pasakiau, tada nuo manes atsikabino, o prie vyro prisikabino - tipo, tai jau zmonai mergytes padaryt negali - nu aaaaisku, mergyte - juvelyrinis darbas... :-X

Tupa ta visuomene, pasakysiu sad.gif Uztai kai vienam subinen ispiri, kiti uztyla, tuo siulau ir vadovautis...
-MŠ-
Na mes ir  turbut keistoki ???Dabar turim mergaite, ir ateity taip pat norim dar mergaites susilaukti. Na,o kas trecias  bus jau nesvarbu ;D
Gosh
Asmeniskai man yra dzin ka galvoja visuomene apie mano seima:ar as turiu viena dukra ir dar turesiu,ar turiu 4 dukras,ar 3 sunus.Juk tai yra mano vaikai,o ne ju,ir koks yra ju reikalas aiskint kad va tie ,kurie turi vienodos lyties vaikus yra nelaimingi >:(Bet tokia jau musu visuomene,vis jai paburbuliuot reik ir igelt,o tas igelimas ir laikos kazkam istriges sirdin.Juk tikrai yra zmoniu,kurie paluzta nuo tokiu zodziu ir jaucias nepilnaverciai,cia kaip pavyzdi galiu pateikt:su manim gimde moteris,kuri pagimde antra mergyte,tai vyras ja vietoj dziaugsmingo bucinio ir pasveikinimo,isbare kad ji nemoka gimdyt berniuku ir va del jos klaidos tokios dabar isnyks jo gimine :-[Moteris tada visas dienas verke be perstojimo,vaikas ir verke,na buvo labai graudu ziuret i ja ir klausyt ,kad va kokia ji bloga,nes negalejo vyrui suteik pilnavertes seimos dziaugsmo:ji,vyras,dukra ir sunus :-/
Keberiokšt
O as meluociau, jei sakyciau, kad noriu triju berniuku arba tik triju mergaiciu. As noriu ir to, ir to.. Todel suprantu tuos zmones, kurie isgirde apie trecios is eiles dukreles besilaukiancia bendradarbe, jos paklausia: "Bandysi dar?" Ner cia ko piktintis. Yra dvi medalio puses, yra juoda ir balta, yra plius ir minus. Todel logiska,kad as noriu tureti ir ta, ir ta
lengvute
na, mano auga 2 saldžios, meilios, baltapūkės gražuolės mergytės  :-*, buvo momentų, kai antro aš ir vyras norėjom sūnaus, nebuvo-greit susitaikiau su realybe, dabar galvoju, kad net geriau, kad 2 mergaitės  :smile.gif, planuoju trečią, gal jau norėtųsi berniuko (gal iš smalsumo ar dar ko, kažkokio įrodymo sau :smile.gif, nežinau...), bet, jei bus mergaitė-tikrai ne tragedija, nei man, nei vyrui (antras vyras gi berniuką jau turi iš pirmos santuokos  :smile.gif, o man-tikrai tas pats...
Svarbiausia, kad augini ŽMOGŲ, o norėti lyties "pagal užsakymą" per daug egoistiška ir vaikiškai naivu :-/
Noa
Darau išvada, kad vaiko lytis svarbi tik vyrui, kuris bijo isnykimo ir kazkodel uosvienei - kazin kodel jai turetu ta pavarde taip rupet, taigi ne jos tongue.gif Nuo siol isgirdus tokius pliurpalus isvadinsiu uosviene, o jei ne, tai pasiulysiu i Raudonaja knyga isirasyt, gal lengviau pataps... tongue.gif
dani
Nesuprantu tokiu "tevu" ir niekuomet nesuprasiu, kaip galima paniekinti del netinkamos lyties arba kaltinti zmona, kad ne toki vaika isnesiojo >:( >:( Kazkokie antzmogiai. Zinoma, sirdyje, bet tik sirdyje gali noreti, laukti tam tikros lyties vaikelio. Bet jei gime ne issvajotos lyties, tai nejau jis kazkoks "brokuotas" >:( Po to jaucia tevu nemeile. Kiek girdejome istoriju is jau suaugusiu zmoniu gyvenimu, kuomet tevai samoningai demonstruodavo dukrai kaip jie norejo sunaus arba sunui - norejo dukters, kad priveda iki rimtu psichologiniu problemu. Jau nekalbant apie polinkius i homoseksualuma.
Rigedora
Kartais net issigastu pati saves: ar sugebesiu myleti antra berniuka, jeigu taip bus lemta?

Rimaiste, sugebėsi ir mylėsi galbūt net labiau negu pirmą... wink.gif Man buvo tokia situacija. Laukiausi antro ir buvau tikra kad gims mergytė. visiems aiškinau, kad bus bernas-atiduosiu kam nors..  :-/ :smile.gif Net ir operacinėj, kai jau darė cezario pjūvį-sakiau, berno man nė nerodykit. Ir ką-gimė antras berniukas. Kai pasakė-ėmiau žlimbti kaip patrakusi ir blioviau visą naktį, kai tik atsibusdavau. NET NEPAŽVELGIAU Į SAVO VAIKĄ... gėda dabar prisiminti... prileido man raminančių ir ryte jau galų gale susigėdusi panorau pamatyti savo vaiką... o jis buvo mano mažytė kopija... pamačiau ir iškart įsimylėjau... Žinoma, dar skaudėjo širdį ir dabar dar suskausta, kai pagalvoju, kad jau niekad neturėsiu kam kasytes pinti ir pūstas suknytes vilkti, nes bandyti trečią kartą mūsų lietuvoj yra prabanga... sad.gif  Nors jei tikrai tikrai žinočiau kad gims mergytė-galbūt surizikuočiau....  :smile.gif Vat ir dabar aplink mane glaustosi tas vaikas, kurio nenorėjau matyti ir čiauška: myliu tave, as tavo bangutis ...  :smile.gif   Tai, argi Rimaiste, galima jo nemylėti?  :smile.gif
Noa
Pritariu Rigedorai, kad labai lengva mylet ir antra berniuka, ir antra mergaite, o itariu kad ir trecia, ir ketvirta... Juolab kad ir mergaites, ir berniukai gyvenime buna visokie, ir negali zinot, kas isaugs is to mazo pieno siurblio, rankom kojom makaluojancio - as cia apie saviski... Tiesiog taip gaunasi, kad myli, ir viskas...
mažulka
Pirmoji pas mus gimė dukra, kai laukiausi antrojo, tai be galo norėjau, kad būtų mergaitė, o mano vyras tikėjosi sūnaus(paįvairinimui taip sakant). O kai prieš gimdymą padarė echoskopiją ir pasakė, kad bus berniukas, tai labai nusivyliau ir išsigandau. Vis galvojau, kad nemokėsiu, nesugebėsiu, gal net ne taip mylėsiu. Tačiau viskas pasikeitė, mažiui gimus. Neįsivaizduoju, kaip galima nemylėti to mažo, apsiseilėjusio bedančio padarėlio, kuris mane pamatęs krykščia iš laimės. Kartais net pagalvoju, kad aš savo dukrelės tai nemylėjau, kaip mylių sūnų.
mordashka
aha, prietarai...O aplinkiniai niekap nesupranta, kaip jie skaudina tas mamas ar net seimas savo "samoju" ir kandziomis replikomis.
Bet kaip beziuresi, vistiek visiems neitiksi  ;D
Mane labai iskaudino gimdymo namuose viena gimdyve. Su manim palatoj buvo dar 2 mamos,abi pagimde bernus, o as - mergike. Ir viena is ju pareiske - "gal ir gerai, kad pas mane bernas, o tau bus sunku - mergaite. Juk kaip sunku auginti mergaite, bernui vistiek lengviau per gyvenima eiti" :-X Nu sakes, :smile.gif :smile.gif :smile.gif tai mano mergaite - antrarusis padaras, ar ka?  Jau to tai nebus. Aukleju ja visu pirma buti zmogumi, o jau kokia lytis - ne esme, nes siais laikais visi lygus, ir niekas man to neirodys atvirksciai..
o del tetu mociuciu, kaimynu - man nusispjaut. Ka noresiu, ta pagimdysiu  ;D ;D ;D ;D O vyrams kurie zmonoms priekaistauja, kad ne tos lyties kudiki pagimde, vienas atsakymas-  tegul patys su savo galiuku issiaiskina, nes viskas tik nuo ju priklauso  ;D ;D ;D
lengvute
vyrams kurie zmonoms priekaistauja, kad ne tos lyties kudiki pagimde, vienas atsakymas-  tegul patys su savo galiuku issiaiskina, nes viskas tik nuo ju priklauso  ;D ;D ;D

:smile.gif ;D ;D wink.gif
simba
Turbut zmonem visaip blogai. As net nustebau paskaiciusi sita tema, kad kazkas del mergaiciu terorizuoja. As turiu berniuka, kuri labai myliu. Bet kai jo laukiausi, ir jau zinojau, kad bus berniukas, tai jauciausi, taip lyg mano to berniuko niekas nenoretu. Visi aplinkui snekejo, ka berniukas, su mama po to nebendraus, mergaite vis tiek svelnesne ir t.t. Jei tikrai bus berniukas, tai butinai antra gimdykit, kad mergaite butu. As taip pykdavau, sakydavau buna ir berniuku dar labiau bendraujanciu su tevais nei mergaites. Ir galu gale juk nepasirinksi kokios lyties vaikas turi buti.As dabar net neisivaizduoju, kad pas mane koks nors kitoks vaikas butu. Bet net ir dabar, kai vaikui jau metai, vis isgirstu is draugiu, kurios turi mergaites: as tai antros irgi dukrytes noreciau, va kaip padeda, kokia gera ir t.t. Tai pasijuntu, lyg berniukas tai jau niekam tikes, ir nieks berniuku nenori.
Taip kad tikrai negirdejau, kad kas del mergaiciu terorizuotu.
Potrė
na man irgi nesuprantamas toks dalykas kaip uzkietejes noras tureti butent vienos ar kitos lyties mazyli >:( koks skirtumas,juk svarbiausia ,kad vaikas butu sveikas.... ohmy.gif stai mano vyras kai laukiausi norejo mergaites,bet ne fanatiskai,o tiesiog pats augo vien vyru draugijoje...ir noretu dar 2 mergaiciu,kad tik finansine padetis tam butu palanki... wink.gif ir tie kurie nori tik berniuku..yra tokia nuomone,kad berniukams lengviau gyventi..kad jie pratesia pavarde..bet jie jeigu neves tai ir neprates tos pavardes :smile.gif...ne...man nesuprantamas nei toks paziuris,nei zmones kurie kazka delto smerkia ar uzjaucia,beje tokiu dar nesutikau...  :-/
Sesilija
Kai laukiausi pirrmakart, norejau mergaites. Jai gimus, negalejau atsidziaugti. Juk bus, kas mane supras, senatvej, tikiuosi, pagelbes. ;D Ir vyras labai laimingas buvo, nes pats vyriskoj kompanijoj uzauges. Kai dar su juo draugavom, gime mano sesuo (18 m. uz mane jaunesne), kaip graziai jis su maze atejes dukdavo!
Besilaukdama antrakart, neslepsiu, norejau berniuko. Taciau niekam apie tai neuzsiminiau. Labiausiai uz viska troskau, kad gimtu sveikas lialius. Vyras sake, kad jam tas pats, kas gims, taciau tycia ar netycia issidave, kai mane nufotografavo 8 men. su didziuliu pilvu. Ziuriu i tas nuotraukas kompe, o pavadintos jos - neatspesit kaip - "Boy".
Dziaugiuosi porele, kuria man dave Dievas. Taciau labai gaila, kad visas dukros graziasias is Amerikos atsiustas sukneles ir dailucius batelius reikes kazkam atiduoti. ;D  ;D ;D
Kai pagalvoju, trecia jei kada turetumem, vel svajociau apie dukra.
Ali
Visiems niekada neitiksi. Jei augini viena vaika, tai visi sako, kad reikia poreles, jei augini du vienos lyties vaikucius - vel blogai: reikia dar vieno, jei augini daugiau vaiku (3,4,5 ir t.t.), tai vel: ka nemoka pasisaugoti, kazkokie bomai ir pan. Taigi, visuomet kas nors ras prie ko prisikabinti. Dziaukimes savo vaikuciais ir jokio skirtumo berniukais ar mergaitemis.
Board
As labai ilgai pykau ant savo uosvio: jis suzinojes kad gime anuke, neapsidziauge, ir tik pasake vyrui: na nieko kita kart geriau pavyks, dar girdejau ir tokiu fraziu kad mergaite: tai ne vaikas, tai mergaite, vaikas yra sunus. :-X :'(. Pirma kart isgirdusi pabandziau nuleist tai juokais, bet po to uzede, ir galiausiai anuke uosviai mate paskutinikart per krikstynas (pries menesi) o iki tol net nezinau tiksliai kada, bet stengiuos ten rodytis kuo maziau dabar. Uosvis "pasidare" trys sunus, ir mano kad "tikras vyras" privalo tureti sunu. Nors dabar jau siek tiek "suminkstejo" jo nuomone apie mergaites, dabar jau sako, kad: dabar pasigimdet aukle, o velaiu galima ir sunu galvot :-/
mordashka
pasiusciau toki uosvi toli toli....
Cigale
As visada svajojau apie 3-4 sunus ir dukryte. Vyras norejo dukros.Taciau kai pradejau lauktis,labai panorau mergytes,o vyras-sunaus(tipo,negalesiu mergytes i zukle veztis).Echoskopas rode lyg ir dukryte,tai as toooookia laiminga,galvoju:svarbiausia,kad as turesiu dukra,o kas gims veliau,jau dzin!
Mano seima labai dziaugiasi,o vyro giminaiciai iskart pradejo "namiokus" metyt vyrui(gal ir nepiktai,bet nesciai 100 kartu skaudziau atrodo): "nekox juvelyras"; "paziuresim,ar tu juvelyras,ar tik skylamushys"; "brokdarys" ir pan. Tai kaip man reaguot i panasias uzuominas,jei mergyte dar net negimusi,o veliau,itariu,tik pagauses tokiu auksiniu minciu... :-/
une
kai suzinojau , jog laukiuosi antro sunaus, meluociau, jei sakyciau , jog nenusivyliau... ta diena buvo liudna... daug miegojau...  :) bet tuo viskas ir pasibaige. iki pat nestumo pabaigos, turejau slapta vilti... smile.gif bet nedariau is to tragedijos, tik ...slapcia vyliausi . kai gime mazutis, net nesusimasciau, kad va-mano viltis zlugo. asaros byrejo ne is nusivylimo, o begalines meiles ir dziaugsmo. o dabar ir toliau svajoju apie mergyte. siaip ar taip bent triju vaiku norim, tai gal ir 'pasiseks ' ;D , kad trecioji bus pupyte.  :) o del aplinkiniu pastabu , tai man atrodo ju vienu ar kitu atveju bus visada. tokie jau, mes, zmones... ne visada ir piktybiskai jie tas patabas sako  ;)
kivi
Visiems niekada neitiksi. Jei augini viena vaika, tai visi sako, kad reikia poreles, jei augini du vienos lyties vaikucius - vel blogai: reikia dar vieno, jei augini daugiau vaiku (3,4,5 ir t.t.), tai vel: ka nemoka pasisaugoti, kazkokie bomai ir pan. Taigi, visuomet kas nors ras prie ko prisikabinti. Dziaukimes savo vaikuciais ir jokio skirtumo berniukais ar mergaitemis.

As padariau lygiai tokia pat isvada :-/
Smurka
O as ir antro sunaus norejau. Tiesiog del to, jog vyrams lengviau ant svieto gyvent. Bet auksciausiasis atsizvelge tik i pacia butiniausia salyga-kad vaikas butu sveikas. Turiu porele dabar. Tikiuosi, kad padejau taska motinystes karjeroj.
Taurė
as antros dukrytes noreciau, nereiktu nauju rubeliu pirkt  ;D
  jei rimtai, tai koks skirtumas kiek tu panu ir bernu seimoje, svarbu pati seima nesupuvus butu  ;)
gitulia
:smile.gif :smile.gif :smile.gif Na antros gal mergaites noreciau (auginu sunu), bet
is kitos puses paziurejus vaikam gal geriau kai yra tos pacios lyties. As pati turiu dvi seseris, tai paziurejus i dabartini musu bendravima, tarpsavio supratima, pagalba......
su broliu tikrai taip nebutu  wink.gif Taip kad manau vaikam daug geriau kai auga trys sunus arba trys dukros  ;D
kivi
as antros dukrytes noreciau, nereiktu nauju rubeliu pirkt  ;D

Taure, zinok tik taip atrodo wink.gif Man vyras irgi sake, kaip gerai rubeliu nereikes pirkti... Pripirkau  dar daugiau nei pirmai. ;D
renax
;D o as ir 3 mergytes noreciau smile.gif Siaip vyram bobiskam kolektyve geriau smile.gif aptingsta smile.gif
MAMA2T&T
As tai visai norejau, kad antra irgi mergaite butu. Man kazkaip smagiai atrodo - geriausios drauges, mamos pagalbininkes ir t.t. Bet vyras jau taip del kompanijos sau stripaliojo, kad vaje vaje... Tai puse manes labai norejo mergaites, o kita puse - laimingo vyro ;D

Nu ir padarysiu laiminga vyra wink.gif O kas jau bus trechias ar ketvirtas - nesvarbu...

Nu o jau tie zmones kokie - blogai kad dvi mergaites ??? O tai nesvarbu, kad abi sveikos, guvios, protingos? Eina shvilpt tokie nuomoniu reishkejai.... :-X
svetima
Auginu dukra ir ka cia slept-noreciau ir antros dukros..Jei dievulis duotu man garantija, kad antra bus mergaite, tai tuoj pat gimdyciau, o dabar delsiu... :smile.gif

Moterims priklauso ateitis wink.gif
svetima
Tiesa, apklausoj pasigedau sau tinkamo atsakymo-"Pavydziu tokioms seimoms" smile.gif
Jamaika

Laukiausi antro ir buvau tikra kad gims mergytė. visiems aiškinau, kad bus bernas-atiduosiu kam nors..  :-/ :smile.gif Net ir operacinėj, kai jau darė cezario pjūvį-sakiau, berno man nė nerodykit. Ir ką-gimė antras berniukas. Kai pasakė-ėmiau žlimbti kaip patrakusi ir blioviau visą naktį, kai tik atsibusdavau. NET NEPAŽVELGIAU Į SAVO VAIKĄ... gėda dabar prisiminti... prileido man raminančių ir ryte jau galų gale susigėdusi panorau pamatyti savo vaiką... o jis buvo mano mažytė kopija... pamačiau ir iškart įsimylėjau... Žinoma, dar skaudėjo širdį ir dabar dar suskausta, kai pagalvoju, kad jau niekad neturėsiu kam kasytes pinti ir pūstas suknytes vilkti, nes bandyti trečią kartą mūsų lietuvoj yra prabanga... sad.gif  Nors jei tikrai tikrai žinočiau kad gims mergytė-galbūt surizikuočiau....  :smile.gif Vat ir dabar aplink mane glaustosi tas vaikas, kurio nenorėjau matyti ir čiauška: myliu tave, as tavo bangutis ...  :smile.gif   Tai, argi Rimaiste, galima jo nemylėti?  :smile.gif

Nors as dar vaiku neturiu, bet ateityje svajoju tik apie mergaite. Ir dabar tikrai abejoju, jei gimtu berniukas, ar myleciau ji taip, kaip myleciau dukra. Va, dviejose artimose man seimose atsirado vaikiukai. Vienoj mergaite, kitoj - berniukai. Nu mergaite - issilydyti galima, kazkaip myliu as ja. O berniukas -  nu 0 emociju nors tu ka. Ir as bijau, kad nebutu kaip Rigedorai, kad jei gimtu sunus - zliumbciau krokodilo asarom turbut. Keista, bet taip yra  :smile.gif
Viktualina
Na aš galvoju jei gimus tarkim trim berniukam ar mergaitėm baisiai norisi kitos lyties - kodėl nepagalvojus apie įvaikinimą?

O su tais visuomenės požiūriais esu susidūrusi ir aš.
Mano vyras ne visai lietuvis, jo tėvas iš "pietų". Kai gimė berniukas mūsų pirmas aš buvau labai liaupsinama - va sugebėjau sūnu pagimdyt :smile.gif bet man nuo tų jo liaupsiu nei šilta nei šalta - nes realaus darbp ar pagalbos jis vis tiek mums nesuteikia - tai ka jis ten sau galvoja tuose pietuose sedėdamas man nelabai įdomu. na antra gimė dukra, is atvažiavęs ja irgi džiaugėsi, bet piktai pasakė -" viskas, mergaitės užtenka vienos dėl grožio, visi kiti tebūna berniukai" ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif Kaip gerai, kad aš šaltų nervų. Ir kaip gerai,kad mes retai matomės.
Smurka
Na aš galvoju jei gimus tarkim trim berniukam ar mergaitėm baisiai norisi kitos lyties - kodėl nepagalvojus apie įvaikinimą?

O su tais visuomenės požiūriais esu susidūrusi ir aš.
Mano vyras ne visai lietuvis, jo tėvas iš "pietų". Kai gimė berniukas mūsų pirmas aš buvau labai liaupsinama - va sugebėjau sūnu pagimdyt :smile.gif bet man nuo tų jo liaupsiu nei šilta nei šalta - nes realaus darbp ar pagalbos jis vis tiek mums nesuteikia - tai ka jis ten sau galvoja tuose pietuose sedėdamas man nelabai įdomu. na antra gimė dukra, is atvažiavęs ja irgi džiaugėsi, bet piktai pasakė -" viskas, mergaitės užtenka vienos dėl grožio, visi kiti tebūna berniukai" ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif Kaip gerai, kad aš šaltų nervų. Ir kaip gerai,kad mes retai matomės.

ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif Nu shakes! O ar tavo vyras zino, kad vaiko lytis tik nuo jo priklauso? Ka jis padaro, ta tu ir pagimdai. Nu pravalas! O as tai prie savo diedo kabinejausi, kam jis man dukra, o ne sunu padare. Juokais, aisku. Nes svarbiausia, kad vaikas sveikas.
Viktualina

ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif Nu shakes! O ar tavo vyras zino, kad vaiko lytis tik nuo jo priklauso? Ka jis padaro, ta tu ir pagimdai. Nu pravalas! O as tai prie savo diedo kabinejausi, kam jis man dukra, o ne sunu padare. Juokais, aisku. Nes svarbiausia, kad vaikas sveikas.

Tai su mano vyru viskas tvarkoj kol kas, aš čia apie uošvį pasakojau. pas vyrą lietuviški genai kol kas vyrauja.
Jamaika

nu kad as kiek zinau, tai vaiko lytis priklauso nuo to, kada apvaisintas kiausinelis. Kazkas buvo labai issamiai papasakojes apie vyrisku ir moterisku lasteliu gyvybinguma.
Rimaiste

nu kad as kiek zinau, tai vaiko lytis priklauso nuo to, kada apvaisintas kiausinelis. Kazkas buvo labai issamiai papasakojes apie vyrisku ir moterisku lasteliu gyvybinguma.

Nu, Jamaika... ;D Moteriskos lasteles visada buna tik moteriskos. O vyro tie buozgalviukai gali buti arba vyriski arba moteriski. Tai nuo to, kuris apvaisins kaiusineli ir priklausi ar bus berniukas, ar mergaite  
Jamaika

Nu, Jamaika... ;D Moteriskos lasteles visada buna tik moteriskos. O vyro tie buozgalviukai gali buti arba vyriski arba moteriski. Tai nuo to, kuris apvaisins kaiusineli ir priklausi ar bus berniukas, ar mergaite  

gal biski ne taip issireiskiau. Stai ka norejau pasakyti (cituoju Slyvute):  "norint susilaukti berniuko, reikia myletis butent per ovuliacijos diena, kitom dienom didesne tikimybe susilaukti mergaites.  
Taip yra todel, kad vyriskaja lyti lementis Y greiciau praranda gyvybinguma (nei moteriskaja lyti lementis X), o dar neprarades gyvybingumo jis yra greitesnis uz X. Todel pasimylejus vaisingaja diena, Y aplenkia X ir rezultatas - berniukas. Kitom dienom, Y nusilpsta ir rezultatas - mergaite. "
Raimonda
Na dėl tos ateities gal ir sutikčiau, nes pati auginu 2 paneles(3,5metų ir 4 mėnesių).Bet neslėpsiu, antro norėjau berniuko...Visą nėštumą ultragarsas nieko nepranašavo ir tik gimdymo dieną sužinojau, kad turėsiu mergaitę,aišku, nusiminiau, tačiau nedrįsau mažulės ignoruoti, tačiau ir džiaugsmas jai gimus nebuvo didžiulis, o vėliau tiesiog užknisdavo aplinkinių reakcija, nes jau palatos kaimynės mama atėjusi aplankyti, sužinojusi, kad turiu antrą dukrą teištarė:nepasisekė, o ir vėliau sutiktieji žvelgdavo su užuojauta:antra merga, o dar ir vyrą tituluodavo mažuma šeimoje.Aišku, dabar labai džiaugiuosi savo mažąja ir įsivaizduoju, kaip po kelių metų, mes visos 3 būsim pačios geriausios draugės, tačiau širdies kampely svajoju apie mažą sūnelį.Ir jei žinočiau, kad tikrai jį turėsiu, gal ateity ir ryžčiausi, o dabar dar delsiu, nes bijau, kad ir 3 bus mergaitė: ???
Jurga
neseniai skaiciu psichologu nuomone, kad jei vyras laiko nepasisekimu tai, kad negimsta sunus - tai tera vyro nepilnavertiskumo kompleksas...

man jokio skirtumo kokios lyties vaikucius turesiu. Juk vistiek - ar sesutes, ar broliukai - vaikai skirtingi. Skirtingi savo charakteriais, pomegiais ir t.t. Mergaites gali buti "berniokiskos", berniukai - svelnus ir meilus.

Manau, kad siais laikas "pavardes pratesimas" - daugiau tik kalbu lygyje. Siuolaikiniams zmonems tai nebera taip svarbu, kaip kad buvo anksciau.
laiva
neseniai skaiciu psichologu nuomone, kad jei vyras laiko nepasisekimu tai, kad negimsta sunus - tai tera vyro nepilnavertiskumo kompleksas...

Pas mus kai gimė sūnelis, vienas vyro draugas paskambino sužinot kas gimė ir pasveikint. Tai, kai pasakėm, kad sūnus, jo reakcija buvo maždaug tokia: "Oooo, tai sveikinu, kaip čia tau taip pasisekė iš pimo karto?" Tai ką, jis mums būtų pareiškęs užuojautą, jei būtų mergaičiukė??? Kažkoks aborigeniškas požiūris  :-X
kivi
Raimonda, o tai tu sunelio nori del saves ar del aplinkiniu ir vyro? Cia yra vienas momentas. Ar vaikucius gimdai sau, taip sakant, teveliui ir mamytei? Ar tam, kad jiems siam pasauly butu gera kartu augti? Kadangi mano buvo idomu, as atlikau tokia mini apklausa tarp savu. wink.gif Apklausiau tuos, kurie augo misroj semoj, t.y. brolis ir sesuo. Ir ka jus manot? Nei vienas nepasigyre, kad buvo artimi. Taip, buvo broliski jausmai ir visa kita, bet nepamaciau to, kas yra tarp manes ir sesers(mes dvi seimoj). Mes galim nesimatyti menesi, bet susitike galim praplepeti visa diena :DSiaip, apie nieka tongue.gif Jus galit papriestarauti, kad ir tarp seseru(broliu) buna visko 8)Buna, bet daug reciau
Tik tas gerai, kad seserys kartais isaukleja gerus busimus vyrus wink.gif
zivile
pirma,kai gimdziau norejau sunaus vyrui,antra gimdziau-norejau sunaus vyrui ir sau,nes norejosi kazko ,ko dar nepatyriau ;)Bet turim dabar dvi pacias nuostabiausias dukrytes,kurios labai skirtingos,kurias labai mylim ir dziaugiames,kad jos dvi ir taip joms smagu... biggrin.gif
Kai sneku su pazystamais ,kurie augina berniukus,tai vis man padejuoja,kad ,kaip man gerai,nes auginu mergaites,nes taip sunku su berniukais,bet as ir su tuo nesutinku,nes buna sunkiu ir mergaiciu ir labai svelniu berniuku wink.gif
Pippa
As taip pat manau, kad vyras kuris nori tik sunaus, o dukra jam kaip ir ne vaikas, yra labai savanaudiskas. Ir visuomene kartais, ypac vyriskoji jos dalis, dar pakirsina, tipo nesugebi tu sunaus padaryti. Sunus, dukte, na koks gi skirtumas, svarbu, kad vaikiukai butu sveiki ir laimingi. Mes turim viena dukryte ir labai noretum susilaukti antros mergytes wink.gif.
Viktualina
Prisiminiau anekdotą į tą temą:

Laukia vyras po gimdymo namų langais ir nerimsta. Staiga pro langą išlenda akušerė. Vyras:
- Nu -  pagimdė?
- Taip.
- Kas gimė - berniukas??!
- Ne.
- O kas? ohmy.gif :smile.gif
#Mia#
As irgi turiu dvi paneles, ir trecia tureciau, jei zinociau kad bus mergyte. Vyras yra pasakes, kad kada nors noretu ir sunaus, bet dabar baisiausiai patenkintas, kad turi dukras. Ir kai su antra (kokiam 5men.) vaiksciojau, pasake, kad bus berniukas, as nusivyliau, vyras nelabai, bet irgi istare kad gal taip ir geriau. Nu bet va is uosviu tai uzuojautos sulaukiau. Kaip tik dar uosviai su mano tevais gere sampana kai vyras grizes pasake, kad turi antra mergaite, tai uosviene net samapano nenorejo gerti. Vyras uzpykes prizadejo, kad jau bernu musu seimoje pasistengs kad nebutu. Aisku, tai nereiskia, kad nenoretu sunaus, nors kiek kalba kad noretu trecio vaiko. Apie pirma tai net neiskilo klausimas, kad labai  gerai kad mergyte.
Bekasė
na nesuprasiu as jusu, nes priklausau tiems, kurie porele augina, o pirmas buvo sunus ( seneliai turetu mane ant ranku nesioti, o anyta lyg isizeidusi vis megdavo pridurti - as ne mociute, as senelio zmona ). Bet negaliu suprasti jusu, kai jus kalbate, kad norite ir antro ar trecio vaiko tos pacios lyties. Kaip jus galite zinoti, kad nenorite kitos lyties vaiko, jei jus dar nzn ka reiskia ji auginti...

O i zmones ir ju nuomone siulyciau kreipti mazesni demesi. Koks skirtumas ka augini, svarbiausia kad vaikas yra mylimas ir suteikia tau dziaugsmo.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.