Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vaikų draugų neigiama įtaka
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Auklėjimas
ramuneb
pas mano trimetį ateina 6 metų draugas, jiedu gerai tarpusavy sutinka, bet tas vaikas yra neišauklėtas, netvarkingas... ar man susitaikyti su tuo ir nepulti auklėti svetimo vaiko, tai tėvų pareiga-nors patys tėvai yra tokie.... ar mūsų namuose jis privalo elgtis pagal mūsų taisykles ir aš privalau reikalauti , kad jų laikytųsi....

kaip jis pas mus elgiasi: jeigu žaidžia viską išmėto, surinkt nesugeba, visur karstosi laipioja ant lovų, ima viską net neklausdamas galima ar ne, niekada nepasakys ačiū, visogero ar laba diena...
ENIGMA
TAVO NAMAI - TAVO TVIRTOVE thumbup.gif

TAD KAI ATEIS PASISODINK VAIKUS ABUDU IR PAAISKINK, KAD MUSU NAMUOSE ELGEMASI TAIP IR TAIP, IR , KAD PAS MUS TOKIA TVARKA, IR KAD REIKIA SAKYTI ACIU IR LABADIENA, IR , KAD TU JI GERBI, TAD IR JIS TAIP TURI ELGTIS IR .T.T.

ZINOK MANO VYRESNELIS TIKRAI YRA PADAUZA, BET JEI ATEINA DRAUGAI, JIE ISKARTO SAKO MANO MAMA IR TETIS SAKE, KAD TURI BUTI TAIP.... thumbup.gif

PATAPK JIEMS ABIEMS AUTORITETU, IR IDEK INDELI I TO BERNIUKO AUKLEJIMA, JEI JO TEVAI TO NESUPRANTA, GAL KADA NORS JIS TAU ACIU PASAKYS tongue.gif
ramuneb
NU PABANDYSIU, kažin kaip seksis, nes jo pačio tėvai tokie patys...
Rigedora
na pas mane du savo bernai-8m ir 4m bet pastoviai pilna ir kitų vaikų-tiksliau trys pastovūs draugeliai yra. O kadangi iš visų pas mus yra vaikų atskiras kambarys, tai visi ir grūdasi pas mus.. bet... pirmiausia mano vaikai atsiklausia, ar gali pas mus pabūti pvz. Tomas ar koks kitas... tuomet aš atsakau, kad gali pvz. 1val, bet su sąlyga, kad žaisit tyliai, kad nelipsit ant paklotos lovos, kad paskui nebus kambaryje bardako..ar panašiai... tiesiog iš karto keliu sąlygas... kartais tai leistai 1 valandai artėjant į pabaigą atėjusi į kambarį pasakau, kad tvarkotės žaislus-laikas skirstytis... kol kas problemų nebuvo... tiesiog tai mano namai ir aš keliu savo sąlygas, net ir svetimam vaikui... rolleyes.gif
saltrune
Aš irgi manau, kad savo namuose tu turi reikalauti laikytis tavo taisyklių. Ir nebūtinai tėvai yra kažkokie netikę- toks elgesys (kaip aprašei) dažnai būdingas hiepraktyviems vaikams (mano draugės berniukas toks- jei nepažinočiau jos nuo vaikystės, gal ir pagalvočiau, kad tėvai kažkokie nekultūringi, netvarkingi ir t.t). Labai dažnai svetimo žmogaus aiškūs reikalavimai, ypač tokio amžiaus (6-9m) vaikams yra daug svarbesni ir labiau jų klausoma wink.gif
Noa
Man irgi atrodo, kad aiskus reikalavimai, kad SIUOSE namuose taip elgiamasi, veikia. Nes, pvz. darzelio grupeje, kur sueina visokie vaikai, tvarka iveda aukletoja, ir ta tvarka daugmaz tokia buna.
Dusia
Mano septynmetės mergiotės, galima sakyti, geriausia draugė yra iš biednos ir prastos šeimos. Prastos ta prasme, kad ta mergaitė yra, mano manymu, ten neprižūrima, neauklėjama, amžinai laksto visur per dienas kaip laukinukė.
Kai dukra pradėjo su ja draugauti, labai greitai pastebėjau blogas permainas. Pradėjo visai nebetaupyti smulkių pinigų, kur buvus, kur nebuvus, vis lekia su drauge į prekybos centrą. Pradėjo išsisukinėti, meluoti, nebesilaikyti mūsų nustatytų taisyklių. Pasiekimų knygelės rezultatai irgi kuo tolyn, tuo prastyn, nes antrą pusmetį sėdi abi vienam suole. Vienu žodžiu, prasidėjo vargai verysad.gif
Nebežinau, kokių priemonių imtis. Bausmės už didesnius prasižengimus pas mane paprastai būna tokios, kaip televizoriaus nežiūrėjimas, jokių 'į lauką' ir 'jokių draugių namie' po kelias dienas iš eilės (buvo kelis kartus ir po visą savaitę), bet tai jau nepadeda. Uždrausti su ja bendrauti? Bet man tai atrodo nehumaniška ir neveiksminga. Auklėti kažkaip tą jos draugę? Bet kažkaip neįsivaizduoju svetimo vaiko auklėjimo smile.gif O ir nežinau, ar turėčiau tam laiko ir kantrybės.
Kas lieka? g.gif Gal kas turit patirties tokioj sferoj? smile.gif Nes jaučiu, kad mano pačios žinių nebeužtenka doh.gif
jėga
QUOTE(viDusia @ 2005 05 24, 18:32)
Uždrausti su ja bendrauti? Bet man tai atrodo nehumaniška ir neveiksminga.
*

Kodėl gi ne? Tavo mergaitė dar pakankamai maža, pati dar gali nelabai mokėti atsijoti grūdus nuo pelų. Turėtum padėti, kad ir tokiom nelabai humaniškom priemonėm. Pakovok už savo vaiko TEISINGĄ ateitį. Nes vėliau, gali būti per vėlu, nebesuvaldysi vaiko.
Pagaliau, pagalvok pati, ar tu bendrautum su nekokios reputacijos žmogum?
O tos mergaitės auklėjimu turi užsiimti jos tėvai, o gal jiems ir taip gerai g.gif

Turiu tokios patirties. Mano paauglys kartais susiranda nekokių draugų. Su tokiu vienu "kadru" taip pat lanko vieną klasę, tam vyrukui net kolonija gresia. Mokytoja duoda pastabas. Gerai, kad ji tą blogą įtaką suprasdama, persodino "draugužius". mirksiukas.gif Tokių draugų aš pati net prie durų neleidžiu, ne tik kad į namus. Kritiniu atveju pasakiau, jei ši netikama draugystė nenutrūks, ieškosim kitos mokyklos. Padėjo ax.gif
Kutuliukas
QUOTE(viDusia @ 2005 05 24, 18:32)
Mano septynmetės mergiotės, galima sakyti, geriausia draugė yra iš biednos ir prastos šeimos. Prastos ta prasme, kad ta mergaitė yra, mano manymu, ten neprižūrima, neauklėjama, amžinai laksto visur per dienas kaip laukinukė.
*

O iš kur žinot, kad neprižiūrima, neauklėjama ir pan? Kad laksto? Ar kad biedni? blink.gif
Netikiu, schmoll.gif kad tokio amžiaus vaikas, tegu ir labai padykęs, gali padaryti tokią didelę įtaką, kad nebeatpažintumėt savo vaiko blink.gif ... Ne paauglystės laikas dar...gal ir verta apriboti tas draugystes, bet priežasčių, kodėl vaikui norisi elgtis (tegu ir skatinant draugų) kaip nuo "virvelės nutrūkus" verta paieškoti ne tik žiūrint į tą mergaitę. Gal... cool.gif
Agotukas
Oi, Karbyne, tokiu laukinuku buna net labai turtingose seimose... Viena tokia pazystu. Zinokit, baisu doh.gif Vaikai visiskai nepriziureti, nesu kokia superine motka, bet kai matau, kad vaikai su maikutem po kiema laksto, o as tuo tarpu su striuke drebu, tai ka zinau cool.gif Na, cia sakykim, tevai juos grudina... Bet siaip kiek teko su jais pakalbeti, tai blink.gif Nu asocialus, ne kitaip, nesupranta elementariu dalyku. Pvz. spardo suni. As sakau - nemusk, jam skauda. O jis - neskauda, sunys visada loja blink.gif Berniukas kaip tai padraugaudavo su mano sunum, man irgi nelabai tai patiko, bet tylejau. Tai va, karta atejau pas juos, sunus priejo prie manes, as ji prisiglaudziau, tai draugelis net akis isverte, ka mes darom doh.gif Pasirodo, jo namuose tai nepraktikuojama, ale ka tevas su mamka daro, tai zino, nes pastoviai bezaidziant dviprasmiskus juokelius apie pozas ar pan. laidydavo unsure.gif Cia pasakoju, kai jie buvo sesiameciai. Po to karta kazko susipyko, susimuse, sunus nenusileido ir tada jis maniski isvadino visokiais zodziais. Taip ju draugyste ir baigesi, nes sunus tada baisiai isizeide drinks_cheers.gif
Dusia
QUOTE(Karbynė @ 2005 05 24, 20:56)
O iš kur žinot, kad neprižiūrima, neauklėjama ir pan? Kad laksto? Ar kad biedni? blink.gif
Netikiu,  schmoll.gif kad tokio amžiaus vaikas, tegu ir labai padykęs, gali padaryti tokią didelę įtaką, kad nebeatpažintumėt savo vaiko blink.gif ... Ne paauglystės laikas dar...gal ir verta apriboti tas draugystes, bet priežasčių, kodėl vaikui norisi elgtis (tegu ir skatinant draugų) kaip nuo "virvelės nutrūkus" verta paieškoti ne tik žiūrint į tą mergaitę. Gal... cool.gif
*

Nu kad biedni, tai aišku vien pažiūrėjus į jų langus ir į mergaitės aprangą. Bet man tas biednumas tai visai nekliūna. Pati buvau iš gana biednos šeimos, todėl puikiai suprantu skurdžiai gyvenančias šeimas. Bet, kaip sakoma, būkim biedni, bet teisingi. Tai nereiškia, kad dėl sunkaus gyvenimo galima neprižiūrėti savo vaikų. Jos mama, kiek žinau, dirba ilgai ir namo grįžta vėlai. Tai ta mergaitė net tamsiu paros metu varinėja visur, pvz., jei temti pradėdavo kokią septintą, tai ją lauke dar matydavau ir aštuntą, ir pusę devynių. Aš jei savo dukrai liepiu būti namie tokią ir tokią valandą, tai ji ir būna namie, nesvarbu, ar dar kas nors yra namie, ar ne. Bet leisti tokio amžiaus vaikui lakstyti lauke patamsiais tai ....
Plius matau, kad jos mokslais namie irgi nieks nesirūpina.
Bet žinoma, aš negaliu suversti visos kaltės tai mergaitei. Manau, kad kažko trūksta mano auklėjimo metode, tik dar nežinau, ko. Galbūt reikia su dukra dar daugiau kalbėti... Iki šiol maniau, kad mūsų auklėjimo metodas visai neblogai veikia smile.gif Bet gal atėjo toks vaiko augimo laikotarpis, kai tėvams reikia iš naujo pažvelgti į savo vaiką ir jo auklėjimą.
Aš nesakau, kad nebeatpažįstu savo vaiko. Aš tik matau joje negerų permainų. Galbūt kai kas pasakytų, kad per daug keliu bangas, bet manau, kad reikia kažką daryti, kai tos permainos tik prasideda, o ne kai jos įsišaknija.
Šiaip ar taip, manau, bandysiu 'suprotinti' smile.gif dukrą, o jei tai nepadės, teks griebtis draudimų. Anyway, tikrai neleisiu kitais mokslo metais jas sudinti kartu. Ir dar jaučiu įsiūlysiu dukrai lankyti daugiau būrelių mirksiukas.gif Nes šiais metais tik vieną lankė, kadangi galvojau, jog daugiau būrelių jai gali būti per didelis krūvis, vis tik pirma klasė, daug permainų, didelis krūvis vaiko organizmui, bla bla bla ir t.t.
Nu žiūriu, aš čia kaip visada savo stiliumi ax.gif Išsikalbu kam nors, o tada pati surandu atsakymą į savo problemų sprendimą rolleyes.gif
jėga
QUOTE(viDusia @ 2005 05 25, 11:06)
Bet gal atėjo toks vaiko augimo laikotarpis, kai tėvams reikia iš naujo pažvelgti į savo vaiką ir jo auklėjimą.
*

Tam tikrais vaiko gyvenimo tarpsniais būna ryškių pasikeitimų. Reikia su tuo susitaikyti ar kažkaip nuteikti save tam, kad šitaip bus dar ne vieną kartą.
Kiek prisimenu savo vaikų auginimą, tai tie tarpsniai buvo 3-4m, 7-8m, 12-13 mirksiukas.gif Toliau, dar nežinau ax.gif
Agotukas
QUOTE(jėga @ 2005 05 25, 11:15)
Tam tikrais vaiko gyvenimo tarpsniais būna ryškių pasikeitimų. Reikia su tuo susitaikyti ar kažkaip nuteikti save tam, kad šitaip bus dar ne vieną kartą.
Kiek prisimenu savo vaikų auginimą, tai tie tarpsniai buvo 3-4m, 7-8m, 12-13 mirksiukas.gif  Toliau, dar nežinau ax.gif
*

NU nzn, pas mus kasdien pasikeitimai g.gif
asfaltuota
Faktas, kad draugai daro neigiamą įtaką. Pati pamenu kaimynų mergaitę, kuri eidavo į parduotuves vogti saldainių ir kitus vaikus "ant zekso" kviesdavosi. Buvau ir porą kartų "ant zekso". Tiek, kad aš buvau individualistė ir nelabai linkus su ja bičiuliautis... O kitiems vaikams ta panikė oj koks autoritetas buvo... Nors tiesa sakant per ją ir aš kartą nukentėjau biggrin.gif Jie gyveno kaiminystėj ir neturėjo telefono, tai ateidavo iš mūsų skambinti. Kartą , kai jos teta kalbėjo telefonu, prišokus išplėšė ragelį iš rankų ir sušuko "nekalbėk su ta idiote". Brač kaip mane tąsyk tai sužavėjo- nusprendžiau kada nors tai išbandyti. Išbandžiau su tėvu, kai buvau ant jo kažko supykus. Tik ragelio neplėšiau, o mandagiai paprašiau- tipo duok man porai žodžių. Nu ir išpyškinau: nekalbėk su tuo idiotu!!!! doh.gif Dar po šiai dienai pamenu kaip spėriai teko nešt kudašių, o benešdama dar ir vazą pakeliui papyliau... doh.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Spėju tai buvo vienas iš tų trijų kartų kai gavau į kailį doh.gif
Sesuo irgi buvo tokią draugešką įsitaisius. Iškeliavo mamos auksiniai žiedai po darželį pasivaikščiot- gerai, kad auklėtoja pamatė- surinko ir gražino. Na tada aš , kaip vyresnėlė su savo vyresnėm draugėm užterorizavau tą mergiotę taip, kad ne tik į mūsų kiemą nedrįstų nosies kišti, bet ir aplamai prie sesers nesiartintų...
Pritariu jėgos mintims, kad reik draust bendraut...O visokios ten savigraužos, kad tai nehumaniška- tavo vaikas ne labdara, kad visiems blogiečiams dalintum... Suaugus moteris juk pajėgi atsirinkti, kas blogai, kas gerai , pakol vaikas dar negali...
jėga
QUOTE(vobla @ 2005 05 25, 12:33)
Brač kaip mane tąsyk tai sužavėjo- nusprendžiau kada nors tai išbandyti. Išbandžiau su tėvu, kai buvau ant jo kažko supykus. Tik ragelio neplėšiau, o mandagiai paprašiau- tipo duok man porai žodžių. Nu ir išpyškinau: nekalbėk su tuo idiotu!!!!
*

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Įtariu, kad nelabai pati supratai, ką tas idiotas reiškia biggrin.gif
Man ir buvo panašus atvejis, tik su broliu. Žaidėm šaškėm, ir kai pamačiau, kad jau nieks nebesigauna, sakau: nichuja schmoll.gif
Tėvas šalia teliką žiūrėjo doh.gif ...kampe stovėjau ax.gif
zuza
Aš tai prieš kategoriškus draudimus schmoll.gif Manau, jie galimi tik kraštutiniu atveju, kai visos kitos priemonės išbandytos. Nes, kaip žinia, kai draudžia, visada norisi daryti atvirkščiai, o jeigu dar vaikas užsispyręs....
Reikėtų kažkaip paveikti dukrą, kad ji pati nustotų norėjusi bendrauti su ta mergaite. Bet kad tai būtų jos PAČIOS sprendimas (ne be jūsų pagalbos, aišku smile.gif ), o ne tėvų primestas nurodymas.
Gal reikia surasti įdomesnės veiklos, geriau organizuoti vaiko laisvalaikį, užpildyti jį tais dalykais, kurie patiktų ir jūsų mergičkai, ir jums smile.gif . Tada jai paprasčiausiai nebeliks laiko ir poreikio kažkur šlaistytis.
Pangasija
o ar ta neigiama itaka butent is tos drauges? nes kai sava vaikas zbitkas krecia, lengviausia tai nurasyt ant "blogos itakos". Sakau taip todel, kad kai as vaikystej kieme ka nors prisidirbdavau, mano tevams atrodydavo, kad ismokau is kaimynu vaiku. O kai mano pusbrolis ka nors blogo padarydavo, tai mociute sakydavo, kad tai as ji primokinau.
kitas dalykas, gaila tokiu vaiku, kuriems is mazens jau priklijuojama blogiecio etikete, kiti tevai neleidzia savo vaikams su jais draugauti, tai jie geresniais pilieciais nuo to neisaugs. Nekalbu apie paauglius, kuriu itaka tiesiogi ir LABAI pavojinga, pvz. vartoti narkotikus.
Gal nusisnekesiu biski, bet kodel jums nepabandzius suorganizuoti kokios nors prasimingesnes veiklos dukrai kartu su ta drauge -- pvz. pasikvieskit kada bandeliu kept. Kitas dalykas, jeigu tegu ta drauge ateina pas jus pamoku ruost kartu su jusu dukra. Ir prizvelgt galetumet, ir tai draugei geresnes itakos gal atsirastu rolleyes.gif
zuza
QUOTE(Dios @ 2005 05 25, 11:57)
kodel jums nepabandzius suorganizuoti kokios nors prasimingesnes veiklos dukrai kartu su ta drauge -- pvz. pasikvieskit kada bandeliu kept. Kitas dalykas, jeigu tegu ta drauge ateina pas jus pamoku ruost kartu su jusu dukra. Ir prizvelgt galetumet, ir tai draugei geresnes itakos gal atsirastu  rolleyes.gif
*

Dėmesio vertas pasiūlymas thumbup.gif thumbup.gif
Kutuliukas
QUOTE(viDusia @ 2005 05 25, 11:06)
Nu žiūriu, aš čia kaip visada savo stiliumi  ax.gif Išsikalbu kam nors, o tada pati surandu atsakymą į savo problemų sprendimą  rolleyes.gif
*

Tai čia visa esmė ir yra....mano galva bene pagrindinis konsultavimo principas - ne pasakyt žmogui ką daryt, bet padėt jam tai (atsakymą) atrast pačiam rolleyes.gif tamstai vadinas labai nedaug tos pagalbos tereikėjo - t.y. "garsiai" parašyt tongue.gif

QUOTE(zuza @ 2005 05 25, 12:55)
Gal reikia surasti įdomesnės veiklos, geriau organizuoti vaiko laisvalaikį,
*

Tai Dusia jau pati apie tą kalba rolleyes.gif
tiek kad tos "nurašytos" mergaitės gaila sad.gif ...bet čia jau kita tema ...
Gingerr
g.gif ax.gif
sena niekšė
mano sūnus kolkas dar mažas, tai ir jo draugai atitinkami, bet ta neigiama įtaka kartais pasijaučia. tiktai ne iš pačių vaikų, o iš skirtingo tėvų požiūrio į auklėjimą.
pvz. kitoj temoj rašiau, bet mano silpnybė yra pagarbus elgesys su maistu. jei pamatau piktybišką nesiskaitymą, susibiesinu juodai. mano vaikas kaip ir išauklėtas valgyt tik prie stalo ir su valgiu nežaist. bet va pabūna tarp vaikų, kuriems tėveliai leidžia prie stalo pasidaryt "food fight", tai visas auklėjamasis darbas -- iš naujo.
siuse
mano dukryte antroje klaseje draugauja su klasioke nuo pat pirmos dienos kai pradejo lankyti mokykla,man rods vienintelis trukumas kad tevai ilgai dirba,is mokyklos gryzta ne viena o su drauge jau as jai sakau tu pareik viena susitiksit kai pavalgysi ir t.t. tai tada maniske valgo gryzus o ji stovi laiptineje ir laukia,kartais as net nezinau kad ji yra kazkur netoli,,,mane tai nervina vis mokau saviske bet...draugai labai svarbus :blink:nebloga ta mergaite bet kartais norisi ir tik su dukra pabut o jos to nesupranta,kartais man rods kad turiu dvi dukras biggrin.gif nesinori kiekviena diena jai sakyti "eik namo"juk vaikui turetu buti nesmagu bet kai jau sunervina ismetyti zaislai po visa buta buna dukrai pasakyta viskas ryt pareini viena ir tada vaziuojam kur i miska pasivaiksciot ar siaip kur nors...kad tik atsipustumem nuo drauges blush2.gif
Akvilchikas
thumbup.gif
jancikas
g.gif
F
Apie mane, kai buvau vaikas, vienų vaikų tėvai sakė, kad darau neigiamą įtaką jų vaikams, o kiti sakė, kad teigiamą, ir kvietė, kad pabūčiau jų vaikams korepetitore.
linosska
Net baisu pagalvoti, kas bus kai ateis laikas isleisti vienus i kiema, i mokykla verysad.gif dabar kol kartu visi einame,tai nepagalvoji.. Ir kas ju kieme laukia???? doh.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.