Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: l/d "Varpelis"
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai > Kaunas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
PAME
Mamos, ar zinote ka nors apie l/d "Varpelis"? Kuri aukletoja gera, o kuri ne?
Ka zinote apie ji? Aciu uz patarimus.
Leja
Man irgi būtų labai įdomu sužinoti, nes jis po mūsų langais įsitaisęs - tad žadu užrašyti savo piratą ten wink.gif
Arinva
QUOTE (Leja @ 2004 10 27, 14:40)
Man irgi būtų labai įdomu sužinoti, nes jis po mūsų langais įsitaisęs - tad žadu užrašyti savo piratą ten wink.gif

na nejaugi niekas nevedate savo vaiku i varpeli ? tai gal pazistami? kokia ten atmosfera pasidalinkit unsure.gif
carramele
As dirbu Varpely;) Bet net nezinau, kokia aukletoja ypatingai parekomenduoti. Praktiskai visos fainuoles. Na, bet jei reiktu issirinkti i kokia grupe savo vaika leisti, tai gal pas aukletoja Regina. Ji gerai paruosia vaikus mokyklai, grupeje niekad nebuna chaoso, susiformuoja grazus tarpusavio santykiai tarp pedagogiu ir vaiku. Puikiai sugeba organizuoti spektaklius ir t.t. Dar labai siltos aukletojos Lina, Erika... Musu darzelyje veikia 1 montesorine grupe, bet ten baisingai perpildyta, norinciu labai daug.
zosyte
Mano vyresnysis sunus lanke "Varpelio" montesorine grupe. Viskas butu ciki, jei ne maistas cry.gif Ejome kelios mamos pas vedeja ir praseme, kad sutramdytu virejas ir jos daugiau nevogtu maisto produktu. Po musu zygio, reikalai pagerejo. Iki to laiko maistelis keliaudavo i konteineri, nes vaikai nevalgydavo tokio marmalo sad.gif
carramele
Keista g.gif As tik praeita menesi pradejau darzelio maista pietums uzsisakineti, tai man labai niam niam tongue.gif
zosyte
Taigis taigis, po mūsų žygių pas vadėją, maistelis žymiai pagerėjo smile.gif Rugsėjo mėnesį buvom atėję į svečius pas auklėtoją, tai ji sakė, kad su maistu kol kas viskas tvarkoje. Vienu žodžiu, mamos ir toliau stebi, ir jei vėl maisto kokybė suprastės, teks vėl vadėja paklibinti smile.gif
PAME
Mano vaikas lanko si darzeli, bet apie ju maista as nieko nezinau cry.gif Is kur , mamytes, jus suzinot???
PAME
carramele, ar tai ta Erika, kur dirba su 3-4 metu vaikais, berods voveriuku grupeje? Ji man tikrai labai silta smile.gif
peledziuke
Mano vaikinukas taip pat lanke si darzeli, pas aukletojas Regina ir Virgute. As buvau labai patenkinta: mano sunelis pirma karta nuejes i darzeli jau nenorejo grizti namo. Labai dziaugiuosi vaiko paruosimu mokyklai, o ir mikroklimatas ten thumbup.gif Antraji suneli taip pat ten uzrasysiu.user posted imageuser posted image
peledziuke
Musu darzelyje veikia 1 montesorine grupe, bet ten baisingai perpildyta, norinciu labai daug.

Pries kiek laiko reiketu uzsirasyti i sia grupe? Mano suneliui 2 menesiai, o nuo triju metu noriu leisti i darzeli. Ar dar nepervelu? g.gif biggrin.gif
peledziuke
Man irgi būtų labai įdomu sužinoti, nes jis po mūsų langais įsitaisęs - tad žadu užrašyti savo piratą ten  wink.gif

Pasirodo, kad turime kaimynu - mes taip pat gyvename salia darzelio 7 name.user posted imageuser posted image
PAME
O mes astuntam! biggrin.gif
peledziuke
QUOTE(PAME @ 2005 02 10, 13:36)
O mes astuntam!    biggrin.gif
*

Mes kaimynaiuser posted image

zosyte
Jei vaikutis į darželį eis 3 metukų, tai į montesorinę grupę pats laikas užsirašyti. Reikia eiti tiesiai pas auklėtoją Mariją į grupę (ne pas vedėją) ir su ja kalbėtis. Ji viską paaiškins, ir jei sutiksite su sąlygomis - labai prašome. Dėl maistelio. Buvo kelios mamos, kurios labai domėjosi, ką jų vaikai valgo, t.p. palygino su kitų mamų pasakojimais apie kitus darželius. Nu ar reikia tylėti, kai ryte pamatai pienišką košę, virtą BE LAŠELIO PIENO? doh.gif Arba kotletą, kuris net nekvepia mėsa? Visur tos virėjos vagia produktus, bet čia buvo peržengtos visos ribos. Kai pakėlėm vėją, va jau antri metai kaip maistelis žymiai geresnis. Taip sako pati auklėtoja, nes ir ji valgo darželio pietus. Tai tiek smile.gif
PAME
Tai "nemontesorineje" grupeje vaikai gal ir toliau toki "suda" valgo??? g.gif
PAME
QUOTE(peledziuke @ 2005 02 11, 10:29)
Mes kaimynaiuser posted image
*

Taip, taip, bet ar jus ne kitoj gatves pusej, jusu numeriukas tai nelyginis?
vaikystė
Labuks!
Norėčiau tik pasidžiaugti šiuo darželiu.Gal aplinkoje ir daug ko trūksta, bet kolektyvas stengiasi.Ypatingai noriu pasidžiaugtin "Pelėdžiukų" grupės auklėtoja Dalia ir auklėtojos padėjeja Irena.puikiai prižiūri, myli pačius mažiausius .Į šią grupę vedžiau abu savo vaikus ir išliko patys geriausi prisiminimai.Puikios auklėtojos ir "Pasakaitės", "Voveraitės"grupių.Svarbiausia- pasitikėti auklėtoja, ramia širdimi palikti jai vaikelį dienai.Mano nuomone- šiuo darželiu pasitikėti galima

QUOTE(inga888 @ 2004 11 12, 14:44)
na nejaugi niekas nevedate savo vaiku i varpeli ? tai gal pazistami? kokia ten atmosfera pasidalinkit unsure.gif
*

carramele
QUOTE(PAME @ 2005 02 10, 11:44)
carramele, ar tai ta Erika, kur dirba su 3-4 metu vaikais, berods voveriuku grupeje? Ji man tikrai labai silta smile.gif
*

Tiaip, Voveriuku smile.gif Na, jei pagal tikslu uzrasa ant duru - "Voveraiciu" tongue.gif
zosyte
QUOTE(PAME @ 2005 02 11, 18:44)
Tai "nemontesorineje" grupeje vaikai gal ir toliau toki "suda" valgo???  g.gif
*

Na ne, nes valgis gaminamas visa darželiui, o ne atskiroms grupėms. Taigi, maistas pagerėjo visame darželyje. Ir porcijos kažkaip didesnės pasidarė, ir sriuba tirštesnė smile.gif Pati savo akim matydavau, kaip įpila samtuką sriubos, kur pora bulvyčių plaukia. Dar jos gamindavo skanius koldūnus su mėsa, bet kiekvienam vaikui priklausydavo tik trys koldūnai, nežiūrint vaiko amžiaus. Nu, gal trimečiams tie trys koldūnai ir pats tas, bet ką daryti šešiamečiui ?! Kartą mačiau, kaip didesnieji dar prašė. O šeimininkutė sako - deja, vaikučiai, tik po tris priklauso cry.gif Tai vaikai pasiėmė po duonos riekutę ir nusliūkino miegoti. Apgailėtinas vaizdelis verysad.gif Tfu tfu tfu, dabar kol kas viskas gerai.
PAME
QUOTE(zosyte @ 2005 02 12, 13:33)
Na ne, nes valgis gaminamas visa darželiui, o ne atskiroms grupėms. Taigi, maistas pagerėjo visame darželyje. Ir porcijos kažkaip didesnės pasidarė, ir sriuba tirštesnė  smile.gif  Pati savo akim matydavau, kaip įpila samtuką sriubos, kur pora bulvyčių plaukia. Dar jos gamindavo skanius koldūnus su mėsa, bet kiekvienam vaikui priklausydavo tik trys koldūnai, nežiūrint vaiko amžiaus. Nu, gal trimečiams tie trys koldūnai ir pats tas, bet ką daryti šešiamečiui ?! Kartą mačiau, kaip  didesnieji  dar prašė. O šeimininkutė sako - deja, vaikučiai, tik po tris priklauso  cry.gif  Tai vaikai pasiėmė po  duonos riekutę ir nusliūkino miegoti.  Apgailėtinas vaizdelis  verysad.gif  Tfu tfu tfu, dabar kol kas  viskas gerai.
*

O is kur tu zinai, kad dabar viskas gerai? Mano sunus, kai pareina vakare is darzo, tai valgo viska, kas papuola...gal turi pazistama darze?
zosyte
Žinau tik tiek, kiek pasišneku su auklėtoja. Bent jau rugsėjo mėnesį ji taip kalbėjo. O gal taviškis labai išrankus maistui? Gal jam darželinis valgis nelabai ? schmoll.gif Maniškis buvo labai nevalgus vaikas, tai aš kaip kokia paranojikė kiekvieną dieną klausinėdavau auklėtojų ar maniškis šiandien valgė ar ne. Tai jos pašefuodavo maniškį, pažiūrėdavo, kad nors kažką suvalgytų, alkanas nebūtų visą dieną, todėl vakare šaldytuvo nešluodavo.
peledziuke
QUOTE(PAME @ 2005 02 11, 18:47)
Taip, taip, bet ar jus ne kitoj gatves pusej, jusu numeriukas tai nelyginis?
*

aip. Musu namas prie pat darzelio: pirmas devynaukstis prie Lukoil'o degalines.user posted image
PAME

Tai jusu gal Zukausko gatve? g.gif
peledziuke
QUOTE(PAME @ 2005 02 17, 11:03)
Tai jusu gal Zukausko gatve? g.gif
*

Na taip, Zukausko.user posted image
Arinva
QUOTE(peledziuke @ 2005 02 10, 12:29)
Mano vaikinukas taip pat lanke si darzeli, pas aukletojas Regina ir Virgute. As buvau labai patenkinta: mano sunelis  pirma karta nuejes i darzeli jau nenorejo grizti namo. Labai dziaugiuosi vaiko paruosimu mokyklai, o ir mikroklimatas ten thumbup.gif Antraji suneli taip pat ten uzrasysiu.user posted imageuser posted image
*

o kaip čia supras g.gif galima pasirinkti auklėtojas? o iš kur žinoti kokia auklėtoja bus paskirta grupei?
na aš saviškį planuoju pradėti vesti nuo kovo bus 2 metukai tai turbūt paklius į tą grupę kur mažiausi g.gif
PAME
Ir as ruosiuosi leisti i ta darzeli nuo kovo men., kai maziukui bus 2 metukai...Aisku, jie pateks i lopselinuku grupe, bet pas ka tai nezinau, gal reikia leisti pas ta pacia, pas Regina, tiesiog prasyti, kad mano didysis pas ja lanke g.gif Zinau, kad kitoj lopselinuku grupej aukletoja dirba pati vedeja, bet ar ji gera tai nezinau.Ogal ir Reginu ne viena yra?
Arinva
PAME tai mūsų vaikiučiai gali įtą pačią grupę eiti 4u.gif tik va aš sumasčiau čia vakar jei grupes pilnas suformuoja nuo rugsėjo,tai ar bus mūsų vaikiukams vietos kovą g.gif
PAME
Gali 4u.gif As galvoju, kad ten vietos visada yra, galima dabar parasyti prasyma, o eisit nuo kovo. Nera tas darzelis ypatingas, jis paprastas, todel ir vietu yra. As kai vedziau savo dicki, ju grupeje budavo visada kokie 8 vaikai.
Priima nuo 1,5 m. O kodel tu nori leisti nuo kovo? Ruosiesi i darba? O aukles nenori? mirksiukas.gif
Arinva
ne aš jau dirbu ax.gif o vaikutis būna su močiute ir aš jį matau tik savaitgaliais tad ir noriu į darželį pradėti vesti, bet dabar tik 1,5 metukų o kova bus 2 tai sakau vis didesnis, tai ir bandysim - gal visai lengvai pavyks . o aš vaikelį tada namuose turėsiu thumbup.gif
Arinva
QUOTE(inga888 @ 2005 08 18, 15:03)
. o aš vaikelį tada namuose turėsiu  thumbup.gif
*

PAME tu turūt dėl šio sakinio pagalvojai kad aš nestuke.gif , ne aš čia apie savo Valduką taip kalbėjau, nes dabar namuose jis būna tik savaitgaliais o kitas dienas kai aš dirbu buna už 70 km. cry.gif
Leja
Mano dviejų pipiras pradės keliaut į šį darželį nuo rugsėjo 1 4u.gif
Tai va, dabar liko tik pasirinkt tik auklėtoją - yra dvi mažųjų grupės. Vienoje dirba Dalia (sake amžius virš 30 m.), kitoje - Regina (virš 50 m.).
Nei vienos kol kas dar nemačiau, sako, kad abi geros auklytės.
Nežinau, pas kurią rašyt doh.gif
Gal kas gali padėt apsispręst? blush2.gif unsure.gif
Arinva
Leja 4u.gif
jus ten su Ignu situacija išsiaiškinkit ir po to mums vietą iki kovo rezervuokit biggrin.gif mirksiukas.gif
mano mama su Valdu vis nueidavi į daržiuką tai kaip supratau jai teko su ta jaunesnia bendrauti, sakė labai maloni moteris ir vaikiukai labai meiliai prie jos prisiglaudę būdavo. g.gif
na jums rinktis 4u.gif
Leja
Jaučiu apsispręsiu antradienį, kai pamatysiu "gyvai" mirksiukas.gif Gal Ignas pats pasakys, kuri teta labiau patinka smile.gif
Oi, kaip būtų smagu, jei kaimynai į tą pačią grupę keliautų rolleyes.gif
PAME
Sveikos!

Pas Regina ejo mano dickis, l. gera aukletoja, is jos grupes vaikai nenoredavo eiti namo schmoll.gif Tai ir stoviniuodavom susirinke tevai tarpdury biggrin.gif tai jau tai pasako, kad vaikams cia gera. Dar ji l. graziai paruose vaikus kaledinei sventei. As buvau ant tiek nustebus, kad lopselinukai sitaip gali vaidinti!!! Jie sake ir eilerastukus ir dainavo ir zinodavo kada ka jiems reikia daryti. Apie Dalia nieko nezinau, tad ir nieko negaliu pasakyti, matydavau ja lauke su vaikuciais, maloni moteris. Man regis, kad ji dazniau isveda lopsiukus i lauka thumbup.gif O Regina yra vyresnio amziaus, gal jai sunkiau, gal labiau saugo vaikus nuo ligu biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Kodel jus mamytes neuzeinat i "Eiguliuku pavesine"? g.gif g.gif g.gif 4u.gif 4u.gif
http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...2&#entry2288122
Amulet
Sveikos mamytes,
as irgi planuoju savo dukriuka leisti i si darzeli. tik nezinau, kada uzrasyti? o nuo kokio amziaus priima i darzeli, ar tik nuo 1,5 metuku? o gal ir nuo 1 metuku galima? Mums rugseji sueis metukai. tai gal jau dabar uzrasyt reikia? smile.gif
Amulet
Na gaila, kad niekas negali atsakyti verysad.gif
PAME
As leisiu nuo rugsejo, bet vis nenueinu uzrasyti blush2.gif Man atrodo ir nuo metuku priima mirksiukas.gif
Arinva
QUOTE(Natyte @ 2006 06 07, 15:15)
Sveikos mamytes,
as irgi planuoju savo dukriuka leisti i si darzeli. tik nezinau, kada uzrasyti? o nuo kokio amziaus priima i darzeli, ar tik nuo 1,5 metuku? o gal ir nuo 1 metuku galima? Mums rugseji sueis metukai. tai gal jau dabar uzrasyt reikia?  smile.gif
*

gal jau ir išsiaiškinai bet pasakysiu kiek aš žinau. šiaip priima nuo 1.5 metukų, bet tikrai žinau kad ir truputį jaunesnius priima - svarbiausia kriterijus vaikas turi mokėti pavalgyti- aišku pradžioj juos pavalgydina jei ką ,bet realiai įsivaizduok jei grupėj tokių 3 ar 4 o auklėtoja viena + šeimininkutė tai jos fiziškai nespės vaikų pamaitinti .tad jei tavo mergytė vaikšto, pati nors kiek pavalgo gali bandyti 4u.gif 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(PAME @ 2006 06 08, 16:25)
As leisiu nuo rugsejo, bet vis nenueinu uzrasyti blush2.gif  Man atrodo ir nuo metuku priima mirksiukas.gif
*

dabar darželis atostogauja iki rugsėjo ax.gif bet šiaip prieš liepą aš jau žinojau kad bent į maniškio grupę jau buvo surinkti 9 vaikai. šiaip grupėj daugiausiai buvo 12 vaikiukų turbūt daugiau nelabai nori priimti o šiaip spintelių ir lovyčių man rodos yra 16 vaikiukų g.gif tad turi paskubėti
nors aišku lopšeliukų yra dvi grupės, gal kitoj kitokia padėtis g.gif
sssaule
Aš planuoju savo mergytes leistį į šį darželį nuo kitų metų rudens, galvojau eiti dabar užrašyti, bet pasiskaičiau ir galvoju gal užteks ir pavasarį užrašyti. O kiek vaikučių buna trimetinukų grupėje? Gal kas kokia auklėtoja galit parekomenduoti, aišku jei leis pasirinkti?
twinne
sendien buvau sitam darzelyje tai priima vaikus tik nuo 1.6m, norejau savo uzrasyti nuo rugsejo bet niekaip nes dar per maza, tai idomu ar galeciau ja nuo spalio men uzrasyti kai bus pusantru metuku, ot kvaila buvau ir net nepaklausiau ar priimtu doh.gif doh.gif
peledziuke
Sveikos,kaimyneles,
nuo kito rugsejo ir mes eisime i si darzeli.Vedeja pasiule dvi aukletojas Dziuljeta ir Dalia.Gaila,mano dickio buvusi auklyte Aldona tures paruosiama grupe ir maziuku ten nepriims.Busiu dekinga uz bet kokia info apie sias aukletojas. 4u.gif
PAME
Dziuljeta, man atrodo, yra muzikos mokytoja...ko gero musu bachurai eis kartu biggrin.gif nes vedeja kazka buvo minejus, kad Mata perkels paskui pas jas
peledziuke
QUOTE(PAME @ 2006 09 13, 13:49)
Dziuljeta, man atrodo, yra muzikos mokytoja...ko gero musu bachurai eis kartu  biggrin.gif  nes vedeja kazka buvo minejus, kad Mata perkels paskui pas jas
*

na va,pazistamas-bus smagiau thumbup.gif
PAME
QUOTE(peledziuke @ 2006 09 13, 15:00)
na va,pazistamas-bus smagiau thumbup.gif
*

Tai zinoma drinks_cheers.gif mirksiukas.gif
veidrodinee
labai fainas darzelis:) mano dukra ji lanko:) ji labai patenkinta:)
Amulet
Mes eisime si rugseji rasyti prasyma kitam rugsejui, kad priimtu. Norejau, is tikruju leisti nuo kovo men., kuomet sueis 1,5 metuku, bet sake vietu nera, nebent koks vaikas isseis, todel teks keliauti tikriausiai tik nuo kito rugsejo, kai sueis 2 metukai. 4u.gif
Lina3
Mano mazius lanke pas Dziuljeta ir Daiva, puikios aukletojos, seimininkute Daiva. Aukletojos su aukstaisiais issilavinimais, vaikai piesia, lipdo, zaidzia krepsini lauke, spardo kamuoli kartu su vaikais, maniskis net namie pradejo reikalauti pasaku pries miega, nes aukletojos pries miega skaito. Is pradziu buvo sunku, nes augo po mamos ir mociuciu sparneliu, bet po poros savaiciu vaikas baige zirsti, pasidare ramus ir savarankiskas(pradejo pats rengti, rubelius detis). Aukletojos ne tik su vaikais ciauska, mus mamas ramina(as labai bijojau darzo, augau su mociutem). Viskas bus gerai. biggrin.gif
kipshe
4u.gif sveikutes, mes visai neseniai pries 3sav. atsikraustem y Zukausko gatve 9 nama, mano mazajai dar tik 7men. per langa matau, sio darzelio vaikucius krykstaudamus po kiema lakstant, o ir aukletojos su jais zaidzia, taip miela ziuret wub.gif
noreciau ir as savo mazaja nuo kokiu 1.5 metu leisti, kitas rugsejis butu pats tas. thumbup.gif noriu paklausti, o kurgi nuejus ten kreiptis, ir ko reikia prasymui rasyt?
esu naujai iskepta 20m. mamyte, tai dar visai ZALIA blush2.gif ir dar ydomu menesine kaina? kiek men. kainuoja? blush2.gif
aciu uz info. 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Amulet
QUOTE(kipshe @ 2006 09 27, 11:39)
4u.gif sveikutes, mes visai neseniai pries 3sav. atsikraustem y Zukausko gatve 9 nama, mano mazajai dar tik 7men. per langa matau, sio darzelio vaikucius krykstaudamus po kiema lakstant, o ir aukletojos su jais zaidzia, taip miela ziuret  wub.gif
noreciau ir as savo mazaja nuo kokiu 1.5 metu leisti, kitas rugsejis butu pats tas.  thumbup.gif  noriu paklausti, o kurgi nuejus ten kreiptis, ir ko reikia prasymui rasyt?
esu naujai iskepta 20m. mamyte, tai dar visai ZALIA  blush2.gif  ir dar ydomu menesine kaina? kiek men. kainuoja? blush2.gif
aciu uz info.  4u.gif  4u.gif  4u.gif
*

Na, mes paraseme prasyma i darzeli nuo kovo men. Tai reikejo darzeliui vaiko gimimo liudijimo kopijos. prasyma reikia pas direktore rasyti, bet tada ji atostogavo, tai paraseme pas pavaduotoja (labai maloni moteris) 4u.gif
o kiek kainuoja nezinau, manau, gal apie 100-150 lt (pataisykit, jei klystu ax.gif )
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.