Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Microsoft Excel
Supermamų klubas > Socialinis gyvenimas > Mamos kompiuteris
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
milabra
Šiaip pakopijuoti aš moku, bet nesigauna va koks dalykas - kaip kopijuoti formulę, kurios viena reikšmė turi būti nekintanti. Pvz. pirmoj eilutėj pas mane surašytas tūris, o sekančiose visose vienetų kiekiai. Kad sužinoti, koks yra kiekis aš dauginu tūrį iš vienetų (pirmą eilutę iš antros). Ir kaip va pakopijuoti man tą formulę, kai Exelis kopijuojat jau neima tūrio, o ima sekančią eilutę(t.y.trečią daugina su ketvirta). O man reikia kad pastoviai daugintų 1 su 2, 1 su 3, 1 su 4 ir t.t
Net nežinau ar tiksliai išaiškinau, ko noriu doh.gif Labai prašau pagalbos smartass.gif
klajune
paspausk F4 padejus zymekli prie to vieneto, kuris turi buti pastovus. tada kopijuojant jis lieka toks pats, o kaip suprantu to ir reikia smile.gif baisiai seniai su exeliu dirbau, jei nesigaus - rasyk
milabra
Nesigauna sad.gif kažkaip ne taip ko gero tą F4 spaudžiu... Gal todėl kad tų pastovių vienetų ne vienas?
Pirminė formulė atrodo taip
=B15*B16+C15*C16+D15*D16+E15*E16

Vat toliau visur turi eiti 15-os eilutės reikšmės..
klajune
atrodytu taip:
=$B$15*B16+$C$15*C16+$D$15*D16+$E$15*E16
juos gali ir ranka surasyti. formulej kopijuojant gautusi pvz.
=$B$15*B23+$C$15*C23+$D$15*D23+$E$15*E23
tu su $ nesikeistu nei eilute, nei stulpelis.
as zinau tiek huh.gif
klajune
dar atradimas:
B$15- keisis stulpeliai, eilute liks 15;
$B15 - keisis eilutes, stulpeliai liks B.

sekmes wink.gif
FU
Sveikos! clap.gif
Gal zinot kaip rasoma exceli kubines saknies formule? g.gif
fukuotukaf
=POWER(skaicius_is_kurio_trauki_sakni;1/3)

pvz. traukiant kubine sakni is 8, reikia rasyt =POWER(8;1/3)

trukiant 4 laipsnio sakni vietoj 1/3 reikia rasyt 1/4, 5 laipsnio - 1/5 ir t.t.
Armana
Gal galite padėti? Rašau diplominį ir susidūriau su tokia problema, kad nemoku braižyti diagramos? Tos kurios yra pas mane worde man netinka. Man reiktų apskritimo padalinto į 4 dalis. O gal reikia piešti su paint programa???
toja
as darau taip exel'i susirasau man reikiamus duomeni, na tarkim skaiciu i keturis (jei reik tiek daliu) langelius. juos pazymiu, tad spaudziu zenkliuka chart wizard (tokios diagramos nupiesto, arba kaip bokstai lygtais) issirenku reikiama man diagrama ir tada jau tik apipavidalinu, jei anglu moki tai tikrai viska atrasi, o tada jau keliu i worda. ar teisingai supratau, tau reik kad apskritymas pasidalintu i 4 spalvotas dalis, ar taip?
Armana
Taip smile.gif Ir dar gerai būtų tose dalyse pažymėti kiek procentų kiekviena dalis sudaro.
toja
va kaip procentus pazymet tai nezinau, berods galiam kazkaip tai kai pildai lenteles pavadinimus ten kazkur nurodyt, bet tiksliai nezinau, biaju kad cia jau ne mano kompetencija sad.gif
toja
radau, kai nueini i chart wizard pasirenki diagramos forma uzeini ant apskritymo, isirenki koki naudosi, tada antras zingsni (spaudi next) tada virsuje desneje puseje yra parasyta series, vel spaudi next (3 zingsnis), dabar cia vel aukstai desneje yra uzrasyta :1 tytles, 2 lagend, 3data labels. eini i 3 -data labels ir uzdedi varnele ant percentage, nu va ir turi apskritima su procentais. tiesa pacioj pradzioj surasai skaicius teisingus, nu pvz, 20, 30 nu kiek procentu bus. sekmes dirbant
Armana
Nusibraižiau doagramą biggrin.gif Bet dabar iškilo dar viena problema. Prie sutartinių ženklų parašyta series 1, series 2, ir t.t. Gal žinote kaip ten parašyti, ką atitinkamos diagramos dalys vaizduoja g.gif
toja
kai pasidarai diagrama, tada ant to kur parasyta series1 spaudi vien akart atsiranda remelis ir ten is series1 taisai tai ka tau reik, paskui taip toliau su visais likusiais
jurgitux
Sveiki gal kas žinote kaip padaryti Exelyje kad dokumento spalvotas fonas, spausdinant gautųsi baltas.
Matyte
Reikia parašyti skaičiū 1-21, tai man kompas automatiškai parašo kaip datą. Ką daryti? cry.gif
jovana
QUOTE(Matyte @ 2005 06 14, 11:34)
Reikia parašyti skaičiū 1-21, tai man kompas automatiškai parašo kaip datą. Ką daryti? cry.gif
*

Atsistok ant langelio, spausk dešinį pelės klavišą, ir format cells, tada eik į number ir atsistok ant text. tada tau tuos skaičius rodys kaip tekstą. tongue.gif
liepsnele
QUOTE(Matyte @ 2005 06 14, 14:34)
*

pabandyk parašyti skaičių, tada išeit iš to langelio, pažymėt jį (kad atsirastų apvadas aplink langelį - su kairiu pelės klavišu vieną kartą paspaudus), tada paspaust dešinį pelės klavišą, pasirinkt "Format cells", tada "number" ir pasirinkt "text", jei atsiras kitas skaičius, tai tiesiog iš naujo perrašyk 4u.gif .
Matyte
QUOTE(jovita02 @ 2005 06 14, 13:43)
Atsistok ant langelio, spausk dešinį pelės klavišą, ir format cells, tada eik į number ir atsistok ant text. tada tau tuos skaičius rodys kaip tekstą.  tongue.gif
*

tai kodėl tada vietoj skaičiaus 1-21 gaunasi 38373, nieko nesuprantu
liepsnele
QUOTE(jurgitux @ 2005 05 13, 20:07)
Sveiki gal kas žinote kaip padaryti Exelyje kad dokumento spalvotas fonas,  spausdinant gautųsi  baltas.
*

nu tai nuimk tą foną ax.gif - pasižymėk tą vietą, kur fonas yra, paspaudus dešinį pelės klavišą pasirink "format cells", tada "patterns" ir tada "no colour".
*Mari*
ar excelyje galima nubraižyti histogramą?
vyras_30
ar excelyje galima nubraižyti histogramą?

Jei histograma yra įvykių pasikartojimo dažnio stulpelinė diagrama - tai jokių problemų. Į lentelę viename stulpelyje ar eilutėje reikia suvesti įvykius, kitoje - jų pasikartojimo dažnį. Tada pasirinkti grafikų braižymo funkciją. Ten rasite stulpelinių diagramų. Sėkmės.
*Mari*
QUOTE(vyras_30 @ 2005 08 24, 10:21)
Į lentelę viename stulpelyje ar eilutėje reikia suvesti įvykius, kitoje - jų pasikartojimo dažnį. Tada pasirinkti grafikų braižymo funkciją. Ten rasite stulpelinių diagramų. Sėkmės.
*

turiu tik skaičių eilutę.

rankiniu būdu skaičiuoti išeina ilgai, ypač kai reikia dar ir koreguoti blush2.gif .
vyras_30
QUOTE(mari4 @ 2005 08 24, 11:39)
turiu tik skaičių eilutę.

rankiniu būdu skaičiuoti išeina ilgai, ypač kai reikia dar ir koreguoti blush2.gif .
*

Gal gali plačiau paaiškinti, ką ten reikia padaryti. Pabandyčiau pagelbėti.
*Mari*
turiu 100 reikšmių ir reikia nubraižyti jų histogramą.

rankiniu būdu tai daroma reikšmių kitimo intervalą siskaidant į pasirinkto skaičiaus intervaliukus. o tada užfiksuojamas reikšmių intervaliukams dažnis.
vyras_30
QUOTE(mari4 @ 2005 08 24, 14:53)
turiu 100 reikšmių ir reikia nubraižyti jų histogramą.

rankiniu būdu tai daroma reikšmių kitimo intervalą siskaidant į pasirinkto skaičiaus intervaliukus. o tada užfiksuojamas reikšmių intervaliukams dažnis.
*

Pavyzdys:

1. Tarkime, kad turime 20 skaičių seką. Skaičiai kinta intervale nuo 0 iki 10. Reikia padaryti histogramą iš penkių stulpelių, kurių kiekvieno plotis atitiktų intervaliuką 2. Seka surašoma į Excel ląsteles nuo A1 iki A20. Intervaliukai bus: (0 - 2), (2 - 4), (4 - 6), (6 - 8), (8 - 10).

2. Padaromas atskiras intervaliukų sąrašas įtraukiant tik galines jų reikšmes: pradedant ląstele B5 ir einant žemyn: B5=2, B6=4, B7=6, B8=8, B9=10. B4 ląstelėje įrašomas sąrašo pavadinimas "Intervaliukai".

3. Tools meniu pasirenkama funkcija Data Analysis... (Jei tokio pasirinkimo nėra, tada reikia eiti į Tools meniu ir pasirinkti Add-Ins... Atsidariusiame lange uždėkite varnelę ties [B]Analysis ToolPak. Dabar Tools meniu jau turite rasti Data Analysis... ) Atsidariusiame lange reikia pasirinkti Histogram.

4. Pirmasis langelis yra pavadintas Input Range. Pasirenkame nuo A1 iki A20.

5. Antrasis langelis yra pavadintas Bin Range. Pasirenkame nuo B5 iki B9. Neišrinkite pavadinimo.

6. Jeis histogramą norėsite matyti tame pačiame lape, pasirinkite Output Range ir įveskite ląstelės numerį. Pavyzdžiui, D4. Grafikas užims tiek eilučių, kiek skaičių yra "Intervaliukų" stulpelyje, ir 2 stulpelius. Jei grafiko nenorite tame pačiame puslapyje, pasirinkite New Worksheet Ply.

7. Pažymėkite varnele užrašą Chart Output. Jei jo nepažymėsite, nematysite grafiko - jį turėsite padaryti patys. (tai nėra sunku, paprasčiausiai pažymėkite pasikartojimų dažnius ir paspauskite Chart Wizard kriptogramą).

8. Tai, ką gausite, nebus tikroji histograma, nes stulpeliai tarpusavy turės tarpus. Kad juos panaikintumėte, spragtelėkite ant grafiko. Ant kiekvieno grafiko stulpelio pamatysite mažus kvadratėlius. Dukart spragtelėjus pele ant vieno iš jų, pasirodys langas. Pasirinkite Options. Pakeiskite tarpo plotį (gap width) į 0. Paspauskite OK.

Versta iš anglų kalbos. Informacijos šaltinis:

http://www.geocities.com/calculatorhelp/excel_histograms.htm

Tikiuosi, kad padėjo smile.gif
*Mari*
kaip celės reikšmę prilyginti konstantei? atrodo $ ženklas iš abiejų pusių, bet man rodo klaidą g.gif
vyras_30
QUOTE(mari4 @ 2005 09 05, 10:47)
kaip celės reikšmę prilyginti konstantei? atrodo $ ženklas iš abiejų pusių, bet man rodo klaidą  g.gif
*

Ar kalbi apie nekintančią reikšmę? O kaip suprasti, kad dolerio ženklas iš abiejų pusių? Jei jis dedamas prieš ląstelės stulpelio indeksą (pvz.: $A1), tai skaičiavimui bus imamos visos iš eilės nurodyto stulpelio reikšmės, jei dedamas prieš eilutės indeksą (pvz.: A$1), tai skaičiavimui bus imamos visos iš eilės nurodytos eilutės reikšmės, o jei dedamas prieš abu, eilutės ir stulpelio, indeksus (pvz.: $A$1), tada šios ląstelės reikšmė visada išliks nekintanti.

Jei taip darai ir vistiek nesiseka, tada teks parodyti savo formules smile.gif
wertis
kai kokių excel pamokų galime rasti http://voba.apie.lt netgi sumos žodžiu funkciją thumbup.gif
*Kirvarpa*
Cia tookiu problemu prirasyta, o man tokia paprasta ramybes neduoda. Kai rasau teksta jau padarytoje lenteleje lasteleje, ar kaip ji ten vadinasi, man tekstas nusislenka nuo lasteles pradzios ir man niekaip negaliu pristumti iki virsaus ir nuo krasto. Na nejuda nors tu ka. g.gif Ir kai i Worda persimetu irgi nejuda lenteleje iki virsaus ir nuo krasto. Patarkite, zmones protingieji. 4u.gif
Noa
QUOTE(*Kirvarpa* @ 2005 11 03, 01:58)
Cia tookiu problemu prirasyta, o man tokia paprasta ramybes neduoda. Kai rasau teksta jau padarytoje lenteleje lasteleje, ar kaip ji ten vadinasi, man tekstas nusislenka nuo lasteles pradzios ir man niekaip negaliu pristumti iki virsaus ir nuo krasto. Na nejuda nors tu ka. g.gif Ir kai i Worda persimetu irgi nejuda lenteleje iki virsaus ir nuo krasto. Patarkite, zmones protingieji.  4u.gif
*

biggrin.gif
Pasirenki knopkę ir užsidedi centravimą - kaire, dešinė ar centruoti... Tokia su horizontaliais brūkšniukais knopkė, paieškok viršuj, turi būt smile.gif Arba, jei nežinai kuri knopkė, tada eini į Format - Cells - Alignment. Ten viskas yra, kad tekstą į celę sudėt - gali centruot vertikaliai, horizontaliai, "laužt" tekstą (wrap text")...
Ar šito klausei? smile.gif
*Kirvarpa*
QUOTE(Noa @ 2005 11 03, 09:17)
biggrin.gif
Pasirenki knopkę ir užsidedi centravimą - kaire, dešinė ar centruoti... Tokia su horizontaliais brūkšniukais knopkė, paieškok viršuj, turi būt smile.gif Arba, jei nežinai kuri knopkė, tada eini į Format - Cells - Alignment. Ten viskas yra, kad tekstą į celę sudėt - gali centruot vertikaliai, horizontaliai, "laužt" tekstą (wrap text")...
Ar šito klausei? smile.gif
*

Aciu, Noa, kad bandei padeti. 4u.gif Teksta as moku pastumti i centra ar prie sono, bet kai kuriose lastelese yra taip, kad tekstas prasideda nuo antros eilutes ir nesileidzia privaromas prie pirmos nei su backspace, nei kitaip. Tiesiog tarpas gaunasi, o man reikia, kad tekstas lasteleje prasidetu nuo pirmos.
Noa
QUOTE(*Kirvarpa* @ 2005 11 03, 10:19)
tekstas prasideda nuo antros eilutes ir nesileidzia privaromas prie pirmos nei su backspace, nei kitaip.
*

Nesuprantu ir viskas smile.gif
Tekstas ar skaičiai?
Ir kokios ten eilutės pas tave excely, nesupratau???????? Tos, kur numeruotos? Neleidžia rašyt eilutėj 1, pvz. į celę A 1 neleidžia, o į A2 leidžia? Ar čia veiksmas celės viduj? Suwrapino automatiškai ir nukėlė žemyn??? blink.gif tai gal tiesiog stulpelį vos vos praplėsk?
*Kirvarpa*
QUOTE(Noa @ 2005 11 03, 10:34)
Nesuprantu ir viskas smile.gif
Tekstas ar skaičiai?
Ir kokios ten eilutės pas tave excely, nesupratau???????? Tos, kur numeruotos? Neleidžia rašyt eilutėj 1, pvz. į celę A 1 neleidžia, o į A2 leidžia?  Ar čia veiksmas celės viduj? Suwrapino automatiškai ir nukėlė žemyn??? blink.gif tai gal tiesiog stulpelį vos vos praplėsk?
*

Persiprasau, jei uzknisau. Bandau dar karta issireiksti. Kiekvienam Excelio lape yra jau padaryta lentele. Na manau, kad tai lentele, nes kai nusikopijuoju i Worda, buna lentele su nematomais remais. Man salia tos lenteles Excelyje reikia padaryti savo identiska lentele, tokia pat, tik su kitais zodziais. Viskas iseina, tik tekstas nenusistumia kai kuriuose celese iki pat pradzios, nejuda nors tu ka. Paspaudziu teksto pradzioj backspace, o jis nejuda. Na eiluciu nera parasyta, bet juk kiek prirasai eiluciu, tiek yra, tai man kai kur nuo menamos antros eilutes prasideda. Dar karta atsiprasau, jei atsibodau. cry.gif
Noa
g.gif Vis tiek man ne iki galo, bet visgi... Kopijuojant būna kad lentelės išsibalamūtina smile.gif Gal ten, originale, buvo sumergintos celės, o perkopijavus kaip nors išsimergino? smile.gif Gal centravimas pasikeitė? Pacentruok iš kairės, ir viskas, koks ten backspace Excelly? jei tai ne tekstas, o skaičiai, gal formatas nusimušė, pvz. Currency formatas visada skaičius rašo tokiau nuo krašto...
*Kirvarpa*
Aciu, Noa uz kantrybe ir pagalba. 4u.gif Beje, visada labai idomu paskaityti tavo postus. thumbup.gif
Galiausiai kazkas pavyko susitvarkyti per Word'a. Su tuo Alignment tekstas persoka i virsu, tada lieka apacioj vietos, kurios neina panaikinti, tada pastumi lenteles linija, ir galiausiai susimontuoja tekstas celeje be tusciu eiluciu.
*Kirvarpa*
QUOTE(wertis @ 2005 11 03, 23:07)
atsiųsk, jei gali, tą failiuką man, pažiūrėsiu. adresas wertis@gmail.com
*

Aciu, Werti, bet siaip ne taip susitvarkiau. Cia man tokia kakaprobleme buvo, bet nesinorejo atiduoti uzbaigto darbo kaip veplai normaliai nesuformatavus, vietom su tarpais. Speju, kad cia ant virsaus kazkoks formatavimas buvo uzmestas. blush2.gif
Vainora
Sveikos, ir aš turiu su exceliu problemėlę ir prašau jūsų pagalbos...

Skaičiuoju exceliu darbo užmokestį. Susirašiau visur formulytes, ten vieną skaičiuką padaugina iš kito ar procentų ir gaunasi galutinė suma - kiek išmokėti darbuotojui darbo užmokesčio.
Bėda tame,kad excelis dauindamas ima visus skaičius pokablelio (nors man gražiai rodo tik du skaičiukus) ir bendroj sumoj gaunasi mažesnis darbo užmokestis nei skaičiuojant skaičiuotuvu... Na aišku ten juokingai 2-3 centai, bet vėliau apskaitoj jie išlenda... Gal žinot, ką daryti, kad dauginant pagal formulytes excelis imtų tik du skaičiukus po kabelio....

Tikiuosi aiškiai paaiškinau..
Visai nesinori ranka tu žiniaraščių pildyti......
vyras_30
QUOTE(Vainora @ 2005 11 05, 19:42)

Skaičiuoju exceliu darbo užmokestį. Susirašiau visur formulytes, ten vieną skaičiuką padaugina iš kito ar procentų ir gaunasi galutinė suma  - kiek išmokėti darbuotojui darbo užmokesčio.
Bėda tame,kad excelis dauindamas ima visus skaičius pokablelio (nors man gražiai rodo tik du skaičiukus) ir bendroj sumoj gaunasi mažesnis darbo užmokestis nei skaičiuojant skaičiuotuvu... Na aišku ten juokingai 2-3 centai, bet vėliau apskaitoj jie išlenda... Gal žinot, ką daryti, kad dauginant pagal formulytes excelis imtų tik du skaičiukus po kabelio....

*

Norint, kad skaičiuojama būtų su tais skaičiais, kurie yra rodomi langeliuose, o ne su tais, kurie saugomi programos atmintyje, reikia pasirinkti meniu punktą Tools -> Options... Atsidariusiame lange uždėti varnelę prie užrašo Precision as displayed
user posted image
wertis
QUOTE(Vainora @ 2005 11 05, 19:42)

Skaičiuoju exceliu darbo užmokestį. Susirašiau visur formulytes, ten vieną skaičiuką padaugina iš kito ar procentų ir gaunasi galutinė suma  - kiek išmokėti darbuotojui darbo užmokesčio.

*

na algą skaičiuoti manyčiau būtų patogiau be centų, todėl siūlau naudotis apvalinimo funkcija ROUND. pvz jei formulikė yra
=SUM(G10:G30)*B8
tai reiktų rašyti
=ROUND(SUM(G10:G30)*B8;0)

..norint apvalinti iki šimtųjų, reiktų vietoj nulio įrašyti 2
vyras_30
QUOTE(wertis @ 2005 11 05, 21:28)
na algą skaičiuoti manyčiau būtų patogiau be centų, todėl siūlau naudotis apvalinimo funkcija ROUND. pvz jei formulikė yra
=SUM(G10:G30)*B8
tai reiktų rašyti
=ROUND(SUM(G10:G30)*B8;0)

..norint apvalinti iki šimtųjų, reiktų vietoj nulio įrašyti 2
*

Šis variantas netinka, nes Excel suapvalins galutinį rezultatą, o savo atmintyje vistiek skaičiuos 15 skaitmenų po kablelio tikslumu. Dėl to ir gaunasi tų centų paklaidos.
wertis
QUOTE(vyras_30 @ 2005 11 05, 23:25)
Šis variantas netinka, nes Excel suapvalins galutinį rezultatą, o savo atmintyje vistiek skaičiuos 15 skaitmenų po kablelio tikslumu. Dėl to ir gaunasi tų centų paklaidos.
*

schmoll.gif klysti. taip būtų jei nustatyti ląstelės formatą(rodymą) iki dviejų skaitmenų po kablelio.
Miaška
Mano problema truputį kitokia, bet irgi susijusi su Excel'iu.
Dirbu su juo jau ilgai, kaip ir daug ką moku, bet pastaruoju metu labai trūksta vieno dalyko - nemoku rašyti macros'ų. Buvau pasiskolinusi porą knygų, bet nepadėjo. Gal patarsite, kokia literatūra galiu pasinaudoti, ar įmesite kokį linką, kur rasčiau ką nors, kas padėtų išmokti rašyti programėles?
Ačiū smile.gif
Žmona
Sveiki gal yra labai nusimanančių Exel programoj??? aš tik nusimanau ax.gif
Prašau man išaiškinti kaip gi iš skaičių kompas parašo suma žodžiais??? man reikia pasidaryti kitą lentelę ir kad ten rašytų suma žodžiais, vieną failą turiu su tuo "stebuklu" padarė klientė man ten toj celėj kur skaičiai rašo N30, susirandu kažkokiu būdu N30 kuris kažkodėl yra užšaldytas ir ten rodo va ką =CONCATENATE(Q9;M9;Q11;M11;Q12;Q13;M13;Q14;M14;Q15;Q16;M16;Q17;M17;Q24;Q25;IF(L2
6=0;"0 Lt ";"Lt ");R24;" ct")

bet jį pakopijuoju ir man vistiek nerašo g.gif rašo tik 0Lt 0 cnt, kažką ne taip nurodau???

Kitas Klausimas kaip apskaičiuoti kalendorines ir darbo dienas ar iš vis įmanoma su Exel??

pvz. irasau siandien diena 2006 02 08 ir tarkim diena nuo kurios man reikia skaičiuoti 2005 06 12 kaip apskaičiuoti laikotarpį ne rankom schmoll.gif kiek yra praėje aplamai dienų ir kiek tarp jų buvo darbo dienų g.gif
nu suraičiau aš čia..
Exelio fanatikė esu prisidarius visokių analitinių lentelių ale va šitų dalykų nemoku o taip man reiktų 4u.gif
Gal dar galėtumėt parekomenduoti kokią nekomercinę o tikrai gerą Exelio knygą nu vienžo jei kas atsilieps būsiu dėkinga 4u.gif
Žmona
O gal dar kas pasakytų kaip tuos stulpelius pamatyti nuo J iki T bo pas mane jų nesimato o visa info tipo N30 ir kt, o N30 nematau umn.gif
jovka
QUOTE(Žmona @ 2006 02 08, 13:22)
O gal dar kas pasakytų kaip tuos stulpelius pamatyti nuo J iki T bo pas mane jų nesimato o visa info tipo N30 ir kt, o N30 nematau umn.gif
*

Pazymi viska ir eini i Format ->Row... ->Unhide
Nes itariu pas tave paslepti tie stulpeliai smile.gif

Beje del kngos, tai man labai padejo helpas...
Žmona
dėl sumos žodžiais šiaip ne taip išsiknisau kaip padaryt tai perkopijuosiu iš to kito failo...jaqu ir atsišaldžiau paslėptas eilutes..tai kaip dėl tų datų g.gif ALIO ar yra suprantančių unsure.gif
jovka
QUOTE(Žmona @ 2006 02 08, 13:05)
Kitas Klausimas kaip apskaičiuoti kalendorines ir darbo dienas ar iš vis įmanoma su Exel??

pvz. irasau siandien diena 2006 02 08 ir tarkim diena nuo kurios man reikia skaičiuoti 2005 06 12 kaip apskaičiuoti laikotarpį ne rankom  schmoll.gif kiek yra praėje aplamai dienų ir kiek tarp jų buvo darbo dienų  g.gif
nu suraičiau aš čia..

=TODAY()-tavo pasirinkta data (gali buti nurodyta cele arba konkreti data

O tada Format ->Cells Ir pasirenki skaiciu formats General

Nu jei supratau teisingai klausima, o kaip apskaiciuot darbo dienas priklauso nuo to kaip tu jas nurodai... Jei yra koks kriterijus tada ji parasyk galesiu pakonsultuot smile.gif

Beje panasi tema yra cia tai gal rasi kokiu geru patarimu smile.gif
Žmona
QUOTE(jovka @ 2006 02 08, 14:20)
=TODAY()-tavo pasirinkta data (gali buti nurodyta cele arba konkreti data

O tada Format ->Cells Ir pasirenki skaiciu formats General

*

thumbup.gif va čia tai reikaliuks thumbup.gif dariau lygiai tą patį bet ka pažymėt GENERAL nedaėjo doh.gif
Ačiū 4u.gif
O dėl darbo dienų tai įtariu gi galima susivesti toliau tokioj pat formulėj
galvoju taip nu ir Jum tada parašau =(TODAY()-O18)/7*5
O18 - tai čia pas mane ta atskaitinė data pažymėta reiks patikrint ranka aišku , bet įsivaizduoju gali būti dienos paklaida dėl apvalinimo ir švenčių dienas pačiai reiks sužiūrėt smile.gif
nu patobulėjau 4u.gif
paskaitinėsiu dar Tavo nuorodoj smile.gif
GRAIKIJA
Sveikutes, neradau, kur galim paklausti, tai nauja tema atidariau blush2.gif
vat man reikia tokio dalykelio: kažkada naudojaus exeliu ir pačiam lange sudedant, ar atliekant kitas nesudėtingas funkcijas kažką uždėdavau prie kokio tarkim B13 langelio, kad jį užrakintų, t.y., kad visoje mano kūriamoje lentlėje šis skaičius skaičiuojant nesikeistų. nžn ar supratot, bet tikiuosi,kad padėsit, beje, dar vienas, kur yra funkcija exelio, kad šaknį traukti? pamiršau irgi.. blush2.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.