Arabika
2006 12 20, 17:03
QUOTE(san @ 2006 12 19, 12:56) bet gi šitas variantas niekuom nesiskiria nuo mokyklos - na atskira bendruomenės mokykla ir tiek. ir Lietuvos kaime rastume mokyklų, kur klasėja <5 vaikų, o kaikurios mokytojos yra kaikurių vaikų tėvai. taip, tikrai mažai skiriasi. Išskyrus, kad kaime tokios yra tik pradinės mokyklos. Bet tie žmonės to ir siekia: jaukios, saugios aplinkos, toliau nuo blogos įtakos, ir t.t. Esmė ta, kad vaiką visko, ko reikalauja mokyklos programa, tikrai galima išmokyti ir namie. O dėl viso kito : socialinio vystymosi, ir taip toliau, jie tiesiog turi savo nuomonę. Aš nesakau, kad man tai priimtina ar smerktina, bet juk iš tiesų labai diskutuotinas dalykas ta mokyklos nauda. Išskyrus, kad taip patogiau... O kai tėvai dirba, tai jie tiosiog neturi kitos išeities. O uždaryti vaiką namie vieną tik su korepetitoriais man atrodo tikrai nesveika, nebent jei tas vaikas tikrai neeilinių sugebėjimų ir turi pilna užklasinės veiklos ir žmonių, su kuriais bendrauja, savo sugebėjimų srityje. Nu kaip tie sportininkai, pvz...
elvyrce
2006 12 22, 12:52
Teko susidurti su zmonemis, kurie siek tiek kitaip masto apie savo vaiku auklejima ir iliejima i sociuma nei daugelis musu. Tai jie net kalbejo apie bandyma eisti i svietimo ministerija del siu reikalu, kad veliau tokie namie mokyti vaikai galetu laikyti egzaminus ir kt. privalomus dalykus. Taciau esmine ju nuostata remiasi tuom, kad tiek musu ikimokyklines istaigos, tiek mokyklos neugdo asmenybes, o atvirksciai ja luosina ir visaip kitaip gadina. Dalis tiesos aisku yra, taciau nemanau, kad mokymas namuose - iseitis, visvien jiems anksciau ar veliau teks susidurti su realybe, tik klausimas kaip jie bus pasirenge siam etapui...
klopedija
2006 12 24, 10:02
QUOTE elvyrce,2006 12 22, 12:52 esmine ju nuostata remiasi tuom, kad tiek musu ikimokyklines istaigos, tiek mokyklos neugdo asmenybes, o atvirksciai ja luosina ir visaip kitaip gadina. Taip, šiuolaikinė švietimo sistema surenka gimusius šliaužioti ir gimusius skraidyti kartu ir atkakliai visus juos moko vaikščioti.
Inesute J
2006 12 25, 00:31
Perskaičius temos pavadinimą, iškart kilo mintis apie "Anastasiją". Ar tik ne iš pasekėjų išgirsta idėja neleist vaiko į mokyklą? Žemaitijoje ši mintis turtingiems Anastasijos pasekėjams jau senokai nedavė ramybės. Kiek žinau, ieškojo pradinių klasių mokytojų.. Tik nežinau, ar rado, ir ar ta mokykla veikia.
klopedija
2006 12 25, 19:46
QUOTE Laiza,2006 12 25, 19:32 Tik nežinau, ar rado, ir ar ta mokykla veikia.
Nelegaliai gal ir veikia, tik tokios mokyklos, tiksliau mokinių, ateitis labai neaiški.
Antanas
2006 12 29, 21:03
Daug kas is pasisakiusiuju pabreze socialine vaiko vystimosi puse. Bet juk tai puikiai sutvarkoma pavydziui jei kieme yra vaiku. Ir pavyzdziui jeigu vaiko mama mokytoja, tai ar tai jau butu taip blogai jei vaikas mokytusi namuose. Egzaminus galima atejus i mokykla issilaikyti..?
Inesute J
2006 12 29, 22:44
QUOTE(Antanas @ 2006 12 29, 21:03) Daug kas is pasisakiusiuju pabreze socialine vaiko vystimosi puse. Bet juk tai puikiai sutvarkoma pavydziui jei kieme yra vaiku. Ir pavyzdziui jeigu vaiko mama mokytoja, tai ar tai jau butu taip blogai jei vaikas mokytusi namuose. Egzaminus galima atejus i mokykla issilaikyti..? Netikiu kad vienas žmogus vaiką tinkamai paruoštų ir matemaikai, istorijai, lietuvių kalbai ar net chemijai.  tėvai iš nežinojimo kaip išsidirbinėti iš vaikų daro parodijas
nebijau
2007 01 02, 10:55
QUOTE(Antanas @ 2006 12 29, 22:03) Ir pavyzdziui jeigu vaiko mama mokytoja, tai ar tai jau butu taip blogai jei vaikas mokytusi namuose. Egzaminus galima atejus i mokykla issilaikyti..? Kiekvieno tevo apsisprendimas-leisti vaika i mokykla ar neleisti. Jei vaiko tevai-pedagogai, kodel gi ne, galima ir neleisti vaiko bent jau pradinese klasese, tik kas trimestra vaikas turi ateiti ir atsiskaityti kompetetingai pedagogu komisijai. Velesnese klasese, manau, kad tevu pedagoginiu ziniu per mazai, tada geriau jau leisti vaika i mokykla. Man dirbant mokykloj buvo viena mergaite septintoke, kuri mokesi namuose savarankiskai. Buvo kazkokios sveikatos problemos. Kadangi ji gyveno tolokai-mokytojai nevaziavo, o suteike jai galimybe mokytis paciai, pakonsultuojant telefonu. Atsiskaityti vaziuodavo karta per tris menesius, o pabaigus klase laikydavo egzaminus, nors kiti vaikai, besimokydami stacionariai, nelaikydavo nieko. Prisismenu tik tai, kad buvo labai gabi, zinojo daugiau nei besimokydami klasese vaikai. Taciau astunta klase baigti ji jau sugrizo i mokykla. Kaip yra dabar mokyklose-nezinau, nes jau penkeri metai pagal specialybe nedirbu.
Ne, net negalvoju apie tai. Manau, kad tai yra vaiko skriaudimas ir atimama teisė į jo savarankiškumą, "ėjimą į gyvenimą". Išvis, man ta mintis neleisti vaiko į mokyklą, o mokyti namie patiems, yra absurdiška. Nenoriu, kad mano vaikas taip augtų.
delamorte
2007 01 03, 21:46
iejau i si foruma, kadangi pati mokau savo mergina namuose. dabar Lietuvos istatymai to nedraudzia. galima pradinese klasese mokytis eksternu, tik tevai turi sudaryti mokykloje sutarti ir atsiskaitinejimu grafika. as buvau giliai isitikinusi,kad mano vyresniajai tikrai dar nebuvo atejes laikas eiti i mokykla. taigi radome iseiti pradejome eiti septyniu, o po to metu gale parasiau prasyma palikti mano vaika antriems metams. taigi dabar mokomes pirmoje klaseje nors esame astuoniu metu. graffikas neitemtas, bet manes si sistema vis tiek netenkina. labiau domintu laisvesnis stilius ir kitokia programa. gal dar kas nors mokotes namuose?
renolda
2007 01 04, 10:26
nesuprantu, koia priežastis buvo neleist vaiko į mokyklą mokintis,o paprasčiausiai užsiimti namie? atsiras socialinės raidos spragos, bus sunkiau vaikui pritapti kolektyve  . Na čia tik mano nuomonė
 jokiu budu neagituoju cia ko nors nesimokyti mokykloje. tiesiog neturiu laiko cia destyti visus uz ar pries ar pirsti kam nors savo nuomone turiu tam mano nuomone svariu priezasciu. yra daugybe interneto puslapiu anglu kalba kurie gvildena visus siuos klausimus. tiesiog norintys savo vaiku mokyti namuose ir neleisti ju i mokykla manau gana giliai pasidomi visais sio mokymo niuansais pries priimdami si sprendima.
QUOTE(Amrita @ 2007 01 04, 15:38)  jokiu budu neagituoju cia ko nors nesimokyti mokykloje. tiesiog neturiu laiko cia destyti visus uz ar pries ar pirsti kam nors savo nuomone turiu tam mano nuomone svariu priezasciu. yra daugybe interneto puslapiu anglu kalba kurie gvildena visus siuos klausimus. tiesiog norintys savo vaiku mokyti namuose ir neleisti ju i mokykla manau gana giliai pasidomi visais sio mokymo niuansais pries priimdami si sprendima. O man atrodo, aš jau ir pavydžiu Jūsų vaikams, kad turi tokius sąmoningus ir taip kruopčiai priimančius sprendimus tėvus Jei pasitikėčiau savo jėgom, manau ir aš ryžčiausi mokyti vaikus namie (na bent jau pradinių klasių programą), kai dabar, per žiemos atostogas esam visi kartu, jaučiu pilnatvę, man regis, vaikai, būdami kartu pažįsta pasaulį ne iš dėlionės detalių kaip per pamokas atskiras sudėliotą, o visumą, o juk be kita ko galima mokyti ir dalykų, na tarsi du klodai kartu būtų. Pirma kartą prieš savaitę šio klausimo aptarimą aptikau, tikrai įdomu. Ir apie "socializaciją" aš irgi turiu savo nuomonę. Tik neįsivaizduoju, kaip reiktų mokyti vyresnį vaiką  Ir joks tai sektantizmas, tokį žingsnį gali žengti tik tėvai, kuriems kaip niekas kitas (darbas, pinigai, karjera, laisvalaiksi ir pan.) rūpi vaikai, kaip tik rūpi (ar daug kas pasidomi sistemomis, metodika, naujomis srovėmis ir .t.t., pagimdo, paaugina ir atiduoda valstybei  (ir aš išleidau į paprastą mokyklą, nes dar du mažėlius turiu, ir tarsi neturiu laiko, bet tai laiko ar noro, dabar va pati sau galvoju, aš iš tikrųjų neturiu  ). Ačiū už peną mintims.
klopedija
2007 01 05, 00:18
QUOTE Amrita,2007 01 04, 14:38 norintys savo vaiku mokyti namuose ir neleisti ju i mokykla manau gana giliai pasidomi visais sio mokymo niuansais pries priimdami si sprendima. Gerai būtų  ... Dažniausiai tokie sprendimai nepagrįsti... QUOTE norako,2007 01 04, 14:57 vaikai, būdami kartu pažįsta pasaulį ne iš dėlionės detalių kaip per pamokas atskiras sudėliotą, o visumą, o juk be kita ko galima mokyti ir dalykų, na tarsi du klodai kartu būtų. Tai vadinama tarpdalykine integracija, plačiai taikoma dabartinėse mokymo metodikose. QUOTE Ir joks tai sektantizmas, tokį žingsnį gali žengti tik tėvai, kuriems kaip niekas kitas rūpi vaikai Tai - nerimastingumas... Jis jokiu būdu nesmerktinas, bet būtinas kontroliuoti QUOTE pagimdo, paaugina ir atiduoda valstybei  (...) Ačiū už peną mintims. Tikrai įdomios Tavo mintys  .
tiesiog norintys savo vaiku mokyti namuose ir neleisti ju i mokykla manau gana giliai pasidomi visais sio mokymo niuansais pries priimdami si sprendima.-[CODE]na jūsų raštingumas tikrai nekelia pasitikėjimo Iš savo vaikystės prisimenu vaikus, kurie atėjo į pirmą klasę, nelankę darželio. Baikštesni, tylesni. Paprastai juos prižiūrėdavo močiutės. Tiesa, po gano trumpo laiko jie puikiai prisitaikydavo prieštarauju-mane augino močiūtė,bet tokių problemų nebuvo,mažylę į darželį išleidau3m.bet nuo pirmos d. viskas buvo ok žodžiu man mokymas namuose asocijuojasi su ligoniukais,o sveikam vaikučiui kolektyvas būtinas,o mokyklėlių dabar pasirinkimas l. didelis,be to viskas suderinama,tarkim aš dažnai dukrutę į darželį nuvedu tik keliom valandom ir kiek leidžia galimybės stengiuos daugiau laiko pabūt kartu
QUOTE(klopedija @ 2007 01 05, 01:18) Tai vadinama tarpdalykine integracija, plačiai taikoma dabartinėse mokymo metodikose. Tikrai įdomios Tavo mintys  . Na va, pirmą kartą rimčiau pagalvojau apie tokį reiškinį ir jau sužinau naują sau metodiką. Ačiū, man tikrai įdomu (ir aš suprantu, kad rasčiau daug info apie tai net ir čia (sm), bet man patinka rasti kartais atsakymus ten, kur net nesitiki jų rasti  ) Apie "atidavimą valstybei" juokauju
renolda
2007 01 05, 17:06
QUOTE(godule @ 2007 01 05, 04:46) tiesiog norintys savo vaiku mokyti namuose ir neleisti ju i mokykla manau gana giliai pasidomi visais sio mokymo niuansais pries priimdami si sprendima.-[CODE]na jūsų raštingumas tikrai nekelia pasitikėjimo Iš savo vaikystės prisimenu vaikus, kurie atėjo į pirmą klasę, nelankę darželio. Baikštesni, tylesni. Paprastai juos prižiūrėdavo močiutės. Tiesa, po gano trumpo laiko jie puikiai prisitaikydavo prieštarauju-mane augino močiūtė,bet tokių problemų nebuvo,mažylę į darželį išleidau3m.bet nuo pirmos d. viskas buvo ok žodžiu man mokymas namuose asocijuojasi su ligoniukais,o sveikam vaikučiui kolektyvas būtinas,o mokyklėlių dabar pasirinkimas l. didelis,be to viskas suderinama,tarkim aš dažnai dukrutę į darželį nuvedu tik keliom valandom ir kiek leidžia galimybės stengiuos daugiau laiko pabūt kartu  gerai paaiškinta
Na manau, kad tai jūsų, o ne mano prolema. jei jus domina, mokiausi Vilniaus Pedagoginiam universiete Geografijos Biologijos fakultete ir mano baigiamojo lietuviu kalbos egzamino pažimys buvo aukščiausias. tiesiog tai man neaktualu ir nesu aš nei žurnalistė, nei rašytoja, o jei prireiks, manau redaktorių rasti nebus problemų. Tikiuosi, kad supratote ką norėjau pasakyti?
tiesa sakant mano vyresnioji ( o ir mažoji neatsilieka) yra ypatingai aktyvi bendraujant ne tik su vaikais, bet ir su nepažįstamais suaugusiais. Sutikusi nepažįstama vaiką, ji pirma jį užkalbina ir apipila klausimais. manau, kad tai priklauso nuo asmenybes, jo charakterio ir temperamento. aš pati nuo pat mažens (dviejų metu) lankiau darželį ir kaip ir visi lankiau mokyklą, bet man visuomet bendravias su kitais buvo problema. labiausiai mėgau vienatvę. ir dabar ne per labiausiai puolu bičiuliautis. kartais man net sunku būna su mano ypatingai mėgstančiomis bendrauti merginomis. jos yra visiska mano prešingybė ( na gal ir ne visiškai).
Klopedijai:
atleiskite, bet jūsų komentarai man kažkodel primena žmogaus, kuris net nesiteikia pasigilinti į temą ir skuba labai subjektyviai vertinti kito nuomonę. manau jus aktyvi sistemos dalyve ir etika net neleidzia jums mastyti kitaip.
klopedija
2007 01 06, 17:19
QUOTE Amrita,2007 01 05, 21:52 Klopedijai: atleiskite, bet jūsų komentarai man kažkodel primena žmogaus, kuris net nesiteikia pasigilinti į temą ir skuba labai subjektyviai vertinti kito nuomonę. Vertinu kaip specialioji pedagogė-psichologė, kasdien "samstanti tėvų prisvilintą košę". QUOTE manau jus aktyvi sistemos dalyve tenkinanti vaiko specialiuosius poreikius. QUOTE etika net neleidzia jums mastyti kitaip. Štai šitų žodžių nesupratau absoliučiai!..
Klopedijai: Jūsų etika neleidžia jums prieštarauti tai pačiai švietimo sistemai,kurios varžteliu jus esate. Įdomu kiek jūsų praktikoje pasitaikė vaikų, sužalotų tėvų mokymo namuose?
klopedija
2007 01 06, 22:55
QUOTE Amrita,2007 01 06, 22:22 Jūsų etika neleidžia jums prieštarauti tai pačiai švietimo sistemai
Kodėl taip manote? Kodėl taip skaudžiai reaguojate į mano nuomonę? Ar kuo įžeidžiau, aiškindama, kaip veikia Lietuvos švietimo sistema?.. Jei visai atvirai, tai man kol yra vaikas, tol yra problema; nėra vaiko - nėra problemos. Nelankantis mokyklos ar darželio vaikas tikrai nesukelia man problemų. Tėvams gi tas vaikas - visą gyvenimą problema. QUOTE Įdomu kiek jūsų praktikoje pasitaikė vaikų, sužalotų tėvų mokymo namuose? Turint galvoje, kad mokymas (-is) prasideda šeimoje nuo vaikelio pradėjimo, tai... P.s. Nėr įstatymo be apstatymo  ... Jei Jums labai to reikia, naudokitės mano informacija  .
Klopedijai: galbūt tai nedidelė patirtis bendraujant su pedagogais. Jie net nesigilina kodėl tu tai darai. Jie negerbia kito nuomonės ir mano visuomet esantys teisūs, kadangi baigė pedagoginį. mano giliu įsitikinimu neužtenka pabaigti pedagoginio, kad taptum pedagogu. susidaro įspūdis, kad jie tik gina sistemą ir savo darbo vietą. na kai kurie, isijautę i pedagogo vaidmenį , bando dar pamokyti ( vėlgi kartosiuosi, nesusipažinę su home schoolingo programomis) šiek tiek medžiagos pamastymui: mano duktė atsivertė pirmosios klasės " Aš ir pasaulis" knygelę. taigi pradėjome kelionę pasakojimais apie mokyklą ( kas joje dirba). papasakojusi viską apie ką kalba tema, aš jos paklausiau klausimo ir kas gi toje mokykloje dirba? ir kaip jūs manote, koks gi buvo atsakymas? ogi ji paminejo savo draugą, kuris eina į mokyklą. knygos temoje buvo paminėti visi ( mokytojai, bibliotekininkė, valytojos ir tt ) , bet tokio žodžio kaip mokinys joje nebuvo. ir štai prabilo vaikas. taigi susidaro nuomonė, kad mokykloje mokiniai yra tik priemonė visiems kitiems užsidirbti pinigus. vaikai man ne problema. aš juos planavau, planavau pagal juos ir savo gyvenima. greičiau tai yra pareiga. iš ties vaikas mokosi pats, tėvai tik turi padėti tai daryti. tačiau manau mes čia diskutuojame ne apie asmenybės formavimą, o apie tam tikrų žinių įsisavinimą. na o dėl informacijos čia aš jau nelabai supratau, ką jūs man siūlote
klopedija
2007 01 06, 23:52
QUOTE Amrita,2007 01 06, 23:44 Klopedijai:
Man labai didelė garbė susilaukti tokio aršaus dėmesio QUOTE diskutuojame ne apie asmenybės formavimą, o apie tam tikrų žinių įsisavinimą. Diskutuojame apie "Mokyklą namuose"
 nors jūs teisi, asmenybės formavimas ir žinių įgijimas labai glaudžiai susiję. tačiau tai labai plati tema. yra keletas home schoolingo krypciu. reikia ne vaiką taikyti prie sistemos, o sistemą prie vaiko. negalima iš anksto sudaryti programos vaikui. todėl manes ir netenkina netgi dabartinė mūsų padėtis ( ty kad mes turime atsiskaitinėti pagal programą). ir čia manau, kad man reikės pakovoti  ( nors tiesiog siaubingai nemėgstu konfliktinių situacijų, kai turi trinktelėti kumščiu į stalą ir labai nejauku pasidaro, kai paprasau gerbiamo pedagogo pasilaikyti savo nuomone sau ir įrodinėti,kad turiu daugiau teisiu į savo vaiką nei jis su visa savo sistema)
klopedija
2007 01 07, 00:13
QUOTE Amrita,2007 01 06, 23:56 yra keletas home schoolingo krypciu. Kur? Gal gyvenate ne Lietuvoje? QUOTE reikia ne vaiką taikyti prie sistemos, o sistemą prie vaiko. Aš tam visiškai pritariu ir darbe nuolat tuo vadovaujuosi. QUOTE turiu daugiau teisiu į savo vaiką Tai jau taip! Šia nuostata taip pat vadovaujuosi ir neteikiu nepageidaujamų paslaugų, nors kartais labai knieti... P.s. O!  Jau teikiu nepageidaujamas paslaugas  ... reiškiu nepageidaujamą nuomonę...
ungrida
2007 01 07, 02:08
vaikams manau nera didziulio skirtumo,kas mokys skaityt.PRIESMOKYKLINES GRUPES REIKALINGOS,KAD PASIRUOST KOLEKTYVE DIRBT T.Y. MOKYIS,BENDRAUT.BET NE APIE TAI NOREJAU PARASYT,O APIE PROBLEMA SU KURIA SUSIDURIAU KADANGI LAUKIAUSI ANTRO VAIKUCIO,TAI ISEJUS I DEKRETA ATSIEMIAU IS DARZELIO IR MANIAU,KAD PRIESMOKYKLINE GRUPE TEGU LANKO MOKYKLOJ VAIKAS MAZIAU SIRGS IR MAN NEREIKS MOKET UZ DARZELI,BE TO SU VYRESNIU VAIKU PRALEISIU DAUGIAU LAIKO,NES TEN PAMOKOS TUREJO BUT NUO 8 IKI 12,UZRASIAU I MOKYKLA GEGUZE,SURINKOM MEDICININES PAZYMAS IR STAI RUGPJUTI ,PASKUTINE SAVAITE SUZINAU,KAD NESUSIDARE GRUPE IR TEKS EIT I DARZELI,O DARZELI JAU 2 PRIESMOKYTKLINES GRUPES IR PERPILDYTOS.NUSIVYLIAU SISTEMA SVIETIMO,KADANGI NETUREJAU GALIMYBES RINKTIS KUR VAIKUTIS GALET LANKYT PRIESMOKYKLINE GRUPE.MINUSAI,KAD MOKU UZ DARZELI,KURIAM VALGO TIK PIETUS,NES NUEINAM JAU PO PUSRYCIU,O PO PIET PASIIMU,KAD NEMIEGOT GRUPEJ,GALIMYBES DARZELI SUMOKET UTIK UZ PIETUS NERA REIK MOKET UZ DIENA,BE TO JEI VAIKAS NEATEIS VISVIEN TENKA MOKET,NEBENT SERGA IR YRA IS GYDYTOJO PAZYMA,O MOKYKLOJ PAKANKA MAMOS RSTELIO TAI MANAU PINIGU LUPIKAVIMAS DARZELIUOS VYKSTA BE TO VAIKAS SERGA DAZNAI(KOL NELANKE DARZELIO T Y NUO BALANDZIO NESIRGO,VOS NUEJO I DARZELI PO SAVAITES SLOGA IR LIGOS,BE TO KIEK PASTEBEJAU DARZELI VAIKAI LABAI SERGA)MANO LAIKAIS TA PRIESMOKYKLINE BUVO MOKYKLOSE
QUOTE(Amrita @ 2007 01 05, 22:29) Na manau, kad tai jūsų, o ne mano prolema. jei jus domina, mokiausi Vilniaus Pedagoginiam universiete Geografijos Biologijos fakultete ir mano baigiamojo lietuviu kalbos egzamino pažimys buvo aukščiausias. tiesiog tai man neaktualu ir nesu aš nei žurnalistė, nei rašytoja, o jei prireiks, manau redaktorių rasti nebus problemų. Tikiuosi, kad supratote ką norėjau pasakyti? tiesa sakant mano vyresnioji ( o ir mažoji neatsilieka) yra ypatingai aktyvi bendraujant ne tik su vaikais, bet ir su nepažįstamais suaugusiais. Sutikusi nepažįstama vaiką, ji pirma jį užkalbina ir apipila klausimais. manau, kad tai priklauso nuo asmenybes, jo charakterio ir temperamento. aš pati nuo pat mažens (dviejų metu) lankiau darželį ir kaip ir visi lankiau mokyklą, bet man visuomet bendravias su kitais buvo problema. labiausiai mėgau vienatvę. ir dabar ne per labiausiai puolu bičiuliautis. kartais man net sunku būna su mano ypatingai mėgstančiomis bendrauti merginomis. jos yra visiska mano prešingybė ( na gal ir ne visiškai). na jei ką,tai aš visai neturiu problemų,o pirmą pastraipą jau skaičiau kažkokioj temoj,kur jūs gyrėtės savo liet.kalb.balais-bet čia juk ne rodiklis,o toliau dar gražiau"labiausiai mėgau vienatvę. ir dabar ne per labiausiai puolu bičiuliautis. kartais man net sunku būna su mano ypatingai mėgstančiomis bendrauti merginomis. jos yra visiska mano prešingybė ( na gal ir ne visiškai)."-tai kaip jūs tą vaikutį paruošit tolimesniam etapui,jei esat problematiška ir mažai bendraujanti,aš ne psichologė,bet susidaro toks įspūdis ,kad jūs pati turėjot problemų mokykloj,daržely ir dabar tokiais būdais norit savo vaikus apsaugot nuo tų išgyvenimų kuriuos patyrėt pati Papildyta:QUOTE(ungrida @ 2007 01 07, 03:08) vaikams manau nera didziulio skirtumo,kas mokys skaityt.PRIESMOKYKLINES GRUPES REIKALINGOS,KAD PASIRUOST KOLEKTYVE DIRBT T.Y. MOKYIS,BENDRAUT.BET NE APIE TAI NOREJAU PARASYT,O APIE PROBLEMA SU KURIA SUSIDURIAU KADANGI LAUKIAUSI ANTRO VAIKUCIO,TAI ISEJUS I DEKRETA ATSIEMIAU IS DARZELIO IR MANIAU,KAD PRIESMOKYKLINE GRUPE TEGU LANKO MOKYKLOJ VAIKAS MAZIAU SIRGS IR MAN NEREIKS MOKET UZ DARZELI,BE TO SU VYRESNIU VAIKU PRALEISIU DAUGIAU LAIKO,NES TEN PAMOKOS TUREJO BUT NUO 8 IKI 12,UZRASIAU I MOKYKLA GEGUZE,SURINKOM MEDICININES PAZYMAS IR STAI RUGPJUTI ,PASKUTINE SAVAITE SUZINAU,KAD NESUSIDARE GRUPE IR TEKS EIT I DARZELI,O DARZELI JAU 2 PRIESMOKYTKLINES GRUPES IR PERPILDYTOS.NUSIVYLIAU SISTEMA SVIETIMO,KADANGI NETUREJAU GALIMYBES RINKTIS KUR VAIKUTIS GALET LANKYT PRIESMOKYKLINE GRUPE.MINUSAI,KAD MOKU UZ DARZELI,KURIAM VALGO TIK PIETUS,NES NUEINAM JAU PO PUSRYCIU,O PO PIET PASIIMU,KAD NEMIEGOT GRUPEJ,GALIMYBES DARZELI SUMOKET UTIK UZ PIETUS NERA REIK MOKET UZ DIENA,BE TO JEI VAIKAS NEATEIS VISVIEN TENKA MOKET,NEBENT SERGA IR YRA IS GYDYTOJO PAZYMA,O MOKYKLOJ PAKANKA MAMOS RSTELIO TAI MANAU PINIGU LUPIKAVIMAS DARZELIUOS VYKSTA BE TO VAIKAS SERGA DAZNAI(KOL NELANKE DARZELIO T Y NUO BALANDZIO NESIRGO,VOS NUEJO I DARZELI PO SAVAITES SLOGA IR LIGOS,BE TO KIEK PASTEBEJAU DARZELI VAIKAI LABAI SERGA)MANO LAIKAIS TA PRIESMOKYKLINE BUVO MOKYKLOSE  na aš manau ,kad kaip mes nekeiktume sistemą,ji turi būti,įdomu kas būtų jei visi tėveliai kurie vedavaikus į darželį tada kada nori(aš viena iš tokių  )už darželį mokėtų puse kainos ,o gal geriau išvis nemokėtų,o gal ir į mokyklą vesit vaiką kada sugalvoję,beje dėl mokesčio tai išvis neverta diskutuot,gal paskaičiuokit kiek auklė(jau nekalbu apie privatų valandinį mokymą)jums kainuotų ,taigi nematau čia jokio lupikavimo,gal tiesiog kartais palikit vaiką daržely visai dienai,jis galės su draugais pabūt ilgiau,o jūs turėsit laisvą minutėlę sau -paskaityt knygą,pasidaryt kaukę ar dar kokią malonią procedūrą
Godulei: jūs minite kad aš kažkuo gyriausi?  jei jūs žinotumėt mano požiūrį į visus šiuos dalykus... na išmokau, išlaikiau ir pamiršau... gal kažkas ir liko. Jūs teisi. mano giliu įsitikinimu aukštasis jokiu būdu nerodo aukšto intelekto, labai dažnai tai būna pasipūtimo ir kvailumo priežastis. ). Godulė: "-tai kaip jūs tą vaikutį paruošit tolimesniam etapui,jei esat problematiška ir mažai bendraujanti,aš ne psichologė,bet susidaro toks įspūdis ,kad jūs pati turėjot problemų mokykloj,daržely ir dabar tokiais būdais norit savo vaikus apsaugot nuo tų išgyvenimų kuriuos patyrėt pati o kme jus matote problemą? kiekviena asmenybė atsineša savo savo charakterį jau gimdama. ir butent jūsų problema yra ta, kad norite, jog kiti būtų tokie kaip jūs. kiekvienas turim savo matymą ir renkamės bendravimą. esmė yra ta, kad mokykloje neasizvelgiama į individualybę. kodėl vis turi dalyvauti tuose kvailuose Naujametiniuose vaidinimuose ? ( nors mane buvo išrinkę i dramos studiją Kaune, į kurią pateko du mokiniai iš mokyklos, aš po mėnsio iš ten dingau).Tiesiog man nepatinka viešai rodytis ant scenos. ar drovumas yra problema ir aš esu problematiška? aš manau, kad problema yra sistema.mano vyresnioji pavyzdžiui veržiasi vaidinti. ji namuose nuomažens vaidina įvairias scenas. aš to nedraudziu. mes dalyvaujame kai kuriose stovyklose ir ji ten vaidina. tai ji daro savo noru. aš jai to nedraudžiu ir nesakau, kad to jai nereikia. tačiau yra kai kurių jos charakterio bruožų, kurių dėka ji būtų kaip balta varna mokykloje ir aš nenorių,kad ji susilietų su minia ir negalėtų visiškai atsiskleisti kaip asmenybė. visas gyvenimo periodas mokykloje man primena griežto rėžimo kalėjimą ir aš nenoriu,kad mano vaikas tai pereitų. tuo labiau, kai matau kaip jiems reikalingas mano bendravimas.
Ir kuo toliau aš skaitau, tuo labiau man yra priimtinas Jūsų, Amrita, požiūris ir tolerancija. Aš pastebėjau, kad tie, kas atsidurai na tarsi "kitoje" pusėje, gerokai dažniau yra daug pakantesni ir pagarbūs. Paradoksaliai, nei ginasi, nei puola. Aršiausi yra tie, kurių nuomonės nė ginti nereikėtų, nes jų ir taip dauguma, o gal todėl jie per dažnai aršūs, nes jų minia Iš tikrųjų ko gero dažnokai tėvai norėtų (ir, beje, tai ir daro) pasidalinti atsakomybe su valstybe (čia grįžtu prie savo minties apie "atidavimą valstybei"), na, lai valstybė rūpinasi, patikėkit, nemažai tėvų yra išsakę tokią nuomonę, kad mokykla visų pirma turi pasirūpinti vaiku, ir auklėti, ir sąlygas sudaryti ir t.t ir pan., ir kaltina tuomet mokyklą (net neįsivaizduoju, ką gi jie turi omeny, įstaigą, sistemą, o gal net nesusimąsto, tiesiog juk daug lengviau apkaltinti kažką ir tiek, o ne pažvelgti į save), tuo tarpu, kai mokykla namie, tuomet ir visa atsakomybė namie, ir vis galvodama apie Jūsų, Amrita, mokyklą namuose, manau, kad Jūs drąsiai prisiimat atsakomybę sau, todėl jus gerbiu. P.S. neseniai skaitinėju sm, bet pastebėjau vieną dalyką: žmonės, mano galva žinoma, per dažnai grubiai ir netolerantiškai reiškia savo nuomonę, tiesiog vienu žingsniu pereina nuo temos, diskusijų objekto prie asmeniškumų, tai žeidžia ir įveda aklavietėn diskusiją, taigi, niekaip negaliu suprasti, kaip galima teigti, kad kažkas iš pasisakiusiųjų yra "problemiška asmenybė" perskaičius kelias pastraipas kažkuria tema, na tiesiog liūdna ir tiek.
Klopedijai: Deja gyvenu Lietuvoje, o kaip norečiau vien dėl vaikų payventi Kanadoje. ten visai kitas požiūris i mokymą namuose. žinoma ir ten jiems reikėjo nemažai pakovoti. Lietuvoje yra tik viena galimybė - mokytis namuose ir atsiskaityti mokykloje. na žinom dar galima mokėti baudas. ir aš apie tai gal but taip pat pagalvosiu.  Kanadoje galima rinktis. gali pasirinkti ir šį variantą ir kitą, kuomet mokai vaiką pagal savo sistemą ir kai ateina laikas jam stoti į aukštąją , jis kreipiasi ten norėdamas sužinoti ką jam reikia žinoti, norint ten įstoti. jei jis kažko ir nežino, jis turi galimybę to išmokti. Nei Kanadoje, nei daugelyje JAV aukštųjų mokyklų nereikia vidurinės baigimo pažymėjimo. tarp kitko ten vaikai, kurie mokėsi namuose priimami su džiaugsmu. JAV kiekviena valstija turi savo įstatymus . Papildyta:Norako: dėkoju už supratimą ir palaikymą
QUOTE(godule @ 2007 01 07, 03:53) ,aš ne psichologė,bet susidaro toks įspūdis ,kad jūs pati turėjot problemų mokykloj,daržely ir dabar tokiais būdais norit savo vaikus apsaugot nuo tų išgyvenimų kuriuos patyrėt pati kai matai, kad vaikui negerai, gali ir "apsaugoti" , aš nenorėjau būti silke jūros šventėje, bet teko, nes visi turėjo būti, aš verkiau, bet buvau, manoi sūnus nenorėjo būti morka rudenelio šventėje, ir kupinom liūdesio akim pažvengė į mane prašydamas nedalyvauti, neforsavau ir nelaužiau, o leidau jam nebegrįžti į "lysvę". Ateis laikas ...
klopedija
2007 01 07, 12:53
QUOTE ungrida,2007 01 07, 02:08 UZRASIAU I MOKYKLA (...) PASKUTINE SAVAITE SUZINAU,KAD NESUSIDARE GRUPE IR TEKS EIT I DARZELI, (...) NUSIVYLIAU SISTEMA SVIETIMO,KADANGI NETUREJAU GALIMYBES RINKTIS KUR VAIKUTIS GALET LANKYT PRIESMOKYKLINE GRUPE.
Jau kažkur rašiau, kad prioritetas steigti priešmokyklines grupes teikiamas ikimokyklinėms įstaigoms. Mokyklose priešmokyklinės klasės - dažnai "gelbėjimosi ratas", norint išvengti etatų mažinimo, mokytojų atleidimo ir t.t. QUOTE MINUSAI,KAD MOKU UZ DARZELI,KURIAM VALGO TIK PIETUS,NES NUEINAM JAU PO PUSRYCIU,O PO PIET PASIIMU,KAD NEMIEGOT GRUPEJ,GALIMYBES DARZELI SUMOKET UTIK UZ PIETUS NERA REIK MOKET UZ DIENA, Kokiam čia mieste? Tikrai yra galimybė nemokėti viso mokesčio už maistą, tereikia parašyti prašymą. Aišku, tokiu atveju daugiau darbo dietologei, buhalterei, jos to kratosi. Nueikite pasitarti su direktore, jei nieko nepešite, teiraukitės Švietimo skyriuje. QUOTE Amrita,2007 01 07, 12:33 jei jūs žinotumėt mano požiūrį į visus šiuos dalykus... na išmokau, išlaikiau ir pamiršau... gal kažkas ir liko.
Aš tai studijavau, kad įgaučiau men reikiamų žinių ir įgūdžių. Dabar visa tai praverčia kiekviename žingsnyje. QUOTE visas gyvenimo periodas mokykloje man primena griežto rėžimo kalėjimą ir aš nenoriu,kad mano vaikas tai pereitų. Visas gyvenimas - vieni išbandymai. Kaip dainavo V.Kernagis, "labiausiai kenksminga gyventi". Bet juk diskutuojam apie Mokyklą namuose  , ar ne?..
QUOTE(klopedija @ 2007 01 07, 13:53) Bet juk diskutuojam apie Mokyklą namuose  , ar ne?.. O aš pasakyčiau, kad Jūs puikiai išsilaikote temos "mokykla namuose" ribose, juk šioje temoje tiek sluoksnių, kai kalbi apie vaiką, "į temą" kartais net kalbos apie kosmosą  , čia vieta kalboms nuo stalo iki meilės
ungrida
2007 01 07, 23:14
QUOTE(klopedija @ 2007 01 07, 13:53) Jau kažkur rašiau, kad prioritetas steigti priešmokyklines grupes teikiamas ikimokyklinėms įstaigoms. Mokyklose priešmokyklinės klasės - dažnai "gelbėjimosi ratas", norint išvengti etatų mažinimo, mokytojų atleidimo ir t.t. Kokiam čia mieste? Tikrai yra galimybė nemokėti viso mokesčio už maistą, tereikia parašyti prašymą. Aišku, tokiu atveju daugiau darbo dietologei, buhalterei, jos to kratosi. Nueikite pasitarti su direktore, jei nieko nepešite, teiraukitės Švietimo skyriuje. Aš tai studijavau, kad įgaučiau men reikiamų žinių ir įgūdžių. Dabar visa tai praverčia kiekviename žingsnyje. Visas gyvenimas - vieni išbandymai. Kaip dainavo V.Kernagis, "labiausiai kenksminga gyventi". Bet juk diskutuojam apie Mokyklą namuose  , ar ne?.. CIA KAUNE
klopedija
2007 01 07, 23:20
QUOTE ungrida,2007 01 07, 23:14 CIA KAUNE  Kaune tikrai yra galimybė mokėti dalį mokesčio už maitinimą. Parašyk a.ž., kokį darželį lankote. Gal ką galėsiu pasakyti  .
Kipsiuke
2007 02 17, 16:37
O man tai labai liudna, kad musu zmones tokie konservatyvus. Netgi sakyciau piktokai jus cia kalbates. Jei neleisi i mokykla - bus aborigenai ir pan. Mano nuomone geriausias variantas leisti i tokia mokykla, kurioje mokosi ne daugiau 10 mokiniu. Deja, tokios gali buti tik privacios arba kaimo...Jei jau tokios nera salia, arba neisveza kisene leisti i privacia mokykla, jau geriau kol sugebeciau mokyciau vaika pati namie. Galima juk ir i visokius uzsiemimus vezioti: dailes mokykla, muzikos mokykla ir pan. Taigi vaikas nebutu atskirtas nuo pasaulio. Man tai atrodo geresnis variantas negu leisti i mokykla, kurioje klasese po 25 mokinius.
klopedija
2007 02 20, 17:48
Vaikų naivumas žavi, suaugusiųjų - gąsdina. Kaimo vaikas, patekęs miestan, sunkiai adaptuojasi, visi pastebi, kad jis kitoks, tyčiojasi iš jo ir žemina (tokia liūda realybė  ). Juo labiau "Robinzonas" iš izoliuotos aplinkos visuomenėje nesijaus geriau, greičiau bus panašus į Mauglį iš džiunglių. Mokyklos nelankymas pateisinamas dviem atvejais: 1. Vaikas neįgalus ar turi kitokių specialiųjų poreikių, jam valstybė skiria namų mokymą. 2. Tėvai tokie turtingi, kad gali privačiai samdytis mokytojus ir mokėti šimtus tūkstančių per metus. Beje, ir pirmu, ir antru atveju vaiko psichologija formuojasi komplikuotoje aplinkoje. Jei neaiški "specialiųjų poreikių" sąvoka, galima padiskutuoti kitoje temoje.
Kipsiuke
2007 02 20, 17:49
oooo ir as noreciau, kad klasese butu ne daugiau kaip 15 vaiku, bet jau kaip yra, tai jau taip, ka padarysi, bet auginti namie, niekada minties neturejau
Man irgi nepatinka daugelio cia pasisakanciu tonas  Jei kas nori vaika mokinti namuose, tegu mokina, ne jusu gi vaikas... O gal pavydit, kad vieni sau gali tai leisti, kiti ne... Taigi nebutinai isvis neleist vaiko i mokykla, dazniausiai zmones masto apie pradinuko mokyma namie. Nors as tai manau, kad pakanka vaika iki mokyklos lavinti namie ir bureliuose.
QUOTE(beata777 @ 2007 02 17, 17:37) O Jūs, matyt, tokia kaip visi ???? Jūs, aiškai matosi, visus mylite, dėkinga esate tėvams, puikiai socializavotės ir šiaip malonu bendrauti su Jumis ??........ Tai ką gi Jūs išmokot mokykloj Atleiskit, bet jei Jūsu nuomone mokykla yra puikus būdas vaikam mokytis bendrauti (aš galvoju, kad mano mergaitei visai šauniai sekasi ir mokykloj, bet aš labai gerbiu žmones, kurie sąmoningai ieško ir alternatyvių būdų), tai siūlykite savo nuomonę prieš tai nenušovusi pašnekovo ...
klopedija
2007 02 21, 17:38
QUOTE RutaT,2007 02 20, 22:49 Man irgi nepatinka daugelio cia pasisakanciu tonas Normalus tonas  , tiesiog nuomonės kardinaliai priešingos. Žinoma, gerai būtų apsieiti be šaudymų-atsišaudymų. QUOTE O gal pavydit, kad vieni sau gali tai leisti, kiti ne... Nematau ko pavydėti  . QUOTE norako,2007 02 21, 10:31 Atleiskit, bet jei Jūsu nuomone mokykla yra puikus būdas vaikam mokytis bendrauti
Mokykla tikrai turi pritvinkusių šunvočių (atleiskite už išsireiškimą), tačiau ji moko ne tik prasto bendravimo, bet ir gerų dalykų  . Mūsų švietimo sistema tokia, o ne kitokia. Ją reglamentuoja įstatymas, kurio privalu laikytis, kaip ir visų kitų įstatymų. Beje, Specialiojo ugdymo įstatymas ir įvairūs poįstatyminiai aktai numato kaip kurias išlygas. Jomis galima pasinaudoti, kai etninės, religinės, rasinės gyvenimo vertybės (o tai - t.p. specialieji poreikiai) stipriai skiriasi nuo daugumos visuomenės narių. QUOTE siūlykite savo nuomonę Aš šioje diskusijoje įžvelgiu nenorą apsvarstyti nuomones žmonių, kurie "verda toje košėje", t.y. švietimo darbuotojų. Jeigu sakoma, kad "yra taip", tai apgalvokit ir ieškokit būdų, metodų, priemonių, kaip juos išnaudoti savo siekiams.  Domėkitės, klausinėkite, sulauksite tikrai gerų patarimų ir naudingos informacijos  .
Kipsiuke
2007 02 21, 23:51
QUOTE(norako @ 2007 02 21, 12:31) O Jūs, matyt, tokia kaip visi ???? Jūs, aiškai matosi, visus mylite, dėkinga esate tėvams, puikiai socializavotės ir šiaip malonu bendrauti su Jumis ??........ Tai ką gi Jūs išmokot mokykloj Atleiskit, bet jei Jūsu nuomone mokykla yra puikus būdas vaikam mokytis bendrauti (aš galvoju, kad mano mergaitei visai šauniai sekasi ir mokykloj, bet aš labai gerbiu žmones, kurie sąmoningai ieško ir alternatyvių būdų), tai siūlykite savo nuomonę prieš tai nenušovusi pašnekovo ... nepamirskit, kad mes cia bendraujame virtualiai, ir gyvenime, as net nebuciau sugebejus, taip issireikst savas emocijas, todel tai su mano issilavinimu nieko bendro neturi, gaila, kad taip mastot.... bet siaip pasitaisysiu, tiesiog labai kraujas uzvire skaitant sia tema, ir taip issakiau savo jausmus man jau taip buna, jei skaitau tema nuo pradziu iki galo, tai jau parasau i ja is sirdies...... bet jau kadangi kelis kart pasikarsciavau, pasistengsiu pasitaisyt Papildyta:QUOTE(RutaT @ 2007 02 21, 00:49) Man irgi nepatinka daugelio cia pasisakanciu tonas  Jei kas nori vaika mokinti namuose, tegu mokina, ne jusu gi vaikas... O gal pavydit, kad vieni sau gali tai leisti, kiti ne... Taigi nebutinai isvis neleist vaiko i mokykla, dazniausiai zmones masto apie pradinuko mokyma namie. Nors as tai manau, kad pakanka vaika iki mokyklos lavinti namie ir bureliuose. sia tema galejai perskaityt ir nuo pradziu cia snekama daugiausia apie tai, kad isvis neleist vaiko i mokykla, o ne iki mokyklos nes iki mokyklos, nieko blogo ir as nematau, jai niekur neina, nors savo vaika tai vedu, neziurint i tai kad i darba dar toli grazu neketinu grist.....materialiai gyvenam gana neblogai, todel toki dalyka tikrai galeciau sau leist, bet  toks mano isitikinimas o Lietuvos istatymus zinote, todel manau, kad mes cia bergzdziai diskutuojame.... keista tik, kad zmones bando israst dvirati, kai jis jau israstas.....
QUOTE(beata777 @ 2007 02 22, 00:51) Aš nepamirštu, kad bendraujam virtualiai (kodėl tai pasiteisinimas???), bet net ir virtualiai stengiuosi kalbėt taip, kaip kalbu, taigi logiškai reaguoju į Jūsų emocijas. Aš irgi galvoju, kad mokykloj yra daug gerų dalykų ir yra blogų, na kaip ir visur, aš tik noriu pasakyti, kad jei "ginantis" mokyklą "šaudys" ir pan. tai tikrai niekas į tokią nuomonę neįsiklausys, tai sukelia priešingą ir negatyvią reakciją, tai tiek. Ši nuomonė, beje, nepakeitė mano nuomonės, bet diskusijai tai tikrai nepadeda. Beje, norėčiau pasakyti, kad temoje nuo 7 metų irgi yra ši tema (deja, jos nesujungtos, bet gal visiems, skaitantiems čia, bus įdomu pasiskaityti dar daugiau šia tema). Papildyta:QUOTE(beata777 @ 2007 02 22, 00:51) :bet siaip pasitaisysiu, tiesiog labai kraujas uzvire skaitant sia tema, ir taip issakiau savo jausmus man jau taip buna, jei skaitau tema nuo pradziu iki galo, tai jau parasau i ja is sirdies...... Ir man taip kartais būna (aš irgi emocijų žmogus), bet taip galima ką nors ir įžeisti, todėl aš laaabai stengiuosi būti santūresnė
Zhvirblis
2007 02 23, 23:01
Aš taip pat žinau apie tą bendruomenę ir nesu linkus jos pasmerkti. Daugumos argumentai prieš buvo, kad vaikas nebus sociume ir neišmoks socialinių įgūdžių. Bet juk kalbama ne apie tai, kad tėvai jį mokins po darbo arba vietoj darbo, vienui vieną ir t.t. Ten ir yra tėvų bendruomenė, taip pat ir vaikų, tėvai pasikeisdami dirba mokytojais. Man tai įdomu, nemanau, kad tai kažką luošina, traumuoja ar suteikia išskirtines sąlygas, o ir tikslas jų plėsti pasaulėžiūrą, o ne atribot vaikus.
Man atruoda neleisti vaika i mokykla - tai absurdas.
Agninga
2007 03 01, 01:12
Pačiai mokinti vaiką namuose, - manau reikia turėti tam tikros kvalifikacijos. Jei turi, - o kodėl gi ne ?
|
|