Crystalline
2006 03 29, 22:08
Kuo rengiate savo metinukus- trimetukus? Kaip žinome, tokio amžiaus mažyliai aktyviai mokosi valgyti, lauke tyrinėja aplinką, todėl ir rūbelių reikia nemažai, o ir papuošti norisi. Kaip rengiate vaikiukus namie, kaip puošiatės eidami į svečius ir pan.? Kokie rūbeliai praktiški? Kiek jų turite? Sezoniniai mažylių rūbai: ar perkate 1-am, ar 2-iem sezonams? Ir visa kita Jūsų patirtis...
Mums nepakeičiamiausias rūbelis - bodžiukas (glaustinukas): prilaiko pampersiuką, neišsipeša. Namie dienai ant bodžiuko rengiamės arba kombinezoną (kelnytes su petnešėlėmis) arba plonas medvilnines kelnytes (namie visada karšta), ansamblį užbaigia  storesnės medvilninės kojinytės su ABS. Nakčiai irgi dėvime bodžiuką ir šliaužtinukus - maniškė absoliučiai netoleruoja būti apklota, gali nors visą naktį šokinėti ir ją klostyti, iš karto nusikloja nors tu ką, taigi su šliausžtinukais labai patogu, nereikia papildomai kojinyčiu mautu, nėra jokių gumų kurios spaustų. Tik va mano didžkiukės ūgis jau virš 90 cm, taigi šiek tiek problematiška gauti tokių didelių šliaužtinukų. Tiesa kai galutinai atsisveikinsime su pampersais teks atsisakyti ir bodžiukų ir šliaužtinukų ir rinktis tokius rūbelius iš kurių galima greitai išsilaisvinti Išeigai turime pora suknyčių, labai mažoji jas mėgsta, vaikšto tokia išdidi ir vis į veidrodį žvilgčioja. O apskritai, pirkdama drabužėlius labiausiai kreipiu dėmesį į sudėti: apatinius rūbelius renkuosi tik 100 proc. medvilnės, o ir kitus - arba grynai medvilninius arba tik labai mažai sintetikos turinčius.
Va saulutė dažniau pašviečia ir aš galvoju kokį kepuriuką pavasariui pasidairyt. Kai buvo dukrytė iki metukų, tai labai ausytes saugojom, vis rinkdavomes tokias uždaresnes kepurytes, kad ausytes gerai dengtų. O kaip dabar? Gal kokią skrybelaitę galėčiau nupirkti? Kuo dengiat mažųjų galveles, mamytės?
mano sūnus turi skirta visa spinta,kurioje 5lentynos ir jos visos užimtos jo rūbeliais ,dar pilna tokių kuriuos esu supakavusi per didelius.Dažniausia perku vienam sezonui.Pats svarbiausias mums bodikas,beje jau sunku rasti jo dydžio,nes visi mažiukai.Bet kol mažylis vaikšto su pampersais tai mums jis laaabai geras.Batukų turi visiems sezonams po 2poras.Labai gerai ypač kai kieme šlapia ir purvas visur,nes į keimą einame po 2-3kartus,tai kurie sušlampa padžioviname ir dedamės sausus Kai vaikai pradeda vaikščioti jiems svarbu viska kieme ištirti išbandyti,tai žinote kaip jie ir jų rūbai po lauko atėjus atrodo
QUOTE(VILGRA @ 2006 03 31, 10:07) Pats svarbiausias mums bodikas,beje jau sunku rasti jo dydžio,nes visi mažiukai.
Vilgra, o kur randat didesnių bodžiukų? Mus dabar aktualus 92 d., bet jau ir 98 neperdidelis  .
Crystalline
2006 03 31, 17:03
Aš taip pat stengiuosi, kad drabužėlių sudėtyje būtų kuo daugiau natūralaus pluošto. Namie dėvime golfukus- turime apie 10 plonesnių ir storesnių- ir krūvą pėdkelnių, kelnyčių bei megztukų. Jau turime bent trejas apatines kelnaites, tai sūnelis mėgsta su jomis būti, nors sauskelnes naudojame. Į bodžiukus nebetelpame, bet naktį dėvime ištisinę kombinezono tipo pižamą su pėdutėmis- tikrai labai patogu, ypač kai naktį vaikas nusikloja. Žiemai buvau numezgusi šiltas vilnones kelnytes ( sūnelis daugiausia sėdėjo vežime arba rogutėse), dabar matau, kad kitą sezoną be kombinezono kelnyčių neišsiversime. Dėl kepurių- esu girdėjusi nuomonę, jog vaiko ausytės lauke bent iki 3 m. turėtų būti dengiamos, ypač tokiame vėjuotame krašte kaip pajūris.
Paranormali
2006 04 02, 00:12
 Na ka perku tai tik medvilninius rubelius, maikutes ilgom rankovytem, namie visada trenigines kelnytes.........ir maikutes,,,,,,, Labai nemgsta megztuku su uztrauktukais. Visus atitraukia, tai stengiuosi ju vengti. o turejom toki megstuka, tai jis sauke jog jis ja kanda, nes sudetyje buvo vilnos. ir rengdavau ne ant nuogo kunelio
Laimuška
2006 04 02, 07:55
Na čia visiškai ne į temą, bet helly ir fleita, kokios jūsų dukrytės man panašios viena į kitą
QUOTE(helli @ 2006 03 31, 11:16) Vilgra, o kur randat didesnių bodžiukų? Mus dabar aktualus 92 d., bet jau ir 98 neperdidelis  . Aš dar ankščiau prisipirkau NORFOS parduotuvėje iki 96cm buvo,bet juos iškart visus išpirko..bet čia vilniuje/karoliniškėse/tai nežinau kaip kitur..o visur ieškojom,firminėse parduotuvėse išvis nėra tokių didelių ,dar Maximose pirkausi be rankovyčiu tai,beveik 10vnt buvau pasiemusi,o ir kainavo po 1,99lt tik dydis didžiausias buvo 89-90cm.Dabar bėda ir mums,nes mums jau didesnių reikia,o niekur nebėra pirkti
ramunių mergaitė
2006 04 02, 18:26
QUOTE(helli @ 2006 03 31, 10:16) Vilgra, o kur randat didesnių bodžiukų? Mus dabar aktualus 92 d., bet jau ir 98 neperdidelis  . QUOTE(VILGRA @ 2006 04 02, 17:02) Aš dar ankščiau prisipirkau NORFOS parduotuvėje iki 96cm buvo,bet juos iškart visus išpirko..bet čia vilniuje/karoliniškėse/tai nežinau kaip kitur..o visur ieškojom,firminėse parduotuvėse išvis nėra tokių didelių ,dar Maximose pirkausi be rankovyčiu tai,beveik 10vnt buvau pasiemusi,o ir kainavo po 1,99lt tik dydis didžiausias buvo 89-90cm.Dabar bėda ir mums,nes mums jau didesnių reikia,o niekur nebėra pirkti  Bodžiukų iki 92 dydžio dar galima nusipirkti, juos perku Akropolio vaikiškų prekių pard. arba maximoj. Bet didesnių, nepamenu ar mačiau... Išvada - jau reikia pratinti vaiką ant puoduko Mūsų mėgiamiausi rūbai nuo gimimo: bodžiai ir pėdkelnės. Iki šiol. Bet kai pradėsim sėstis ant puodo reiks keisti garderobą. Labai nemėgstu vaiką rengti kelnėm su petnešom. Turim begalę liemenių  , bet jų beveik nenešiojam. Dažniausiai rengiu vaiką trikotažiniais rūbais, kad būtų laisvi, neribotų judesių, gerai kvėpuotų oda... Rengiamės, turbūt, taip, kaip dauguma Manau tokio amžiaus vaikui reikia turėti kuo daugiau, kad ir prastesnių, negražesnių rūbelių, kad per dieną galėtum be galvos skausmo perrengti po kelis kart.
pas maniske drabuziu pilna jos spintele ir dar visur primetyta  Mergina daug daugiau turi drabuziu nei tevai mes apsipirkinejam maximoj, rimi kai buna ispardavimai ar kokios akcijos
QUOTE(Laimuška @ 2006 04 02, 08:55) Na čia visiškai ne į temą, bet helly ir fleita, kokios jūsų dukrytės man panašios viena į kitą   gražuolytės
Laimuška
2006 04 03, 15:41
Tikrai taip
Buriuke
2006 04 03, 18:41
Pats patogiausias drabuzis tai bodikas, turim ju nemažai trumpom ir ilgom rankovėm  Po to apmaunu pėdkelnes, aprengiu bliuzoną ir užmaunu treningines kelnytes, nes kitaip nusimauna pėdkelnes  ir apaunu tapkutes Eidami į lauką apsirengiam kombinezoną
QUOTE(VILGRA @ 2006 04 02, 17:02) Aš dar ankščiau prisipirkau NORFOS parduotuvėje iki 96cm buvo,bet juos iškart visus išpirko..bet čia vilniuje/karoliniškėse/tai nežinau kaip kitur..o visur ieškojom,firminėse parduotuvėse išvis nėra tokių didelių :
Keletą 98 dydžio esu nučiupusi Hiper Rimi, dar būna Riki, bet ir ten ir ten reikia užtaikyti ant naujų prekių užvežimo. QUOTE(elyte @ 2006 04 02, 18:26) Bodžiukų iki 92 dydžio dar galima nusipirkti, juos perku Akropolio vaikiškų prekių pard. arba maximoj. Bet didesnių, nepamenu ar mačiau... Išvada - jau reikia pratinti vaiką ant puoduko Va va ir aš apie tą patį galvoju, kad čia jau ženklas prie puoduko rimčiau pratintis. Mes šioje srityje jau nemažai pažengę, bet dar truputuką trūksta, kad visiškai atsisakytume pampersų. Beje maniškė pagal savo amžių yra didesnė nei maksimalus standartas ("išlenda" virš viršutinės procentilės  ) todėl ir susidūrėm su bodžiukų problemėle. QUOTE(Laimuška @ 2006 04 02, 07:55) Na čia visiškai ne į temą, bet [color=blue]helly ir fleita, kokios jūsų dukrytės man panašios viena į kitą  Pas abi labai išraiškingos šypsenytės
Rencike
2006 04 04, 17:45
Bodžiukai geriausi, kol pats nesiprašo ant puoduko, nes po to problemos su atseginėjimu  , didesnių bodžiukų 98 cm, esu pirkusi Savanorių Thome Philipse. O mes namie nešiojame atiduotus draugių ar giminių geresnius rūbelius, o pasipuošimui nusiperki keletą naujų parduotuvėse. Einant į lauką stengiesi aprengti gražesniais, bet parėjus visi eina į skalbinių dėžę, ypač kai toks oras  .
QUOTE(Rencike @ 2006 04 04, 17:45) Bodžiukai geriausi, kol pats nesiprašo ant puoduko, nes po to problemos su atseginėjimu  , didesnių bodžiukų 98 cm, esu pirkusi Savanorių Thome Philipse. Ačiū už naudingą informaciją. Žinosim dar vieną "tašką"
inkunai
2006 04 07, 21:49
Didesnių bodžiųkų kartais būna ir Rimi, bet labai jau greit jų susegimai išplyšta  O mes jau turim ir keletą "vyriškų" maikučių, nes jeigu netyčia nespėja ant puodo, tai tenka visą perrengti  O į kiemą esu nuprikusi neperšlampamas plonytes kelnes, jos kvėpuoja, bet drėgmės nepraleidžia  Nereikia visko skalbti, nes maniškis padauža, mėgsta pasėdėti kokioj baloj  O šiaip stengiuosi neapsikrauti rūbais, geriau dažniau išplauti, vis tiek labai jau greit stypsta
O mes bodžiukų atsisakėm jau anos vasaros pradžioj ir nebepasiilgstam. Kažkaip mažių (na, jau visas savarankiškas vyrukas) rengiu panašiai, kaip ir brolį - apatinė maikutė be rankovių, toliau golfas ar marškinėliai ir megztinis. Na, ir kelnės, aišku  Mažiui mėgstu kelnes su petnešom, bet dažnai rengiu ir normalius džinsiukus. Daug drabužėlių paveldėjo iš brolio. Perkant visad žiūriu sudėtį - man įtinka tik medvilnė arba vilna (čia megztiniams, kuriuos abiem mezgu pati). Šiuo metu intensyviai mokomės ant puodo, tai namie pagrindinis drabužis - maikutė ir kojinės. Visus kitus (kelnaites, kelnes, pėdkelnes) nusirenginėja po 10 kartų ir galų gale vistiek laksto nuogas. Bet pas mus šilta, tai ne problema Čia kažkuri rašėt, kad iki 3 metų vaikų kepurės turi būti su dengtom ausim  Tai mano tiek vienas užaugo, tiek kitas dabar auga, bet kai temperatūra ore virš 5 laipsnių šilumos (nesenai ir prie 2-3 laipsnių pataikėm), abu eina be jokių kepurių. Aišku, jei nesloguoja ir ne viesulas. Ir neturim jokių problemėlių. Na, vasarą tai nuo saulės nešioja.
Paranormali
2006 04 07, 23:04
 O mums bodziukai nepakeiciamas dalykas miegant jei migdau su pizamos virsumi, tai ryte  Nes Skirmantas igudo nusiimti pampersa, o jei mamytei iseju i darbuka, aukle dar miega, tai vazda randa ryt tikrai ne koki
Gitacka
2006 04 08, 08:03
QUOTE(VILGRA @ 2006 04 02, 19:02) Aš dar ankščiau prisipirkau NORFOS parduotuvėje iki 96cm buvo,bet juos iškart visus išpirko..bet čia vilniuje/karoliniškėse/tai nežinau kaip kitur..o visur ieškojom,firminėse parduotuvėse išvis nėra tokių didelių ,dar Maximose pirkausi be rankovyčiu tai,beveik 10vnt buvau pasiemusi,o ir kainavo po 1,99lt tik dydis didžiausias buvo 89-90cm.Dabar bėda ir mums,nes mums jau didesnių reikia,o niekur nebėra pirkti  gariunuose pasiziurinekit ten ivairiausiu dydziu 98 tai tikrai yra didesniu nezejau;) ir gan neblogai nesiojasi nes kur rimi ir pan prekybos centruose pirkdavau tai po poros skalbimu prekine isvaizda prarasdavo:)
Crystalline
2006 04 10, 17:54
QUOTE(inkunai @ 2006 04 07, 23:49) Didesnių bodžiųkų kartais būna ir Rimi, bet labai jau greit jų susegimai išplyšta  O mes jau turim ir keletą "vyriškų" maikučių, nes jeigu netyčia nespėja ant puodo, tai tenka visą perrengti  O į kiemą esu nuprikusi neperšlampamas plonytes kelnes, jos kvėpuoja, bet drėgmės nepraleidžia  Nereikia visko skalbti, nes maniškis padauža, mėgsta pasėdėti kokioj baloj  O šiaip stengiuosi neapsikrauti rūbais, geriau dažniau išplauti, vis tiek labai jau greit stypsta  O kur perkate neperšlampamas kelnytes, ar jos kombinezono tipo, t.y. su petnešėlėmis?
Sakykite, mamos, o kaip Jus savo mazylius prie juros vezate? Kuo aprengti mergaite, kad smeliuko nebutu pilnas uzpakaliukas? be to, kaip bus su pamperiu... Kzkaip neisivaizduoju maziuko vaiko sauleje su pamperiu...
QUOTE(Lali @ 2006 04 12, 19:15) Sakykite, mamos, o kaip Jus savo mazylius prie juros vezate? Kuo aprengti mergaite, kad smeliuko nebutu pilnas uzpakaliukas? be to, kaip bus su pamperiu... Kzkaip neisivaizduoju maziuko vaiko sauleje su pamperiu...  Mes karts nuo karto prie juros vaziuojam,kai buvo 9 menesiai,pleze uzdedavau triusikiukus ir sededavo sau ji ant smelio,jai kur smeliuko prilenda,tai gali greitai nuplauti,ne problema!(tik triusikiuku daugiau pasiimti reikia,kad nevaiksciotu apsisisiojusi)Aisku vaikui fainiausia nuogam,taip irgi laksto,tik kuneli visa gerai istepu,kad nenudegtu sauleje,arba maikute plona uzdedu.
pas mus jau kaip pas didelę panelę  triusikėliai, pėdkelnės, kelnės/sijonai/kombinezonai, bliuskytės, golfiukai, megztukai. tik va problema, kad einant į darželį visko tiek daug reikia  išsipurvina, sušlampa, o kasdien neskalbsi gi. o dar kai kas ir neišsiskalbia... atrodo, pilna spinta, o vis tiek nerandi nieko, kai reikia... o prie jūros su pampersu tai tik kūdikiuką visai gali laikyt, didesnis jau nesąmonė. tik su triusikėliais
Crystalline
2006 04 21, 20:22
QUOTE(Lali @ 2006 04 12, 20:15) Sakykite, mamos, o kaip Jus savo mazylius prie juros vezate? Kuo aprengti mergaite, kad smeliuko nebutu pilnas uzpakaliukas? be to, kaip bus su pamperiu... Kzkaip neisivaizduoju maziuko vaiko sauleje su pamperiu...  Rūbeliai-šviesūs, medvilniniai: kelios kelnaitės, skarytė, maikytė trumpomis, pečius dengiančiomis rankovėmis, galima įsimesti ir ilgomis, jei ilgiau būsit pliaže. Rankšluostis- būtinai, neprošal ir gėlo vandens butelis rankytėms nuplauti ( aišku, čia jau priedas prie garderobo)
Praitais metais tai plikutė pajūry ropinėjo, kažkaip nelaimių nepasitaikydavo, važiuodavom pavakarėm, tai saulė negasdindavo. O šiais metais su triusikėliais medvilniniais turbūt vaikštinės jau, turim ir maudimuką, bet nžn, jis sintetinis, tai nelabai norisi jį dėti.
Crystalline
2006 08 24, 08:34
Ar mėgsta Jūsų vaikučiai berniukai prie kelnyčių prisegamas petnešas? Mano, deja,
daivajazz
2006 08 24, 13:54
Bodžiukai buvo  kol vaikščiojo su pamperiu, nuo pavasario juos sudėjom į maišelį. O pats pats rūbas maniškės tai sarafanai, į lauką einam su kelnytėm (su sijonais kažkaip nepatogu), o į pležą - maudymuisi turi maudymuką, o ant smėlio su kelnytėm (triusikiukais), man nelabai žiūrisi kai vaikai ropinėja po smėlį plikais upskaliais, prilenda smėlio ir t.t.
Didžiausia rūbų problema, kai einam į darželį, nes aš neskalbiu kiekvieną dieną, o rūbų kiekvienai dienai reikai vis kitų, nes išsitepa, o jei dar nori kur nors nueiti  . Mano mažoji rūbų turi daugiau negu aš.
garbaniukee
2006 12 17, 10:33
Koks Jūsų vaiko nuo 1 iki 3 metų garderobas?Kas jums patogiausia, ką nešiojate dažniausiai, gal būt ko nors neužsidėjote nei karto? Kasdieniniai ir išeiginiai vaikučių rūbai. Turime daug dovanotų rūbų ir ne viską pavyksta suderinti. o kai kas tiesiog šiaip nelabai patinka. tai ir ne viska nešiojame. O ir ne visomis progomis turime ka apsirengti. Būtų labai naudinga Jūsų patirtis
sandra00
2006 12 17, 20:32
na mano dukra turi gana nemažai drabužėlių,daug atidavė,daug pridovanojo. bet daugelio ir neteko panaudoti,paprasčiausiai jie jai netinka,turi suknelių vasarinių kurios dabar tik tik, na aišku vasarą bus mažos ir nebereikalingos  tas pats ir su kitais drabužiais. nieko negali tokiam vaikui pirk ar išpadavimų metu,ar šiaip,nes paprasčiausiai atėjus laikui nešiot tą drabužiuką jis jau gali būt nebetinkamas na naminių drabužiukų turim gana nemažai,nes kasdien tenka ją perrengti,per dieną kartais net kelis kartus,tai apsipila,tai išsitepia.. namie laksto su giedrytėm,kelnytes maunu retai.
garbaniukee
2006 12 18, 09:24
dar norejau paklausti, ar vis dar nesiojate bodžius, ar paprastas maikutes?
ir kaip dažnai atnaujinate vaikučio garderobą? ar kai pastebite, kad ko nors trūksta? ar tiesiog reguliariai vis ka nors gražaus radę nuperkate?
jurgixe
2006 12 18, 09:42
as tai irgi kartais pagalvoju,kad turiu savo mergaitem daug graziu rubeliu,kurie yra atrodo grazus man,bet mergaites ne taip jau ir puola juos deveti,nes matomai nera patogus jom.pvz man grazus dzinsiniai sijonukai ir sarafaniukai,bet jos mieliau devi paprastus sijonukus.juose nera sagteliu ir sagu tai lengviau uzsidet
sveika, mano sūnus turi tikrai daug rūbų ir net labai,o kalbant apie dovanotus drabužius tai tokių turėjom,gal tik kai naujagimis buvo,dabar aš pati prašau,kad rūbų NEdovanotu. Man labai praverčia maikutės ilgom rankovėm,daug kojinių ir pižamos labai svarbu.Kelnės taip pat.Pedkelnes nešiojam tik tada kai einam kieman ar kur važiuojam,namie jų nenešiojam,nes man asmeniškai labai su jom nepatogu būdavao kai buvau maža tai ir vaikui nededu.
Ice tea
2006 12 19, 11:34
Mes tai nesiojam bodziukus, pedkelnes, kelnytes arba kombinzonus, bliuskytes ar megztukus. Zodziu nieko ypatinga, bet patogu ir vaikui, ir mamai. Turim ir tokiu rubeliu, kuriu nei kart nesam uzsideje ir tikrai nesidesim ir jie yra dovanoti  Todel tikrai vaikams dovanoti rubeliu nereikia, tuo labiau jei pats neturi vaiku. Verciau duoti teveliams pinigeliu, kad jie nupirktu Darzelyje labai einamas rubas yra bliuskutes, nes kas diena ant pilvo parsinesam ir sriubos  Del pedkelniu, tai gal ir nelabai patogu, bet mes nesiojam ir kol kas nera priekaistu is vaiko. Mes po namus tai tik su pedkelnem ir bliuskute saltu metu lakstom, nes kelnes jis kazkaip maunasi zemyn, arba rankas i kisenes kisa ir taip mauna. Zodziu reikia ziureti i vaiko norus ir ji stebeti. O apsipirkinejam mazdaug kas sezona arba kai jau matau, kad laikas pagal ugi
giedrag
2006 12 19, 13:39
Mes turim daug paveldėtų rūbų, taip kad apsipirkinėju aš labai retai. Kasdien lakstom su bodžiukais (nes vis dar su sauskelnėm) ir pėdkelnėm. Nepastebėjau kad vaikui būtų nepatogu su jomis. O svečiams turim suknyčių ir sarafaniukų.
raganiukė78
2006 12 19, 13:48
mes nešiojam viską, ką randam spintoj. nes dažniausiai perku drabužius tam sezonui ir kad užtektų keliems mėnesiams. o papildau, kai jau išauga. arba randu kažką gražaus (labai retai). tai ir bodžiukai (tik į lauką, nes namie ir taip šunta su pampersu), ir maikutės. ir pėdkelnės ir pora kombinzonų, ir daug megztukų žiemą. nes kasdien reik keisti, kartais po du sykius. taip pat koinytės pižamos ir panašiai. šventinį kostiumą turim 1 (neskaitant šiaip gražių rūbelių. bet juos uždedu ir šiaip kur važiuojant) tai tik priderinam ar marškinukus ar bliuzioniuką. na ir batai batai (žieminiai, basutės ir tapkutės). vasarai aišku turim daugiau
Nešiojam bodžiukus, maikių dar nededu. Kažkaip žiemą jaučiuosi geriau žinodama, kad niekas nesulips į viršų  turim krūva bliuzoniukų - terlos esam, tenka keisti kasdien, panašiai ir su kelnėm. Keletas mgztukų. Keletas išeiginių rūbų. Šiaip atrodo lyg ne daug, bet komoda pilna. Pižamų mum kažkaip daug sueina, ne vis sugeba ištepliot, tai su pienu sulaisto
vyšniux
2006 12 19, 13:54
O man svarbu,kad rubelis butu ne tik patogus,bet ir grazus.Ar namuose ar iseigai stengiuos mergaite rengti taip,kad aki trauktu  .Siaip daugiausia turim ivairiu bliuskyciu,suknyciu ir pedkelnyciu.Beja,labai kreipiu demesi i audinio sudeti  tikriausiai pagrindinis kriterijus turi buti,kad rubas butu medvilninis.Nors turim vienus dzinsiukus,plono dzinso,kurie tarsi priaugo  jau tokie mieluciai,kad itin daznai juos devim.Bet is dzinsiniu rubu jie vieninteliai,kuriuos devim  .
vysniux,pritariu tau,kad rubai turi buti medvilniniai,jokios sintetikos  bent jau musu garderobe taip...bodziuku mes nebenesiojam,turime daug maikuciu ilgomis rankovemis ir bliuskuciu.po namus sunelis vaiksto su kelnemis ir bliuzonu,nemegsta pedkelniu,jas dedu tik kai i lauka einame.iseigai turi pora graziu marskiniu  megztukai,kelnes ir kombinzonai taip pat devimi.tiesa,garderobe atsirado ir triusikeliu  mat pratiname sysiuka daryti i puodeli,tad namie nededame pamperso,tik triusikelius ir kelnes. pritariu,kad garderoba vaikui turi pirkti tevai,nes tik jie zino,kas geriausia ir ko reikia vaikui
EDARDOVE
2006 12 19, 22:29
As pritariu,kad musu aukseliu  rubeliai butu geros kokybes ir medvilniniai.Dovanoti,kaip taisykle netinka.Zieminiai tinka tik vasara,o vasariniai atvirksciai.
Borderline
2006 12 19, 23:26
Sveikos. as ypatingo grozio kazkaip nepaisau, pirmiausia ziuriu kad patogu butu. drabuzeliai tik medvilniniai. namuose maunu pedkelnes, velku bodziukus, palaidinukes, naminius batukus apaunu, butinai seilinuka (be jo ne is vietos) uzrisu. iseiginiu neturim!!!
beje merginos, rubai nededami, o velkami. cia kai kuriu pasisakymuose taip akis bado tas "dedu".
mano vaikas turi gana daug rūbelių.namuose apmaunu pėdkelnes,džemperiuką arba golfytę ir tapkutes.maikių dar nemaunu,man bodziukai patikimiau atrodo ypaš atšalus orams,o išeiginius turim du kostiumėlius. o dėl garderobo atnaujinimo,tai dažniausiai perkami yra bodziukai,nes mano pana labai greitai juos išauga.
Mano pupai dar tik sukako metukai ir mes dar nesiojam bodziukus  Namuose laksto su pedkelnem,kelnem ir pailaidinuke arba suknute,jei buna saltoka dar apvelku megztuka,apaunu medziagines arba megztas tapkutes. Siaip rubeliu isties turime daug.Kai ka pirkome,kai ka padovanojo ir atidave.Nemazai rubeliu net neuzsidejome,arba uzsidejome bet vos kelis kartus,nes labai greit isaugo.
Sveikutes. Savo panickai velku bodziukus tik einant i lauka ar iseigai. Namuose devi maikutes ir sortukus, nes pas mus labai silta. Dar liko rubeliu is vasaros, nes labai negreit augam. Esam is tu mazuliuku. Iseigai turim pora dzinsiuku, pora megztuku ir uztenka. Laukan eiti uzvelku kombinzoniuka ir pirmyn!!! Daug rubeliu, kurie dovanoti, liko nesunesioti arba man nepatiko, tai atidaviau draugems.
allegro
2006 12 26, 18:01
Na mes neseniai peržengėm 3metų slenkstį,bet rūbų sferoje pasikeitimų lyg ir nebuvo. Nešiojam ne tik patogius,bet ir gražius rūbelius,stengiuos,kad augdamos suprastų,kad visur ir visada reikia būti gražioms. Mėgstu,kad jie būtų lengvai plaunami, patogiai aprengiami. Šiaip drabužėlių turim tikrai daug. Perku padėvėtuose, perku iš forumiečių įvairiausių grožybių, retai kada perku naujus. Iš naujų būna avalynė, striukės,kartais kepurės kokios įdomesnės.
Mes namuose irgi vilkim bodžiuką, bliuzoniuką, pėkelnes ir treningines kelnytes. Labai nemėgstu kombinzonų - t.y. kelnių su petnešom, nors daug kam atrodo, kad jie patogu. Mėgstu rengti berniukiškai, "vyriškai" t.y. nelabai patinka visokie viščiukai, paukščiukai ir t.t. ant rūbelių.Taip pat nepatinka pižamos- šliaužtukai, mes vilkim atskirą, dviejų dalių. Garderobą papildom nuolat, vos tik pamatau gražesnį rūbelį, o ir greit išauga iš senųjų.
Mano trimetė žiemą nešioja pagrinde kelnes, džinsus. Bliuzoniukus, megstukus. Maikutes ( kaip pavadinti lietuviškai ? ) po rūbais. Perku ilgas, kad neišsinarstytų greit. Turim kelis sarafaniukus, prie jų dedu pėdkelnes. Žieminių kombinezonų nebevelku. Praitais metais dar nešiojo, šiemet nebe. Tiesiog nupirkau ilgą striukę  Kita stirukė trumpa įvairovei Namuose vaikšto su treningiukais ir maikutėm kurios jau nebetinkamos išeti iš namų ( su kokia neišskalbiama dėme, bet puikiame stovyje). Nakčiai pižama ilgom rankovėm (kelnės ir bliuzoniukas), bet plonos, trikotažinės. Šiaip tragedija dėl rūbų, nes jei kažkas nepatinka, tai ir nesideda  Vienas puikias velvetines kelnes turėjau atidėti sesei, nes mergina nebenori jų dėtis. Sako, kad jos juokingos  Man jos gražios, mergaitiškos kelnės ir puikiai darėjo prie kartu pirkto viršaus Batukus geriausia pirkti su ja, nes buvau vienus nupirkusi be jos ir nė karto neapsiavė  : Jai tik 3 metai, kas bus toliau ??? Dažniausiai turim 2 poras kedukų, batelius. Vasarai vienas odines basutes, kitas skirtas lakstyti vandenyje. Praitą vasarą dievino šlepetes (pležankes, kur per vieną pirštą ) Vasarą nešiojo suknytes, šortukus, sijonukus, maikutes su petnešom ir paprastas. Kol buvo mažesnė, labai vertinom bodžiukus. Nešiojo ir apatinius bodžiukus ir viršutinius. Labai gerai, neišsinarsto  Labai vertinome, o ir dabar vertiname kelnes su petnešom
Mano vyrukas namie vaiksto su maikute ilgom rankovem ir siltesniu bliuzoniuku (namie nera silta), pedkelnem ir trikotazinem kelnem (mociute prisiuvus). I darzeli leidziu ant maikutes uzdejusi storesne medvilnine maikute ar plona bliuzoniuka ir tamsius plonus sortus ant pedkelniu. Nes grupeje silta, o miegoti eina su 1 maikute. Turim pora plonu megstuku, golfa. Dzinsu ir velvetiniu kelniu. Tuos virsutinius bliuzoniukus ir pedkelnes keiciu kas diena, apatini trikotaza- pagal reikala. Turiu rubeliu tiek, kad mazdaug uztektu savaitei ir nereiketu rankom plaut. Tiesiog sukaupiu ir isplaunu skalbykleje.
|
|