Turiu 5 m. dukrą. Kitais metai pasaulį išvys antras vaikelis. Kaip pripratinti ją prie minties, kad netrukus teks taikytis su įvairiais rūpesčiais, sumažėjusiu dėmesiu, kad reikės viskuo dalintis ir pan. ? Ar nekils pavydo scenų vėliau?
Turiu 5 m. dukrą. Kitais metai pasaulį išvys antras vaikelis. Kaip pripratinti ją prie minties, kad netrukus teks taikytis su įvairiais rūpesčiais, sumažėjusiu dėmesiu, kad reikės viskuo dalintis ir pan. ? Ar nekils pavydo scenų vėliau?
Mano dukrytei taip pat buvo 5 metai kai pasaulį išvydo antroji dukrytė (iki gimdymo nežinojome kas bus). Vyresnėlę mes "apdorojome" per visus 9 mėnesius: visą laiką pasakojome apie busimą leliuką, vakarais ji glostydavo man pilvą ir šnekėdavosi su juo. Gimus antrąjai stengėmės neišskirti: maitinom kai paprašydavo, panešiodavo vyras ją susivystęs ir pan. Jai tokie norai truko neilgai
Musu mergickai irgi buvo penki, kai laukiausi antrosios. Pasakiau ~3 men., ir nuolatos stengiausi po truputi apie tai kalbeti, aiskinti, kaip bus, kai gims lelius. Kad jis bus labai mazutis ir silpnutis, kad jam labai daug reikes demesio, kad mama visada tures su juo buti ir maitinti, ir kad vyresnioji sese tures buti labai savarankiska ir daug ka daryti pati, o kartu su teciu dar ir padeti mamai. Turejome knyga apie nestuma, kur kiekvieno men. nuotraukos buvo, tai ji labai mego ziureti ir lyginti, ar mano pilvas jau toks pats. Zodziu, maziuke jau gana anksti tapo musu seimos nare. Bet po seses gimimo vis tik stresas vyresniajai buvo: atejusi i ligonine net nenorejo i ja ziureti, sedejo kampe susiraukusi
|