Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Pasenusių pažiūrų mokytoja
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 7 metų ir vyresni
ewita
Jau dvejus metus mano dukrai rusų kalbą dėsto pensinio amžiaus mokytoja. Ji labai dažnai nusišneka. Pernai ji labai rimtai aiškino vaikams, kad šiaurije lija žvirbliais, daug kas patikėjo ir labai išsigando. Gal viskas nueitu juokais, bet vakar ši pedagogė (?) pradėjo aiškinti klasėje, kaip reikia auklėti vaikus. Anot jos, vaikus butina mušti ir klupdyti ant žirnių. Ji taipogi papasakojo, kad butent taip auklėjo savo sūnų. mad.gif
Ši mokutoja kiekvieną pamoką vaikams aiškina, kad "viskas turi likti tarp šitų sienų". Kas butent? Tikriausiai tai, kad ji ypač negražiai apkalbinėja koleges, nuteikinėja vaikus prieš jas. mad.gif
Tai vyksta lietuvių mokykloje, rusų kalba dėstoma kaip papildoma, jokių ekzaminų nenumatoma, pažimių nerašo, tik įskaitas. Na o ši mokytoja bando vaikus gąsdinti butent ekzaminais.
Tiesiog nežinau, kaip man elgtis.
Kaja888
Pasidarykit klasės tėvų susirinkimą ir nuspręskit, ar norit, kad jūsų vaikus mokytų pensijinio amžiaus ir nusišnekanti mokytoja, ar ne.Paprašykit, kad pakeistų mokytoją.Jūs turit tokią teisę.
Šiais laikais ir taip mokiniai sunkiai ,,įkerta" rusų kalbą, o jeigu dar taip atmestinai ir su ,,lyriniais" nukrypimais juos moko, tai manyčiau, kad visai neverta mokytis tos kalbos ir gaišti laiką, tada geriau mokytis vieną užsienio kalbą, bet sustiprintai.
Aš tai nesuprantu, jeigu ta mokytoja tikrai pensininkė, ko ji dar dirba, užleistų vietą jaunai mokytojai g.gif
ewita
QUOTE (laurala @ 2004 10 28, 11:32)

Aš tai nesuprantu, jeigu ta mokytoja tikrai pensininkė, ko ji dar dirba, užleistų vietą jaunai mokytojai g.gif

Aš pati nežinau, kodėl ją darbe laiko. Jinai per pamokas dažnai skundžiasi svekata. Beje, ji vienintelė tokio garbaus amžiaus mokytoja šioje mokykloje. g.gif
ewita
Tiesa, dar norėjau paklausti: kaip įtikinti šią mokytoją, kad jos požiūris į vaikų auklėjimą paseno? Visai galimas dalykas, kad mokslo metų vidury jos neišvarus iš darbo. g.gif
Kaja888
Nu kaip jūs įtikinsit seną žmogų? Nelabai įsivaizduoju rolleyes.gif Nors pabandyt pakalbėt, aišku, galima.Pabandykit išsakyt savo nuomonę, pasikvieskite tą mokytoją ir direktorių ir pasikalbėkit.
O tai ta mokytoja tik vieną klasę turi ar daugiau?Jei daugiau turi klasių, tai jos nieks neišvarys.

Smurka
is pradziu reikia pasikalbeti su ta mokytoja ir kulturingai, nekeliant balso, paaiskint savo poziuri. jei tokios kalbos ji nesupras, tada jau reik pradeti kopti aukstyn - direktorius - miesto svietimo skyrius - ministerija. Kazkurioj stadijoj pades, ypac, jei susikoperuosit del sios problemos ir su kitais tevais
Mami-akė
Manau, visų pirma reikia pasikalbėti su kitais tėvais per susirinkimą. Jeigu dauguma galvoja panašiai, tai išsiaiškinkit, ko jūs norit. Jeigu norit, kad pakeistų, tai auklėtojos klauskit, kaip toliau elgtis. Jei normaliai nepasakys, kas šiais laikais įtikėtina, surinkit tėvų parašus ir keliaukit pas direktorių. Gali būti, kad vidury kelio išdygs pasiūlymas tą mokytoją pasikviesti į tėvų susirinkimą. Kartais tokie pokalbiai, jei tėvai išdrįsta išsakyti,ką galvoja, šiek tiek padeda.
ENIGMA
KATEGORISKAI GRUSTI JA LAUK, NES JEI NE SU SEIP SVEIKATA NEGERAI, BET JAI SU NERVAIS IR PSICHIKA NE KAS... mad.gif
ewita
QUOTE (Smurka @ 2004 10 28, 13:32)
is pradziu reikia pasikalbeti su ta mokytoja ir kulturingai, nekeliant balso, paaiskint savo poziuri. jei tokios kalbos ji nesupras, tada jau reik pradeti kopti aukstyn - direktorius - miesto svietimo skyrius - ministerija. Kazkurioj stadijoj pades, ypac, jei susikoperuosit del sios problemos ir su kitais tevais

Šiandien su šita mokytoja kalbėjo viena močiutė (labai inteligentiška) iš mūsų klasės. Tai sena ragana bandė viską paversti juokais. Dirba jinai ne tik mūsų klasėje, dėsto rusų kalbą visoje mokykloje, taigi kaip siūlote, kalbėsim su direktorium.
Laisvė
Manau, kad geriausia būtų surinkti keletą mokinių tėvų ir kreiptis į mokyklos direktorių. Rusų kalbos mokytojai, ir gana jauni, labai dažnai dirba minimaliu krūviu dėl tokių senų "pirdylų".
Šiaurė

Мне кажется надо сказать прямо учителю. И не надо ходить около g.gif
Andro
Labai įdomu, Ewita, kai sekasi su ta rusų mokytoja?Mano šeštokui panaši situacija su biologijos mokytoja. Ta pila dvejetus visiems bernams, mergaitėms mažina, o tos gi jautruolės, o klasiokai pasipiktinę ir t.t. ir t.t. Buvo toks naujas istorijos mokytojas . Atėjo jaunas, vyriškis ir pradėjo skaitymo būrelį vesti. Prieš tai buvo 5 klasėje bibliotekininkė dėstė ir matyt moteris su pašaukimu. Vaikams labai patiko, mėgo istoriją atrodo tokį neįdomų mokslą. Tai kai mes, kelios mamos persimetėm informacija kad istorikas -" lievas", o per tėvų susirinkimą auklėtoja pamėgino perduoti nuo jo žinią kad vaikai nesimoko istorijos- tai vargšė pasigailėjo išsižiojusi. Pagrindinė mintis buvo- nesitikėkite, kad mes patikėsime jog tik vaikai mūsų kalti, jis pirmiausia turi DĖSTYTI o tik paskui reikalauti ir išviso gali būti kad keli istorikai būtų išaugę jeigu ne tas skaitymo būrelis.O su biologija, tai nežinau, įtariu kad maniškis suorganizavo šiandien, kad per pamoką ,po to kai ji supylė 5 dvejetus- dvejetukininkai išėjo iš pamokos. Ir čia šeštokas. Bet ką gi, šiuolaikiniai vaikai jie laisvi. O va matematikę gerbia, pats mane kankina kad matieką pamokyčiau, džiaugiamės jo pasiekimais abu.Po nedaug bet į priekį. Aš manau kad mokytojai ne šventieji ir nereikia to bijoti jiems pasakyti. Nu man svarbiausia kad vaiko sielos nežalotų. Gal tas dvejetas ir ta neteisybė bei kova prieš ją turės savo naudos- pamatau kad mano vaikis turi kažkokių man nepažistamų charakterio savybių. Dar sakė seniūnas lievas, vis dreba dėl savo pažymių...
dark
Mokytoja pakeist nera jau taip paprasta, kaip gali pasirodyti, bet imanoma. Reiks visos klases tevu noro, ir zygiu pas diektoriu. Jei ji pensininke-tegul sedi namie. O apie vaiku musima siais laikais-tagul pamirsta, gal durna?
Nieko sau
QUOTE(Andro @ 2005 01 28, 23:36)
Labai įdomu, Ewita, kai sekasi su ta rusų mokytoja?Mano  šeštokui panaši situacija su biologijos mokytoja. Ta  pila dvejetus visiems bernams, mergaitėms mažina, o tos gi jautruolės, o klasiokai pasipiktinę ir t.t. ir t.t. Buvo toks naujas  istorijos mokytojas . Atėjo jaunas, vyriškis ir pradėjo skaitymo būrelį vesti. Prieš tai buvo 5 klasėje bibliotekininkė dėstė ir matyt moteris su pašaukimu. Vaikams labai patiko, mėgo istoriją atrodo tokį neįdomų mokslą. Tai kai  mes, kelios mamos  persimetėm informacija kad istorikas -" lievas", o per tėvų susirinkimą auklėtoja pamėgino perduoti nuo jo žinią kad vaikai nesimoko istorijos- tai vargšė pasigailėjo išsižiojusi. Pagrindinė mintis buvo- nesitikėkite, kad mes patikėsime jog tik vaikai mūsų kalti, jis pirmiausia turi DĖSTYTI o tik paskui reikalauti ir išviso  gali būti kad  keli istorikai būtų išaugę  jeigu ne tas skaitymo būrelis.O su biologija, tai nežinau, įtariu kad maniškis suorganizavo šiandien, kad per pamoką ,po to kai ji supylė 5 dvejetus- dvejetukininkai išėjo iš pamokos. Ir čia šeštokas. Bet ką gi, šiuolaikiniai vaikai jie laisvi. O va matematikę gerbia, pats mane kankina kad matieką  pamokyčiau, džiaugiamės jo pasiekimais abu.Po nedaug bet į priekį. Aš manau kad mokytojai ne šventieji ir nereikia to bijoti jiems pasakyti. Nu man svarbiausia kad vaiko  sielos nežalotų. Gal tas  dvejetas  ir ta neteisybė bei kova prieš ją turės savo naudos- pamatau  kad mano vaikis turi kažkokių man nepažistamų charakterio savybių. Dar sakė seniūnas lievas, vis dreba dėl savo pažymių...
*

andro, labai idomi cia tavo nuomone, tai negi uz dyka tavo sunui raso pazymius?? gal is tiesu, jis nesimoko biologijos?
vaiko sielos nezalotu???? kuom zaloja? dvejetais??
tikrai mokytojai ne-sventieji, bet kas sventieji?? deja, tokiu nera..
uzknisa man tokios mamos, kurios net nezino tikros situacijos, bet vis tiek uz savo vaika 'stovi'.....mane mama moke, visada gerbt mokytoja, as ta sekmingai dariau..
voveriukas36
QUOTE(Andro @ 2005 01 28, 23:36)
1. (...) nesitikėkite, kad mes patikėsime jog tik vaikai mūsų kalti, jis pirmiausia turi DĖSTYTI o tik paskui reikalauti (...)
2. (...) įtariu kad maniškis suorganizavo šiandien, kad per pamoką ,po to kai ji supylė 5 dvejetus- dvejetukininkai išėjo iš pamokos (...) Bet ką gi, šiuolaikiniai vaikai jie laisvi. (...) Nu man svarbiausia kad vaiko  sielos nežalotų

1. Nežinau kaip dabar, bet anksčiau būdavo labai akcentuojama, kad moksleivio pareiga - mokytis. Moksleivis PRIVALO mokytis, nepaisant koks dalykas ir kokia mokytoja (-jas) tai dėstytų. Mokytojo PAREIGA išmokyti moksleivį savarankiškai dirbti ir REIKALAUTI.

2. Kyla įtarimas kad supylė dvejetukus už elgesį, o ne už žinias. Iš esmės tai kokie dalykai nelabai leidžiami, tačiau nepamirškite ir to, kad krečiantys išdaigas per pamokas TRUKDO visą mokymosi procesą ir dėl to kenčia VISI. Manau, kad mokytojas išimtiniu atveju turi teisę "supilti dvejetus", jei kitos priemonės nepadeda.
O kad išėjo iš klasės - čia jau mano manymu kriminalas ir tiesiu taikymu pas direktorių, turėtų gerai patampyti ir mokinukus ir tėvelius, kurie galvoja tik "svarbiausia kad vaiko sielos nežalotų ". Pabandykite dabar įsivaizduoti kaip mokytojui sunku dirbti, kai tiek "laisvų asmenybių" auga.
Optimaliu atveju pedagogas turėtų būti ir geras psichologas, ir soc. pedagogas, ir spec. pedagogas ir net jaunimo darbuotojas, tačiau nepamirškite, kad visgi jo pareiga ne užsiimti galvos laužymu, kaip prieiti prie kiekvieno atskirai, bet suteikti žinias. Manau, kad bent 85 proc. pedagogų neblogai tai atlieka, nors asmeniškai žinau ir tokių, kurie sugeba ir pamokas vest ir po pamokų su kolegom tiesiog kabinete pasi smileysex.gif

Pagaliau nepamirškite to, kad pedagogika gerokai atsilieka nuo jūsų auklėjimo metodų, mokytojai tiesiog neparuošti dirbti su tokiu "laisvu jaunimu". Patarsiu ir paprašysiu Jūsų tik vieno: nevertinkite vaikui girdint mokytojų darbo, jiems ir taip sunku ir vertintojų aplink pilna. Geriau pasistenkite padėti mokytojui, o ne žlugdyti jo autoritetą. Jų uždarbis pernelyg menkas, palyginus su tuo žvėrišku darbu.....
ewita
Su tą rusų kalbos mokytoja viskas priėjo iki absurdo: mano duktė pradėjo mokytis papildomai, su jauna mokytoja, jos pasiekė gan gerų rezultatų, duktė pradėjo rašyti beveik be klaidų - ir toji senė baisiai supyko, pasakė kad tai neteisėta. blink.gif Tada kalbėjau su direktorium, jis pasakė kad mokytoja neteisi, pats pasiūlė jai išeiti į pensija. Žinoma, ji nebenori likti be darbo ir dabar pati maldauja vaikų pasikalbėti su tėvais ir paprašyti ją palikti mokykloje. blink.gif Ji turi suaugusi sūnų, bet tas išvažiavo į užsienį ir nesiunčia jai ne skatiko (atpildas už jos auklėjimo metodus).
ewita
QUOTE(voveriukas36 @ 2005 02 06, 22:59)
Geriau pasistenkite padėti mokytojui, o ne žlugdyti jo autoritetą. Jų uždarbis pernelyg menkas, palyginus su tuo žvėrišku darbu.....
*

Viskas butų nuostabu - jeigu kai kurie mokytojai patys savo autoritetų nežlugdytų. O tai pradeda vaikams aiškinti tipo: "mano vaikas manęs neklauso", "atėjau į kavinę, išgeriau kavos, o pinigus pamiršau namie". Dar viena mokytoja bučiavo mergaites į lūpas. sad.gif
Nieko sau
QUOTE(ewita @ 2005 02 07, 12:37)
Viskas butų nuostabu - jeigu kai kurie mokytojai patys savo autoritetų nežlugdytų. O tai pradeda vaikams aiškinti tipo: "mano vaikas manęs neklauso", "atėjau į kavinę, išgeriau kavos, o pinigus pamiršau namie". Dar viena mokytoja bučiavo mergaites į lūpas.  sad.gif
*

kokiu tik nepasitaiko...as dirbu mokytoja, ir musu kolektyve ir viena ryskiai nuciuozus mokytoja, nuciuozus tuom, kad nevaldo savo kalbos....uzejo ji pas mane i kabineta, as desciau jos aukletiniams- 10-okams, ir susigincijo su jais..stai ka ji pasake vienam aukletiniui: tu is vis tylek, tevo by*i nuciulpes, motinos papo negaves...
truksta zodziu....nors aukletiniai irgi ne auksiniai buvo doh.gif
ewita
QUOTE(gritte @ 2005 02 07, 15:36)
kokiu tik nepasitaiko...as dirbu mokytoja, ir musu kolektyve ir viena ryskiai nuciuozus mokytoja, nuciuozus tuom, kad nevaldo savo kalbos....uzejo ji pas mane i kabineta, as desciau jos aukletiniams- 10-okams, ir susigincijo su jais..stai ka ji pasake vienam aukletiniui: tu is vis tylek, tevo by*i nuciulpes, motinos papo negaves...
truksta zodziu....nors aukletiniai irgi ne auksiniai buvo  doh.gif
*

Nu, šakės blink.gif Kas buvo toliau?
Andro
QUOTE(gritte @ 2005 02 07, 15:36)
truksta zodziu....nors aukletiniai irgi ne auksiniai buvo  doh.gif
*

doh.gif Nu aš ir sakau kad visokių mokytojų pasitaiko. Nu kodėl kiti be didelių pastangų susitvarko, realiai įvertina vaiką, nu tiesiog gerbi juos. O kiti...
Gritte,man pasirodė, kad tu truputį prieštarauji sau.
Nieko sau
QUOTE(Andro @ 2005 02 07, 19:07)
doh.gif Nu aš ir sakau kad visokių mokytojų pasitaiko. Nu kodėl kiti be didelių pastangų susitvarko, realiai įvertina vaiką, nu tiesiog gerbi juos. O kiti...
Gritte,man pasirodė, kad tu truputį prieštarauji sau.
*

as jau ankstesniajam poste rasiau, kad nera sventuju niekur....ir tavo situacijoje nesuprantu, kodel mokytoja durna (ar kad dvejetus raso? jei taip, tai gal jie pelnyti???)..
o sita pavyzdi apie ta mokytoja (is savo kolektyvo) prisiminiau, kai ewita parase, kad viena mokytoja mergaitei i lupas buciavo....ir kilo mintis, jog visokiu mokytoju yra verysad.gif ..
o si mokytoja dar dirba, nors kita kolege, jau ejo pas dirika pakovot uz savo aukletinius...neaiski pabaiga schmoll.gif
Nersim
QUOTE(voveriukas36 @ 2005 02 06, 22:58)
Patarsiu ir paprašysiu Jūsų tik vieno: nevertinkite vaikui girdint mokytojų darbo, jiems ir taip sunku ir vertintojų aplink pilna. Geriau pasistenkite padėti mokytojui, o ne žlugdyti jo autoritetą. Jų uždarbis pernelyg menkas, palyginus su tuo žvėrišku darbu.....
*

ČIA LABAI GERAS IR VERTAS DĖMESIO PATARIMAS. TAI PIRMAS ŽINGSNIS TARPUSAVIO PAGARBOS IR SUSIKALBĖJIMO LINK.
Niekasniekur
QUOTE(Nersim @ 2007 08 07, 22:19)
ČIA  LABAI  GERAS  IR  VERTAS  DĖMESIO  PATARIMAS. TAI  PIRMAS  ŽINGSNIS  TARPUSAVIO PAGARBOS  IR  SUSIKALBĖJIMO  LINK.
*

pritariu thumbup.gif

O siaip geriausia tai tevo, vaiko ir mokytojo pokalbis, tada ir isryskeja visa tiesa.Pasirodo, kad llaaaabbbbaaaaiiii daznai vaikai primeluoja, kad save pateisinti, o tevai realios situacijos nezinodami, kaltina mokytoja. Apskritai, siais laikais siaubas, kas daros mokykloj , man tik labai keista, kaip tevai nemato realaus savo vaiko, net nutverus ivykio vietoj, tevai aiskina, kad jis to nepadare doh.gif . Vienus metus pabuvau aukletoja, pamaciau, kaip ir kas. Siemet persikeliau gyvent i kita miesta ir iki paskutines akimirkos abejoju, ar eiti vel dirbti mokykloje, ar ne. Kas nedirbo mokytoju, nesupras....
Nersim
QUOTE(Niekasniekur @ 2007 08 09, 12:48)
pritariu  thumbup.gif

Vienus metus pabuvau aukletoja, pamaciau, kaip ir kas. Siemet persikeliau gyvent i kita miesta ir iki paskutines akimirkos abejoju, ar eiti vel dirbti mokykloje, ar ne.  Kas nedirbo mokytoju, nesupras....
*

Tikrai, kas nedirbo mokytoju, tam sunkiai suvokiama situacija biggrin.gif Dirbu auklėtoja jau kelerius metus. Turiu pačią pasiučiausią klasę mokykloje. biggrin.gif
Lithium
na, bet būna tikrai tokių mokytojų, kuriem tas darbas netinka, nes elgiasi tikrai ne pedagogiškai. turėjom tokią mokytoją, kuri jau buvo labai garbaus amžiaus ir visą pamoką dejuodavo kaip tarybiniais laikais būdavo gerai, pakui atskaitydavo moralą kiekvienam dėl auskarų, kokio nors rūbo ar pan ir taip mokslo metų pabaigoje mano rusų kalbos sąsiuvinys buvo beveik tuščias (tas pats nuo pradžios), išmokt neišmokom nieko.
ramda
Galbūt ne netinka, o nebetinka. Mokytojui, kaip niekam kitam reikia buti itin lanksciam ir prisitaikyti prie naujoviu, neisikibti senu, aceit geru laiku. Tokie mokytojai jau pamirsta, kokio dalyko moko, pvz.rusų kalbos, o ne moralės ar etikos. O vaikams taigi geriau, kai mokytoja filosofuoja,o ne kviecia atsakineti mirksiukas.gif
Lithium
QUOTE(ramda @ 2007 08 09, 23:26)
O vaikams taigi geriau, kai mokytoja filosofuoja,o ne kviecia atsakineti  mirksiukas.gif
*

kai egzaminais kvepėt pradeda, tokie mokytojai, kurie užsiima moralizavimu, o ne dalyko dėstymu pradeda labai piktint doh.gif
vavute
QUOTE(ewita @ 2004 10 28, 12:23)
Jau dvejus metus mano dukrai rusų kalbą dėsto pensinio amžiaus mokytoja. Ji labai dažnai nusišneka. Pernai ji labai rimtai aiškino vaikams, kad šiaurije lija žvirbliais, daug kas patikėjo ir labai išsigando. Gal viskas nueitu juokais, bet vakar ši pedagogė (?) pradėjo aiškinti klasėje, kaip reikia auklėti vaikus. Anot jos, vaikus butina mušti ir klupdyti ant žirnių. Ji taipogi papasakojo, kad butent taip auklėjo savo sūnų.  mad.gif
Ši mokutoja kiekvieną pamoką vaikams aiškina, kad "viskas turi likti tarp šitų sienų". Kas butent? Tikriausiai tai, kad ji ypač negražiai apkalbinėja koleges, nuteikinėja vaikus prieš jas. mad.gif
Tai vyksta lietuvių mokykloje, rusų kalba dėstoma kaip papildoma, jokių ekzaminų nenumatoma, pažimių nerašo, tik įskaitas. Na o ši mokytoja bando vaikus gąsdinti butent ekzaminais.
Tiesiog nežinau, kaip man elgtis.
*

Beje paciai ne pro sali pasimokinti lietuviu kalbos.
peace?
Nesvarbu ax.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.