Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Briuselio kopūstai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos
kinyo
norisi ka nors su briuselio kopustais padaryti,jie kartoki,kur juos galima panaudoti?
Bitulka
QUOTE (kinyo @ 2004 10 28, 11:58)
norisi ka nors su briuselio kopustais padaryti,jie kartoki,kur juos galima panaudoti?

As su briuselio kopustais darau toki garnyra prie zuvies arba vistienos. Aisku reiks ir daugiau darzoviu:
Reiks: briuselio kopustu, raudonos saldzios paprikos, virtu morku, zirneliu (konservuotu), kukuruzu (konservuotu), poro, virtu ryziu.
Kopustus paverdu pasudytame vandenyje, bet kad visiskai nesuvirtu. Tada supjaustau pora griezineliais ar dar smulkiau, dedu i keptuve su ikaitusiu aliejum, susmulkinu paprika (irgi kaip labiau patinka) ir dedu i keptuve su porais. Kopustelius jei dideli perpjaunu per puse, jei mazi tai dedu cielus ir supjaustytas morkas taip pat i keptuve. Kai viskas siek tiek pakempa idedu sauksta zirneliu ir sauksta kukuruzu, dar po keleto minuciu suberiu isvirtus ryzius ir viska dar gerai pakepinu. Pries pabaiga trupuciuka vegetos ir prasom prie zuvies ar vistienos kepsniuko thumbup.gif
Prie zuvies dar labai tinka surio, majonezo, agurko padazas. Kazkurioje temoje buvau rasiusi jo recepta (rodos apie zuvi buvo g.gif )
Bent jau man tai super niam niam...

Beje apvirtus briuselio kopustus galima paruosti kaip karsta garnyra kartu su ziediniais kopustasi. Toki garnyra mano vyras tiesiog dievina.
Apvirti ir ziedini kopusta padalinta ziedynais ir briuselio kopustus pasudytame vandenyje. Trupuciuka atausinti ir merkti i kiausinio plakini, pavolioti miltuose arba dziuveseliuose ir apkepti keptuveje. As kai tingiu terliotis, tai sudedu viska i viena inda, apipilu kiausinio plakiniu, pabarstau miltais ir tada su saukstu ar ranka po gabaleli dedu i keptuve man taip greiciau biggrin.gif
Sniegelyte
Apie situos kopusciukus butu idomu daugiau receptu paskaitineti rolleyes.gif
, nes as juos noreciau issivirt bet nezinau kaip. Girdejau, kad jei per ilgai paverdi, tai jie apkarsta, pati tik viena kart ju ragavau, bet siaip sau vienus tik isvirtus ir tiek...
Shalimar
QUOTE(Bitulka @ 2004 10 28, 12:49)

Prie zuvies dar labai tinka surio, majonezo, agurko padazas. Kazkurioje temoje buvau rasiusi jo recepta (rodos apie zuvi buvo  g.gif )
Bent jau man tai super niam niam...

*

Bitulka, niekur neradau tavo sito recepto, parasyk dar karteli, buk gerute, labai jau skaniai skamba 4u.gif
Bitulka
QUOTE(Shalimar @ 2005 02 22, 11:29)
Bitulka, niekur neradau tavo sito recepto, parasyk dar karteli, buk gerute, labai jau skaniai skamba 4u.gif
*

Padaziukas gaminamas taip:
As gaminu tokiame"kauselyje" zodziu nedidelis puodelis su ilga rankenele. Tai i ta kauseli idedu majonezo (jei astrokas idedu truputi grietines) ir ant silpnos ugnies pakaitinu, kai majonezas pradeda "pukseti" sudedu sutarkuota suri ir sutarkuoto sviezio agurko. Ir intensyviai maisydama kaitinu kol suris issileidzia ir gaunasi vienalyte mase.
Padaziukas liuksovas ir prie karstos ir prie saltos zuvies tinka.... thumbup.gif
Skanaus!
Shalimar
QUOTE(Bitulka @ 2005 02 22, 11:59)
Padaziukas gaminamas taip:
As gaminu tokiame"kauselyje" zodziu nedidelis puodelis su ilga rankenele. Tai i ta kauseli idedu majonezo (jei astrokas idedu truputi grietines) ir ant silpnos ugnies pakaitinu, kai majonezas pradeda "pukseti" sudedu sutarkuota suri ir sutarkuoto sviezio agurko. Ir intensyviai maisydama kaitinu kol suris issileidzia ir gaunasi vienalyte mase.
Padaziukas liuksovas ir prie karstos ir prie saltos zuvies tinka....  thumbup.gif
Skanaus!
*

Oi, kaip skaniai skamba essen.gif ypac dabar kai man dieta, tai net seiles nutyso, jau isivaizduoju skoni
Burbulytis
QUOTE(kinyo @ 2004 10 28, 11:58)
*

Kadangi dabar gyvenu Belgijoj, cia aibe tu Briuselio kopustu. Dedu ju i sriuba (supjauscius i 4 dalis), i darzoviu troskini. Kazkodel cia jie nekartus, kaip LT.
smike
Galima daryti tokį troškinuką: apvirti briuselio kopūstų galvutes (tik truputį, kad dar liktų kietokos). Morkas supjaustyti nestorais griežinėliais ir kartu su kopūstukais apkepti keptuvėje ant vidutinės ugnies. Užpilti trupučiu vandens ir patroškinti, kol beveik suminkštės. pasūdyti, pagardinti mėgstamais prieskoniais (man skaniausia kai tik druska ir pipirai), ir užpilti grietinėle sumaišyta su miltais. Pamaišant dar pašildyti kol sutirštės ir galima tiekti. Padažo skystumą pasireguliuojat pačios pagal skonį ir reikalą. man labai skanu ir vienas kaip užkandėlė, ir kaip padažas makaronams (tada geriau skystesnis), ir kaip garnyras prie mėsos (tada tirštesnis). Na, žodžiu, tinka bet kur. thumbup.gif Beje, vietoj briuselio kopūstų galima imti brokolius- gaunasi tikrai ne prasčiau. mirksiukas.gif 4u.gif
EEmama
norėju pklausti, o gal kas nors ruošiate ir briuselio kopūstus kaip pagrindinį patiekalą, ne tik kaip padažąc ar garnyrą? dėkui už info blush2.gif
Utiuitiutė
Briuselio kopūstų salotos

300 g Briuselio kopūstų,
1 obuolys,
1 morka (nedidelė),
svogūnų laiškų ar porų,
2 šaukštai grietinės,
2 šaukštai majonezo,
druskos,
pipirų,
muskatų.
Briuselio kopūstus išverdame pasūdytame vandenyje. Atvėsiname. Stambiai supjaustome morką ir obuolį, sumaišome su grietine ir majonezu, paskaniname druska, pipirais, muskatais. Viršų pabarstome susmulkintais svogūnų laiškais ar porais.

Papildyta:
BRIUSELINIŲ KOPŪSTŲ APKEPAS

800g briuselinių kopūstų
2 l vandens
1 šaukštelis druskos
340g virto lieso kumpio
0,5 stiklinės karšto mėsos sultinio
3 kiaušiniai
0,5 stiklinės pieno
1 šaukštelis druskos
100g tarkuoto fermentinio sūrio
baltųjų pipirų, malto muskato
Briuseliniai kopūstai nuvalomi ir nuplaunami. Į pasūdytą verdanti vandenį suberiami kopūstai, uždengiami ir ant mažos ugnies verdami 10-15 minučių. Kumpis supjaustomas plonais šiaudeliais. Kopūstai nukošiami ir nuvarvinami. Kopūstai sudedami į kepimo formą. Ant jų išdeliojama pusė paruošto kumpio ir užpilama karštu mėsos sultiniu. Orkaitė įkaitinama. Kiaušiniai išplakami su pienu, druska, pipirais, muskato riešutu. Kopūstai su kumpiu užpilami šiuo plakiniu. Likę kumpio šiaudeliai suklojami formos viduryje ir apibarstomi sūriu. Viskas uždengiama folija ir kepama orkaitėje apie 15 minučių. Po to folija nuimama ir apkepas dar 10 minučių kepamas. Valgoma su duona ar bulvėmis.
Degutė
Aš tai mėgstu vienus briuselio kopūstus. Dažniausiai perku šaldytus ir tiesiog apkepinu keptuvėje ant trupučio sviesto ir padruskinu. Abu su vyresnėliu kapojam smile.gif Arba dar verdu mėsišką sriubą ir dedu šalia morkų, bulvių dar pokelį tų kopūstėlių. Tik reikia nepervirti.
EEmama
thumbup.gif dėkui merginos, būtinai esiu pabandysiu aš iš jų ką nors paidaryti thumbup.gif labai skaniai atrodo bus briuselio kopūstų apkepas.
lanaa
as tai is briuselio kopustu visokio velnio prisimarmalinu. apkepu, salotu, sriubu, kepu pyraga. is idomesniu receptu megstu briuselio kopustus tesloje. kopustus apverdi. uzmaisau tesla is kiauso, 4v.s. miltu or 0,5 st. vyno. plius druska, pipirai pagalskoni. nu va tai guzeles mpamirkai tesloj ir iskepi fritiurinej. valgyti su mesa kaip garnyra, arba kaip atskira patiekala su kecupu.
Lenaa
Pačiu laiku žiūriu šitą temą suradau thumbup.gif
Kaip tik praėjusią savaitę nusipirkau Briuseliukų, bet taip ir stovi šaldytuve, nes nežinau ką daryt su jais doh.gif
Dabar jau einu padarysiu kokį troškinuką su kitom daržovėm biggrin.gif
6663
Ideja briuseliukams:

Apvirti pasudytam vandeny, apvynioti lashinukais ir i orkaite..

user posted image

user posted image

mamaEgle
Mergaitės, fantastiški receptukai, ačiukas 4u.gif Vis sukau galvą ką čia įdomesnio iš jų pagaminus mastau.gif , jau dabar žinau thumbup.gif
S.N.A.S
Jau metai, kaip temelė mirus.. mellow.gif

Bet pas mane net keli kg briuselio kopūstų... kažką reiktų sparčiai daryt, kad neišmest jų lauk... fear.gif

Gal kas dar žino kokį super puper receptuką su briuseliais????

Aš kažkaip juos įsivaidzavau gamint kaip kad sus faršu, su faršo kukuliais ar pan kaip kad rezultate lyg balandėliai agudųs (lėkštėj kotletukai su bulvėm o garnyras- briuseliai su morkom, žirneliais..... BET... nežinau kiap tai padaryti.. ir ar susderinama tai?
pelytte
Turejau shaldytuve briuselio kopustu tai shian improvizavau.

Briuselio kopustu salotos:
zalius supjausciau, priprausciau siuadeliais obuoli, ir truputi svoguno ir viska su hellmans majonezu uztaisiau thumbup.gif labai patiko.

Ir sriubike padariau. su briuselio kopustais thumbup.gif labai graziai atrode
o sriubike paprasta, kiaulienos pora gabaliuku imeciau. morkyte, bulvyte kopusteliu. pievagrybiu ir truputi baravyku. irgi skanu.
diviana
Sveikos saunios kulinares smile.gif Gal kuri is jusu zino koki receptuka briuselio kopustu ir bulviu koses. tokia uzkepele kazkada valgiau Katpedelei ir labai patiko, bet nepamenu kas ten dar buvo prideta g.gif
Tare
laikas nuimti kopusteliu derliu smile.gif Tik va jis pirmas pas mus toks (visai pradedancioji sodininke smile.gif) Klausimas: kaip juos laikyti per ziema ar siaip nors kiek ilgiau...? Noreciau maziukui palaikyti, kuris tik pradeda valgyt... - koks variantas labiausiai islaikytu vitaminus? dekui 4u.gif
Moira
tai turbut i saldikli g.gif
Tare
QUOTE(Moira @ 2009 12 10, 18:40)
tai turbut i saldikli g.gif
*

...klausimas tik,ar reikia blansiruoti? O gal net apvirti ilgeliau...? - baisu, kad kartoka zuikiui nebutu... g.gif ax.gif
jurgav..
aš tiesiog į maišelį sumečiau ir viską į šaldiklį. kai tik reikia, išsitraukiu ir apverdu kaip įprastai smile.gif
niam wub.gif
skanu apvirti ir su apsilydžiusiu sūriu blush2.gif
Traleliushke
as irgi briuselio kopustuku turiu, sumasciau toki recepteli;

reiks:
-briuselio kopustu
-vistienos file
-ryziu-
-grietineles
-surio
-prieskoniu

Manau, pirma siek tiek apvirsiu ryzius kad butu minkstesni, pasudytame verrdanciame vandenyje apvirsiu kelias min briuselio kopustus. Tada i skardele desiu ant apacios briuselio kopustus, ant ju - ryzius, ant ryziu - gabaliukais pjaustyta vistienos file, paprieskoniuose, uzpilsiu grietinele ir i orkaite kad pasitroskintu vistiena ir grietineleje dar labiau briuseliukai ir ryziai suminkstetu. Baigiant kept ant virsaus surio ir psiuo, ziuresiu kas gausis smile.gif
Papildyta:
O, dar ir recepteli visai panasu radau, tik cia be ryziu -

http://www.alfa.lt/straipsnis/10272308/?Br...009-05-12_08-00
same
QUOTE(Tare @ 2009 10 29, 17:10)
laikas nuimti kopusteliu derliu smile.gif Tik va jis pirmas pas mus toks (visai pradedancioji sodininke smile.gif) Klausimas: kaip juos laikyti per ziema ar siaip nors kiek ilgiau...? Noreciau maziukui palaikyti, kuris tik pradeda valgyt... - koks variantas labiausiai islaikytu vitaminus? dekui  4u.gif
*

mano anyta irgi augina briuselio kopustus, tiesa jie visai nekartus kaip is parduotuves. Briuselio kopustai gali pernesti iki -10 laipsniu ( zemeje budami). Kai jau nuskynete derliu, tai galite susideti i saldymo maiselius ir uzsisaldyti. As taip dariau, issitrauki is saldiklio ir kaip sviezi biggrin.gif irgi mazajam dedavau ir dedu i kose, labai skanu smile.gif
Man dar labai skanu briuselio kopustai virti garuose, prie zuvies super, ir i sriuba dedu ir i troskinius visokiausius. Galima ir vienus patroskinti su prieskoniais grietineleje mirksiukas.gif
Tare
QUOTE(same @ 2009 12 21, 17:18)
mano anyta irgi augina briuselio kopustus, tiesa jie visai nekartus kaip is parduotuves. Briuselio kopustai gali pernesti iki -10 laipsniu ( zemeje budami). Kai jau nuskynete derliu, tai galite susideti i saldymo maiselius ir uzsisaldyti. As taip dariau, issitrauki is saldiklio ir kaip sviezi  biggrin.gif  irgi mazajam dedavau ir dedu i kose, labai skanu  smile.gif
Man dar labai skanu briuselio kopustai virti garuose, prie zuvies super, ir i sriuba dedu ir i troskinius visokiausius. Galima ir vienus patroskinti su prieskoniais grietineleje  mirksiukas.gif
*

Dekui - uzsisaldem jau smile.gif
...tik saldem cia siulomu budu,- gal ka sudomins smile.gif :
http://www.sintagma.lt/u/renata/receptai.n...72?OpenDocument
(tiesa sakant, nelabai suprantu, kodel blansiruoja - bet is taip paruostu darzoviu isties labai lengva veliau patiekalus gaminti - labai jau greita smile.gif - net su vaiku rankoje jam koses gaminu smile.gif)
Pievugele999
smile.gif Keliu temą į viršų. Mudu su draugu labai mėgstame briuseliukus. Va skanus receptukas:
Briuseliniai kopūstai „Sambar“ padaže

Natūraliai salstelėjęs briuselinių kopūstų skonis maloniai persipina su pomidorų padažo rūgštele. Aguonos valgiui suteikia pikantiškumo, o padažui naudojamas „sambar masala“ prieskonių mišinys – autentiško indiško dvelksmo. Jei neturite “sambar masala”, įdėkite malto kmyninio kumino. Galite patiekti ir kaip garnyrą, ir kaip atskirą patiekalą. Labai skanu su ryžiais ir plokščiąja indiška duona.

Briuseliniai kopūstai "Sambar" pomidorų padaže

450 g briuselinių kopūstų, pasvertų nuvalius išorinius pažeistus lapelius (tinka ir šaldyti);

400 ml pomidorų tyrės (iš 5 vidutinio dydžio pomidorų);

¼ šaukštelio asafetidos (kvapiosios ferulos);

kupino šaukštelio aguonų;

½ šaukštelio garstyčių sėklų;

smulkiai sutarkuoto imbiero gumbo (apie 2 cm dydžio gabalėlio);

1 aštriosios žalios paprikos, išvalytomis sėklytėmis ir smulkiai sukapotos;

¼ šaukštelio ciberžolės;

½ šaukštelio sambar masala prieskonių mišinio (jo sudėtį ir receptą rasite čia) (nebūtinai);

šaukštelio maltos kalendros;

šaukštelio cukraus;

šaukštelio druskos;

3 šaukštų išvalyto lydyto sviesto „ghee“ arba augalinio aliejaus;

šluotelės smulkiai sukapotų petražolių ir/arba kalendrų žalumynų.

Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu ir nunerkite odelę. Pomidorus sutarkuokite burokine tarka arba sutrinkite elektrinėje trintuvėje iki piurė. Briuselinius kopūstus nuplaukite, nuvalykite pažeistus išorinius lapelius ir įpjaukite šerdis skersai ir išilgai peiliu iki pusės (žr. pavyzdį). Taip įpjautų kopūstų galvutės išverda greičiau ir tolygiau. Sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, pasūdykite puse šaukštelio druskos ir virkite 3-5 minutes, kol apminkštės. Nukoškite dar ne visiškai išvirusius – briuseliniai kopūstai pabaigs troškintis kartu su padažu. Tuo metu keptuvėje įkaitinkite pasirinktus riebalus ir suberkite garstyčių sėklas. Keptuvę uždenkite. Kai garstyčių sėklos nustos spragsėti, suberkite asafetidą, aguonas, sudėkite imbierą ir aštriąją papriką. Skrudinkite prieskonius maišydami keliolika sekundžių, supilkite pomidorų piurė. Suberkite ciberžolę, cukrų, likusią druską, išmaišykite. Troškinkite pomidorus kartkartėmis pamaišydami ant nedidelės ugnies, kol drėgmė nugaruos, o padažas sutirštės. Pabaigoje suberkite sambar masala, maltą kalendrą, sudėkite žalumynus, suberkite briuselinius kopūstus. Turinį išmaišykite ir troškinkite uždengus dar 5 minutes. Patiekite dar karštą su ryžiais ir plokščiąja sėlenų duona.

Iš čia: http://jogosmityba.wordpress.com/2010/01/2...2%80%9C-padaze/

smile.gif smile.gif smile.gif
Sophi
Tiesiog išverdu ir užpilu sviestiniu džiūvėselių padažu thumbup.gif
regna
Man labai patinka briuselio kopūstų apkepas su kitomis daržovėmis.
jurgav..
laikas ka nors skanaus pasigamint is briuseliuku smile.gif
as juos tiesiog dievinu wub.gif
gal turit kokiu nauju ideju? ar siaip jums labai patinkanciu receptu su jais? ax.gif
Upjora
Ir trumpai ir ilgiau aš juos verdu,bet visada kartūs gaunasi...Kaip juos paruošti nekarčius?
Skraido
O viršutinius lapus nuimate? g.gif
Pievugele999
QUOTE(Skraido @ 2012 01 19, 18:37)
O viršutinius lapus nuimate?  g.gif
*

taip, nes būna negražūs, nešvarūs ir pan., kaip gūžinį kopūstą, prieš naudojant nuimami viršutiniai lapai.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.