Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar jūsų vaikai tvarkingai rašo?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 7 metų ir vyresni
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
lengvute
nu maniškė tai brauko, teplioja sąsiuvinius, rašo raides, skaičius labiau pasvirusius kairėn, liepiau dabar per atostogas perrašyt kelis sąsiuvinius, vistiek brauko, terlina blink.gif , kažin, kame problema, ar neatidi, ar netvarkinga, ar dar kas, kaip su ja dirbt, nuolat sėdėt šalia ir bart nesinori unsure.gif, dar gerai, kad ji nors nesiginčija, daro viską, ką sakau, jaunėlė tai daug ką kategoriškai atmeta unsure.gif .Kaip jūsiškiai, ar tvarkingai rašo?
*egle*
mano tai tvarkingai raso thumbup.gif
o gal tavo mergaites ranka neislavinta?ar siaip demesio stoka tik nukrypta ir perbraukia .ar del rasymo pasvirusiom raidem gal sedi netiesia ar rankyte ne taip laiko ,ar sasiuvini pakreipia i kairia puse? g.gif
LiP
Vyresnele tai tvarkingai raso,nepribrauko,o mazoji - viena raide didesne,kita mazesne,bet nepriteplioja smile.gif ir nebraukineja raidziu ir klaidu beveik nedaro.Tik daznai kokia raide praleidzia.
Mikutis
Su rasymu problemos lyg ir nera- tikrai grazios raideles ir taisyklingai raso, bet... braukymas jai butinas g.gif O mane tai siutina blink.gif ... Jau net Nevala apsaukiau huh.gif
kasiopeja
QUOTE (lengvute @ 2004 10 28, 15:18)
nu maniškė tai brauko, teplioja sąsiuvinius, rašo raides, skaičius labiau pasvirusius kairėn, liepiau dabar per atostogas perrašyt kelis sąsiuvinius, vistiek brauko, terlina  blink.gif ,

Raso lyg ir tvarkingai, bet paskui netycia pirstu per neisdziuvusi rasala perbraukia ir visas tvarkingumas suniui ant uodegos doh.gif Tiesa, jei buna uzduoti namu darbai, pirmiausia rasom juodrasti, tol kol gaunasi normaliai, ir tik tada i svarasti. Tas pats buna ir kai matau, kad prailgintoj grupej pakeverzoja "atbula ranka", atseit, jau padare namu darbus - tada namie rasom papildomas eilutes i juodrasti, kol gaunasi pusiau padoriai thumbup.gif

Man tai gaila, kad dabartiniuose sasiuviniuose sugertuku nera. Meginau pripratinti vaika naudoti vietoj jo popierine nosinaite, bet ji "neprigijo". Ar jus kaip nors sprendziat ta problema, ar taip ir palikot?
lengvute
QUOTE (kasiopeja @ 2004 11 03, 09:30)
jei buna uzduoti namu darbai, pirmiausia rasom juodrasti, tol kol gaunasi normaliai, ir tik tada i svarasti.

Man tai gaila, kad dabartiniuose sasiuviniuose sugertuku nera.

o, gera idėja, kažkaip nepagalvojau, reiks ir mums taip daryt, bet jau ir taip gaila vaiko, kad daug namie prie užduočių prasėdi unsure.gif

Dėl sugertukų ir aš taip pat mąsčiau, kad gerai būtų g.gif
kasiopeja
QUOTE (lengvute @ 2004 11 03, 08:27)
o, gera idėja, kažkaip nepagalvojau, reiks ir mums taip daryt, bet jau ir taip gaila vaiko, kad daug namie prie užduočių prasėdi unsure.gif

Ideja su juodrasciu kilo todel, kad i svarasti ne visuomet is karto pavyksta graziai parasyti, o vaikas i svarasti kategoriskai atsisako rasyti daugiau, negu mokytoja uzdave. Zodziu, pats kaltas... biggrin.gif
*egle*
TIE SUGERTUKAI TAI NEBLOGAI biggrin.gif
BET MES KAIRIARANKIAI doh.gif TAi vis uzmirsta rankyte oakelt ir perbraukia sad.gif biggrin.gif
Tedžiukė
maniskis irgi kairiarankis, tad rastas tikrai ne koks, daug teplioja ir brauko, uzdeda ta ranka ant sasiuvinio galo ir galiukai uzsiriecia, aiskinu graziai , kartais paklauso, pasistengia graziau parasyti, ypac tada kai neskuba, nors mokykloje su rastu yra bedu sad.gif
Noa
Terlioja kaip velnias. O ne lietuviu kalbos pamokoj nevartoja ir lietuvisku raidziu... Nei nosiniu, nei bruksniuku virs raidziu nededa, visas i mamyte biggrin.gif

Bus arba gydytojas, arba kompiuteristas, kad jau toks nerastingas... smile.gif
*egle*
QUOTE (vaidile @ 2004 11 03, 17:09)
maniskis irgi kairiarankis, tad rastas tikrai ne koks, daug teplioja ir brauko, uzdeda ta ranka ant sasiuvinio galo ir galiukai uzsiriecia, aiskinu graziai , kartais paklauso, pasistengia graziau parasyti, ypac tada kai neskuba, nors mokykloje su rastu yra bedu sad.gif

mes nusipirkom kairiarankiu parkeriu,piestuku biski geriau laugh.gif .
Ir Guste
Labai gerai "nezgrabniems" trikampiai piestukai ir kitos rasymo priemones. Ipratina taisyklingai laikyti (nes kitaip neiseina tongue.gif )
Jenifer
aš pati rašau tragiškai, mano raštas akademijoj garsėjo kaip labiausiai neįskaitomas blush-anim-cl.gif . dukra irgi rašo taip pat. aš ją už tai baru, o ji išdidžiai atsako: mama, nors vienu bruožu aš į tave atsigimiau blink.gif
ir neturiu ką daugiau sakyti...
Vilmoshka
Kol sėdžiu šalia, labai gražiai rašo. bigsmile.gif Kai viena lieka ir susikaupia, o dar prieš tai primenu, kad rašytų gražiai, tuomet gerai gaunas. Bet jei užsimiršta, tai kaip su vištos koja. Gauna bart tada nono.gif
Stengiamės neskubant, iš lėto, juodraščiuose rašyti. Nors mokytoja giria, kad klasėje jos rašysena viena iš gražiausių, bet aš žiūriu kritiškai - galima ir geriau.
Bet kai pasižiūriu, kaip dukros klasiokai rašo, tai plaukai piestu ant galvos - siaubas. blink.gif
Ateik
Abu vaikai rašo siaubingai. doh.gif
Nors kai metus teko mokytis dukrai ne Lietuvoje, su rašysena bėdų neturėjo: ten niekas jokių dailyraščių nereikalavo, raštas nebūtinai pasviręs turėjo būt (panašu, kad dukra kaip ir mes su vyru linkusi tiesiai raideles lygiuoti, o ne pasvirusiai rašyti). Grįžom į Lt, vėl vargas su raštu prasidėjo... verysad.gif
Rela
Dukra pradejo rasyti dar mokyklos nelankydama, tai raideles buvo dailios, visi girdavo kaip graziai raso, pradejus lankyti mokykla rastas tapo baisus. Bet antrais metais po truputi eme taisytis ir siuo metu normalus nei per daug grazus, nei baisus. Viduriukas.
*ramunė*
Maniškis rašo tikrai ne dailyraščiu biggrin.gif ,tačiau džiaugiuosi,kad teisingai.Taip man ir jo mokytoja sakė.
Alacka
Mano kai buvo pirmokai,tai rase labai graziai. smile.gif o daba jau antrokai,tai buna visko. Buna,kad skuba,nori pirmi parodyt mokytojai,tai tada jau iseina ir nelabai verysad.gif. Bet paaiskinau,kad svarbu ne pirmam parasyti,o rasyti graziai. Tai dabar jau stengiasi parasyt graziai ir be klaidu. Dziaugiuosi uz juos. thumbup.gif
tik drugelis
Pagal nuotaika ax.gif
Per pamokas, kai skuba, tai ir pribraukia, ir raideles skirtingo dyzdzio, ir klaidu buna doh.gif . Namuose, ypac kai pati nori, tai paraso tikrai dailiai, tvarkingai 4u.gif
dara
QUOTE(tik drugelis @ 2006 11 13, 13:25)
Pagal nuotaika ax.gif
Per pamokas, kai skuba, tai ir pribraukia, ir raideles skirtingo dyzdzio, ir klaidu buna doh.gif . Namuose, ypac kai pati nori, tai paraso tikrai dailiai, tvarkingai  4u.gif
*

Ir pas mus tas pats. Gal po kiek laiko prisitaikys, nes lėtoka yra, jai sunku suspėti klasėje g.gif
Paja
Iš pat pradžių buvo visko: ir kreivai, ir pribraukydavo, viena raidė žiūrėjo į vieną pusę, kita-į kitą. doh.gif O dabar labai neblogai (mano akimis žiūrint), o mokytoja sako, kad ir dailiai, ir tvarkingai. ax.gif Ir aš niekada nesėdžiu prie dukros, pati viską daro: paskutiniu metu pati savarankiškai sakinukais kažkokias istorijas rašo. bigsmile.gif
Brunhilda
Mano vyriausiasis tai rašo kaip su vištos koja. Kai duodi jam pastabą dėl rašto, šiek tiek gražiau parašo, bet po to vėl grįžta prie savo, rašo kaip gydytojas receptus. Jaunesniojo raštas žymiai dailesnis ir tvarkingesnis.
voriukai
Mano pirmokėlis dar tik mokosi rašyt raideles, bet labai stengiasi. thumbup.gif
Yra tokia problemėlė, o gal ir ne( matyt aš atsilikus nuo laikmečio) kai mažasis
blogai parašo raidelę tuoj užmozoja ją specialiu rašalo balintoju ( pirkom tokį " MAXIMA" pagal mokytojos pageidavimą) ir su kitu galu sėkmingai pataiso, bet jei įpras taip daryt verysad.gif Gerai čia ar blogai- nežinau g.gif
Ką manot apie tokius taisymus rolleyes.gif
*Agnė*
pas mane tokių problemų lyg ir nėra... ax.gif
Brunhilda
QUOTE(voriukai @ 2006 11 16, 18:02)
Mano pirmokėlis dar tik mokosi rašyt raideles, bet labai stengiasi.  thumbup.gif
Yra tokia problemėlė, o gal ir ne( matyt aš atsilikus nuo laikmečio)  kai mažasis
blogai parašo raidelę tuoj užmozoja ją specialiu rašalo balintoju ( pirkom tokį " MAXIMA" pagal mokytojos pageidavimą) ir su kitu galu sėkmingai pataiso, bet jei įpras taip daryt verysad.gif  Gerai čia ar blogai- nežinau g.gif
*

Mano abiejų vaikų mokytojos baliklius neštis į mokyklą iš viso uždraudė tam, kad vaikai labiau stengtųsi iš karto gražiai parašyti arba išmoktų klaidą gražiai perbraukus ištaisyti.
palang-mamyte
as manau kad rastas, tai kaskas paveldimo. mano gimineje nera graziai rasanciu, nu tai ko noreti is mano dukru. viena eina i 11kl kita i 5kl, abi raso negraziai.ir toks vaizdas kad geriau nebus g.gif . as tai uz korektorius, nes kai mano mazoji pradeda braukyti, tai ten tampa visai neyskaitoma verysad.gif
Daivulyte
Mano dukryte ,tai 1 klaseje rase graziai bet labai letai mokytoja vis sakydavo kad kol ji nupiesia raides kiti jau buna parase. lotuliukas.gif O dabar,kai 4 klaseje, tai jau raso ir greitai ir graziai mirksiukas.gif Ir vis dar stengiasi visaip israityti tas raides doh.gif Ji pas mus prie meno ,labai graziai piesia wub.gif
lawanda
Na maniškis jau antrokas ir labai stengiasi. Va pirmoj klasėj tai truputi teplius buvo, o dabar, kai pramoko rašyt, tai kol kas nesiskundžiu. Bet mes pirmoj klasėj stipriai dirbom dėl rašto. Namų darbus pirma rašydavo juodraštyje, o kai jau paraydavo gražiai ir be klaidų, rašydavo tą užduotėlę į švaraštį.
Aišku markeriu pasinaudoja retsykiais, nors man tai markeriai nepatinka, geriau jau nubrauktų žodį ir perrašytų, bet stipriai ir nedraudžiu, nes mokytoja leidžia, o kai leidžia ir naudojasi jais kiti vaikai, na negaliu visiškai uždraust. Bet namuose juo piknaudžiaut neleidžiu.
Jurevaga
4u.gif Kai rašo lėtai ir pasistengia, tai gražiai, bet kai mokykloje paskuba arba susijaudina rašydama kokį diktantą, tai tada jau nelabai. g.gif Bet ir aš pati tokia būdavau, kai reikėdavo lėtai dailyraščiu, tai viskas tvarkoje, o kai tik ką nors konspektuoti, tai po to tik pati ir perskaitydavau mirksiukas.gif
rockangel
Maniske tj jau paaugle. Atsiverciau jos rusu sasiuvini. Viena pamoka raides krypsta i viena puse kita i kita g.gif baisiu....

Nju manio laikais tai nebuvo... ir grietine pigesne buvo... biggrin.gif
Atogrąža
Ar gražiai maniškiai rašo? g.gif lotuliukas.gif Na, kaip čia pasakius.... be galo doh.gif lotuliukas.gif Kai pamatau tą ,,grožį", tai keliai sulinksta doh.gif Bet pakalbėjau su mokytojais ir nustojau pergyvent, - svarbu, kad be klaidų. irnesakyk.gif
Ajuss
QUOTE(voriukai @ 2006 11 16, 17:02)
Mano pirmokėlis dar tik mokosi rašyt raideles, bet labai stengiasi.  thumbup.gif
Yra tokia problemėlė, o gal ir ne( matyt aš atsilikus nuo laikmečio)  kai mažasis
blogai parašo raidelę tuoj užmozoja ją specialiu rašalo balintoju ( pirkom tokį " MAXIMA" pagal mokytojos pageidavimą) ir su kitu galu sėkmingai pataiso, bet jei įpras taip daryt verysad.gif  Gerai čia ar blogai- nežinau g.gif
*

Mddaaaaa..... Pas mus tai mokytoja kaip tik liepė nepirkti jokių korektorių, bo paskui ir prasideda dailinimas. Be to, to įpročio neatsisako ir vyresnėse klasėse, o tada jau krachas, arba chaosas, arba nieko nespeja... sad.gif
Aš Tavo vietoje neleisčiau pernelyg dažnai naudotis korektorium, geriau tegul mokosi dailiai nubraukt....
O kas dėl rašysenos, tai mes su vyru irgi vištakojai, bet dukrą bandau laužti bent pradžioj, tai rasom - iki isteriju ir vel geruoju... sad.gif Mokytoja sako, kad truputį jaučiasi pažanga, na dar tik trečias mėnuo mokykloj.. Matysim kaip bus toliau rolleyes.gif
MažiukasE
Vyresnis iki trečios klases rašė labai gražiai thumbup.gif , net kaimynė, kuri turi to pačio amžiaus dukrą, ateidavo ir kaip pavyzdį savo dukrytei rodė mūsų darbus bigsmile.gif , o paskui kažkas atsityko g.gif , ir tas raštas pavirto į „vištos kojos“ raštą ir prie viso to pradėjo rašyti be paskutinės vienos ar dvejų raidžių, jis jas tiesiog pamišdavo... blink.gif Nu a dabar tai net pats kartais nesupranta ką parašė unsure.gif , o ir gramatika.... siaubas doh.gif kaip šlubuoja.
panteryteieva
Mano durele tai pirmoje klaseje rase labai graziai, o dabar tai jau sestoke ir raso dar normalai bigsmile.gif rolleyes.gif Didziujuosi ja smile.gif
Bet kaip baisiai trecioje ir ketvirtoje klasese rase!!!Kaip su vistos koja.Ir dar tuos korektorius naudojo...Mokytoja labai pykdavo del to.Bet leisdavo nes be korektoriaus jos sasiuvinys buvo visas priteplintas rasalo demiu.Tai vat verysad.gif
luara.l
Mano sunus pirmokas, tai koks teplius net nežinau ką daryti. Terlioja, skulių pridaro. Liepiu namuose perašyti, tai dar gražei perašo, bet mokykloje vėl tas pats. O kas liečia spaustukus tai aš buvau padarius iš popierinių rankšluoščių. Paėmiau viena lapelį ir aplenkiau ant atvirutės. Atsimenu taip kažkada pradinėse patys aplenkdavom smile.gif
ost27
mano sunus,tai pat yra pirmokas.Mokykloje raso nelabai graziai,bet namuose,palyginus tvarkingai.as manau,kad jie dar isaugs
klopedija
lengvute,2004 10 28, 18:17
maniškė tai brauko, teplioja sąsiuvinius, rašo raides, skaičius labiau pasvirusius kairėn, (...) brauko, terlina  blink.gif , kažin, kame problema, ar neatidi, ar netvarkinga, ar dar kas

Gal turi polinkį į kairiarankiškumą?..

nuolat sėdėt šalia ir bart nesinori

Jokiu būdu! Barniais prisišauksit priešpriešą, įvarysit kokį kompleksą. Reikėtų "spausti", ne barti už netvarką, o girti už pastangas ir gerus rezultatus.

rockangel,2006 11 20, 20:46
Viena pamoka raides krypsta i viena puse kita i kita  g.gif  baisiu....

Galbūt, mergina labai emocinga g.gif ...

Mano braižą visi pripažįsta kaip ypatingai neperskaitomą, tačiau galiu bet kokį kaligrafinį šriftą kopijuoti ir greitai įvaldyti rolleyes.gif .
cipliukas
Maniškis irgi negražiai rašo. Beto kairiarankis yra. wub.gif Bet aš jam kartoju, kad ne raštas svarbiausia, o kad klaidų nebūtų. smile.gif
aristokrate
O maniskis tai keverzoja. Bet ko gi noret. Kiek jie mokykloje teraso. As ir pati ne per grziausiai rasiau. Vien per dailyrasty isvesdavo vieninteli 4.
plazma
mano dukra pirmoke.jei niekas neskubina tai raso labai graziai.okitu atveju raides buna negrazios.
Egle22
QUOTE(cipliukas @ 2006 11 27, 09:59)
Maniškis irgi negražiai rašo. Beto kairiarankis yra. wub.gif Bet aš jam kartoju, kad ne raštas svarbiausia, o kad klaidų nebūtų. smile.gif
*

thumbup.gif
As irgi taip sakau.

Maniske terlioja kreivazoja terlioja. As jai sakau, kad bjaurus mano pacios rastas man gyvenimo nepagadino, taip kad tegul raso kaip jai iseina. Ne dailyrastis svarbiausia!
Ožiaragė
Džiaugiuosi, jog pirmokė rašo labai tvarkingai. Stengiasi. Bet pirmą mėnesį buvo visko: ir skubėjimo, ir nenoro, ir parkerio problemų...
Smilara
Raso visai gerai ,bet daug brauko .
brasta
Maniskio rastas labai negrazus, jis kairiarankis. Bet manau, jog svarbiausia, jog butu imanoma iskaityti ir sasiuviniai butu tvarkingi. Labai del to rasto as jo ir nespaudziau.
Lavija

Sveikos.Mano berniukui 7.5 m. jis taip pat labai negraziai raso, yra kairiarankis, nors ir dirbam papildomai, nupirkome spec.plunksnakoti kairiarankiams, raides vis tiek labai negrazios doh.gif . Su skaiciais ne taip sudetinga. Ar cia del to kad kairiarankis, ar siaip neislavinta ranka.
Papildyta:
QUOTE(Asta S. @ 2006 12 29, 11:07)
Maniskio rastas labai negrazus, jis kairiarankis. Bet manau, jog svarbiausia, jog butu imanoma iskaityti ir sasiuviniai butu tvarkingi. Labai del to rasto as jo ir nespaudziau.
*

aristokrate
manojo rastas baisus. Kalbejau su mokytoja. Sako nebe tie laikai , kai dailyrasciu rasem..Sako , kad tai ne problema
Barikada
Labai netvarkingai. unsure.gif Bet aš tame nematau problemos, svarbiausia, kad klaidų nėra, aišku žiūrint pagal programą ax.gif
sagaa
Aš dėl saviškio rašto nelabai petenkinta verysad.gif , galėtų gražiau smile.gif
Vijone
mano kavalierius pirmoje klaseje daug graziau rasydavo, nei dabar, budamas antrokas unsure.gif O pasirodo dabar, kaip mokytoja sake, turi buti islaikomas gan greitas rasymo tempas, todel musu zvirbliu neigudusios rankos taip ir iskeverzoja verysad.gif
Laisvė
Taip, rašo tvarkingai. Labai stengiasi. Mokau netrinti, geriau vienu brūkšniu klaidingą įrašą išbraukti, tad kartais puslapėlyje būna pabraukymų, bet šiaip rašto darbais esu patenkinta.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.