Sveikos mamos, mano mažoji be kitų daržovių mėgsta virtas morkytes (jų košeles). Anyta stebisi, ji nuo 3 mėn. duodavo šviežių morkų tyrelės... Su tokia intonacija, kad tipo kodėl aš jos anūkėlę prastai maitinu. Ar duodat mamos šviežių morkų savo lialiams?
QUOTE(Spurga577 @ 2006 12 19, 17:03) Sveikos mamos, mano mažoji be kitų daržovių mėgsta virtas morkytes (jų košeles). Anyta stebisi, ji nuo 3 mėn. duodavo šviežių morkų tyrelės... Su tokia intonacija, kad tipo kodėl aš jos anūkėlę prastai maitinu. Ar duodat mamos šviežių morkų savo lialiams? Tai aisku duodu QUOTE(Spurga577 @ 2006 12 19, 17:03) Sveikos mamos, mano mažoji be kitų daržovių mėgsta virtas morkytes (jų košeles). Anyta stebisi, ji nuo 3 mėn. duodavo šviežių morkų tyrelės... Su tokia intonacija, kad tipo kodėl aš jos anūkėlę prastai maitinu. Ar duodat mamos šviežių morkų savo lialiams? As nuo 3 men pradejau duoti skiestu morku sulciu po arbatini sauksteli, duodu pagrauzt morkas, virtu tai maniskis nemiegsta spjauna
galima morkas sutarkuoti ir duoti, tik rekia ideti trupuciuka aliejaus, kad nebutu tokios sprangios arba maisyti su obuoliu, skanaus
O man daktaresake neduoti
šviežios morkos yra gan stiprus alergenas,iš pradžiu galima šiek tiek duoti ir žiūrėti ar nebus reajcijos,jei ne tai tikrai galima duoti pagraušt
QUOTE(jovitah @ 2007 01 01, 22:51) O man daktaresake neduoti Man daktarė irgi sakė neduot dar morkų. Kažkaip per sudėtingos jos mažam skrandukui, o žalingas poveikis ne iš kart matosi. Seniau jas rekomenduodavo nuo gan ankstyvo amžiaus, tai anot jos, dabar būtent dėl to paaugliai dažnai turi įvairiu problemu su skrandžiu... Va taip sakė, o aš beveik patikėjau, neduodu. Mano broliėne savo dukrai davė nuo ankstyvo amžiaus, tai nežinau nuo to ar ne, bes tikrai paauglei dukterėčiai su skrandžiu nelabai gerai
Gal nelabai gerai mažyliui nuo 3mėn duoti žalią morką-ji gali sukelti alergiją, be to mažylių kepenys dar ne pilnai funkcionuoja, tai gali būti sunku virškinti. Tačiau yra mamų, kurios duoda ir nieko neatsitinka (bent jau per pirmas dienas) jų mažyliams. Taigi, duoti ar ne žalios morkos - mamos pasirinkimas, o ne anytos spaudimas (o kaip mes auginom, o mes darėm taip...).
Spurga577, nepasiduok anytos spaudimui, o geriau gydytojos paklausk, ką ji mano šiuo klausimu-kad paskui netektų gailėtis.
gal kelis kartus daviau sulčių, bet paskui pasiskaitinėjau apie galimą poveikį ir pastebėjusi ryškiai raudonus skruostukus, pradėjau duoti tik virtų morkų tyrelę, kurią mažoji labai mėgo
mano ziniomis, morkyte yra viena is pirmuju ir butinu darzoviu mazyliams. mes morkyte ragaujam nuo 5men, kol kas tik virta, dedu i koseles kaip viena is 3 ingridientu, na o del zaliu morku dar susilaikydavau, nes jos is tiesu yra alergizuojancios. pradedant det morkyte i koseles, reikia po labai mazai, kad pamatyti, ar neturi vaikiukas jokios reakcijos. na mums buvo ok, o dabar jau manau ir pagrauzti duosiu. beje, morkytes, kaip zinia, ne tik viduriukamss gerai, bet ir akytes labai stiprina, tad valgykim visi morkytes!
Morkyte aisku kad reikia duoti:) mano mazius kaip reikalas gera, apsilaizo net...
Galiu is knygos ,,Jusu vaikas'' pacituoti: Morkos turi lengvai pasisavinamu vitaminu, anglaivanadeniu, mineraliniu ir organiniu medziagu. Jos stiprina dantis, stimuliuoja baltymu sinteze, kraujodara, gerina virskinima, audiniu aprupinima deguonimi, apetita, didina organizmo atsparuma persalimo ligoms, padeda isvengti viduriu uzkietejimo. Kudikiams nuo 6.5 iki 9 menesiu per para duodama 30-40 ml morku sulciu, vyresniems 50-80ml. Kad organizmas geriau absorbuotu karotina i morku sultis patariama ilasinti 10-20 lasu augalinio aliejaus arba 10-20 ml pieno misinio.Metu sulaukusiam - 100ml. Kai sultys sumaisomos su kt sulltimis, aliejaus, grietineles ir pieno nededama. Jos ypac skanu sumaisant su namuose pagaminta grudiniu kulturu kose. Tik ka pagamintos sultys su kose sumaisomos pries pat valgyma QUOTE(Penktadienio_mamyte @ 2007 02 25, 15:12) Morkyte aisku kad reikia duoti:) mano mazius kaip reikalas gera, apsilaizo net... Galiu is knygos ,,Jusu vaikas'' pacituoti: Morkos turi lengvai pasisavinamu vitaminu, anglaivanadeniu, mineraliniu ir organiniu medziagu. Jos stiprina dantis, stimuliuoja baltymu sinteze, kraujodara, gerina virskinima, audiniu aprupinima deguonimi, apetita, didina organizmo atsparuma persalimo ligoms, padeda isvengti viduriu uzkietejimo. Kudikiams nuo 6.5 iki 9 menesiu per para duodama 30-40 ml morku sulciu, vyresniems 50-80ml. Kad organizmas geriau absorbuotu karotina i morku sultis patariama ilasinti 10-20 lasu augalinio aliejaus arba 10-20 ml pieno misinio.Metu sulaukusiam - 100ml. Kai sultys sumaisomos su kt sulltimis, aliejaus, grietineles ir pieno nededama. Jos ypac skanu sumaisant su namuose pagaminta grudiniu kulturu kose. Tik ka pagamintos sultys su kose sumaisomos pries pat valgyma QUOTE(Penktadienio_mamyte @ 2007 02 25, 14:12) Morkyte aisku kad reikia duoti:) mano mazius kaip reikalas gera, apsilaizo net... Galiu is knygos ,,Jusu vaikas'' pacituoti: Morkos turi lengvai pasisavinamu vitaminu, anglaivanadeniu, mineraliniu ir organiniu medziagu. Jos stiprina dantis, stimuliuoja baltymu sinteze, kraujodara, gerina virskinima, audiniu aprupinima deguonimi, apetita, didina organizmo atsparuma persalimo ligoms, padeda isvengti viduriu uzkietejimo. Kudikiams nuo 6.5 iki 9 menesiu per para duodama 30-40 ml morku sulciu, vyresniems 50-80ml. Kad organizmas geriau absorbuotu karotina i morku sultis patariama ilasinti 10-20 lasu augalinio aliejaus arba 10-20 ml pieno misinio.Metu sulaukusiam - 100ml. Kai sultys sumaisomos su kt sulltimis, aliejaus, grietineles ir pieno nededama. Jos ypac skanu sumaisant su namuose pagaminta grudiniu kulturu kose. Tik ka pagamintos sultys su kose sumaisomos pries pat valgyma Ačiū už informaciją, iki šiol duodavau tik virtą morką, ryt po truputį pabandysiu ir išspaust sulčių. QUOTE(Asta @ 2007 02 24, 22:18) Man daktarė irgi sakė neduot dar morkų. Kažkaip per sudėtingos jos mažam skrandukui, o žalingas poveikis ne iš kart matosi. Seniau jas rekomenduodavo nuo gan ankstyvo amžiaus, tai anot jos, dabar būtent dėl to paaugliai dažnai turi įvairiu problemu su skrandžiu... Aš manau, kad ne nuo kūdikystėje ragautų morkų, bet nuo vėliau išgertų limonadų, sutriaukštų traškučių ir kitokio "maisto", kurį taip mėgsta paaugliai. QUOTE(Laumiux @ 2007 03 12, 16:04) Aš manau, kad ne nuo kūdikystėje ragautų morkų, bet nuo vėliau išgertų limonadų, sutriaukštų traškučių ir kitokio "maisto", kurį taip mėgsta paaugliai. pritariu tau
su kokia kose, kazin, tinka morka? maniskis kol kas tik grikius valgo, bandysiu morkos duot, gal i kose imaisyt.. ar geriau kokios avizos? ar ner skirtumo?
Mano tai grauzia nevirta morka, ir jam patinka
Mums trys menesiai ir jau daktare patare duoti morku sulciu po sauksteli. Duodam...
QUOTE(Spurga577 @ 2006 12 19, 17:03) Sveikos mamos, mano mažoji be kitų daržovių mėgsta virtas morkytes (jų košeles). Anyta stebisi, ji nuo 3 mėn. duodavo šviežių morkų tyrelės... Su tokia intonacija, kad tipo kodėl aš jos anūkėlę prastai maitinu. Ar duodat mamos šviežių morkų savo lialiams? pagal PSO nurodymus, kudikius, maitinamus krutimi, rekomenduojama primaitinti nuo 6men, o maitinamus misinukais-nuo 4men, 3men leliukui tikrai nereikia jokio papildomo maisto, nesvarbu, morkos tai ar bulves... QUOTE(Tutikutė @ 2006 12 20, 12:03) morkos kietina vidurius! maniskis labai megsta darzoviene su virtom morkytem, o sultis geria pasicepsedamas, issunkiu pati, mociutes darze uzaugintu morkyciu sulciu o kad gydytojai nerekomenduotu morku- cia tai stebuklas. visose knygose rasoma, kad morka-virta- turetu buti pirmasis mazylio kietas maistas, po pienuko, nes virtos morkos skonis a la artimiausias mamos pieno skoniui...
mums 3,5 men jau pradejau po biskutuka duoti spaustu morkyciu sulciu, nors daktare sake neduoti, bet manau pati geriausia daktare tai mama, man mama dave jau nuo 3 men, tai va ir saviskiui jau duodu po to pradesim obuoliukus
Duodu morku-obuoliu sulciu nuo 6men
virta ar zalia, didelis skirtumas
mums devyni, bet kazkaip dar tarkuotos zalios morkos nedaviau, pasidalinkit patirtim, ar jau duodat??
labutis,as tai zaliuos tarkotos neduodu,nes mes alergiski o vat visa morka duodu pagriauzt
mes morkyte valgom tiktai virta zalios dar neduodu
o kiek jums laiko?
Mano mažiui 10 mėn. Morką duodu tik virtą. Pirmam sūnui žalios morkos daviau kai jam buvo kokie 2 m.
morka yra labai sunkiai virskinamas dalykas, net suaugusiam zmogui, todel nereiketu skubeti vaiko skranduko apkrauti tokiu maistu..
AS DUODU SAVO MERGAIT EZALIA MORKA,BET JI TIK GRIAUZIA,JA O KA ATKANDA ISSPJAUNA
tarkuotos morkos niekad nedaviau. tik paprastai nuskusta zalia, kad kramtuko darba dirbtu kol dantu nebuvo. taigi, duodavau nuo kokiu 9 men
QUOTE(MONRO @ 2008 02 29, 17:19) virta ar zalia, didelis skirtumas Noreciau nesutikti QUOTE(Kolibri @ 2008 03 09, 12:49) Noreciau nesutikti liek gydytoju, tiek nuomoniu, bet musu gyd., taip pat nepatare, as su ja pilnai sutinku ir neduodu morku sulciu
as taip pat duodu savo suneliui zalia morka,duodu visa jam patinka grauzti
nuo kokių 1,5 metų dukrytei duodu tarkuotą žalią morką su obuoliuku, valgo kiekvieną dieną (pati prašo)
O mes truputi padauginom morku, pasidare nosyte gelsva. Tai kokiu 1,5 men isvis nedaviau, dabar jau normaliai. Morku sulciu duodu labai retai, manau truputi ir nedaznai galima, organizmui juk visko reikia.
nuo morku sulciu,mus beria,
Mes esame labai alergiski,todel mums morkytes neleidzia valgyti daktare
Gal nuo 4 menesiu davinejau zalia nuskusta morka, atksati negalejo - dantuku nebuvo, taciau buvo labai gera jam pramoga: mamyte valgo ir sunelis ciulpia. Veliau, atsiradus dantukams jis pradejo ja grauzti, o kai netycia atkasdavo, tai isspjaudavo. Dabar (10 men) mielai valgo ir virta.
[suzinojau, kad zalia trinta morka vienas pirmuju maistu kudikiui, tad jei megsta, pirmyn
aš tai kiek žinau tai kad iki3metų žalios morkos nerekomenduoja nes inkstukai vaikų dar nėra gerai išsivyste ir juos labai apsunkina
griaužti sveiką morkytę daviau kažkur nuo 5 mėn,kai dantukai išlindo...Ir dantenytes pakaso,ir šiaip skanu...
|