Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Šviežia morka
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio iki 1 metų meniu
Spurga577
Sveikos mamos, mano mažoji be kitų daržovių mėgsta virtas morkytes (jų košeles). Anyta stebisi, ji nuo 3 mėn. duodavo šviežių morkų tyrelės... Su tokia intonacija, kad tipo kodėl aš jos anūkėlę prastai maitinu. Ar duodat mamos šviežių morkų savo lialiams?
Tutikutė
QUOTE(Spurga577 @ 2006 12 19, 17:03)
Sveikos mamos, mano mažoji be kitų daržovių mėgsta virtas morkytes (jų košeles). Anyta stebisi, ji nuo 3 mėn. duodavo šviežių morkų tyrelės... Su tokia intonacija, kad tipo kodėl aš jos anūkėlę prastai maitinu. Ar duodat mamos šviežių morkų savo lialiams?
*

Tai aisku duodu smile.gif Ir morkyciu sultis spaudziu ir darzovienes su morkom verdu. O morkos labai gerai viduriukam yra, ypac jeigu uzkieteje arba laisvi tai iskart sutvarko thumbup.gif tik as morkytes perku ekologiskam skyriui, kad kokios purkstos nebutu mirksiukas.gif
liseklis
*

As nuo 3 men pradejau duoti skiestu morku sulciu po arbatini sauksteli, duodu pagrauzt morkas, virtu tai maniskis nemiegsta spjauna lotuliukas.gif
inga-uk
galima morkas sutarkuoti ir duoti, tik rekia ideti trupuciuka aliejaus, kad nebutu tokios sprangios arba maisyti su obuoliu, skanaus mirksiukas.gif
Wildberry
O man daktaresake neduoti blink.gif Nes siais laikais nai zalios morkos,nei morku sultys nepatariamos ir nerekomenduojamos duoti,bandant isvengti galimos alergijos g.gif Ir kazkus dar skaiciau,kad negalima...Tai as nei karto nedaviau,apsiejom ir nepasigedom tongue.gif Dabar kai dantys dygsta duodu visa morka i rankyte paciai grauzti,bet tai daugiau zaidimas,paseilioja ir numeta wub.gif
*Lina*
šviežios morkos yra gan stiprus alergenas,iš pradžiu galima šiek tiek duoti ir žiūrėti ar nebus reajcijos,jei ne tai tikrai galima duoti pagraušt
Asta
QUOTE(jovitah @ 2007 01 01, 22:51)
O man daktaresake neduoti blink.gif Nes siais laikais nai zalios morkos,nei morku sultys nepatariamos ir nerekomenduojamos duoti,bandant isvengti galimos alergijos g.gif Ir kazkus dar skaiciau,kad negalima...Tai as nei karto nedaviau,apsiejom ir nepasigedom tongue.gif Dabar kai dantys dygsta duodu visa morka i rankyte paciai grauzti,bet tai daugiau zaidimas,paseilioja ir numeta wub.gif
*

Man daktarė irgi sakė neduot dar morkų. Kažkaip per sudėtingos jos mažam skrandukui, o žalingas poveikis ne iš kart matosi. Seniau jas rekomenduodavo nuo gan ankstyvo amžiaus, tai anot jos, dabar būtent dėl to paaugliai dažnai turi įvairiu problemu su skrandžiu... Va taip sakė, o aš beveik patikėjau, neduodu.
Mano broliėne savo dukrai davė nuo ankstyvo amžiaus, tai nežinau nuo to ar ne, bes tikrai paauglei dukterėčiai su skrandžiu nelabai gerai unsure.gif
rencė
Gal nelabai gerai mažyliui nuo 3mėn duoti žalią morką-ji gali sukelti alergiją, be to mažylių kepenys dar ne pilnai funkcionuoja, tai gali būti sunku virškinti. Tačiau yra mamų, kurios duoda ir nieko neatsitinka (bent jau per pirmas dienas) jų mažyliams. Taigi, duoti ar ne žalios morkos - mamos pasirinkimas, o ne anytos spaudimas (o kaip mes auginom, o mes darėm taip...).
Spurga577, nepasiduok anytos spaudimui, o geriau gydytojos paklausk, ką ji mano šiuo klausimu-kad paskui netektų gailėtis.
putlute
gal kelis kartus daviau sulčių, bet paskui pasiskaitinėjau apie galimą poveikį ir pastebėjusi ryškiai raudonus skruostukus, pradėjau duoti tik virtų morkų tyrelę, kurią mažoji labai mėgo
Agnyte...
mano ziniomis, morkyte yra viena is pirmuju ir butinu darzoviu mazyliams. mes morkyte ragaujam nuo 5men, kol kas tik virta, dedu i koseles kaip viena is 3 ingridientu, na o del zaliu morku dar susilaikydavau, nes jos is tiesu yra alergizuojancios. pradedant det morkyte i koseles, reikia po labai mazai, kad pamatyti, ar neturi vaikiukas jokios reakcijos. na mums buvo ok, o dabar jau manau ir pagrauzti duosiu. beje, morkytes, kaip zinia, ne tik viduriukamss gerai, bet ir akytes labai stiprina, tad valgykim visi morkytes! 4u.gif wub.gif
Penktadienio_mamyte
Morkyte aisku kad reikia duoti:) mano mazius kaip reikalas gera, apsilaizo net...

Galiu is knygos ,,Jusu vaikas'' pacituoti:
Morkos turi lengvai pasisavinamu vitaminu, anglaivanadeniu, mineraliniu ir organiniu medziagu. Jos stiprina dantis, stimuliuoja baltymu sinteze, kraujodara, gerina virskinima, audiniu aprupinima deguonimi, apetita, didina organizmo atsparuma persalimo ligoms, padeda isvengti viduriu uzkietejimo.
Kudikiams nuo 6.5 iki 9 menesiu per para duodama 30-40 ml morku sulciu, vyresniems 50-80ml. Kad organizmas geriau absorbuotu karotina i morku sultis patariama ilasinti 10-20 lasu augalinio aliejaus arba 10-20 ml pieno misinio.Metu sulaukusiam - 100ml. Kai sultys sumaisomos su kt sulltimis, aliejaus, grietineles ir pieno nededama.
Jos ypac skanu sumaisant su namuose pagaminta grudiniu kulturu kose. Tik ka pagamintos sultys su kose sumaisomos pries pat valgyma
Agnyte...
QUOTE(Penktadienio_mamyte @ 2007 02 25, 15:12)
Morkyte aisku kad reikia duoti:) mano mazius kaip reikalas gera, apsilaizo net...

Morkos turi lengvai pasisavinamu vitaminu, anglaivanadeniu, mineraliniu ir organiniu medziagu. Jos stiprina dantis, stimuliuoja baltymu sinteze, kraujodara, gerina virskinima, audiniu aprupinima deguonimi, apetita, didina organizmo atsparuma persalimo ligoms, padeda isvengti viduriu uzkietejimo.
  Kudikiams nuo 6.5 iki 9 menesiu per para duodama 30-40 ml morku sulciu, vyresniems 50-80ml. Kad organizmas geriau absorbuotu karotina i morku sultis patariama ilasinti 10-20 lasu augalinio aliejaus arba 10-20 ml pieno misinio.Metu sulaukusiam - 100ml. Kai sultys sumaisomos su kt sulltimis, aliejaus, grietineles ir pieno nededama.
Jos ypac skanu sumaisant su namuose pagaminta grudiniu kulturu kose. Tik ka pagamintos sultys su kose sumaisomos pries pat valgyma
*

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif ooo, super informacija! apie sultis to nezinojau... aciu, susipazinom, kaip jas reikia paruosti! aciuks.gif aciuks.gif
virugie
QUOTE(Penktadienio_mamyte @ 2007 02 25, 14:12)

*

Ačiū už informaciją, iki šiol duodavau tik virtą morką, ryt po truputį pabandysiu ir išspaust sulčių. thumbup.gif
Laumiux
QUOTE(Asta @ 2007 02 24, 22:18)
Man daktarė irgi sakė neduot dar morkų. Kažkaip per sudėtingos jos mažam skrandukui, o žalingas poveikis ne iš kart matosi. Seniau jas rekomenduodavo nuo gan ankstyvo amžiaus, tai anot jos, dabar būtent dėl to paaugliai dažnai turi įvairiu problemu su skrandžiu...

Aš manau, kad ne nuo kūdikystėje ragautų morkų, bet nuo vėliau išgertų limonadų, sutriaukštų traškučių ir kitokio "maisto", kurį taip mėgsta paaugliai.
inga-uk
QUOTE(Laumiux @ 2007 03 12, 16:04)
Aš manau, kad ne nuo kūdikystėje ragautų morkų, bet nuo vėliau išgertų limonadų, sutriaukštų traškučių ir kitokio "maisto", kurį taip mėgsta paaugliai.
*

pritariu tau mirksiukas.gif , nors maniske zalios tai nevalgo vienos, nebent butu tarkuota ir maisyta su obuoliu ar kriause thumbup.gif , tada valgo, ir geria sultis, jai patinka thumbup.gif , o koses neisvaizduoju be morku, visada beveik dedu rolleyes.gif
zoske
su kokia kose, kazin, tinka morka? maniskis kol kas tik grikius valgo, bandysiu morkos duot, gal i kose imaisyt.. ar geriau kokios avizos? ar ner skirtumo? ax.gif
Druska*
Mano tai grauzia nevirta morka, ir jam patinka thumbup.gif
Migdole
Mums trys menesiai ir jau daktare patare duoti morku sulciu po sauksteli. Duodam...
Miegaliuke S
QUOTE(Kamke @ 2008 01 11, 17:00)
Mano tai grauzia nevirta morka, ir jam patinka  thumbup.gif
*

manajai ir labaipatinka
Granteja
QUOTE(jovitah @ 2007 01 01, 22:51)
Dabar kai dantys dygsta duodu visa morka i rankyte paciai grauzti,bet tai daugiau zaidimas,paseilioja ir numeta wub.gif
*

Mano irgi taip pat daro - dantis galanda lotuliukas.gif
rikutis
*

pagal PSO nurodymus, kudikius, maitinamus krutimi, rekomenduojama primaitinti nuo 6men, o maitinamus misinukais-nuo 4men, 3men leliukui tikrai nereikia jokio papildomo maisto, nesvarbu, morkos tai ar bulves...

QUOTE(Tutikutė @ 2006 12 20, 12:03)
morkos labai gerai viduriukam yra, ypac jeigu uzkieteje arba laisvi tai iskart sutvarko thumbup.gif
*

morkos kietina vidurius!

maniskis labai megsta darzoviene su virtom morkytem, o sultis geria pasicepsedamas, issunkiu pati, mociutes darze uzaugintu morkyciu sulciu thumbup.gif o zaliu tarkuotu bandziau duoti- nebere, pilvo nepute, bet ir nesuvirskino- isejo su kakuciu lauk tokia pati kose doh.gif tai ir nebedaviau.
o kad gydytojai nerekomenduotu morku- cia tai stebuklas. visose knygose rasoma, kad morka-virta- turetu buti pirmasis mazylio kietas maistas, po pienuko, nes virtos morkos skonis a la artimiausias mamos pieno skoniui... mirksiukas.gif
aistuole20
mums 3,5 men jau pradejau po biskutuka duoti spaustu morkyciu sulciu, nors daktare sake neduoti, bet manau pati geriausia daktare tai mama, man mama dave jau nuo 3 men, tai va ir saviskiui jau duodu po to pradesim obuoliukus
Kolibri
Duodu morku-obuoliu sulciu nuo 6men thumbup.gif
MONRO
virta ar zalia, didelis skirtumas mirksiukas.gif virta duodama su darzoviene ir tai viena is pirmuju vaiko ragaujamu darzoviu, nors buna vaiku, kuriuos ir virta morka alergizuoja. o del morku sulciu tai siais laikais tikrai nerekomenduojama ju duoti mazyliams. tik senose knygose tokios rekomendacijos. ir as labai nesutinku su tom mamytem, kurios vaika augina taip kaip ju mamos ar anytos. juk laikas bega ir viskas keiciasi. kas buvo daroma seniau, nereiskia kad tai buvo geriausia, juk zengiame pirmyn. aisku cia kiekvienos mamos reikalas, bet as savo vaikui morku sulciu neduosu ir greitu laiku nesiruosiu duoti. mums pakanka obuoliuko sultyciu.
Zibute
mums devyni, bet kazkaip dar tarkuotos zalios morkos nedaviau, pasidalinkit patirtim, ar jau duodat??
lapinuke84
labutis,as tai zaliuos tarkotos neduodu,nes mes alergiski o vat visa morka duodu pagriauzt tongue.gif, dantukai kalasi ,jam labai patinka.
erlin
mes morkyte valgom tiktai virta zalios dar neduodu smile.gif
Zibute
o kiek jums laiko?
lapinuke84
QUOTE(Zibute @ 2008 03 06, 13:46)
o kiek jums laiko?
*

MUMS beveik metai biggrin.gif
Nireglina
Mano mažiui 10 mėn. Morką duodu tik virtą. Pirmam sūnui žalios morkos daviau kai jam buvo kokie 2 m. g.gif Tiksliai jau net nepamenu.
mylimuke
QUOTE(Zibute @ 2008 03 06, 13:31)
mums devyni, bet kazkaip dar tarkuotos zalios morkos nedaviau, pasidalinkit patirtim, ar jau duodat??
*

Prieš kokį mėnesį daviau žalią trintą, tai apsivėmė po poros šaukštų, daugiau neduodu. O virtą tai valgo su pasimėgavimu, sultis irgi labai mėgsta.
Mirandaa
morka yra labai sunkiai virskinamas dalykas, net suaugusiam zmogui, todel nereiketu skubeti vaiko skranduko apkrauti tokiu maistu..
Miegaliuke S
AS DUODU SAVO MERGAIT EZALIA MORKA,BET JI TIK GRIAUZIA,JA O KA ATKANDA ISSPJAUNA ax.gif wub.gif
mama_x2
tarkuotos morkos niekad nedaviau. tik paprastai nuskusta zalia, kad kramtuko darba dirbtu kol dantu nebuvo. taigi, duodavau nuo kokiu 9 men
Kolibri
QUOTE(MONRO @ 2008 02 29, 17:19)
virta ar zalia, didelis skirtumas  mirksiukas.gif  virta duodama su darzoviene ir tai viena is pirmuju vaiko ragaujamu darzoviu, nors buna vaiku, kuriuos ir virta morka alergizuoja. o del morku sulciu tai siais laikais tikrai nerekomenduojama ju duoti mazyliams. tik senose knygose tokios rekomendacijos. ir as labai nesutinku su tom mamytem, kurios vaika augina taip kaip ju mamos ar anytos. juk laikas bega ir viskas keiciasi. kas buvo daroma seniau, nereiskia  kad tai buvo geriausia, juk zengiame pirmyn. aisku cia kiekvienos mamos reikalas, bet as savo vaikui morku sulciu neduosu ir greitu laiku nesiruosiu duoti. mums pakanka obuoliuko sultyciu.
*

Noreciau nesutikti schmoll.gif Mums net gi gydytoja rekomendavo duoti morku sulciu,tik nepadauginti aisku,pamaisyti su kitom-pvz.obuoliu mirksiukas.gif Ir jeigu vaikas alergiskas,tai ir virtos darzoves netiks g.gif
MONRO
QUOTE(Kolibri @ 2008 03 09, 12:49)
Noreciau nesutikti schmoll.gif Mums net gi gydytoja rekomendavo duoti morku sulciu,tik nepadauginti aisku,pamaisyti su kitom-pvz.obuoliu mirksiukas.gif Ir jeigu vaikas alergiskas,tai ir virtos darzoves netiks g.gif
*

liek gydytoju, tiek nuomoniu, bet musu gyd., taip pat nepatare, as su ja pilnai sutinku ir neduodu morku sulciu schmoll.gif ,
_soul_sister_
as taip pat duodu savo suneliui zalia morka,duodu visa jam patinka grauzti thumbup.gif
mikis
nuo kokių 1,5 metų dukrytei duodu tarkuotą žalią morką su obuoliuku, valgo kiekvieną dieną (pati prašo) thumbup.gif
olesyte
O mes truputi padauginom morku, pasidare nosyte gelsva. Tai kokiu 1,5 men isvis nedaviau, dabar jau normaliai. Morku sulciu duodu labai retai, manau truputi ir nedaznai galima, organizmui juk visko reikia.
_soul_sister_
nuo morku sulciu,mus beria, doh.gif
lelka
Mes esame labai alergiski,todel mums morkytes neleidzia valgyti daktare
antoschka
Gal nuo 4 menesiu davinejau zalia nuskusta morka, atksati negalejo - dantuku nebuvo, taciau buvo labai gera jam pramoga: mamyte valgo ir sunelis ciulpia. Veliau, atsiradus dantukams jis pradejo ja grauzti, o kai netycia atkasdavo, tai isspjaudavo. Dabar (10 men) mielai valgo ir virta.
Zibute
[suzinojau, kad zalia trinta morka vienas pirmuju maistu kudikiui, tad jei megsta, pirmyn
Kolibri
QUOTE(Zibute @ 2008 04 01, 16:10)
[suzinojau, kad zalia trinta morka vienas pirmuju maistu kudikiui, tad jei megsta, pirmyn
*

drinks_cheers.gif Tik reikia nepadauginti mirksiukas.gif 1-2kartu i savaite uztenka mirksiukas.gif
kince
aš tai kiek žinau tai kad iki3metų žalios morkos nerekomenduoja nes inkstukai vaikų dar nėra gerai išsivyste ir juos labai apsunkina
alisa1
griaužti sveiką morkytę daviau kažkur nuo 5 mėn,kai dantukai išlindo...Ir dantenytes pakaso,ir šiaip skanu...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.