Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Majonezas.
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio nuo 1 metų meniu
Pages: 1, 2, 3
vyšniux
Esu skaiciusi,kad majoneza vaikuciui galima duoti tik nuo 3m. mastau.gif Todel lig sioliai sios nuomones uoliai laikiaus rolleyes.gif .Nors taip noretus mazajai prie kiausinuko nors slakeli ideti,kad skaniau butu g.gif .Mes,suaugusieji esam uzkieteja sio produkto gerbejai,todel labai idomi Jusu nuomone nuo kokio amziaus vaikuciui pradejote duoti maista pagardinta majonezu?
Simple girl
Prie kiaušinio aš dedu šiek tiek grietinės, man atrodo majonezas nesveika, kaip ir kečupas ar panašūs padažai.Dukrytei 1m 9mėn bet dar nesu davus.
Nireglina
Maniškiui greitai 3 m, bet majonezo jis yra valgęs gal tik porą kartų (buvo mišrainėje). Pati nemėgstu bei nevertinu šio produkto ir vaikui neduodu.
Stigma
QUOTE(nireglina @ 2006 12 20, 17:59)
Maniškiui greitai 3 m, bet majonezo jis yra valgęs gal tik porą kartų (buvo mišrainėje). Pati nemėgstu bei nevertinu šio produkto ir vaikui neduodu.
*

jei misraine su majonezu-duodu.ant kiausinio dedu grietines ir biskiuka majonezo(paciai labai skanu majonezas,tai nesusilaikau vaikui nedavus blush2.gif )
agniux911
as ir manau kad tai nesveikas produktas, geriau jau grietine, ir manau verta duoti jei jau kas is teveliu ji dievinat tik nuo 3metu, nuo tada ima susiformuoti virskinimo sistema. vaikas dar spes visko atsivalgyt, o mazam jam reik naturalumo, kad nesugadint jau kudikystej savo virskinimo trakto. netinkamo maisto ir jo kiekio kimsimas vaikams kudikysteje-vaikysteje issaukia paauglysteje nutukima, skrandzio skausmus, nevirskinima ir t.t. nors tuo metu rodos jokio blogo maisto ir nevalgo. nereikia tikrai metu dvieju vaikui visko ka valgo suauge, nors ta pataria gydytojai. visur aiskiai rasoma kad iki 3 metu dar tik formuojasi virskinimas, tai kaip gali duoti ta pati g.gif
*Lina*
mano dukra majonezo gauna tik su lietuviška mišrainė kurią labai noria valgo
ingere
Mums tai apie majonezą net kalbos nėra, nes labai atsargiai žiūriu į maistą, kurį duodu dukrytei. Tikrai prieš trejetą mėnesių vis ką naujo paragaudavome, kol apsinuodijome. Įtarė salmoneliozę, po to lyg ir nebe. Taip ir nežinom, kas ten buvo. Bet po to karto, maistą itin kruopščiai renkuosi. Sutinku su mamytėmis, kurios sako, kad vaikas dar visko prisivalgys, kad jo virškinimo sistema dar nesusiformavusi. Tikra tiesa. Kas skanu mums, ne visada sveika vaikui.
Betse
Majonezo mažė ragavo tik su mišraine, bet ir ti labai mažai. Sutinku, kad nesveika, todėl niekur stengiuosi nedėti.
vilma*
Nu as tai cia dabar suzibesiu blush2.gif , duodu as saviskiui majoneza, nedauk, bet su misrainem ir i kiausini dedu majoneza. Nemanau kad cia labai blogai. Be to ir tas kiekis mazas, i savaite mums tik koks saukstelis gaunasi, manau kad jis prie visko turi pratintis.
Nireglina
QUOTE(vilma* @ 2007 01 29, 18:54)
Nu as tai cia dabar suzibesiu  blush2.gif , duodu as saviskiui majoneza, nedauk, bet su misrainem ir  i kiausini dedu majoneza. Nemanau kad cia labai blogai. Be to ir tas kiekis mazas, i savaite mums tik koks saukstelis gaunasi, manau kad jis prie visko turi pratintis.
*

O kodėl vaikas turi pratintis prie nesveiko maisto? Dar spės gyvenime privalgyti visokio šlamšto ir užteršti savo organizmą.
Jurlin
QUOTE(vilma* @ 2007 01 29, 19:54)
Nu as tai cia dabar suzibesiu  blush2.gif , duodu as saviskiui majoneza, nedauk, bet su misrainem ir  i kiausini dedu majoneza. Nemanau kad cia labai blogai. Be to ir tas kiekis mazas, i savaite mums tik koks saukstelis gaunasi, manau kad jis prie visko turi pratintis.
*

Zibekim kartu drinks_cheers.gif daviau nuo metuku ir duosiu, negadinsiu jam viso malonumo, nes tai tukstanti kartu geriau nei visi jusu cipsai, limonadai ir kitos bjaurybes
Simple girl
QUOTE(Jurlin @ 2007 01 31, 13:04)
Zibekim kartu  drinks_cheers.gif  daviau nuo metuku ir duosiu, negadinsiu jam viso malonumo, nes tai tukstanti kartu geriau nei visi jusu cipsai, limonadai ir kitos bjaurybes
*

g.gif abejoju
Jurlin
QUOTE(zuikute @ 2007 01 31, 14:18)
g.gif abejoju
*

Saukstelis per savaite nieko blogo, o kartais buna kad ir visa men nieko su majonezu nevalgom, bet jus lepinkit kitais nuodais-greiciau pakenksit lotuliukas.gif
Nireglina
QUOTE(Jurlin @ 2007 01 31, 13:04)
Zibekim kartu  drinks_cheers.gif  daviau nuo metuku ir duosiu, negadinsiu jam viso malonumo, nes tai tukstanti kartu geriau nei visi jusu cipsai, limonadai ir kitos bjaurybes
*

Kodėl manai, kad vaikams duodame mūsų (kaip pati sakai) čipsus, limonadus ir kitas bjaurybes? Pvz, aš neduodu ir vaikas dėl to tikrai nėra nelaimingesnis. Beje, o kuo majonezas geriau už tas bjaurybes?
Jurlin, ko tu tokia pikta? Gal šiąnakt blogai miegojai? biggrin.gif
Jurlin
QUOTE(nireglina @ 2007 01 31, 17:24)
Kodėl manai, kad vaikams duodame mūsų (kaip pati sakai) čipsus, limonadus ir kitas bjaurybes? Pvz, aš neduodu ir vaikas dėl to tikrai nėra nelaimingesnis. Beje, o kuo majonezas geriau už tas bjaurybes?
Jurlin, ko tu tokia pikta? Gal šiąnakt blogai miegojai?  biggrin.gif
*

As visada blogai miegu, jei ka, bet kai pradeda paistyt nesamones, tai tampu tikrai kitu zmogumi.
O zinot kad nei virti nei kepti kiausiniai nesveika, o juos duoda nuo gimimo ir ligoninese ir deda visur, tai del to reikia turbut beveik nieko nevalgyt. miltiniai produktai negerai, darzoves irgi jau visos tipo chemija, tai kas tada sveika, oras ir tas uzterstas
dar ka nors pridurti?
Nireglina
Kiekvienas laikosi savo nuomonės ir greičiausiai nei aš, nei tu jos nepakeisim. Galų gale kiekvienas savo vaikus augina taip, kaip mano esant teisingiausia. Aš tik manau, kad geriau vengti tų produktų, kurie yra nesveiki, o majonezas tikrai toks yra. Nesakau, kad visiškai nevalgyti, bet valgyti kuo mažiau.
O kad blogai miegi- negerai. Jauna dar esi, susirūpink. biggrin.gif
Nireglina
Na, mes visai nukrypom nuo temos. O jei į temą, tai aš majonezo niekada nevartojau- mūsų šeimoje jo niekas nemėgo. Kai ėmiau gyventi su dabartiniu vyru, šaldytuve atsirado majonezas, tačiau jo nepamėgau ir vaikui nesiūlau. Kadangi jis virtų kiaušinių nevalgo, nėra prie ko ir majonezo duoti.

i 
Pašalinta off-topic žinutės dalis
zabava
Na nezinau, bet musu pediatre man neleido majonezo ir ketciupo duot tik iki 1metu (nes gali sualergizuoti). O nuo metu tai mes valgom viska, o jei ketciupo su sasyskom neduociau tai butu toks triuksmas, blink.gif doh.gif kad o jojoj, jis jei visur ir su viskuom. As esu tos nuomones, kuo daugaiu vaika saugosi nuo visko, tuo jis viskuom sirgs ir alergiskas bus. Aisku ziuri ka perki ir su maziau EEE.. smile.gif
Papildyta:
O mums 2metai ir valgom viska ka mes valgom, nieko atskirai negaminu.. schmoll.gif
Gulia
Mamos blink.gif

Duodu prie virtu kiausiniu.
Pirktiniu misrainiu neperku schmoll.gif arba labai labai retai.Darydama namuose palieku vaikui ir sumaisau su gretine ir del skonio vos vos majonezo.Ir viskas biggrin.gif

drinks_cheers.gif su Nireglina-kiekviena auginam savo vaikus skirtingai ir kiekviena is musu gali pasakyti savo nuomone.
O jeigu kas blogai miega mirksiukas.gif cool.gif
Papildyta:
QUOTE(Jurlin @ 2007 01 31, 13:30)
Saukstelis per savaite nieko blogo, o kartais buna kad ir visa men nieko su majonezu nevalgom, bet jus lepinkit kitais nuodais-greiciau pakenksit  lotuliukas.gif
*

Kad tema apie majoneza Jurlin mirksiukas.gif apie cipsus ir limonadus cia niekas nieko nerase
astoldita
QUOTE(Jurlin @ 2007 01 31, 19:20)
As visada blogai miegu, jei ka, bet kai pradeda paistyt nesamones, tai tampu tikrai kitu zmogumi.
O zinot kad nei virti nei kepti kiausiniai nesveika, o juos duoda nuo gimimo ir ligoninese ir deda visur, tai del to reikia turbut beveik nieko nevalgyt. miltiniai produktai negerai, darzoves irgi jau visos tipo chemija, tai kas tada sveika, oras ir tas uzterstas
dar ka nors pridurti?
*

Sutinku su Jurlin Jau tikrai turi nuo proto nušokti besirinkdamas sveiką maistą,nes iš to didelio rašto baigiam išeiti iš krašto.Visur vien chemijos vaidenas doh.gif Jau turėjom seniai visi kojas pakratyti ir nuo kečupų ir nuo majonezų biggrin.gif Aišku kas per daug tas nesveika mirksiukas.gif
edisada
Dar nedaviau savo pupai majonezo, kaip ir Gulia sumaišau su grietine mišrainę.. O ir kiek tokiam špokeliui tereik ax.gif
skaja
QUOTE(Jurlin @ 2007 01 31, 14:30)
Saukstelis per savaite nieko blogo, o kartais buna kad ir visa men nieko su majonezu nevalgom, bet jus lepinkit kitais nuodais-greiciau pakenksit  lotuliukas.gif
*

pavarei cia blink.gif as nei majonezo, nei cipsu, nei kitokio s... neduodu...
straige
Sutinku su Jurlin Jau tikrai turi nuo proto nušokti besirinkdamas sveiką maistą,nes iš to didelio rašto baigiam išeiti iš krašto.Visur vien chemijos vaidenas doh.gif Jau turėjom seniai visi kojas pakratyti ir nuo kečupų ir nuo majonezų biggrin.gif Aišku kas per daug tas nesveika mirksiukas.gif
*

[/quote]

Visiskai sutinku su abiem nuomonem. Nors as dar saviskei majonezo nesiuliau, bet nesiruosiu maitinti jos kaip isprotejusi "zalioji" (labai atsiprasau, jei ka izeidziau). Jei jau taip bijote chemijos, tai gal ir lauke nevaikstote (as apie tuos, kurie gyvena miestuose, salia judriu gatviu), nekvepuojate oru? Ir man labai idomu, kaip gi mes visos ir visi uzaugome ir ka mes tokio labai sveiko valgeme? (Klausimas netinka, gimusiems ir augusiems kaimuose).
Dar karta atsiprasau, kad kazka supykdziau ar uzgavau, bet tas visuotinis "sveiko gyvenimo" triedaliojimas, tai.... be zodziu.
Atsiprasau dar karta, tiesiog as taip manau. blush2.gif
anastazas
džiaugiuosi, kad majonezas maniškei neskanu. tongue.gif O šiaip tai nuo metų mūsų vaikas "sėdi prie bendro stalo", bet ne tik vaikams reikia žiūrėt ką į skrandį įmest. Suaugusieji irgi turėtų visus majonezus/kečiupus ir pan. vartot su saiku mirksiukas.gif
astoldita
Parduotuvėje mačiau Kėdainių majonezą be konservantų 4u.gif
Luana
dar kolkas majonezo mano merginaa neragavo, bet kad ir aš kažkaip daugiausiai marinavimui jį naudoju, salotos su grietine, bet jei kokią mišrainę daryčiau su majonezu, manau, kad jei tik mergina norėtų duočiau paragaut, svarbiausia saikas
Lauriuka
na mes majonezo patys mazai naudojam o mazei tikrai nera reikalo taip anksti jo ragauti juk yra grietine rolleyes.gif
Basic
Aš duodu vaikui majonezą, aišku nedaug bet kiaušynį jinai nevalgo jis jai burnoj tysias,o jei trupučiuka įdėdų majonezą tai suvalgo, bet majonezas pas mus labai retai ragaunamas
purpsius
Na, majonezas nėra labai blogas produktas, tik pirktiniame būna nemažai prieskonių, skonio stipriklių, kurie vaikui nereikalingi, jo skonio receptoriai daug jautresni. Kiaušinį aš maišau su pomidoru, tai nebereikia majonezo, mišrainės su aliejumi skanu. O jei mėgstat majonezą, galima naminio pasidaryti, tai tikrai nebus blogai, jei vaikas paragaus.

O suaugusiems jis laikomas blogiu, nes riebus, šiaip tai nieko baisaus jame nėra. Kečiupas labiau dirbtinis, geriau tada pomidorų padažas.
ramux
Dukrytei 1m ir 7 mėn, tai vos vos uždedam ant kiaušinio, bet ne piktnaudžiaujam ax.gif
inga-uk
na karta yra gal paragavus jo, nes kai darau zirnelius visda nedu ir majonezo, bet ji tik isspjove ir viskas, siaip as jai jo neduodu mirksiukas.gif
Wildberry
Esu davusi ir baltos mišrainės ir burokėlių su majonezu,nevalgė,išspjauna,matyt dukrytei jis neskanu schmoll.gif Spės dar prisivalgyt...
Mududu
Aš kol kas dar nedaviau, nebuvo didelio poreikio. Su virtu kiaušinuku ji valgo pomidorą, tai to majonezo kaip ir nereik, mišrainių dar nelabai kramto. Aš pati nelabai mėgstu majonezą, tai gal dėl to ir mažė jo dar negavus. Tačiau tikrai nemanau, kad lašelis majonezo sugadintų vaiko skranduką. Pastebėjau, kad mano dukriukas tikrai daug noriau ir skaniau valgo mūsų pasūdytą, pasaldintą maistą, o ne savo beskones košes.
Šiluma
Aš kol kas dar nedaviau specialiai, na kiek mišrainėse paragaudavo ir tiek. Bet dažniausiai tas paragvimas baigiasi tuo, kad viską išspjauna ax.gif
mamiux
nesvarbu ar teptas ant ko ar vienas,manoji spjauna laukan vos pajutusi jo skoni schmoll.gif
iloniukas76
mano vaikutis tai valgytu saukstais,jei kas duotu, bet as stengiuosi tokio maisto jam neduoti
^Braškytė^
karta daviau sausteli majonezo tai suvalge 2 lotuliukas.gif ir daugiau sake NE ax.gif o seip tai valgo kartais misraine su juo ax.gif
Akvilexxx
Majonezo tai tik duok, jei iškepi kiaušinį tai iš kart liepia majonezo įdėt doh.gif , jei leistum tai ko gero viską su juo valgytų g.gif
Karinga
Kai mano dukrytei buvo 1.5 m, tada pirma karta paragavo majonezo ax.gif bet nepatiko, spjove lauk schmoll.gif O dabar jai 3 metukai, tai per visa ta laika, gal kokius 3 kartus ragavo majoneza, bet neskanu jai schmoll.gif
Juliuxs
Girdejau,kad iki 3 metu nerekomenduojamas majonezas ir ketcupas,tai ir neduodu kol kas g.gif Pati as jo nelabai megstu,tai ir siaip nelabai ka su majonezu gaminu ax.gif Tai ir dideles problemos nera smile.gif
shara
Mano mazyle kelis kart ragavo majonezo,jai patiko smile.gif
topsyte
O MANISKE PUTPELIU KIAUSINIUS SLAMSCIA TAIP, BE NIEKO, KAD NET AUSYS LINKSTA, O MISRAINIU NEVALGO SU MAJONEZU, TURBUT NESKANU JAU biggrin.gif
Meida
Namie gali duot,gali neduot,o va kai eina į darželį,tai ten tikrai gauna majonezo. Lpšelyje taip pat. Gauna daugybę produktų,kurių namie neragavęs,užtat karts nuo karto vis atsinaujina dermatitas...
Laumiux
Na, maniškė, tai aišku, tikrai per maža majonezui ir panašiems "skanėstams", tai net kalbos nėra. O šiaip, jei vaikas jau yra ragavęs ir labai nori, tai gal geriau pabandyti kur susiradus receptą bandyti to majonezo pagaminti pačiai. Aš pati recepto tiksliai nepamenu, bet pagrindiniai majonezo komponentai yra alyvų aliejus, kiaušinių tryniai (ne virti), rūgštis (actas, citrinos rūgštis ar sultys). Gal dar kažkas. O pirktiniame majoneze pridėta daug chemijų, visokių E. Tai ne majonezas, bet jo imitacija.

O namuose gal superinio majonezo ir nepagaminsite, bet panašaus skonio nekenksmingą padažiuką tai tikrai.
inga77
As duodu paragauti nuo 1,1 m. kartu su virtu kiausiniu, kad toks sprangus nebutu
vaivos juosta
Paragavo metų laiko. Per daug nepiktnaudžiaujam, bet ir nesu prieš nusistačiusi.
saldumelisss
skaiciau kad jau per antras velykas galima kiausinuka su nedaug majonezo dauoti paragauti smile.gif mes dar nesam ragave smile.gif lauksim kitu velyku dar anksti manau smile.gif
nanainis
su majonezu ar sunkiais padazais ruosto maisto neduodam schmoll.gif isskyrus tarkuotu morku cesnako ir mejonezo salotas, kurias jis kerta net leksten krisdamas biggrin.gif taciau kai pamatem kad paragavus patiko teko mazint jose majonezo ir pipiru kieki 4u.gif
nanainis
o dabar kiek ne i tema ax.gif mes majoneza daznai irgi darydavome namie-naudodavome tikra kaimiska is mociutes parsivezta grietine, virtus sutrintus gerai kiausiniu trynius, prieskoniu pagal skoni, citrinu rugsties arba sulciu 4u.gif mums patikdavo ir be druskos nelabai ka daugiau 'nesveiko' ten bededavom, toki mociute i LT grizus maziui taise su tarkuotom morkytem ir pjaustytais virtais kiausiniais-misraines skonis kaip su majonezu, bet be visu 'negeru pribombasu' thumbup.gif jam patiko, kad net sauksta stume salin ir su pirstais kabino rolleyes.gif
-simona-
QUOTE(laurin22 @ 2008 03 09, 13:00)
o dabar kiek ne i tema  ax.gif  mes majoneza daznai irgi darydavome namie-naudodavome tikra kaimiska is mociutes parsivezta grietine, virtus sutrintus gerai kiausiniu trynius, prieskoniu pagal skoni, citrinu rugsties arba sulciu  4u.gif  mums patikdavo ir be druskos nelabai ka daugiau 'nesveiko' ten bededavom, toki mociute i LT grizus maziui taise su tarkuotom morkytem ir pjaustytais virtais kiausiniais-misraines skonis kaip su majonezu, bet be visu 'negeru pribombasu'  thumbup.gif  jam patiko, kad net sauksta stume salin ir su pirstais kabino  rolleyes.gif
*

thumbup.gif geras receptas, nes pirktinio tai neduodu smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.