Esu skaiciusi,kad majoneza vaikuciui galima duoti tik nuo 3m.
Prie kiaušinio aš dedu šiek tiek grietinės, man atrodo majonezas nesveika, kaip ir kečupas ar panašūs padažai.Dukrytei 1m 9mėn bet dar nesu davus.
Maniškiui greitai 3 m, bet majonezo jis yra valgęs gal tik porą kartų (buvo mišrainėje). Pati nemėgstu bei nevertinu šio produkto ir vaikui neduodu.
QUOTE(nireglina @ 2006 12 20, 17:59) Maniškiui greitai 3 m, bet majonezo jis yra valgęs gal tik porą kartų (buvo mišrainėje). Pati nemėgstu bei nevertinu šio produkto ir vaikui neduodu. jei misraine su majonezu-duodu.ant kiausinio dedu grietines ir biskiuka majonezo(paciai labai skanu majonezas,tai nesusilaikau vaikui nedavus
as ir manau kad tai nesveikas produktas, geriau jau grietine, ir manau verta duoti jei jau kas is teveliu ji dievinat tik nuo 3metu, nuo tada ima susiformuoti virskinimo sistema. vaikas dar spes visko atsivalgyt, o mazam jam reik naturalumo, kad nesugadint jau kudikystej savo virskinimo trakto. netinkamo maisto ir jo kiekio kimsimas vaikams kudikysteje-vaikysteje issaukia paauglysteje nutukima, skrandzio skausmus, nevirskinima ir t.t. nors tuo metu rodos jokio blogo maisto ir nevalgo. nereikia tikrai metu dvieju vaikui visko ka valgo suauge, nors ta pataria gydytojai. visur aiskiai rasoma kad iki 3 metu dar tik formuojasi virskinimas, tai kaip gali duoti ta pati
mano dukra majonezo gauna tik su lietuviška mišrainė kurią labai noria valgo
Mums tai apie majonezą net kalbos nėra, nes labai atsargiai žiūriu į maistą, kurį duodu dukrytei. Tikrai prieš trejetą mėnesių vis ką naujo paragaudavome, kol apsinuodijome. Įtarė salmoneliozę, po to lyg ir nebe. Taip ir nežinom, kas ten buvo. Bet po to karto, maistą itin kruopščiai renkuosi. Sutinku su mamytėmis, kurios sako, kad vaikas dar visko prisivalgys, kad jo virškinimo sistema dar nesusiformavusi. Tikra tiesa. Kas skanu mums, ne visada sveika vaikui.
Majonezo mažė ragavo tik su mišraine, bet ir ti labai mažai. Sutinku, kad nesveika, todėl niekur stengiuosi nedėti.
Nu as tai cia dabar suzibesiu
QUOTE(vilma* @ 2007 01 29, 18:54) Nu as tai cia dabar suzibesiu O kodėl vaikas turi pratintis prie nesveiko maisto? Dar spės gyvenime privalgyti visokio šlamšto ir užteršti savo organizmą. QUOTE(vilma* @ 2007 01 29, 19:54) Nu as tai cia dabar suzibesiu Zibekim kartu QUOTE(Jurlin @ 2007 01 31, 13:04) Zibekim kartu Kodėl manai, kad vaikams duodame mūsų (kaip pati sakai) čipsus, limonadus ir kitas bjaurybes? Pvz, aš neduodu ir vaikas dėl to tikrai nėra nelaimingesnis. Beje, o kuo majonezas geriau už tas bjaurybes? Jurlin, ko tu tokia pikta? Gal šiąnakt blogai miegojai? QUOTE(nireglina @ 2007 01 31, 17:24) Kodėl manai, kad vaikams duodame mūsų (kaip pati sakai) čipsus, limonadus ir kitas bjaurybes? Pvz, aš neduodu ir vaikas dėl to tikrai nėra nelaimingesnis. Beje, o kuo majonezas geriau už tas bjaurybes? Jurlin, ko tu tokia pikta? Gal šiąnakt blogai miegojai? As visada blogai miegu, jei ka, bet kai pradeda paistyt nesamones, tai tampu tikrai kitu zmogumi. O zinot kad nei virti nei kepti kiausiniai nesveika, o juos duoda nuo gimimo ir ligoninese ir deda visur, tai del to reikia turbut beveik nieko nevalgyt. miltiniai produktai negerai, darzoves irgi jau visos tipo chemija, tai kas tada sveika, oras ir tas uzterstas dar ka nors pridurti?
Kiekvienas laikosi savo nuomonės ir greičiausiai nei aš, nei tu jos nepakeisim. Galų gale kiekvienas savo vaikus augina taip, kaip mano esant teisingiausia. Aš tik manau, kad geriau vengti tų produktų, kurie yra nesveiki, o majonezas tikrai toks yra. Nesakau, kad visiškai nevalgyti, bet valgyti kuo mažiau.
O kad blogai miegi- negerai. Jauna dar esi, susirūpink.
Na, mes visai nukrypom nuo temos. O jei į temą, tai aš majonezo niekada nevartojau- mūsų šeimoje jo niekas nemėgo. Kai ėmiau gyventi su dabartiniu vyru, šaldytuve atsirado majonezas, tačiau jo nepamėgau ir vaikui nesiūlau. Kadangi jis virtų kiaušinių nevalgo, nėra prie ko ir majonezo duoti.
Na nezinau, bet musu pediatre man neleido majonezo ir ketciupo duot tik iki 1metu (nes gali sualergizuoti). O nuo metu tai mes valgom viska, o jei ketciupo su sasyskom neduociau tai butu toks triuksmas,
Papildyta: O mums 2metai ir valgom viska ka mes valgom, nieko atskirai negaminu..
Mamos
Duodu prie virtu kiausiniu. Pirktiniu misrainiu neperku O jeigu kas blogai miega Papildyta: QUOTE(Jurlin @ 2007 01 31, 13:30) Saukstelis per savaite nieko blogo, o kartais buna kad ir visa men nieko su majonezu nevalgom, bet jus lepinkit kitais nuodais-greiciau pakenksit Kad tema apie majoneza Jurlin QUOTE(Jurlin @ 2007 01 31, 19:20) As visada blogai miegu, jei ka, bet kai pradeda paistyt nesamones, tai tampu tikrai kitu zmogumi. O zinot kad nei virti nei kepti kiausiniai nesveika, o juos duoda nuo gimimo ir ligoninese ir deda visur, tai del to reikia turbut beveik nieko nevalgyt. miltiniai produktai negerai, darzoves irgi jau visos tipo chemija, tai kas tada sveika, oras ir tas uzterstas dar ka nors pridurti? Sutinku su Jurlin Jau tikrai turi nuo proto nušokti besirinkdamas sveiką maistą,nes iš to didelio rašto baigiam išeiti iš krašto.Visur vien chemijos vaidenas
Dar nedaviau savo pupai majonezo, kaip ir Gulia sumaišau su grietine mišrainę.. O ir kiek tokiam špokeliui tereik
Sutinku su Jurlin Jau tikrai turi nuo proto nušokti besirinkdamas sveiką maistą,nes iš to didelio rašto baigiam išeiti iš krašto.Visur vien chemijos vaidenas
[/quote] Visiskai sutinku su abiem nuomonem. Nors as dar saviskei majonezo nesiuliau, bet nesiruosiu maitinti jos kaip isprotejusi "zalioji" (labai atsiprasau, jei ka izeidziau). Jei jau taip bijote chemijos, tai gal ir lauke nevaikstote (as apie tuos, kurie gyvena miestuose, salia judriu gatviu), nekvepuojate oru? Ir man labai idomu, kaip gi mes visos ir visi uzaugome ir ka mes tokio labai sveiko valgeme? (Klausimas netinka, gimusiems ir augusiems kaimuose). Dar karta atsiprasau, kad kazka supykdziau ar uzgavau, bet tas visuotinis "sveiko gyvenimo" triedaliojimas, tai.... be zodziu. Atsiprasau dar karta, tiesiog as taip manau.
džiaugiuosi, kad majonezas maniškei neskanu.
Parduotuvėje mačiau Kėdainių majonezą be konservantų
dar kolkas majonezo mano merginaa neragavo, bet kad ir aš kažkaip daugiausiai marinavimui jį naudoju, salotos su grietine, bet jei kokią mišrainę daryčiau su majonezu, manau, kad jei tik mergina norėtų duočiau paragaut, svarbiausia saikas
na mes majonezo patys mazai naudojam o mazei tikrai nera reikalo taip anksti jo ragauti juk yra grietine
Aš duodu vaikui majonezą, aišku nedaug bet kiaušynį jinai nevalgo jis jai burnoj tysias,o jei trupučiuka įdėdų majonezą tai suvalgo, bet majonezas pas mus labai retai ragaunamas
Na, majonezas nėra labai blogas produktas, tik pirktiniame būna nemažai prieskonių, skonio stipriklių, kurie vaikui nereikalingi, jo skonio receptoriai daug jautresni. Kiaušinį aš maišau su pomidoru, tai nebereikia majonezo, mišrainės su aliejumi skanu. O jei mėgstat majonezą, galima naminio pasidaryti, tai tikrai nebus blogai, jei vaikas paragaus.
O suaugusiems jis laikomas blogiu, nes riebus, šiaip tai nieko baisaus jame nėra. Kečiupas labiau dirbtinis, geriau tada pomidorų padažas.
Dukrytei 1m ir 7 mėn, tai vos vos uždedam ant kiaušinio, bet ne piktnaudžiaujam
na karta yra gal paragavus jo, nes kai darau zirnelius visda nedu ir majonezo, bet ji tik isspjove ir viskas, siaip as jai jo neduodu
Esu davusi ir baltos mišrainės ir burokėlių su majonezu,nevalgė,išspjauna,matyt dukrytei jis neskanu
Aš kol kas dar nedaviau, nebuvo didelio poreikio. Su virtu kiaušinuku ji valgo pomidorą, tai to majonezo kaip ir nereik, mišrainių dar nelabai kramto. Aš pati nelabai mėgstu majonezą, tai gal dėl to ir mažė jo dar negavus. Tačiau tikrai nemanau, kad lašelis majonezo sugadintų vaiko skranduką. Pastebėjau, kad mano dukriukas tikrai daug noriau ir skaniau valgo mūsų pasūdytą, pasaldintą maistą, o ne savo beskones košes.
Aš kol kas dar nedaviau specialiai, na kiek mišrainėse paragaudavo ir tiek. Bet dažniausiai tas paragvimas baigiasi tuo, kad viską išspjauna
nesvarbu ar teptas ant ko ar vienas,manoji spjauna laukan vos pajutusi jo skoni
mano vaikutis tai valgytu saukstais,jei kas duotu, bet as stengiuosi tokio maisto jam neduoti
karta daviau sausteli majonezo tai suvalge 2
Majonezo tai tik duok, jei iškepi kiaušinį tai iš kart liepia majonezo įdėt
Kai mano dukrytei buvo 1.5 m, tada pirma karta paragavo majonezo
Girdejau,kad iki 3 metu nerekomenduojamas majonezas ir ketcupas,tai ir neduodu kol kas
Mano mazyle kelis kart ragavo majonezo,jai patiko
O MANISKE PUTPELIU KIAUSINIUS SLAMSCIA TAIP, BE NIEKO, KAD NET AUSYS LINKSTA, O MISRAINIU NEVALGO SU MAJONEZU, TURBUT NESKANU JAU
Namie gali duot,gali neduot,o va kai eina į darželį,tai ten tikrai gauna majonezo. Lpšelyje taip pat. Gauna daugybę produktų,kurių namie neragavęs,užtat karts nuo karto vis atsinaujina dermatitas...
Na, maniškė, tai aišku, tikrai per maža majonezui ir panašiems "skanėstams", tai net kalbos nėra. O šiaip, jei vaikas jau yra ragavęs ir labai nori, tai gal geriau pabandyti kur susiradus receptą bandyti to majonezo pagaminti pačiai. Aš pati recepto tiksliai nepamenu, bet pagrindiniai majonezo komponentai yra alyvų aliejus, kiaušinių tryniai (ne virti), rūgštis (actas, citrinos rūgštis ar sultys). Gal dar kažkas. O pirktiniame majoneze pridėta daug chemijų, visokių E. Tai ne majonezas, bet jo imitacija.
O namuose gal superinio majonezo ir nepagaminsite, bet panašaus skonio nekenksmingą padažiuką tai tikrai.
As duodu paragauti nuo 1,1 m. kartu su virtu kiausiniu, kad toks sprangus nebutu
Paragavo metų laiko. Per daug nepiktnaudžiaujam, bet ir nesu prieš nusistačiusi.
skaiciau kad jau per antras velykas galima kiausinuka su nedaug majonezo dauoti paragauti
su majonezu ar sunkiais padazais ruosto maisto neduodam
o dabar kiek ne i tema
QUOTE(laurin22 @ 2008 03 09, 13:00) o dabar kiek ne i tema |