Kada paruduoja akytės? Aš rudakė, vyras mėlynakis, o mažoji kol kas labai mėlynom akim. Jai 2,5mėn. Tai ar galiu jau džiaugtis?
na pas mane tokia pat situacija,tik maniskiui jau 3,5 men ir jis melynom akytem.visi aplink sako,kad bus rudos,bet tikiuosi,jog melynos:)na,ziurint koks genas stipresnis,taip ir bus.pvz mano pacios iki 5 menesiu buvo melynos,o po to pasidare rudos,kaip senelio,nes mamos zalios o tecio melynos:)zodziu,niekada negali nuspeti,tik tiketis,man atrodo
Manau dar gali visaip buti
Bet man rudos labai grazu... kaip tecio
Analogiška situacija: aš rudaakė, mano vyras mėlynakis. Dukra gimė mėlynomis akimis ir juodais plaukučiais. Tiksliai jau ne pamenu, bet maždaug pusmečio vaikučiui pastebėjau pilkėjančias akutes. Spalva keitėsi lėtai, bet rudos akys įsivyravo maždaug baigiantis tretiesiems gyvenimo metams. Prieš tai buvo ir pilkos, ir smėlinės, ir chameleoninės (t.y. spalva tarsi priklausė nuo drabužių, kuriais aprengtavome vaiką). Dabar mano penkiametė dukra yra rudaakė ir geltonplaukė.
o musiskes rodos jau dabar ruduoja. tik krasteliai melyni liko
aš irgi rudaakė, tačiau vaikai visi mėlynakiai
Mano mažylės taip pat akyčių spalva keičiasi
Mums 4 menesiai irgi laukiame ar paruduos. Kazkur skaiciau kad akiu spalva keiciasi apie 6-8 menesi. Ziuresime kaip bus.
akytes spalva pakeicia iki sesiu menesiu, kai jau tiek sueis galesi inuska dziaugtis
Vadinasi, reik dar laukt
Dziugu, kad dar yra laiko laukti. Gal ir spes pasikeisti.
Mums panašiai: jau vaikui 4 su puse mėnėsio, o akytės vis dar mėlynos
manieji vyruchiai iki metu buvo tamsiai melynom akytem
Na o pas mane visai ciotkai, mano akys zalio(na biski gal i melsvuma), vyro rudos, o mazius dar iki siol nuogimimo melynom akim
O mano mažei net mėnesiukas nespėjo sueiti, kaip akytės iš mėlynų patapo pilkos. Bet tokios tamsiai pilkos, nesu tokių mačiusi, tai gal dar irgi pasikeis. Pas mus abu su vyru pilkos akys, mano su žalsvu atspalviu.
mes su vyru abudu tamsiai rudu akiu ir visa gimine rudu akiu,maziukas kol kas tamsiai melynu akuciu,bet rodos jau po truputuka ruduoja. As irgi girdejau kad iki 6 menesiuku turi pasikeisti o kartais net ir veliau,kai tevu akiu spalva yra ne labai riski(nu kokia nors zalsvai melyna)
Atrodo, kad labai skirtingai būna
mano vaikui tai apie 8 men pradejo keisti spalva, bet labai letai - pradzioje pilkejo, o po metuku pradejo zaliuoti ...
o ar visada pasikeicia akyciu spalva?
o musu dabar violetines, labai grazu bet turbut neilgam, nes manajam tik 2 men
mano abieju vaikuciu akiu spalva pasikeite, mazdaug kaip buvo apie puse metuku.
O mano abieju lelyciu akytes melynos - vienai 2 metukai, o kitai 9 greitai bus
Mano akys rudos, o vyro dar rudesnes
Mano pacios akys zalios, tevelio irgi zalios, na truputi i ruduma. Sunelis kol kas tikras melynakis
Didzhioji dalis baltaodzhiu lialiuku gimsta arba 'plienines pilkos', arba melynos spalvos akimis. Mazhdaug iki 9 men. jos gali pasikeisti. (babycenter.com)
As zaliaake (su rudom priemaisom), o vyras melynakis. Musu spirga kol kas irgi melynake. Tikiuosi, kad paveldéjo tevelio akiu spalva, labai jau man ta jo akiu spalva patinka, tokia aiski, ryskiai melyna...
Maniskiui 9,5 men. Visi, kas pamato sako, oi, koks melynakis berniukas Ai, kaip pasigyriau, net sladu pasidare Idomu, kodel ta melyna akiu spalva daugumai patinka. Gal todel, kad tikra Lietuviska
Mūsų mažiaus akytės mėlynos, tik prieš kelis mėn.pastebėjau, kad aplink rainelę pradėjo lyg ruduot
Mano dukryte gime tamsiom, beveik juodom akytem, dabar ruduoja, kaip ir tecio
QUOTE(Germante @ 2004 12 07, 11:53) As zaliaake (su rudom priemaisom), o vyras melynakis. Musu spirga kol kas irgi melynake. Tikiuosi, kad paveldéjo tevelio akiu spalva, labai jau man ta jo akiu spalva patinka, tokia aiski, ryskiai melyna... Pati save cituoju... Bet mazes akiu spalva nepakito ir bent jau kol kas nesimato jokiu keitimosi pozymiu. Taigi, greiciausiai tokios ryskiai melynos ir liks
na as girdejau kad rudas pigmentas labai stiprus
Mums jau 10 mėn.,o akytės mėlynos.Mano akys yra rudos spalvos,o vyro pilkos.
Kai sūneliui sukako 3 mėnesiai, akys ėmė keistis. Iš tamsiai mėlynų tapo tamsiai rudos. Beveik juodos. Nežinau, iš ko jis paveldėjo tokią spalvą, nes giminėje rudaakių nėra. Man labai graži tokia spalva. Ir aplinkiniai iškart pastebi, gal todėl, kad aplink nedaug tokių tamsiaakių. Esu girdėjusi, kad akių spalva iki 3 metų dar gali pasikeisti. Ar gali taip būti?
Mano akys žalsvos į rudumą, manojo taip pat, dukrytė gimė ryškiai mėlynom akytėm, bet apie trečia mėn ėmė rudėti, dabar mėlynumo nelabai ir liko
keista, kad aš užfiksavau, kai jau parudavo, o pačios eigos visai nepastebėjau...
Pas mane knygoje parasyta, kad beveik visi baltaodziai vaikuciaigimsta su melynom akytem. Tikra akiu spalva pasiroda tik po metu
Taip parasyta, tai mes laukiam kad bus. Mazylio akytes melynos, mano rudos (zalsvai), o vyro labai gazios melynos akys. Tai as taip tikiuos kad Stian'ui liks tevelio akiu spalvyte
Mums jau greit 8 menesiai... As melynake, vyras rudaakis, o dukrele melynake... Ir kol kas tai jau nelabai panasu kad dar paruduoti gali... Nors visada galvojau, kad rudos akys dominuoja...
tai negi mes vienos rudom akytem gimem
Mano dukrytė iki metukų buvo mėlynom akytėm. Po metų po trupučiuką palaipsniui įsimaišydavo tai žalios, tai rusvos spalvos. Dabar jau 6 metukai: rudos spalvos atsiranda vis daugiau.
Mums 8 men. As melynake( bet mano tetis buvo rudakis), vyras rudakis. O mazyle, tai jau beveik nuo gimimo buvo nenusakomos akiu spalvos. Viduriukas rudas, o krastai melyna. Dabar jau tu melynu krastu beveik nematyti. Taigi panasu, kad bus rudake.
Kadangi skaiciau kad 4 men. akiu spalva nusistovi, apsidziaugiau, kad mano dukryte bus melynake kaip ir tetis. Ne velnio- 6men. pradejo keistis. Dabar jai 9men. ir akyciu spalva tiesiog chameleoniska- nei ruda, nei zalia, nei melynai pilka. Marga ir tiek. Mano mazos buvo rudos, veliau pasviesejo-tapo rudi zalios.
O taip norejau, kad butu tetuko akiu.
Aš taip pat skaičiau, kad visi vaikiukai gimsta mėlynomis akytėmis ir kad akių spalva išlieka tokia ,kokia yra ,baigiantis 5 mėn. Bet mūsų mažylio akytės parudavo 6-7mėn. Labai džiaugiuosi, nes pati esu rudaakė.
Man labai patinka rudos akys, tad dar tikiuosi mano mažylio pasikeis (dabar 5 mėn)
Na, 2 mėn maniškės labai tamsiai pilkos ir aplink vyzdelius rudos saulelės..saulelės vis didėja ir didėja..t-t-t..labai noriu kad būtų rudos kaip ir mano..žiaurei noriu kad būtų rudos..
Skaičiau jog vaikų akys ilgai gali keisti spalvą,bet iš tik į tamsumą,kadangi dominantiniai požymiai neiužlaidžia vietos recisivynems..pvz.ruda-yra dominantinis požymis ir jeigu akys rudos jos jai nepasikeis į mėlinas ar pilkas,vienu žodžiu ne šviesėja..o paveldimumo atžvilgiu tai būna taip: jeigu vieno iš tėvų ląstelė turėjo dominantinį geną,tai jis ir pasireikš,o jeigu nei vienoje nebuvo dominantinio geno, tai pasireikš recisyvinis (silpnesnis).. mėltnos akys yra bespalvės akys..o mėlynos kadangi persišviečia kraujagyslių sienelės..tad,jeigu jau ne mėlynos tai mėlynos ir nebus..o rudumas kiek žinau,tai gali pradėti reikštis plėmais arba augančiom saulelėm nuo vyzdelių link kraštų.. QUOTE(Liolik-Bolik @ 2005 09 09, 17:27) Pas mane knygoje parasyta, kad beveik visi baltaodziai vaikuciaigimsta su melynom akytem. Tikra akiu spalva pasiroda tik po metu Mano abu vaikai gimė juodom akim, nežinau gal tai ne juodos , o tik labai tamsios ruos.Bet pvz vyzdžiukas tai beveik neišsiskirdavo iš to tamsumo.Po kelių mėn. abiem akytės pašviesėjo ir yra, rudos.
Mat kaip...Galvojau sulauksiu Kalėdų ir žinosiu savo dukriuko tikrąją akių spalvą. O pasirodo ji gali būti chameleonė net ir iki metų, o gal net ilgiau.
QUOTE(Laisvė @ 2004 10 29, 07:14) .. ir chameleoninės (t.y. spalva tarsi priklausė nuo drabužių, kuriais aprengtavome vaiką). Dabar mano penkiametė dukra yra rudaakė ir geltonplaukė. Vajėė kaip gražu, mes irgi svajojom, kad mergytė būtų baltapūkė, rudaakė. dabar jai 8 mėn. Gimė mėlynom akutėm, bet jau nuo poros mėnesiukų jos pradėjo keistis, bet labai iš lėto. ir dabar rudos tik aplink viduriuką, o kraštukai mėlyni ar dar ten kažkaip raini. Iš tikro - nuo rūbų ir apšvietimo priklauso. o plaukučiai visai šviesūs auga Aš - šviesiaakė (na tarp žalios ir mėlynos), o vyras - rudaakis.
Mes su vyru rudaakiai, o dvynukes melynaakes. Taip noriu rudu akyciu. Tikiuosi dar pasikeis spalva.
Manasis kaip ir visi kūdikiai gimė su tamsiai mėlynomis akutėmis, o nuo pusės metų jie jau pradėjo ruduoti, tokie ir dabar yra Įdomu jaunesnysis kokių bus, gal taip pat rudų, man tai gražu
|