Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kiek laiko pratinot vaiką prie darželio?
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai
Pages: 1, 2, 3
mandalina
Sveikutės,
Gimsta mūsų mažyliai, džiaugiamės jais, bet norom nenorom ateina laikas, kai reikia grįžti į darbą, o vaikutį paliekame senelėms, auklėms ar pradedame vesti į darželį...
Iš pat pradžių darželyje vaikas paliekamas kelioms valandoms, po to pusdieniui, kad jis galėtų priprasti. Norėjau paklausti, kaip ilgai jūs pratinote savo mažylius prie lopšelio ar darželio, kaip Jums sekėsi, po kiek laiko pradėdavote palikti mažylius visai dienai?
Anka
As saviske isleidau i darzeli kai ji buvo 3,5metuku. Pirma diena palikau tik porai valandeliu, tai kai atejau paimti mazoji liepe eit dar pasivaiksciot ir netrukdyt zaist su draugais tongue.gif .Kita diena pusdieniui palikau, o sekancia jau ri visai dienai. Aukletojos sake, kad dar nemate taip lengvai pripratusio vaiko clap.gif .Aktyviste ji didele pas mane. Jei kuria diena is vakaro pasakau, kad i darzeli ryt neis, tai supyksta, tada turiu sugalvot kalnus pramogu ir butinai surast vaiku kompanija rolleyes.gif
Ryžulia
Mano sunus pradejo lankyt darzeli 2,3 metu. Tai pirma diena tik palikau pusdieniui. O jau nuo kitos dienos, ejo patenkintas, be jokiu problemu. O ir aukletojos, man nuo pat pirmos dienos sake "mamyte, nepanikuokit, viskas bus gerai" thumbup.gif
haski
Savo maziu atidaviau 2,5 metuku. Pirma diena palikau 2val., paskui pusei dienos. Kiekviena karta kai ateidavau pasiimt verkdavo, sakydavo, kad nenori iseit. Ir dabar nera jokiu problemu. Tik va kai jau ateinu nevija, o liepia atsisest ir kartu zaist.
Aukletoja sake, kad vaikams buna ne taip sunku kaip tevams. Cia tevai patyria didesne trauma smile.gif
Bohema
o mano vaikelis pradejo eiti i lopseli 1m. 4 men. priprato labai lengvai.... man turbut buvo sunkiau blink.gif
Summer
Aš išleidau savo vyresniąją dviejų su puse. Pirmą dieną buvo labai patenkinta - kai atėjau po pusdienio parsivesti, liepė eiti namo ir grįžti vakare. Viskas buvo gana sėkminga pirmąsias keturias-penkias dienas. Auklėtojos plojo katučių, kad mergaitė labai komunikabili, drąsi ir savarankiška.
Po to prasidėjo problemos - iš vakaro jau verkė, kad į darželį eiti nenori. Vis tiek vedžiau. Aiškinau, kad mamytė eina į darbelį, o Vasaros darbelis - eiti į darželį. Viskas tarsi apsigludino, kol mano ponia grupėje nesusimušė su berniuku. Ji sako, kad norėjo tik duoti jam ranką, tas užsimojo ir...baigėsi tuo, kad mušeikas skirti turėjo ir auklėtoja, ir šeimininkutė. Užtat dabar tas Mindaugas yra kažkoks siaubas ir dukrą ištinka vos ne isterija, kai kalba užeina apie darželį. Net nežinau, ką ir daryti? Gal kokį pusmetį nevesti, nes bijau, kad psichikai neatsilieptų. Kita vertus, nenoriu, kad susidūrusi su sunkumais nuleistų rankas. Kaip jūs elgtumėtės? g.gif
mandalina
QUOTE (Summer @ 2004 11 03, 10:21)
Užtat dabar tas Mindaugas yra kažkoks siaubas ir dukrą ištinka vos ne isterija, kai kalba užeina apie darželį. Net nežinau, ką ir daryti? Gal kokį pusmetį nevesti, nes bijau, kad psichikai neatsilieptų. Kita vertus, nenoriu, kad susidūrusi su sunkumais nuleistų rankas. Kaip jūs elgtumėtės? g.gif

Gal nueik ir pakalbėk su vedėja? Nesiskūsk, tačiau papasakok, kad grupėje dukra konfliktuoja su berniuku (tipo biolaukai nesutampa biggrin.gif ) ir pabandyk pakeisti grupę. O jei nepavyks, pakeisk darželį. Arba nei nenori tokių drastiškų priemonių, pabandyk dukrai atskleisti gerus Mindaugo būdo bruožus (jei tokių nėra - pafantazuok smile.gif ). Pasistenk, kad dukra tame peštuke įžvelgtų kažką gero. Manau, kad iš jų galima padaryti geriausius draugus biggrin.gif . Pakalbėk su jo mama, gal kada per išeigines kartu kur norrs nuvarykite, kad vaikai susidraugautų (pvz.į kokį Mauglį ar kiną, po to į kavinę ledų suvalgyti. Svarbiausia, kad Vasara nematytų, jog pati esi nusiteikusi priešiškai prieš berniuką wink.gif
Smurka
Pratinau lygiai dvi dienas. Buvo lengva ir man, ir Junetai. A ko cia sisiot i kelnes? Vaikas buna visa diena tarp vaiku ir tarp daugybes zaislu, dar padainuot ir pasokt kartais nuveda, be to, pavalgyt duoda, pampersus pakeicia ir sikna nuplauna, kai toks reikalas yra. Nematau cia priezasties jokiam rupesciui ir juolab panikai.

Ir iskart jums pasakysiu, kaipmama jauciasi, taip ir vaikas. Jei mama ramia galva atiduoda vaika i lopsi, vaikas lygiai taip pat ramia galva ten ir eina. Uztat neturim jokiu problemu rytais atsikelti, apsirengti ir i loseli zingsniuoti. Pati drabuzeius ir batukus man sunesa, susiruosiam per 15 minuciu
Summer
QUOTE (mandalina @ 2004 11 03, 10:47)
Gal nueik ir pakalbėk su vedėja? Nesiskūsk, tačiau papasakok, kad grupėje dukra konfliktuoja su berniuku (tipo biolaukai nesutampa biggrin.gif ) ir pabandyk pakeisti grupę. O jei nepavyks, pakeisk darželį. Arba nei nenori tokių drastiškų priemonių, pabandyk dukrai atskleisti gerus Mindaugo būdo bruožus (jei tokių nėra - pafantazuok smile.gif ). Pasistenk, kad dukra tame peštuke įžvelgtų kažką gero. Manau, kad iš jų galima padaryti geriausius draugus biggrin.gif . Pakalbėk su jo mama, gal kada per išeigines kartu kur norrs nuvarykite, kad vaikai susidraugautų (pvz.į kokį Mauglį ar kiną, po to į kavinę ledų suvalgyti. Svarbiausia, kad Vasara nematytų, jog pati esi nusiteikusi priešiškai prieš berniuką wink.gif

Aš pati tai tikrai nesu nusiteikusi prieš tą berniuką, nes manau, kad vaikai yra vaikai - visko buvo, visko bus. Darželis arti namų ir darbo, grupė maža ( 10 vaikų) tai keisti nenoriu. Prašiau auklėtojos, kad pasektų juos viena akimi. Ir pabandysim pasinaudoti idėja kur nors nueiti ir pabandyti susidraugauti. Ačiū tau clap_1.gif
Lauruška
Dukra i lopseli isleidau 2,5 metu. Pirmas dienas buvo baisiai patenkinta, paskui susirgom. Po ligos - isterija, nenoriu eiti, ir viskas... Po dvieju dienu vel susirgom - ir taip tesesi 3 men., per juos sirgom 5 kartus sad.gif
Dabar, ipusejus ketvirtam menesiui, kai ateinu pasiimti is darzelio, bega nuo manes ir nori ten pasilikti:) Ir kas vakara pasitikslina, ar eis rytoj i darzeli smile.gif
Bet va kadangi ji pas mus peleda, tai turim vargelio rytais prabusti... Bet pripratom palyginus greitai, ir dabar ir man gerai, ir jai smile.gif
O kai pradeda dainuoti "Du gaideliai" ir viska rodyti - nors mirk is juoko megalol.gif
Malibu
O štai mums sekasi prastai priprasti prie lopšelio. Jau 2 savaites pratinu, palieku viso labo valandai pusantros valandos ir beveik visą tą laiką verkia. Iki šiol jis nebijodavo svetimų žmonių, o dabar ėmė bijoti. Net namuose ėmė sekioti paskui mane ir jei "dingstu iš akiračio" - tuoj dūdos. Nebežinau ką daryti. Ir naktimis pradėjo blaškytis, neramiai miegoti. Gal jis per mažas? Jam 1 metai ir 3 mėn.
maksas
Mums kaip ir daugumai pirmas dienas sekesi gerai, kai likdavo darzelyje iki pietu, veliau prasidejo asaros. Pirma diena verke kai atvaziavom i darzeli, sekancia kai jau pamate darzeli, po to asaros prasidejo nuo sankryzos kurioje padarius posuki galima nuvaziuoti pas senslius, dar kita diena apsiasarodavo namuose kai visi metodai nepadejo teko priprasti, tad pamaciusi darzeli saugdavo clap.gif . Na mes padarem viena "klaidele" spolio menesi isvaziavom visi trys Tik siuo metu vel vacation4.gif vacation1.gif , tai grizus teko pratintis vel pratintis. PRIPRATOM. Bet dabar vel turim problemu, nes grupeje "n" karta pasikeicia aukletojos su lopselinuku grupe nuo rugsejo men. jau dirbo 7 aukletojos, as pati vesdama dukra i darzeli scare.gif, nes nezinau kokia staigmena isvysiu.
Beja i darzeli mergaite nuejo 2.2m.
Noja
as saviski isleidau 2.4 m. Is pradziu vedem i lopseli, bet ten visi vaikai buvo daug mazesni, apie metuku amziaus, tai jis ten juos tik stumde blink.gif jau galvojom gal eiti su vaiku pas psichologa, del agresyvumo, bet dar pabandem pervesti i darzeline grupe - viskas susitvarke biggrin.gif matyt, toj lopselinej nebuvo ka veikti - nei programos kokios, i lauka jei tik vejukas pucia irgi neidavo ir t.t.

o del pratinimo - tai pirma savaite eidavau kartu, pabudavau, valandai iseidavau ir vel grizdavau. iki pirtu taip pabudavom ir eidavom namo. veliau jau palikdavau iki pietu. kai pervedem i darzeline grupe - kelias dienas palikau iki pietu, viena diena reikejo jauneli vezt i ligonine, tai palikau visai dienai. tai puikiausiai ismiegojo pietu miega thumbup.gif pabuvo iki vakaro smile.gif tai nuo tada jau ir eidavo visai dienai smile.gif
dziulka
as savo maze pradejau vest 1,6metu.pirmom dienom palikdavau 2-3valandom.
po poros tokiu dienu jai prasidejo isterija''nenoriu i darzeli''naktim saukdavo ne,ne kai pradedavau rengt i lauka tik siaip pasivaikscioti ar iki parduotuves nubegt pradedavo baisiai verkt,nesiduodavo rengiama,mane kad i darzeli vesiu... cry.gif
vedem pas gydyja,ji patare pora savaiciu pabut su ja namie...

ir po tu poros savaiciu viskas susitvarke,kazkoks stebuklas,jai ten pradejo patikt nuo pat pirmos dienos ir iki dabar su dideliu dziaugsmu ten eina,kartais net buciuka pamirsta duot,skuba i grupe pas draugus
friends.gif
Rūtelė
Aš savo į darželį pradėjau leist kai buvo beveik trys metukai. Pirmą dieną palikau iki pietų, o kai atėjau pasiimti, jis pareiškė, kad miegos čia, su vaikais. Tą dieną aš ji prikalbinau eiti namo. Kitą dieną atsinešėm pižamą ir jis jau išbūdavo po visą dieną. Turbūt man buvo sunkiau su tuo apsiprasti. Ir vyresnis būdamas jis norėjo būti kuo ilgiau darželyje.
Manau, kad mano atveju įtakos turėjo sūnaus amžius ( reikėjo draugų ) ir tai, kad dar su vežimu eidavom aplankyti mano draugės, kuri dirbo kitame darželyje. thumbup.gif
Sėkmės naujiems darželinukams ir jų tėveliams.
moniccca
mes po savaites eisim i lopseli, labai moraliskai as ruosiuos, tikiuosi viskas bus ok, tik del ligu labai bijau schmoll.gif
Fanta
Mes nuo rytdienos pradesim eiti. Veju tolyn mintis, kad bus blogai. Tikiuosi, geriausio, nors zinau, kad bus visko. Ligu ir as bijau, bet jas REIKIA istvert, juk vaikui reikia imuniteta igyt.
Joana
Mes nuo rugsėjo 1 d. pradedam keliauti, dabar jau net naktim save pagaunu, kad galvoju, kaip jam ten seksis, kaip pripras ir t.t. Labai tikiuosi, kad viskas bus gerai 4u.gif
*valdonė*
QUOTE(JoanaS @ 2006 08 20, 18:12)
Mes nuo rugsėjo 1 d. pradedam keliauti, dabar jau net naktim save pagaunu, kad galvoju, kaip jam ten seksis, kaip pripras ir t.t. Labai tikiuosi, kad viskas bus gerai  4u.gif
*

Mes irgi nuo rugsejo pirmos keliausim 4u.gif O mintys tai tokios [at kaippas tave, jau kelinta savaite vis galvoju ir tyliai tikiuosi kad nebus labai blogai ax.gif
G-M
Mes irgi nuo rugsejo pirmos gryztam i darzeli,po atostogu. Jauciu bus sunku g.gif Nes is lopselio perkele idarzeli,ir aukletojos bus kitos. Teks pratintis vel is naujo. 4u.gif
Apus
kaip as jums pavydziu!!!!!!!!!!!!!!! mes jau visa savaite pratinames ir nepasistumejom nei per zingsni verysad.gif . nenori ir nors tu ka. su manim darzeli pazaidzia o su vaikais bendrauti nenori. mano pipirui jau 2.4m. va kaip mes vargstam. o noretusi kad nors iki pietu vienas pabutu ( svajones). dabar tik su manim ir tai 2 valandu jei isbunam tai rekordas. net neiisivaizduoju kas jam ten nepatinka! padekit pasakykit kaip man ji sudominti tuo nelaimingu darzu........
silvijyte
QUOTE(sonata tolvaisiene @ 2006 09 07, 19:50)
kaip as jums pavydziu!!!!!!!!!!!!!!! mes jau visa savaite pratinames ir nepasistumejom nei per zingsni verysad.gif . nenori ir nors tu ka. su manim darzeli pazaidzia o su vaikais bendrauti nenori. mano pipirui jau 2.4m. va kaip mes vargstam. o noretusi kad nors iki pietu vienas pabutu ( svajones). dabar tik su manim ir tai 2 valandu jei isbunam tai rekordas. net neiisivaizduoju kas jam ten nepatinka! padekit pasakykit kaip man ji sudominti tuo nelaimingu darzu........
*

mes irgi visa savaite pratinames prie darzelio,bet kuo toliau tuo sunkiau mums sekasi. verysad.gif nznau kaip reikes antra sav.vesti,jeigu ji jau ir naktim verkia kalusia ar ateisiu paimt ja .vargsiuke. verysad.gif bet as manau ,kad viskas priklauso nuo aukletoju,o jos nespeja su maziukais susigyvent,nors ne visuose darzeliuose taip yra.nors maniskei irgi tik 2.7metukai.juos tik sudomint reikia ir viskas bus ok,bet tai turi aukletoja padaryti,o ne teveliai.pati prabuvau 1.30v su mazaja grupeje ir kol buvau ,tai su visais vaikuciais uzsiemiau,tai jokiu asaru nebuvo,bet kai tik isejau,tai ir prasidejo doh.gif bet manyciau,kad dar biski reikia palaukt ir matysim gakl kas pasikeis i gera.tikekimes smile.gif
rimama
O mes pradejom lankyti 1,5metu, pirmas dvi dienas ejo labai gerai, paskui viduriavo, neejo 4d., kai pradejo vel lankyti, tai labai verke, kai mama iseina, visiskai nepaleidzia, bet paskui atrodo ir apsiramina, kita diena vel ateina, graziai, persirengiam, prienam prie duru, atsidarom ir prasideda, jau trecia diena taip. Taip verkia, rekia as negaliu, namie mane irgi niekur napaleidzia, nakti pabunda "mama",nezinau ka daryti, as taip pergyvenu, kada gi jis pripras? gal kas turejo tokia situacija, patarkit ka daryti verysad.gif
Jurgytė
Mano gražuolei prireikė labai daug laiko. Rytais atsisveikinant daržely dar ir dabar paverkia, o jau beveik metai, kaip lanko. Matau, kad daržely jai gerai, tik rytiniai atsisveikinimai sunkūs. Kelis mėnesius nebendravo su vaikais: sėdėdavo prie auklėtojos. Pamažu viskas keitėsi. Dabar jai jau labai svarbūs ir draugai, džiaugiasi pamačiusi darželį (kai pro šalį važiuojam). Žodžiu tai jai tapo sava. biggrin.gif
Sigitano
Labai tikiuosi, kad ir maniškei taip taps sava.
Mes jau einam trečia savaitė. Pirmą savaitę ėjom be problemų. Bet va antra prasidėjo su ašarom. Ašaros būna tik paliekant. Na tiksliau, ryte prabunda ir pradeda zyst. Aš jau net nevežu jos, galvojau, gal dėl manes verkia, bet ir vyrui tas pats. Nors ji nesako, kad jai ten blogai. Iš vakaro sako ,,eisiu" o ryte viskas pasikeičia. Auklėtoja, sako kad dieną būna viskas gerai, ji ten gerai jaučiasi.
Nežinau, man tai sunku žiūrėti, kai vaikas taip liūdi. Ji ir šiaip liūdnesnė pasidarė. Įdomu, kiek tai truks?
Vetrune

o mes dar tik trečia diena pratinamės prie lopšelio. mano vaikui 1,4m. tai tik jei aš būnu, tai žaidžia, bet jei aš nors trumpam palieku jį, iš kart verkia. net gi neverkia, o rėkia. jau prarandu viltį ir galvoju, kad dar gal reikia paaugint bent iki 2 metų.
*valdonė*
Mano sunui 2metukai, pie darzelio pripratom mazdaug per 3 savaites iskaitant ligos savaite 4u.gif
Sigitano
Na mes jau irgi persilaužėm. Taigi galima sakyti 3 savaitės yera sunkiausios, o dabar dar kartais liūdi, kai reik išsiskirt, bet isterijų jau nėra thumbup.gif
Paradoksualė
QUOTE(Sigitano @ 2006 10 05, 08:19)
Na mes jau irgi persilaužėm. Taigi galima sakyti 3 savaitės yera sunkiausios, o dabar dar kartais liūdi, kai reik išsiskirt, bet isterijų jau nėra  thumbup.gif
*

mums antra eina i pabaiga ir asareles jau pasirode siryt verysad.gif ji pietu miego ten neuzmiega,tai issiderino visai,nervu sistema isejo saibom verysad.gif..o taip ji nori eiti,sneka,pasakoja,soka,rodo ka dare....nu ziuresim..tikiuosi viskas bus gerai unsure.gif ji jautri,jei vaikai nenori zaisti su ja,ji jau ir graudinasi,jei kas ne taip-ir vel nervinasi unsure.gif ......
MELA
Labutis 4u.gif Šiandien pirma diena, kaip vedžiau mažiuką į darželį, išbuvo vos valandą, auklėtoja paskambino ir pasakė, kad vaikas verkia, neina nuramint ohmy.gif Bandysim vest po truputuką kiekvieną dieną, oi kaip tikiuosi, kad ašarėlės baigsis greit smile.gif
gima
QUOTE(MELA @ 2006 10 09, 09:57)
Labutis 4u.gif Šiandien pirma diena, kaip vedžiau mažiuką į darželį, išbuvo vos valandą, auklėtoja paskambino ir pasakė, kad vaikas verkia,  neina nuramint ohmy.gif  Bandysim vest po truputuką kiekvieną dieną, oi kaip tikiuosi, kad ašarėlės baigsis greit smile.gif
*

Stiprybės, stiprybės, stiprybės...
Kantrybės, kantrybės, kantrybės...
Mes pratinomės ilgai, visas rugsėjis buvo sunkus, pusantros savaitės rugsėjį dar sirgome. Po ligos padėjo auklė buvusi, ji vedžiojo dukrytę, pabūdavo su ja. ir vis dar negaliu patikėti, bet atrodo, kad pamažu pratinamės. jau ašarų beveik nėra, tik ryte, nes labai tingi keltis.
O jau buvau praradusi viltį ir buvau savo vaiką įrašiusi į nedarželinukus. bet pasirodo reikia tik daug kantrybės.
Tpfu, tpfu, tpfu, tikiuos, kad viskas bus gerai, nes jau visiems namuose buvo stogas nuvažiavęs nuo darželinių reikalų.

une
ateinu ir as pasiguosti ir issikalbeti...
maniskiui 3,5 metu. labai komunikabilus ir draugiskas vaikas (buvo), tiesa isdykes, ale ne piktybiskai, o kaip jis sako "tik bajeliskai" smile.gif
tai va. esme tame, kad per 2,5 sav niekaip darzeli nepripranta. pirmas dvi savaites ejo tik po 3 valandas. paskui dvi dienas miegojo. bet visada ta pati isterija. tikrai to verkimu nepavadinsi. grynu gryniausia isterija buna. kas jam siaip nebudinga visiskai... neatpazystam vaiko-agresyvus, piktas... sad.gif
pas mus grupeje buna mazdaug 4-6 vaikai, atrodytu salygos idealios, taciau nera ten draugiskos aplinkos... vakar, kai pasedejau su vaiku ten valanda laiko aukletoja man-"man atrodo jus eikit, nes jis jau makaronus jums ant ausu kabina" mano akys blink.gif sakau ar nenormalu, kad jis dar nesijaucia gerai? tada i man : jis pats nezino ko nori-tai piest, tai po 10 minuciu i lauka, tai plastilinu lipdyt... sakau-juk jis dar nesupranta kad cia yra taisykles... apsizodziavom vienu zodziu. aplamai man nepatinka jos "pedagogika"- yra grupeje istisai verkiantis vaikas-stovi prie lango ir laukia mamos. aukletoja i ji net demesio nekreipia, man net uzmete karta su panieka, kad mazdaug "problemos dideles su juo" ir toliau eina kavos gert... siaubas. kai jai vakar uzsiminiau apie tai-ji sako: tas vaikas pas nervu gydytojus lankosi. tai tokiam vaikui juk reikia ypatingos globos, o ne dar prie vaiku ji nurasyti, kaip ZYZNA. kitas pvz. mergytei bega sloga, ji sako: juste tu valgai snarglius. vaikas mano isgirdo sako-fuuu, mama, ta mergaite... bet juk aukletoja negali taip nekontroliuoti savo kalbos. ir aplamai ji butu ideali priziuretoja, bet aukletoja tikrai ne kokia. gerai kuriu vaikai vieni gali buti didziaja dauguma laiko, o maniskiui reikia veiklos, kolektyviskumo, bedru zaidimu... musu aukeltoja tokia rami, negali nieko sakyti, bet is cia irgi kyla minusai... tiesa, vakar kai as jai sakau, kad mano vaikas draugiskas su vaikais ir su auklem (2 turejom)
tai ji man atsove, kad gal jam jie visi pataikaudavo uz tai viskas budavo gerai unsure.gif blink.gif
ai vienu zodziu, issiliejau, nes nebezinau ka daryti... matau, kad mano vaikui ta grupe netinka ir jo nenoro ten eiti labai gerai suprantu...
tik ka vyras sako : taigi ten smagu-aukletoja su jumis uzsiema, o mazius: tik biski, paskui vel eina gert kava smile.gif

ku bedaryt nezinau... unsure.gif
Sigitano
QUOTE(une @ 2006 10 11, 10:42)
ku bedaryt nezinau...  unsure.gif

Na, musiske jau eina menesi ir tai verkslena dar rytais. Tik kad isterijos jau baigesi.
Na bet tavo papasakotas pavyzdys, tai blink.gif
Musu aukletoja visiska priesingybe, iskarta ateina, pasiima ant ranku musu mazyle, kad tik ji nepradetu verkti. Ten ji istisai su vaikais. kai nueinam pasiimti, tai ji sedi ant grindu ju trape ir zaidzia. O pradzioj kol pratinosi, tai vis ka nors ant ranku nesiodavosi. Labai rupinasi vaikais, kad tik neverktu. Is pradziu net nekalbedavo su mumis, kai ateidavom pasiimti, kad neerzint kitu. Tik atiduodavo Gabriele ir vsio. Sakydavo skambinkit jei kas idomu.

O gal gali parasyt, koks cia jusu darzelis, kad ir kitos mamos zinotu situacija?
AIRA
Mes einam į darželį tik 3 savaitė, vis dar iki pietų miego dukrytę pasiimu. Pirmos 2 savaitės buvo labai sunkios, isterija, verksmas visą rytą, visą kelią iki darželio nešiau, nes nėjo pati, ten atsiskyrimas su didžiausiom ašarom. Žodžiu verkėm abi, bet šią savaitę jau tarsi įvyko persilaužimas, eina be didelio džiaugsmo, bet ir didelių ašarų nėra rolleyes.gif
O paskaičius apie unes aprašytą auklėtoją, tai nežinau ar būčiau savo vaiką ir tas 2 savaites leidus. Nes tik mūsų auklėtojos ramybė, supratimas, ir manęs ir mano vaiko nuraminimas padėjo ištverti tą sunkiausią laikotarpį, aš tiesiog jaučiau ir jaučiu jai didelį pasitikėjimą. Juk auklėtoja tai ne kalėjimo prižiūrėtoja, reikia vaiką ir pagloboti, ir nuraminti, ir sudominti kažkokia veikla, ir t.t.
Une, tavo vietoje tikrai galvočiau apie kitą darželį ir kitą auklėtoją g.gif
*valdonė*
QUOTE(une @ 2006 10 11, 09:42)
maniskiui 3,5 metu. labai komunikabilus ir draugiskas vaikas (buvo), tiesa isdykes, ale ne piktybiskai, o kaip jis sako "tik bajeliskai" smile.gif
tai va. esme tame, kad per 2,5 sav niekaip darzeli nepripranta. pirmas dvi savaites ejo tik po 3 valandas. paskui dvi dienas miegojo. bet visada ta pati isterija. tikrai to verkimu nepavadinsi. grynu gryniausia isterija buna. kas jam siaip nebudinga visiskai... neatpazystam vaiko-agresyvus, piktas... sad.gif
pas mus grupeje buna mazdaug 4-6 vaikai, atrodytu salygos idealios, taciau nera ten draugiskos aplinkos... vakar, kai pasedejau su vaiku ten valanda laiko aukletoja man-"man atrodo jus eikit, nes jis jau makaronus jums ant ausu kabina" mano akys  blink.gif  sakau ar nenormalu, kad jis dar nesijaucia gerai? tada i man : jis pats nezino ko nori-tai piest, tai po 10 minuciu i lauka, tai plastilinu lipdyt... sakau-juk jis dar nesupranta kad cia yra taisykles... apsizodziavom vienu zodziu. aplamai man nepatinka jos "pedagogika"- yra grupeje istisai verkiantis vaikas-stovi prie lango ir laukia mamos. aukletoja i ji net demesio nekreipia, man net uzmete karta su panieka, kad mazdaug "problemos dideles su juo" ir toliau eina kavos gert... siaubas. kai jai vakar uzsiminiau apie tai-ji sako: tas vaikas pas nervu gydytojus lankosi. tai tokiam vaikui juk reikia ypatingos globos, o ne dar prie vaiku ji nurasyti, kaip ZYZNA. kitas pvz. mergytei bega sloga, ji sako: juste tu valgai snarglius. vaikas mano isgirdo sako-fuuu, mama, ta mergaite... bet juk aukletoja negali taip nekontroliuoti savo kalbos. ir aplamai ji butu ideali priziuretoja, bet aukletoja tikrai ne kokia. gerai kuriu vaikai vieni gali buti didziaja dauguma laiko, o maniskiui reikia veiklos, kolektyviskumo, bedru zaidimu... musu aukeltoja tokia rami, negali nieko sakyti, bet is cia irgi kyla minusai... tiesa, vakar kai as jai sakau, kad mano vaikas  draugiskas su vaikais ir su auklem (2 turejom)
tai ji man atsove, kad gal jam jie visi pataikaudavo uz tai viskas budavo gerai  unsure.gif  blink.gif
ai vienu zodziu, issiliejau, nes nebezinau ka daryti... matau, kad mano vaikui ta grupe netinka ir jo nenoro ten eiti labai gerai suprantu...
tik ka vyras sako : taigi ten smagu-aukletoja su jumis uzsiema, o mazius: tik biski, paskui vel eina gert kava  smile.gif

*

Siulyciau pakeist darzeli, nes taip aukletoja sneketi tikrai negali 4u.gif
SOS
QUOTE(Ditė @ 2006 10 11, 15:01)
Siulyciau pakeist darzeli, nes taip aukletoja sneketi tikrai negali  4u.gif
*

Pritariu drinks_cheers.gif
une
siandien i darzeli nevedziau... sad.gif rytoj eisiu su direktore pasikalbet-atrodo protinga moteris, gal rasime iseiti-gal i kita grupe perkels, kur aukletoja kurybinga ir pns.
siaip tai, tos mamos, kurios veda i musu grupe vaikus gal ir nustebtu ka as pasakoju, nes musu aukletoja tokia rami rami ... sakau-priziuretoja butu ideali, bet mano vaikui reikia pedagogiskos aukletojos... siandien taip net pagalvojau-nu priprastu juk tas mano vaikas po kurio laiko ten, paverktu dar menesi bet priprastu, bet ar verta? juk norim savo vaikams geriausio, o ji tik nebloga (na ne isterike ir pns.), bet tikrai kaip aukeltoja(kaip pedagoge) net gera nera.
tiesa, dar tokia pasitikejimo nekelianti situacija : praeita savaite vaiko klausiu ka veiket darzeli-sako vaikai lipde is plastelino. sakau o tu? sako ne, plastelinas kietas buvo. skau tai reikejo aukletojai pasakyt. sako sakiau, bet aukletoja nieko nesake. vakar aukletojos paprasiau plastelina parodyt -akurat-tik praplesta viena spalva ir ispausti pirstukai, bet nieko su juo nedaryta blink.gif, kai tuo tarpu kitu vaikuciu darbeliai puikuojasi ant palanges. aisku as kalta, kad nenupirkau geresnio plastelino (nors stengiausi), bet juk ji galejo jam bent truputi paminkyti, pamokyti kaip reikia isminkstinti ir man pasakyti, kad s... nupirkau sad.gif

sigitano, labai sauni jusu aukletoja thumbup.gif as irgi galvoju, kad vaikui darzelyje turi buti sudaryta "silta" aplinka, tuo metu kazkuria prasme mama atstoti. tada visa si situacija pasikeicia is esmes.
nezinau gal as klystu, bet labai svarbu yra pakalbinti vaika, pasidometi juo, o ne tik sakyti-"eik paziurek kiek mes zaislu cia turim" blink.gif pacia pirma diena, kai maniskis buvo lauke su grupe, girdziu bando pasakyti aukletojai apie vakarykscius ispudzius (buvo ant stogo su teciu uzlipes smile.gif ), bet ar ji nei kiek netakreipe demesio i jo pasakojima, tada jis dar karta bando papasakoti, ji tik sypt, bet visai neklauso... va jau tada man nepatiko jos poziuris i vaika...
nu sorry issipleciau visai... doh.gif
NEINE
Nu tikrai daug neigiamų pastebėjimų turi Une dėl mūsų auklėtojos.Kadangi mano vaikas nuo pirmos dienos problemų neturėjo,ėjo su džiaugsmu tai maniau,kad auklėtoja iš tiesu gal yra nebloga.Per šį laiką nuo rugsėjo išmoko eilėraštuką,džiaugiasi savo darbeliais.Kita mamytė ,kuri ir ilgą laiką praleido su savo mergaite grupėje kaip tik sakė,kad auklėtoja užsiima su vaikais.Ir mergaitė iš pradžių nenorėjo pasilikti,o dabar ir miegot pasilieka be ašarų.Na man sunku ką ir pasakyti,teks labiau auklėtoją stebėti.Aš buvau blogesnės nuomonės dėl šeimininkės.O jei rytoj eisi pas direktorę tai ji ketvirtadienį būna po pietų.Sėkmės.Ir parašyk kaip sekėsi.
une
matai yra vienaip kai aukletoja mato, kad esi grupeje ir visai kitaip kai is sono pastebi... beja, siandien sutikau viena mama, kurios dukra anksciau pas ja lanke, tai sake irgi nebuvo patenkinta jos darbu. net jei su mano vaiku nebutu problemu man uztektu tu keliu pavyzdziu (su berniuku, kuris serga nervu liga, su snarglio valgymu, nevedimu jokio dialogo su vaiku (ypatingai naujoku) ) tai daug pasako apie ja kaip apie pedagoge... galeciau testi...

o kad visai nenuklysti nuo temos, tai - siandien po pietu vaikui pakilo temperatura. nei slogos, nei kosulio nei zenklo. manau tai gali buti nuo nervines itampos... nes kitos kalbos pas ji visa diena nera... sad.gif
NEINE
Labai, gerai,kad perskaičiau tavo pastebėjimus apie auklėtoją.Juk negali visko sužinoti ,apie auklėtoją,kai tik atvedi vaiką,ir pora minučių pabendrauji su ja.Man jos bendravime nepatiko,kad atsakymai visada vienodi.T.y.viskas gerai.Tik dalinantis pastebėjimais,galime suprasti kas yra kas.Turbūt vesdama kita savo vaiką į darželį,bet kuriuo atveju pabūsiu grupėje su juo.Kažin kokia pozicija bus direktorės šiuo klausimu?

Aucyte
QUOTE(mandalina @ 2004 10 29, 11:49)
Sveikutės,
Gimsta mūsų mažyliai, džiaugiamės jais, bet norom nenorom ateina laikas, kai reikia grįžti į darbą, o vaikutį paliekame senelėms, auklėms ar pradedame vesti į darželį...
Iš pat pradžių darželyje vaikas paliekamas kelioms valandoms, po to pusdieniui, kad jis galėtų priprasti. Norėjau paklausti, kaip ilgai jūs pratinote savo mažylius prie lopšelio ar darželio, kaip Jums sekėsi, po kiek laiko pradėdavote palikti mažylius visai dienai?
*

Keletas patarimų kaip adaptacinį vaiko periodą darželyje padaryti maksimaliai lengvesniu. Pirmiausia įsivaizduokite, kad vaikui pradėti eiti į darželį yra keliagubai didesnis stresas nei suaugusiam pakeisti darbo vietą. Prisiminkite kaip pastarąjį kartą jautėtės tokioje situacijoje? blink.gif Vaikui tai yra be galo didelis įvykis jo gyvenime - jei iš pradžių darželis ir atrodė kaip įdomus pasikeitimas, vieną dieną vaikas suvokia, kad jo gyvenimas pasikeitė iš esmės ir jau niekuomet nebebus toks, koks buvo. Prasideda vadinamoji adaptacinė krizė, kuri gali tęstis nuo 1-2 mėn. iki pusmečio ar net daugiau. Keletas patarimų Jums:
- kai nusprendėte vaiką leisti į darželį, Jūsų sprendimas turi būti tivirtas, be jokių širdperšų ir gailesčio vaikui. Patikėkite, Jūsų vaikas puikia jaučia Jūsų vidinę būklę ir ji tikrai neprisidės prie jo saugumo jausmo darželyje sukūrimo;
- pasirinkite tokį darželį ir tokią auklėtoją, kurių kompetencija Jūs pilnai pasitikite. Prioritetą patarčiau teikti toms įstaigoms, kurios dirba su tėvais, dar nevedančiais savo vaikučių į darželį (parengiamukais): rengia paskaitėles, bendrus užsiėmimus tėveliams su vaikučiais ir pan. Tokių susitikimų metu tėvai susipažįsta su pedagogais, įgyja pasitikėjimą jais; bendrų užsiėmimų metu vaikas apsipranta su aplinka, susipažįsta su auklėtoja (-omis), todėl ir jo adaptacija vyksta sklandžiau. Galiausiai, nauji vaikai susipažįsta tarpusavyje - tas mažina adaptacinio periodo konfliktų skaičių bei susirgimų "susitikus" skirtingiems "imunams" tikimybę. Svarbiausia - vaikas jaus iš tėvelių sklindantį pasitikėjimą žmogumi, kuriam yra paliekamas ir tai yra pagrinidnis kriterijus, leidžiantis jam jaustis saugiam darželyje;
- į darželį, patartina, kad vaiką vestų tas tėvas, kuris vadinamosios "širdperšos" turi mažiausiai ir jaučiasi tvirčiausiai;
- paliekant vaiką darželyje patartina vengti tokių frazių kaip "tau čia bus gerai", "auklėtojas yra labai gera", "vaikai tavęs čia neskriaus" ir pan. Jau vien tokių frazių girdėjimas vaikui kelia įtarumo būsenąsmile.gif))))))))));
- pirmą dieną, rekomenduotina, kad vaikas darželyje praleistų tik valandą. Svarbu vaikui pasakyti, kad, pvz., kai jis atliks t.t. veiksmą (pavalgys pusryčius ar pan.) tėvelis/mamytė ateis jo pasiimti. Abstrakčių laiko sąvokų "po valandos" ar pan. vaikas nesupranta:). Antrą dieną rekomenduotinas laikas - 2 val., 3-ią dieną - 3, o nuo ketvirtos dienos idealu būtų, kad dar savaitę po to vaiką tėvai pasiimtų iškart po pietų miegelio;
- ir, galiausiai, savo rankomis pasiūkite vaikui užvalkaliuką pagalvytei, jį išsiuvinėkite su meile ir švelnumu - miegodamas ant tokios pagalvėlės vaikas jausis saugiai apsuptas Jūsų šilumos mirksiukas.gif
JM
O mano sunus ,kai pirma diena nuvedziau,ir net vesti nereikejo,pro duris pamate grupe ir nuleke pats,tik rankute pamojavo thumbup.gif .Tai pirma karta puse dienos prabuvo,o jau kita diena jau visa isbuvo thumbup.gif
mutantė
Jau mano mergytei kaip patiko darželis tik mamyte ( tai yra aš )negali priprast, kad tas vaikas jau be manes gali
*PM*
QUOTE(une @ 2006 10 11, 01:42)
tai va. esme tame, kad per 2,5 sav niekaip darzeli nepripranta. pirmas dvi savaites ejo tik po 3 valandas. paskui dvi dienas miegojo. bet visada ta pati isterija. tikrai to verkimu nepavadinsi. grynu gryniausia isterija buna. kas jam siaip nebudinga visiskai... neatpazystam vaiko-agresyvus, piktas... sad.gif pas mus grupeje buna mazdaug 4-6 vaikai, atrodytu salygos idealios, taciau nera ten draugiskos aplinkos... vakar, kai pasedejau su vaiku ten valanda laiko aukletoja man-"man atrodo jus eikit, nes jis jau makaronus jums ant ausu kabina" mano akys  blink.gif  sakau ar nenormalu, kad jis dar nesijaucia gerai? tada i man : jis pats nezino ko nori-tai piest, tai po 10 minuciu i lauka, tai plastilinu lipdyt... sakau-juk jis dar nesupranta kad cia yra taisykles... apsizodziavom vienu zodziu. aplamai man nepatinka jos "pedagogika"- yra grupeje istisai verkiantis vaikas-stovi prie lango ir laukia mamos. aukletoja i ji net demesio nekreipia, man net uzmete karta su panieka, kad mazdaug "problemos dideles su juo" ir toliau eina kavos gert... siaubas. kai jai vakar uzsiminiau apie tai-ji sako: tas vaikas pas nervu gydytojus lankosi. tai tokiam vaikui juk reikia ypatingos globos, o ne dar prie vaiku ji nurasyti, kaip ZYZNA. kitas pvz. mergytei bega sloga, ji sako: juste tu valgai snarglius. vaikas mano isgirdo sako-fuuu, mama, ta mergaite... bet juk aukletoja negali taip nekontroliuoti savo kalbos. ir aplamai ji butu ideali priziuretoja, bet aukletoja tikrai ne kokia. gerai kuriu vaikai vieni gali buti didziaja dauguma laiko, o maniskiui reikia veiklos, kolektyviskumo, bedru zaidimu... musu aukeltoja tokia rami, negali nieko sakyti, bet is cia irgi kyla minusai... tiesa, vakar kai as jai sakau, kad mano vaikas  draugiskas su vaikais ir su auklem (2 turejom)
tai ji man atsove, kad gal jam jie visi pataikaudavo uz tai viskas budavo gerai  unsure.gif  blink.gif
tik ka vyras sako : taigi ten smagu-aukletoja su jumis uzsiema, o mazius: tik biski, paskui vel eina gert kava  smile.gif

*

ZInai perskaicius tikrai labai liudna pasidaro verysad.gif Aukletoja negali sitaip kalbetis su tavim, fu kokia bjauri boba jei ji sitaip sako ir elgesia su vaikais.... pasakysiu is savo patirties, tikrai daug ir net labai daug viskas priklauso nuo aukletojos!!!! jeigu aukletoja gera myli, uzisema, rodo demesi, atiduoda viska vaikui tikrai nebus blogai, pats issiskyrimas su mama gali buti tuo momentu sunkus, bet ir taip auklletoja turetu nusnekinti vaika, o mamyte tuo tarpu sprukti, maniskis kaip eje pradzioj pirmos dienos liuks buvo, poto po 4-5 dienu jis kazkaip pasigedo vienu momentu manes, aukletoja paeme uz rankos nuvede prie duru i laiptine parode sako mamyte isejo darbelin(nors as nedirbu o mokausi mirksiukas.gif ) , sako tuoj ateis, o dabar einam pas vaikucius skaitysim knygutes, piesim ir pan.... vaikas asaru nerode, o idemiai klause! zodziu jis priprato per 1.5 sav pas mane pilnai, ateinu pasiimti jis namo nenori eiti, iskyla klausimas kodel? gal jam darzelyje geriau nei namie? ne, tiesiog matyt jis tos meiles ir silumos gauna pakankamai tiek namie, tiek darzelyje ir jam tikrai yra ten gerai, kiekviena diena atejus randu lipdymo pamokeliu, paisymo ir pan. darbeliai isdelioti grazu ziureti(deja ne visos aukletojos gali uzsimineti skirti tam laiko, kitos naudojasi proga laisvolaiko ir geria kava blink.gif ).... beja buvo tikrai vienam vaikeliui labai sunku adaptuotis, bet visada maciau kiek ateidavau(jos nematydavo kad as jau esu atejus) ta vaika globoja, uz rankytes vedzioja rodo pasakoja, ir ka rezultatas puikus, jokiu asaru, vaikas priprato per 3 savaites pilnai, bet niekada nera drebiama i akis ir sakoma taip grubiai... maniskio darzelyje buvo padarytas susirinkimas teveliu jau po 2 savaiteliu ju ejimo i darzeli, aptartas kiekvienas vaikas,apsneketos soskiu problemos, kad gal visgi jau nebeduokim vaikuciam soskiu nei namuose nei darzelyje.. kaip, kam sekasi adaptuotis ir pan... bet jokiu piktu zodziu....aukletoja pasake kad vienam is musu tikrai labai sunku, bet teveliai nenusiminkit visko buna, mes stengiames ir pazanga dideja, jei matom kad vaikas tikrai nepasiduoda darzeliui ir per 3 menesius vistiek asaros tada sako tikrai vaikas yra dar nepasiruoses eiti i darzeli, todel siulome teveliams jo nebevesti ieskotis kitos iseities 4u.gif
Sigitano
Na va galiu jau pasidziaugti, sia savaite i darzeli pradejom eiti be asaru. Einam i darza nuo rugsejo. Galvojau, kad jos niekada nesibaigs, nors jai labai gerai ten ir patinka darzely, tik vat tas atsiskyrimas. jau net aukletoja nezinojo, ka daryt. Bet stai staiga eme ir... nebeverkia thumbup.gif
Lapkritė
Pas mus ašaros iki šiol... Lankyti darželį pradėjom nuo rugsėjo. Nebuvo dar tokiso dienos, kad neverktų. Ašaroti pradeda vos prabudus ryte.. Tik pramerkia akis, pirmas klausimas: "eisim į darželį?" Taip, eisim. Ir prasideda... cry.gif Kiekvieną rytelį taip... visą kelią iki darželio būna nusiminusi, vos neverkia, o kai jau į darželį įeinam, viskas, verkia didelėm ašarom ir labai garsiai... verysad.gif Gali sakyti ką nori, ir auklėtoja ateina, pakalbina, padrąsina, papasakoja, ką linksmo veiks šiandien. Ne, ir viskas, dažnokai į grupę reikia įnešti, o ne nuvesti už rankytės. neįsivaizduoju, kas yra ne taip, ar čia mano dukrelė tokia jautri, ar kas čia? Auklėtojos tikrai šaunios ir geros. Ji tokia labai prisirišusi prie manęs, aš net į parduotuvę trumpam negaliu nubėgt, sakau:"pabūk su tetuku, tuoj grįšiu". Visada isterijos, ašaros, nenori ji manęs paleisti niekur... Paskui, aki aš išeinu, ašaros baigiasi, bet mano dukrelė nelinkusi bendrauti su vaikais. ji daugiau laiko atskirai praleidžia, pati sklaido kokias knygutes, dėlioja mozaiką ar pan, arba sekioja auklėtoą ar šeiminkutę, su jomi bendrauja... Jai neįdomu su vaikais g.gif Keista. Na taip, ji tik su suaugusiais daugiau ir bendrauja... Tai va, aš tiek pergyvenu, jau ent į priekį pesimistiškai žiūriu: "O jei taip ir į mokyklą eiti nenorės.. g.gif Nežinau, ką darau ne taip.
Sigitano
QUOTE(Lapkritė @ 2006 11 20, 11:16)
Pas mus ašaros iki šiol... Lankyti darželį pradėjom nuo rugsėjo. Nebuvo dar tokiso dienos, kad neverktų. Ašaroti pradeda vos prabudus ryte.. Tik pramerkia akis, pirmas klausimas: "eisim į darželį?" Taip, eisim. Ir prasideda... cry.gif Kiekvieną rytelį taip... visą kelią iki darželio būna nusiminusi, vos neverkia, o kai jau į darželį įeinam, viskas, verkia didelėm ašarom ir labai garsiai...  verysad.gif  Gali sakyti ką nori, ir auklėtoja ateina, pakalbina, padrąsina, papasakoja, ką linksmo veiks šiandien. Ne, ir viskas, dažnokai į grupę reikia įnešti, o ne nuvesti už rankytės. neįsivaizduoju, kas yra ne taip, ar čia mano dukrelė tokia jautri, ar kas čia? Auklėtojos tikrai šaunios ir geros. Ji tokia labai prisirišusi prie manęs, aš net į parduotuvę trumpam negaliu nubėgt, sakau:"pabūk su tetuku, tuoj grįšiu". Visada isterijos, ašaros, nenori ji manęs paleisti niekur... Paskui, aki aš išeinu, ašaros baigiasi, bet mano dukrelė nelinkusi bendrauti su vaikais. ji daugiau laiko atskirai praleidžia, pati sklaido kokias knygutes, dėlioja mozaiką ar pan, arba sekioja auklėtoą ar šeiminkutę, su jomi bendrauja... Jai neįdomu su vaikais g.gif Keista. Na taip, ji tik su suaugusiais daugiau ir bendrauja... Tai va, aš tiek pergyvenu, jau ent į priekį pesimistiškai žiūriu: "O jei taip ir į mokyklą eiti nenorės.. g.gif  Nežinau, ką darau ne taip.
*

Manau dar palauk. Žinok viską ką parašei, atrodo, kad apie mano vaiką parašei. Mums lygiai tas pats buvo. Bat va jau antra savaitė viskas apsivertė. Nežinau net dėl ko. Ėmė ir nustojo verkti. O iki tol klausinėdavom ir mes ir auklėtoja, kas jai ten negerai, nieko negalėjom išgauti...
upe_5
Mano abi dukros labai mazutes pradejo eiti i lopselio grupes.
Didzioji pirmaja diena pamojavo rankute ir aukletoja nusivede be jokiu asaru. O mazesnioji verke bet geros aukletojos pagalba po poros dienu jau ejo i lopseli su dziaugsmu. Pries pietu miega atsinesdavo pagalve ant keliu ir aukletoja leido uzmigti jai ant keliu. Tada nunesdavo i lovyte. Veliau mate kad visi vaikai miega lovytese ir nebekilo jokiu problemu, ejo pati gulti i lovyte. Manau jei gera aukletoja, moka suprasti ko vaikui reikia kad jaustusi saugus ne tik su mama bet ir su ja,tada neturetu kilti problemu adaptaciniame periode.
ramyra
QUOTE(Lapkritė @ 2006 11 20, 12:16)
Jai neįdomu su vaikais g.gif Keista. Na taip, ji tik su suaugusiais daugiau ir bendrauja... Tai va, aš tiek pergyvenu, jau ent į priekį pesimistiškai žiūriu: "O jei taip ir į mokyklą eiti nenorės.. g.gif  Nežinau, ką darau ne taip.
*

Nepergyvenk, viskas susitvarkys 4u.gif maniskis irgi jautruolis, adaptavomes visa menesi verysad.gif Pirma savaite patiko, paskui i asaras.....Viena savaite juoda budavo........verkia is pat ryto, nunesu...aukletojos nuplesia vaika nuo manes tiesiogine zodzio prasme ir nusinesa doh.gif doh.gif doh.gif verkianti. As sprunku pati su asarom akyse......... verysad.gif darzelyje nevalge maisto.....visa pirma menesi palikdavau tik 3 val, o ateidavau pasiimt rasdavau verkianti prie pietu stalo...Bet po truputi ejo viskas geryn. Guode tai, kad namie valge, nakti miegojo, nors gryzes namo (tiksliau parnestas gleby), atsigaudavo po gero pusvalandzio.......taigi mazdaug po menesio pradejau palikinet visai dienai, miegojo be problemu.....
Atsalus, prasidejo ligos. Sirgo 3 sav, tai vel asaru pakalne verysad.gif vel pirma savaite leidom tik pusei dienos, bet tas asarotas isiskyrimas vare i nevilti, visai dienai juoda nuotaika.......Ir aukletojos sake, kad vaikas paskui sekioja, taikosi prisiglaust wub.gif , o prie vaiku neina zaist. Tai aukletojos glaude, mylavo, per uzsiemimus salia sodinosi, visada ryte paguosdavo liudinti.......O va vakar pagyre, kad jau "atsileidzia" vaikas. Bendrauja su kitais thumbup.gif Ir einam i darzeli be asaru thumbup.gif
Papildyta:
Darzeli lankyti pradejo nuo 2m 8men 4u.gif
Be to aukletoja sake, kad vaikams iki 3m dar nera didelio poreikio bendraut su bendraamziais, kad jie dar dideli individualistai cool.gif Ir tik paskui atiranda kolektyvinis zaidimas. Nors cia nuo vaiko daug kas priklauso ax.gif vieni intravertai kiti ekstravertai g.gif
vikosiuks
maniskiui metai ir greit 6 men biggrin.gif vakar pirma karta bandziau palikt darzelyje mirksiukas.gif labai greit nusirenge ir iskart uz ranku su kita123
Papildyta:
kitais vaikais puole prie zaislu. grizau gal po pusantros valandos,jis buvo katik grizes is lauko,ir tik iejes i grupe.tai isgirdau tokiu klyksmu,kad neleidziu pazaist su leliom.net aukletojos buvo nustebusios,kad mamos nebereikia.manau,kad mazylis bus atsigimes i mane.esu kompanijos zmogus ir man vienai su juo namuose buna liudna,be to ir jis per tiek laiko beveik nera buves nei dienos be mamos,manau,kad jam esu igrisus smile.gif
Papildyta:
aisku is vienos dienos spresti negalima schmoll.gif bet su laiku paziuresiu,kaip jis reguos.tik faktas tas,kad darzelis labai toli nuo namu doh.gif tai jam atsibosta iki jo ryte vaziyuoti. o artimesni darzeliai visi perpildyti g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.