Aš tai pati, ką matau, kad reiktų dukras pamokyt, mokau, apskritai, mes kasdien nors po truputį namie mokomės, turiu savo brolio įvairių pratybų ir pan., mažai ką reikia pirkt
ar padedate jam ruošti pamokas, ar dirbate tik su tais dalykais, kurie jam nesiseka, ar tą darbą paliekate tik mokytojams
Aš tai pati, ką matau, kad reiktų dukras pamokyt, mokau, apskritai, mes kasdien nors po truputį namie mokomės, turiu savo brolio įvairių pratybų ir pan., mažai ką reikia pirkt Я занимаюсь с сыном дополнительно математикой, а в школе дополнительно литовским. Прогамма в школах Литвы, иногда, желает лучшего
Maniske pati uzsiima - sprendzia papildomas matematikos,lietuviu kalbos uzduotis.Skaito knygas,ivairius zurnalus ir visada vakare paziuri LNK zinias
O kas trecia,ketvirta diena as jai diktuoju diktantus
Nemazai tenka pasedeti su savo pirmokele. O dirbam visko po truputi- ir raides dailinam, ir diktantus rasom (kas diena!), ir matematikos papild. pratybas darom, ir skaitom. Problema ta, kad jei nepriminsi, pati niekada neprises
Maniskis irgi nuolat "kazkur isejes"
mano vyresnioji tai pati prašosi užduotėlių
aš su savo sūnum irgi labai stipriai užsiimu. Jis pas mane gyvsidabris, mokykloje vietoj nenusėdi, lietuvių daug klaidų daro. Jei nepaklausi, tai ir namų darbų neatlieka. Kelis kartus pabendravusi su mokytoja nutariau, kad jei aš jo "nesugriebsiu", bus blogai. Nusipirkau diktantų knygutę pradinukams ir dirbam. Kas dieną po diktantą. Jei padaro klaidų, tuos žodelius perrašo po eilutę, o savaitgalį rašom tų žodžių diktantą, kuriuose darydavo klaidas. Kitaip, jaučiu, visai blogai būtų...
Kartais vaiko galia pasidaro, bet tik vadeles paleidžiu, ir vėl pastabos iš mokyklos. Su pirmu sūnum irgi taip buvo pradinėse klasėse. Papildomai neužsiiminėjau. Kaip perėjo į penktą klasę, viskas savaime susitvarkė - dabar jau septintokas ir į jo mokslus visai nesikišu. Nebent koks eilėraštis užduotas mintinai išmokti, tada paklausau kaip deklamuoja.
Įtariu ir mano taip atsakytų...Nes aš irgi už nesimokymą ,,bomžo profesija gąsdinu.Sakau,nesimokysi - galėsi eiti po konteinerius knistis.Nori? Tada pamąsto,kad gal ne. Bet užėjus tinguliui,ir tai darosi nebeveiksminga... Bėda ta,kad ir mama dažnokai pritingi papildomai su ja padirbt
Programos ziaurios pirmokams? Maniske jau trecioj, bet retai kada pamokas ruosia (vis pasiklausiu netikedama mokytojos, o ji - viskas puiku, sako
aš nuo pirmos klasės nei karto neužsiėmiau kokiu nors papildomu mokymu. credo toks: turi mokytis gerai, ir amen. ir nieko, mokosi
Savo trečiokui 3 kart per savaitę samdau mokytoją, kuri dirba su juo papildomai. Maniškis labai judrus, tai klasėje nelabai daug ir padaro, aš grįžtu tik apie 18 val, tai čiumpam namų darbus daryti (nes vienas neruošia
Если не секрет, сколько платите
7 lt už pamoką. Bet maniškis labai judrus, tai pamoka kartais trunka iki pusantros valandos.
Sveiki,noreciau suzinoti kiek mokat uz papildomas pamokeles ir kiek laiko jos trunka,mums reiktu pastiprint ypac liet. kalba.Aciu is anksto Papildyta @ [mergetime]1100539558[/mergetime] O ateina i namus
kainą jau parašiau, o į namus neateina, vaikas pats pas ją nueina. Ji tikra mokytoja , bet dabar mokykloje nebedirba, nes po avarijos vaikšto sunkiai, su ramentais. Bet kantrybės turi kaip šieno
У моего тоже шило в одном месте
Bet mes nebe Vilniuje
Mamkos, ar nebijot, kad samdydami mokytojus nuo pradinių klasių, neišugdysite vaikams atsakomybės ir pareigos jausmo? Aš mokau dabar šeštokus, tai vienas vaikinas, kai pradėjau barti dėl nepadarytų namų darbų ir prastų rezultatų, mane "paguodė". Sako, jūs, mokytoja, nesirūpinkit, man tėvai pasamdys privačią mokytoją, tada ir išmoksiu. Į kuprą jam už tingėjimą, o ne mokytoją
Turiu vieną pažįstamą, beje, mokytoją, kuri su vaiku visada ruošdavo pamokas. Ir ką - taip ir teberuošia septynerius metus. Nervinasi abu, nes vienas jau nebegali, o mamai jau kantrybės ir laiko trūksta. Padėti reikia, būtinai, bet neperlenkim lazdos.
bijom kuke, bet ką padarysi
ПЛОХО А МОЕМУ НАДО ЗАНИМАТЬСЯ ДОПОЛНИТЕЛЬНО, ОН ТОЖЕ НЕ МОЖЕТ ОДИН ЗАНИМАТЬСЯ, В ПЕРВОМ КЛАССЕ ОН ВООБЩЕ НЕ УМЕЛ ГОВОРИТЬ НА ЛИТОВСКОМ ЯЗЫКЕ
O aš savo pirmokui tik patikrinu pamokas grįžusi namo.Ai,tiesa,dar užduodu papildomų matematikos užduočių sekančiai dienai
Mokykloje jis daug ką padaro,taigi jam telieka padaryti mamos užduotas užduotis,o noro tai tikrai turi
O pazanga ar matosi? As irgi galvoju, kad reiktu papildomai pas mokytoja pasimokyti.
taip, nes be mokytojos būtų visai prapultis
Musu topinis gabaliukas: giminaite paklause dukters (ji pirmoke), kuo bus uzaugus. Musu atzalos atsakymas:"Jei gerai mokysiuos- busiu daktare, jei blogai... mokytoja"...
O sedziu su savo merguzele ilgai ir nuobodziai... Jai kantrybes neturiu nei per nago juodyma
labas, mano bernaitis pirmoj klasėje diktantuose darydavo daugybę klaidų. Tai aš taip ant bajerio ir sakau- parašysi mokykloj diktantą be klaidų ,gausi 5 litus (nors žinau kad papirkinėti negerai,bet galvojau ,kad tai nerealus dalykas.)O jis paėmė ir pradėjo nedaryti klaidų.
Mano mama pradiniu klasiu mokytoja, darbi stazas didelis. Pati taip pat nemazai susijusi su pedagogika
pastebejom, kad vaikai, kuriu tevai su jais uzsiima namuose, daug geriau mokosi ir isvis labiau moka komunikuoti, reiksti savo mintis, jau nekalbame isvis apie iprastines pamokas... deja, vis daugiau atsiranda teveliu, kurie sako, kad jie neprivalo su vaikais dirbti namuose, nes tam yra mokyutoja, kad ji gauna uz tai alga ir tegu dirba... Taciau manau, kad dsamoningas tevas visada pades savo vaikui tobuleti, o ne baksnos mokytojai i nugara p. s si manimi tevai nieko nedirbdavo, nes as pati lab gabi buvau... su broliu sededavo kasdien
Su savo suneliu truputi dirbu, nesiseka zuikiui matematika todel atliekam ivairiausius pratimus lavinti skaiciavima.
Matyt atejo toks laikas, kai dukra pradejo atlikineti namu darbus savarankiskai- prasilauze
As mokausi kartu su antroku savo, pernai su pirmoku isvis nuo stalo iki vakaro nepakildavom....Bet as matau kita problema, kai sedi su vaiku, tia kazkaip jis ir nesimoko dirbti vienas, pripranta istisai, kad kas nors paaiskintu, net i uzduoti neisiskaito...O siaip tai sunku mano sunui sukaupt demesi, paraso viena zodi ir jau "o kas ten eina gatve
QUOTE(brangute @ 2005 03 20, 20:47) As mokausi kartu su antroku savo, pernai su pirmoku isvis nuo stalo iki vakaro nepakildavom....Bet as matau kita problema, kai sedi su vaiku, tia kazkaip jis ir nesimoko dirbti vienas, pripranta istisai, kad kas nors paaiskintu, net i uzduoti neisiskaito...O siaip tai sunku mano sunui sukaupt demesi, paraso viena zodi ir jau "o kas ten eina gatve Butent!- vaikas ipranta nedirbti savarankiskai- yra mama, kuri pasirupins (mums ta pati problema su grojimu QUOTE(Mikutis @ 2005 03 20, 18:55) Butent!- vaikas ipranta nedirbti savarankiskai- yra mama, kuri pasirupins (mums ta pati problema su grojimu Manau butu isheitis ne sedeti su vaiku, kiek tai imanoma, o paskirti laika pamoku ruoshimui ir grojimui. Laika, kuris skirtas tik mokytis, na o mama tuo metui rgi yra pasiekiama jei ka, pav. lygina ar tvarkos kitam kambaryje. Su savo didzhiaja neturiu jokiu problemu, ji labai akademishkas vaikas - pati mokos nes jai tai FUN. O vat jaunesnioji.... "ishejus" Labai svarbu motyvacija, del matematikos tarkim pirmokui labai didele motyvacija butu - moketi suskaichiuoti savo pinigus. Buvimas nebuvimas bomzhu tai tokia tolima ateitis, o vat nepilnai atiduota grazha parduotuvej - realybe. Dar turiu patarima 5-6 metu vaikams del skaichiavimo - pabandykit pazhaist su jais stalo zhaidimus, kur reikia risti ristuka ir eiti kuokeliu, kiek ishsirito. Mano mazhiausioji jau puikiai iki 6 skaichiuoja.
Pirmoje ir antroje klaseje sunus prazaide, o va trecioje prasidejo rimtas mokslas. Zagtelejau, kai pamaciau kiek jis turi ziniu spragu O kadangi nemoku mokyti nerekiant
Oi va dar norejau pasakyti, kad daugelis suko pirshta prie smilkinio kai pasakydavau, kad samdysiu treciokui korepetitoriu. Jie buvo neteisus.
Juk tikrai sunku rasti jegu kas diena pavargus grizus ish darbo velai vakare dar sedeti prie knygu ir kantriai ishaishkinti sunui uzdavinius. Ash rekdavau, jis rekdavo, abu nervuodavomes. O apie diktantu rashyma nebudavo ir kalbos QUOTE(Vineta @ 2005 03 23, 08:56) Oi va dar norejau pasakyti, kad daugelis suko pirshta prie smilkinio kai pasakydavau, kad samdysiu treciokui korepetitoriu. Jie buvo neteisus. Juk tikrai sunku rasti jegu kas diena pavargus grizus ish darbo velai vakare dar sedeti prie knygu ir kantriai ishaishkinti sunui uzdavinius. Ash rekdavau, jis rekdavo, abu nervuodavomes. O apie diktantu rashyma nebudavo ir kalbos tikrai neimanoma, juk vakare ABU esat pavarge.. mano zhmogeliai po 6 jau tikrai ishvarge buna, koks dar mokslas?.. o mokslo spragos, ypach pradinej, atsiliepia labai ilgai manau tai puikus sprendimas
Savo vaikui taip pat kantrybes vakare nelieka
QUOTE(Mikutis @ 2005 03 23, 10:52) Savo vaikui taip pat kantrybes vakare nelieka Na ir tegu sukioja. Pas mane namie 2 mokytojos: ash baigusi pedagogini, bet nedirbu mokytoja, o mano mama - dirba, bet anuko mokyti nenori Dabar man belieka tik karts nuo karto paziureti pasiekimu knygele, padeti kokius darbelius padaryti, pieshinukus nupieshti, ir shiaip sasiuvinukus perziureti ar nera ten "vishtos koju" QUOTE(mandalina @ 2004 11 03, 09:24) Nusipirkau diktantų knygutę pradinukams ir dirbam. Kas dieną po diktantą. Jei padaro klaidų, tuos žodelius perrašo po eilutę, o savaitgalį rašom tų žodžių diktantą, kuriuose darydavo klaidas. Kitaip, jaučiu, visai blogai būtų... Praejo puse metu ar ir dabar vis teberasot diktantus? Jau turetumet buti gerokai pazenge
Mes su savo pirmokėliu daug laiko praleidžiam prie pamokų. Jei dabar nedirbsi, tai po to nebenorės
Ar jūs sutiktumėtė, kad jūsų vaiką papildomai pamokytų abiuturientė?
Galvoju iš kur man užsidirbti pinigų, pagalvojau galbūt galėčiau pamokyti mažesniuosius mokinukus. Kokia jūsų nuomonė apie tai? QUOTE(justyte @ 2006 11 21, 21:59) Ar jūs sutiktumėtė, kad jūsų vaiką papildomai pamokytų abiuturientė? Galvoju iš kur man užsidirbti pinigų, pagalvojau galbūt galėčiau pamokyti mažesniuosius mokinukus. Kokia jūsų nuomonė apie tai? palauk kol būsi studentė
Kai mano mažosios nepriėmė į darželį, o turėjau po porą val vakarais dirbti, ją prižiūrėjo tuomet dar dešimtokė kaimynė(už atitinkamą mokestį). Taip puikiai dirbančios auklės reikėtų dar paieškoti. Mano mergytė išmoko to, ko mes, suaugę, net negalvojam vaiko mokyti: suptis sūpynėse, pinti vainiką, rengti lėlę.. Jei mano vaikui reikėtų pagalbos, o kaimynė- pažįstama, rimta mergina- pasisiūlytų, sutikčiau. Aišku, mokėčiau mažiau nei korepetitoriui...
Ačiū už pasisakymus
Na o aš sutikčiau, tik norėčiau kažkiek pažinti tą žmogų, kad žinočiau, kuo domisi, kokios vertybės priimtinos ir t.t.
Mano antrokėlis nėra pirmūnas...
Pamokas paruošia (nors tingi, žinoma), mokyklon eina gana noriai, klauso mokytojos. Nemanau, kad vaikas yra kvailas ar negabus. Taip, jis turi hiperaktyvumo, susikaupimo problemų. Aš neturiu laiko papildomai mokinti vaiką, nes auginu 1.4 m. dukrytę ir dar dirbu namuose. Be to, esu labai nepedagogiška, nemoku mokinti. Tik susipykstam... Kol leidau į prailgintą grupę, žinių lygis iš vis buvo vos ne nulinis... Dėl to galvoju, kad visai nebloga mintis būtų korepetitorius (-ė), kuris kelis kart per savaitę po pamokų užsiiminėtų su vaiku. Gal kas turit kokios geros patirties tame, ar gerų kontaktų? O gal šiaip gerų minčių?
labas, mano dvyniai irgi ne pirmūnai, bet pastebėjau, kad pagrindinė esmė yra tai, kad vieni susideda pamokas, ir niekas nepatikrina ar viską parašė.
kaip pradėjau revizuoti sąsiuvinius, pratybas tai pasirodė, kad nieko nepadaro per pamokas dabar tvarka tokia, kad rodo man viską, ką darė klasėje, ką uždavė, kur parašė ir t.t. ir pagerėjo ir vertinimai ir sąsiuviniuose tvarkos atsirado. P.S. manau, kad reikėtų dar temą užvesti "vaikų ugdymo" skyrelyje
čia kažkada skelbėsi studentės, kurios galėtų užsiimti su pradinukais papildomai
As kol kas pati siek tiek uzsiimu su savo pirmokeliu - stengiuosi dazniau parasyt diktantus, paskaiciuot... Irgi turiu maza dukryte, nera lengva viska aprepti, bet apie korepetitoriu dar nesusimasciau net. Taciau irgi noriu, kad vaikas gerai mokytusi ir to sieksiu, jei reikes, samdysiu ir mokytoja, kad jam padetu, kai pati nesugebesiu ir nesuspesiu.
QUOTE(Rustė @ 2008 01 21, 15:31) labas, mano dvyniai irgi ne pirmūnai, bet pastebėjau, kad pagrindinė esmė yra tai, kad vieni susideda pamokas, ir niekas nepatikrina ar viską parašė. kaip pradėjau revizuoti sąsiuvinius, pratybas tai pasirodė, kad nieko nepadaro per pamokas dabar tvarka tokia, kad rodo man viską, ką darė klasėje, ką uždavė, kur parašė ir t.t. ir pagerėjo ir vertinimai ir sąsiuviniuose tvarkos atsirado. P.S. manau, kad reikėtų dar temą užvesti "vaikų ugdymo" skyrelyje Aš ne tik patikrinu, ar padarė - nepadaręs jis nedrįstų eiti į mokyklą, nes pas jį pareigos jausmas labai stiprus. Aš dalyvauju pačiam procese, vis pažiūriu, kaip ruošia, paaiškinu, ko nesupranta. Bėda, kad prasideda visokie sudėtingesni dalykai, kur reikia ilgiau kartu pasėdėt, daugiau paaiškint, o aš negaliu tam skirti tiek laiko, nes mažoji dar ant rankų + tikrai įtemptai dirbu, kad ir namuose. Papildomam mokymuisi išvis laiko nerandu - savaitaliais klausau, kaip skaito knygą, dar taiso mokykloj rašytų diktantų klaidas, šiokiadieniais - visą laiką atima užduotų pamokų ruošimas + būreliai. Kažkada juk reikia vaikui ir pažaisti su draugais. Tai galvoju korepetitorė ateitų ir koncentruotai tikslingai padirbėtų - intensyviai, bet efektyviai, po keletą valandų per savaitę. Vistik svetimas žmogus ir autoritetas didesnis, vaikas nedrįstų tempt gumos ar prieštaraut. O jei dar tikras pedagogas - tai būtų iš vis puiku. |