Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Per kiek laiko radote auklę ir kaip ieškojote
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Viskas apie aukles
GZA
Sveikos mamytes, gal galetumete pasidalinti patirtimi, per kiek laiko realu surasti aukle 1m. vaikui? Kur ir kaip geriau ieskoti? Mano atveju pazistami aukles rekomenduoti negali:(
Pitija
Aš prieš kokius 4 mėn. "užmečiau meškeres", kaip sakoma - visus artimuosius informavau apie tai, kad nuo tada ir tada man reikės auklės. Iš pradžių, kaip ir tavo atveju, GZA, visi tik gūžčiojo pečiais - atseit niekas nieko nežino.
Bet po to vieni draugai prisiminė savo dukrytės buvusią auklę - ji lyg ir turėjo būti laisva... Pasiskambinau ir tikrai, - auklė dar nebuvo radusi naujos vietos. Taigi, paieškos netruko ilgai.
Patarčiau nenuleisti rankų - gal dar iš "pažįstamų pažįstamų" kas nors tau rekomenduos gerą žmogų ir darbuotoją.
Nes ieškoti auklės per skelbimus tikrai nebūčiau ryžusis. Nors įmanoma rasti ir puikių auklių, bet SM per daug skaudžių istorijų perskaičiau verysad.gif
Villke
QUOTE(Pitija @ 2007 01 02, 09:14)
Aš prieš kokius 4 mėn. "užmečiau meškeres", kaip sakoma - visus artimuosius informavau apie tai, kad nuo tada ir tada man reikės auklės. Iš pradžių, kaip ir tavo atveju, GZA, visi tik gūžčiojo pečiais - atseit niekas nieko nežino.
Bet po to vieni draugai prisiminė savo dukrytės buvusią auklę - ji lyg ir turėjo būti laisva... Pasiskambinau ir tikrai, - auklė dar nebuvo radusi naujos vietos. Taigi, paieškos netruko ilgai.
Patarčiau nenuleisti rankų - gal dar iš "pažįstamų pažįstamų" kas nors tau rekomenduos gerą žmogų ir darbuotoją.
Nes ieškoti auklės per skelbimus tikrai nebūčiau ryžusis. Nors įmanoma rasti ir puikių auklių, bet SM per daug skaudžių istorijų perskaičiau verysad.gif
*

Aš panašiai dariau. Išsiklausinėjau kas prižiūrėjo giminių, draugų, pažįstamų vaikus, susirinkau informaciją. Tada pakalbėjau su viena, su kita ir ta, kuri turėjo geriausias rekomendacijas buvo laisva. Realiai užtrukau gal kokį pusmentį, bet ir mano paieškos nebuvo intensyvios, daugiau žvalgybinio pobūdžio.
Man toks būdas pasirodė patikimiausias, nors viena draugė pasisamdė auklę pagal laikraščio skebimą ir labai patenkinta.
diamaja
Mums su pirmąja aukle pasisekė kaip akloms vištoms smile.gif Parašiau skelbimą internete, paskambino pirmoji po dviejų dienų, susitikom ir pasikvietėm dirbti. bigsmile.gif Dabar nebeatrodo, kad bus taip lengva doh.gif
*Samanė*
Aš paklausiau kaimynių ir rekomendavo auklę, kuri sutiko palaukti visą vasarą ir nuo rudens draugauja su maže.Svarbiausia auklė labai patiko mažiukei, kuri renkasi su bendrauti, sūnaus auklė jai nepatiko kažkodėl.
Nei tikrinau , nei ką ,nors siūlė paskambinti į buvusiais šeimas, tiesiog labai pasitikėjau. Tad suradau iškart-tik pabandžius ieškoti.
GZA
Mes jau antra aukle bandome, pirmoji pabego panorejusi daugiau algos nei buvome sutare:( Antroji lyg ir nebloga atrodo, vaikas lyg ir patenkintas, nors jam tik 1m., nieko dar pats pasakyti negali... Ir man kazkaip sunkoka priprasti, kad svetimas zmogus namie.. Ar ir jus panasiai jautetes??
JM
QUOTE(GZA @ 2007 04 01, 23:02)
Mes jau antra aukle bandome, pirmoji pabego panorejusi daugiau algos nei buvome sutare:( Antroji lyg ir nebloga atrodo, vaikas lyg ir patenkintas, nors jam tik 1m., nieko dar pats pasakyti negali... Ir man kazkaip sunkoka priprasti, kad svetimas zmogus namie.. Ar ir jus panasiai jautetes??
*

Na va--------nesiseka jums su auklemis, g.gif Gal vis delto reikejo jums pas mus eiti,va paskutinis berniuka irgi metinukas atejo---labai sauniai pritapo thumbup.gif
knielita
Ieskojau per skelbimus, klausiau kaimyniu. Taip ir atsirado moteris, kuri per drauges suzinojo, kad ieskom auklytes. Pati atejo, pakalbejom ir iskart pasakem, kad norim jog ji dirbtu pas mus. Ji gyvena gretimame name, o ir paziuri vakarais ir pan. Labai gera auklyte. Nors teko sutikti tokiu, kad savo vaika bijociau joms palikti...
remarc
Mes ieskojom per alioreklama.. Zinau kad baisu, bet reikia darban..
Niekad negalvojau kad ieskant aukles bus tiek daug vidinio draskymosi.. Visos "viena uz kita geresnes"... Kelios buvo ateje pirma kart pokalbiui jau isivaizduoja kad dirbs.. Paskui paskambini pasakai kad ne - tada vos ne iskolioja..ech.. sad.gif
vaivos juosta
Mano miestelis nedidelis, visi vieni kitus pažįsta, tad labai didelės baimės ieškant ir nebuvo ( nors pirmą savaitę mano darbo našumas tai buvo nulinis). Buvau davusi ir skelbimą, bet niekas neatsiliepė, o paskui kaimynė vieną moteriškę pasiūlė.
mazile
Iki siol ieskom, bet kol kas geros neradom verysad.gif
DangeD
QUOTE(mazile @ 2007 04 13, 13:47)
Iki siol ieskom, bet kol kas geros neradom verysad.gif
*

butu idomu:ar jau suradot auklyte maziukui?jei dar neturit galiu jums padeti.
lavaza
QUOTE(DangeD @ 2007 04 26, 07:26)
butu idomu:ar jau suradot auklyte maziukui?jei dar neturit galiu jums padeti.
*

L.atsiprašau, kad užbėgu už akių ax.gif , bet gal mazile jau surado, tai mielai priimčiau pasiūlymą mirksiukas.gif Kaip tik staiga reikia surasti auklę g.gif

Esam iš Vilniaus, Antakalnio raj. ir dar vienas punktas, kad gali būti, kad pirmą laiką reikės prižiūrėti abu vaikelius, kol vyresnis keliaus į darželį (žada imti, tik dar reikia palaukti unsure.gif )
Stigma
mes radom per supermama biggrin.gif tai buvo vienintelis zmogus,su kurio kalbejom del darbo,abiem pusem buvo priimtinos salygos ir jau beveik metus draugaujam bigsmile.gif gaila,kad sis menuo paskutinis-pradesim eit darzan rolleyes.gif
lavaza
QUOTE(Stigma @ 2007 04 29, 13:20)
mes radom per supermama biggrin.gif tai buvo  vienintelis zmogus,su kurio kalbejom del darbo,abiem pusem buvo priimtinos salygos ir jau beveik metus draugaujam bigsmile.gif gaila,kad sis menuo paskutinis-pradesim eit darzan rolleyes.gif
*

Stigma,
tai jei paskutinis mėnuo, ir jei Tavo auklė neturi naujo darbo, gal galėtum pasiūlyti jai kitą darbą bigsmile.gif
Bučiau dėkinga už kontaktus 4u.gif
Anamaze
QUOTE(Stigma @ 2007 04 29, 13:20)
mes radom per supermama biggrin.gif tai buvo  vienintelis zmogus,su kurio kalbejom del darbo,abiem pusem buvo priimtinos salygos ir jau beveik metus draugaujam bigsmile.gif gaila,kad sis menuo paskutinis-pradesim eit darzan rolleyes.gif
*

Mes taip pat radome aukle per SM ir ji yra thumbup.gif mes ieskojome vien per SM nes pazistamu nelabai ir turime visus bendradarbius isklausinejau ir as ir mama tai viena pazistama pasirode susitareme o ji net neatejo va tau ir pazistami. Per SM atejo pokalbiui gal kokios 3 as net nesitikejau buvom issirinke bet ji mums kaip ir "ragus droze" susitareme kad ateis o ji turejo reikalu ir net nepaskambino pranesti pagalvojau gal as netaip pasakiau bet sekancia diena pralaukiau jos skambucio iki 15 val pati paskambinau ir atsisakiau.Kita aukle susiradom per pora valandu ir jau bendraujame 3men, aukle thumbup.gif ir vaika aukleja, maitina jam gamina mus primaitina, tvarkosi bet jai i pareigas neieina ji savo noru kada nori tada padeda mums su tvarkymu o mokam 5 Lt uz val, be maitinimo, buna ir uzsilaikom ir neima pinigu ax.gif
linuke
Aukles ieskau nuo balandzio pradzios per SM ir pazistamus ir ...NIEKO. Su dviem pakalbejau telefonu - joms vieta netiko, su pora pakalbejau kieme (kaimynu vaikus ziuri) - abi beveik 70-metes, kur ten su mano vijurku suspet ar ant ranku paimt, dar visokiu reikalavimu turi, pvz. 1 laisva diena per savaite, arba viena laisva savaite per menesi blink.gif , viena rimta kandidate atvaziavo i namus, pakilojo dukryte tongue.gif , sutikau del atlygio (keturzenklis skaicius LT+maistas+atostogos+apmoketi sirgimai) -po savaites paskambino, kad rado arciau namu... verysad.gif labai liudna.
Is viso 5 kandidates. TIK. O vieta nieko - Vilniaus centras, ir darbo salygos geros. Toks ispudis, kad aukles - nykstantis reikalas, aukles, AUUUU, kurgi jus??
Ramune17
Noriu patikėti savo dukrytes auklei. Bet net nezinau nuo ko pradėt paieškas. Ar kokiu skelbimu duot, ar per kokias agentūras, o gal kas ruošiatės auklę paleisti ir galėtumėt ką rekomenduot. Labai lauksiu pasiūlymų.
Pupa*
QUOTE(Ramune17 @ 2007 07 03, 23:36)
Noriu patikėti savo dukrytes auklei. Bet net nezinau nuo ko pradėt paieškas. Ar kokiu skelbimu duot, ar per kokias agentūras, o gal kas ruošiatės auklę paleisti ir galėtumėt ką rekomenduot. Labai lauksiu pasiūlymų.
*

Galima duoti skelbimą, pačiai skambinėti pagal skelbimą, kreiptis į agentūras, per pažįstamus, gimines. Kiekvienas renkasi sau priimtiną būdą. Aš aukles susiradau pagal skelbimus: vyresnėlio pati pasiskambinau, o mažiaus auklė mums paskambino.
Elmantas
galima paziuret tiesiog sitam forume
adiav
QUOTE(Elmantas @ 2007 07 07, 20:55)
galima paziuret tiesiog sitam forume
*

Na kad siuo metu laisvu kaip ir nera doh.gif , o musu auklyte isvaziuoja i kita sali verysad.gif . Jau zinokite is proto pradejau kraustytis nes nezinau ka daryti. I darzeli dar leisti nenoriu verysad.gif
everat
Pažiūrėk į reikalingaaukle.lt . Ten yra specializuoti skelbimai ir auklėms ir auklių ieškantiems 4u.gif
Mormo
Labai atsiprasau,kad cia skelbima talpinu, bet...

Sveikos, mamytes 4u.gif
O gal kuriai reiktu auklytes ,kad ir nuo dabar mazdaug iki rugsejo pirmos savaiteles? blush2.gif Esu 20m. atsakinga, protinga ,sazininga studente ir rugsejo viduryje isvaziuoju pusei metu mokytis i Prancuzija, todel labai noreciau padirbti ir kazkiek uzsidirbti, kadangi beprotiskai myliu mazylius, butent tokio darbo ir ieskau. Esu dirbusi 3men aukle Prancuzijoje, tai manau, jei jau ten su islepusiais prancuziukais viskas buvo ciki piki, tai su Jusu vaikuciais tikrai taptume draugais ax.gif 4u.gif
Dvyniuke
Savo auklę radau iškabinėjusi namų laiptinėse skelbimus savam rajone, kad ieškome auklės. Skambino keletas nerimtų kandidačių, o tikrajai auklei skelbimą nunešė draugė smile.gif
edva
Aukles pradejau ieskoti pazistamu rate, nes nesinorejo visai nepzistamos.karta sesuo prasitare kad jos drauge neturi darbo.jau pries tai priziuredavo vaikus.susitikome ,pakalbejome ,patiko, priememe.buvo labai gera aukle ir vaikui patiko nuo pat pirmo susitikimo.jokiu bedu neturejome,labai gerai sutareme.vaikui jau 7 metai/ziurejo 2 metus/ ,bet aukle vis prisimena ir nori pas ja i svecius. drinks_cheers.gif thumbup.gif
Kristina1
Sveikutes. As aukles ieskoti pradejau dar nescia budama - neisivaizdavau kad taip sudetinga. Kai pirmajai dukrai ieskojau, aukle rinkausi as, o dabar jos jau renkasi. Aukle radau kai mazoji jau vaiksciojo, iki tol padejo tevai. Musu mieste aukliu paslaugos ne per didziausios, bet as jau siuliau tuo metu maksimalu atlyginima, bet ju tai netenkino. Gyvename name - vezimo nereikia nesioti, nuo autobuso sustojimo 700 metru, bet jei jos susiranda is savo kiemo, tai ir penktas aukstas ju negasdina. Kazkaip visos pasitaike is kito miesto krasto ir niekaip negalejau prisivilioti.
Tada teko uzmirsti apie profesionale aukle ir priemiau pazistamu rekomenduota moteri, kuri aukle buvo visai nedirbusi. Jau metai kaip ji pas mus! Abi mergaites ja myli ir dziaugiasi ja matydamos.
Isvada. Profesionalumas gerai, bet jei moteris savo vaikus isaugino - uzaugins ir svetimus. Svarbu padorumas, saziningumas ir nebijoti suvaiketi, nes vaikai tai vertina.
Zima
Auklę gerą susirasti - labai sunku. Nenaujiena... Man pasisekė tik iš trečio karto. Pirmoji pagal skelbimą - vagilė, antroji kaip ir savo buvo, bet turėjo bėdą, alkoholį... o va trečioji - superauklė. Savo anūkėlius užauginusi močiutė , tikinti, giedanti bažnyčios chore, griežta, tvarkinga ir atsakinga. Na ir man ir jai pasisekė, kad gyveno gretimame name. Pasitikėjau ta moterimi, net priimdavau jos kritiką dėl vaikų priežiūros ir auklėjimo, nes ji buvo to verta. Susidraugavo ir su sūnumi, tikrai jaučiausi rami dėl jo...
Do_do_do
Auklę susiradau pakankamai greitai. Iš pradžių tai buvo pasyvi paieška, t.y. daviau skelbimą į SM, porą savaičių pralaukiau ir nieko. Buvau aplink namus skelbimų prikabinėjus, bet laukto rezultato nedavė. Po to bandžiau pasiskambinti pagal viename laikraštuke rastus skelbimus. Viena moteriškė buvo atėjus, bet nepatiko ji mums schmoll.gif . Galiausia nusipirkau Alio ir porą valandų pakabėjau ant telefono. Atsirinkau tris moteris, dėl susitikimo susitarėm susiskambinti savaitgalį, nes buvo išvykusios. Po to kilo žaibiška mintis paduoti skelbimą į skelbiu.lt. Ir ką jūs galvojate? Paskambino moteris, pašnekėjom, susitarėm tą pačią dieną pasimatyti, susitikom, patiko ir viskas. Gyvena šalia, abiems su vyru patiko, sąžininga ir maloni moteris pasirodė. Nei su vaiku saldžiu balseliu kalbėjo, nei mums visokias pasakas sekė. Dirbt pradės nuo rugsėjo. Prieš kelias dienas skambino, ar niekas nepasikeitė, ar mes nepersigalvojom. Žodžiu kol kas aš patenkinta, labai tikiuosi, kad viskas bus gerai ax.gif .
Sėkmės visoms ieškančioms.
Beje, dar padaviau skelbimą į Alio, tai iki šiol yra skambinančių biggrin.gif .
GZA
Mes savo auklę irgi per "Alio reklama" suradome. Bandziau pati pagal skelbimus skambinti, bet kazkaip nepavykdavo issirinkti: kai kurios jau pirmo pokalbio metu atkrito (pasirode nekulturingos, per toli gyveno, negalejo dirbti visa diena ar sake, kad metu vaika joms per sunku priziureti), o lyg ir tinkamesnes prase 1200 - 1400 Lt algos, taigi man buvo per brangios. Pasiskelbiau "Alio reklamoje" pati, kad ieskau aukles. Pasiskambino mums moteriske, gretimame name gyvenanti:) Pasikalbejome, viena kitai patikome ir sutarem smile.gif Dabar jai moku 1000lt. už mėnesi.
citrina3
Aš auklę radau labai greitai, gal po savaitėlės...
Viena SM forumo mama rekomendavo
ir tikrai labai šauni auklytė...
Buvau idėjus skelbimą į šį forumą, tai parašė
tik 13-15 metų panelės.
ligata
sveikutes,
as aukles ieskau jau trecias menuo, per SM, pagal skelbimus internete ir pati skelbiuosi, visu pazystamu per pazystamus isklausinejau... Ir nieko gero ,jau su dviem buvau rimtai sutarusi,visas salygas suderinusi,lyg ir viskas tiko, bet abi po keleto dienu paskambindavo ir atsisakydavo.Viena motyvavo tuo,kad kita mama labiau prase doh.gif , o antroji -pareiske,kad per nakti jai kazkas valdiska darba pasiule. Cia gal naujas stilius, visoms prizadeti ,o paskui atsisakyti g.gif
JM
QUOTE(ligata @ 2007 08 22, 15:24)
sveikutes,
as aukles ieskau jau trecias menuo, per SM, pagal skelbimus internete ir pati skelbiuosi, visu pazystamu per pazystamus isklausinejau... Ir nieko gero ,jau su dviem buvau rimtai sutarusi,visas salygas suderinusi,lyg ir viskas tiko, bet abi po keleto dienu paskambindavo ir atsisakydavo.Viena motyvavo tuo,kad kita mama labiau prase  doh.gif , o antroji -pareiske,kad per nakti jai kazkas valdiska darba pasiule. Cia gal naujas stilius, visoms prizadeti ,o paskui atsisakyti  g.gif
*

Prisizadi kelioms mamoms ir ziuri,jei vienai netiktum,tai kita priims doh.gif
Deja as turejau atvirkstini varianta,mama prisiprase pas mane vesti vaikuti,tik trukumas buvo toli gyveno,soduose uz Vilniaus,laikiau vieta,atsakiau 3 mamoms,ji turejo ateiti po 1,5 savaites,lauke kol vaikutis jos pasveiks ir ka doh.gif nesiteike net paskambinti,is vakaro pati skambinu,nes jau buvau priemimui vaikucio viska pasiruosui,o ji atsiprasau,radau gretimame name,tuose paciuose soduose blink.gif doh.gif
Zuzi_šoka
Na as ieskojau cia, supermamoje. ax.gif Parasiau skelbima, kad ieskau auklytes. Atsiliepe gal 20 moteru, is ju vertos musu su vyru demesio buvo apie 15. Po to seke pokalbiai telefonu, nemaza dalis "atkrito", o su likusiomis 5-6 susitikome. Galiausiai apsistojome ties viena. Jau maneme, kad geresnes ir nerasime. Taciau visgi kita diena, nuojautos vedina, pasikvieciau i svecius kita auklyte ir likau 100% isitikinusi, kad ji ir yra tokia, kokios norejome 4u.gif

Visa tai truko neilgai. Kelias savaites tiesiog laukiau atsiliepimu i skelbima,i knygute uzsirasinejau visus reikalingus duomenis, o paskui per kelias dienas intensyviai "padirbejus"- rezulatas puikus. yess.gif
Buvo visko, aisku, varijantai labai ivairus amziaus, patirties, charakteriu, pageidautinu atlyginimu prasme. soske.gif

yess.gif
K@mylyte
QUOTE(citrina3 @ 2007 08 10, 10:44)
Aš auklę radau labai greitai, gal po savaitėlės...
Viena SM forumo mama rekomendavo
ir tikrai labai šauni auklytė...
Buvau idėjus skelbimą į šį forumą, tai parašė
tik 13-15 metų panelės.
*

Na tokias paneles dar pacias reikia priziureti lotuliukas.gif
MEET
per savaite, dirba jau 2 metai pas mus
Onelė
Mums pasisekė gana greitai rasti auklę. Tiesą sakant, pasisiūlė ji pati. Vaiko auginimo atostogų man dar buvo likęs geras pusmetis, kai, vaikštinėdama su dukryte, susitikau netoliese gyvenančią moterį. Ji juokaudama pasakė: " Po Naujųjų išeinu pensijon - gal reikia auklės?" Po to pridūrė: "Juokauju" doh.gif . O man ta mintis labai patiko. Jau buvome pradėję dairytis auklės, o šią moterį pažinojome kaip tvarkingą, mielą, giliai tikinčią moterį. Ir ką - po mėnesio pateikėme jai pasiūlymą. Ji dar kartą pasakė, jog tada tik pajuokavo, bet sutiko pagalvoti unsure.gif . Labai norėjau, kad tik neatsisakytų. Tikrai nudžiugome, kai gavome teigiamą atsakymą thumbup.gif .
Štai jau du mėnesiai praėjo nuo tos dienos, kaip ši moteris pradėjo pas mus dirbti. Esme labai patenkinti, nes dukrelė mielu noru lieka su ja, netgi jai išėjus namo, dažnai paklausia: "O kur Marytė ?"(toks auklės vardas) wub.gif .
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.