Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kas NEDARĖ genetinių tyrimų?
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Vaisiaus vystymasis
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
sandrijja1980
QUOTE(Jurgulė @ 2010 03 21, 18:40)
o jei kada skambino, o jūsų telefonas ne ryšio zonoje buvo, tai kas tada?
*

tikrai neskambino.beje man pareina zinute i telefona,netgi jeigu ir rysio nebutu,ar telefonas butu uzimtas.ir jeigu butu skambine buciau pati perskambinusi. biggrin.gif beje labai aciu uz rupesti schmoll.gif
Unregistered
Antrojo vaiko laukiuosi dirbdama tokį darbą, kad yra pagrindo apsilankyti Genetikos centre. Nors tikiu, kad viskas bus gerai, medikų patvirtinimas, kad tikrai gerai - ne prošal... Intervencinių tyrimų atsisakiau mirksiukas.gif - pakako echoskopijos ir genetikės konsultacijos (vienos).
swelnute
Nesidariau. Kazkaip pagalvojau, kad kai laukiausi pirmu dvieju, tokiu dalyku net niekas nesiule, toks jausmas, kad cia vos ne mados reikalas atsirado, daryti visiems is eiles, neivertinus rizikos. Juk ir pinigai nemazi mokami uz tai... g.gif
Pagal aprasyma kam siuloma pasidaryti i rizikos sarasa nepatenku, o pasidarius, nezinau ar ryzciausi kazka keisti. Tad kam tie nervai bereikalingi, bus kaip bus - dukra arba sunus. biggrin.gif 4u.gif
Jurgulė
QUOTE(sandrijja1980 @ 2010 03 21, 21:00)
tikrai neskambino.beje man pareina zinute i telefona,netgi jeigu ir rysio nebutu,ar telefonas butu uzimtas.ir jeigu butu skambine buciau pati perskambinusi. biggrin.gif beje labai aciu uz rupesti schmoll.gif
*

Nugis taigis , prašom, kad tik mačytų. biggrin.gif
primawera
Sveikos,

norejau paklausti gal kas daresi si tyrima klaipedoje ir kur?
kristute.u
Turiu tris pupuliukus, genetinių tyrimų nedariau ne karto. Ginekologe klausia ar yra buvę šeimoje apsigimimų, pas mus jų nėr, tai ir tyrimų nesiūlė.
stebukliukas13
kadangi giminėje sveikatos ligų tokių nėra tai genetinių net ir nesidarėm 4u.gif
Larky
Deja, jeigu gimineje nera genetiniu apsigimimu, tai nereiskia, kad nera rizikos. Rizika visada yra, ji gali buti labai maza, bet ji yra.
sandrijja1980
QUOTE(Larky @ 2010 04 08, 09:00)
Deja, jeigu gimineje nera genetiniu apsigimimu, tai nereiskia, kad nera rizikos. Rizika visada yra, ji gali buti labai maza, bet ji yra.
*

mums del sito eme krauja,kad paziuret ar yra rizika,ir jei butu paskambine tai vadinasi butu dure i pilveli,kad paimt kraujuka is virksteles.bet kadangi jokios zinios nesulaukiau tai vadinasi ir rizikos nera.su pirmu net tokiu minciu neturejau imt krauja del genetikos,ir gime sveikutis,o dabar tai net neklause nusiunte ir viskas. nestuke.gif 4u.gif
A.Š.
QUOTE(uups @ 2010 03 07, 12:23)
nelabai susigaudot apie ka kalbat. Genetiniai tyrimai (Placentos Gaureliu Biopsija ir Vaisiaus Vandenu Tyrimas) duoda 100% atsakyma (99,99%, kaip jie rasho noredami apsidrausti del 'zmogishkos klaidos').
Aishku, jei kalbas apie kraujo tyrimus ir ultragarsinius kaklo raukshles/organu matavimus, jie yra tik tikimybiniai.Paprastai naudojami kaip atrankos metodas priesh invazinius genetinius tyrimus.
Gera kvakset, kad nesidarei tyrimu, kai absoliuchiai daugumai jie tiek nereikalingi, kad net neturima supratimo nei apie ka, nei kodel.... rolleyes.gif
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif as irgi nesuprantu, kam kalbeti apie tai, apie ka zalio supratimo neturi doh.gif
stebukliukas13
QUOTE(Larky @ 2010 04 08, 10:00)
*

deja išeidamas iki parduotuvės negali būti garantuotas kad grįši namo,bet juk dėl to neužsibarikaduojame namuose mirksiukas.gif 4u.gif
Susapnuota
QUOTE(stebukliukas13 @ 2010 04 10, 13:33)
deja išeidamas iki parduotuvės negali būti garantuotas kad grįši namo,bet juk dėl to neužsibarikaduojame namuose  mirksiukas.gif  4u.gif
*

Bet jei tave kazkas ispetu, jog si karta iseidamas iki parduotuves 99 proc. kad negrisi namo , ar vis vien eitum is namu??? g.gif biggrin.gif
Larky
QUOTE(Susapnuota @ 2010 04 10, 17:40)
Bet jei tave kazkas ispetu, jog si karta iseidamas iki parduotuves 99 proc. kad negrisi namo , ar vis vien eitum is namu???  g.gif  biggrin.gif
*

drinks_cheers.gif juk ne akmens amziuje gyvename, be to juk ne kokiu ekstrasenso spejimu, o medicinos mokslu paremtas atsakymas. Pvz. UK visoms nesciosioms 100 procentu daromas PRISCas, o jei reikalinga, juo remiantis siulomi kiti tyrimai, tokie kaip vaisiaus vandenu tyrimas ir t.t. rolleyes.gif
Susapnuota
QUOTE(Larky @ 2010 04 10, 19:59)
juk ne akmens amziuje gyvename, be to juk ne kokiu ekstrasenso spejimu, o medicinos mokslu paremtas atsakymas. 
*

drinks_cheers.gif va butent. Cia elementari diagnostika. Kodel tai laikoma tokia jau baisia nuodeme g.gif Kodel gimusius vaikus norim apsaugoti nuo visko, o negimusius paliekam likimo valiai - neva kaip lemta taip ir bus? Tai nustokim skiepytis vaikus, nustokime juos grudinti, valyti jiems dantis - kaip lemta taip ir bus mirksiukas.gif Reikia dziaugtis kad gyvenam tokiu laiku, kad turim galimybe apsaugoti save ir savo vaikucius. Nuo ko? Nuo kancios, nuo skausmo ir asaru. Juk mamai dvigubai skaudai, kai kencia jos vaikas....
Nnz, as dziaugiuosi, ir padekojau savo ginei kad dave siuntima pas genetikus cool.gif
Krysta
QUOTE(Susapnuota @ 2010 04 10, 19:40)
Bet jei tave kazkas ispetu, jog si karta iseidamas iki parduotuves 99 proc. kad negrisi namo , ar vis vien eitum is namu???  g.gif  biggrin.gif
*

99% man asmeniškai nėra pretekstas žudyti kūdikį. Koks jis yra - tokio laukiu. Suprasdama visas iš to sekančias pasekmes. Tai yra mano (ir kitų, nepasirinkusių genetinių tyrimų) apsisprendimas, aš tokią teisę turiu ir man neįdomu kad kažkas tam nepritaria.
Papildyta:
QUOTE(Susapnuota @ 2010 04 10, 20:34)
drinks_cheers.gif va butent. Cia elementari diagnostika. Kodel tai laikoma tokia jau baisia nuodeme  g.gif Kodel gimusius vaikus norim apsaugoti nuo visko, o negimusius paliekam likimo valiai - neva kaip lemta taip ir bus? Tai nustokim skiepytis vaikus, nustokime juos grudinti, valyti jiems dantis - kaip lemta taip ir bus  mirksiukas.gif Reikia dziaugtis kad gyvenam tokiu laiku, kad turim galimybe apsaugoti save ir savo vaikucius. Nuo ko? Nuo kancios, nuo skausmo ir asaru. Juk mamai dvigubai skaudai, kai kencia jos vaikas....
Nnz, as dziaugiuosi, ir padekojau savo ginei kad dave siuntima pas genetikus  cool.gif
*

Pritarčiau viskam, kas parašyta, bet... visų pirma - net ir tobuliausi tyrimai neparodys, kokio sunkumo negalia. Esu mačiusi neįgalių vaikų, kurių negalia ne kiekvienam matoma, kurie tikrai jaučiasi laimingi, moka adaptuotis gyvenime ir nemanau kad motinos juos nuskriaudė gimdydamos. Nesijaučiu Dievu, kuris gali daryti atranką - tinkamas, netinkamas... Jei neturėčiau supratimo apie neįgalius žmones, nežinočiau kad ir jie būna laimingi, gyvena savo gyvenimą ir tuo patenkinti, gal galvočiau kitaip.
uups
QUOTE(Krysta @ 2010 04 10, 19:45)
Pritarčiau viskam, kas parašyta, bet... visų pirma - net ir tobuliausi tyrimai neparodys, kokio sunkumo negalia.
*

kalbant apie DS ir pan 'lengvas' negalias,- taip.... bet deja, kai kurios genetines ligos vos gimusi vaika pasmerkia keliu valandu- metu kanchioms ir tiek.... Buna,- vaikai be smegenu, be skranduku... su labai aishkiom diagnozem, kai stebuklai nebetiketini... verysad.gif
Suzinoje diagnoze tevai juk nebutinai apsisprendzhia nutraukti neshtuma, nelabai suprantu kodel genetiniai tyrimai (ar PRISCA, kuris net nera genetinis tyrimas) laikomas kazhkokiu baubu,- kam tada tiriamasi del diabeto, toksoplazmozes, citomegalo viruso ar pan? kam tie ultragarsai ir apskritai rodymasis gydytojams,- juk ir tai galima palikt nezinioj,- koks skirtumas?- tebunie tas vaikelis koks bus.
Krysta
QUOTE(uups @ 2010 04 10, 21:00)
kalbant apie DS ir pan 'lengvas' negalias,- taip.... bet deja, kai kurios  genetines ligos vos gimusi vaika pasmerkia keliu valandu- metu kanchioms ir tiek.... Buna,- vaikai be smegenu, be skranduku... su labai aishkiom diagnozem, kai stebuklai nebetiketini... verysad.gif
Suzinoje diagnoze tevai juk nebutinai apsisprendzhia nutraukti neshtuma, nelabai suprantu kodel genetiniai tyrimai (ar PRISCA, kuris net nera genetinis tyrimas) laikomas kazhkokiu baubu,- kam tada tiriamasi del diabeto, toksoplazmozes, citomegalo viruso ar pan? kam tie ultragarsai ir apskritai rodymasis gydytojams,- juk ir tai galima palikt nezinioj,- koks skirtumas?- tebunie tas vaikelis koks bus.
*

Galbūt. Nesiimu nagrinėti visų įmanomų atvejų, nes nežinau jų. Manau, kad tvarkingai lankydamasi pas gydytoją, darydamasi priklausančius tyrimus aš padarysiu viską kas įmanoma. Nenorėčiau sužinoti diagnozės ir visą laiką vaikelį nešioti baimėje "kaip bus?". Ir dar kartą rašau - yra tikimybė, kad viskas bus gerai. Yra tikimybė, kad nustatyta diagnozė nebus tiksli. O aš žinau, kad negalėsiu nuspręsti ar vaikelis tinkamas gimimui išgirdusi diagnozę pvz. "dauno sindromas", nes tai neapibūdina būklės sudėtingumo. Laukiuosi ir džiaugiuosi tuo, mėgaujuosi motinyste ir nedrumsčiu savo sąmonės baimėmis ir abejonėmis.
Larky
[quote=Krysta,2010 04 10, 18:45]
99% man asmeniškai nėra pretekstas žudyti kūdikį. Koks jis yra - tokio laukiu. Suprasdama visas iš to sekančias pasekmes. Tai yra mano (ir kitų, nepasirinkusių genetinių tyrimų) apsisprendimas, aš tokią teisę turiu ir man neįdomu kad kažkas tam nepritaria.
Papildyta:

Pritarčiau viskam, kas parašyta, bet... visų pirma - net ir tobuliausi tyrimai neparodys, kokio sunkumo negalia. Esu mačiusi neįgalių vaikų, kurių negalia ne kiekvienam matoma, kurie tikrai jaučiasi laimingi, moka adaptuotis gyvenime ir nemanau kad motinos juos nuskriaudė gimdydamos.

Gerbiu Jus uz tai, kad laukiate vaiko, nesvarbu, koks jis. Bet ko skaitote pasisakymus, jei Jums neidomu, kokia kitu nuomone?
Butent, kad nepersudetingiausias tyrimas - vaisiausn vandenu tyrimas gali pasakyti, kokio sunkumo negalia. Pavyzdziui, 18 chromosomos trisomija - Edvardso sindromas - "Pusė miršta pirmąją savaitę, kiti dažniausiai iki 1 metų. Vienetai – iki 10 metų; jie esti labai psichiškai ir protiškai atsilikę, nevaikšto"(Vikpedija). As negaleciau savo vaiko pasmerkti tokiam egzistavimui. Bet cia tik mano nuomone.
Kitais atvejais tyrimais nustatomi sutrikimai, kuriuos galima pagydyti dar vaikui negimus, arba pasiruosti operacijai vaikui gimus ir pan.
Krysta
QUOTE(Larky @ 2010 04 10, 21:15)

Gerbiu Jus uz tai, kad laukiate vaiko, nesvarbu, koks jis. Bet ko skaitote pasisakymus, jei Jums neidomu, kokia kitu nuomone?

*

Aš atėjau į temą pavadinimu kas NEDARĖ genetinių tyrimų. Man įdomi ši nuomonė. O kadangi šioje temoje pasisakėte ir Jūs, aš replikavau smile.gif
Skaičiau aš reklaminius lapelius apie tyrimą, domėjausi daugiau, taigi tikrai žinau ką darau. Nes gydytoja pasakė apie šią galimybę. O aš apsisprendžiau dėl savęs. O kitų apsisprendimas yra jų asmeninis reikalas.
stebukliukas13
QUOTE(Susapnuota @ 2010 04 10, 19:40)
*

tikrai eičiau,nes tikriausia nepatikėčiau mirksiukas.gif

QUOTE(Krysta @ 2010 04 10, 20:45)
Papildyta:

Pritarčiau viskam, kas parašyta, bet... visų pirma - net ir tobuliausi tyrimai neparodys, kokio sunkumo negalia. Esu mačiusi neįgalių vaikų, kurių negalia ne kiekvienam matoma, kurie tikrai jaučiasi laimingi, moka adaptuotis gyvenime ir nemanau kad motinos juos nuskriaudė gimdydamos. Nesijaučiu Dievu, kuris gali daryti atranką - tinkamas, netinkamas... Jei neturėčiau supratimo apie neįgalius žmones, nežinočiau kad ir jie būna laimingi, gyvena savo gyvenimą ir tuo patenkinti, gal galvočiau kitaip.
*

drinks_cheers.gif pritariu visu 100 % drinks_cheers.gif

nesakau kad jie nereikalingi ar kažką panašaus,tik pasakiau kad nesiuntė nes giminėje nieko panašaus nebuvo,o gavosi truputi "nekokia" diskusija doh.gif kiekvienas turim savo nuomonę ir už savo sprendimus atsakome patys 4u.gif
uups
keliolikta karta- genetiniai tyrimai nera tikimybiniai (Kalbam ne apie PRISCA, o apie vaiko chromosomu tyrimus,- choriono gaureliu biopsija ir vaisiaus vandenu tyrima),- jie yra 100% (99,99% siekiant 'apsidrausti nuo 'zmogishkosios klaidos').

Ir nereikalingi tie genetiniai tyrimai absoliuchiai daugumai neschiuju, nesuprantu kodel chia tokia 'mada' tikrintis LT. Kas kita,- jei patenki i rizikos grupe,- jau turi apsigimusi vaikuti, turi kraujo giminiu su kazhkokiom paveldimom genetinem ligos, esi smarkiai vyresne ir pan....
sandrijja1980
anksciau niekas nedare tokiu tyrimu tai ir nereikejo,o jei jau mano vaikeliui irgi kas butu negerai jei as zinociau nezinau ar patikeciau ir nesiryzciau tikriausiai abortuot ji.maza buna stebuklu ir gyditojai klysta.
glinglingas
nesidariau. bet jeigu buciau as ir mb virsh 35m daryciausi smile.gif ir nedel to kad nutrasukti gyvybe o del to kad pasiruoshti jeigu butu kas netaip..
Susapnuota
QUOTE(glinglingas @ 2010 04 11, 19:29)
...o del to kad pasiruoshti jeigu butu kas netaip..
*

kur abortai uzdrausti, butent tam ir daromi genetiniai tyrimai, kad paruosti tevelius kitokio vaikucio gimimui. Kad mamai nebutu soko verysad.gif
Susapnuota
QUOTE(uups @ 2010 04 11, 17:01)
...nesuprantu kodel chia tokia 'mada' tikrintis LT....
*

Uups, tai tikrai nemada schmoll.gif Perdaug jau gimsta sveikiem teveliam vaikuciu su DS ir netik verysad.gif Todel jau automatiskai bendradarbes, drauges, kaimynes savo noru eina tirtis cool.gif Be savo atvejo as jau zinau 2 atvejus, kai gime pirmakartem jaunom panelem saules vaikuciai verysad.gif Niekam nebuvo net minties, todel ir jokiu tyrimu aisku joms net nesiule verysad.gif Tai kad tikrai cia ne mados reikalas
Vitalija01
Aš apie tokius tyrimus nieko nežinojau, tačiau kadangi aš priklausau rizikingai grupei, todėl mano ginekologė man rekomendavo pasidaryti genetinį tyrimą, rytoj lėksiu jų darytis...Kai tiegenetinai tyrimai atliekami iš tikrųjų, nes vienos sako, kad ima kraują ir echoskopuoja, kitos sako , kad vaisiaus vadenis ima, tai kas gali man pasakyti kaip yra iš tikrųjų, labai nerimauju dėl tų tyrimų sad.gif
sandrijja1980
QUOTE(Vitalija01 @ 2010 04 14, 18:37)
Aš apie tokius tyrimus nieko nežinojau, tačiau kadangi aš priklausau rizikingai grupei, todėl mano ginekologė man rekomendavo pasidaryti genetinį tyrimą, rytoj lėksiu jų darytis...Kai tiegenetinai tyrimai atliekami iš tikrųjų, nes vienos sako, kad ima kraują ir echoskopuoja, kitos sako , kad vaisiaus vadenis ima, tai kas gali man pasakyti kaip yra iš tikrųjų, labai nerimauju dėl tų tyrimų sad.gif
*

krauja paima kad padaryt tyrimus rizikai nustatyt.ir jei ta rizika yra.duria i pilvuka kartu darant exoskopija paima vaisiaus vandenuku,ir kraujuko is virksteles.po to lauksi atsakymu.mano draugei dare,nes vyro minusine kraujo grupe.mergyte irgi gime paveldejus is tevelio minusine.jinai sake kad visiskai neskausminga,ta vietike kur durs uzsaldo,o po to duria ir aisku viska mato kur kaip exoskopijos pagalba.tik sako biskuti baimes turejau del mergytes.bet manau kad tokias proceduras atlieka patyre ir savo darba zinantys gyditojai,todel tikrai nesibaimink.viskas bus gerai.paskui parasyk kaip sekesi.sekmes,ir kuo geriausi linkejimai.nesibaimink,galvok apie mazyli. nestuke.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Vitalija01
Na va jau po tyrimų smile.gif tu buvai teisi, ėmė kraują, ištirti dauno sindromui ir dar ten kažkam smile.gif ir po kelių sav. eisiu pasiimti rezultatų, kolkas nieko neminėjo apie dūrimą smile.gif tikiuosi to neprireiks smile.gif o pamačiau savo vaikučius, tiek spardosi, tiek juda smile.gif vienas mažiau muistosi, kitas hiper aktyvus, bet abu pakankamai juda smile.gif labai faina matyti, savo mažiukus smile.gif net nuotraukas padarė smile.gif
Jurgulė
QUOTE(Susapnuota @ 2010 04 11, 20:48)
kur abortai uzdrausti, butent tam ir daromi genetiniai tyrimai, kad paruosti tevelius kitokio vaikucio gimimui. Kad mamai nebutu soko  verysad.gif
*

nemanau, kad pas mus nedaromi abortai... ir dar kaip daromi. O tėvėlius greičiau paruošia , kaip to vaikelio atsikratyti. Kad tu žinotum, kiek man teko išgirsti iš medikų kad galiu jau trečios ir ketvirto vaiko negimdyti, kiek pašaipių ir paniekinančių žvilgsnių turėjau nukęsti. Visko nepripasakosiu....Vaikai nėštumo metu vystėsi puikiai, gimė sveiki ir ačiū Dievui auga sveiki....Nežinanu, kas jiems trukdė kai iš medikų išgirsdavau tokius sakinius, Pvz: "Taigi nėštumas dar mažas, galit susitvarkyti", arba" taigi geriausia nusukti (kūdikiui) galvą ir bus ramu." Arba pirmi gyd. klausimai TAI KĄ DABAR DARYSIT? GIMDYSIT? g.gif tokiom išsprogusiom akim paklausė, o kai atsakiau TAIP tai tos akys dar labiau išsprogo.
Mano patirtis buvo tokia, gerai kad pagaliau susiradau puikią gyd. ginekologę.
Šita genetinė programa tai genocidas, panašiai, tarsi karo metais, kai hitleris nusprendė išnaikinti silpnuosius. Yra labai aiški kryptis, jei kūdikis silpnas, tai jo galima atsikratyti. Ir tam dauguma medikai pasitelkę negalvojančias mamas ir tėvelius uoliai dirba. Programa vyksta "šauniai".
Susapnuota
QUOTE(Jurgulė @ 2010 04 20, 08:45)
  Šita genetinė programa tai genocidas,  panašiai, tarsi karo metais, kai hitleris nusprendė išnaikinti silpnuosius. Yra labai aiški kryptis, jei kūdikis silpnas, tai jo galima atsikratyti. Ir tam dauguma medikai pasitelkę negalvojančias mamas ir tėvelius uoliai dirba. Programa vyksta "šauniai".
*

blink.gif Truksta zodziu ....

Net vyrui perskaiciau jusu paskutinius zodzius. Nes didesnio absurdo nesu girdejusi lotuliukas.gif
aggneelle
Nepykit, kad įsikišiu, bet dauguma visiškai nesuprantat apie ką kalbat, tikrai absurdas. Pasidomėkit kiek Lietuvoje neįglių vaikų ir juos pagimdo normalūs žmonės, tačiau jūs nežinot, nes tie vaikai uždaryti dažniausiai namuose. Kol nesusidūrėt su tokia problema tai taip ir šnekat vėjus, nesupykit bet tikrai vėjus. Nuvažiuokit į kokį pensionatą pvz. Kaune vilijampiolės, tai manau taip nebekalbėsit kad genocidas ar dar kažkas. Aplankykit Lietuvos specialiąsias mokyklas, kuriose įsteigtos lavinamosios klasės pamatytumėt kokie teveliai ir gražūs, išsipustę, vaikeliai vežimėliuose nekalbantys, nevaikštantys, protiškai atsilikę, o tai gyvenimas ar bent suprantat ką tie mąstantys žmonės iškenčia, čia rašot apie genocidus tik tos kurios visškai nieko apie tai nežinot ir nesusidūrėt. Paklauskit tų tėvų ar darytusi genetinius tyrimus jei galėtų laiką atsukti atgal, manau 100 procentų visi darytusi, kai jums pasisekė ir gimė sveiki vaikučiai ačiū Dievui, bet nereikia nusišnekėti apie Hitlerius ir genocidus. Nesupykit, kad taip įsijaučiau, bet net juokinga skaityti schmoll.gif
sandrijja1980
QUOTE(Vitalija01 @ 2010 04 15, 11:26)
Na va jau po tyrimų smile.gif tu buvai teisi, ėmė kraują, ištirti dauno sindromui ir dar ten kažkam smile.gif ir po kelių sav. eisiu pasiimti rezultatų, kolkas nieko neminėjo apie dūrimą smile.gif tikiuosi to neprireiks smile.gif o pamačiau savo vaikučius, tiek spardosi, tiek juda smile.gif vienas mažiau muistosi, kitas hiper aktyvus, bet abu pakankamai juda smile.gif labai faina matyti, savo mažiukus smile.gif net nuotraukas padarė smile.gif
*

oi kaip saunu.Sveikinu didziausiai 4u.gif 4u.gif 4u.gif turesi netgi du,saunuole,tu mamyte.isivaisduoju kaip malonu matyti netgi du mazuliukus laukiamus kaip juda.as irgi laukiu nesulaukiu pasimatymo su savo mazyliu. nestuke.gif taigi tikekimes kad neprireiks duriuko,ir kad viskas praeis sekmingai.as ta 10 dienu irgi kaip ant adatu vaiksciojau,bet aciu dievui neprireike.
Jurgulė
QUOTE(aggneelle @ 2010 04 20, 19:44)
Nepykit, kad įsikišiu, bet dauguma visiškai nesuprantat apie ką kalbat, tikrai absurdas. Pasidomėkit kiek Lietuvoje neįglių vaikų ir juos pagimdo normalūs žmonės, tačiau jūs nežinot, nes tie vaikai uždaryti dažniausiai namuose. Kol nesusidūrėt su tokia problema tai taip ir šnekat vėjus, nesupykit bet tikrai vėjus. Nuvažiuokit į kokį pensionatą pvz. Kaune vilijampiolės, tai manau taip nebekalbėsit kad genocidas ar dar kažkas. Aplankykit Lietuvos specialiąsias mokyklas, kuriose įsteigtos lavinamosios klasės pamatytumėt kokie teveliai ir gražūs, išsipustę, vaikeliai vežimėliuose nekalbantys, nevaikštantys, protiškai atsilikę, o tai gyvenimas ar bent suprantat ką tie mąstantys žmonės iškenčia, čia rašot apie genocidus tik tos kurios visškai nieko apie tai nežinot ir nesusidūrėt. Paklauskit tų tėvų ar darytusi genetinius tyrimus jei galėtų laiką atsukti atgal, manau 100 procentų visi darytusi, kai jums pasisekė ir gimė sveiki vaikučiai ačiū Dievui, bet nereikia nusišnekėti apie Hitlerius ir genocidus. Nesupykit, kad taip įsijaučiau, bet net juokinga skaityti  schmoll.gif
*

nėra čia ką pykti, o ir juokinti nesiruošiu nieko. Kalbu taip nes manau, kad žmogutis turi sielą, ir kai daromas abortas, tai jau yra žmogžudystė. Dievulis davė gyvybę ir ne žmogui ją naikinti. O kas netiki Dievu tegu elgiasi kaip išmano..
Mano mintis yra ta kad nederėtų žudyti užsimezgusios gyvybės.
Praėjau aš tą genetiką ir žinau, kad tai sukeliama bereikalinga įtampa. Pati Kauno klinikose genetikė pasakė, kad tie tyrimai netikslūs ir jei kas nors vaikiukui ir nutiktų jokio gydymo nėra, belieka tik laukti. Vadinasi mama per nėštumą prisinervuoja, laukia kūdikėlio, kuris gali gimti nesveikas, arba ima kita mama ir atsisako gimdyti prisiklausius diagnozių būsimų, o gimsta sveikut sveikutėlis. Tai kam tada tokią reikia įtampą sukelti ir mamai ir nešiojamam kūdikėliui, kuri tikrai nėra reikalinga ir naudinga. Jei tektų dar kartą eiti į genetiką manęs ten niekas nepriverstų eiti nei gydytojų reikalavimai, nei amžius nei sveikatos ministro įsakymai. Kalbu už save. O kiti lai elgiasi kaip nori . Man nuo kitų nuomonės nei juokinga nei graudu.
pagaliau gi gimsta ir ne visi jau taip ir visiškai neįgalūs, yra juk su mažais pakitimais, kurie visuomenėje puikiai prisitaiko su savo veikla, argi aplink mus nėra darbuose dirbančių su negalia? Argi jie neturi teisės gyventi? Kaip tada už tą žmogų gali nuspręsti? Medikai, tėvai? Manau visi turi savo vietą po saule.
Susapnuota
QUOTE(Jurgulė @ 2010 04 20, 21:15)
Kalbu taip nes manau, kad žmogutis turi sielą, ir kai daromas abortas, tai jau yra žmogžudystė.
*

Paziurejau jusu info, tai daugiausiai pasisakote temoje apie egzoterika ir religija, tai viskas aisku kodel pas jus toks poziuris 4u.gif Tikrai nesiruosia niekas su jumis piktis schmoll.gif Skirtingi mes pasauliai 4u.gif Jus greiciausiai vadovaujates sirdim, o tokie kaip as protu.....
uups
QUOTE(Jurgulė @ 2010 04 20, 20:15)
Dievulis davė gyvybę ir ne žmogui ją naikinti.
*

sako,- be Dievo valios, nei plaukas nuo galvos nenukrinta... mirksiukas.gif

Susapnuota
QUOTE(uups @ 2010 04 20, 23:49)
sako,- be Dievo valios, nei plaukas nuo galvos nenukrinta... mirksiukas.gif
*

As skaitau kad butent man Dievas ir dave stipybes pereiti visa sita kelia (ir butent Jis nurode kokiu keliu reikia eiti), ir isgelbejo musu seima nuo nelaimes ir uz tai Jam esu dekinga.
aggneelle
Reikia pirmiausia pasidomėti vaisiaus vandenų tyrimo ar gaurelių biopsijos patikimumu ir tada spręsti ar tie tyrimai netikslūs, ar gydytojų skleidžiamos nesamonės, juk jų patikimumas 99,9%. Aišku kiekvieno teisė rinktis, bet nereikia čia apeliuoti į sielas į Dievą ir pan. Teisingai Susapnuota pasakė kas gyvena realybėje, tas stengiasi įvertinti realią situaciją ir tolimesnį gyvenimą. Žmones labai suklaidina kino filmai ir parodomos labai gražios neįgalių žmonių istorijos per TV, o ką veikia tie likusieji, gyvena pensionatuose, nes sveiki žmonės nebepaveža po kiek metų tokio krūvio. Čia tik mano nuomonė ir kol arti jūsų neatsitiks tokia nelaimė, tol jūs ir priešinsitės genetiniams tyrimams.
agnyteee
QUOTE(Jurgulė @ 2010 04 20, 21:15)
nėra čia ką pykti, o ir juokinti nesiruošiu nieko. Kalbu taip nes manau, kad žmogutis turi sielą, ir kai daromas abortas, tai jau yra žmogžudystė. Dievulis davė gyvybę ir ne žmogui ją naikinti. O kas netiki Dievu tegu elgiasi kaip išmano..
Mano mintis yra ta kad nederėtų žudyti užsimezgusios gyvybės.
Praėjau aš tą genetiką ir žinau, kad tai sukeliama bereikalinga įtampa. Pati Kauno klinikose genetikė pasakė, kad tie tyrimai netikslūs ir jei kas nors vaikiukui ir nutiktų jokio gydymo nėra, belieka tik laukti. Vadinasi mama per nėštumą prisinervuoja, laukia kūdikėlio, kuris gali gimti nesveikas, arba ima kita mama ir atsisako gimdyti prisiklausius diagnozių būsimų, o gimsta sveikut sveikutėlis. Tai kam tada tokią reikia įtampą sukelti ir mamai ir nešiojamam kūdikėliui, kuri  tikrai nėra reikalinga ir naudinga. Jei tektų dar kartą eiti į genetiką manęs ten niekas nepriverstų eiti nei gydytojų reikalavimai, nei amžius nei sveikatos ministro įsakymai. Kalbu už save. O kiti lai elgiasi kaip nori . Man nuo kitų nuomonės nei juokinga nei graudu.
  pagaliau gi gimsta ir ne visi jau taip ir visiškai neįgalūs, yra juk su mažais pakitimais, kurie visuomenėje puikiai prisitaiko su  savo veikla, argi aplink mus nėra darbuose dirbančių su negalia? Argi jie  neturi teisės gyventi? Kaip tada už tą žmogų gali nuspręsti? Medikai, tėvai? Manau visi turi savo vietą po saule.
*

negalejau neisiterpti... mergyte, tu net neisivaizduoji, ka reiskia auginti neigalu vaikiuka verysad.gif ir duok D kad jums netektu to patirti... Mes auginam neigalu suneli, taip mes ji mylim be proto, sakyciau net per daug, nes vyrukas jau islepes iki negalejimo wub.gif bet... nera nei vienos dienos, kad nepagalvotume apie jo liga, kad nepamastytume kas bus toliau, kaip jis gyvens toliau... ar gales buti savarankiskas ir t.t. As dar manau, kad mes turim is blogiausiu geriausia varianta ( cia turbut kiekviena taip galvoja auginanti neigaliuka smile.gif ), bet kai teko pabuvot sanatorijoje. ligoninje ir prisiziuret, kiek visko buna.... tikrai nesmerkiu ir suprantu tevelius, kurie daro vienokias ar kitokias isvadas, kai nustato, jog ju mazylis gali gimti neigalus ir t.t
Siuo metu laukiam broliuko arba sesutes, dariausi genetinius tyrimus, nes nezinau, turbut nepakelciau dar vieno tokio isgyvenimo....
Susapnuota
QUOTE(agnyteee @ 2010 04 21, 14:06)

Siuo metu laukiam broliuko arba sesutes, dariausi genetinius tyrimus, nes nezinau, turbut nepakelciau dar vieno tokio isgyvenimo....
*

Stiprybes jums, ir viso ko geriausio 4u.gif Saunuoliai kad gimdysite dar thumbup.gif Nusilenkiu pries Jus zemai, didziausia Jums pagarba 4u.gif
sandrijja1980
QUOTE(agnyteee @ 2010 04 21, 13:06)
negalejau neisiterpti... mergyte, tu net neisivaizduoji, ka reiskia auginti neigalu vaikiuka verysad.gif  ir duok D kad jums netektu to patirti... Mes auginam neigalu suneli, taip mes ji mylim be proto, sakyciau net per daug, nes vyrukas jau islepes iki negalejimo wub.gif  bet... nera nei vienos dienos, kad nepagalvotume apie jo liga, kad nepamastytume kas bus toliau, kaip jis gyvens toliau... ar gales buti savarankiskas ir t.t.  As dar manau, kad mes turim is blogiausiu geriausia varianta ( cia turbut kiekviena taip galvoja auginanti neigaliuka smile.gif ), bet kai teko pabuvot sanatorijoje. ligoninje ir prisiziuret, kiek visko buna.... tikrai nesmerkiu ir suprantu tevelius, kurie daro vienokias ar kitokias isvadas, kai nustato, jog ju mazylis gali gimti neigalus ir t.t
*

viskas bus gerai,net neabejok tuom. nestuke.gif 4u.gif
Jurgulė
QUOTE(agnyteee @ 2010 04 21, 14:06)
negalejau neisiterpti... mergyte, tu net neisivaizduoji, ka reiskia auginti neigalu vaikiuka verysad.gif  ir duok D kad jums netektu to patirti... Mes auginam neigalu suneli, taip mes ji mylim be proto, sakyciau net per daug, nes vyrukas jau islepes iki negalejimo wub.gif  bet... nera nei vienos dienos, kad nepagalvotume apie jo liga, kad nepamastytume kas bus toliau, kaip jis gyvens toliau... ar gales buti savarankiskas ir t.t.  As dar manau, kad mes turim is blogiausiu geriausia varianta ( cia turbut kiekviena taip galvoja auginanti neigaliuka smile.gif ), bet kai teko pabuvot sanatorijoje. ligoninje ir prisiziuret, kiek visko buna.... tikrai nesmerkiu ir suprantu tevelius, kurie daro vienokias ar kitokias isvadas, kai nustato, jog ju mazylis gali gimti neigalus ir t.t
*

ačiū mamyte...ir už palinkėjimus ir už tai ką aš įsivaizduoju ar ne , tai jau gal palikime šį klausimą...Nuoširdžiai priimu Jūsų žodžius smile.gif Pabuvojau ir aš sanatorijose ir t.t. ir t.t. taip pat nieko nesmerkiu.Juk kiekvienas renkasi pagal save.
Žmogus pakelia labai daug, kai iš visos širdies myli. Ir kuo daugiau tos meilės ir linkiu. Ir , tikrai nenoriu nei vienai primetinėti savo nuomonės, aš ją turiu - tai pagalvojau, kad čia supermamose galiu ją pasakyti, atsiprašau kam čia taip sudrumsčiau vandenis, su savo pamąstymais ar sava patirtimi. Ir tikrai kuo nuoširdžiausiai atsiprašau tų mamų, kurias įžeidžiau 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif (nors nei vienos neįžeidinėjau).Tik sakau kad daryti abortą , tai yra žudymas. Ir tiek.

Papildyta:
QUOTE(Susapnuota @ 2010 04 20, 23:40)
Paziurejau jusu info, tai daugiausiai pasisakote temoje apie egzoterika ir religija, tai viskas aisku kodel pas jus toks poziuris  4u.gif Tikrai nesiruosia niekas su jumis piktis  schmoll.gif Skirtingi mes pasauliai  4u.gif Jus greiciausiai vadovaujates sirdim, o tokie kaip as protu.....
*

Oooo tai čia blogai ar gerai, kad pas mane TOKS požiūris? Šiaip tai nei vieno žmogaus vienodo nerasim. Ir džiaugiuosi, iš visos širdies, kad esate protinga. 4u.gif
sandrijja1980
QUOTE(Susapnuota @ 2010 04 20, 22:40)
Paziurejau jusu info, tai daugiausiai pasisakote temoje apie egzoterika ir religija, tai viskas aisku kodel pas jus toks poziuris  4u.gif Tikrai nesiruosia niekas su jumis piktis  schmoll.gif Skirtingi mes pasauliai  4u.gif Jus greiciausiai vadovaujates sirdim, o tokie kaip as protu.....
*

tai man labiau patiktu tas zmogutis kuris vadovaujasi sirdim.ir nemanau kad turi teise landzioti,ieskoti info ir po to rasyti.cia yra jos reikalas kur jinai pasisako.ir namatau nieko blogo tiket i dievuliuka.pati tikiu i ji nuosirdziai.
o del genetiniu tyrimu,jei jau juos daro vadinasi jie yra reikalingi.taigi visoms nestuke.gif kurios darosi juos sekmes ir tik geru naujienu. 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Susapnuota
QUOTE(Jurgulė @ 2010 04 22, 20:49)
Tik sakau kad daryti abortą , tai yra žudymas. Ir tiek.
*

Reiskias kas padare aborta - yra zmogzude. Tai ne izeidimas???? Ypac kai tai liecia mama ir jos vaika.....

QUOTE(sandrijja1980 @ 2010 04 22, 21:40)
ir nemanau kad turi teise landzioti,ieskoti info ir po to rasyti.
*

Paspaudus ant niko rodoma info, tuo paciu kokiam forume daugiausia zinuciu, kuri prienama visiem. Paspaudziau ant niko, noredama suzinoti amziu rasancios ir nieko daugiau, bet pamaciau daugiau ir padariau ishvadas ax.gif Nei puses zodzio nepasakiau apie Dieva, nes esu tikinti, tiesa sakant nelabai zinau apie yra "egzoterika" tik zinau, kad kazkas kitokio, kaimyne pas mane is kito pasaulio (sprendziu is to kad vaiksto skusta galva plikai, tik palieka kasele apacioj,o jai jau 37) vis man persa knygas apie egzoterika ax.gif Bet atsisakau, turiu ka ir taip skaityti irnesakyk.gif
Jurgulė
QUOTE(Susapnuota @ 2010 04 22, 22:17)
Reiskias kas padare aborta - yra zmogzude. Tai ne izeidimas???? Ypac kai tai liecia mama ir jos vaika.....
Paspaudus ant niko rodoma info, tuo paciu kokiam forume daugiausia zinuciu, kuri prienama visiem. Paspaudziau ant niko, noredama suzinoti amziu rasancios ir nieko daugiau, bet pamaciau daugiau ir padariau ishvadas  ax.gif Nei puses zodzio nepasakiau apie Dieva, nes esu tikinti, tiesa sakant nelabai zinau apie yra "egzoterika" tik zinau, kad kazkas kitokio, kaimyne pas mane is kito pasaulio vis man persa knygas apie egzoterika  ax.gif Bet atsisakau, turiu ka ir taip skaityti irnesakyk.gif
*

tai labai tada nedėmesingai dar apie mane išsiskaitinėjot, ten kur ezoterika aš nepasisakinėju, o kur kalbama religinėmis temomis tai jau mano respublika. Gal jau ne mano bėda , kad ezoterika ir religija yra suplakta į vieną vietą. taigi dažniausiai ir lankausi religinio pobūdžio pasisakymuose ir temose.Ir gal jau gana. Ne į temą.....
Ar aš ką nors pavadinau žmogžudžiais??? smile.gif Aš kalbu , kad nedera daryti abortų ir taškas. O kas juos daro tai jų pačių pasirinkimo reikalas. Daryti abortą - yra žudymas.Jei esate tikinti, turėtumėte tai žinoti.
manau kad genetika pasinaudoja teigiamai tik tuo atveju, jei būtų norima ištyrus vaisių užbėgti tėvams už akių perspėjant apie būsimas vaikiuko ligas, arba tiksliau, kad įsčiose būtų galima tą vaikelį gydyti ir operuoti. Čia matau pagarbą būsimai gyvybei , jos dvasiai. Tačiau čia Lietuvai dar toli iki užsienio lygmens... užtai tik ir sudarytos sąlygos, kaip to vaikelio atsikratyti.Pasakykite, kur buvo atvejis, kad vaikas būtų gydomas dar esantis įsčiose Lietuvoje?.... Šiuo metu lietuviška genetika tik ir pasitarnauja, tuo, kad leidžia tėvams pasirinkti, ar atsisakyti kūdikio ar ne, šitokiu būdu žalodami moters ir tų kas yra artimiausi šalia jos psichinę būklę.Kurioje vietoje matote pagarbą žmogaus gyvybei ir jo dvasiai?

Aš taip pat esu tikinti Dievu.
Susapnuota
QUOTE(Jurgulė @ 2010 04 22, 22:28)
...negalima daryti abortų ir taškas
*

Labai "tinkamas" zodis prie aborto termino dry.gif Todel tikrai baigiam 4u.gif
Jurgulė
QUOTE(Susapnuota @ 2010 04 22, 22:42)
Labai "tinkamas" zodis prie aborto termino dry.gif Todel tikrai baigiam  4u.gif
*

4u.gif Jau pabaigiau. Pataisiau žodį į NEDERA. o galima ar negalima iš ties ginčytinas žodis.... biggrin.gif
Liusila
Norėčiau tikėt,kad žmonės praregės....ypač tie,kurie sakos yra tikintys...Tik neaišku tuomet,kas tas jų Dievas,kuris laimina abortus...Na,visi turim laisvą valią.Iš išankstinę nuomonę,deja,kai kurie...Gera patarlė-kaip pasiklosi,taip išmiegosi.tik va gyvenimas,tai ne lova,ir kai kurios klaidos gali pernelyg brangiai kainuoti.
Susapnuota
QUOTE(Liusila @ 2010 04 22, 23:02)
Norėčiau tikėt,kad žmonės praregės....ypač tie,kurie sakos yra tikintys...Tik neaišku tuomet,kas tas jų Dievas,kuris laimina abortus...Na,visi turim laisvą valią.Iš išankstinę nuomonę,deja,kai kurie...Gera patarlė-kaip pasiklosi,taip išmiegosi.tik va gyvenimas,tai ne lova,ir kai kurios klaidos gali pernelyg brangiai kainuoti.
*

Mano Dievas nepalaimino aborta, o apsaugojo musu seima nuo nelaimes, suteikes atsitiktini sansa issitirti. Siuo atveju as taip suprantu Dievo malone rolleyes.gif
Ir tikrai baigiam kalbeti apie Dieva, cia ne ta tema schmoll.gif
agnecija
QUOTE(Liusila @ 2010 04 22, 23:02)
*

Ka tu sitoj temoj veiki ? nejauti kad tik dar labiau skaudini moteris kurios apsaugodamos savo sveikus vaikus ir savo seima, kad jie auktu kupini demesio ir laimes zenge sunku zingsni ir pasidare apsigimusio vaisiaus valyma... Kodel tavo manymu tada yra is viso daromi tokie tyrimai, tam kad apsaugoti ir pacia moteri nuo kanciu auginant apsigimusi mazyli. Aciu Dievui kad gerai vystosi mano ir antrasis nestumas, bet jei buciau susapnuotos vietoje buciau padariusi ta pati.
Liusila
QUOTE(agnecija @ 2010 04 23, 11:21)
Ka tu sitoj temoj veiki ? nejauti kad tik dar labiau skaudini moteris kurios apsaugodamos savo sveikus vaikus ir savo seima, kad jie auktu kupini demesio ir laimes zenge sunku zingsni ir pasidare apsigimusio vaisiaus valyma... Kodel tavo manymu tada yra is viso daromi tokie tyrimai, tam kad apsaugoti ir pacia moteri nuo kanciu auginant apsigimusi mazyli. Aciu Dievui kad gerai vystosi mano ir antrasis nestumas, bet jei buciau susapnuotos vietoje buciau padariusi ta pati.
*

Nejaugi neaišku,ką veikiu?Tą patį,ką ir visi,ką ir jūs.Dalinuosi.Sakai skaudinu,kai ir taip skaudu?Tai va,čia patys ir atsakote sau....Jei aš manyčiau,kad Dievas davė malonę teisingai pasirinkt,būčiau rami,ir manęs nejaudintų,ką mano kiti.Daugiau nieko nesakysiu,paliksiu jus ramybėje,nors ir neturėjau tikslo skaudint.Patys skaudinatės.Taip kaip ne vietoj šioj temoj jums Dievas,taip Jis dažnai trukdo ir kitose vietose.Bet nesvarbi yra tiek praeitis kiek,svarbu dabartis...ir ateitis.Kas buvo-praėjo.Pasirūpinkime šiandiena.Nepykit už mano nuomonę.Visoms mamytėms linkiu ramybės ir gražių svajonių išsipildymo.
Papildyta:
[quote=Liusila,2010 04 22, 23:02]Norėčiau tikėt,kad žmonės praregės....ypač tie,kurie sakos yra tikintys...Tik neaišku tuomet,kas tas jų Dievas,kuris laimina abortus...Na,visi turim laisvą valią.Iš išankstinę nuomonę,deja,kai kurie...Gera patarlė-kaip pasiklosi,taip išmiegosi.tik va gyvenimas,tai ne lova,ir kai kurios klaidos gali pernelyg brangiai kainuoti.
*

[/qu
Papildyta:
QUOTE(Susapnuota @ 2010 04 23, 11:01)
Mano Dievas nepalaimino aborta, o apsaugojo musu seima nuo nelaimes, suteikes atsitiktini sansa issitirti. Siuo atveju as taip suprantu Dievo malone  rolleyes.gif
Ir tikrai baigiam kalbeti apie Dieva, cia ne ta tema  schmoll.gif
*

Baigiam.Baigiam kalbėti.Geriau viską patirti išgyventi pačiam,paskiau kapanotis...o paskiau padaryti išvadas.Užjaučiu tave dėl netekties.Deja,gyvenime visko pasitaiko.Ir visiems.Stiprybės ir ramybės namams. 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.