Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Plaučių uždegimas
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų sveikata > Ligos
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
adrija
Na va.Ir apsirgom bronchopneumonia.temperatūra tik 37-37.5,nekosti,vaikas žvalus.Aptiko tik padarius rentgenogramą.Tris dienas gėrėme SUMAMED,jų veikimas tęsiasi dar 6 dienas.Šiandien jau 4 para kaip sergam,temperatūra vis dar laikosi 37-37.4.
Įdomu būtų sužinoti,kiek laiko jūsų vaikučiai sirgo.Nes antibiotikai sugerti,temperatūra nekrenta,kažkaip neramu.Sako,kokią savaitę dar gali ji laikytis.
Pasidalinkit savo sirgimo bėdomis.Kiek sirgot,kokius vaistukus naudojot.
Tara
Mes geriam Zinnat, skirtas 5 dienoms. Temperatūra nukrito per 2 dienas pradėjus vartot antibiotikus. Kosulys išliko, bet jau mažėja.
Miledi.N
Plaučiu uždegimu sirgom 2 kartus. Abu kartus neturėjom temperatūros. Kosulys ilgai nepraeidavo, padarėm rentgeną ir pamatėm. Abu kartus antibijotikus gėrė 10 dienų. Kosulio per pati plaučių uždegimą beveik nebudavo. Vasarą vaikščiojo kieme, kai buvo geras oras. O paskui sanatorija.... Nepamirškit, kad po plaučių uždegimo priklauso sanatorija, apie tai kartais pamiršta mūsų gydytojos.
Filia
Maniškė brongitu sirgo 1.5 mėn beveik, gėrė 4 rūšių antibijotikus, šildymai + masažai. O temperatūra vistiek vakare 37.2 kokie buvo.
Dabar jai sloga, tai vakare 37.1 būna.
Norėjau pas mamytes paklausti dėl plaučių uždegimų ir pan, negi daktarė klausydama negirdėjo karkalų plaučiuose, kad rentgeną reikėjo daryti?
xantia
QUOTE(Rucikas @ 2006 02 28, 11:45)
Maniškė brongitu sirgo 1.5 mėn beveik, gėrė 4 rūšių antibijotikus, šildymai + masažai. O temperatūra vistiek vakare 37.2 kokie buvo.
Dabar jai sloga, tai vakare 37.1 būna.
Norėjau pas mamytes paklausti dėl plaučių uždegimų ir pan, negi daktarė klausydama negirdėjo karkalų plaučiuose, kad rentgeną reikėjo daryti?
*

Dukra kai sirgo tai trys daktares negirdejo jokiu karkalu,o kreipemes del nesibaigiancio kosulio,tai kai padare rengena rado jau besibaigianti plauciu uzdegima.
Filia
Taip, sunku su tom ligom. Maniškiai tai kai jau baigdinėjos bronhitas tai irgi tik mūsų daktarė karkaliukus girdėjo, kitos dvi - ne.
adrija
Taigi,kad mūsų daktarė nieko negirdėjo.Svarbiausia,kad nė nekosėjo ir dabar nekosti.Žvalus,linksmas,valgo.Tik temperatūra šiandien ryte buivo jau 36.9.o paskui vėl 37.3.Čia jau aš nieko nesuprantu. g.gif Va jūsų vaikai kosėjo visi.O mano nė vaistus sugėrus ,nieko panašaus į jokį bronchitą ar plaučių uždegimą aš nematau.Nesąmonė kažkokia.Daktarė sakė,sugėrus vaistus pradės kosėti,neišsigąsk. blink.gif Tai gi,nieko,nė jis kosti,nė jis sunkiai kvėpuoja ar ką.Sakau,gal rentgenogramas ligoninėj gal sumaišė....Bet lyg tai neturėjo.
Filia
Kai maniškiai diagnozavo stiprųjį brongitą, mes buvom ką tik po roto viruso ir ji kosėjo nestipriai, bet žiauriai šlapiai. O paskui kosčiodavo, bet nedaug, naktim visai nekosėjo. Tas kosulys toks, kad jai taip kosteltų sveikas vaikas, nė dėmesio nekreiptum, bet kadangi čia vaikas su bronhitu užkosėja, tai atkreipi dėmesį. Ir dar paklausiu "Ar paspringai ar kosti?".
Šiuo metu jai sloga prasidėjo tokia tiršta, tai ji kosti. Kosėjo iš pradžių sausai, dabar šlapiai. Nežiauriai, bet tikrai kosti. Daktarė klausė, sakė švarūs plaučiai (savo daktare pasitikiu - gera kaip reta dabar).
Dar norėjau paklausti, o kodėl ligoninėj? Ar ten nuotrauką tik darė ar gulėjot ligoninėj?
adrija
Ligoninėj dėl to,kad ten greičiau aprašo,nes pas mus poliklinikoje rdiologų nėra.O KITAS DALYKAS,AŠ LIGONINĖS IR PERSONALU IR APARATŪRA LABIAU PASITIKIU.Žodžiu,aukštesnis lygis.Tiesa,mes Marijampolėje.
Odri20
QUOTE(Tara @ 2006 02 28, 11:47)
Mes geriam Zinnat, skirtas 5 dienoms. Temperatūra nukrito per 2 dienas pradėjus vartot antibiotikus. Kosulys išliko, bet jau mažėja.
*

Mes ir dabar sergam plaučių uždegimu verysad.gif ir taip pat vartojam Zinnat nuo vakar pradejom pries 2 mėn sirgom bronchitu o dabar gerkles uždegimas komplikavosi i plauciu uzdegima na tikiuosi greit pasveiksim
adrija
QUOTE(Odri20 @ 2006 02 28, 16:35)
Mes ir  dabar sergam plaučių uždegimu verysad.gif ir taip pat vartojam Zinnat nuo vakar pradejom pries 2 mėn sirgom bronchitu o dabar gerkles uždegimas komplikavosi i plauciu uzdegima na tikiuosi greit pasveiksim
*

O,visi naudoja ZINNAT.Kažin kuo skiriasi ZINNAT nuo SUMAMED?

O jūs taip pat kostit?
Odri20
Na net nezinau kuo skiriasi mes summamed naudojom kai sirgom bronchitu, o dabar skire sita, o del kosėjimo tai ner kad taip baisiai kosetų
Tara
Sumamed ir Zinnat priklauso skirtingoms grup4ms ir veiklioji medžiaga kita (Sumamed makrolidų grupė, Zinnat - cefalosforinų). Sumamed esam gėrę 2 kartus (prieš pora metų), ir ligų nepavyko su juo išgydyt, užtat žarnyno gerasias bakterijas taip išvalydavo, kad vaikas viduriuodavo dar 3 savaites. O nuo Zinnat jokio pašalinio poveikio nebuvo (geriam irgi antrąkart). Šįkart gėrėm 5 dienas ir tiek užteko, kad išgydytume uždegimą. Dar kosėjam, bet tai jau gydysim masažais ir sirupais.
adrija
O mes tai lyg tai pasveikom jau.Padarėm visus tyrimus,tame tarpe ir C REAKTYVINĮ ir bendrą baltymus.taip pat pilną kraujo vaizdą ir dar visokiausių ir visi buvo geri.Tik va temperatūros dar vis kelios dalelės laikosi.Jei per savaitę taip bus ir toliau ,tai darysim MIKOPLAZMĄ ir CHLAMIDIJĄ.Bet tikiuosi nereiks.Nes LOR gerklytėje rado grybą,tai sakė,kad gali tos kelios dalelės nuo jo būti.Taigi,laukiam,kas bus toliau.Ačiū visoms ,kas pasidalino savo patirtimi šioje srityje 4u.gif
*sanel*
vaikas labai kosti, panašu kad bronhitas, kai kosti padeda vemt karkalais, tada pagerėja... kvėpuoja sunkiai girdisi švokštimas, neramu, kad gali būt prasidėjęs plaučių uždegimas... ar galima nuspėt?
amama
Pirmiausiai užuojauta, kad ligos per tokias šventes, maniškės irgi šiek tiek sirguliuoja smile.gif
Plaučių uždegimas manau turėtų būti su temperatūra...bet nesu tuo tikra, bet kokiu atveju daug šiltos arbatos ar mėgiamų sulčių tikrai nepakenks, o ir padės skystinti skrepliukus. Ryt jau darbo diena, gal pavyks susisiekti su gydytoja, paklausyti plaučiukų.
Laikykitės
*sanel*
[quote=amama,2006 12 26, 17:20]
Pirmiausiai užuojauta, kad ligos per tokias šventes, maniškės irgi šiek tiek sirguliuoja smile.gif
Plaučių uždegimas manau turėtų būti su temperatūra...bet nesu tuo tikra, bet kokiu atveju daug šiltos arbatos ar mėgiamų sulčių tikrai nepakenks, o ir padės skystinti skrepliukus. Ryt jau darbo diena, gal pavyks susisiekti su gydytoja, paklausyti plaučiukų.
Laikykitės
*

[/qu
labai ačiū... 4u.gif ryt iš pat ryto lėksim pas daktarus... bet šiandien labai jau neramu... oi kaip nesmagu sirgt per šventes verysad.gif visai šventinė nuotaika dingsta unsure.gif
Gal kas sirgę plaučių uždegimu?
amama
kaip suprantu, tai sergate nemažai...tai gal koks ventolinas padėtų? Gal tiesiog praplėstų bronchus, šiek tiek lengviau išsikosėtų? Žodžiu, sėkmės, lengvai prabūkit naktį ir nors kiek pamiegokit.
*sanel*
QUOTE(amama @ 2006 12 26, 17:59)
kaip suprantu, tai sergate nemažai...tai gal koks ventolinas padėtų? Gal tiesiog praplėstų bronchus, šiek tiek lengviau išsikosėtų? Žodžiu, sėkmės, lengvai prabūkit naktį ir nors kiek pamiegokit.
*

labai ačiū smile.gif mes geriam vaistukus, ventoliną ir bronteksą, bet nelabai padeda... na kaip nors naktelę atlaikysim unsure.gif o jūs ir neįsisirkit 4u.gif
As :)
Jei plaučių uždegimas, tai reiks antibiotikų ir stiprių... bet tai nustatyti gali tik gydytojas. Nedelsk, maniškei net daktarė buvo gerai neapžiūrėjus doh.gif . O temperatūra nebūtinai būna, nors dažniausiai būna labai aukšta verysad.gif .
adata
Tavo vietoj, skambinciau 03 arba pasikviesciau privatu gydytoja.Kartais laikas buna ne musu draugas
noir1
Pritariu adatai,skambink 03,aš taip belaukdama vos nepraradau vaiko,juk gygėme tik faringitą.Taip pasakė senas budintis gyd,o po 6 val buvome renimacijoje su plaučių uždegimu,o temp vos 38 ne tokia ir aukšta.Sėkmės ir nelaukite ryto.
*sanel*
oi... gyvenam nelabai dideliam miestelį, šiaip šeimos daktarą turim labai gerą, o 03 važinėja tikri šundaktariai... kartą sūnų nuvežėm su labai aukšta temperatūra, buvo prasidėję traukuliai, labai išsigandom tai ir nulėkėm 3h nakties, tai gavom velnių ko čia šumą keliam, o vaiko nė neapžiūrėjo, tik suleido analginą ir liepė kreiptis ryte pas savo daktarą... Gal aš peraug sureikšminau, gal viskas bus gerai, pakolkas miega ramiai, jei ka tai kviesiu greitąją verysad.gif bet esu linkusi palaukti savo gydytojo... g.gif esu labai dėkinga visoms išsakiusioms savo nuomonę, labai ačiū... 4u.gif
Spurga01
MAno 4 metu sunus sirgo pneumonija - temperatura buvo tik 38-39, bet jis gulejo lovoje savo noru ir jautesi kad jam darosi sunkiau kvepuoti, kvepavimas buvo su garsu. Bet po vienos antibiotiku dozes labai stipriai pagerejo tas jo kvepavimas, tai kazkaip labai net nespejau ir issigasti. Taciau noriu pasakyti kad buvo stipriai jauciamas tas pasikeites kvepavimas, tik del jo as kreipiausi i daktare pacia pirma diena, nes temperatura nebuvo tokia auksta kad pas daktarus lekt is karto.
Rustė
mano duktė 6mėn persirgo plaučių uždegimu

įtarimo nebuvo JOKIO.
kiek daktarų klausė - nieko negirdėjo (gulėjome tuo metu ligoninėje dėl kitų bėdų).
tik padarius rentgeno nuotrauką pamatė, kad uždegimas.
su 40 temperatūra pakliuvom reanimacijon.po 2 parų perkėlė skyriun.leido antobiotikus 10 dienų (Cefuroksim)
pagerėjo 3 parą.

taigi delsti negalima, jei tik įtarimas, reikia prašyti nuotrauką kad padarytų, nes kaip matot, gali ir nesigirdėti.daktarė sakė, mažiukam būna, kad nieko nesigirdi plaučiuose.
Ziemuzele
mano dukrytei siandien diagnozavo plauciu uzdegima.Pamate tik padare rentgena, jokiu karkalu nebuvo, blogas kraujas ir kosulys 2 svaites.Aciu dievui, kad is vis nusprendem pasidaryt ta rentgena, nes daktarai musu tokie, kad butu ir nepasiule.(:
Papildyta:
temperaturos pas mus nebuvo
linsideja
taip plauciu uzdegima galima ir paciai itarti jaigu turi gera klausamano vaikai kai sirgdavo as beveik visada pati jau ji pastebedavau.tik ausi prie nugarytes prydejus is karto girdisi siurkstus svokstimas plauciuose kvepuojant. man tai visada pasitvirtindavo
LARISA 74
QUOTE(stase4887 @ 2007 01 02, 23:24)
taip plauciu uzdegima galima ir paciai itarti jaigu turi gera klausamano vaikai kai sirgdavo as beveik visada pati jau ji pastebedavau.tik ausi prie nugarytes prydejus is karto girdisi siurkstus svokstimas plauciuose kvepuojant. man tai visada pasitvirtindavo
*

Labs,dabar mano mažoji serga ir jau 3 sav.,tai tik nuo vakar atsirado temperatura iki 39,o taip prėš sav. net tos 37 nebuvo,tai o kostidavo iki vemimo irgi daeidavo,bet daktare nustate jog pas ja yra tik abstrukcinis bronchitas ,tai dabar gydomes su antibiotikais,o kas yra plaučiu uždegimas tai irgi suprantu,nes vyresneja sirgo kai turejo tik 1,6 men.tai gulejom SNTARIŠKESE,10dienu ,padare nuotrauka ir nustate jog yra kaires puses uždegimas plaučiu ax.gif ,bet sekmingai išgidem ,o šeimos daktare buvo nustačius kad čia tik bronchitas irgi,bet temperatura buvo aukšta labai iki 39,7 daeidavo
g.gif ,
carlabella
ieskojau sios temos, kad kas nors ka nors patartu, bet apsidziaugiau nieko neradusi- per kelis metus tik 3 psl temos prirasyta.... taigi, ligoniuku ne tiek ir daug...
sunus jau 9 dienas serga, vakar poliklinikoje nustate plauciu uzdegima....
pakeie antibiotikus i zinnad berods- stiprius,,,, duodu ir jogurto bakterijas kad nebutu problemu...
linkiu ir toliau nejausti poreikio lankytis sioje temoje- tai yra nesirgti 4u.gif
laurinute
[SIZE=1][SIZE=1][COLOR=fuchsia]
mano dukrytei buvo 9 men kai susirgo plauciu uzdegimas.Pastebejau kad pakilo temperatura ryte sugirdziau vaistuku idejau zvakute,bet kai atsikele po pietu miego temp net nenukrito ne kiek o dar labiau pakilo.Paskambinau gyditojei i mobilu vakare kaip tik vizitavo kitus vaikucius namuose atvaziavo ir pas mus pasiklause ir pasake kad plauciu uzdegimas.Leidau tris kartus per diena penecilina ir taip 7 dienas verysad.gif bet pasveikom thumbup.gif
carlabella
as galvoju, gal kaip nors be leidziamu pavyks pasveikti g.gif
jutyte
Mes irgi po rugsejo 1 pasigavom plauciu udegima. Geriam Zinnat 5 dienas, dar pratese 5 dienoms, bet temperatura laikosi apie 37-37,8 ir ziauriai kosti. AS iskart norejau leidziamu,nes pati esu skrandi susigadinusi su stpriais antibiotkais, bet gydytoja patare vartoti Zinnat. Dukrele labai liudi, nes visi draugai mokykloje, o cia lovos rezimas.
carlabella
QUOTE(jutyte @ 2007 09 08, 06:54)
Mes irgi po rugsejo 1 pasigavom plauciu udegima. Geriam Zinnat 5 dienas, dar pratese 5 dienoms, bet temperatura laikosi apie 37-37,8 ir ziauriai kosti. AS iskart norejau leidziamu,nes pati esu skrandi susigadinusi su stpriais antibiotkais, bet gydytoja patare vartoti Zinnat. Dukrele labai liudi, nes visi draugai mokykloje, o cia lovos rezimas.
*

laIkykitės, 4u.gif mes taip pat laikomės... Kai sūnui išrašė zinnata, jam po 3 dienų akivaizdžiai pagerėjo... Temperatūra dieną būna apie 37.2, vakarais šiek tiek pakyla, kosti mažiau, bet jau kai pradeda, tai vos ne iki apsivėmimo... Be zinnat'o jis dar vartoja salbutamolį ir sirupą Fluditec, be to nupirkau probiotiniu milteliu BIFOLAC, kad palaikytu sveiką žarnyno florą po antibiotikų, taippat perku viskokiu actimelus ar kt jogurtus su gyvosiomis bakteriojomis...
mums tai nieko nesakė dėl lovos režimo, patarė net po lauką pavaikščioti, kai nešalta... Žinoma, pirmomis 10dienų tai jis pats gulinėjo, o db kai temperatūra krenta, tai aš jo lovoj niekaip neišlaikyčiau...
AR VAŽIUOSIT Į SANATORIJĄ KAI PASVEIKSIT?
faustina
Sveikos,musu sunelis irgi stipriai sirgo plauciu uzdegimu.Jam tada buvo 11men.Tada jauciau kad jam plauciukuos kazkas negerai.Kadangi buvo sekmad.o ir temp auksta pakilo,iskvieciau greitaja. Atvyko toks diedelis senas,paklause ir pasake kad plauciukai svarus,ir nera reikalo guldyt i ligonine.Virusinis-pasveiks.Bet man visvien buvo neramu.vos ryto sulauke nuvykom pas savo gyd.Ji paklausius iskart pasake,jog plauciukai nesvarus,girdet karkalai.Issiunte gultis i ligonine.Rado plauciu uzdegima.dar dasidejo gerkles uzdegimas,ir tridiene karstine.Maniau isprotesiu,karsciavo 3paras temp virs 40.Jam leido penicilina.Aciu dievui issikapstem.O apie sanatorija niekas net uzsimines nebuvo.Laikykites mamytes,lai sveiksta jusu vaikuciai greiciau. smile.gif
carlabella
QUOTE(Safyra @ 2007 09 09, 10:39)
.O apie sanatorija niekas net uzsimines nebuvo.Laikykites mamytes,lai sveiksta jusu vaikuciai greiciau. smile.gif
*

sanatorija po plauciu uzdegimo priklauso!!!!!!!
aciu, laikomes, jau geriau
niunka
QUOTE(carlabella @ 2007 09 09, 10:53)
sanatorija po plauciu uzdegimo priklauso!!!!!!!
aciu, laikomes, jau geriau
*

o kur čia sužinoti, kad priklauso?
carlabella
QUOTE(Miledi.N @ 2006 02 28, 10:59)
O paskui sanatorija.... Nepamirškit, kad po plaučių uždegimo priklauso sanatorija, apie tai kartais pamiršta mūsų gydytojos.
*

.... ;
cia viena forumiete sake, o man vaiku daktare is karto pasake.. tai ir jus savo daktares paklauskit
niunka
QUOTE(carlabella @ 2007 09 11, 20:40)
.... ;
cia viena forumiete sake, o man vaiku daktare is karto pasake.. tai ir jus savo daktares paklauskit
*

o gal kur pasiskaityti apie tai galima?
audiga
O maniškei pripažino "lengvą" plaučių uždegimą, tai kažin irgi sanatorija priklausys? Nors abejoju, teko kovot su gyd. kad duotų siuntimą šviestis, tai ką jau ten apie sanatoriją svajot... Beje mums išrašė Klacidą gert..
carlabella
QUOTE(niunka @ 2007 09 12, 20:39)
o gal kur pasiskaityti apie tai galima?
*

nzn... o cia, kazin, ar vaiku gydytojo skyrelis neveikia?
Papildyta:
QUOTE(audiga @ 2007 10 08, 14:22)
O maniškei pripažino "lengvą" plaučių uždegimą, tai kažin irgi sanatorija priklausys? Nors abejoju, teko kovot su gyd. kad duotų siuntimą šviestis, tai ką jau ten apie sanatoriją svajot... Beje mums išrašė Klacidą gert..
*

tai gal gali prasyt, teigdama, kad vaikas turi atsigauti... Nemanau, kad rudeni butu kazkokios dideles eiles.. gal vasara ir sudetingiau isvaziuoti i palanga, bet ne dabar...
mano gydytoja kazkaip rimtai i ta reikala ziuri- sako- vaikas atsigavo, temperaturos nera, taciau organizmas pilnai atsistato tik po 3 menesiu, veiksmingiausios yra druskos proceduros, daktare siulo issigydyti pilnai, kad paskui nebutu kazkokiu komplikaciju....
audiga
Tai va, buvom pas gydytoją, tai kai paklausiau ar nepriklauso po plaučių uždegimo sanatorija, tai sako "ne ne, tikrai nepriklauso..." . Mes ligoninėj negulėjom, tai gal tik po ligoninės priklauso...
carlabella
QUOTE(audiga @ 2007 10 13, 07:57)
Tai va, buvom pas gydytoją, tai kai paklausiau ar nepriklauso po plaučių uždegimo sanatorija, tai sako "ne ne, tikrai nepriklauso..." . Mes ligoninėj negulėjom, tai gal tik po ligoninės priklauso...
*

nesamone, mes irgi ligoninej negulejom,,,, tai kodel mums priklauso?????
tai gal reiketu sakyt, kad nori, susiskambint su Gintaru, ...
negi neduotu siuntimo daktare??????????? g.gif
audiga
QUOTE(carlabella @ 2007 10 13, 13:34)
nesamone, mes irgi ligoninej negulejom,,,, tai kodel mums priklauso?????
tai gal reiketu sakyt, kad nori, susiskambint su Gintaru, ...
negi neduotu siuntimo daktare??????????? g.gif
*

Susiskambint su Gintaru...? g.gif O kokiu Gintaru, ar aš čia kažko nesupratau...
adrija
Siuntimą duoda tik tuo atveju,jei gulėta ligoninėje,yra visos plaučių rentgeno nuotraukos ir dar priklauso nuo susirgimo sunkumo laipsnio ir ar gydytoja aplamai turi tų kelialapių.Jei gulėjai ligoninėje,tai paprastai visada duoda,o va poliklinikos pediatrė gali tų kelialapių ir neturėti.Nes kiek žinau,tai jos gauna jų tik ribotą kiekį metams laiko.
GINTARAS yra vaikų sanat.Palangoje,kur vaikučiai važiuoja po šios ligos reabilituotis.Jei kelialapio negaunate,tai pasiskambinate GINTARO sanatorijon ir galite kelialapį išsipirkti ten,vietoje.Jei važiuojat jūs kartu su vaikiuku ir imat maitinimą tik vaikeliui (nes maistas ten tikrai geras ir jo būna daug.Galima ir pačiai paskui išsipirkti vietoje) tai parai kainuoja kažkur 110 litų (čia jau su visu gydymu,praguvenimu ir vaiko maitinimu)
Tai tiek iš mano patirties 4u.gif biggrin.gif
audiga
QUOTE(adrija @ 2007 10 13, 14:51)
Siuntimą duoda tik tuo atveju,jei gulėta ligoninėje,yra visos plaučių rentgeno nuotraukos ir dar priklauso nuo susirgimo sunkumo laipsnio ir ar gydytoja aplamai turi tų kelialapių.Jei gulėjai ligoninėje,tai paprastai visada duoda,o va poliklinikos pediatrė gali tų kelialapių ir neturėti.Nes kiek žinau,tai jos gauna jų tik ribotą kiekį metams laiko.
GINTARAS yra vaikų sanat.Palangoje,kur vaikučiai važiuoja po šios ligos reabilituotis.Jei kelialapio negaunate,tai pasiskambinate GINTARO sanatorijon ir galite kelialapį išsipirkti ten,vietoje.Jei važiuojat jūs kartu su vaikiuku ir imat maitinimą tik vaikeliui (nes maistas ten tikrai geras ir jo būna daug.Galima ir pačiai paskui išsipirkti vietoje) tai parai kainuoja kažkur 110 litų (čia jau su visu gydymu,praguvenimu ir vaiko maitinimu)
Tai tiek iš mano patirties  4u.gif  biggrin.gif
*

Ačiū tau dideliausias notworthy.gif ...paaiškėjo truputį... ir paaiškėjo kodėl nenorėjo mūsų pediatrė rentgeno nuotraukos daryt, kad nebūtų daiktinio įrodymo kad buvo plaučių uždegimas išvis. Nes vaikas tikrai jau blogai atrodė, ir 2 sav. kosti, karščiuoja, temp. iškilo iki 41 , vos paeina, tai sakau gal darykit tyrimus po galais kažkokius, ar ką, tai ji atseit ai , kam ta nuotrauka, išrašysiu stiprių antibiotikų ir pasveiks ar taip ar taip. Net kraujo tyrimo nepadarė. tai pareikalavau kad peršviestų bent. oO dėl kelialapio tai nesakė kad neturi ar ką, bet kategoriškai pareiškė kad po plaučių uždegimo tikrai nepriklauso jokios sanatorijos. O vaikas į metus po 5 kursus antibiotikų sugeria, organizmas jau nusilpęs... verysad.gif
carlabella
QUOTE(audiga @ 2007 10 13, 17:21)
Ačiū tau dideliausias  notworthy.gif  ...paaiškėjo truputį... ir paaiškėjo kodėl nenorėjo mūsų pediatrė rentgeno nuotraukos daryt, kad nebūtų daiktinio įrodymo kad buvo plaučių uždegimas išvis. Nes vaikas tikrai jau blogai atrodė, ir 2 sav. kosti, karščiuoja, temp. iškilo iki 41 , vos paeina, tai sakau gal darykit tyrimus po galais kažkokius, ar ką, tai ji atseit ai , kam ta nuotrauka, išrašysiu stiprių antibiotikų ir pasveiks ar taip ar taip. Net kraujo tyrimo nepadarė. tai pareikalavau kad peršviestų bent. oO dėl kelialapio tai nesakė kad neturi ar ką, bet kategoriškai pareiškė kad po plaučių uždegimo tikrai nepriklauso jokios sanatorijos. O vaikas į metus po 5 kursus antibiotikų sugeria, organizmas jau nusilpęs... verysad.gif
*

schmoll.gif baisu... g.gif
adrija
QUOTE(audiga @ 2007 10 13, 18:21)
Ačiū tau dideliausias  notworthy.gif  ...paaiškėjo truputį... ir paaiškėjo kodėl nenorėjo mūsų pediatrė rentgeno nuotraukos daryt, kad nebūtų daiktinio įrodymo kad buvo plaučių uždegimas išvis. Nes vaikas tikrai jau blogai atrodė, ir 2 sav. kosti, karščiuoja, temp. iškilo iki 41 , vos paeina, tai sakau gal darykit tyrimus po galais kažkokius, ar ką, tai ji atseit ai , kam ta nuotrauka, išrašysiu stiprių antibiotikų ir pasveiks ar taip ar taip. Net kraujo tyrimo nepadarė. tai pareikalavau kad peršviestų bent. oO dėl kelialapio tai nesakė kad neturi ar ką, bet kategoriškai pareiškė kad po plaučių uždegimo tikrai nepriklauso jokios sanatorijos. O vaikas į metus po 5 kursus antibiotikų sugeria, organizmas jau nusilpęs... verysad.gif
*

Manau,kad jums reiketu rimtai susimastyti apie pediatro pakeitima 4u.gif
audiga
QUOTE(adrija @ 2007 10 14, 16:07)
Manau,kad jums reiketu rimtai susimastyti apie pediatro pakeitima 4u.gif
*

Mastyk nemastęs, bet kad nėr iš ko rinktis... Jau greičiau pati medicinos pramoksiu...o ir šiaip pačiai reikia vaiką stebėt ir jei kas neaišku ieškot rimtesnės pagalbos... Dar va SM kiek gerų konsultacijų galima gaut mirksiukas.gif Ačiū beje jums už info 4u.gif
nikola
Sveikos, mes irgi per 4 men. antra karta plauciu uzdegima turim verysad.gif pirma karta net nebutu zinoje jei rentgeno nepadarytu doh.gif tai buvo vasara, o dabar va vel po lopselio susirgo verysad.gif temperatura nedidele buvo, padare rentgena pirmadieni ir pamate kad prasidedantis uzdegimas abipusis, geriam Zinnat, bet pries tai nuo ketvirtadienio kai dar nebuvo rentgenas darytas kvieciau daktare, ji israse Klacida, nu bet jis ne kiek nepadejo, tik isbere ji ziauriai. Net nezinau jau ka man su juo daryti, bandysim skiepyti Pneumo skiepu, gal pades... nes as tai dirbu, jis lanko lopseli, o dabar tiek biliuteniu jau apturejau kad gyvenime tiek nebuvo. Visa vasara prasedejom, 7 savaites net...
adrija
QUOTE(nikola @ 2007 10 18, 21:23)
Sveikos, mes irgi per 4 men. antra karta plauciu uzdegima turim verysad.gif  pirma karta net nebutu zinoje jei rentgeno nepadarytu doh.gif  tai buvo vasara, o dabar va vel po lopselio susirgo  verysad.gif  temperatura nedidele buvo, padare rentgena pirmadieni ir pamate kad prasidedantis uzdegimas abipusis, geriam Zinnat, bet pries tai nuo ketvirtadienio kai dar nebuvo rentgenas darytas kvieciau daktare, ji israse Klacida, nu bet jis ne kiek nepadejo, tik isbere ji ziauriai. Net nezinau jau ka man su juo daryti, bandysim skiepyti Pneumo skiepu, gal pades... nes as tai dirbu, jis lanko lopseli, o dabar tiek biliuteniu jau apturejau kad gyvenime tiek nebuvo. Visa vasara prasedejom, 7 savaites net...
*

Plaučių užd.labai geri antibiotikai yra SUMAMED.Jie stiprūs,bet mums tai padėdavo.Kaip mums pirmą kartą aptiko plaučių uždegimą,buvom metukų laiko.Tai vaikas nei kosėjo,nei blogai valgė.Buvo žvalus ,linksmas,tik apie kelias sav.laikėsi temperatūra 37.1-37.2.
Kaip padarėm visus tyrimus dėl įvairių inf.ligų ir t.t.,ištyrėm net akių dugną.Tada pediatrė pasiuntė mus dėl TBC pasikonsultuoti į tuberkuliozinį.Sako,tikrai nežinau kas tam vaikui gali būti.Maža kas,nueikit.Rašant siuntimą buvo reikalinga padaryti plaučių nuotrauka.O rentgene seselė išėjo ir sako -bronchitas ir deš.plaučio uždegimas.Taip ir atsisėdau.Pagalvojau,gal nuotraukas sumaišė ar ką.Tai va kaip būna.Būtų dar praėjus kokia savaitė,būtų apėmę abudu plaučius ir nežinia kaip būtų buvę.
Tai labai klastinga liga.O pneumovakcina tai labai gerai.Ji gelbsti ir nuo dažnų anginų.Na,tipo naikina ir tas bacilas.Aš abu vaikus dabar paskiepinau.O savo dičkį pirmą kartą skiepinau,kaip buvo 5 metukų.Tada iš pūlingų anginų "neišeidavom".Ir paskui buvo ramu.Nesirgo.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.