Algimux
2007 10 27, 20:04
Sveikos, mano dukrytei (8 metu) laikesi temperatura iki 38, gydytoja 3 dienas nieko negirdejo - sake virusas ir tiek. Po to, kazkaip isgirdo siurkstu kvepavima kairej pusej (lyg ir plauciu uzdegima itare), bet nuotraukos nepadare, nes buvo per velu - liepe laukti pirmadienio. Skyre vaistus Biodroxil ir liepe buti namie, bet va pora dienu kaip geriau nieko nesidaro, o temperatura siandien jau iki 39. Gal kas esat girdeje apie siuos antibiotikus? kiek jie veiksmingi, jei tai bus vistik plauciu uzdegimas?
QUOTE(Algimux @ 2007 10 27, 21:04) Sveikos, mano dukrytei (8 metu) laikesi temperatura iki 38, gydytoja 3 dienas nieko negirdejo - sake virusas ir tiek. Po to, kazkaip isgirdo siurkstu kvepavima kairej pusej (lyg ir plauciu uzdegima itare), bet nuotraukos nepadare, nes buvo per velu - liepe laukti pirmadienio. Skyre vaistus Biodroxil ir liepe buti namie, bet va pora dienu kaip geriau nieko nesidaro, o temperatura siandien jau iki 39. Gal kas esat girdeje apie siuos antibiotikus? kiek jie veiksmingi, jei tai bus vistik plauciu uzdegimas? Na mums tai šiaip jau Biodroxilį dažniausiai skiria kai angina pūliuojanti būna, o prie plaučių uždegimo tai jau gal stipresnių reikia, bent jau mums tai tada Klacidą išrašė...
QUOTE(Algimux @ 2007 10 27, 21:04) Sveikos, mano dukrytei (8 metu) laikesi temperatura iki 38, gydytoja 3 dienas nieko negirdejo - sake virusas ir tiek. Po to, kazkaip isgirdo siurkstu kvepavima kairej pusej (lyg ir plauciu uzdegima itare), bet nuotraukos nepadare, nes buvo per velu - liepe laukti pirmadienio. Skyre vaistus Biodroxil ir liepe buti namie, bet va pora dienu kaip geriau nieko nesidaro, o temperatura siandien jau iki 39. Gal kas esat girdeje apie siuos antibiotikus? kiek jie veiksmingi, jei tai bus vistik plauciu uzdegimas? Ligoninėse rentgenas dirba ištisą parą.Pasiimk savo vaiką ir kuo greičiau nusivežk į priėmimo skyrių, ir ten padarys nuotrauką.Bent jau reikalauk ,jei gydytoja nepasiųlys.Patarčiau nelaukti.Ypač,jei girdisi šniokštimas.Beje,į ligoninės rentgeną turėjo pasiųsti jūsų pediatras.  Kaip nueisi,užtai tu jai drąsiai gali vožti nosin,nei plaučių užd.pasitvirtins. Sėkmės.
carlabella
2007 10 29, 20:58
QUOTE(Algimux @ 2007 10 27, 20:04) bet nuotraukos nepadare, nes buvo per velu - liepe laukti pirmadienio. ot, LT sistema... patikrinti per velu, blyn  vaika... liudna, kad toks abejingas gydytoju poziuris ... ar jau geriau jauciates?
agotele
2007 10 30, 14:01
ar kraujo tyrimas rodo kad yra plauciu uzdegimas?
QUOTE(agotele @ 2007 10 30, 15:01) ar kraujo tyrimas rodo kad yra plauciu uzdegimas? Kad būtent plaučių užd.,tai ne.Rodo aplamai,kad organizme yra uždegimas.Būna padidėję leukocitų.Jei įtariama šita liga,daromas pilnas kraujo vaizdas,leukocitų formulė skaičiuojama ne kompiuteriu,o žiūrima plika akimi. Labai dažnai pačioje pražioje kraujo tyrimas būna geras.Va,kur bėda.
Sveikos  Noreciau,kad pasidalintumet savo patirtimi.Gal kurios vaikutis sirgo plauciu uzdegimu?Kokie tyrimai buvo atliekami?Kokius antibiotikus Jums skyre?Po keliu dienu antibiotiku vartojimo krenta temperatura?Kiek laiko truko si liga?Aciu visoms
Lina R.
2007 12 16, 18:49
QUOTE(marlen @ 2007 12 16, 16:40) Sveikos  Noreciau,kad pasidalintumet savo patirtimi.Gal kurios vaikutis sirgo plauciu uzdegimu?Kokie tyrimai buvo atliekami?Kokius antibiotikus Jums skyre?Po keliu dienu antibiotiku vartojimo krenta temperatura?Kiek laiko truko si liga?Aciu visoms  SVEIKA,MES TAI GEREM ANTIBIOTIKA [COLOR=blue]ZINAT,TEMPERATURA PRAEJO PO 2-3 PARU  ,O DABAR IR PATI SERGU  PLAUCIU UZDEGIMU  ,DUOKIT KUO DAUGIAU SKYSCIU,ARBATU.
Mano dukrytė neseniai taip pat persirgo plaučių uždegimu. Ją kamavo kosulys, bet temperatūra aukštai pakilusi nebuvo. Jai darė kraujo tyrimus ir krūtinės ląstos rentgeno nuotrauką. Gėrėm antibiotikus "Zinnat", po to gydytoja skyrė dar ir "Sumamed". Kai savijauta pagerėjo, gydytoja paskyrė įvairias procedūras: mankštą, masažą ir šildymą.
Ilganosė
2007 12 17, 19:55
Kai sirgo mažiukas (jau 3kartus)  , gydytoja visada skirdavo pradžiai leidžiamo penicilino-labai greit suveikdavo. Paskutinį kartą kai sirgom jau kitą dieną tempos nebuvo, kitus kartus gal po 2 dienų. Visada skirdavo rentgeną. Kraujo kaip tai jinai neskuba siųst tirt.O didesnė sirgo 1 kartą, kažkur 4 metų, tada gėrė Zinnat, o po to dar Sumamed. Labai svarbu duot gert, jeigu sunkiai atsikosti, ventolinas sako veiksminga...
aciu atrasiusioms,pagaliau ir mes gavom Zinat ir Ventolin sirupa,reikalai labai pagerejo,jau ir temperaturos nebeturim  o pries tai 4 paras su 40temperaturos atsikamavom  sakykit mamytes,o gavot siuntima i sanatorija,girdejau,kad turi duoti kelialapi...
QUOTE(marlen @ 2007 12 18, 17:30) aciu atrasiusioms,pagaliau ir mes gavom Zinat ir Ventolin sirupa,reikalai labai pagerejo,jau ir temperaturos nebeturim  o pries tai 4 paras su 40temperaturos atsikamavom  sakykit mamytes,o gavot siuntima i sanatorija,girdejau,kad turi duoti kelialapi... Taip, turi duoti kelialapį. Žiemą gal lengviau gauti, bet pavasarį vasarą tik "ponų" ir gydytojų vaikai važiuoja į sanatorijas. Aš su vaiku buvau sanatorijoj. Dėl motorikos. Tai daugiau niekad nevažiuosiu. Nes sanatorijoj - kaip niekur kitur - yra didelė galimybė pasigauti kokią ligą. Ten juk suvažiuoja po visokių ligų, komplikacijų. Ypač didelis pavojus yra druskų kambariuose, kur susirenka vaikai "pakvėpuoti". Be to, plaučių uždegimai būna visokie. Pavyzdžiui, mikoplazminiai, jeigu teisingai atsimenu. Tokie, kokį mes parsivežėm iš sanatorijos. Taigi jie užkrečiami per orą. Geriausia sanatorija - šilti ir jaukūs namai, vaikui - tėvų meilė. Patikėk
QUOTE(marlen @ 2007 12 18, 15:30) aciu atrasiusioms,pagaliau ir mes gavom Zinat ir Ventolin sirupa,reikalai labai pagerejo,jau ir temperaturos nebeturim  o pries tai 4 paras su 40temperaturos atsikamavom  sakykit mamytes,o gavot siuntima i sanatorija,girdejau,kad turi duoti kelialapi... Siuntimą į sanatorija duoda, kai su plauciu uzdegimu guli ligoninei, o jei gydaisi namuose manau, kad apylinkes gydytojas nerasys.Mes sirgom du kartus viena kart namuose, kita jau kart teko ir ligoninei gulet, tai tik po ligonines mus siunte i sanatoriją
labukas,mus ir sita liga uzpuole,nepasiduoda liga nors tu ka,gerem zinat,o dabar klacida  temperaturos nera,tai gydomes namuose..purskiam ventolina nes dusuliukas yra..siunte pas pulmonolaga,bet jis nieko konkretaus nepasake  dare kraujo tyrima ir plauciuku nuotraukyte..
grazina37
2007 12 21, 18:25
QUOTE(astuted @ 2007 12 21, 18:20) labukas,mus ir sita liga uzpuole,nepasiduoda liga nors tu ka,gerem zinat,o dabar klacida  temperaturos nera,tai gydomes namuose..purskiam ventolina nes dusuliukas yra..siunte pas pulmonolaga,bet jis nieko konkretaus nepasake  dare kraujo tyrima ir plauciuku nuotraukyte.. gal bandyk ventolino sirupa ,na mums jis labiau tiko,nes purskala reikia moketi sukvepuoti
liepaegle
2008 01 03, 09:57
sveikos, mamytes, mano maziukas katik persirgo plauciu uzdegimu, bet jam rentgeno nedare  gydytoja sake, kad tokiems maziukams vieninteliams imanoma nustatyt plauciu uzdegima be nuotraukos... dare kraujo tyrimus, ir slapimo turejom duot (tik jo niekaip nesugebejom paimt...  ). kadangi viskas prasidejo pries Kucias, tai per visas sventes prabuvom namie be gydytojo konsultacijos, is pradziu tik kosejo ir viskas, bet i Kaledu antra diena pakilo temperatura, tada is karto nulekem i poliklinika, israse antibiotiku, dar daviau Hedelix nuo kosulio, tryniau Resorban tepalu ir barsuku tauku daviau gert. Taip pat nugaryte truputi masazuodavau, kad karkaliukai issivaiksciotu, ir juros druskos vonelem kvepavo. Rodos, jau sveiki mes sveikatos visu maziukams
Rudakis
2008 01 03, 23:33
Zinat-tai cia klaitromicinas?
QUOTE(grazina37 @ 2007 12 21, 19:25) gal bandyk ventolino sirupa ,na mums jis labiau tiko,nes purskala reikia moketi sukvepuoti  ventolinas,tai tas pats,kaip salbutamolis
Ilganosė
2008 01 18, 21:16
QUOTE(Rudakis @ 2008 01 04, 01:33) Zinat-tai cia klaitromicinas?  Ne, veiklioji medžiaga kita.
Amun Ra
2008 01 19, 11:53
sveikutes  na net nezinau kur rasyt, tai parasysiu cia  mano mazasis ir pradejo koset antradieny ir vis daugyn... ketvirtadieny paskambinau daktarei ri jei negeres liepe duot antibiotikus.. a pries savaite buvom tik baige gert sumamed jei neklystu... tai vat, ketvirtadieny vakare uskilo temp iki 38, bet jau nuo ryto buvau pradejus duot klacid antibiotikus, bet vakar y vakara kosulys be atokvepio, neussiciaupe temp vel 38. sian ryte 37,3.... kada pradeda veikt antbiotikai ir kiek laiko gali dar laikytis temp? dabar lyg jau ir maziau kosti.... tai va prasau patarimo  nes jau mane spejo nugazdint kad vaistai jau turi veikt ir tokios temp neturi but ir gali but plauciu uzdegimas... ar gali?
Amun Ra
2008 01 19, 13:46
beja jam 1metai ir 10men
Lina R.
2008 01 19, 17:06
QUOTE(Iiudna @ 2008 01 19, 12:53) sveikutes  na net nezinau kur rasyt, tai parasysiu cia  mano mazasis ir pradejo koset antradieny ir vis daugyn... ketvirtadieny paskambinau daktarei ri jei negeres liepe duot antibiotikus.. a pries savaite buvom tik baige gert sumamed jei neklystu... tai vat, ketvirtadieny vakare uskilo temp iki 38, bet jau nuo ryto buvau pradejus duot klacid antibiotikus, bet vakar y vakara kosulys be atokvepio, neussiciaupe temp vel 38. sian ryte 37,3.... kada pradeda veikt antbiotikai ir kiek laiko gali dar laikytis temp? dabar lyg jau ir maziau kosti.... tai va prasau patarimo  nes jau mane spejo nugazdint kad vaistai jau turi veikt ir tokios temp neturi but ir gali but plauciu uzdegimas... ar gali?  sveikute,kad butu ramiau tau paciai, siulau pirmadieni nubegti i poliklinika ir krauja padaryti o tada gydytoja nuspres ar reikia rengena daryti,kad isitikinti ,kad nera plauciu uzdegimo,o ventolin ar duodate  gerkite kuo daugiau.linkiu kuo greiciau pasveikti
Amun Ra
2008 01 19, 23:46
QUOTE(Lina R. @ 2008 01 19, 17:06) sveikute,kad butu ramiau tau paciai, siulau pirmadieni nubegti i poliklinika ir krauja padaryti o tada gydytoja nuspres ar reikia rengena daryti,kad isitikinti ,kad nera plauciu uzdegimo,o ventolin ar duodate  gerkite kuo daugiau.linkiu kuo greiciau pasveikti  na kad jis nedusta... a y vakara visai neblogai jautesi, jau nedaug kosti ir temp 37.. na gal jau pradesim sveikt
liepaegle
2008 01 21, 13:00
o mums kai per naujameti buvo plauciu uzdegimas (kaip isaiskejo, tai buvo persirgto gripo komplikacija...) tai gydytoja kazkodel patare vengti daug gerti Ventolin'o sirupo, ypac su antibiotikais  tik va niekaip nebeatsimenu, kodel dar mums patare daryt voneles nekarsto vandens su negyvosios juros druska, tiesiog buti tokioj patalpoj, kad pakvepuotu tokiu oru, t.p. pusti ka nors, dudele ar pan. kad tie karkaliukai nuo sieneliu atsokinetu ir issikosetu..
rutellee
2008 01 21, 16:48
mes irgi turejom plauciu uzdegima ir nieks jo negirdejo, kol as nepaprasiau nuotraukos....beje mes tempos neturejom - 36,9 bet mates kad vaikas negalavo...koset kosejo, bet labai nedaug ir jautesi toks nesvarus kosulys, lyg ji jo neisjudintu....is kart supratau kad tai uzdegimas, nors patyrimo su tuo neturiu...tai gerem zinat actifed ir sinupreta...nes dar ir slogyte turejom....viskas pagerejo, tik baigus gerti visus vaistus po keliu dienu vel koseti pradejo ir vel slogyte atejo...bet maciau kad pacios savijauta gera. tai duodavau nasturtu arbatos, lakisiaus, po to ciobreliu, atsikosejimas gerinanciu zoleliu...dedavau silto aliejaus kompresukus nakciai, mirkydavau kojytes druskos vandenuke...ir viskas praejo, be to sinupreta dar daviau....ir greit viskas pagerejo, be jokiu daktaru... patarciau nasturtu arbatos duoti, ji butent yra nuo plauciu uzdegimo....paskui putino uogos irgi...as ju kaip tik turejau
As specialiai uzejau i sia tema,kad ka nors suzinociau apie tuos Pneumo skiepus,nes as irgi turiu vargeli namuose,mano maziukei 2,5 m,tai pernai per 2 men susirgo du kartus plauciu uzdegimu,aisku ir dabar vel sergam  .tai gydytoja rekomendavo situos skiepus,jie daromi nuo 2 metu,tik ydomu ar jie tikrai geri
liepaegle
2008 01 24, 13:15
sunku pasakyt del tu Pneumo23 skiepu, mums gydytoja ji rekomendavo (nors mano maziui dar net 1,5 metu nebuvo!), nes maniskis linkes sirgti visokiais tonzilitais, gerklem ir tt. o kita gyd (kuria pasitikiu) tai sake, kad jokiu budu ne anksciau negu 2 metukai sukaks. is pradziu ketinau skiepyt, o dabar dvejoju, paziuresiu, kaip toliau su tom ligom bus. atsiliepimu kiek girdejau irgi ivairiu, vieniems sumazejo tu ligu, kitiems lyg ir nelabai  labiausiai neramina, kas bus, kai prades i darzeli eit... svita, sveikateles tavo mazylei
aciu,tai va,mano mazoji dar neina i darzeli,eina vyresnis sunus,tai jis parnesa koki vis virusa,geria abu ribomunili,ir vitamina C,bet ir tai nepadeda,tai ir susimasciau apie tuos skiepus,sakau gal pades
QUOTE(svita @ 2008 01 24, 00:23) As specialiai uzejau i sia tema,kad ka nors suzinociau apie tuos Pneumo skiepus,nes as irgi turiu vargeli namuose,mano maziukei 2,5 m,tai pernai per 2 men susirgo du kartus plauciu uzdegimu,aisku ir dabar vel sergam  .tai gydytoja rekomendavo situos skiepus,jie daromi nuo 2 metu,tik ydomu ar jie tikrai geri Manau,kad jei pasiskiepinsis,tai tikrai nepakenks
loret30
2008 02 03, 13:16
Sveikos.Mano dukrą pastoviai persekiojo tas prakeiktas plaučių uždegimas...todėl prieš metus nusprendėm pamėgint sanatorijon pabūt...manau,kad padėjo,jei koks virusiukas šiemet puolė-tai trumpam ir plaučių uždegimo išvengėm Buvom Palangoj vaikų sanatorijoj "GINTARAS".Siuntimą išrašė šeimos gydytoja.
mazekris
2008 02 05, 12:23
Labu, mes irgi sergam plauciu uzdegimu, bet kas svarbiausia, kad kraujas nerode, viskas ok tipo, tai padarem nuotrauka, iskarto pasimate. duodam Zinate, uzteko jau tik vakar suduoti, visai kitas vaikas, tempos nebera. Na, tikekimes, kad greitai pasveiksim. Ir jums linkims greiciau pasveikti
QUOTE(rutellee @ 2008 01 21, 16:48) mes irgi turejom plauciu uzdegima ir nieks jo negirdejo, kol as nepaprasiau nuotraukos....beje mes tempos neturejom - 36,9 bet mates kad vaikas negalavo...koset kosejo, bet labai nedaug ir jautesi toks nesvarus kosulys, lyg ji jo neisjudintu....is kart supratau kad tai uzdegimas, nors patyrimo su tuo neturiu...tai gerem zinat actifed ir sinupreta...nes dar ir slogyte turejom....viskas pagerejo, tik baigus gerti visus vaistus po keliu dienu vel koseti pradejo ir vel slogyte atejo...bet maciau kad pacios savijauta gera. tai duodavau nasturtu arbatos, lakisiaus, po to ciobreliu, atsikosejimas gerinanciu zoleliu...dedavau silto aliejaus kompresukus nakciai, mirkydavau kojytes druskos vandenuke...ir viskas praejo, be to sinupreta dar daviau....ir greit viskas pagerejo, be jokiu daktaru... patarciau nasturtu arbatos duoti, ji butent yra nuo plauciu uzdegimo....paskui putino uogos irgi...as ju kaip tik turejau  Man baisoka skaityt tokius pasisakymus. Plauciu uzdegimu buna keliu rusiu: bakteriniai, infekciniai, ir oru uzkreciami, ir pacios, be gydytoju pagalbos, nemenau, kad galim nustatyt ligos kilme, tuo labiau-gydyma... Ir tikrai ne nasturtu arbatom  As nelinkus rizikuot savo vaiko, ir aplinkiniu sveikata, gal net gyvybe. Negeriu vaistu, kai jie nebutini, bet kai reikia, tai reikia... Per sia ziema mano vaikutis serga jau antru plauciu uzdegimu, neskaitant bronchito  iki tol sirgom mazai, gal prisidejo tai, kad pradejom lankyt darzeli Pries menesi pradejom gert Rybomunila, bet matyt per velai...
Bajurka
2008 02 21, 15:16
Gal zinote, ar bronchopneumonija yra rimtesne liga nei paprastas plauciu uzdegimas? Ar is principo cia tas pats?
Gabriel109
2008 02 22, 15:14
gal ka patartumet nuo virusinio plauciu uzdegimo.vaikuciui du menesiukai, temperaturos nera, bet kosti ir sloguoja. daktarai ligoninej nieko nesugebejo pasiulyti.
Ilganosė
2008 02 22, 16:18
Ką čia ir bepatarsi, jei gydytojai ligoninėj nieko nesiūlė. Manyčiau, reikia labai stebėti, kad nuo virusinio prie bakterinio "nepersimestų';ar nesunkėja, nedažnėja kosulys, kvėpavimas, ar tempa nekyla. Tup labiau kai leliukas toks mažiukas, komplikacijų gali atsirasti labai greitai.Mano leliukui kažkada irgi įtarė virusinį plaučių uždegimą, bet antibus gėrėm-bijojom rizikuot. Sveikit.
dukryte irgi serga plauciu uzdegimu. antra diena geria antibiotikus ir antra diena nieko nevalgo... gal zinot, kaip suzadint jai nors minimalu apetita?
QUOTE(Aiva. @ 2008 03 05, 17:31) dukryte irgi serga plauciu uzdegimu. antra diena geria antibiotikus ir antra diena nieko nevalgo... gal zinot, kaip suzadint jai nors minimalu apetita?  Bus sveikiau-valgys.Jokiu būdu nekišk per prievartą  Nieko jai neatsitiks.Svarbu daug skysčių gertų.
Agnieska111
2008 03 12, 21:20
Gal kas buvote sanatorijoje Palangoje? Kokias proceduras skiria po plauciu uzdegimo? Kaip ten kambariu bukle ir visa kita?
mes irgi sirgom plauciu uzdegimu..ir deja sirgom kai buvo tik du menesiukai..pries sueinant dviem menesiams man jis itartinai pakosciojo ir nosyte kartais uzgulus atrodydavo, kai ejom pas gydytoja kaip tik turejo skiepyti..as pasakiau kad man itartinai jis koscioja, lyg springtu ir kad man nepatinka kad gan daznokai..ydyoja paklause, paziurejo gerklyte ir pasake kad viskas gerai, jam rijimo refleksas ir jis springsta..na as aisku tikiu gydytojais, tuo labiau kad tai mano pirmas vaikas..ta diena ir suleido skiepus..buvo penktadienis, o per savaitgali kosulys sustiprejo taip, kad pirmadieni mes jau gulejom ligoninej ir isbuvom ten 10 dienu  , leido antibiotikus, o kosejo kaip senas diedas net iki dusimo..taip gaila ziuret buvo..man atrodo kad skiepas ir sustiprino ta kosuli..na net nezinau..arteja keturi menesiai, antra kart reiks leisti ta pati skiepa..baisu..
DOMINUKE
2008 04 01, 14:43
mano maziukas irgi susirgo.o galvojom va pagirdysim vaistukus nuo kosulio ir temperaturos ir praeis.deja...siandien vaziavom pas daktare tai pasake kad pl.uzdegimas ir stomatitas  gaila vaikiuko.jam dabar pusantru metuku.tai vaikas kankinasi.jei nepageres iki penktad.gulsimes i ligonine  israse vaistu Fluditec ir dar kazkokius kur su vandeniu reikia atskiesti,ir su tokiu svirkstuku girdyti.lauksim toliau kaip eisis
dia.dia
2008 05 04, 20:59
Ar plauciu uzdegimas uzkreciamas? Nezinodami, kad uosviene serga plauciu uzdegimu, nuvaziavome jos pasveikinti su Motinos diena. Mano mazytei tik 7 men. Tad bijau, kad nebutu pasigavusi kokios bakterijos? Internete ieskojau informacijos apie plauciu uzdegima. Raso, kad ji sukelia bakterijos ir reciau - virusai. Bet visiskai nera informacijos, ar galima susirgti sia liga kontaktavus su serganciu zmogumi.
Elenuška
2008 06 06, 16:31
QUOTE(dia.dia @ 2008 05 04, 21:59) Ar plauciu uzdegimas uzkreciamas? Nezinodami, kad uosviene serga plauciu uzdegimu, nuvaziavome jos pasveikinti su Motinos diena. Mano mazytei tik 7 men. Tad bijau, kad nebutu pasigavusi kokios bakterijos? Internete ieskojau informacijos apie plauciu uzdegima. Raso, kad ji sukelia bakterijos ir reciau - virusai. Bet visiskai nera informacijos, ar galima susirgti sia liga kontaktavus su serganciu zmogumi. Mano maziu balandzio men sirgo plauciu uzdegimu. Dvi savaites gere antibiotikus, nes pirmieji nepadejo. Dabar susirgo sese plauciu uzdegimu ir jis vel pasigavo ta zaraza
Blue Eyes
2008 06 13, 13:09
sveiki,noriu paklausti ar jums visoms dave siuntyma i sanatorija, po pneumonijos?musu gydytoja nedoda,sako kad pykta vedeja nenori su ja bartis,tipo nelabai jinai nori duoti tuos siuntimus
*lapyte*
2008 06 18, 22:17
Labas vakaras,mamytes man iskilo cia toks klausimelis,mes irgi sirgom plauciu uzdegimu,mums buvo 1m.6men. gal zinot ar po uzdegimo lieka kokios pasekmes,ta prasme ar neatsilieps veliau vaikeliui susirgus tokia liga???ir ar pilnai pasveikstama.ta prasme ar pilnai plauciai po to funkcionuoja?
QUOTE(*lapyte* @ 2008 06 18, 23:17) Labas vakaras,mamytes man iskilo cia toks klausimelis,mes irgi sirgom plauciu uzdegimu,mums buvo 1m.6men. gal zinot ar po uzdegimo lieka kokios pasekmes,ta prasme ar neatsilieps veliau vaikeliui susirgus tokia liga???ir ar pilnai pasveikstama.ta prasme ar pilnai plauciai po to funkcionuoja? Kaip tik vakar kalbejau su gydytoja siuo klausimu. Ji sake, kad umus plauciu uzdegimo periodas yra dvi savaites, galutinai plauciu uzdegimo pasekmes praeina per puse metu (atsistato gleivine ir kt)
spygliuke8
2008 06 26, 12:38
Sveikos, gal kuri galetumet patarti, ka daryti, kai vaikas isvemia vaistus ir negaliu ju suduoti? Mano dukrytei 2,5 metu. Susirgome plauciu uzdegimu, dabar mums israse atibijotikus Zinnat. Bet jie matyt tokie bjaurus, kad tik sudavus, dukryte apsiveme ir isveme viska, ka valge. Dabar nei is tolo negaliu tu vaistu suduoti. Gal ka patartumet?
GrazinaIva
2008 06 26, 12:54
QUOTE(spygliuke8 @ 2008 06 26, 13:38) Sveikos, gal kuri galetumet patarti, ka daryti, kai vaikas isvemia vaistus ir negaliu ju suduoti? Mano dukrytei 2,5 metu. Susirgome plauciu uzdegimu, dabar mums israse atibijotikus Zinnat. Bet jie matyt tokie bjaurus, kad tik sudavus, dukryte apsiveme ir isveme viska, ka valge. Dabar nei is tolo negaliu tu vaistu suduoti. Gal ka patartumet?  maniskis irgi juos isvemdavo, tai as sumaisydavau su sultimis (gydytoja sake, kad galima) ir po gurksneli duodavau, tada neisvemdavo  sake, kad tas Zinnat labai bjauraus, kartaus skonio P.S. daviau juos MB paragauti, tai jis irgi net nuo ju susiziaugciojo
Besijuokianti
2008 06 26, 14:40
Mano vaikas irgi išvemdavo Zinnatą, bet mes pirmus du kartus gėrėm dvigubom dozėm. Viengubom nevemdavo. Bet mes gėrėm tabletes. O šiaip lygtais yra ir granulės suspensijai ruošti, kažkaip įtariu, kad jos neturėtų būti karčios, gi specialiai vaikams skirtos. Jei vartojat tabletes, gal pabandykit tas granules (aišku pasitart su dakatre ar vaistininke reikia) - o šiaip ant tablečių instrukcijos rašo, kad tablečių negalima smulkinti. Įtariu, kad perlaužus ar susmulkinus, tas kartumas tada ir jaučiamas. Sveikit. O kalbant apie plaučių uždegimą, man įtartinai atrodo, kai plaučių uždegimą diagnozuoja pediatras, kuris plaučių nuotraukose paprastai nelabai ką supranta. Mūsų pupa du mėnėsius priepuoliais su kažkokiu švilpimu kosėjo, kokių diagnozių negirdėjom: astma, plaučių uždegimas, obstrukcinis bronchitas, alergija. Tai iš patirties galiu pasakyt, kad į tą pačią plaučių nuotrauką žiūri skirtingi daktarai, ir vienas mato plaučių uždegimą, o kitas sako, kad viskas normoj (nuotraukos aprašyme iš vis buvo įrašę - atipinė pneumonija). Galutinė mūsų diagnozė - adenoidinis kosulys, o du mėnesius vaikiukas naudojo krūvas netinkamų vaistų. Dabar išoperavom tuos adenoidus ir pamažu viskas tvarkosi, nors vaikas krūvom antialerginių, hormoninių, prieastminių vaistų, ir dar antibiotikų kursu gydytas buvo - poveikio nebuvo jokio arba laikinas kosulio užslopinimas. Mamos, jei kažkas neaišku su tais plaučių uždegimais, kažkokie netipiniai požymiai (nėra temperatūros, kraujas nerodo jokio bakterinio uždegimo, daktaras negirdi karkalų) parodykit savo aukselius ir kitam specialistui, pageidautina pulmonologui. Branginkim savo vaikučius ir neleiskim daktaram klysti.
spygliuke8
2008 06 26, 14:54
Ačiū labai už patarimus, bandem gerti mes substenciją, bet ji matyt taip pat karti, bandysim dabar skiesti sultimis, žiūrėsim, gal pavyks sugirdyti, labai jau nesinori badyti
GrazinaIva
2008 06 26, 14:57
QUOTE(vilytte @ 2008 06 26, 15:40) Mano vaikas irgi išvemdavo Zinnatą, bet mes pirmus du kartus gėrėm dvigubom dozėm. Viengubom nevemdavo. Bet mes gėrėm tabletes. O šiaip lygtais yra ir granulės suspensijai ruošti, kažkaip įtariu, kad jos neturėtų būti karčios, gi specialiai vaikams skirtos. Jei vartojat tabletes, gal pabandykit tas granules (aišku pasitart su dakatre ar vaistininke reikia) - o šiaip ant tablečių instrukcijos rašo, kad tablečių negalima smulkinti. Įtariu, kad perlaužus ar susmulkinus, tas kartumas tada ir jaučiamas. Sveikit. O kalbant apie plaučių uždegimą, man įtartinai atrodo, kai plaučių uždegimą diagnozuoja pediatras, kuris plaučių nuotraukose paprastai nelabai ką supranta. Mūsų pupa du mėnėsius priepuoliais su kažkokiu švilpimu kosėjo, kokių diagnozių negirdėjom: astma, plaučių uždegimas, obstrukcinis bronchitas, alergija. Tai iš patirties galiu pasakyt, kad į tą pačią plaučių nuotrauką žiūri skirtingi daktarai, ir vienas mato plaučių uždegimą, o kitas sako, kad viskas normoj (nuotraukos aprašyme iš vis buvo įrašę - atipinė pneumonija). Galutinė mūsų diagnozė - adenoidinis kosulys, o du mėnesius vaikiukas naudojo krūvas netinkamų vaistų. Dabar išoperavom tuos adenoidus ir pamažu viskas tvarkosi, nors vaikas krūvom antialerginių, hormoninių, prieastminių vaistų, ir dar antibiotikų kursu gydytas buvo - poveikio nebuvo jokio arba laikinas kosulio užslopinimas. Mamos, jei kažkas neaišku su tais plaučių uždegimais, kažkokie netipiniai požymiai (nėra temperatūros, kraujas nerodo jokio bakterinio uždegimo, daktaras negirdi karkalų) parodykit savo aukselius ir kitam specialistui, pageidautina pulmonologui. Branginkim savo vaikučius ir neleiskim daktaram klysti. tai mes ir gerem ta skysta, kuri reikia pasidaryti is milteliu, vistiek kartus baisiai o del tu gydytoju ir rentgenu nuotrauku, tai kas kaip nori, tas taip mato. As pati savo suneli vedziau i poliklinika po aukstos temperaturos, tai pediatre is pradziu eme gydyti kaip paprasta kosuli ir sloga, bet kaip tempa pakilo vel po keliu dienu iki 39, nutariau vezti I Santariskiu priemima, ten padare kraujo tyrima, rentgena ir nustate plauciu uzdegima ir primygtinai rekomendavo gultis i ligonine (suneliui 1 metai ir 2 men). Atsisakiau, tai israse Zinnat ir liepe ziureti ar nebloges. Po savaites vel nuvaziavau i ta pati Santariskiu priemima, ir paprasiau rentgeno nuotraukos kopijos (tos daktares, kuri pirma karta priiminejo nebuvo, buvo kita), tai ji paziurejusi nuotrauka - pasake, taigi cia bronchitas (ir ant nuotraukos buvo parasyta u.bronchitas). Tai vat ir likau nesupratusi
|
|