Tai vat,iškilo man toks klausimėlis
Na, mums jau beveik 7men, bet tikrai tokiu vaisiu kaip apelsinas, mandarinas, ananasas, greipfruktas ir pan. - neduodam. Juk net ir zindymo metu nepaptartina paciai tokiu egzotisku vaisiu valgyti, kad nealergizuotu kudikio. as pati kai cvalgau pvz meliona, tai duodu siek tiek paciulpti vaikui, bet neilgai. Na, lygtais nuo meliono neisbere (o ir pats melionas ne is alergisku). Jau duodame trinta banana su obuoliu.
Pirmoj eilej- lietuviski vaisiai, o tik po to egzotiniai
skaiciau neperseniausiai apie egzotinius vaisius vaikiskame zurnale (senesniame numeryje). trumpai: viska isskyrus bananus rekomenduoja vyresniems nei metuku, o citrusinius, jei neklystu nuo pusantru. maniskei greitai metukai: is egzotiniu valgome banana, jau paragavo kivi ir meliono. o siaip tai kriauses yra
aš nusipirkau kivi ir mąstau ar galima duot 6 mėn leliukui. Šiaip ir sunkiam ligoniui po operacijos galima valgyt kivi? Bananą ir obuolį valgom jau nuo 4 mėn. Jokios alergijos nepastebėjom.
Maniškė vis dar valgo MP ir po šaukštelį arba du banano. Nemanau, kad galima duoti kitokių egzotinių vaisių. Ir gydytoja patarė duoti banano ir obuolio, kad suprastų ne vien pienuko skonį.
Dukrytei virs 4 menesiu,bet pakolkas neduodu vaisiu,nes daktaras patare pradeti primaitinti nuo darzoviu,taip ir darau
o kodel ne? juk neduodi viso ananaso valgyt o tik paragaut, paciulpti vos vos, nemanau, kad nuo to ka nors atitiktu
o manishkiui 5 men, tai taip persimonas patiko, kad balsu reikalavo dar....ash duodu visus vaisius, kokius pati valgau. kai laukiausi irgi valgiau, tad jam nenaujiena. maniskis labai noriai valgo kriauses, bananus, mandarinus, kyvius. tik duodu ju po nedaug 2-4 shauksciukus, kad apsiprastu. Yra nuomone, kad vietiniai augalai labiau uzgrudinti, todel juose daugiau energijos. Bet na ka duoti iš ekologišku vaisiu tik obuoliai, o visa kita chemishkai padorota, net neaishku kas geriau ananasas ar kriaushe...Be to yra nuomone, kad morkos negalima iki metu bo baisus alergizuoantis daiktas, bet ash duodu. Sakau jei bus kokiu pozymiu, nebeduosiu, bet ei vyrishkis neturi polinkio, jauciasi puikiai, viduriukai irgi, neberia ir nesidaro irzlus, kodel gi ne .
na bet cia tik mano nuomone...
Mano leliui jau greitai 7 men. ir bijau duoti kokio nors egzotisko vaisiaus.Manau suspes dar....
QUOTE(jovitah @ 2006 12 27, 00:44) Tai vat,iškilo man toks klausimėlis Na aš per šventes irgi duodavau pačiulpti mandarino , kivio vienąkart daviau.Lyg ir nieko, bet nepiktnaudžiauju.Baisoka... QUOTE(jovitah @ 2006 12 27, 01:44) Tai vat,iškilo man toks klausimėlis mes irgi nepiknaudziaujam bet ragaujam mandarino o banana tai valgom nuo sesiu men
aš duodu kartais mandarino pačiulpt... o bananų tai tik tyrelę duodu...
egzotiški vaisiai dažniausiai nokinami jau atvežus, užauga nenatūraliai, todėl nelabai rekomenduojama jų duoti kūdikiams.
as tai duodu is hipp'o serijos, mazylis labiausiai megsta persikus..... o vat nuo naturaliu kiviu isbere
Iš šviežių egzotiškų vaisių esu davusi tik banano (kelis kartus). Daugiau tikrai neduodu ir dar ilgai žadu neduoti (jei išeis iki 1,5-2 m. ar pan.)
Manau, kad iki Lietuvėlės atkeliauja nelabai kokybiški ir pirnokę, t.y. ne aukščiausios rūšies vaisiai, jie būna purškiami nuo kenkėjų ir pan., gali sukelti alergijas. QUOTE(Vilka @ 2007 01 05, 21:42) o manishkiui 5 men, tai taip persimonas patiko, kad balsu reikalavo dar....ash duodu visus vaisius, kokius pati valgau. kai laukiausi irgi valgiau, tad jam nenaujiena. maniskis labai noriai valgo kriauses, bananus, mandarinus, kyvius. tik duodu ju po nedaug 2-4 shauksciukus, kad apsiprastu. Yra nuomone, kad vietiniai augalai labiau uzgrudinti, todel juose daugiau energijos. Bet na ka duoti iš ekologišku vaisiu tik obuoliai, o visa kita chemishkai padorota, net neaishku kas geriau ananasas ar kriaushe...Be to yra nuomone, kad morkos negalima iki metu bo baisus alergizuoantis daiktas, bet ash duodu. Sakau jei bus kokiu pozymiu, nebeduosiu, bet ei vyrishkis neturi polinkio, jauciasi puikiai, viduriukai irgi, neberia ir nesidaro irzlus, kodel gi ne . na bet cia tik mano nuomone...
Esu davus persimoną,kivi,melioną pačiulpti
na citrusiniu vaisiu tai tikrai ilgokai negalima, o kaip del pvz mango? man jie atrodo taip skaniai tiktu sumaisyti su grudu kosemis, bet nezinau, ar galima.
vaisius pradet deretu taip: obuolys, bananas, slyva, persikas, abrikosas, kivi. o kaip toliau?!
Na mes irgi vakar bananiuko pabandėme. pertryniau per tinklelį porą riekučių, pakabinau tą tyrelę mažu šaukšteliu, suvalgė, neišspjovė, bet kai pasiūliau dar kartą, tai išsiviepė kaip nuo vaistų (tą ji moka laabai juokingai
o aš duodu po truputį banano,kivi,obuolio ir kol kas nieko neberia.
Man gydytoja sakė, kad jokiu būdu neduočiau bananų ir parduotuvės. Te viena chymka. Geriau jau senas geras obuoliukas iš močiutės sodo. O jeigu jau taip norisi palepinti, yra tyrelės. Gi nebūtina iš kart ją visą suvalgti. Per dvi dienas reikia...
zinau , kad labai vertingi kiviai , bet bijau dar duoti savo mazutei , mums 7men. ragavom obuoliuko ir banano is parduotuves , o dazniausiai tai vaisius valgom hipp
na mes tai planuojam kuo ilgiau tokiu vaisiu neragauti
Is egzotisku vaisiu mes valgom tik persikus
mum dabar 4,5 men. bananus valgo, bet be didelio noro. daviau truputuka braskes kai sezonas buvo, ragavo avietes, nuo obolio, beje atvestinio pute pilvuka. nuo alyvinio nieko. labai patiko laizyti zalia vynuoge, vysnia ir praejo, o dabar kivius valgom. kol kas nuo nieko neisbere tiu tiu tiu. vyrutis neisrankus
Na mes valgom daug bananu,persiku,kriausiu,obuoliu...O stiklainiukuose tai visokiausiu kokiu tik yra.Labai patinka su grudais maisytos..Mandarino ragavo bet nesusizavejo...dar geria sultis apelsinu su bananais Hipp serijos....nezinau isbere dar nebuvo...
iš egzotiškų mes valgom: bananus, persikus, nektarinus, melionus. o taip tai dar ir kriaušes, obuolius, slyvas
QUOTE(kersiene @ 2007 08 06, 10:09) Sutinku visai, tada ir prasideda visokie pilvo putimai . Bet ka daryti, jei dabar ziema, bobutes kaime nera, sviezio ir lietuvisko juk negausi
is egzotiniu tik bananus, bet skaniausia lietuviski obuoliukai
o as hipp tyreles vaisines duodu kur taip iz parasyta EGzotiniai,tai valgo
as is vaisiu tik banano davus
Mes nuo bananų išvis pradėjom primaitinti. Bandėm obuolį, bet nepatiko. O ir sezonas ne tas, kad obuoliai savi būtų, vis atvežtiniai
O nuo banano nepradeda kieteti viduriukai?
Mums jokių problemų nuo bananų neatsirado. Viduriukai apskritai tapo nebe tokie skysti, kai pradėjau primaitinti - manau tai normalu. Išvis man rodos kaip ir apie bet kokį maistą visur galima prisiskaityti ir prisiklausyti VISKO - ir kad gerai, ir kad blogai. Mums pvz. gydytoja jokiu būdu liepė kriaušių neduot vos ne iki 3 metų, neva pučia pilvą. Mane tai nustebino, nes literatūroj kriaušė minima kaip vienas produktų, nuo kurių galima pradėti primaitinimą. Pamaniau, kad pamėginti galima - na bus kažkas blogai, daugiau nebeduosiu ir tiek. Daviau - niamnioja su malonumu, jokių bėdų su pilveliu. Taip kad jau geriau pamėginti kartelį ir pažiūrėti organizmo reakciją, nei vadovautis tik patarimais
duodu tik bananus ir kivius, kiti vaisiai is hipp tyreliu
Taip valgom tik bananus, o kitus vaisius ragavom su tyrele (persikus ir mangus). Liabai patiko
Su saiku visko manau galima
Mudu banana pradejom nuo 3 savaiciu ir nieko,obuolys kad ir savas buvo netiko,atpylinejo,dabar valgom kivi irgi puikiai,va persiko dar nebandziau,kazkaip bijau,bet dabar tikrai pabandysiu
Po dvieju sauksteliu trinto kivi atsidurem ligonineje,su baisinga alergija
taip taip, nevalgys nesuzinosi nuo ko alergiskas nuo ko ne. Tai mes va jokiu alergiju aciu Dievuliui neturim tai ir banana droziam su saukstu jau gera menesiuka, ir daviau pasiulpt arbuzo (sultytes tik isciulpe, kelis lasiukus) patiko jam. Is kietesnio tai nieko neduodu, tik baronkyte kietesne, nes kai tikrinu ar jis nori valgyt tai krumpliuka mano bando kandziot. Tai i baronke maziuke irgi bruzina jis santenas. Greiciausiai jau rodo kad niezti jam
Mes pradejom nuo banano jau senokai,po to kivio ragavom,persiko,nuo mandarino,paragauto siandien ciut isbere,tai manu tikrai nuo jo,tai kolkas neduosiu,kai paaugs spes
QUOTE(Orinta Soliunaite @ 2009 10 26, 01:41) Mes pradejom nuo banano jau senokai,po to kivio ragavom,persiko,nuo mandarino,paragauto siandien ciut isbere,tai manu tikrai nuo jo,tai kolkas neduosiu,kai paaugs spes Maniske banana irgi jau seniai kemsa, o kiviu nebandziau duoti. Tiesa, dar persimono ragavo. Pamate mane valgant, tai tol lindo, kol ir jai daviau
musiske isbere nuo lietuviskos kriauses,o siaip ragavo jau daug ka:bananas,obuolys,apelsinas,greiprutas,braske,slyva,serbentai,vysnios,tai nieko
Egzotiniai vaisiai ir citrusiniai vaisiai yra skirtingi. Jei vaikutis alergiškas, tai citrusinių vaisių išvis nepatartina, bet jei alergiškas, arba šiaip rekomendacijose nuo kokių vaisių pradėti, tai patys tinkamiausi obuolys (iš sodo) ir bananas. Toliau manau reikia bandyti individualiai ir stebėti.
mes obuolius ir bananus skanaujam
n air mes kaip ir daugelis leliuku skanaujam banana (po 1 i diena)- viduriukai nekieteja, o ir mazius pamates tai net purtosi kaip nori, priprato jau. obuoliuka pagrauzia - duodu skiltele i rankyte. o persikus ar abrikosus manau vasara susper pavalgyti, kai jau sunoks sode, grazus naminiai be jokiu chemikalu. manau vasara kai jau bus maziui virs metu duosiu ir arbuzo ir meliono, jie vandeningi, karsta diena turetu buti skanu paciulpti. del mango... hm.... manau visai nieko butu, reikia pabandyti.... o kiviai manau per anksti, juose labai daug vitamino c, mes ji geriame papildomai ziema, sakyciau per daug butu, o ir atrodo man kazkodel itartinai tas kivis... toks egzotinis egzotinis
na as ispradziu kai buvo galima pradet vaisius valgy tai daviau kas pas mus auga oboliai, kriauses, braskes, melynes,zemuoges,spanguoles, avietes,o tie visi ananasai bananai persikai jie man neskanus kaip plasmase tai ir vaikui nelabai duodu mes per vasara is bobuciu is savo darzo prisirinkom vaisiu ,uogu ir maitinu po biski
|