Sveikutes  Va noriu pasiteirauti kaip aiskinat vaikui, kodel ruko suauge zmones? Mano 3,5 berniukas pradejo itin aktyviai zaisti rukanti  nezinau kaip cia daryt. Drausti nenpriu, nes zinau, kad daznai draudimas sukelia priesinga reakcija. mes su vyru nerukome. O musu aplinkoje visi ruko. Vyro tevai ir mano ir seip kur be nuvaziuotume visi ruko  sakau, kad gal jam todel labai krenta i akis..as jam sakau, kad negalima rukyt, kad netures dantu, bus mazas ir t.t. Galvoju, gal prasyti kad prie jo nerukytu, sleptu..na nezinau...labai nesinoretu kad ankstyvoje vaikysteje ...... Labai prasau pasidalinkite savo patirtimi, o gal ir kokiu patarimu dekui
| QUOTE (linau @ 2004 10 31, 13:00) | Sveikutes 
Va noriu pasiteirauti kaip aiskinat vaikui, kodel ruko suauge zmones? Mano 3,5 berniukas pradejo itin aktyviai zaisti rukanti nezinau kaip cia daryt. Drausti nenpriu, nes zinau, kad daznai draudimas sukelia priesinga reakcija.
mes su vyru nerukome. O musu aplinkoje visi ruko. Vyro tevai ir mano ir seip kur be nuvaziuotume visi ruko sakau, kad gal jam todel labai krenta i akis..as jam sakau, kad negalima rukyt, kad netures dantu, bus mazas ir t.t. Galvoju, gal prasyti kad prie jo nerukytu, sleptu..na nezinau...labai nesinoretu kad ankstyvoje vaikysteje ......
Labai prasau pasidalinkite savo patirtimi, o gal ir kokiu patarimu dekui |
na mums dar tik tuoj bus 4-ri mėn,bet jau ir dabar,kur rūkoma - nesilankome,ir nežinau,kažkaip ,kad ir yra rūkančių draugų ,bet visi yra "išauklėti",kad prisirūkę prie vaikų neitų,niekas namie nerūko,išeina laukan,ar dar kažkur ,,, tiesiog tiesiai šviesiai pasakiau ir viskas,žinoma gal ir buvo kuriems nepatiko,bet tai jau jų problema,,,mano problema kaip įmanoma labiau ,kiek jau įmanoma labiau apsaugoti vaikelį nuo neigiamos aplinkos,o kai suaugs vistiek darys kaip norės ir niekas nepadės,,,bet kol kjie mažučiai,manau vis būdai apsaugoti savo kūdikėlį teisingi,žinoma,kai jis jau yra tokio amžiaus kaip jūsų kad visur turbūt kaišioja savo nosytę,tai žymiai sunkiau,,,bet juk nemanau,kad seneliai įsižeistų,kad paprašytumėt jog esant jums nerukytų,kad tai daro blogą įtaką jų anūkėliui ir tikrai au kieno,bet tėvų ne tik,kad paprašyčiau,bet griežtai pasakyčiau
na tevai del pastabu skaudziai reguoja, isidziaidzia, atseit nelieciami jie  Bandysiu aisku sneketi, o jei kas teks ir apsipykti...
na jau prasyti kad salia vaiko nerukytu - virs visko?????????  laba diena, na nezinau kas ir kaip bet jokiu budu neleidziu kad prie mano vaiko rukytu kad ir kur tai butu, as manau kad tai absoliuciai normalu pasakyti kad nerukytu jeigu jau patys zmones nesupranta. mano namuose niekada nieks neruko, na nebent jeigu labai prispiria- tegu iena i koriudoriu bendra, sveciuose kur yra rukoma galima nesilankyti, jeigu prie vaiko drysta rukyti. jeigu tevai rukytu prie vaiko - daugiau ten tiesiog nevesciau - tegu renkasi - arba ruko arba nemato vaiko. Laimei tevai nerukantys lauke kai svetimi ruko salia- arba prasau kad nerukytu arba ienam kuo toliau, pakeliui paaiskindama vaikui kaip negerai daro tie zmones. vaiko nuo visko neapsaugosi tas tiesa, taciau nuo rukalu poveikio apsaugoti galima, pasyvus rukymas kenkia labiau nei aktyvus, mano mergina zino kaip atrodo plauciai rukaliu, rodziau muzejuje ir paveiksliukuose, aiskinau apie rukalu poveiki ir pan. dabar jeigu mato kur su sigarete - pati sako- durni jie kad nuodijasi ir dar pinigus uz tai moka P.S. cia buvo viskas kai Lietuvoje gyvenom, dabar cia net kalbos neina apie tai kad rukytu kas nors kur nors salia kitu zmoniu
delfinas
2004 10 31, 21:55
| QUOTE (Iva @ 2004 10 31, 12:26) | cia buvo viskas kai Lietuvoje gyvenom, dabar cia net kalbos neina apie tai kad rukytu kas nors kur nors salia kitu zmoniu |
Yra ir cia, tik gerokai reciau pasitaiko. Teko mano vyrui syki prasyti vieno nesusipratusio rukaliaus, kad pasitrauktu salin nuo maitinancios motinos (manes)  . Paulius tada buvo dar visai mazutis. Mano dvimetukas labai pastebi rukorius. Pradzioj sakydavo, kad jie ciulpia ledinukus (nes is esmes tai atrodo panasiai), bet as jam paaiskinau, kad cia jokie ledinukai, o baisiai slykstus ir smirdantis daiktas ir kad tie dedes/tetos labai blogai daro, kad ruko. Aisku, kad neapsaugosi vaiko nuo visokiu baisiu vaizdu, bet gal reikia stengtis apsaugoti nuo to, nuo ko gali?  Rukymo poziuriu as labai dziaugiuosi, kad gyvenu Siaures Amerikoj. Cia tuo klausimu tikrai yra zymiai lengviau  . Siaip tai cia gan rimtai kalbama apie rukymo uzdraudima namuose ir automobiliuose, jeigu ten yra vaiku. Praktiskai betgi nelabai isivaizduoju, kaip tai galima butu igyvendinti  .
milabra
2004 10 31, 23:23
Į tai, kad vaikas vaidina rūkantį, tikrai siūlau nekreipti dėmesio  Mes su broliu visada vaidindavom rūkančius - pieštukus, flomasterius, makaronus  Tačiau aš pati nesu niekad bandžiusi rūkyti, nors tėvas rūkė, ir brolis pradėjo, ir draugės visos rūkė. O dėl aplinkinių - sunku pasakyti. Mano net broliui neveikia paprašymai nerūkyti prie manosios. Sako, kam nepatinka, tas tegul išeina. Nu pas mane namie aišku nerūko, o pas juos namie turiu taikytis... Nors šiaip tai aš geriau nuvedu vaiką nuo visokių dirgiklių, nei kad pulčiau aiškinti, kaip čia negerai ir prašome liautis.
na salia rukancio zmogaus nera ko ir sestis, bet jeigu kad ir tuoj pacioj kavinei salia atsisestu ir pradetu traukti duma, tada jau atsiprasau bet netylesiu
ash taip pat. jei tenka pietauti kavineje, stengiuosi rinktis nerukanchiuju sale. bet buna ir taip, kad toje pachioje nerukanchiuju saleje, prie gretimo stalo kas nors pradeda rukyti - jei dumai man trukdo, mandagiai paprashau liautis. paprastai to uzhtenka, zhmones reaguoja pakankamai geranorishkai, o ash jauchiuosi visishkai teisi - juk turiu teise nesinuodyti svetimais dumais! ir mano vaikai turi teise nebuti pasyviais rukaliais!
mano mazhiu 3.5 metu - bet kol kas nekreipia demesio i rukyma. gal del to, kad nei ash nei vyras, nei musu gimines , nei artimiausi draugai neruko.
Mūsų aplinkoje niekas nerūko. Rūkančius mano penkiametė mato gatvėje. Pati kol kas sąmoningai bjaurisi tuo vaizdu. Aš jai tepasakau, kad kiekvienas laisvas spręstis ir rinktis, ką jam daryti. Vėliau, manau, bus galima ir daugiau apie tai kalbėti, bet kol kas tokio paaiškinimo, manau, pakanka.
O mano vyresnelis "rukyti" pradejo gal net nuo kokiu 2 metu - praktiskai 100 proc. multiku itaka, nes namie niekas neruko. Tik kai nuvaziuodavom pas senelius i kaima, ten rukalius matydavo. Dabar jau isaugo. Bet uztat antrasis - "ruko" kaip garveziukas. Laukiam, kol isaugs. Nes moralai "musu namuose niekas neruko", "vaikai neruko", "namuose rukyti negalima", "rukyti nesveika" - padeda, kaip numireliui zvake. I paskutine pastaba, gudriai susukes veideli, paklausia :"O dede?" (kalba apie vyro broli).. Va, ir paaiskink, kad jo numyletas dede elgiasi neleistinai ar kvailai. Labiau mane pakraupino vaizdelis, kai teveliai, atvede vaika i picerija (as dar pagalvojau, kodel su vaiku neina i nerukanciu zona  ) po minutes uzdumijo abu iskart. Vaizdelis buvo....  Kita vertus, ar tokiems tevams rupi, kokia zala vaikui? Kai karta vyras, su bendradarbiais sededamas kabake, pasake pastaba mamytei, atsivedusiai vaika i alubari, kuriame net nekvepejo vietomis nerukantiems, atgal isgirdo tooooki komentara, kad daugiau gyvenime pastabu pazadejo niekam nesakysias.. O apskritai, ir sau taikau, ir kitiems siulau elementaria taisykle - jei kas nepatinka, susirenki "zaisliukus" ir dingsti. Ten, kur gera, sauleta ir patogu..
Na,maniskes neruke O siaip tai as ir stengiuosi kuo toliau nuo rukaliu.Ir drauges mano net neprasomos eina rukyti balkonan,nes ir jos turi savu vaiku,tai prie ju neruko
| QUOTE (Laiza @ 2004 11 02, 08:51) | O mano vyresnelis "rukyti" pradejo gal net nuo kokiu 2 metu - praktiskai 100 proc. multiku itaka, nes namie niekas neruko. Tik kai nuvaziuodavom pas senelius i kaima, ten rukalius matydavo. Dabar jau isaugo. Bet uztat antrasis - "ruko" kaip garveziukas. Laukiam, kol isaugs. Nes moralai "musu namuose niekas neruko", "vaikai neruko", "namuose rukyti negalima", "rukyti nesveika" - padeda, kaip numireliui zvake. I paskutine pastaba, gudriai susukes veideli, paklausia :"O dede?" (kalba apie vyro broli).. Va, ir paaiskink, kad jo numyletas dede elgiasi neleistinai ar kvailai. Labiau mane pakraupino vaizdelis, kai teveliai, atvede vaika i picerija (as dar pagalvojau, kodel su vaiku neina i nerukanciu zona ) po minutes uzdumijo abu iskart. Vaizdelis buvo.... Kita vertus, ar tokiems tevams rupi, kokia zala vaikui? Kai karta vyras, su bendradarbiais sededamas kabake, pasake pastaba mamytei, atsivedusiai vaika i alubari, kuriame net nekvepejo vietomis nerukantiems, atgal isgirdo tooooki komentara, kad daugiau gyvenime pastabu pazadejo niekam nesakysias.. O apskritai, ir sau taikau, ir kitiems siulau elementaria taisykle - jei kas nepatinka, susirenki "zaisliukus" ir dingsti. Ten, kur gera, sauleta ir patogu.. |
zinai paskaiciau tarsi savo padeti.. mano brolis - mylimas dede ir ruko ogo go ir ne motais kad as su dviem mazameciais vaikais, kitam ne metu ner...na jis mus vezioja kartais su masina ...ir tu jam nebandyk pasakyt, kad prie vaiko negalima...bus tiesiog skandalas ir i suns dienas isdeta... Va mamai savo pasakiau, tai maziau demonstruoja cigarete, bet ir tai labai nepatiko..buvo taip kad turejom susirinkti savo 'zaislus' ir pabegti, net is tevu namu taip viena syki issinesdinom...siaubas dar dabar man neatleidzia
Limcamca
2007 04 12, 13:00
Mūsiškis pradeda namie rūkyti, tada, kai pamato ką nors kur nors rūkantį. Dažniausiai mes pasakom, kad teta, dėdė negražiai elgiasi ir tiek. O jis pats, pažaidžia, pamiršta ir viskas
QUOTE(zarija @ 2004 11 02, 14:42) zinai paskaiciau tarsi savo padeti.. mano brolis - mylimas dede ir ruko ..na jis mus vezioja kartais su masina ...ir tu jam nebandyk pasakyt, kad prie vaiko negalima... tai gal paprasciausiai su juo nevaziuok ir nebus problemos. Jisai ne taksi dirba, kad turetu taikytis prie keleiviu, o atvirksciai manau daro pasalauga tau. Namuose prie vaiku pas mus nerukoma - eina i laiptine ar balkona. Taip rukancius vaikai yra mate ne karta, bet susidomejimo tuo nerodo.
vyšniux
2007 07 11, 18:02
Musu aplinkoj neruko niekas,o jei kazkas rukytu,grieztai pasakyciau,kad prie vaiko to nedarytu.Man paciai yra nemalonus cigareciu kvapas,tai ka jau kalbeti apie vaika
ptytukas
2007 10 22, 21:46
Kažkada mūsų penkiametis sūnus paklausė vyro draugo, rūkančio balkone "Kodėl rūkote?" Šis pasimetė ir užgesino cigaretę. Vėliau mums sako "jei atsakyčiau, kad esu suaugęs, todėl darau, ką noriu, t.y. rūkau - vaikas, tą supras neteisingai, o jei pasakysiu, kad aš rūkau, bet tai blogai ir tu taip nedaryk, kaip paaiškinti, kad aš protingas darau blogą dalyką, nors žinau, kad tai blogai?" Nuo to karto jis neberūko vaikų akivaizdoje. Kartais užmušantys vaikų klausimai priverčia suaugusius pasidaryti išvadas...
advokate
2007 10 26, 11:56
Esu labai nepakanti rūkaliams, artimoje aplinkoje niekas nerūko o susidūrus su rūkančiais stengiuosi jų neįžeisti, bet jei klausimas iškyla, tai pasakau, ką apie tai galvoju Gal kai buvo mažiukas sūnui ir kėlė susidomėjimą tokie dalykai, kurių paprastai namuose nemato, bet aš manau, kad mūsų taktika pasiteisino - bent šiuo metu jam tai visiškai neįdomi tema. Gali būti, kad atėjus paauglystei vėl teks grįžti prie šio klausimo, kaip sakoma, niekada nespjauk į vandenį, bet kol kas esu rami.
pas mus visi nerukantys tai nera problemos o salia vaiko kas rukys nerukys bet aplinkinius tai mato ir gatvej ir ... zodziu akiu neuzrysi
Germante
2007 12 16, 21:50
Rukymas kenkia ne del to, kad bloga itaka daro. As irgi kai buvau maza, kartais isivaizduodavau, kad flomasteris - cigarete ir "rukydavau". Bet uzaugusi niekada nerukiau. Bet pasyvus rukymas (kai ruko prie vaiko, ar kito nerukancio) labai kenkia sveikatai. Galeciau cia vardinti ir vardinti. Jau vien alergijos ir sumazejes atsparumas kvepavimo taku ligoms daug ka reiskia. Bet cia dar ne viskas. Galima pasiieskot informacijos internete. Todel kai as pastojau, grieztai buvo pasakyta visai mano vyro giminei (nes pas ji labai daug rukanciu), o tame tarpe ir vyrui, kad ten, kur bus rukoma prie manes, o veliau ir prie gimusio vaiko, as neisiu ir vaiko neleisiu. Nuo pat pradziu taip pasakiau VISIEMS. Oi, buvo tokiu, kurie supyko. Bet vyras mane palaike. Buvo ir besistebinciu, kad as cia taip grieztai pareiskiau. Labai daug danu ruko namuose prie savo vaiku, tai sunku buvo suprasti, kad cia lietuvaite taip gieztai pareiske ne. Bet savo pazado laikiausi. Viena karta mums palikus jau paaugusia mazaja pas uosvius, atejusi jos pasiimti, uzuodziau kad neseniai buvo rukyta. Pasakiau, kad dar karta taip bus - vaiko jiems daugiau niekada nebepaliksiu. Supyko, o man kas. Po keliu dienu atsiprase ir pasake, kad jau niekada, niekada...  Ir nuo to laiko daugiau niekada nebeuzuodziu, bijo matyt, tokios marcios - raganos Bet nieko - del savo vaiko sveikatos galiu ir ragana pabuti.
Saunuole,Germante  ! As irgi tokios pacios nuomones ir elgiausi panasiai.Tik va nepatenkintu mano norais nesutikau  .Ir dar! Nors nei as ,nei vyras nerukome,musu mazylis viena diena pareiske,kad kai uzaugs-rukys  !
Na mes prie dukrytes nerukome,tai yra visai nerukome, tad ji kol kas nera maciusi rukanciu zmoniu.
QUOTE(shara @ 2007 12 20, 12:36) Na mes prie dukrytes nerukome,tai yra visai nerukome, tad ji kol kas nera maciusi rukanciu zmoniu.  o siaip rukote ar tik prie dukrytes nerukote  is sakinio nelabai aisku
Pakalnutės
2008 01 18, 20:58
patys nerūkome, ten kur rūkoma stengiamės neiti, o jeigu prie vaiko sugalvoja rūkyti pažįstami, tai paprašau nerūkyti, bet paskutiniu metu labai sumažėjo rūkančių Ir dar labai gerai, kad kavinėse nebeleidžiama rūkyti  Tik va kartais į jas įeiti sunku per rūkančiųjų būrį  Gal jiems turėtų būti kokios atskiros patalpos parūkyti?
dangausvaivorykste
2008 01 20, 23:22
As nerukau o vyras kai uztraukdavo dumeli  visada pykdavau,,,tad dabar labai didziuojuosi vyru nes jis meta rukyti ir beveik neruko,o prie vaiko tuo labiau
Agniesulka
2008 01 21, 17:25
jai prie mano vaiko ruko tai as visada einu toliau kad vaikas nekvepuotu tuo
nieks neruko prie vaiko, nes patys nerukom. pazistami eina kur toliau. lauke pasitraukiam. rukaliai kaip sudukai, smirda is tolo, reik aplenkt
Visai įdomi tema. Mano aplinkoje nieks nerūko išskyrus mano tėvus. tai kai nuvažiuojam pas senelius (atseit grynu oru pakviepuot  ) reikalauju, kad prie vaikų nerūkytų. Bet aišku to neišvengsi, ypač vasarą kai visi būname kieme. Su abiem mergaitėm nuo mažų dienų elgiausi taip pat: kai tik seneliai užsirūko aš pradedu žiaugčioti ir šlykštėtis tokiu elgesiu ir kvapais. Matyt vaidinu neblogai, nes veikia  Vėliau kai vyresnioji pradėjo domėtis anatomija (kokių 4m) pradėjau aiškint kaip rūkymas veikia žmogaus organizmą, parodžiau internete paveiksliukų kaip atrodo rūkalių plaučiai, pripasakojau kaip nusilpsta širdis, smirda iš burnos ir t.t. Kuriam laikui pasišlykštėjimo cigaretėmis įvariau  Dabar jau pas vyresnėlę atsirado noras eksperimentuoti, vis zirzė, kad nori pabandyt. Primečiau, kad geriau tegul bando prie manęs, o ne už mokyklos kampo. Nelabai malonus man buvo šis eksperimentas, bet kai jau labai žiauriai atsibodo su savo zirzimu, tai ir leidau pabandyt. Net akis išpūtė iš netikėtumo, kad gaus ko nori. Iki paskutinės akimirkos meldžiausi, kad jai protelis nušvis ir vis tik atsisakys, deja deja. Duodama jai cigaretę įtaigiai ją perspėjau, kad jai tikrai nepatiks, bus blogai ir t.t. Ir liepiau traukt į plaučius  Žodžiu pabandė, apsivėmė, apsižliumbė ir paskui dar porą valandų bloga buvo. Esmė ta, kad 1.dabar bandyt nebenori, 2. kai ją dėl kažko perspėju, kad tai tikrai blogas dalykas, ji patiki mano žodžiais ir atsisako sumanymo. Panašiai buvo ir su mažaja dėl kavos. Vis sukinėjasi aplink ir prašo paragaut. Sakau neskanu ir t.t. Netiki, reiškias reik duot paragaut ir kitą kart žinos, kad mama reik tikėt. Kai nematė privariau į kavą tiek druskos, kad maža tikrai nepasirodė. Spjovė ji tą kavą ir dabar pamačius puoduką kavos visiems aiškina, kad ten fui  Ir dabar taip pat tiki mano žodžiais. Jei sakau ant saldainių, kad ten fui, tai ir neragaus nė už ką  Todėl ir maitinti sveikai gerai sekasi. Tikriausiai dabar mane pasmerksit kokia aš žiauri, kad gal dar po metų ir narkotikų savo vaikam pasiūlysiu, bet aš žinau savo vaikus ir žinau, kad dabar dar mano žodžiai ilgam turės įtakos. Ir meldžiuosi, kad paaugę mano merginos sugebės vadovautis savo proteliu, o ne bandys tik kopijuot ką daro suaugę ar kiti bendraamžiai
Hedra:)
2010 01 20, 14:44
QUOTE(zarija @ 2004 10 31, 12:59) Sveikutes  Va noriu pasiteirauti kaip aiskinat vaikui, kodel ruko suauge zmones? Mano 3,5 berniukas pradejo itin aktyviai zaisti rukanti  nezinau kaip cia daryt. Drausti nenpriu, nes zinau, kad daznai draudimas sukelia priesinga reakcija. mes su vyru nerukome. O musu aplinkoje visi ruko. Vyro tevai ir mano ir seip kur be nuvaziuotume visi ruko  sakau, kad gal jam todel labai krenta i akis..as jam sakau, kad negalima rukyt, kad netures dantu, bus mazas ir t.t. Galvoju, gal prasyti kad prie jo nerukytu, sleptu..na nezinau...labai nesinoretu kad ankstyvoje vaikysteje ...... Labai prasau pasidalinkite savo patirtimi, o gal ir kokiu patarimu dekui mes tai su vyru rukome, bet musu vaikas rukancio niekada dar nezaide...rukome lauke, o kitiems neleidziu rukyti viduje kai yra vaikas arba automobilyje...cia manau tas pats kaip vaikai zaidzia vairuotojus, statybininkus ir polivžcininkus taip ir rukymas tik zaidimo dalis neebutinai kad jis rukys....
Mano irgi abidvi į senelius prisižiūrėję žaidė, kad rūko. Visiškai ignoravau, nieko nekomentavau ir savaime nustojo taip žaist. Natūralu, kad vaikai mėgdžioja suaugusius. O slėpt patį rūkymo faktą beprasmiška, juk nuo visų pasaulio blogybių neapsaugosi, tai jau geriau su jomis supažindinti dabar, kol vaikai maži ir dar turime jiems šiokios tokios įtakos.
QUOTE(zarija @ 2004 10 31, 11:59) Sveikutes  Va noriu pasiteirauti kaip aiskinat vaikui, kodel ruko suauge zmones? Mano 3,5 berniukas pradejo itin aktyviai zaisti rukanti  nezinau kaip cia daryt. Drausti nenpriu, nes zinau, kad daznai draudimas sukelia priesinga reakcija. mes su vyru nerukome. O musu aplinkoje visi ruko. Vyro tevai ir mano ir seip kur be nuvaziuotume visi ruko  sakau, kad gal jam todel labai krenta i akis..as jam sakau, kad negalima rukyt, kad netures dantu, bus mazas ir t.t. Galvoju, gal prasyti kad prie jo nerukytu, sleptu..na nezinau...labai nesinoretu kad ankstyvoje vaikysteje ...... Labai prasau pasidalinkite savo patirtimi, o gal ir kokiu patarimu dekui gal nesureiksminkit to proceso tiesiog,nekreipkit demesio...nes db kai jus sureiksminat jam tas darosi idomu kodel tevai dradzia ir jis rukoriu vaidina manau nuleiskit tai juokais ir viskas
Pas mus aplinkoj irgi daug rukanciu  tad mazasis daznai zaisdavo, kad ruko, bet sakydavom, kad negrazu, amirdes ir pa., kad ruko tik suauge dedes ir nustojo tokius zaidimus
jurgytia
2010 01 26, 11:52
Maniškis irgi nelabai susiduria dažnai su rūkančiais, bet pora kartų vaidino, kad rūko. Manau, kad čia nieko blogo ...
Gera-mama
2010 01 26, 20:19
QUOTE(JO/NE @ 2010 01 19, 18:06) Dabar jau pas vyresnėlę atsirado noras eksperimentuoti, vis zirzė, kad nori pabandyt. Primečiau, kad geriau tegul bando prie manęs, o ne už mokyklos kampo. Nelabai malonus man buvo šis eksperimentas, bet kai jau labai žiauriai atsibodo su savo zirzimu, tai ir leidau pabandyt. Net akis išpūtė iš netikėtumo, kad gaus ko nori. Iki paskutinės akimirkos meldžiausi, kad jai protelis nušvis ir vis tik atsisakys, deja deja. Duodama jai cigaretę įtaigiai ją perspėjau, kad jai tikrai nepatiks, bus blogai ir t.t. Ir liepiau traukt į plaučius  Žodžiu pabandė, apsivėmė, apsižliumbė ir paskui dar porą valandų bloga buvo. Esmė ta, kad 1.dabar bandyt nebenori, 2. kai ją dėl kažko perspėju, kad tai tikrai blogas dalykas, ji patiki mano žodžiais ir atsisako sumanymo. Nesupratau, tavo mergaitei 6 ar 7 metukai ir tu jai leidai eksperimentuot su cigaretėm  Gal aš senamadiška, bet tokias mamas  išgirs kieme po metų apie narkotikus irgi švirkštą paduosi? Su paaugliais galima suprast tokius tėvų auklėjimo metodus, bet vaikystėj tikrai ne  O atsakant į temą, tai supratingi žmonės prie vaikų nerūko, o nesupratingiems reikia padėt susiprast  Tam mes ir mamos, kad apsaugotumėm savo vaikus
QUOTE(Gera-mama @ 2010 01 26, 21:19) Nesupratau, tavo mergaitei 6 ar 7 metukai ir tu jai leidai eksperimentuot su cigaretėm  Gal aš senamadiška, bet tokias mamas  išgirs kieme po metų apie narkotikus irgi švirkštą paduosi? Su paaugliais galima suprast tokius tėvų auklėjimo metodus, bet vaikystėj tikrai ne  O atsakant į temą, tai supratingi žmonės prie vaikų nerūko, o nesupratingiems reikia padėt susiprast  Tam mes ir mamos, kad apsaugotumėm savo vaikus  Galit šaudyt jei norit, bet gi parašiau ir apie narkotikus ir net punktais išskyriau kaip mano žiaurusis metodas suveikė  Mielos mamos, galiu prisiekt kuo tik norit, kad savo akim mačiau du vaikus kieme (vienas apie 3 metų, o kitas 7-8m) kurie rūkė! Na tiksliau vyresnėlis mokino mažiuką. Ir apsirengę padoriai, manau ne valkatų vaikai  Šoką nuo tokio vaizdelio patyriau kaip reikiant, bet tai ir susimastyt privertė. Taigi geriau jau tegul su mano žinia, negu kažkur už kampo užsislėpus eksperimentuoja. O apie rūkymą, sexą, narkotikus ir kitas 'pramogėles' pradėt diskutuot paauglystėje tikrai per vėlu. Tuomet jie jau viską žino  Ir beje jei viską sužino ne iš mūsų ar mokytojų, tai dar tos žinios ir kreivokos būti gali. O grįžtant prie rūkymo, tai pvz. savo paauglės taip tikrai nebandyčiau paauklėt, nes bijočiau, kad dar ims ir patiks. O kai maniškei 6m, tai tik tokios reakcijos ir reikėjo tikėtis. Tiesa, dabar tai truputuką nuostolių seneliams neša, nes nuvažiavus cigaretes į židinį sumeta, o sesutę pamokino jas trupint ir plėšyt P.S.: o apie narkotikus, sexą, savižudybes ar ten kokį savęs ar kitų žalojimą čia aš nekalbu. Kalbu tik konkrečiai apie rūkymą, nes tokia tema
QUOTE(JO/NE @ 2010 01 19, 17:06) Tikriausiai dabar mane pasmerksit kokia aš žiauri, visai ne  sesiameciui cigaretes tikrai nepatiks, o paaugliui kas zino  Ir su kava super sugalvota. As buciau nebent stipresne padarius
NoSmoking
2010 11 24, 11:04
Rukymas blogai ir reikia nuo kuo anksciau aiskinti vaikai,kaip rukymas blogai ir kokie blogi yra rukaliai. tada gal nenores rukyti. Pas mus buvo rukanciu namie, bet atsiradus mazyliui buvo priversti mesti, buvo sunku, patys nesugebejo, bet pagere tabex ir mete.
QUOTE(Leksa @ 2010 01 31, 19:03) šešiametei parūkyt,gal dar ir išgert duokim? man tai biškį naivu tikėtis kad davus parūkyt 6 metų vaikui,jis nebandys paauglystej,kai matys kad draugai rūko ir nei vemia,nei bloga.
sena niekšė
2010 11 24, 17:55
duosit ar neduosit, paauglystėj vistiek bandys.
NoSmoking
2010 11 25, 08:50
QUOTE(sena niekšė @ 2010 11 24, 18:55) duosit ar neduosit, paauglystėj vistiek bandys. Nebuti, buna kurie nebando
1000inis
2010 11 25, 19:03
cia vienam suveikia, kitam ne: aiskink neaiskines  as saviskiams taip aiskinau: yra vaiku zaislai ir pramogos ir suaugusiuju; ka daro vaikai- tevai nedaro ir atvirksciai  pvz; mazyliai ciulpia soske, teveliai ruko; vaikai megsta limonadus- suauge degtine; vaikai zaidzia-tevai dirba; o aplamai, tai ka galima suaugusiam, kita kart negalima vaikams
Praline
2010 11 26, 22:38
Mes esam nerukantys, tai daznai po kokio susiejimo, kur budavo rukanciu, vaziuodami namo su MB kalbedavom, kad va tas ar tas galetu neberukyt, nes greit tures leliuka, arba kad va nescia, o ruko. Dukra klausydavo ir eme klausinet, o kodel cia taip ir t.t. Na ir aiskinom, kad kenkia sveikatai, oda vysta, kad gali susirgt sunkiai, kad smirda... labai efektyvu buvo. O ji pas mus mergina iskalbinga, privengia musu gimines vyrai prie jos uztraukt duma - labai gerai velniu nuduoda  dabar jau tikrai nereikia sakyt: kad nerukykit gal cia, vaikai... Dukra pati pasako  O anksciau tai pasakydavau, ir dzin man kas ka galvoja, kodel turim kvepuot smarve, jei kazkas nesusivokia pats?
astipas
2010 11 27, 00:23
Sveikutes, Gal as cia biski ir ne i tema, bet turiu toki galvosuki. Gyvenam daugiabuty labai seniai, ir priesais kaimynas (taip pat senbuvis), kuris pastoviai ruko laiptineje. Taip nenoriu pyktis, nes jis ten visa savo amziu ruko. Na, bet dabar, kai pas mus atsirado vaikas, tai man labai nervas ima. Reikia iseiti i lauka, ar pareiti, pastoviai pro dumus. Nes jis eina rukyti gal kas 20 min, tai visada pataikysi ant nemenko dumu debesiuko. Durys prasidaro, kol isitempiu as savo vezima, pilnas butas prieina dumu. Tai nezinau ka daryti???????? Vis kenciu, kenciu, bet jaucoiu pratruksiu, tik kazin ar gelbes. Nes jis tikrai nemes rukyti  Gal jus ka patartumet, kaip isspresti sita situacija????
Praline
2010 11 27, 08:50
QUOTE(astipas @ 2010 11 27, 01:23) Sveikutes, Gal as cia biski ir ne i tema, bet turiu toki galvosuki. Gyvenam daugiabuty labai seniai, ir priesais kaimynas (taip pat senbuvis), kuris pastoviai ruko laiptineje. Taip nenoriu pyktis, nes jis ten visa savo amziu ruko. Na, bet dabar, kai pas mus atsirado vaikas, tai man labai nervas ima. Reikia iseiti i lauka, ar pareiti, pastoviai pro dumus. Nes jis eina rukyti gal kas 20 min, tai visada pataikysi ant nemenko dumu debesiuko. Durys prasidaro, kol isitempiu as savo vezima, pilnas butas prieina dumu. Tai nezinau ka daryti???????? Vis kenciu, kenciu, bet jaucoiu pratruksiu, tik kazin ar gelbes. Nes jis tikrai nemes rukyti  Gal jus ka patartumet, kaip isspresti sita situacija???? Viena kaimyne musu tai isgyvendino kaimyno pomegi rukyt laiptinej (salia jos duru) labai paprastai. Atspausdino ir pakabino skelbimu lentoj rasta neva is nama administruojancios bendroves - kad laiptine yra bendro naudojimo patalpa, norint joje rukyti, reikia gauti 100 procentu namo gyventoju sutikima, turi buti irengtos specialios rukymo vietos, gesintuvai, papildoma ventiliacija ir t.t. Radus pazeidima, bus apklausiami namo gyventojai, kad surasti prasizengusiji, kuriam bus skirta vienkartine 500 Lt bauda. Suveike  Neruko laiptinej nuo tada
sena niekšė
2010 11 27, 15:28
QUOTE(1000inis @ 2010 11 25, 20:03) cia vienam suveikia, kitam ne: aiskink neaiskines  as saviskiams taip aiskinau: yra vaiku zaislai ir pramogos ir suaugusiuju; ka daro vaikai- tevai nedaro ir atvirksciai  pvz; mazyliai ciulpia soske, teveliai ruko; vaikai megsta limonadus- suauge degtine; vaikai zaidzia-tevai dirba; o aplamai, tai ka galima suaugusiam, kita kart negalima vaikams   teisingai pasakyta. aš dar pridėčiau, kad vaikai -- auga, o tėvai -- sensta
astipas
2010 11 27, 23:45
QUOTE(Praline @ 2010 11 27, 09:50) Viena kaimyne musu tai isgyvendino kaimyno pomegi rukyt laiptinej (salia jos duru) labai paprastai. Atspausdino ir pakabino skelbimu lentoj rasta neva is nama administruojancios bendroves - kad laiptine yra bendro naudojimo patalpa, norint joje rukyti, reikia gauti 100 procentu namo gyventoju sutikima, turi buti irengtos specialios rukymo vietos, gesintuvai, papildoma ventiliacija ir t.t. Radus pazeidima, bus apklausiami namo gyventojai, kad surasti prasizengusiji, kuriam bus skirta vienkartine 500 Lt bauda. Suveike  Neruko laiptinej nuo tada  Tikrai nebloga ideja, reikes pabandyti  Aciu!!!
QUOTE(Praline @ 2010 11 27, 09:50) Viena kaimyne musu tai isgyvendino kaimyno pomegi rukyt laiptinej (salia jos duru) labai paprastai. Atspausdino ir pakabino skelbimu lentoj rasta neva is nama administruojancios bendroves - kad laiptine yra bendro naudojimo patalpa, norint joje rukyti, reikia gauti 100 procentu namo gyventoju sutikima, turi buti irengtos specialios rukymo vietos, gesintuvai, papildoma ventiliacija ir t.t. Radus pazeidima, bus apklausiami namo gyventojai, kad surasti prasizengusiji, kuriam bus skirta vienkartine 500 Lt bauda. Suveike  Neruko laiptinej nuo tada  Cia tai gerai sugalvota
NoSmoking
2010 12 10, 09:42
QUOTE(Praline @ 2010 11 27, 09:50) Viena kaimyne musu tai isgyvendino kaimyno pomegi rukyt laiptinej (salia jos duru) labai paprastai. Atspausdino ir pakabino skelbimu lentoj rasta neva is nama administruojancios bendroves - kad laiptine yra bendro naudojimo patalpa, norint joje rukyti, reikia gauti 100 procentu namo gyventoju sutikima, turi buti irengtos specialios rukymo vietos, gesintuvai, papildoma ventiliacija ir t.t. Radus pazeidima, bus apklausiami namo gyventojai, kad surasti prasizengusiji, kuriam bus skirta vienkartine 500 Lt bauda. Suveike  Neruko laiptinej nuo tada  Liux, idomu tik kur dabar ruko
pasakau žiūrėk kaip smirdi tie rūkaliai
|
|