Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kaip išmokyti rengtis savarankiškai?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 3 iki 7 metų
Pages: 1, 2, 3, 4
Jurikute
Mano šešiametis sūnus nuo dviejų su puse metų nemėgsta rūbų su sagomis. Gal kas susidūrė su panašia problema?
SuperMama
Na, mano beveik keturmetė irgi nemėgsta, nes paprasčiausiai nelabai moka tas sagas užsegti ir labai nervuojasi. Tai kol kas daugiau rūbų su sagomis ir nepirkau. smile.gif
lyra
Kantriai mokinkitės jas užsisegti ir kai tik pavyks smarkiai džiaukitės ir girkite. Mums padėjo, gal ir jums padės.
GAGA
Mano 6-metis sūnus taip pat nemėgsta todėl kad sunku užsisegti doh.gif mes papraščiausiai tokių rūbų nepirkome,manau paūgėjus ši problema išsispręs tongue.gif
Lapyna
QUOTE(SuperMama @ 2006 09 07, 15:00)
Na, mano beveik keturmetė irgi nemėgsta, nes paprasčiausiai nelabai moka tas sagas užsegti ir labai nervuojasi. Tai kol kas daugiau rūbų su sagomis ir nepirkau.  smile.gif
*

Aš savo mergiočių lėlytei-kūdikėliui pasiuvau suknelę su gana didelėm patogiom sagom. Kaip žinia, mergaitės labai mėgsta lėles nurenginėti/aprenginėti, o kai žaidžiant niekur skubėti nereikia ir gali vieną sagą pusvalandį krapštyti, tai ir patirtis atsiranda be skausmo. Štai taip ir išmokom mirksiukas.gif
Tiesa, "džinsų" sagos ties juosmeniu joms iki šiol sukelia problemų, bet megztinėlius ir sukneles segiojasi labai noriai.
Jurikute
Ačiū už visus gautus patarimus, tačiau mūsų problema didesnė, negu moku ją aprašyti..... verysad.gif. Mano sūnus, būdamas dviejų su puse metų pradėjo nesirengti jokių rūbų, kuriuose pamatydavo bet kokią sagą, net jei jos užsisegti nereikėdavo ir ji būdavo vidinėje rūbo pusėje. Keista buvo ir tai, kad tuo metu su juo būdavusi auklė taip pat sakydavo, jog ji negali nešioti rūbų su sagomis, nes tada mano sūnus tapdavo nesukalbamas....... schmoll.gif. Į klausimą kodėl jam nepatinka sagos, sūnus atsakydavo, jog jos jam smirdi.......... schmoll.gif. Kai sūnų penkių metukų nuvedžiau pas psichologą ir po kelių jų susitikimų, psichologei pasiūlius kurioje nors kelnių kišenėje nešiotis sagą, mano sūnus atsisakė ir rūbų su kišenėmis........ blink.gif. Problema neišnyko t.y. nors jis vėl užmiršo tas kišenes ir sėkmingai su jomis nešioja visus rūbelius, tačiau sagos liko tabu. Nors jų jam niekada niekas neliepia užsisegti....... Kitais metais jis eis į pirmą klasę ir mokykloje jam reikės nešioti švarkelį su sagomis.....Ką man daryti?
lika
Sveikos 4u.gif Mūsų vaikui greitai bus tris metukai, bet jis dar nelabai moka rengtis savarankiškai...Na kelnes dar uždės, batukus...Greitai iš lopšelio pereisim į darželį tai pradėjau pergiventi kaip ten bus...Noriu kad išmoktų, bet nelabai jam sekasi... verysad.gif O kaip jūsų vaikučiai išmoko?
(Agnieska)
QUOTE(lika @ 2006 12 28, 22:33)
Sveikos  4u.gif  Mūsų vaikui greitai bus tris metukai, bet jis dar nelabai moka rengtis savarankiškai...Na kelnes dar uždės, batukus...Greitai iš lopšelio pereisim į darželį tai pradėjau pergiventi kaip ten bus...Noriu kad išmoktų, bet nelabai jam sekasi... verysad.gif  O kaip jūsų vaikučiai išmoko?
*

Musu maziui irgi ant nosies jau 3 metukai lipa, jis net batu uzsidet nemoka ir nenori mokytis. Nusirengt paprasciau, bet apsirengt - nei per kur... Gal visgi ateis laikas ir pats uzsinores rengtis? g.gif
delamorte
Pas mus savaime išmoko, kai buvo užėjęs periodas "aš pati" (visur, ne tik dėl rengimosi). Reikėjo kantrybės, nes viskas buvo daroma trigubai lėčiau, na bet mamos jos turi smile.gif Dar labai daug darželis prisidėjo, ten moko pačius apsirengti. Visko būdavo, jei auklėtoja nesužiūrėdavo- ir atvirkščiai, ir išvirkščiai (pėdkelnes ar apatinius rūbelius). Šios problemos nepajutom..
Papildyta:
QUOTE(lika @ 2006 12 28, 20:33)
Greitai iš lopšelio pereisim į darželį tai pradėjau pergiventi kaip ten bus...
*

Auklėtojos tikrai padės smile.gif
renolda
Na mūsiškiai išmoko darželyje. Aišku abu jau sugeba ir apsirenkt ir nusirenkt, bet didysis namie pasakoja nemokąs, o va darželyje pasirodo pats viską daro.
man rodosi, kad vaikui neturinčiam trejų metukų tai nebūtina viską mokėt atlikt pačiam, jis išmoks darželyje savu laiku, todėl nepergyvenk ax.gif
lika
Ačiū jums, nuraminot bigsmile.gif Po truputi išmoksim drinks_cheers.gif
janna
O mums jau 3,5.
Vargstam su pedkelnem doh.gif
O ir batus dar painiojam kaire su desine blush2.gif , tai visa laime kad batai ne su raistukais....
O as maniau, kad mano vienos panele nemoka rengtis. Pasak aukletojos darzelyje visi vaikai rengiasi patys, o manaja reikia rengti.
Ka daryt schmoll.gif ?
Rytai norisi, kad vaikas pamiegotu ilgiau, tad ir keliam i darzeli paskutine minute ir lekiam galvas pamete, kad dar ir i darbus suspeti. Tai zinoma, kad ir patys ja rengiame. Kitaip neisivaizduoju kada ja reiktu kelti kad ji pati rengtusi ir visi laiku visur suspetu rolleyes.gif
renolda
QUOTE(janna @ 2007 01 05, 10:35)
O mums jau 3,5.
Vargstam su pedkelnem  doh.gif
O ir batus dar painiojam kaire su desine  blush2.gif , tai visa laime kad batai ne su raistukais....
O as maniau, kad mano vienos panele nemoka rengtis. Pasak aukletojos darzelyje visi vaikai rengiasi patys, o manaja reikia rengti.
Ka daryt  schmoll.gif ?
Rytai norisi, kad vaikas pamiegotu ilgiau, tad ir keliam i darzeli paskutine minute ir lekiam galvas pamete, kad dar ir i darbus suspeti. Tai zinoma, kad ir patys ja rengiame. Kitaip neisivaizduoju kada ja reiktu kelti kad ji pati rengtusi ir visi laiku visur suspetu  rolleyes.gif
*

Jei vaikučiui dar tik tiek, tai nėra ko ir nerimaut schmoll.gif . ateis laikas viską išmoks. Manasis penkerių namie nesirengia, darželyje lyg ir viskas tvarkoje, o namie schmoll.gif .
O ir mažylė, kai nueinu pasiimt randu pėdkelnes antraip apsimovusią, kojinyčių kulnai viršuje, svarbu mokinas ir žinau, kad bando. tongue.gif
murzinyte
QUOTE(janna @ 2007 01 05, 10:35)
O mums jau 3,5.
Vargstam su pedkelnem  doh.gif
O ir batus dar painiojam kaire su desine  blush2.gif , tai visa laime kad batai ne su raistukais....
Ka daryt  schmoll.gif ?
Rytai norisi, kad vaikas pamiegotu ilgiau, tad ir keliam i darzeli paskutine minute ir lekiam galvas pamete, kad dar ir i darbus suspeti. Tai zinoma, kad ir patys ja rengiame. Kitaip neisivaizduoju kada ja reiktu kelti kad ji pati rengtusi ir visi laiku visur suspetu  rolleyes.gif
*

Pas mus tas pats... doh.gif O vyrukui kaip ne kaip jau tuoj 4,5. Žinau kad jei užsispiria apsirengia šiaip ne taip, bet iš tikrųjų man atrodo kad tiesiog tingi ir plius naudojasi mūsų menka kantrybe laukti blush2.gif
Reik susiimt kažkaip. Nerengt ir viskas, bet.... doh.gif
mama_gulbe
QUOTE(renolda @ 2006 12 29, 12:20)
Na mūsiškiai išmoko darželyje. Aišku abu jau sugeba ir apsirenkt ir nusirenkt, bet didysis namie pasakoja nemokąs, o va darželyje pasirodo pats viską daro.
man rodosi, kad vaikui neturinčiam trejų metukų tai nebūtina viską mokėt atlikt pačiam, jis išmoks darželyje savu laiku, todėl nepergyvenk ax.gif
*

as ir nematau probelemos - viskas savaime

mum jau tuoj 4 - tai jau didelis
apsirengia pats beveik - iskyrus pedkelnes
doh.gif mirksiukas.gif doh.gif
batukus geriau vaikui su uztaruktuku - lengviau uzsidet ir rubeliai turi but laisvesni ir patogiau ir lengviau
nereikia skubinti ir raginti
tegu kuiciasi savaitgaliais patys kei nereik niekur skuubeti wink.gif
G-M
QUOTE(murzinyte @ 2007 01 05, 14:22)
: atrodo kad tiesiog tingi ir plius naudojasi mūsų menka kantrybe laukti  blush2.gif
Reik susiimt kažkaip. Nerengt ir viskas, bet....  doh.gif
*

drinks_cheers.gif
viovioleta
Mano panele savaime kazkaip ismoko ir nebandyk padeti,sunkiausia su pedkelnem sekasi.Gan daznokai esam i lauka iseje su batukais ne ant tu kojyciu uzsideje blush2.gif bet manau tai pataisoma.Dar ismoks !Prasideda kitos bedos-norejau vakar gana nebloga megztuka nupirkti,o ji kategoriskai pareiske,kad NENESIOS! g.gif
klopedija
lika,2006 12 28, 20:33
jis dar nelabai moka rengtis savarankiškai...(...) Greitai iš lopšelio pereisim į darželį (...) Noriu kad išmoktų, bet nelabai jam sekasi... verysad.gif
Lopšelyje to turėtų mokinti g.gif ...

(Agnieska),2006 12 29, 09:29
Gal visgi ateis laikas ir pats uzsinores rengtis? g.gif

Tik nereikia pražiopsoti to momento mirksiukas.gif - ir viskas klosis puikiai.

janna,2007 01 05, 10:35
O ir batus dar painiojam kaire su desine  blush2.gif ,

Tai kad ir suaugėliai nevisada skiria kairę-dešinę mirksiukas.gif

Gal tai - nevisai tiesa?

Rytai norisi, kad vaikas pamiegotu ilgiau, (...) Tai zinoma, kad ir patys ja rengiame.
Tuomet vakare reikia rasti laiko ir kantrybės išlaukti, kol vaikas apsirengs savarankiškai.
ader
apie ketvirtus metus, labai susidomejo rengimusi, ir savaime ismoko apsirengti. Dabar didesne problema yra, kaip ikalt i galva, kad nemetytu drabuziu kur pakliuvo,. o nusirenges sulankstytu ir padetu i vieta. Batai su lipukais, tai apsimauna lengvai. Kartais sumaiso kaire su desine, bet kuo toliau tuo reciau.
Ryte rengiasi pats, bet del to keliu ji 15 min. anksciau.
vaidilutė
mūsų pupa jau seniai moka rengtis pati,net nepastebėjom kada išmoko, bet kartais dar buna 'mama apreng'o va nusirengti tai net sakyti nereikia tik namo pareina ir jau laksto su triusikėliais ir maikute doh.gif pats dar batų nenusimauni blush2.gif
renolda
QUOTE(lika @ 2006 12 28, 20:33)
Sveikos  4u.gif  Mūsų vaikui greitai bus tris metukai, bet jis dar nelabai moka rengtis savarankiškai...Na kelnes dar uždės, batukus...Greitai iš lopšelio pereisim į darželį tai pradėjau pergiventi kaip ten bus...Noriu kad išmoktų, bet nelabai jam sekasi... verysad.gif  O kaip jūsų vaikučiai išmoko?
*

Jei vaikučiui prireiks darželyje pagalbos apsirengiant, tikrai jam padės auklėtojos mirksiukas.gif . neverta pergyvent.
Jei norite, kad vaikutis išmoktų pats rengtis, reikia ne skubant leist pačiam apsirengt, o ne sakyti: leisk padėsiu ax.gif . čia mes dažnai padarome klaidą, neturėdami kantrybės rolleyes.gif
Wiolla
Nezinau kaip maniškis darželyje, auklėtojos iki šiol ( tfiu, tfiu, tfiu) tokios problemos man dar neišsakė, kad rengtis nenori pats. smile.gif smile.gif smile.gif

Bet namie tai galiu ir valanda laiko aiškint, sakyt, prašyt, žadėt, grasint ir t.t. jis visvien nesirengia kai pats to nenori. Nusirengt dažnai užeina noras pačiam, tik ne striukę, ir batus. O apsirengt toks noras retas. lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Kažkaip tikiu, kad kazkada bus viskas gerai. Jis dabar - trimetis... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Herta
Maniskiai tai nuo pusantru metu savarankiskai pradejo rengtis,aisku is pradziu tekdavo perrengti su asaromis,bet palaipsniu suprato kas buna blogai ir ismoko greitai patys...Dar jei priduri zodeli "tu pats pabandyk" tai toks pasitikejimas vaiku labai ji paskatina...O siaip nemanau,kad labai reikia mokyti,na nebent savarankisku rengimusi vaikas nesidomi budamas treju metu g.gif
Sirana
Nu ka as galiu pasakyti.... Maniskiam jau 6 metai, bet vis dar pasitaiko, ir gana daznai, kad apsimauna pedkelnes ne ta puse, o megztiniai, golfai ir marskineliai (jei be piesinio ant priekio), tai vos ne visada ne ta puse uzsivelkami, pasitaiko, kad ir batus ne ant tos kojos apsiauna doh.gif O tai nutinka todel, kad nesusikoncentruoja ties rengimusi: daro tai mechaniskai, rubai jam neidomus, rengiasi, nes reikia, ir tiek, o galvoj 101 darbas vyksta, kurie jam idomesni. Galvoju, gal mergaites skrupulingiau rengiasi? Siaip savarankiskumo labai ismoke darzelis. Ten ismoko ir rubelius dailiai susilankstyt ir ant kedes susidet, tik pakontroliuot reikia, nes vakare daznai pavarges issineria is rubu ir palieka vidury kambario ar ant lovos sumestus...
Getė
Nesijaudinkite mamytes del vaikuciu. Juos tikrai ismoko rengtis. Tad nuogo tikrai nepaliks. bigsmile.gif maniskei jau 3.6m, bet vis dar noretu, kad mama rengtu, nes mato kaip mazute rengiu. Tai truputuka pavydi ir del to simuliuoja. O kaip cia viena mama sake ateina tas issvajotasis laikas "as pats" ir viskas is leto isibegeja. Tad kantrybes. 4u.gif
klopedija
Getė,2007 01 15, 21:29
Juos tikrai ismoko rengtis. bigsmile.gif
Mes gi nevaikštom nuogos, nors kažkada buvom mažos lotuliukas.gif .
lika
Ačiū mamytės už nuomones 4u.gif Aš taip ir darau...po truputi, po truputi ir išmoksim drinks_cheers.gif
-Radė
laba,
kiekvienam savo laikas turbūt mirksiukas.gif
mano mergaitė nuo mažų dienelių mėgdavo puoštis, apsirengt nemokėjo, tai bent ant galvos užsidėdavo lotuliukas.gif
gan anksti pradėjo pati rengtis, kantrybės aišku reikėjo, bet kartais tardavausi, kad į darželį aš aprengsiu, o kai į kiemą ar dar kur eisim, tai ji pati rengsis smile.gif
o batukus iki trijų metų jau pradėjo skirti, aišku lengiau tuos, ant kurių piešinukai būdavo, vis pasitikslindavo ar nesusipykę tongue.gif
Mazve
QUOTE(Sirana @ 2007 01 14, 13:01)
Nu ka as galiu pasakyti.... Maniskiam jau 6 metai, bet vis dar pasitaiko, ir gana daznai, kad apsimauna pedkelnes ne ta puse, o megztiniai, golfai ir marskineliai (jei be piesinio ant priekio), tai vos ne visada ne ta puse uzsivelkami, pasitaiko, kad ir batus ne ant tos kojos apsiauna doh.gif O tai nutinka todel, kad nesusikoncentruoja ties rengimusi: daro tai mechaniskai, rubai jam neidomus, rengiasi, nes reikia, ir tiek, o galvoj 101 darbas vyksta, kurie jam idomesni. Galvoju, gal mergaites skrupulingiau rengiasi?
*

Maniskis irgi rengtis moka,bet kai uzsiziuri i tuos filmukus tai irgi atvirksciai kartais apsirengia.Ypac rytais nervuoja kai reikia rengtis i mokykla ,tai jau taip letai kol issikrapsto,tai jau gerai as padedu,nes niekada neissiruostu.
Jowwwita
Mano keturmetė mergaitė moka, bet tingi rengtis. Visada prašo, kad nurengtume arba aprengtume, nors darželyje pati rengiasi.
klopedija
Manyčiau, vaikai ne tingi rengtis, o tiesiog atlieka savo įprastą lėlės vaidmenį.
"Visą laiką rengė mama, tai kas čia atsitiko, kad staiga iškilo kažkokie reikalavimai? Tai neteisinga! Tai siaubinga!" Taip vaikas mąsto, tiksliau, jaučiasi.
Įsivaizduokite, kad jūs įpratę, jog vyras rytais paduoda puodelį kavos į lovą. Vieną gražų rytą staiga pareiškia: "Atsinešk pati!" Ar nenustebtumėt? Gal net išsigąstumėt - sutriko jūsų įprastas gyvenimas. Po savaitės-kitos apsiprastumėt ir nelauktumėt kavos lovoje, o pačios lėktumėt į virtuvę arba apsieitumėt išvis doh.gif .
Nesibaiminkit, vaikai reikalauja, kad juos rengtumėte, ne ketindami terorizuoti, o siekdami to mielo artumo, subtilaus, nepaaiškinamo malonumo, kurį kažkada patirdavo, kai jūs segiodavot sagutes, raišiodavot raištelius. Reikia laiko ir kantrybės, kol jie tai užmirš ir prisiims naują "savarankiško kietuolio" vaidmenį mirksiukas.gif .
-Radė
klopedija drinks_cheers.gif
aš irgi taip manau ir panašiai būčiau parašius thumbup.gif
mano mažoji labai savarankiška - "aš pati", bet užeina ir silpnumo akimirkų, kai pasako išvalyk dantukus ar paprašo, kad pavalgidinčiau lotuliukas.gif
lotta
O maniskis darzelyje rengiasi pats be problemu, o namie doh.gif , uzsideda kojinyte ir rekia "mama, as pavargau"... blink.gif
Taigi, namie rengti dazniausiai tenka man smile.gif
slonko
mes po truputi darom pazangas smile.gif labai su tuo dalyku nespaudziam, jei matom kad nori pats, tada pradedam nauju "pilotazu" su drabuziais mokyti: pirma batukus apsiauti ismoko, paskui kelnytes, kojinytes, dabar sunkiausia uzduotis liko su maikutem visokiom biggrin.gif
biscuit
maniske viska moka pati apsirengti isskyrus tai, kas maunama per galva, bet jau po truputi daro pazanga ir kartais pavyksta bigsmile.gif
bet buna visokiu juokingu situaciju, kad triusikelius arba pedkelnes atvirksciai apsimauna biggrin.gif arba mergztukus, kurie buna su uztrauktuku kazkaip sugeba sukryziuoti rakoves g.gif -viena buna gerai, o kita is blogosios puses ax.gif o pats megztukas nugaroje persisukes.

rengtis ismoko pati. net nemokiau.
Kipsiuke
maniskis tai jau triju metu pats rengiasi, tik raistuku vis neismokstam uzsiristi
manau, kad jei vaikas nenori visiskai rengtis pats del to tikrai kaltos pacios mamytes,jei klausiate kodel, labai paprastai pabandysiu paaiskint
kai vaikas mazas, jis labai viskuo domisi, ir jam tikrai patinka mokytis rengtis, bet gi mamos visada skuba, jos kad tik butu greiciau, kad tik vaikas nesusaltu, pacios pradeda juos rengti, tuo atbaidydamos ju nora apsirengti g.gif
tikiuosi ka nors supratot doh.gif doh.gif
bet jei vaikiukas pavarges, ar serga tikrai jam padedu nusirengti, bet taip buna labai retai....
mano abu vaikai labai savarankiski, vyresniam net rubu suruosti nereikia, jis viska pats zino thumbup.gif
Alnė
Maniškė penkiametė rengiasi pati jau senai , ir batukus išmoko užsirišt kažkaip nepastebimai. Lyg nebuvo tos problemos. Bet va rytais, einant į darželį iki šiol rengiu aš, nes ji atsibunda iki galo tik tada, kai kepurės raištukus rišu. o keltis man pačiai ir kelt ją valandą anksčiau, vien dėl to, kad pati rengtusi, nematau prasmės. O be to kiek gi čia berengsi, bematant užaugs.
klopedija
lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Priminei tą reklamą, kur mama, dar gerokai pati apspangusi, rengia rengia vaiką, aprengia ir išeina su nesutvarkytu sijonu lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Kipsiuke
QUOTE(klopedija @ 2007 02 17, 14:24)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  Priminei tą reklamą, kur mama, dar gerokai pati apspangusi, rengia rengia vaiką, aprengia ir išeina su nesutvarkytu sijonu  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
*

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Gintarinė
Manajai jau seniai prasidėjo laikas - AŠ PATI doh.gif Na puiku, kad ji stengiasi, bet laiko užima tai oi oi oi, ir po to dar pati turiu vos ne perrengti doh.gif
~Flamme~
Mano tai savarankiska, greit ismoko rengtis. Net batukus pati uzrisa. Labai uzsinorejo ismokt rist-tai visa diena kankinosi, bet ismoko... blush2.gif
jurgixe
maniskiai irgi gana anksti ismoko patys rengtis,bet jeigu pvz kur nors skubam ar ka tai padedu dukrytem as apsirengti,kad greiciau butu.siaip dabar maziuke isigudrino tinginiaut-kai nori i toleta,tai ateina,kad numauciau kelnes ir isejus praso,kad uzmauciau.nebent mato,kad as tuo metu kuo nors uzsiemus tada pati nusimauna ir uzsimauna.
ramyra
Mano berniukui 3m, bet jis labai nenori pats rengtis. Va nusirengti tai lengviau sekasi, bet jau rengtis doh.gif
kai kada uzeina jam "unoras", tai labai skatinu, bet jis labai nirsta ir pyksta jei neiseina blink.gif Truksta jam kantrybes biggrin.gif
Dovyte
Mano vaikas (3 m.) irgi tinginiukas. Nemoka nei apsirengt, nei nusirenti. Gal tai ir mano kalte...
Dalijukas
Daug demesio tam neskyriau,viska su laiku ismoko.Aisku pasitaiko ,kad ir atbulai apsimauna,tai pataisai.Namuose,kartais patingi rengtis,bet darzelyje pati rengiasi. 4u.gif
laputaite777
QUOTE(rasike @ 2006 10 14, 17:58)
Su savo vyrais as ir kovoju,kad kambari susitvarkytu.. niekaip negaliu nieko padaryt... g.gif tai kas vakara ateinu su sluota,tada jie suskumba patys viska susideti i vietas biggrin.gif  taip,kad manau reikia juos pratinti prie tvarkos...
*

a jo as tai maisa atsinesu ir jei nenori detis,pasakau,kad i maisa ir i konteineri thumbup.gif
Alnė
QUOTE(klopedija @ 2007 02 17, 14:24)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  Priminei tą reklamą, kur mama, dar gerokai pati apspangusi, rengia rengia vaiką, aprengia ir išeina su nesutvarkytu sijonu  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
*

Pataikei 100 procentų. Rytai pas mus tikrai tokie smile.gif Didžiausia blogybė matyt tame, kad pati rytais keliuosi labai sunkiai ir be entuziasmo. tai ir vaiką suprantu lotuliukas.gif Be sijono dar nebuvau išėjus, bet be pirštinių, telefono ar kepurės tai pasitaikė tongue.gif
fana
QUOTE(urtea @ 2007 02 25, 02:31)
Pataikei 100 procentų. Rytai pas mus tikrai tokie smile.gif Didžiausia blogybė matyt tame, kad pati rytais keliuosi labai sunkiai ir be entuziasmo. tai ir vaiką suprantu lotuliukas.gif Be sijono dar nebuvau išėjus, bet be pirštinių, telefono ar kepurės tai pasitaikė tongue.gif
*

o pas mane atvikstine situacija buvo "prieinam iki lifto, o dukra sako: "Mama, o batai?" va taip man buvo aprengiau vaika, o batus pamiršau smile.gif biggrin.gif
Gulka
Maniškė 3m, jau pusmetis kaip pati rengiasi, kartais reikia paragint, nes laaaaaabai gera ir su pižama lakstyt biggrin.gif O jei pabūna su anyta, tai pradeda iš viso nieko nedaryt "močiutė pati moka" būna toks pasakymas doh.gif Aš nebaru ir nelabai kreipiu dėmesio kai apsivelka atvirkščiai, su piešinukais ant pilvo būna paprasčiau, žino kur turi būt, išvirkščių irgi neapsivelka. Baigiam išmokt ir triusikėlius apsimaut teisingai. Su pėdkėlnėm sunkiau, bet sutvarkyt juk visada galima. O išmokom taip, kad padaviau gražią bliuskutę su piešinuku ant pilvo ir paprašiau apsivilkt, pažiūrėt ar išeis, kiek jai buvo laimės kai išėjo bigsmile.gif
julasa
Mano 3 metų sunus dažniausiai tingi pats rengtis, sako "aš nemoku ". Pats rengiasi, kai jam noras užeina ...labai retai...Moka,net pėdkėlnes apsimauti, megztinį. Labai pagiriu, kaip pats tai daro.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.