Mano šešiametis sūnus nuo dviejų su puse metų nemėgsta rūbų su sagomis. Gal kas susidūrė su panašia problema?
Na, mano beveik keturmetė irgi nemėgsta, nes paprasčiausiai nelabai moka tas sagas užsegti ir labai nervuojasi. Tai kol kas daugiau rūbų su sagomis ir nepirkau.
Kantriai mokinkitės jas užsisegti ir kai tik pavyks smarkiai džiaukitės ir girkite. Mums padėjo, gal ir jums padės.
Mano 6-metis sūnus taip pat nemėgsta todėl kad sunku užsisegti
QUOTE(SuperMama @ 2006 09 07, 15:00) Na, mano beveik keturmetė irgi nemėgsta, nes paprasčiausiai nelabai moka tas sagas užsegti ir labai nervuojasi. Tai kol kas daugiau rūbų su sagomis ir nepirkau. Aš savo mergiočių lėlytei-kūdikėliui pasiuvau suknelę su gana didelėm patogiom sagom. Kaip žinia, mergaitės labai mėgsta lėles nurenginėti/aprenginėti, o kai žaidžiant niekur skubėti nereikia ir gali vieną sagą pusvalandį krapštyti, tai ir patirtis atsiranda be skausmo. Štai taip ir išmokom Tiesa, "džinsų" sagos ties juosmeniu joms iki šiol sukelia problemų, bet megztinėlius ir sukneles segiojasi labai noriai.
Ačiū už visus gautus patarimus, tačiau mūsų problema didesnė, negu moku ją aprašyti.....
Sveikos
QUOTE(lika @ 2006 12 28, 22:33) Sveikos Musu maziui irgi ant nosies jau 3 metukai lipa, jis net batu uzsidet nemoka ir nenori mokytis. Nusirengt paprasciau, bet apsirengt - nei per kur... Gal visgi ateis laikas ir pats uzsinores rengtis?
Pas mus savaime išmoko, kai buvo užėjęs periodas "aš pati" (visur, ne tik dėl rengimosi). Reikėjo kantrybės, nes viskas buvo daroma trigubai lėčiau, na bet mamos jos turi
Papildyta: QUOTE(lika @ 2006 12 28, 20:33) Auklėtojos tikrai padės
Na mūsiškiai išmoko darželyje. Aišku abu jau sugeba ir apsirenkt ir nusirenkt, bet didysis namie pasakoja nemokąs, o va darželyje pasirodo pats viską daro.
man rodosi, kad vaikui neturinčiam trejų metukų tai nebūtina viską mokėt atlikt pačiam, jis išmoks darželyje savu laiku, todėl nepergyvenk
Ačiū jums, nuraminot
O mums jau 3,5.
Vargstam su pedkelnem O ir batus dar painiojam kaire su desine O as maniau, kad mano vienos panele nemoka rengtis. Pasak aukletojos darzelyje visi vaikai rengiasi patys, o manaja reikia rengti. Ka daryt Rytai norisi, kad vaikas pamiegotu ilgiau, tad ir keliam i darzeli paskutine minute ir lekiam galvas pamete, kad dar ir i darbus suspeti. Tai zinoma, kad ir patys ja rengiame. Kitaip neisivaizduoju kada ja reiktu kelti kad ji pati rengtusi ir visi laiku visur suspetu QUOTE(janna @ 2007 01 05, 10:35) O mums jau 3,5. Vargstam su pedkelnem O ir batus dar painiojam kaire su desine O as maniau, kad mano vienos panele nemoka rengtis. Pasak aukletojos darzelyje visi vaikai rengiasi patys, o manaja reikia rengti. Ka daryt Rytai norisi, kad vaikas pamiegotu ilgiau, tad ir keliam i darzeli paskutine minute ir lekiam galvas pamete, kad dar ir i darbus suspeti. Tai zinoma, kad ir patys ja rengiame. Kitaip neisivaizduoju kada ja reiktu kelti kad ji pati rengtusi ir visi laiku visur suspetu Jei vaikučiui dar tik tiek, tai nėra ko ir nerimaut O ir mažylė, kai nueinu pasiimt randu pėdkelnes antraip apsimovusią, kojinyčių kulnai viršuje, svarbu mokinas ir žinau, kad bando. QUOTE(janna @ 2007 01 05, 10:35) O mums jau 3,5. Vargstam su pedkelnem O ir batus dar painiojam kaire su desine O as maniau, kad mano vienos panele nemoka rengtis. Pasak aukletojos darzelyje visi vaikai rengiasi patys, o manaja reikia rengti. Ka daryt Rytai norisi, kad vaikas pamiegotu ilgiau, tad ir keliam i darzeli paskutine minute ir lekiam galvas pamete, kad dar ir i darbus suspeti. Tai zinoma, kad ir patys ja rengiame. Kitaip neisivaizduoju kada ja reiktu kelti kad ji pati rengtusi ir visi laiku visur suspetu Pas mus tas pats... Reik susiimt kažkaip. Nerengt ir viskas, bet.... QUOTE(renolda @ 2006 12 29, 12:20) Na mūsiškiai išmoko darželyje. Aišku abu jau sugeba ir apsirenkt ir nusirenkt, bet didysis namie pasakoja nemokąs, o va darželyje pasirodo pats viską daro. man rodosi, kad vaikui neturinčiam trejų metukų tai nebūtina viską mokėt atlikt pačiam, jis išmoks darželyje savu laiku, todėl nepergyvenk as ir nematau probelemos - viskas savaime mum jau tuoj 4 - tai jau didelis apsirengia pats beveik - iskyrus pedkelnes batukus geriau vaikui su uztaruktuku - lengviau uzsidet ir rubeliai turi but laisvesni ir patogiau ir lengviau nereikia skubinti ir raginti tegu kuiciasi savaitgaliais patys kei nereik niekur skuubeti
Mano panele savaime kazkaip ismoko ir nebandyk padeti,sunkiausia su pedkelnem sekasi.Gan daznokai esam i lauka iseje su batukais ne ant tu kojyciu uzsideje
QUOTE lika,2006 12 28, 20:33 Lopšelyje to turėtų mokinti jis dar nelabai moka rengtis savarankiškai...(...) Greitai iš lopšelio pereisim į darželį (...) Noriu kad išmoktų, bet nelabai jam sekasi... QUOTE (Agnieska),2006 12 29, 09:29 Gal visgi ateis laikas ir pats uzsinores rengtis? Tik nereikia pražiopsoti to momento QUOTE janna,2007 01 05, 10:35 O ir batus dar painiojam kaire su desine Tai kad ir suaugėliai nevisada skiria kairę-dešinę QUOTE O as maniau, kad mano vienos panele nemoka rengtis. Pasak aukletojos darzelyje visi vaikai rengiasi patys, o manaja reikia rengti. Gal tai - nevisai tiesa? QUOTE Rytai norisi, kad vaikas pamiegotu ilgiau, (...) Tai zinoma, kad ir patys ja rengiame. Tuomet vakare reikia rasti laiko ir kantrybės išlaukti, kol vaikas apsirengs savarankiškai.
apie ketvirtus metus, labai susidomejo rengimusi, ir savaime ismoko apsirengti. Dabar didesne problema yra, kaip ikalt i galva, kad nemetytu drabuziu kur pakliuvo,. o nusirenges sulankstytu ir padetu i vieta. Batai su lipukais, tai apsimauna lengvai. Kartais sumaiso kaire su desine, bet kuo toliau tuo reciau.
Ryte rengiasi pats, bet del to keliu ji 15 min. anksciau.
mūsų pupa jau seniai moka rengtis pati,net nepastebėjom kada išmoko, bet kartais dar buna 'mama apreng'o va nusirengti tai net sakyti nereikia tik namo pareina ir jau laksto su triusikėliais ir maikute
QUOTE(lika @ 2006 12 28, 20:33) Sveikos Jei vaikučiui prireiks darželyje pagalbos apsirengiant, tikrai jam padės auklėtojos Jei norite, kad vaikutis išmoktų pats rengtis, reikia ne skubant leist pačiam apsirengt, o ne sakyti: leisk padėsiu
Nezinau kaip maniškis darželyje, auklėtojos iki šiol ( tfiu, tfiu, tfiu) tokios problemos man dar neišsakė, kad rengtis nenori pats.
Bet namie tai galiu ir valanda laiko aiškint, sakyt, prašyt, žadėt, grasint ir t.t. jis visvien nesirengia kai pats to nenori. Nusirengt dažnai užeina noras pačiam, tik ne striukę, ir batus. O apsirengt toks noras retas. Kažkaip tikiu, kad kazkada bus viskas gerai. Jis dabar - trimetis...
Maniskiai tai nuo pusantru metu savarankiskai pradejo rengtis,aisku is pradziu tekdavo perrengti su asaromis,bet palaipsniu suprato kas buna blogai ir ismoko greitai patys...Dar jei priduri zodeli "tu pats pabandyk" tai toks pasitikejimas vaiku labai ji paskatina...O siaip nemanau,kad labai reikia mokyti,na nebent savarankisku rengimusi vaikas nesidomi budamas treju metu
Nu ka as galiu pasakyti.... Maniskiam jau 6 metai, bet vis dar pasitaiko, ir gana daznai, kad apsimauna pedkelnes ne ta puse, o megztiniai, golfai ir marskineliai (jei be piesinio ant priekio), tai vos ne visada ne ta puse uzsivelkami, pasitaiko, kad ir batus ne ant tos kojos apsiauna
Nesijaudinkite mamytes del vaikuciu. Juos tikrai ismoko rengtis. Tad nuogo tikrai nepaliks.
QUOTE Getė,2007 01 15, 21:29 Mes gi nevaikštom nuogos, nors kažkada buvom mažos Juos tikrai ismoko rengtis.
Ačiū mamytės už nuomones
laba,
kiekvienam savo laikas turbūt mano mergaitė nuo mažų dienelių mėgdavo puoštis, apsirengt nemokėjo, tai bent ant galvos užsidėdavo gan anksti pradėjo pati rengtis, kantrybės aišku reikėjo, bet kartais tardavausi, kad į darželį aš aprengsiu, o kai į kiemą ar dar kur eisim, tai ji pati rengsis o batukus iki trijų metų jau pradėjo skirti, aišku lengiau tuos, ant kurių piešinukai būdavo, vis pasitikslindavo ar nesusipykę QUOTE(Sirana @ 2007 01 14, 13:01) Nu ka as galiu pasakyti.... Maniskiam jau 6 metai, bet vis dar pasitaiko, ir gana daznai, kad apsimauna pedkelnes ne ta puse, o megztiniai, golfai ir marskineliai (jei be piesinio ant priekio), tai vos ne visada ne ta puse uzsivelkami, pasitaiko, kad ir batus ne ant tos kojos apsiauna Maniskis irgi rengtis moka,bet kai uzsiziuri i tuos filmukus tai irgi atvirksciai kartais apsirengia.Ypac rytais nervuoja kai reikia rengtis i mokykla ,tai jau taip letai kol issikrapsto,tai jau gerai as padedu,nes niekada neissiruostu.
Mano keturmetė mergaitė moka, bet tingi rengtis. Visada prašo, kad nurengtume arba aprengtume, nors darželyje pati rengiasi.
Manyčiau, vaikai ne tingi rengtis, o tiesiog atlieka savo įprastą lėlės vaidmenį.
"Visą laiką rengė mama, tai kas čia atsitiko, kad staiga iškilo kažkokie reikalavimai? Tai neteisinga! Tai siaubinga!" Taip vaikas mąsto, tiksliau, jaučiasi. Įsivaizduokite, kad jūs įpratę, jog vyras rytais paduoda puodelį kavos į lovą. Vieną gražų rytą staiga pareiškia: "Atsinešk pati!" Ar nenustebtumėt? Gal net išsigąstumėt - sutriko jūsų įprastas gyvenimas. Po savaitės-kitos apsiprastumėt ir nelauktumėt kavos lovoje, o pačios lėktumėt į virtuvę arba apsieitumėt išvis Nesibaiminkit, vaikai reikalauja, kad juos rengtumėte, ne ketindami terorizuoti, o siekdami to mielo artumo, subtilaus, nepaaiškinamo malonumo, kurį kažkada patirdavo, kai jūs segiodavot sagutes, raišiodavot raištelius. Reikia laiko ir kantrybės, kol jie tai užmirš ir prisiims naują "savarankiško kietuolio" vaidmenį
klopedija
aš irgi taip manau ir panašiai būčiau parašius mano mažoji labai savarankiška - "aš pati", bet užeina ir silpnumo akimirkų, kai pasako išvalyk dantukus ar paprašo, kad pavalgidinčiau
O maniskis darzelyje rengiasi pats be problemu, o namie
Taigi, namie rengti dazniausiai tenka man
mes po truputi darom pazangas
maniske viska moka pati apsirengti isskyrus tai, kas maunama per galva, bet jau po truputi daro pazanga ir kartais pavyksta
bet buna visokiu juokingu situaciju, kad triusikelius arba pedkelnes atvirksciai apsimauna rengtis ismoko pati. net nemokiau.
maniskis tai jau triju metu pats rengiasi, tik raistuku vis neismokstam uzsiristi
manau, kad jei vaikas nenori visiskai rengtis pats del to tikrai kaltos pacios mamytes,jei klausiate kodel, labai paprastai pabandysiu paaiskint kai vaikas mazas, jis labai viskuo domisi, ir jam tikrai patinka mokytis rengtis, bet gi mamos visada skuba, jos kad tik butu greiciau, kad tik vaikas nesusaltu, pacios pradeda juos rengti, tuo atbaidydamos ju nora apsirengti tikiuosi ka nors supratot bet jei vaikiukas pavarges, ar serga tikrai jam padedu nusirengti, bet taip buna labai retai.... mano abu vaikai labai savarankiski, vyresniam net rubu suruosti nereikia, jis viska pats zino
Maniškė penkiametė rengiasi pati jau senai , ir batukus išmoko užsirišt kažkaip nepastebimai. Lyg nebuvo tos problemos. Bet va rytais, einant į darželį iki šiol rengiu aš, nes ji atsibunda iki galo tik tada, kai kepurės raištukus rišu. o keltis man pačiai ir kelt ją valandą anksčiau, vien dėl to, kad pati rengtusi, nematau prasmės. O be to kiek gi čia berengsi, bematant užaugs.
Manajai jau seniai prasidėjo laikas - AŠ PATI
Mano tai savarankiska, greit ismoko rengtis. Net batukus pati uzrisa. Labai uzsinorejo ismokt rist-tai visa diena kankinosi, bet ismoko...
maniskiai irgi gana anksti ismoko patys rengtis,bet jeigu pvz kur nors skubam ar ka tai padedu dukrytem as apsirengti,kad greiciau butu.siaip dabar maziuke isigudrino tinginiaut-kai nori i toleta,tai ateina,kad numauciau kelnes ir isejus praso,kad uzmauciau.nebent mato,kad as tuo metu kuo nors uzsiemus tada pati nusimauna ir uzsimauna.
Mano berniukui 3m, bet jis labai nenori pats rengtis. Va nusirengti tai lengviau sekasi, bet jau rengtis
kai kada uzeina jam "unoras", tai labai skatinu, bet jis labai nirsta ir pyksta jei neiseina
Mano vaikas (3 m.) irgi tinginiukas. Nemoka nei apsirengt, nei nusirenti. Gal tai ir mano kalte...
Daug demesio tam neskyriau,viska su laiku ismoko.Aisku pasitaiko ,kad ir atbulai apsimauna,tai pataisai.Namuose,kartais patingi rengtis,bet darzelyje pati rengiasi.
QUOTE(rasike @ 2006 10 14, 17:58) Su savo vyrais as ir kovoju,kad kambari susitvarkytu.. niekaip negaliu nieko padaryt... a jo as tai maisa atsinesu ir jei nenori detis,pasakau,kad i maisa ir i konteineri QUOTE(klopedija @ 2007 02 17, 14:24) Pataikei 100 procentų. Rytai pas mus tikrai tokie QUOTE(urtea @ 2007 02 25, 02:31) Pataikei 100 procentų. Rytai pas mus tikrai tokie o pas mane atvikstine situacija buvo "prieinam iki lifto, o dukra sako: "Mama, o batai?" va taip man buvo aprengiau vaika, o batus pamiršau
Maniškė 3m, jau pusmetis kaip pati rengiasi, kartais reikia paragint, nes laaaaaabai gera ir su pižama lakstyt
Mano 3 metų sunus dažniausiai tingi pats rengtis, sako "aš nemoku ". Pats rengiasi, kai jam noras užeina ...labai retai...Moka,net pėdkėlnes apsimauti, megztinį. Labai pagiriu, kaip pats tai daro.
|