Gal kurios buvot susidūrusios su tokia problema. Gal aš visai be reikalo nervuojuosi?
Po pirmo ekoskopinio tyrimo man sakė, kad gimdymo data Spalio 21 d. 28 dieną vėl "padarė ekoskopą" nes negimdau, tada pasakė kad tik 28 d. galiu pradėti tikėtis to "stebuklo". Šiandien dar sėdžiu namie prie kompo
Gal kurios buvot susidūrusios su tokia problema. Gal aš visai be reikalo nervuojuosi?
Niekas dabar ligoninese pernesiot neleidzia, ta prasme, kad vaikui gresme iskiltu. O jei jis ilgiau ten pilve buna, tai gal jam tiesiog niekas nedega, budas jo toks
O as dar kol kas nepernesiojau, bet turiu tokia nuojauta, kad teks. Nejauciu dar jokiu paruosiamuju saremiu. Nenoreciau pernesioti, nes zinau, kad nesioju nemaza klecka. Bijau, kad jei pernesiosiu koki pora savaiteliu, tai gal uzaugs iki kokiu 5kg, tai kaip as ji pati pagimdysiu. Darys tada man cezari. O noreciau pati pagimdyt...
MAn terminas buvo sausio 14, o pagimdžiau sausio 29
Sėkmės gimdyme
Tik nesijaudink dėl pernešiojimo, aš sumušiau visus pernešiojimo rekordus, bet leliukas gimė sveikutėlis
Todėl nusiramink ir lauk tos lemtingos dienos, aišku, jei pajusi, kad vaikutis mažai juda eik pas gydytojus tegul seka ar netrūksta deguonies mažiukui. Mano toks išskirtinis atvejis, kad sakė net į vadovėlius įtrauks tokį pernešiojimo terminą
Echoskopinis ištyrimas yra tik pagalbinė ir orientacinė priemonė terminui nustatyti, dažnai paklaidos būna nemažos. Tiksliau gimdymo datą numatyti pagal paskutinių mėnesinių ar pastojimo datas.Bet kažiek spręsti dėl pernešiojimo galima iš echo tyrimo-žiūrimos vaisiaus vandenų kišenės, vaisiaus vandenų kiekis, ar yra varškinio tepalo, placentos subrendimo laipsnis,amnioskopu galima įvertinti vandenų spalvą, dopleriu(kraujotakos tyrimas)virkštelės kraujotaką.Aš savo leliaus laukiau 9d ilgiau, echoskopiškai jokių pernešiojimo požymių nebuvo, kardiotokografiškai širdutės veikla buvo puiki ir tt, bet gimus sūneliui vaisiaus vandenys buvo žalsvi, placenta perbrendusi, pėdutės ir delniukai permirkę(odelė nusinėrė)-žodžiu mažius kentė deguonies badą kaip reikiant.Jei kitas mano vaikas vėluos-gerai pagalvosiu,ar nevertėtų išprašyti Jo vaistų pagalba
Nejauciau ir as jokiu paruosiamuju, o pagimdziau gera savaite anksciau. Tos dienos, kuria gimdziau, ryta dar buvau pas gydytoja ir nieko, jokiu itarimu, kad dar ta pati vakara atkeliausiu i gimdykla
Visada sakydavau, "neduok, Dieve, pernešiot - visi tie klausimai, nervinimasis...". Prisišnekėjau - dukrą pagimdžiau dviem mėn. anksčiau
Iki 42 sav. dar skaitosi normalus neshtumas. Ilgiau daktarai nelabai nori leisti neshioti, nes placenta sensta ir nebegali pakankamai aprupinti vaikelio. Dargi vaikelis augina toliau sau svori, o tai irgi kai kuriais atvejais gali buti problema.
Ash pati neshiojau beveik 42 savaites, bet teko skatinti - niekas nevyko. Tad zhinau, koks tai jausmas. Tikrai blogai nesijauchiau, tachiau labiausiai nervino aplinkiniu klausimai: dar ne?.. Pergyvent del to tikrai nereiktu - ash irgi manau, kad gamta yra gamta, ir ish tiesu niekas gi tiksliai ir negali pasakyti, kada tas vaikutis turi pasirodyt. Manau, neshiok ramiai iki tos 42 savaites, tada tiesiog tegu daro tavo apzhiura, echoskopa, kad pazhiuretu, kaip vaikelis ir visa kita laikosi. Nors shiaip jau po 40 savaites pats daktaras turetu noreti dazhniau pamatyti gimdyve. Bandyk namines 'skatinamasias' priemones: valgyk ashtru maista, pagulek shiltoj (ne karshtoj!) vonioj, daug vaikshchiok, laipiok laiptais, mylekis...
Sveiki, noriu pasidžiaudti kad pagimdė berniuką
Nieko plačiau nerašysiu, bet gimdymas kiek žinau buvo sunkus ir vaikučiui kažkas nelabai gerai (daro kažkokius tyrimus ir todėl aš iš proto einu, nors žmona liepė nesinervuoti `kažkokią nesamonę ji pasakė`). Nepykit kad čia vyras parašė, bet negalėjau nepasidžiaugti. Kai ji griš, tai ji plačiau papasakos. Reginos vyras O dabar kaip priklauso
Gal žinot, kaip apskaičiuoti, kada jau vaikelis pernešiojamas?
Na, jei gimdymas neprasideda 40 savaičių, kiek dar galima ramiai vaikščioti? Jei kas iš jūsų pernešiojo, tai kiek, kaip jus stebėjo ir t.t.?
Man gydytoja sake, kad pernesiot galima 2 savaites (~iki 42 nestumo savaites).
As pernesiojau savaite, tai kasdien vazinejau i ligonine, ten klausydavo vaikelio sirdeles, apziuredavo echoskopu, kad issaukt gimdyma, gydytoja atsloksniavo gimdos ziotis, bet man tai nepadejo, teko laukt naturalaus gimdyto (kuri, beja, paskatino klizma).
as pagal man nustatyta data pernesiojau 5 dienas. bet vandenys gimdymo metu buvo visai skaidrus, tai gali buti kad gydytojai nustatinedami data suklydo. pas mane londono ligonineje pernesioti leidzia 12 dienu.
Na, man data nustatyta gimdymui buvo 17, o pagimdžiau tik 27d.
Sveika, Alambra
matau tu irgi bijai iš balandinukės patapti gegužinuke va šiandien buvau, tai jei nepagimdysiu iki 5-ad., turbūt jau guldys ir skatins
Dekuj uz atsakymus,
bet ziuriu kad gydytojai skirtingai ziuri - vieni megsta skatinti anksciau termino kelios dienos - neva jau vaikas issivystes, ko laukti, kiti siulo laukti net 10 dienu...Todel ir klausiu. O paciai tai kuo veliau tuo geriau, bet labai baisu tie zali vandenys, o kai pasiklausai istoriju, ne karta teko girdeti, kad va mol po termino kelios tik dienos, o jau vandenys zali buvo, gal data bloga buvo nustatyta... QUOTE(Alambra @ 2005 04 25, 16:09) Dekuj uz atsakymus, bet ziuriu kad gydytojai skirtingai ziuri - vieni megsta skatinti anksciau termino kelios dienos - neva jau vaikas issivystes, ko laukti, kiti siulo laukti net 10 dienu...Todel ir klausiu. O paciai tai kuo veliau tuo geriau, bet labai baisu tie zali vandenys, o kai pasiklausai istoriju, ne karta teko girdeti, kad va mol po termino kelios tik dienos, o jau vandenys zali buvo, gal data bloga buvo nustatyta... na leidžiama pernešiojimo trukmė, manau, priklauso ir nuo mažyčio: koks dydis , būklė ir pan. dažnokai tenka girdėti, kad net iki 40 sav. gydytojai nelaukia, kai mažytis ne visai mažytis būna, o mamytė nori pati gimdyti, nes vėliau jau cezaris, kuris dažnai garantuotas , kai vandenys žali na čia pasidalinome bendrom žiniom, o kaip ten yra iš tikrųjų, tik medikai žino, ir tai kiekviena - atskiras atvejis
Mano visi trys ginekologai laikesi nuomones, kad galima 42 savaites neshiot. Po ju pradeda senti placenta ir nebegali tinkamai aprupinti mazhylio. Kiek teko susidurti asmenishkai, iki 41 savaites viskas eina rutinishkai: savaitine apzhiura ir viskas. Po 41-os daktaras siulo suplanuoti skatinima i 42 savaites pabaiga, o iki to laiko atidzhiau stebi motinos ir vaiko bukle.
Del zhaliu vandenu: vaikutis apsikakoja nebutinai del perneshiojimo. Tai gali buti ir saremiu/streso pasekme. Zhaliu vandenu daktaras nepamatys, jei jie nenubego, todel pergyvent del to ir 'planuot' pagimdyt ankschiau neverta Mano pirmagime irgi buvo pakakojusi. Tai pamatem, kai 4 cm nubego vandenys. Vienintelis dalykas, del ko daktaras bijojo, kad ji per daug tu vandenu neitrauktu i plauchius. Pamenu, kaip sake: butu gerai, kad ji ish karto ishlindusi nepradedu verkti (na, paprastai vaikai ish karto ir neverkia), kad jis galetu jai burnyte ir nosyte ishvalyt. Na, mano reksne dar nespejo visa ishlyst, o jau paleido kakaryne
Aš tai pernešiojau 10 dienų, bet vandenys nebuvo žali ir vaikutis nepernešiotas. Tiesa pačiai pagimdyti nepavyko, nežinau ar tam turėjo įtakos pernešiojimas, bet man net ir pilvas nebuvo nusileidęs. Tai kad kiekvienai skirtingai turi įtakos pernešiojimas, geriausiai pasakys daktaras.
Nepergyvenkit, mamytes
o as turejau gimdyti birzelio 30d, o pagimdziau liepos7 d. buvau gerokai pernesiojus pasirodo-vaikas net varsketas nebuvo, vandenys rusvi, vaikas priduses, melynas, bet aciu dievui, pasekmiu nuo tokios hipoksijos nebuvo( tikiuosi ir nebus).ir toliau buciau nesiojus, bet gydytojai privalejo isikist
QUOTE(Upsiukas @ 2005 04 25, 13:15) As irgi turejau 17 diena gimdyt,o pagimdziau 28 Dabar terminas 12 diena,ale gydytoja pasake,kad ir sitas musu maziukas nedidukas ir tikriausiai ilgiau nores patupet pilvuke
O as visiskai nenoreciau pernesiot, NEI DIENOS. Kai ateis terminas vaziuosiu pas daktara ir prasysiu, maldausiu, kad kazka darytu
Aisku, kiekvienas atvejis individualus, bet as bijociau
Turėjau gimdyti 16d.,o pagimdžiau 28d.Gulėjau 2 savaites patologiniam skyriui dėl pernešiojimo.Kasdien apžiūrėdavo echoskopu,klausydavo vaiko širdelės tonus.
Mažylė gulėjo netaisyklinga padėtimi ir gydytojai juk matė,kad pati nepagimdysiu
sveikos, man rodos 3dienos tai nepernesiojimas. juk 2savaites iki datos x ir 2 savaites po jos yra norma. vat 3dienos po dvieju savaiciu gal ir butu blogai?
as pernesiojau dvi savaites, o vaikas gime tik su ilgesniais naguciais. kiti pozymiai rode kad paciu laiku. beabejo paskutines dvi savaites apziura turi but daznesne. mano atveju viskas buvo o.k.
Štai pora straipsnių apie pernešiojimą:
UŽSITĘSĘS NĖŠTUMAS UŽSITĘSĘS NĖŠTUMAS2 Gal rasit atsakymus į rūpimus klausimus
pernešiojau 10 dienų, buvo žali vandenys, turėjau gimdyt 17-18 dienomis, pagal echo 15d, o pagimdžiau 27
Hmmm, bet kas gali pasakyti - ar tai pernesiojimas, ar ne??
Man, pvz., pagal viena echoskopa gimdymo data pasake spalio 6 d., pagal kita - spalio 10 d., pagal mmm iseitu rugsejo 27 d., o dar viena gydytoja (cia kai buvo mane papildomo tyrimo i kitas klinikas nusiunte) paskaiciavo, kad gimdysiu spalio 17 d. Tai kaip man zinoti - KADA as gimdysiu?????????
man gimdymo terminas buvo liepos 20d. taciau pagimdziau 29d. vaikeliui jokiu pernesiojimo pozymiu..reiskias taip turejo but
As irgi nesioju jau 41-ma savaite.Labiausiai nenoriu, kad skatintu gimdyma, noriu pagimdyti naturaliai. Todel ir nervuojuosi. Vakar jau ruosiausi vaziuot i ligonine, bet nakti visi skausmukai nurimo. Matyt, buvo tie paruosiamieji... Gydytoja ziurejo kakleli jau 3-4 cm atsidares, o leliukas vis neskuba
Aš visus tris sūnelius pagimdžiau po termino. Kadangi nėštumas nevargino, tai paskutinėmis dienomis greičiau mėgavausi ta būsena, kai vaikelis tik mano, o klausinėjantiems "Kada" rodžiau liežuvį.
Vyresniuosius pernešiojau po 4 dienas, gimdymai prasidėjo savaime. Pirmagimis jokių pernešiojimo požymių neturėjo, o va antrasis gimė su aiškiais nemažo pernešiojimo požymiais, nors išvakarėse daryta echoskopija ir širdutės darbo grafikas nerodė nieko blogo. Spėjama, kad būtent dėl pernešiojimo, dėl tuo metu patirto deguonies trūkumo sūnelis turi stipriai padidėjusį nervinį jautrumą, dėl kurio iki šiol yra nuolat stebimas neurologų. Tačiau šiaip vaikas guvus, judrus, protingas, psichomotorine raida lenkia bendraamžius. Gi jaunėlį pagal gydytojų echoskopijų metu nustatytą terminą (laukiausi neplanuoto pametinuko, tad kitu būdu termino nustatyti nelabai išėjo) pernešiojau 11 dienų. Gimdymą skatino (prieš mano norą) nuleisdami vandenis, labiausiai dėl to, kad gimdos kaklelis jau mėnesį laiko buvo prasivėręs, baiminosi galimos infekcijos. Tačiau vaikutis gimė su visa varškyte - ramiai būtų galėjęs dar pasėdėti savaitėlę mažiausiai. Beje, tiek tai, kad antrąjį jau pernešiojau, tiek tai, kad jaunėliui dar ne laikas, aš labai aiškiai jutau. Ne fiziologiškai, tiesiog viduje. Deja, gydytojai linkę tikėti objektyviais stebėjimais... QUOTE(Annette @ 2006 10 06, 11:24) As irgi nesioju jau 41-ma savaite.Labiausiai nenoriu, kad skatintu gimdyma, noriu pagimdyti naturaliai. Todel ir nervuojuosi. Vakar jau ruosiausi vaziuot i ligonine, bet nakti visi skausmukai nurimo. Matyt, buvo tie paruosiamieji... Gydytoja ziurejo kakleli jau 3-4 cm atsidares, o leliukas vis neskuba Man jau kaip ir terminas,noreciau jau greiciau gimdyti,paruosiamieji saremiai buvo pries 2 savaites,bet taip dar ir nepagimciau,nesinori pernesioti vaikelio,o jeigu ten jam prades trukti degonies,pazaliuos vandenys,man baisu jau darosi,taip pergyvenu
ir aš šioje temoje savo patirtį papaskosiu.
mano vaikutis gimė pagal gydytojus 6d. pernešiotas( pagal mane7d.) be gydytojų pagalbos bučiau net nepagimdžiusi, nes vis laukė laukė kada naturaliai gimdymas prasidės, o jis būtų matomai išvis būtų neprasidėjas, toks jau mano organizmas visisškai nesukurtas gimdyti, neatsidarinėjo tas gimdos kaklelis nors skatinamuosius leido, lašino....net buvo sugalvoja, kad cezarį reiks daryti....po ilgų visiem kankinių šiaip netaip išlupo tipo naturaliai.... vaikutis gimė ne žaliuose vandenyse, bet jau žaliuose tirščiuose...AČIŪ visam buvusiam personalui ir likimui, kad viskas labai sėkmingai baigėsi, auga visiškai sveikas berniukas. Taigi busimos mamytės būkit labai atidžios dėl pernešiojimų.
Ir aš jau nerimauju, terminas buvo spalio 14 dieną, o gimda visai nepasiruošusi. Gydytoja sako kad laukiam toliau, bet man labai neramu. Atrodo kad visai nepagimdysiu, o prieš tai buvai įsitikinusi kad gimdysiu prieš terminą.
Gal kuri žinote ką nors apie gimdyma su skatinamaisiais, tikriausiai labai skausminga?? Gal galite porą žodžių apie tai, ar verta labai jaudintis. QUOTE(Linana @ 2006 10 19, 18:46) Ir aš jau nerimauju, terminas buvo spalio 14 dieną, o gimda visai nepasiruošusi. Gydytoja sako kad laukiam toliau, bet man labai neramu. Atrodo kad visai nepagimdysiu, o prieš tai buvai įsitikinusi kad gimdysiu prieš terminą. Gal kuri žinote ką nors apie gimdyma su skatinamaisiais, tikriausiai labai skausminga?? Gal galite porą žodžių apie tai, ar verta labai jaudintis. Man irgi tas pats buvo,ispradziu maniau,kad bus prieslaikinis gimdymas,po to,kad pernesiosiu,terminas buvo spalio 15d.,o pagimdziau 17d.,kaklelis buvo ilgai atsidares tik 3cm.,tai nusprende pagreitinti gimdyma.As tai manau,kad skausmas gal ir panasus tik daznesnis,po to labai greitai atsidare visi 10cm.ir neteko ilgiau kankintis
Bijau ir aš pernešioti,iš vis bijau kad leliukui tien truksta vietos,bei maisto.Gal placenta pasenusi ir vaiko neaprupina pilnai.MB nepasirašo naturalei pagreitint šita reikala bija užgaut,net nežinau ka ir darit.Šiandien jau 5 diena po termino.
jokie skatinimo budai man nepadejo
Aš pagimdžiau 13 (pagal pastojimo datą) ar 11 (pagal echoskopą) dienų po termino, be skatinimo, viskas įvyko natūraliai ir sklandžiai.
dukra gimė 42 sav pagal mėnesines skaičiuojant. Ir tai skatino gimdymą, nes jokių gimdymo požymių nebuvo. Kai gimė, pasirodė, kad mūsų mažylė ne tik, kad nepernešiota, bet ir dar pamirkt pilvelyje galėjo- vernikso dar nemažai buvo ant kūnelio.
Taigi galiu nuramint, jog su skaičiavimais ne visada viskas tikslu
jo jo... amzinybe visiskai istikusi
Byjojau pernesiojimo, paskutine savaite tiesiog pradejau kliedeti, man vis atrode kad gimdymas veluos
Man liko 4d. Bet jau prasidejo paranoja, kad pernesiosiu. Nes pirma vaikeli pernesiojau 10dieneliu. Tai tos 10d. toookios ilgos buvo, kad dabar to paties jau patirt nebenoriu. Tai visaip bandau jau po truputi skatintis pati. tai sampo ikaliau
Na mano terminas buvo vasario 27d. penktadienį nuėjus pas gydytoja ji tegalėjo konstatuoti, kad kaklelis suminkštėjęs bet neatsidaręs nei per 1cm. Jei pažiūrėtume į mano nėštumąč tai čia tikrų tikriausias kuriozas. Pagal mėnesines turėjau gimdyti vasario pradžioje, bet.... jos nereguliarios buvo ir pagal jas negalėjo spręsti, pagal pirminį echo tai vasario 27, bet.... kai buvo 38 savaitės atsidūriau Ak ir kaip jūs manote? ten man pareiškė, kad nėštumas tik 35 savaitės, po pusdienio- 36, kitą dieną atėjo vos ne visi gydytojai ir "nuramino" kad po ilgų svarstymų prieita išvada kad nėštumas 38 savaitės
QUOTE(Klepesova @ 2007 03 04, 11:40) Na mano terminas buvo vasario 27d. penktadienį nuėjus pas gydytoja ji tegalėjo konstatuoti, kad kaklelis suminkštėjęs bet neatsidaręs nei per 1cm. Jei pažiūrėtume į mano nėštumąč tai čia tikrų tikriausias kuriozas. Pagal mėnesines turėjau gimdyti vasario pradžioje, bet.... jos nereguliarios buvo ir pagal jas negalėjo spręsti, pagal pirminį echo tai vasario 27, bet.... kai buvo 38 savaitės atsidūriau Ak ir kaip jūs manote? ten man pareiškė, kad nėštumas tik 35 savaitės, po pusdienio- 36, kitą dieną atėjo vos ne visi gydytojai ir "nuramino" kad po ilgų svarstymų prieita išvada kad nėštumas 38 savaitės kaip ten del tu neraguliariu menesiniu? Nu mano irgi labai labai nereaguliarios budavo... Ir isvis kartais, gal nuo nervu po pora men nesulaukdavau. Bet va suprask ten, kai pasijutau nescia, nuejau pas ginekologe, tai nei klause ji reguliarios ar ne nei ka, sake prisimink tik pirmaja ju diena, pagal ja turetciau gimdyti kovo 15...Suprask ten tada, pernesiojai ar ne. Dar ta gine sake, kad 40 savaite dar galesi buti nescia, o jau 42 tau niekas neleis...Prievarta iskrapstys. hm
Mano menstruacijos būdavo kas 38-48 dienos ir trukdavo po 7-9 dienas Labai gausiai kraujuodavau, bet.... Pas ginekologę su šia problemike buvau nuėjusi, kai man buvo 19- tai tik išsijuokė ir pareiškė, kad man vyro reikia o ne pas ginekologes vaikščioti ir ligų ieškoti. Na antrą kartą pas gine nuėjau jau 26 ir rinkausi pas ką eiti, kol galiausiai pasirinkau privačią. Nuo streso menstruacijų kartais iš viso nebūdavo. O pasirodo, kad turėjau milžinišką cistą dešinėje kiaušidėje.
Taigi visas bajeriukas tame: praktikos metu pas mus dideli fiziniai krūviai ir stresinės situacijos- menstruacijų nėra. Nekreipiu dėmesio- juolab kad testas neigiamas. praeina mėnesinių laikas. Artėja kitos- maudžia krūtinę- juodai- pasidarau n testų- visi neigiami. Nurimstu (juolab kad prieš mėnesines mane pykindavo vemdavau, nuotaikų kaita, dideli skausmai, maudimas krūtinės) Taigi PMS simptomų nėra nors artėja mėnesinės numeris2 galiausiai iš nervų nusiperku jau patį pigiausią testuką o ten- toks neryškuus neryyyyškus lyg brūkšnelis lyg dėmelė antra. NA po poros dienų nulėkiau pas ginekologę QUOTE(Klepesova @ 2007 03 04, 13:22) Mano menstruacijos būdavo kas 38-48 dienos ir trukdavo po 7-9 dienas Labai gausiai kraujuodavau, bet.... Pas ginekologę su šia problemike buvau nuėjusi, kai man buvo 19- tai tik išsijuokė ir pareiškė, kad man vyro reikia o ne pas ginekologes vaikščioti ir ligų ieškoti. Na antrą kartą pas gine nuėjau jau 26 ir rinkausi pas ką eiti, kol galiausiai pasirinkau privačią. Nuo streso menstruacijų kartais iš viso nebūdavo. O pasirodo, kad turėjau milžinišką cistą dešinėje kiaušidėje. Taigi visas bajeriukas tame: praktikos metu pas mus dideli fiziniai krūviai ir stresinės situacijos- menstruacijų nėra. Nekreipiu dėmesio- juolab kad testas neigiamas. praeina mėnesinių laikas. Artėja kitos- maudžia krūtinę- juodai- pasidarau n testų- visi neigiami. Nurimstu (juolab kad prieš mėnesines mane pykindavo vemdavau, nuotaikų kaita, dideli skausmai, maudimas krūtinės) Taigi PMS simptomų nėra nors artėja mėnesinės numeris2 galiausiai iš nervų nusiperku jau patį pigiausią testuką o ten- toks neryškuus neryyyyškus lyg brūkšnelis lyg dėmelė antra. NA po poros dienų nulėkiau pas ginekologę Taig ir man panasiai. Neryskus bruksnelis ant antro ar trecio pigiausio testuko. Del ciklo reaguliarumo as nervindavaus tik del galimu nestumu. Siaip tai man isvis budavo tokiu bajeriu, kad budavo ir kas 31 ir kas 50d...O man su poliklinika tai isvis gerai buvo. Eme svaigt keistai galva nakti, rytais. Darau testa, neigiamas. Galvoju baisu, kas cia gali buti. Nuejau skubiai pas terapiaute, sako gal su kraujagyslem kas, kraujotaka ar dar...Prirase VAISTU del kraujotakos galvoj, sako nueik pas neuropotaloge, cia gal kas su galva:) Mama, galvoju, auglys!!!Nuejau pas terapeute, ta irgi dar vaistuku uz 40 litu pridejo, sako gerk, ir tuos anuos, kur terapeute israse. Dar liepe galvos ten kazkoki tyrima daryti. Kol suvaiksciojau...Ir niekam ne i galva kad nescia!!! Sakes, ne. Daktarai
As tai bijau gasdinti nekantriai belaukiancias leliu mamytes,bet papasakosiu savo istorija.Mano terminas buvo rugsejo 21.Pagal echoskopa 29diena.Taciau mano brangevybe sugalvojo i pasauli ateiti per tevelio gimtadieni:spalio 6.Del gimdymo buvau susitarus su gydytoja,tai ji mane pastoviai seke.Spalio 2 ji mane visa ismaige ir t.t zodziu bande spartint gimdyma.Bet manoji buvo tinginuke.Kai uzejo saremiai atvaziavome i gimdymo namus,bet veikla nebuvo labai greita.Tai Daktare nuleido man vandenis.Jie buvo zali ir jau su mekonijum(vaikucio kakiuku).Tai reiskia kad leliu pernesiojau nemazai.O kai tik ji uzgime neisleido nei garselio.Buvo pridususi.Be galo isigandau,bet laimei viskas baigesi laimingai.Dabar turiu sveika ir druta mergyte.Jau po visko man viena akusere sake,kad geriau jau pagimdyt savaite iki termino,nei po jo.Visom mamytem linkiu daug stiprybes sutinkant savo angelelius:D
bepigu sakyt, kai jau viskas praeity, bet pernesiot tikrai nebijojau. per nestuma tris kartus nukele gimdymo termina (skirtumas gavosi 12 dienu). pagimdziau dukryte biski pernesiota, apie savaite, bet galejau ir dar kokia savaite nesiot, nes vandenu buvo pakankamai, skaidrus, o ir mergina gime nedidele, 3150 g, 52 cm.
|