Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Viskas apie kraujo grupes
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia!
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
nuria
Sveikos mamytes,

Gal kas visai neseniai susidure su sia problema.
As vos issireikalavau, kad nestumo metu man nemokamai suleistu gamaglobulina, teko net i ministerija paskambinti. Tai va dabar ir galvoju, ar nesusidurete su sia problema po gimdymo, kai vaikelio kraujo grupe pliusine ir mamai gamaglobulina reikia suleisti per 24 val?

Sveikatos ministerijoje man pasake, kad tai nemokamas preparats ir ji privalo pati ligonine suleisti, bet ligonineje man pasake, kad reikia pirktis.
LiVo
mano kraujo grupe minusine, vyro pliusine, vaikas gime pliusinis, tai nestumo metu zinojau, kad turi suleisti gamaglobulina 28-30 sav, bet gyd. net pati paskambino ir kviete ateiti susileisti ji, jis yra valstybes apmokamas, siaip jo kaina apie 100 lt. po gimdymo iskart paeme kraujuka nustatyti vaiko rezusa, kt diena pasake, kad pliusas ir man reiks suleist, bet jei pati jo nebuciau reikalavusi turbut butu pamirse blink.gif , nu gal dar tai, kad velykos svenciamos buvo leido gyd pamirst mad.gif . Taigi sakau, kad viska kas tau priklauso turi pati reikalauti, nes tik tau tavo sveikata, tiksliau tavo vaiku, yra svarbiausia.
Gymantė
Nuria --> ir pas mane tokia pati bedele. 28-a savaite man, kaip ir priklauso, tvarkingai suleido gamaglobulina g.gif . O po gimdymo reikia suleisti lygtai per 24 val.? Man atrodo, tu pati po visko paklausk gydytoju, kaip ten bus. Ir ta vakcina yra nemokama, jie neturi teises reikalauti, kad tu nusipirktum mad.gif doh.gif !
astulka
QUOTE (aisteba @ 2004 11 02, 15:01)
Nuria --> ir pas mane tokia pati bedele. 28-a savaite man, kaip ir priklauso, tvarkingai suleido gamaglobulina g.gif . O po gimdymo reikia suleisti lygtai per 24 val.? Man atrodo, tu pati po visko paklausk gydytoju, kaip ten bus. Ir ta vakcina yra nemokama, jie neturi teises reikalauti, kad tu nusipirktum mad.gif doh.gif !

Sveikutes, man ta pati problema. Siuo metu man 34 nestumos savaites. Kai buvo 28 savaites sia vakcina suleido nemokamai. Mano mama yra gydytoja ir sake, kad uz sia vakcina tikrai nereikia moketi nei 28savaiciu, nei po gimdymo. Kadangi yra kompensuojama is ligoniu kasu. Taip pat si vakcina yra privaloma, kad velesni gimdymai nebutu komplikuoti. rolleyes.gif
Letaa
QUOTE (astulka @ 2004 11 02, 15:27)
Sveikutes, man ta pati problema. Siuo metu man 34 nestumos savaites. Kai buvo 28 savaites sia vakcina suleido nemokamai. Mano mama yra gydytoja ir sake, kad uz sia vakcina tikrai nereikia moketi nei 28savaiciu, nei po gimdymo. Kadangi yra kompensuojama is ligoniu kasu. Taip pat si vakcina yra privaloma, kad velesni gimdymai nebutu komplikuoti. rolleyes.gif

Yra tokia beda su gama globulinu, pagal pasikeitusius istatymus susietus su Europos Sajunga- Lietuva nebegamina gamaglobulino-t.y. jo nera ir ligonines siuo metu jo neturi.Ji galima uzsisakyti Vokieciu vaistineje, kainuoja nepigiai.Is ten ligoniu kasos nekompensuoja.Toms kuriios rupinasi savim ir leliais rekomenduoju nusipirkti, kad laiku turetume wink.gif
Upsiukas
Ir as buvau susidurus su sia bedele. Kadangi 28 nestumo savaite buvo kaip tik tada, kai gamaglobulino ne su ziburiu nesurasi, tai man jo ir neleido, tikrino krauja kas savaite, stebejo antikunius ir sake, kad jei reikes, tai po gimdymo suleis.
Kadangi visa nestuma nerasta jokiu antikuniu, tai tikejausi, kad lelka bus minusiukas, kaip ir as, deja...mazius gime su pliusine grupe. Tai dekui gydytojai, pas kuria gimdziau, ji per pazystamus gavo man sio vaistuko ir suleido nemokamai. Beje, suleisti ji turi per 3 paras po gimdymo.
Gymantė
QUOTE (Letaa @ 2004 11 02, 20:20)
Yra tokia beda su gama globulinu, pagal pasikeitusius istatymus susietus su Europos Sajunga- Lietuva nebegamina gamaglobulino-t.y. jo nera ir ligonines siuo metu jo neturi.Ji galima uzsisakyti Vokieciu vaistineje, kainuoja nepigiai.Is ten ligoniu kasos nekompensuoja.Toms kuriios rupinasi savim ir leliais rekomenduoju nusipirkti, kad laiku turetume wink.gif

g.gif g.gif Mazeikiuose, kiek girdejau, yra, ir suleidzia be jokiu problemu g.gif . Bent jau man nekilo jokiu problemu del to, niekam nemokejau nieko g.gif . Reikes sekanti karta nuejus pas savo gydytoja paklausti, ar nereikes pasirupinti paciai g.gif .
Kariste
QUOTE (Upsiukas @ 2004 11 02, 20:28)
Beje, suleisti ji turi per 3 paras po gimdymo.

O man tai suleido kai buvo 28sav. ir išvažiuojant namo iš ligoninės, bet tik ketvirtą parą po gimdymo ar tai negerai?
Germante
Sveikos,

Na, mano kraujo grupe neigiama, o vyro teigiama. Jokio gamaglobulino nestumo metu man neleido. As net negirdejau nieko apie tai. Mano spirga paveldejo tevelio teigiama kraujo grupe ir nestumas praejo kuo puikiausiai.
Jazzi
Gydytojas aiškino: Minusiukėm su teigiamu vyru pirmas vaikas gimsta dažniausiai be jokių komplikacijų. Leisti šį vaistą reikia po pirmo gimdymo ar po abrazijos per 24val. dėl to, kad kitas nėštumas būtų be komplikacijų.
Šaltmėtė
Na, mano irgi minusas, o vyro pliusas, bet apie joki gamaglobulina net girdejus nebuvau, kol cia nepaskaiciau. Ir sunus gime be jokiu komplikaciju, normaliai viskas buvo, nors paveldejo is tevo pliusa, o is manes grupe.
Upsiukas
QUOTE (batelis @ 2004 11 14, 00:19)
Gydytojas aiškino: Minusiukėm su teigiamu vyru pirmas vaikas gimsta dažniausiai be jokių komplikacijų. Leisti šį vaistą reikia po pirmo gimdymo ar po abrazijos per 24val. dėl to, kad kitas nėštumas būtų be komplikacijų.

Va butent taip gydytojai man ir aiskino, kad cia daugiau del sekanciu nestumu leidziamas gamaglobulinas.
dalia
nuria, labai tave suprantu, nes as per ta pacia pekla keliauju. 28 savaite issireikalavau, tiksliau suleido tik 32 savaite, ir tai perejau kur galima buvo, po visa poliklinika blaskiausi, kaip man sake buvau pirmoji, kuriai apskritai suleido si skiepa, nors Ministerijos isakymas jau daugiau kaip 5 metus....DAbar ta pati istorija, ligoninej, nes ten pareiske, kad bus gamaglobulinas tik po nauju metu, as startuosiu iki nauju. Tai va vel keliauju per gydytojus ir t.t. LAbai apmaudu, kad nepadaro gydytojai to, kas priklauso, tik tarpdury mesteli, kad gimdyciau po nauju. O mokescius moku kaip turi buti, ir dar cia primoketi reikia, bet man ne del pinigu nervuoja, bet is principo...Parasyk, kaip tau sekasi, ir jei ne paslaptis koks miestas. Po gimdymo turetu suleisti globulina per 2 paras, kituose saltiniuose raso, kad per 3....TAi va kaip ir reiketu ji jau rankose tureti. Praeita savaite Antakalnio ligoninej sake, kad ligonines PRIVALO suleiti nemokamai globulina... TAi va mergaites, pakovokim uz savo teises, nes erzina tas abejingumas!!!!
kajote
Man tai gamaglobulina suleido 28 nestumo savaite, ir po to is karto kai pagimdziau, nes sunelis atsinese pliusine kraujo grupe (mano minusine).
Taurė
QUOTE (astaishelsinkio @ 2004 11 14, 12:29)
Na, mano irgi minusas, o vyro pliusas, bet apie joki gamaglobulina net girdejus nebuvau, kol cia nepaskaiciau. Ir sunus gime be jokiu komplikaciju, normaliai viskas buvo, nors paveldejo is tevo pliusa, o is manes grupe.

mano irgi minusas, vyro pliusas. 28-ta savaite gavau skiepa, po gimdymo negavau nes dukros kraujas -.
kiek zinau, tas skiepas reikalingas antro leliuko gerovei, jei klystu, pataisykit g.gif
Jurgana
Aš savo laiku gavau viską tvarkingai ir laiku thumbup.gif Žiauru, jei dabar pasikeitimai tokie, kad pačioms mamoms visokių preparatų reikia ieškoti, tarsi ir be to rūpesčių trūktų mad.gif

TauRe, tu teisi, po gimdymo tas preparatas leidžiamas labiau kito leliuko gerovei, nes jei mama "-", o vaikutis - "+", tai pirmojo nėštumo metu nesigamina daug vaikučiui pavojingų antikūnių, o antrojo ir kitų nėštumų metu mamos organizmas agresyviau ir staigiau sureaguoja į kitą būtybę...

smartass.gif

Štai kodėl, turint "-" kraujo grupę, labai nerekomenduojami abortai...
siaubute
As irgi minusiuke. O daliai patarimas butu klausineti kurioje ligonineje, ji suleidzia , jo turi ir ten gimdyti. Juk siais laikais kur nori ten gimdai. Tik prie poliklinikos esi prisirases- ir tenka kovoti. O ligoninese gali buti kad irgi skirtingai aiskina del to gamaglobulino. Tiesiog persiskambink ir paklausinek tose istaigose kur galetum gimdyti.

Man paciai svarbu- gal yra tokiu nestukiu ar jau mamyciu, kurioms pradejo gamintis ar gaminosi antikuniai? Gal pasidalintu su savo patirtimis? Buciau labai dekinga uz atsakymus
Kitada
Aš "-", bet ir mano vyras "-". Tačiau gydytoja sakė, kad vistiek viską darys kaip priklauso, aš sakau: o kam, gi mano vyras irgi "-", o ji tik juoktis prdėjo, sako, o ką jei kito vaikiuko norėsi nuo kito vyro blink.gif Mano vyrui tai labai nepatiko tongue.gif
raimute
Mano kraujas irgi -,bet as negavau jokiu skiepu nei budama nescia nei po ,tai ka as daugiau negalesiu tureti 2.gif
Kitada
raimute, žinoma, kad galėsi, tik turbūt bus didesnė tikimybė, kad gaminsis antikūniai. O kokia tavo vaikiuko kraujo grupė?

Nors mano mamai be jokių vaistų viskas buvo gerai, bet gal dėlto, kad vaikiukai paveldėjo jos kraujo grupę.
jovka
QUOTE (Wilmog @ 2004 12 06, 14:24)
Aš "-", bet ir mano vyras "-". Tačiau gydytoja sakė, kad vistiek viską darys kaip priklauso, aš sakau: o kam, gi mano vyras irgi "-", o ji tik juoktis prdėjo, sako, o ką jei kito vaikiuko norėsi nuo kito vyro blink.gif Mano vyrui tai labai nepatiko tongue.gif

O man sake, kad vaikas gali paveldeti senelio kraujo grupe. Nes pas meni irgi - ir pas vyra -.
Rucelie
man kaip tik dabar 28 savaites, ir vakar poliklinikoje suleido ta globulina. be jokiu problemu, zodziu, turi jo dabar tikrai gydymo istaigos, man net sake akusere, kad va naujai gavo. ir ligonineje kai gulejau sake tures ir po gimdymo tikrai suleis. is tiesu jis leidziamas daugiau del sekanciu nestumu, todel tos, kurios jau be jo pagimdete, kita karta butinai jo reikalaukit. kas priklauso, tai priklauso, juk tai del maziuku geroves.
Germante
As irgi minusas, o mano vyras pliusas. Nestumo metu man nieko nesuleido. Tik po gimdymo, kai paaiskejo, kad mazyle paveldejo teigima tevelio kraujo grupe, tada man buvo suleistas (uzmirsau pavad.) skiepas del sekanciu nestumu.
raimute
QUOTE (Wilmog @ 2004 12 06, 13:49)
raimute, žinoma, kad galėsi, tik turbūt bus didesnė tikimybė, kad gaminsis antikūniai. O kokia tavo vaikiuko kraujo grupė?

Nors mano mamai be jokių vaistų viskas buvo gerai, bet gal dėlto, kad vaikiukai paveldėjo jos kraujo grupę.

Tai bet jeigu pas mane gaminsis antikuniai tai as isvis gal negalesiu pastoti??
SiDo
QUOTE (Wilmog @ 2004 12 06, 11:24)

blink.gif O man nieko nedare, nes mes su vyru abu minusai. Vaikas gime irgi minusinis. O tai ka jei mes visi minusai, tai vis tiek gaminsis antikuniai?????? g.gif

O man buvo siek tiek kita problema - man po gimdymo nustate, kad mano organizmas prigamino antikuniu pries vaiko kraujo grupe. Ne pries rezus faktoriu, o grynai reagavo i kitokia kraujo grupe. Idomu, gal nuo tokiu reakciju irgi yra kokie nors skiepai?????? unsure.gif

Rucelie
QUOTE (raimute @ 2004 12 10, 12:50)

Tai bet jeigu pas mane gaminsis antikuniai tai as isvis gal negalesiu pastoti??

antikuniai gali pradeti gamintis pastojus, jei maziuko rezusas bus pliusinis. GALI pradeti gamintis, bet nebutinai prades. bet jei tau pries tai buvusi nestuma nesuleido tu vaistuku, ir turejai pliusini leliuka, tada antikuniu gaminimosi tikimybe didesne. va apie ka cia mes visos ir diskutuojam. antikuniai gamintis nepastojus nepradeda.
SiDo, pasiseke tau su vyru minusiniu thumbup.gif as kai isgirdau apie tas rezusu problemas pasigailejau, kad neieskojau vyro pagal rezusa laugh.gif juokauju aisku. bet jei abu su vyru minusai, tai tikimybe tureti jums pliusini leliuka tikrai minimali. uz tai nieks nieko paprastai ir neleidzia tokiu atveju.
juna
as taip pat su sia problema susiduriau. 28 savaite suleido, bet pati pirkau lazdynu vaistineje. man nepavyko to gauti nemokamai. nelaukiau.
o po gimdymo sake, kad jei netures ir reikes suleisti, lazdynu vaistineje (vilniuje) reikes nusipirkti ir kraujo centras kompensuos. suleisti siaip reikia per 72 val. po gimdymo.
gal situacija pasikeite, nes mano info menesio senumo. o cia kas diena vis naujiena dry.gif
Dobšiukas
Niu ir aš prisiregistruosiu, Rh-, o vyro Rh+ smile.gif Pirmą kai nešiojau ir gimdžiau, tai tiesiog stebėjo, gimė minusiukas, tai mane paliko ramybėje, bet išties privalėjo suleisti, o antrą gimdžiau po 5 metų pertraukos (tai irgi svarbu, nes jei pastojama po pirmojo vaikelio gimimo metų, dvejų bėgyje, tai didesnė tikimybė gamintis antikūniams ir t.t.), tai antikūniai nesigamino viso nėštumo metu (nors 36 nėštumo sav. buvau gavusi kraujo tyr. atsakymą, kad antikūniai+/- blink.gif laugh.gif , durnių laivas, nes taip būti tiesiog negali, pati laboratorijos vedėja nesugebėjo teisingai iššifruoti karujo tyrimo mad.gif laugh.gif ), bet gimus mažėliui visgi gavau gamaglobulinoantiD į uodegą, nes bernelis mano teigiamas smile.gif
Gal nepasakosiu, kas vyksta, jei pradeda gamintis antikūniai ir gyd. nesiima reikiamų veiksmų, kad būtų viskas atitaisyta, kiek įmanoma greičiau, nes čia daug mamukių besilaukiančių skaito, bet susirūpinkit tokiu dalyku kuo greičiau heart.gif
kavke
As minusas vyras pliusas, pirma gimdziau neleido nieko, nes nebuvo antikuniu ir vaikiukas gime minusinis. Su antru irgi nebuvo antikuniu, bet liepe leistis imunoglubulina(ar kaip ten) biggrin.gif as nesutikau, pasitariau su keliais gydytojais jie irgi turejo skirtingas nuomones situo atveju. Tik pasake jei esu uztikrinta, kad tai tikrai tik antras vaikas(nebuvo abortu ir persileidimu), reiskia galima antra vaika skaiciuot kaip pirma. Man pasiseke viskas gerai, antras irgi minusiukas wub.gif
raimute
Niu ir aš prisiregistruosiu, Rh-, o vyro Rh+ smile.gif Pirmą kai nešiojau ir gimdžiau, tai tiesiog stebėjo, gimė minusiukas, tai mane paliko ramybėje, bet išties privalėjo suleisti, o antrą gimdžiau po 5 metų pertraukos (tai irgi svarbu, nes jei pastojama po pirmojo vaikelio gimimo metų, dvejų bėgyje, tai didesnė tikimybė gamintis antikūniams ir t.t.), tai antikūniai nesigamino viso nėštumo metu (nors 36 nėštumo sav. buvau gavusi kraujo tyr. atsakymą, kad antikūniai+/- blink.gif laugh.gif , durnių laivas, nes taip būti tiesiog negali, pati laboratorijos vedėja nesugebėjo teisingai iššifruoti karujo tyrimo mad.gif laugh.gif ), bet gimus mažėliui visgi gavau gamaglobulinoantiD į uodegą, nes bernelis mano teigiamas smile.gif
Gal nepasakosiu, kas vyksta, jei pradeda gamintis antikūniai ir gyd. nesiima reikiamų veiksmų, kad būtų viskas atitaisyta, kiek įmanoma greičiau, nes čia daug mamukių besilaukiančių skaito, bet susirūpinkit tokiu dalyku kuo greičiau heart.gif

DOBSIUKAS
gal gali man parasyti i AZ prasau,kaip cia viskas vyksta,kad negasdint nestuke.gif .
Matai cia medicina labai atsilikus,pas nieka nieko negali paklausti ar suzinoti.Net per mano nestumo niekas netikrino mano kraujo,o apie vyro grupe net neuzsimine,ir kaip minejau negavau jokiu skiepu.Tai kas butu jei as vel pastociau,ir kaip daznai reikia tikrintis krauja pastojus del antikuniu??
Panda
Sveikutes,
ir as uzsukau i si skyreli, nes esu tokioje pat situacijoje kaip ir jus. Bet dar ir esu medike. Mano vyro Rh(rezus faktorius)+, o mano Rh+-. Pasirodo, kad gali taip buti, nes yra du Rh antigenai: RhD ir RhC. Pas mane RhD-, o RhC+. Ir kadangi pagrindinis antigenas yra RhD, tai man dazniausiai raso Rh-.
Is tiesu, 28 sav. turi suleisti antirezusgamaglobulino, kad pries vaikuti nesigamintu antikuniai, jei jo Rh+, o po gimdymo leidzia tik tada, jei vaikucio Rh+ buna.
O tai reikalinga del sekancio vaikelio, kad butu mazesne tikimybe, kad gaminsis antikuniai.
chikita
Mano minusine, tecio pliusine. Taip pat buvo reikalu su gamaglobulinu pries gimdyma ir po. Gydyt. sake kad istojus i Europos sajunga jis pabrangs ir sunkiau bus gaunamas, nes dabar jis gaminamas Lietuvoje ir kompensuojamas Ligoniu kasu, uzsienyje taip nera taigi... sad.gif sake jo kaina pakils iki 500 lt, tad man ir kitom su Rh- nipavizlo... blink.gif kad ir kaip noretumem pulko vaikuciu pabiruciu 2.gif 2.gif 2.gif viskas priklausys nuo finansines padeties... smile.gif
Miller
Sveikos visos!
Si foruma skatu jau seniai (2 metus), bet prisijungiu tik dabar, kai pastebejau mane irgi domincia tema.
As taip pat is "minusiniu" mamu su "pliusiniu" teciu. Labai gerai, kad cia atsiliepe ir medike, nes atrodo Lietuvoje niekas tiksliai nezino apie tas mislingas kraujo grupes. Nors viskas aisku nera taip paprasta, bet siek tiek supaprastinti galima: antikuniai gaminasi tik tada, kai "-" zmogaus kraujas gauna kontakta su kitokiu Rh.

Vaiku kraujotaka, nors jie ir gyvena mumyse beveik 9 menesius, neturi nieko bendro su mamos kraujotaka. Kontaktas gali ivykti arba traumu metu, arba per gimdyma. Taigi pirmo nestumo metu apie joki antirezusgamma...kazka nereikia net ir galvoti, o tuo labiau pergyventi. Visom leidzia todel, kad apsidraudzia (gal ne pirmas nestumas, gal kazkas), o ir pinigu matyt buvo skirta ministerijoi. Nes, paziurekit, koks tai geras biznis! Virs 100 Lt kiekviena karta, reikia ar ne. O kad per placenta i vaiko krauja pereina kitokios medzigos is skiepo, tai visi tyli (kas zino).
Galima suleisti antiglobulina po gimdymo jei vaikas turi "+", per 72 valandas (ar po aborto, ar persileidimo, profilaktiskai).

Dar vienas idomus faktas, apie kuri atrodo irgi visi medikai pamirso, arba irgi nebuvo informuoti - sie antikuniai naturaliai "dingsta" organizme po 4-5 metu, jei zinoma, nebuvo naujo kraujo "maisymo". Pagalvokit, kai nebuvo viso to biznio, zmones juk gimde, o konflikto atvejai nebuvo tokie jau dazni.
Mamytes, jei planuojat tokia pertrauka tarp vaiku, galit miegoti ramiai.
As abu kartus neleidau sau susvirksti antiglobulino per nestuma, tai net kviete vgn didyji virsininka Razuma, kad mane itikintu. Labai negraziai elgesi, sauke ir jo paskutinis argumentas buvo - prisiskaito, ir suzino, ko joms nereikia zinoti.
Vaikai abu sveiki ir protingi smile.gif vienas su "-", kitas su "+", nors skirtumas tarp ju tik 2 metai.

Mamytes, raginu jus, pasiskaitykit, taigi turit kompus ir internetus. O po to galvokit pacios, darykites isvadas.
sraigute
Sveikutes,
As irgi esu su tom paciom Rh- (mano), vyro Rh (+), tuoj tureciau gimdyti maziuka, dar nezinau kokios grupes jis bus, bet 28 savaite as nesileidau gamaglobulino. Pasikalbejom su gydytoja (dar daugiau su sesute), ir as pasakiau, kad nenoriu imunoglobulino, nes neamtau tikslo leistis 28 savaite, juolab, kad I-as nestumas. Daktare bande man dar siek tiek pasakoti kas gali buti jeigu...(tikrai neprimygtinai), bet manes neitikino.Sakiau po gimdymo, jei bus rezus nesutapimai tuomet tikrai galesim susileisti.
Is tiesu as pritariu tai nuomonei, kad cia sukasi nemazi pinigai....ir dabar leidzia vos ne visom (Girdejau tokia istorijele, kad kai kurie medikai net neklausia kokia tetuko grupe, ir suleidzia imunoglobulina bet kokiai minusinei mamytei, tipo aiskina....maza kas...juk neaisku ar jis tikrai tetis...Ziauru ane?)
Sekmes visom atrasti savo sprendima ir motyvus... Informacijos tikrai daug visur. Ir tikrai jis yra kompensuojamas, o po gimdymo susileisti reikia per 72 val.
arcanuma
Sveikute. as mus ttaip apt si problemele buvo. 28sav man suleido kaip ir priklause (tas buvo vasara). po gimdymo suleido nemokamai,bat dave uzumina,kad kadangi dar turi keleta doziu tai leidzia nemokamai,nors siaip jau turetume moketi patys (tas buvo 2004 0901). as gimdizua kretingoje.
kaip daabr yra nezinau. bet kazkoks absurdas, jei reikia patiems moketi tokius pinigus ka privalo padaryti tarkim valstybe.
vasaryte
Sveikos ir as priklausau siai + ir - kategorijai. As taip pat 28 sav. ir po gimdymo (nes vaikelio kraujo grupe buvo +) susileidau antirezusgamaglobulina. Na man neteko girdeti, kad moteris kuri isirasiusi i nesciuju iskaita ir ketina gimdyti, pati turi moketi uz si vaista. Zinau kad jis kainuoja virs 100Lt. as net specialiai paklausiau ar man reikes moketi, ir man buvo atsakyta kad tikrai ne.
O reikia moketi tik toms kukios darosi aborus ar "isvalymus"
Džiuga+
Aisku kad neturi nieko kainuoti... smile.gif gal tokiu budu bando kazkas pasipelnyti, naudodamasis moteru nezinojimu? unsure.gif
zmonele
Laba, mano tokia pati situacija, kaip ir daugumos cia esanciuju. Mano rezusas -, o vyro +. Bet cia pasiskaicius is vis nieko nebesugaudau. Ar cia reikia reikalauti, kad tau suleistu to gamaglobino, ar ne. Man tai pirmas nestumas ir dar iki tos 28 savaites tolokai, bet kaip cia geriau padarius? Kiek suprantu, tai 28 savaite galiu neleisti to gamaglobino, o jei vaikas gims su rezus +, tai po gimdymo iskart prasyti, kad suleistu. Ar teisingai supratau?
vasaryte
QUOTE(zmonele @ 2005 02 23, 11:50)
Laba, mano tokia pati situacija, kaip ir daugumos cia esanciuju. Mano rezusas -, o vyro +. Bet cia pasiskaicius is vis nieko nebesugaudau. Ar cia reikia reikalauti, kad tau suleistu to gamaglobino, ar ne. Man tai pirmas nestumas ir dar iki tos 28 savaites tolokai, bet kaip cia geriau padarius? Kiek suprantu, tai 28 savaite galiu neleisti to gamaglobino, o jei vaikas gims su rezus +, tai po gimdymo iskart prasyti, kad suleistu. Ar teisingai supratau?
*

tikrai taip!!! as nieko neprasiau, as tik priminiau, nes jei nesusileisi tai bus sunku pastoti ir isnesioti sveika kudyki.
ausriuks
O mano dar sudėtingesnė situacija. Mano -, vyro +, o antikūnių jau nuo 16 sav. rasta. Bet nieko baigiam išvaikščioti, tik sakė gimdyti 38-39 sav. privalomai reikės. Bet čia jau viskas gerai, nes ir taip pati galiu pagimdyti smile.gif Tai man antiglobulino nebeleido ir turbūt nebeleis, na šito dar neišsiaiškinau ax.gif
inguzas
As pasiklausia pas gydytoja, sake,kad kai kurios ligonines neturi pasirasiusios sutarties su sveikatos ministerija del tu vaistu, bet siaip jie kainuoja 128 lt. ir juos privalo suleisti nemokamai. 28sav. ir po gimdymo per 72 val. bet jeigu neplanuojate daugiau gimdyti po gimdymo ju leistis nebutina...
Lady_Hatora
QUOTE(inguzas @ 2005 03 25, 12:13)
As pasiklausia pas gydytoja, sake,kad kai kurios ligonines neturi pasirasiusios sutarties su sveikatos ministerija del tu vaistu, bet siaip jie kainuoja 128 lt. ir juos privalo suleisti nemokamai. 28sav. ir po gimdymo per 72 val. bet jeigu neplanuojate daugiau gimdyti po gimdymo ju leistis nebutina...
*

Na papasakosiu kaip man buvo...
Mano -, tecio +. Del gamaglobulinu ar kaip jis ten mano gydytoja pasakojo taip:
pirmas nestumas - ypatingai reta, kad atsirastu antikuniu; bet cia atseit del sekanciu nestumu, jei vaikelis gimtu +. Siaip tai sake, kad jis yra mokamas ir kainuoja gan nepigiai, bet pas mumis gydytoja itraukia nesciasias i dienos stacionara 3 dienom ir dave nemokamai 28 savaite. Po gimdymo - per 3 paras irgi reiks sake suleisti, jei vaikutis +.
Mona
QUOTE(Ex-panele-nerealybe @ 2005 03 25, 21:52)
Siaip tai sake, kad jis yra mokamas ir kainuoja gan nepigiai, bet pas mumis gydytoja itraukia nesciasias i dienos stacionara 3 dienom ir dave nemokamai 28 savaite.
*

Gamaglobulinas kainuoja apie 130 Lt, bet ne vienai nesciajai su minusu jis negali kainuoti ne lito, nes PRIVALO buti suleistas nemokamai 28 nestumo savaite ir po gimdymo (jei gims vaikiukas su +) per 72 val.
Mona
QUOTE(vasaryte @ 2005 02 23, 12:54)
tikrai taip!!! as nieko neprasiau, as tik priminiau, nes jei nesusileisi tai bus sunku pastoti ir isnesioti sveika kudyki.
*

Na, pastoti tai TIKRAI nebus sunku biggrin.gif .
Denisa
Mano irgi yra - tetės +, pirmas vaikas paveldėjo mano kraują, o su antruoju kitaip.Bet nėštumo pabaigoje antikūnių vis dar nebuvo rasta.Po gimdymo vaistus suleido - tik nežinau ar jo bereiks.Kažkaip manau kad užteks dviejų tongue.gif
oksė
Mano kraujo grupė neigiama, o vyro teigiama, bet per neštumą negavau jokiu vaistų, niekas net neaiškino kad kažkas daroma. Kie esu girdėjusi, nors nežinau ar tai ties jau po gimdymo pasakė, kad man pasisekė kad vaiko kraujo taip pat neigiama kaip ir mano. Nors problemų neštumo metu buvo. :oh
u.o.g.y.t.e
Sveikos, minusiukes group.gif
Papasakosiu jums tai, ka zinau apie tuos rezusu neatitikimus - tiesiog is gyvenimo...Mano mociute yra minusas, seneliukas pliusas - pasigimde jie 4 dukteris, be jokiu globulinu ir viskas buvo ok. Kaime, o ypac po 1950-ju, matyt dar niekas apie tai nezinojo. Nei viena is mergaiciu nepaveldejo mamos minuso. O paveldejau as, anuke doh.gif Man 28ta savaite suleido gamaglobulina, po to - pirma para po gimdymo.
Kai kas susieja is tu kraujo grupiu neatitikimu atsirandancias blogybes pvz su vaiko lytimi - tipo jei gimsta tik mergaites ( i sia grupe patenka mano mociute) - tai viskas gerai, o jei pvz. mergaite, o po to bernaitis - jau gali but problemu. Manau, kad sie faktai visiskai nepagristi - esme tame, ar neatsiranda antikuniu. Ar ne taip?
Laaabai prasau, atsiliepkite tos, kurios esate antra karta nestuke.gif minusiuke - kaip sekasi nesioti, ar is tiesu padeda tas globulinas uzkirsti kelia tiems antikuniams su antruoju vaikeliu? O gal yra ir tokiu, kurios nesileido, bet sekmingai ir su antikuniais susilauke 2.gif Papasakokit, nes esu tiek visko prisiklausius doh.gif
erika9
Sveikutes 4u.gif
Situacija mano irgi tokia "+", vyro "-". Apie visą šį reikalą gydytoja man aiškino taip: skiepytis reikėtų, jei tai yra II-asis ar daugiau nėštumų ir jei pertrauka tarp vaikučių mažesnė nei 4 metai.
Germante
As minusas, o mano vyras pliusas, ir nieko man neleido nestumo metu. Nestumas praejo labai gerai. 2 kartus tikrino ar nera antikuniu.
Kadangi mano mazyle paveldejo tecio kraujo grupe, tai man po gimdymo praejus vienai dienai, suleido to gamaglobulino.
vota
Kai pasiskaiciau sia tema tai kai kurie komentarai visai i pievas.
Mielosios, visos privalote pacios nusipirkti ta vakcina ir niekas jums neprivalo leisti nemokomai- nebent, jus atsigulate i ligonine(cia jau su gydytoja susitarus) ir jums suleidzia nemokamai.
O jei jusu, moterys, -, o vyro pliusas, tai privalote susileisti vaistukus. Man tai isvis keista kai kurios raso, kad niekas nieko nepasake tai ir nereikia. Pacios turite dometis savo vaiko sveikata ir zinoma savo.... mirksiukas.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.